Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

ο πονος ξεκινα στη θυλη σιγα σιγα σαν καψιμο και γινετε ολο και πιο εντονος και νοιωθω τισ φλεβες απο το στηθος να καινε ενας γιατρος ειπε οτι ειναι ορμονικο μου προτεινε να βαλω κομπρεσες με νερο χλιαρο εγω προτημησα οχι με νερο απλα ζεστες οχι καυτες αλλα το αποτελεσμα ηταν να χτηπιεμαι απο τον πονο.:shock::-(:cry:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ο πονος ξεκινα στη θυλη σιγα σιγα σαν καψιμο και γινετε ολο και πιο εντονος και νοιωθω τισ φλεβες απο το στηθος να καινε ενας γιατρος ειπε οτι ειναι ορμονικο μου προτεινε να βαλω κομπρεσες με νερο χλιαρο εγω προτημησα οχι με νερο απλα ζεστες οχι καυτες αλλα το αποτελεσμα ηταν να χτηπιεμαι απο τον πονο.:shock::-(:cry:

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω.

Αφού οι χλιαρές κομπρέσες σε ενοχλούν, δοκίμασε και τις δροσερές, μήπως σε ανακουφίσουν.

Μπορείς να πιες τσάι από σπόρους τριγωνέλας, 1 κουταλάκι του γλυκού σε ένα φλιτζάνι νερό. Τους βράζεις για 5-8 λεπτά. Αφήνεις το ρόφημα να κρυώσει και το πινεις. Μπορείς να πιεις 4-5 φλιτζάνια κάθε μέρα.

QUOTE]

Επειδή πρώτη φορά το ακούω από που μπορώ να προμηθευτώ αυτό το τσάι?

ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου Αγλαία....όλα πάνε καλά με τον θηλασμό τον αποκλειστικό θηλασμό,η μικρή κάνει περίπου 2 κενώσεις την μέρα απλά τα έχω χάσει με τις πάνες...είναι πολύ απορροφητικές και ΄λίγο με αγχώνει ο όρος καλά βρεγμένες,αλλά θεωρώ ότι η μικρή χορταίνει

g598zf3jh69s483c.png

Διαφημίσεις

Γειά και πάλι!

Βρίσκομαι στην 9η ημέρα της προσπάθειας για αποκλειστικό θηλασμό, και μέχρι στιγμής έχω μειώσει το συμπλήρωμα σε 120 με 150 μλ την ημέρα.,το οπόιο το δίνω από τις 19:00 και μετά,λόγω του εκέινες τις ώρες η παραγωγή μου «παίρνει τα κάτω της»,καθώς η μικρή συνεχίζει να ζητάει γάλα με την ίδια συχνότητα που ζητάει και κατά την διαρκεια, της μέρας,αλλα δυστυχώς δεν το βρίσκει και κλαιει έντονα όταν είναι στο στήθος.

Τι κάνω από εδω και πέρα,για να μπορέσω κάποια στιγμή να κόψω το συμπλήρωμα;

Επίσης,οι μετρήσεις που έγιναν από τις 28/08 που γεννήθηκε η μικρή μέχρι και χθές,έιναι οι εξής:

28/08 2730

31/08 2610

05/09 2790

11/09 2920

18/09 3140

2/10 3700

14/10 4000

Ξεκίνησα το προγραμματάκι που μου έγραψες Αγλαια ,στις 6/10 εως τώρα..

πώς βλέπεις να τα πάμε;

Kαι κάτι τελευταίο:

Ενώ βρέχει τις πάνες 6-7 φορές την ημέρα ,κάνει κακάκια κάθε 2η με 3η μέρα.(Στην αρχή, και για τις πρώτες 10 μέρες έκανε 5-6 φορές την ημέρα,μουσταρδί με σποράκια, τώρα είναι πολύ μαλακά ελαφρώς πράσινα).Γιατί ‘άλλαξε αυτό ,και τι μπορεί να συμβαίνει; Δεν δείχνει να την ενοχλεί αυτό αν και εχει πολλά και δύσοσμα αέρια..

Ευχαριστώ προκαταβολικά και πάλι..

Κοριτσια το παρακατω που θα διαβασετε το εχω γραψει κι αλλου, αλλα δεν πηρα απαντηση κι ετσι ειπα να κανω αντιγραφη-επικολληση μηπως μπορειτε να με βοηθησετε εδω! Συγγνωμη για την επιμονη μου..!

