Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Aglaia μου,

ο θηλασμός θα πρέπει να γίνεται συνειδητά και όχι απλά γιατί έτσι μου είπαν...

Και ποιος είναι αυτός που μπορεί να πει τι πρέπει και τι δεν πρέπει να γίνει. Ποιος είναι αυτός που θα ανακατευτεί στο πιάτο της κάθε μητέρας και θα της επιβάλλει κάποια άποψη;

Ποιος έχει δικαίωμα να υποχρεώσει τη μητέρα να θηλάσει ή να μην θηλάσει, να επιβάλλει συγκεκριμένες συνήθειες και να απαγορεύσει κάποιες άλλες;

όπως και με την εγκυμοσύνη έτσι και μετά η μητέρα θα πρέπει να είναι αποφασισμένη να κάνει και κάποιες θυσίες.

Τι εννοείς;

Ποιος μπορεί να υποχρεώσει τη μητέρα να κάνει υγιεινή διατροφή, να ασκείται, να χαλαρώνει, να μην εργάζεται σε ανθυγιεινό περιβάλλον, να απομακρύνει κάθε αρνητικό παράγοντα από γύρω της;

Μήπως υπονοείς ότι θα πρέπει να απαγορεύεται στις μη τέλειες να γίνονται μητέρες;

Αν είναι να κόψει το θηλασμό γιατί της απαγορεύονται κάποιες τροφές, τι να πω...

Μπορεί τα πρέπει στη ζωή μιας μητέρας να είναι τόσο πολλά που να μην αντέχει άλλα. ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει το δικαίωμα να επιβάλλει απόψεις στη ζωή του άλλου. ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει το δικαίωμα να πει σε μια μητέρα ή σε μια έγκυο τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει.

Ο νόμος, στις δημοκρατικές χώρες, δίνει εκτελεστική εξουσία μόνο στο δικαστή και τον αστυνομικό.

Ο γιατρός, ο διαιτολόγος, ο ψυχολόγος, έχουν ΜΟΝΟ συμβουλευτικό ρόλο και δεν έχουν κανένα δικαίωμα να επιβάλλουν την άποψή τους σε μια έγκυο ή μια μητέρα.

Θεωρώ ότι είναι μια απλή δικαιολογία για να σταματήσει και τίποτα παραπάνω.

Δεν μπορείς να υποχρεώσεις καμία μητέρα να προσφέρει περισσότερα από όσα μπορεί.

Η απόφαση για τη διατροφή του παιδιού, ανήκει αποκλειστικά και μόνο στη μητέρα και κανείς άλλος δεν έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει επιβάλλοντας κάποια άλλη άποψη.

Και σε αυτές τις περιπτώσεις θεωρώ ότι είναι καλύτερο να είμαστε ειλικρινείς πρώτα με τον εαυτό μας και μετά με όλους τους άλλους.

Ο καθένας είναι τόσο ειλικρινής όσο του επιτρέπουν οι συνθήκες. Δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε σίγουροι για τα βαθύτερα αίτια μιας απόφασης.

Όταν αγαπάς κάνεις και θυσίες, έτσι δεν είναι;;;

Μερικοί μπορεί να έχουν κάνει τόσες θυσίες στη ζωή τους που να μην αντέχουν άλλες. Κανείς δεν έχει δικαίωμα ούτε να τους επιβάλλει επιπλέον θυσίες ούτε να τους κρίνει που δεν κάνουν θυσίες.

Σας σύμβουλος θηλασμού έχω υποστηρίξει πολλές μητέρες να αποθηλάσουν πολύ νωρίς, τους πρώτους μήνες ή ακόμη και τις πρώτες μέρες. Τις περισσότερες φορές δεν γνώριζα καν τους λόγους, κάποιες ελάχιστες φορές οι μητέρες ένιωσαν την ανάγκη να μοιραστούν περισσότερα πράγματα μαζί μου και με βοήθησαν να καταλάβω τα βαθύτερα αίτια των αποφάσεών τους.

Σε κάθε περίπτωση η υποστήριξή μου ήταν ίδια. Το ότι δεν ήξερα τους λογους αποθηλασμού, για μενα δεν σήμαινε τίποτα. Πάντα υπάρχουν λόγοι και πάντα οι μητέρες χρειάζονται υποστήριξη.

Η κριτική των τρίτων είναι επιοικώς απαράδεκτη.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Aγλαϊα μου τα λογια σου ειναι απολυτως σωστα κατ' εμε! Και μπορω να σου πω πως τα θεωρω βαλσαμο στην ψυχη μου γιατι απο οσα σου εχω πει δεν καταφερα να θηλασω! Ετσι μου 'ρχεται να το εκτυπωσω και να το δωσω σε οσους με αποδοκιμαζουν που δεν θηλασα χωρις να ξερουν τι κρυβεται απο πισω μου! Εισαι απλα καταπληκτικη!