Καλησπερα κοριτσια! Αποφασισα να γραψω εδω και τη δικη μου ιστορια και να ζητησω τις συμβουλες σας ιδιως της Αγλαϊας. Η ιστορια μου πολυ-πολυ συνοπτικα ειναι η εξης:

Γεννησα στις 20/02/2009. Ειχα μπει με ραντεβου για να γεννησω με τεχνητες οδυνες στις 38 εβδομαδες επειδη παρουσιασα διαβητη κυησης και ο γιατρος μου φοβοταν για ενδομητριο θανατο, αφου το ζαχαρο δεν ρυθμιζοταν ουτε και με 180 μοναδες ινσουλινης ημερησιως! Δυστυχως η μητρα μου δεν εκανε συσπασεις και ετσι καταφυγαμε στη μεθοδο της καισαρικης. Το μωρακι μου γεννηθηκε 2.900 και μεταφερθηκε κατευθειαν στα προωρα οπου και εμεινε για το πρωτο 24ωρο για να ελεγχθει για τυχον υπογλυκαιμια. Δεν μπορεσα να το δω οπως καταλαβαινετε το 1ο 24ωρο γιατι ημουν καθηλωμενη στο κρεβατι με τον καθετηρα και δεν μου την ανεβαζαν στο θαλαμο. Συνεπως, σιτηστηκε με ξενο γαλα το 1ο 24ωρο της ζωης της.. Οταν μου την ανεβασαν επανω τη 2η μερα, προσπαθησα να τη θηλασω χωρις καμμια επιτυχια ομως. Δεν το ηθελε το στηθος μου καθολου.. :cry: Θα ηθελα να σημειωσω πως εχω τε-ρα-στι-ο στηθος, το οποιο (οπως ειναι λογικο λογω βαρυτητας) ειναι πεσμενο (πολυ). Δεν ηξερα πως να την κρατησω, δυσκολευομουν να κραταω απο τη μια το παιδι κι απο την αλλη εναν μαστο που πραγματικα ξεχειλιζε απο την παλαμη. Ζητησα βοηθεια αλλα δεν πηρα. Μονη μου λοιπον συνεχισα τις προσπαθειες αλλα οσες φορες τα καταφερα, προφανως δεν εκανα κατι σωστα και με πονουσε αφορητα! (Πιστεψτε με, δεν το λεω για να δικαιολογηθω, πραγματικα πονουσα παρα πολυ!). Την 3η μερα λοιπον, ζητησα θηλαστρο για να αποσυμφορησω λιγακι τους μαστους (ξερω πως ειχα γαλα και μαλιστα πολυ γιατι καθε φορα που ζητουσα βοηθεια, μου ελεγαν πως ακομα δεν εχω κατεβασει, εγω επεμενα και οταν το "ζουλουσαν" για να δουν αν οντως λεω την αληθεια, πραγματικα εβγαζε πολυ). Δεν μου εδωσαν ουτε θηλαστρο βρε κοριτσια.. Με τη δικαιολογια πως το θηλαστρο χαλαει το στηθος, εγω απαντουσα πως δεν με απασχολει γιατι ηδη το στηθος μου ειναι σε χαλια κατασταση το μονο που θελω ειναι να θηλασω το μωρο μου. Τοτε μου απαντουσαν να μην χολοσκαω γιατι το γαλα που κουβαλανε σημερα οι μητερες δεν ειναι και ο,τι καλυτερο λογω των περιβαλλοντικων και διατροφικων συνηθειων και να δωσω ξενο γαλα στο παιδι. Για να μη σας τα πολυλογω, την 3η μερα αργα το βραδυ και αφου οι μαστοι ειχαν πετρωσει και κοντευαν να εκραγουν, μου εδωσαν 2 μικρα χαπακια που σταματανε το θηλασμο... Το στηθος μαλακωσε μετα απο καποιες ωρες, αλλα το ονειρο του θηλασμου, εμεινε απλα ονειρο.. :cry: :cry: :cry:

Τωρα, θελω να ρωτησω τα εξης: (Για το επομενο παιδι, που δεν ειναι καν στο προγραμμα, αλλα θελω να ξερω απο τωρα!)

Ποια ειναι η καλυτερη σταση θηλασμου για εμενα που εχω αυτο το βαρυ και πεσμενο στηθος?

Τι ειναι η τραπεζα θηλασμου (ή γαλακτος) που αναφερεται συχνα?