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Οι πιθανές τροφές που μπορεί να πειράξουν ένα παιδί είνα

-όλα τα γαλακτοκομικά

-όλα τα προϊόντα που περιέχουν γλουτένη (ψωμί, μακαρόνια, μπισκότα, κέηκς, τσουρέκια, κρουασάν, πίτες)

-όλοι οι υπόλοιποι σπόροι (όσπρια, ρύζι, ψευδοδημητριακά)

-αρκετά λαχανικά όπως το μπρόκολο, κουνουπίδι, κρεμμύδι, το σπανάκι

-αρκετά φρούτα όπως οι φράουλες, τα ακτινίδια, τα εσπεριοδοείδή

-συχνά το μοσχάρι και το χοιρινό

-είναι ιδιαίτερα επιβλαβή γιατί φορτώνουν το γάλα με κορεσμενα λίπη

όλα τα τηγανητά, ψητά με λάδι, μαγειρευτά κατσαρόλας που το λάδι μπαίνει από την αρχή

-όλα τα ψάρια και τα θαλασσινά είναι επιβαρυμένα με βαρέα μέταλλα

-τα περισσότερα προϊόντα του σούπερ μάρκετ περιέχουν τεχνητά χρώματα και αρώματα, συντηρητικά, βελτιωτικά γεύσης με πολλαπλή δυσμενή επίδραση (καρκινογενέσεις) στον οργανισμό

-όλα τα προϊόντα που δεν έχουν παραχθεί με οργανικές-βιολογικές μεθόδους είναι επιβαρυμένα με φυτοφάρμακα τα περισσότερα από τα οποία δεν ανιχνεύονται καν γιατί δεν υπάρχουν τεστ ανίχνευσης

Πιστεύεις ότι υπάρχουν πολλές μητέρες που τα οικονομικά τους και οι γνωσεις τους τους επιτρέπουν να κάνουν μια τόσο προσεγμένη διατροφή;

Και αν οι συνθήκες είναι πράγματι ευνοϊκές, πιστεύεις πραγματικά ότι μπορεί ΚΑΘΕ μητέρα να τα κάνει ΟΛΑ αυτά;

Και ποιος είναι αυτός που μπορεί να επιβάλλει σε μια μητέρα κάτι τέτοιο;

"Το λυπηρό είναι ότι παρόλο που δεν είμαι γιατρός γνωρίζω καλύτερα από εσένα".

;)

Αξίζει να σηκώνουμε το ανάστημά μας όπως πρέπει, εκεί που πρέπει.

Έτσι κι αλλιώς από τον ανήθικο γιατρό δεν υπάρχει περίπτωση να βοηθηθούμε...

Νομίζω ότι η Katiapol αλλιώς τα εννοούσε και τείνω να συμφωνήσω, χωρίς υπερβολές ούτε προς τη μια πλευρά ούτε προς την άλλη.

Είναι και ένας λόγος που εκνευρίζομαι όταν γράφουν κοπέλες εδώ στο φόρουμ ότι οι φίλες τους λένε ψέμματα ότι δεν είχαν γάλα και γι αυτό δεν θήλασαν. Δεν λένε απαραίτητα ψέμματα απλά δεν τις υποστήριξε κανένας και κατέληξαν να μην έχουν γάλα! Κι εμένα έτσι μου είπαν, θα μπορούσα να έχω μείνει με αυτή την εντύπωση. Δεν είχα καμία όρεξη να κάνω επαναγαλακτισμό και να τραβιέμαι με θηλαστρα και πάλι να δίνω φόρμουλα. Πες το αφέλεια ή ελλιπή ενημέρωση, αλλά μην το λες ψέμματα, είναι σκληρό και δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις.

Είμαι σίγουρη ότι όλες μας σκεφτόμαστε πως η καθε μάνα μπορεί να έχει τους λόγους της για να κάνει ή να μην κάνει κάτι, απ εξω πολλά τραγούδια ξέρουν όλοι. Αλλά και απόφαση πρέπει να υπάρχει και θυσία, όπου και όσο γίνεται για την καθεμιά. Τυχαία δεν μεγαλώνουν τα παιδιά. Ή μάλλον μεγαλώνουν, αλλά... τυχαία!!

Έκανα κατάχρηση του χώρου, συγγνώμη!

H9ROp3.png

KZr6p3.png

Διαφημίσεις

πράγματι, έχω την εντύπωση ότι δεν σας βοήθησα να καταλάβετε τι εννοούσα. Μάλλον, είναι δικό μου το λάθος στη μετάδοση του μηνύματος. Ούτε κριτική ασκώ σε αυτές που δεν μπόρεσαν ή και δεν ήθελαν να θηλάσουν ούτε φυσικά επαινώ αυτές που το κατάφεραν. Δεν είναι δική μου δουλειά να κάνω κάτι τέτοιο. Αυτό που είπα ξεκάθαρα είναι ότι η μαία μου που με βοήθησε πολύ στο θέμα του θηλασμού (χωρίς επιρροές και χωρίς επιβολή καμίας δικής της άποψης), με ενημέρωσε ότι κάποιες τροφές μπορεί να πειράξουν (να δημιουργήσουν κολλικούς) σε ένα μωρό. Με ρώτησε ποιές τροφές μου αρέσουν και από τη λίστα που της έδωσα μου είπε ποιές κατά τη γνώμη της θα έπρεπε να αποφύγω, χωρίς να είναι τίποτα απόλυτο. Επιλογή μου ήταν να τα βγάλω από τη διατροφή μου χωρίς να έχω κάποιο δείγμα ότι θα έχουν ενοχλήσει το μωρό.

Aglaia, ειλικρινά δεν θεωρώ ότι υπήρχε λόγος για τόση αυστηρότητα. Σου επαναλαμβάνω ότι δεν ασκώ κριτική, λέω ελεύθερα την γνώμη μου και θεωρώ ότι σε μια δημοκρατική κοινωνία αυτό είναι το αναφαίρετο δικαίωμά μου. Κάθε μητέρα εκ φύσεως κάνει αυτό που θεωρεί καλύτερο για το παιδί της. Απλά κάποιες μητέρες ενδεχομένως να αγνοούν κάποιες παραμέτρους (όπως πχ. το θέμα της διατροφής).

Από την άλλη, πολλές γυναίκες βρίσκουμε δικαιολογίες (κι εγώ είμαι μεσα σε αυτές) για να μην κάνουμε κάτι ή για να κάνουμε κατι άλλο. Αυτό μόνο σχολίασα.

Sofuka μου, εγώ έκανα περικοπές στο φαγητό προληπτικά, επειδή έτσι μου είπαν και κατόπιν αξιόλογησης, θεώρησα ότι είναι πιο συνετό. Να σου πω το αποτέλεσμα; η μπέμπα μου μπορεί να είναι αλλεργική στο γάλα (άσχετο από αυτό που πρόσεξα εγώ!) που εγώ δεν έχω κόψει. Θα μάθω σήμερα που θα πάω σε γαστρεντερολόγο στο Αγ. Κυριακού.

Κατερινάκι, μίλησα για ψέμματα γιατί πολλές μητέρες (έχω και στο περιβάλλον μου και ορμώμενη από αυτό μίλησα) λένε ψέμματα στον ίδιο τους τον εαυτό για να μην νιώθουν άσχημα. Αυτό μόνο θεωρώ λάθος. Να ξέρεις, να έχεις μάθει, να σου έχουν πει και να επιμένεις σε κάτι προκειμένου να δικαιολογήσεις στον εαυτό σου τις αποφάσεις σου. Δεν αναφέρθηκα καθόλου σε γυναίκες που δεν έμαθαν ποτέ γιατί δεν τους είπε κανείς ή τους είπαν λανθασμένα πράγματα. Η μητέρα μου δεν με θήλασε γιατί της είχαν πει ότι δεν μεγαλώνουν τα παιδιά σωστά έτσι και ότι δεν είχε "καλό γάλα". Δεν την κατηγορώ σε καμία περίπτωση, δεν έφταιγε. Για όνομα του Θεού!

Aglaia, δεν θεωρώ ότι απαγορεύεται στις μη τελειες μητέρες (ποιά είναι τέλεια;;;) να κάνουν παιδί. Θεωρώ όμως ότι το να χρειάζεται να κάνεις κάποιες περικοπές στο φαγητό δεν είναι αιτία να κόψεις το θηλασμό αν πραγματικά θέλει να το συνεχίσει. Και εκεί θα χρειαστεί υποστήριξη και βοήθεια. Αυτό είπα.

Όσοι ξέρουν και ξέρουν σωστά πράγματα απλά θα πρέπει να ενημερώνουν αυτούς που ξέρουν λιγότερα για να ξέρει μια μητέρα που θηλάζει τα υπερ και τα κατά. Η τελική απόφαση είναι όντως της κάθε μητέρας.

Συγνώμη για το μεγάλο κείμενο αλλά θεωρησα πως όφειλα να σας εξηγήσω αυτό που είπα ενδεχομένως με λάθος τρόπο στο προηγούμενο μήνυμα.

Mπήκα και γω στο club του επαναγαλακτισμού ύστερα από 27 ακριβώς ημέρες γέννησης της μπεμπούλας μου. Η αιτία? Το μικρό βάρος της μικρής -2200 για την ακρίβεια 1 εβδομάδα μετά τη γέννησή της- την έκαναν εντελώς αδύναμη να θηλάσει με αποτέλεσμα να της ξεκινήσω ξένο γάλα χωρίς καν να σκεφτώ να βγάζω με θήλαστρο το δικό μου και να της το δίνω. Το παιδί σήμερα βέβαια έχει πήρει βάρος αλλά λόγω κακών χειρισμών δικών μου το γάλα μου μειώθηκε δραματικά. Νοίκιασα το sympony και παρακαλώ να με βοηθήσετε και μένα προσωπικά ώστε να ξαναθηλάσω αποκλειστικά το μωράκι μου. Σας παραθέτω τις πληροφορίες που χρειάζεστε και σας ευχαριστώ όλες γιατί ξέρω ότι θα ανταποκριθείτε. Η μικρή γεννήθηκε στις 24-9-2009, 2560 βάρος με καισαρική και επισκληρίδειο στην 37η εβδομάδα ακριβώς. Παρουσίασε ίκτερο αλλά ξέρω μόνο τιμή 7.8 όταν βγήκαμε γιατί δεν με πληροφόρησαν τις προηγουμενες μέρες στο μαιευτήριο ότι είχε ανεβάσει. Δεν νοσηλεύτηκε. Κάνει 8 γεύματα την ημέρα ανά 3 ώρες και τρώει από 90 μέχρι 120 ml. Το βράδυ βέβαια μπορεί να τραβήξει και κανά 4ωρο ύπνου. Σε κανένα γεύμα δεν θηλάζει αποκλειστικά, την βάζω βέβαια στο στήθος αλλά όσο και να φάει, πάντα η ποσότητα ξένου γάλακτος είναι η ίδια. Σήμερα που έκανα την πρώτη άντληση, έβγαλα 40ml. Γνωρίζω το πρωτόκολλο αντλήσεων, αλλά πείτε μου σας παρακαλώ τί κάνω από δω και στο εξής, από πότε μειώνουμε σταδιακά το ξένο γάλα και όλα τα σχετικά. Ευχαριστώ και πάλι.