Επειδη η αληθεια ειναι πως η φοβια μου εμεινε, σκεφτομαι στο επομενο να χρησιμοποιησω εξαρχης θηλαστρο. Να βγαζω δηλαδη το δικο μου και να του το δινω με μπιμπερο. Καθε ποτε πρεπει να βγαζω? Που πρεπει να το αποθηκευω? Το ζεσταινω οπως ζεσταινα και το ξενο (το εβαζα στο θερμαντηρα της chicco) ή θελει διαφορετικη διαδικασια?

Οποια αλλη συμβουλη εχετε θα με βοηθουσε ιδιαιτερα! Αγλαϊα βλεπω ποσο βοηθας και τις υπολοιπες και στηριζομαι πανω σου!!

Μανουλες που θηλαζετε λοιπον, τα φωτα σας!

Ευχαριστω! :-P

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου Αγλαία....όλα πάνε καλά με τον θηλασμό τον αποκλειστικό θηλασμό,η μικρή κάνει περίπου 2 κενώσεις την μέρα απλά τα έχω χάσει με τις πάνες...είναι πολύ απορροφητικές και ΄λίγο με αγχώνει ο όρος καλά βρεγμένες,αλλά θεωρώ ότι η μικρή χορταίνει

δεν χρειάζεται να είναι καλά βρεγμένες, αρκεί να ουρεί 5-6 φορές το 24ωρο.

το χρώμα των ούρων πρέπει να είναι ανοιχτό κίτρινο

Καλή συνέχεια!:)

Βρίσκομαι στην 9η ημέρα της προσπάθειας για αποκλειστικό θηλασμό, και μέχρι στιγμής έχω μειώσει το συμπλήρωμα σε 120 με 150 μλ την ημέρα.,το οπόιο το δίνω από τις 19:00 και μετά,λόγω του εκέινες τις ώρες η παραγωγή μου «παίρνει τα κάτω της»,καθώς η μικρή συνεχίζει να ζητάει γάλα με την ίδια συχνότητα που ζητάει και κατά την διαρκεια, της μέρας,αλλα δυστυχώς δεν το βρίσκει και κλαιει έντονα όταν είναι στο στήθος

.

Τα πάτε πολύ καλά!:)

Πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου για να μειωθεί κι άλλο το συμπλήρωμα. Δεν χρειάζεται να βιάζεσαι. Μπορεί να χρειαστούν περισσότερες ή λιγότερες μέρες ανάλογα με το ρυθμό ανάπτυξης του παιδιού και το πώς ανταποκρίνεται το στήθος στην αύξηση της παραγωγής. Νομίζω ότι δεν πρέπει να δίνει πολύ σημασία στο αν θα χρειαστείς 5 ή 10 μέρες για κάτι τέτοιο.:wink:

Τι κάνω από εδω και πέρα,για να μπορέσω κάποια στιγμή να κόψω το συμπλήρωμα;

Προσπάθησε για λίγες μέρες να καθιερώσεις τα 90-120ml αν δεις ότι το παιδί ανταποκρίνεται χωρίς να γκρινιάζει και τα ξαναλέμε.

Ξεκίνησα το προγραμματάκι που μου έγραψες Αγλαια ,στις 6/10 εως τώρα..

πώς βλέπεις να τα πάμε;

Τα πάτε πολύ καλά! Άνευ σχολίων!:)

Ενώ βρέχει τις πάνες 6-7 φορές την ημέρα ,κάνει κακάκια κάθε 2η με 3η μέρα.(Στην αρχή, και για τις πρώτες 10 μέρες έκανε 5-6 φορές την ημέρα,μουσταρδί με σποράκια, τώρα είναι πολύ μαλακά ελαφρώς πράσινα).Γιατί ‘άλλαξε αυτό ,και τι μπορεί να συμβαίνει; Δεν δείχνει να την ενοχλεί αυτό αν και εχει πολλά και δύσοσμα αέρια..

Υποπτεύομαι κάποια ίωση, δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι. Αν επιμείνουν τα πράσινα κακά θα το ξανασυζητήσουμε!

Καλή συνέχεια!:)

Διαφημίσεις

Αχ,ησύχασα τώρα αφού είναι όλα καλα!:D

θα συνεχίσω όπως μου λες,τί θα κάναμε χωρίς εσένα..