Λόγω βιασύνης μου, ξέχασα να γράψω τις μετρήσεις στο βάρος: 24-8-2009 ,2560.

28-8-2009 , 2380

1-10-2009, 2200 ή 2250 δεν θυμάμαι καλά.

4-10-2009, 2100 και μετά ξεκινήσαμε το ξένο και άρχισε να μας παίρνει η ανηφόρα.

Linav να σου ζήσει το αγγελούδι σου. Welcome.... εύχομαι να πάνε όλα όπως τα επιθυμείς....

ξεκινάς λοιπόν τις αντλήσεις και προσπαθείς να ακολουθήσεις το πρωτόκολλο αντλήσεων όσο πιο πιστά μπορείς για να μπορέσεις να φτιάξεις ένα πρόγραμμα που να σε βολεύει. Συνεχίζεις να βάζεις το μωρό στο στήθος (και προσπαθείς να θηλάζεις όσο πιο αποτελεσματικά μπορείς)παράλληλα όπως κάνεις και τώρα μιας και το μωρό συνεργάζεται γιατί το ερέθισμα που δίνει το μωρό στο στήθος δεν μπορεί να το αντικαταστήσει κανένα θήλαστρο αλλά και θα διατηρήσετε την επαφή σας ώστε όταν καταφέρεις να αυξήσεις την παραγωγή σου να μπορείς να θηλάζεις το μωρό σου. Το γάλα που θα αντλείς εννοείτε δεν το πετάς μπορείς να το δίνεις στο μωρό σου κανονικά. Ίσως τώρα στην αρχή να πάρεις κανένα συμπλήρωμα για να έχεις πιο γρήγορα αποτελέσματα (τριγωνέλα ή μαγιά μπύρας αν δεν έχεις διαβάσει σχετικά μας το λες να σου πούμε πως και τι). Κάνε την προσπάθεια σου για δυο εβδομάδες να δεις πως τα πας και βλέπουμε....ανάλογα το πόσο γάλα θα αντλείς και το πόσο ξένο θα πίνει το μωρό θα μειώνεις και την ποσότητα του ξένου.. Αυτά από μένα για αρχή... καλή συνέχεια σου εύχομαι ολόψυχα!!!

Διαφημίσεις

καλημερα\

παιρνω το nexium για το στομαχι εδω και 3 εβδομαδες και θα το παιρνω για 5 εβδομαδες ακομα και εδω και 2 μερεσ ειμαι σχεδον σιγουρη πως το μωρο δε χορταινει που το θηλαζω και κλαιει πολυ και τουδωσα σκονη.11 μηνες θηλαζω και ξερω καλα ποτε τρωει και ποτε οχι.νιωθω μειωμενη ροη, το μωρο βαριεται μαλλον να ρουφηξει και αναγκαστικα μετα απο πολυ κλαμα και πιεση να του δωσω σκονη.ξερετε αν αυτο το φαρμακο (δραστικη ουσια esomeprazole 40mg) προκαλει μειωση του γαλακτος???και αν ναι τι πρεπει να κανω?βοηθηστε σας παρακαλω.

καλημερα\

παιρνω το nexium για το στομαχι εδω και 3 εβδομαδες και θα το παιρνω για 5 εβδομαδες ακομα και εδω και 2 μερεσ ειμαι σχεδον σιγουρη πως το μωρο δε χορταινει που το θηλαζω και κλαιει πολυ και τουδωσα σκονη.11 μηνες θηλαζω και ξερω καλα ποτε τρωει και ποτε οχι.νιωθω μειωμενη ροη, το μωρο βαριεται μαλλον να ρουφηξει και αναγκαστικα μετα απο πολυ κλαμα και πιεση να του δωσω σκονη.ξερετε αν αυτο το φαρμακο (δραστικη ουσια esomeprazole 40mg) προκαλει μειωση του γαλακτος???και αν ναι τι πρεπει να κανω?βοηθηστε σας παρακαλω.

Δεν βρήκα καμία αναφορά για μείωση γάλακτος στη βάση δεδομένων

http://www.telasmos.org/lactancia/ingles/inicio.asp

Μήπως βρίσκεσαι στα μέσα του κύκλου ή σε παραμονές περιόδου;

Μπορεί οι ορμόνες του κύκλου να επηρεάσουν προσορινά τη γαλουχία.

Συνήθως τα μωρά το ξεπερνούν με περισσότερους θηλασμούς ή με συχνές εναλλαγές στο στήθος στη διάρκεια του θηλασμού.

Τα μωρά δεν βαριούνται. Δεν ξέρουν καν αυτή την έννοια.

Καλό μεσημέρι κι από εμένα...

Εδώ και αρκετό καιρό αντιμετωπίζω πρόβλημα με τη μικρή και την άρνησή της να θηλάσει όχι μόνο από το δεξί στήθος που είχε όπως είχα πει κάποια ανεπάρκεια αλλά πλέον και από το αριστερό...

Δεν ξέρω πια τί πρέπει να κάνω... Στεναχωριέμαι όταν τη βλέπω να κλαίει γοερά στο στήθος, προσπαθώ να την πιέσω, στρίβω το κεφαλάκι της για να πιάσει τη θηλή, αλλά το μόνο που κατορθώνουμε είναι απανωτές δαγκωματιές και απίστευτα νεύρα και από τις δυο μας.

Τις τελευταίες 2 μέρες η όλη κατάσταση μου έχει προκαλέσει μιά μικρή μείωση στην παραγωγή γάλακτος (οι αντλήσεις δεν ξεπερνούν τα 60 ml και από τα δύο στήθη ενώ πρώτα ήμαστε στα 80), παρόλο που συνεχίζω τη μαγιά μπύρας και την τριγωνέλλα. Να σημειώσω ότι έχω αρκετό καιρό να της δώσω ξένο γάλα, γιατί την κάλυπτα με τα μπιμπερό της και με το θηλασμό.

Η παιδίατρος τη βρήκε μια χαρά και λίγο τροφαντούλα, αλλά μου είπε να συνεχίσω το μητρικό γάλα μέχρι τον 6ο μήνα και από εκεί και πέρα βλέπουμε...

Έχω φρικάρει πολύ γιατί βλέπω ότι χάνω χρόνο με το να προσπαθώ και ουσιαστικά να τσακώνομαι με το παιδί για να το θηλάσω και χάνω ή και παραβαίνω το πρόγραμμά μου των αντλήσεων...Τελικά μας έφαγε αυτή η σύγχηση θηλών...

Παρακαλώ πολύ, ζητώ την πολύτιμη βοήθειά σας.

Ευχαριστώ

Δεν βρήκα καμία αναφορά για μείωση γάλακτος στη βάση δεδομένων

http://www.telasmos.org/lactancia/ingles/inicio.asp

Μήπως βρίσκεσαι στα μέσα του κύκλου ή σε παραμονές περιόδου;

Μπορεί οι ορμόνες του κύκλου να επηρεάσουν προσορινά τη γαλουχία.

Συνήθως τα μωρά το ξεπερνούν με περισσότερους θηλασμούς ή με συχνές εναλλαγές στο στήθος στη διάρκεια του θηλασμού.

Τα μωρά δεν βαριούνται. Δεν ξέρουν καν αυτή την έννοια.

ευχαριστω παρα πολυ για την αμεση απαντηση!!!να εισαι καλα Αγλαια μου για το εργο που προσφερεις.ναι ειμαι στα μεσα του κυκλου και εχω ωορηξια.ισως ναναι αυτο.

απλα καποτε στην αρχη που θηλαζα καποια μου ειχε πει απο εδω οτι αν του δινω μπιμπερο επειδη εχει μεγαλη ροη δε θα θελει το στηθος μετα γιατι θα βαριεται να ρουφαει και θα προτιμαει το μπιμπερο που ειναι πιο ευκολο να φαει.και λεω μηπως επειδη το στηθος δεν εχει μεγαλη ροη τωρα βαριεται να προσπαθει αφου μολις δει το μπιμπερο κανει σαν τρελος και μονο 5 φορεσ στη ζωη του ηπιε γαλα με μπιμπερο!!!αυτο με κανει να πιστευω πως πειναει και πως τον παιδευω που επιμενω να πιει απο το στηθος.ασε που απο τα νευρα μου με δαγκωνει και υποφερω και εχει ματωσει το ενα στηθος!!!θα προσπαθησω να το θηλαζω πιο συχνα να δουμε αν θα καταφερουμε να μην αποθηλασουμε ετσι αποτομα.συχνες ενα΄λλαγες του κανω αλλα τουσ πανε τα νευρα και δε θελει με τιποτα και με δαγκωνει!!!

linav καλωσ'ηρθες στην παρέα μας...υπομονή και όλα θα πάνε καλά...αυτό που θέλω να σας ρωτήσω είναι το εξής...η μικρή μου από τότε που επαναγαλακτιστήκαμε έχει προσκολληθεί ακόμη πιο πολύ σε εμένα,μήπως μπορείτε να με παραπέμψετε κάπου;δεν υπάρχει περίπτωση να κοιμηθεί χωρίς εμένα ενώ πριν κοιμόταν μια χαρά στο δωμάτιο της και μόνη της,ξυπνάει και ψάχνει στήθος απλά να πιπιλίσει και ηρεμεί..

g598zf3jh69s483c.png

Διαφημίσεις

απλα καποτε στην αρχη που θηλαζα καποια μου ειχε πει απο εδω οτι αν του δινω μπιμπερο επειδη εχει μεγαλη ροη δε θα θελει το στηθος μετα γιατι θα βαριεται να ρουφαει και θα προτιμαει το μπιμπερο που ειναι πιο ευκολο να φαει.