Για τα κακακια να κάνω μια διευκρίνηση γιατι μαλλον δεν το διατύπωσα σωστά..10 μέρες μετά την γέννηση της και εώς σήμερα κάνει κάθε 2η ή 3η μέρα,και πάντα το χρώμα είναι όπως το περιέγραψα,δηλαδή ελαφρώς πράσινο,(ανοιχτο). Μια φορά που έκανε 2 φορές την ιδια μέρα,τα πρώτα ηταν έτσι,και τα δεύτερα μουσταρδί.Της δίνω λίγο κιντερτε με βότανα καμιά φορά για να την διευκολύνω,μηπως φταίει αυτό;Πάντα πάντως είναι πολύ μαλακα.. Eίναι λίγο κρυωμένη αυτες τις μέρες(μπουκωματάκι) αλλα δεν άλλαξε κάτι, τα ίδια τα κάνει όπως πριν..

Τοτε μου απαντουσαν να μην χολοσκαω γιατι το γαλα που κουβαλανε σημερα οι μητερες δεν ειναι και ο,τι καλυτερο λογω των περιβαλλοντικων και διατροφικων συνηθειων και να δωσω ξενο γαλα στο παιδι. Για να μη σας τα πολυλογω, την 3η μερα αργα το βραδυ και αφου οι μαστοι ειχαν πετρωσει και κοντευαν να εκραγουν, μου εδωσαν 2 μικρα χαπακια που σταματανε το θηλασμο... Το στηθος μαλακωσε μετα απο καποιες ωρες, αλλα το ονειρο του θηλασμου, εμεινε απλα ονειρο..

Πραγματικά λυπάμαι για την ταλαιπωρία τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική.:?

Θα σχολιάσω μόνο τα τελευταία ρωτώντας και χωρίς να περιμένω απάντηση:

-Οι αγελάδες από τις οποίες παίρνουμε το γάλα για να το κάνουμε σκόνη για τα μωρά, ζούνε σε διαφορετικό περιβάλλον από εμάς; Ζούνε σε καλύτερες συνθήκες; Τρέφονται καλύτερα; Πίνουν καλύτερης ποιότητας νερό;

Θα ήθελα να καταλάβεις ότι σε κορόιδεψαν λέγοντας ανοησίες. Θέλανε να σε οδηγήσουν σε αποθηλασμό και τα κατάφεραν.

Επιθέσεις θα δεχθείς πολλές όπως ήδη δέχθηκες. Αν δεν είσαι μαμά λύκαινα να βγάλεις τα δόντια σου και να προστατέψεις το μωρό σου κι εσένα την ίδια, δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη περιμένοντας να σε βοηθήσουν.

Η γνώση είναι δύναμη και είναι το μόνο που μπορείς να κάνεις για το μέλλον. Όμως η γνώση από μόνη της δεν αρκεί γιατί μια μαμά που μόλις έχει γεννήσει είναι πολύ ευάλωτη συναισθηματικά. Θα πρέπει να αναζητήσεις κάποιον από το περιβάλλον σου που να μπορεί να σε προστατέψει. Ο γιατρός σου σίγουρα δεν είναι αυτός που θα το κάνει γιατί τα χάπια χορηγήθηκαν με δική του εντολή. Αυτός μπορεί να σε προστατέψει καλύτερα από κάθε άλλο στην κλινική που θα γεννήσεις. Είναι σημαντικό λοιπόν να βρεις ένα γιατρό που έχει διαφορετική άποψη για το θηλασμό σε σχέση με αυτόν που είχες μέχρι τώρα, ο οποίος ούτε σε ενημέρωσε, ούτε σε ρώτησε, ούτε σεβάστηκε τις επιθυμίες σου. Προσωπικα θα του έκανα μήνυση γι αυτή τη συμπεριφορά η οποία είναι το λιγότερο ανήθικη. Επίσης θα έκανα μήνυση και στο προσωπικό της κλινικής για παραπλάνηση και για έκθεση του βρέφους σε κίνδυνο.

Η παθητικότητά μας είναι που διαιωνίζει την αυθαιρεσία όλων αυτών.

Αν ξεκαθαρίσουμε μέσα μας ότι ο καθένας θέλει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του ακόμη και εις βάρος μας, δεν θα τον αφήσουμε να το κάνει σε βάρος των συμφερόντων μας, της υγείας μας και της υγείας του παιδιού μας.

Ποια ειναι η καλυτερη σταση θηλασμου για εμενα που εχω αυτο το βαρυ και πεσμενο στηθος?

Η φουτ μπολ θέση είναι καλή όταν είσαι καθιστή, είναι καλό να βάζεις ένα πετσετάκι τυλιγμένο σε ρολό κάτω από το στήθος.