δεν ισχύει το θέμα της βαρεμάρας, η προτίμηση του μπιμπερό μπορεί να συβμεί για πολλούς λόγους αλλά όχι γιατί το μωρό βαριέται

και λεω μηπως επειδη το στηθος δεν εχει μεγαλη ροη τωρα βαριεται να προσπαθει αφου μολις δει το μπιμπερο κανει σαν τρελος και μονο 5 φορεσ στη ζωη του ηπιε γαλα με μπιμπερο!!!

Δυστυχώς για μερικά παιδιά αρκεί και ένα μόνο μπουκάλι για να το προτιμήσουν από το θηλασμό. Το παιδί δεν μπορεί να προτιμήσει κάτι που δεν το ξέρει. Γι αυτό και καλό είναι να μη χρησιμοποιείται το μπουκάλι ήταν δεν είναι απολύτως απαραίτητο.

δεν ισχύει το θέμα της βαρεμάρας, η προτίμηση του μπιμπερό μπορεί να συβμεί για πολλούς λόγους αλλά όχι γιατί το μωρό βαριέται

Δυστυχώς για μερικά παιδιά αρκεί και ένα μόνο μπουκάλι για να το προτιμήσουν από το θηλασμό. Το παιδί δεν μπορεί να προτιμήσει κάτι που δεν το ξέρει. Γι αυτό και καλό είναι να μη χρησιμοποιείται το μπουκάλι ήταν δεν είναι απολύτως απαραίτητο.

το εμσημερι εφαγα χωρις να ζητησει αλλο και κοιμηθηκε γιατι ητνα πτωμα αλλα καταλαβα οως εν εφαγα πολυ γιατι ρουφουσε και δεν εβγαινε.αφου δεν καταπινε.το βραδυ ομως στην αρχη προσπαθουσε και μετα που δεν ετρεχε τοσο ή δεν ξερω τι αλλο δεν ηθηλε με τιποτα.προσπαθησα πολυ ωρακ αι εκλαιγε και εδδειχνε την κουζινα με τα μπιμπερο και μολις το ειδα φωναζε απο τη χαρα του και ανοιπομονουσε να φαει και εφαγε 280 μλ:(.ειμαι απελπισμενη.

synolika den antlo pano apo 10 ml

to stithos mou ponaei kamia fora mesa, idiaitera otan den exo valei to moro gia ora- opote to vazo na thilasei i kano antlisi

to moro thilazei me to pano xeilos pros ta mesa kai bgazei th glossa tou

kathetai sto stithos xoris na gkriniazei sinithos

kamia fora bgainei gala apo mono tou

den eixa gala apthn arxi... opote legaitai epanagalaktismos i galaktismos?

edo sto sudan exei fenugreek pantou kai to xrisimopoioun gia na ayksithei to gala... alla vromaei apisteuta... o pastourmas den einai tipota mprosta sauti ti miroudia!

plirofories

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

40 εβδομάδων και 5 ημέρας

Β. Το φύλο του βρέφους Αγόρι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) kΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. Επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. nai oxi pera ap'ta oria

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. όχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

28/8 3500 kgs

2/8 3500 kgs

12/10 5500

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

osa thelei

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

σε ola sxedon alla oxi polli ora

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

τρώει γύρω στα 120 ml ξένο γάλα σε κάθε γεύμα

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

medela symphony

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο 3 αντλήσεις

7β.

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 15 λεπτά

"What makes the desert beautiful", said the Little prince, "is that somewhere it hides a well."

04724e2229.png

arous να σου ζήσει!

Από ότι κατάλαβα προσπαθείς να αυξήσεις την παραγωγή.

Οι 3 αντλήσεις που κάνεις είναι πολύ λίγες. Το μωρό σου τρέφεται κυρίως με ξένο γάλα και θηλάζει πολύ λίγο. Για την ώρα δεν μπορείς να θεωρήσεις ότι ο θηλασμός μπορεί να αντικαταστήσεις άντληση.

Αν καταφέρεις να αυξήσεις την παραγωγή θα θηλάζει περισσότερη ώρα και θα μειώσεις τις αντλήσεις.

Προσπάθησε να κάνεις 8 αντλήσεις το 24ωρο και η μία από αυτές να είναι βραδυνή (12 τα μεσάνυχτα με 6 το πρωί).

Το ερέθισμα των αντλήσεων πρέπει να είναι τουλάχιστον 100 λεπτά σε κάθε στήθος, μοιρασμένα σε τουλάχιστον 8 φορές. Αν ο συνολικός χρόνος είναι λιγότερος και κυρίως αν οι φορές είναι λιγότερες, η προλακτίνη που παράγεται είναι πολύ λίγη και δεν επαρκεί για να παραχθεί αρκετό γάλα.

Καλή συνέχεια!

euxaristo gia thn apantisi

-einai fysiko na thilazei to moro me to pano xeilos pros ta mesa kai na bgazei ti glossa tou?

-kai afou ap'thn arxi ebaza to moro sto stithos prin apo kathe geuma, giati den eixa pote gala para mono 5-10 stagones?

-to oti to moro kathetai sto stithos arketi ora xoris na paraponietai simainei kati?

"What makes the desert beautiful", said the Little prince, "is that somewhere it hides a well."

04724e2229.png

Καλό μεσημέρι κι από εμένα...

Εδώ και αρκετό καιρό αντιμετωπίζω πρόβλημα με τη μικρή και την άρνησή της να θηλάσει όχι μόνο από το δεξί στήθος που είχε όπως είχα πει κάποια ανεπάρκεια αλλά πλέον και από το αριστερό...

Δεν ξέρω πια τί πρέπει να κάνω... Στεναχωριέμαι όταν τη βλέπω να κλαίει γοερά στο στήθος, προσπαθώ να την πιέσω, στρίβω το κεφαλάκι της για να πιάσει τη θηλή, αλλά το μόνο που κατορθώνουμε είναι απανωτές δαγκωματιές και απίστευτα νεύρα και από τις δυο μας.

Τις τελευταίες 2 μέρες η όλη κατάσταση μου έχει προκαλέσει μιά μικρή μείωση στην παραγωγή γάλακτος (οι αντλήσεις δεν ξεπερνούν τα 60 ml και από τα δύο στήθη ενώ πρώτα ήμαστε στα 80), παρόλο που συνεχίζω τη μαγιά μπύρας και την τριγωνέλλα. Να σημειώσω ότι έχω αρκετό καιρό να της δώσω ξένο γάλα, γιατί την κάλυπτα με τα μπιμπερό της και με το θηλασμό.

Η παιδίατρος τη βρήκε μια χαρά και λίγο τροφαντούλα, αλλά μου είπε να συνεχίσω το μητρικό γάλα μέχρι τον 6ο μήνα και από εκεί και πέρα βλέπουμε...

Έχω φρικάρει πολύ γιατί βλέπω ότι χάνω χρόνο με το να προσπαθώ και ουσιαστικά να τσακώνομαι με το παιδί για να το θηλάσω και χάνω ή και παραβαίνω το πρόγραμμά μου των αντλήσεων...Τελικά μας έφαγε αυτή η σύγχηση θηλών...

Παρακαλώ πολύ, ζητώ την πολύτιμη βοήθειά σας.

Ευχαριστώ

μήπως να κόψεις τη μαγιά μπύρας εμένα η μικρή δεν πολύ ήθελε το γάλα όταν την χρησιμοποιούσα και όταν την έκοψα αύξησε τις ποσότητες. Επίσης προσπαθείς να θηλάζεις συχνά και σε διάφορες στάσεις (π.χ όρθια και να την κουνάς ελαφρά) όταν θα πιάνει τη θηλή να της μιλάς τρυφερά με απαλή φωνή και να την επιβραβεύεις .... Προσπάθησε να μην εκνευρίζεσαι γιατί σίγουρα το μεταδίδεις στο μωρό... Καταλαβαίνω πως νιώθεις τώρα μετά από τόση προσπάθεια η μικρή να αντιδρά με κλάμα στον θηλασμό αλλά για να βρείς τι πραγματικά φταίει θα πρέπει να έχεις υπομονή να πειραματιστείς.

Καλησπέρα,

Και ΚΡΙΣΤΙΝΑ έχεις δίκιο... Όταν της μιλάω απαλά χωρίς εκνευρισμό, αρκετές φορές κάθεται στο στήθος... Άλλες φορές βέβαια κάνει τα δικά της. Νομίζω ότι είναι σε τέτοιο στάδιο που αφαιρείται αρκετά εύκολα, όσο κι αν πεινάει. Αν για παράδειγμα ακούσει κάποια φωνή ή το κουδούνισμα του τηλεφώνου ή γενικότερα κάποιο θόρυβο, θα βρει ευκαιρία να αφήσει τη θηλή και να στρέψει το κεφάλι της.

Αυτό που με παρηγόρησε αρκετά είναι ότι τελικά θηλάζει από τον αριστερό μαστό και για αρκετή ώρα χωρίς να την πιέσω ή κάτι άλλο. Από τη δεξιά πλευρά συνεχίζει το πρόβλημα...

Αύτο που θα ήθελα να ξέρω είναι αν οι θηλές σιλικόνης την βοηθήσουν... Επίσης μία άλλη απορία μου είναι η εξής: μιας και τώρα θηλάζει περισσότερο στο αριστερό στήθος, θα μπορούσα να τη διακόπτω πιο νωρίς από την ώρα που τελειώνει και να τη βάζω δεξιά, δηλαδή να κάνω πιο γρήγορες εναλλαγές, αυτό θα μας βοηθούσε κάπως; Ως τελευταία λύση σκέφτηκα αυτό το σωληνάκι (που ούτε καν ξέρω από που μπορώ να προμηθευτώ) που κολλά πάνω στο στήθος για να παίρνει από εκεί η μικρή το γάλα της και να συνηθήσει να θηλάζει ξανά από τη δεξιά πλευρά...

Και κάτι τελευταίο: εάν τελικά δεν ευωδοθούν οι προσπάθειές μου, μέχρι πότε μπορώ να συνεχίσω το πρόγραμμα των αντλήσεων για να εξασφαλίζω στη μικρούλα το γάλα της; Ξέρω βέβαια ότι δεν είναι και η καλύτερη μέθοδος, μιας και χάνεται αρκετό μέρος απο την επαφή μας, αλλά τουλάχιστον θα ξέρω ότι της δίνω ζωντανό γαλατάκι...

Ευχαριστώ πολύ και πάλι

Έχεις τσεκάρει πιές ώρες το κάνει αυτό? Προσπάθησε να την θηλάζεις πριν εκδηλώσει σημάδια πείνας και ξεκίνα με το δεξί στήθος αν δεν θέλει άφησε την στο αριστερό όσο πιεί, νομίζω ότι δεν είναι καλή ιδέα να τη διακόπτεις για να μπορέσει να πάρει και το λιπαρό γάλα που το χρειάζεται. Ακολούθησε εσύ αυτό που θέλει το μωρό και μη την πιέζεις αν δείχνει προτίμηση για κάτι άλλο ασ'την για λίγο και μετά ξαναπροσπαθείς. Εξάλλου υπάρχουν και μαμάδες που μπορούν να ικανοποιήσουν την πείνα του μωρού και απο τον ένα μαστό. Θήλαζε την κανονικά απο το αριστερό και το δεξί μπορείς να το προσφέρεις όταν νυστάζει ή ακόμα και όταν κοιμάται.... Δεν ξέρω σε τι θα εξυπηρετούσαν οι θηλές σιλικόνης αφού απ΄οτι έχω καταλάβει το πιάνει το στήθος η μικρή απλά δεν κάθεται πολύ ώρα γιατί βρίσκει άλλα ενδιαφέροντα, θα μπορούσες να θηλάζεις σε ένα ήσυχο μέρος και να τις τραβάς την προσοχή εσύ (με ένα παιχνιδάκι ή ενα κολιέ στο λαιμό σου- εγώ πάντως θήλασα όλα τα κουκλάκια της ακόμα και τα μη θηλαστικά)... Τέλος για τις αντλήσεις αν τελικά δεν τα καταφέρεις είναι θέμα δικής σου αντοχής μέχρι πότε είσαι εσύ πρόθυμη να το κάνεις. Εύχομαι να τα πάτε καλά.

Καλό μεσημέρι

...και μόλις είχαμε έναν ομηρικό καυγά με τη μπέμπα....

Κοιμήθηκε καλά-καλά στο αριστερό στήθος, πήρε όσο γάλα πήρε και όταν την έβαλα στο δεξί, μας άκουσε μάλλον όλη η γειτονιά...

Το περίεργο είναι πως το πρωί δεν την πειράζει και θηλάζει μισοκοιμισμένη από το δεξί στήθος στο κρεββάτι μας. Προσπάθησα ούτως ή άλλως με τα ζωάκια της, με κάτι που θα της κάνει εντύπωση επάνω μου, με ησυχία, με κλειστά φώτα... Τζίφος...

Εννοείται ότι και ο σύζυγος μου και οι δικοί που ήταν σήμερα εδώ άρχισαν να μου φωνάζουν και να λένε "δεν την λυπάσαι, τι μητέρα είσαι εσύ; Περιμένεις από μικρό παιδί να κάτσει στο στήθος, μπορεί να μην μπορεί, να την πονάει κάτι... Δωσε της το μπιμπερό της με το γάλα σου τουλάχιστον να μην γκρινιάζει..."

Είμαι πολύ θυμωμένη και κυρίως γιατί ξέρω ότι είναι δικό μου λάθος όλο αυτό. Πως μπορώ να ζητώ από ένα παιδί να κάτσει στο στήθος και να θηλάσει κανονικά, όταν ξέρω ότι ούτως ή άλλως δεν χορταίνει από το στήθος μου, οπότε περιμένει με ανυπομονησία το μπιμπερό με το γάλα μου αμέσως μετά... Λαθεμένη από μέρους μου διαδικασία που θεωρώ ότι είναι δύσκολο - μάλλον βαυκαλίζομαι- ακατόρθωτο να αντιστραφεί. Το κυριότερο είναι ότι δεν μπορώ να συγκρατήσω την ψυχραιμία μου και νευριάζω και με τη μικρή...

Η οποία μικρή τώρα είναι 4μιση μηνών και παρόλο που ξεκινήσαμε με προοπτικές να κρατήσει ο θηλασμός μας μόνο 2 μήνες, ευτυχώς προχωρήσαμε και αποκλείσαμε από το ξένο γάλα από τη διατροφή της...

Τι να πω; Συνεχίζω με τις αντλήσεις μέχρι τελικής πτώσεως ή κόβω το γάλα και τελειώνει η υπόθεση;

Ευχαριστώ

Κρίνοντας εξ ιδίων και αν μου επιτρέπεις περισσότερο σε εκνευρίζουν αυτοί που δεν καταλαβαίνουν την ανάγκη σου να θηλάσεις το μωρό σου και σε μπερδεύουν με τέτοιου είδους κατηγορίες....Εσύ καλύτερα ξέρεις τι μάνα είσαι που με τόσο κόπο και θυσία κατάφερες να αποκλίσεις το ξένο γάλα από τη διατροφή του παιδιού σου...Ψυχραιμία λοιπόν μην εκνευρίζεσαι μόνο με υπομονή και μόνο ακούγοντας το μωρό σου θα καταφέρεις να βρεις τις ισορροπίες σας... Σιγά σιγά λοιπόν είμαι σίγουρη ότι θα λύσεις το θέμα σου

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...