Όμως θα βολευτείς και με άλλες στάσεις. Πχ μπορεί να είσαι ανάσκελα και το μωρό από πάνω τις πρώτες μέρες που θα πονάς από την καισαρική.

Η στάση στο πλάι ενώ εσύ είσαι ξαπλωμένη είναι επίσης πολύ βολική και μπορείς να κοιμάσαι ενώ το μωρό θηλάζει. Σε αυτή τη στάση δεν σε απασχολεί καθόλου το μέγεθος το στήθους.

Τι ειναι η τραπεζα θηλασμου (ή γαλακτος) που αναφερεται συχνα?

Δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο ή απαραίτητο. Είναι το γάλα που αποθηκεύει μια μητέρα για περίπτωση ανάγκης, αν η μητέρα δεν θέλει να δώσει καθόλου αγελαδινό γάλα στο μωρό, μπορεί να κάνεις κάποιες αντλήσεις για να έχει 3-5 γεύματα στην κατάψυξη, ώστε αν χρειαστεί ξαφνικά να λείψει και δεν προλαβαίνει να αντλήσει για να αφήσει ένα γεύμα στο μωρό, χρησιμοποιεί το κατεψυγμένο.

Επειδη η αληθεια ειναι πως η φοβια μου εμεινε, σκεφτομαι στο επομενο να χρησιμοποιησω εξαρχης θηλαστρο.

Νομίζω ότι η προσέγγιση είναι λανθασμένη. Ο θηλασμός δεν σου έφταιξε κάπου για να προσπαθήσεις να τον αποφύγεις.

Αυτό που έφταιξε ήταν η τακτική του γιατρού σου, το προσωπικό της κλινικής και η ευκολία το να δεχθείς χωρίς αντιρρήσεις τα όσα σου επιβάλλανε.

Αν λοιπόν πρέπει να αλλάξεις κάτι είναι πρώτα το γιατρό σου, μετά την κλινική αν υπάρχει τέτοια δυνατότητα και τέλος την ενημέρωσή σου για να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Η ενημέρωσή σου μπορεί να είναι από τη μελέτη αυτού του βιβλίου:

b121333.jpg

Αν και νομίζω ότι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να παρακολουθήσεις έναν κύκλο συναντήσεων στο σύνδεσμο θηλασμού. Νομίζω ότι το να δεις μαμάδες να θηλάζουν είναι αυτό που θα σε βοηθήσει περισσότερο από οτιδήποτε. Οι συναντήσεις είναι δωρεάν και η εμπειρία πολύτιμη!:)

Να βγαζω δηλαδη το δικο μου και να του το δινω με μπιμπερο. Καθε ποτε πρεπει να βγαζω? Που πρεπει να το αποθηκευω?

Οι αντλήσεις είναι μια χρονοβόρα και ψυχοφθόρα διαδικασία που είναι δύσκολο να το κάνει μια μητέρα με δυο παιδιά. Απαιτούνται τουλάχιστον 8-10 15άλεπτες αντλησεις με διπλό σύστημα άντλησης, μαζί με το πλύσιμο κλπ σημαίνει ότι θα πρέπει να βρίσκεις 4 ώρες κάθε μέρα για να κάνεις κάτι τέτοιο. Δεν γνωρίζω πολλές μητέρες που να έχουν στη διάθεσή τους τόσες ώρες ενώ έχουν στο σπίτι ένα μεγαλύτερο παιδί και ένα νεογέννητο. Ακόμη και για μητέρες που έχουν μόνο ένα νεογέννητο είναι δύσκολο να βρεθούν τόσες ώρες.

Το ζεσταινω οπως ζεσταινα και το ξενο (το εβαζα στο θερμαντηρα της chicco) ή θελει διαφορετικη διαδικασια?

Ο ασφαλέστερος τρόπος είναι να ζεσταίνεται σε θερμαντήρα με θερμοστάτη (δεν γνωρίζω αν αυτός που έχεις διαθέτει θερμοστάτη) ώστε να υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης στη χαμηλότερη θερμοκρασία που είναι περίπου 38-40ο C. Σε υψηλότερη θερμοκρασία καταστρέφονται πολλά από τα πολύτιμα συστατικά.

Το ξένο γάλα πρέπει να παρασκευάζεται με νερό θερμοκρασίας άνω των 70 βαθμών, για να σκοτώνονται τα παθογόνα που τυχόν περιέχει. Αν παρασκευάζεται με νερό σε χαμηλότερη θερμοκρασία δεν είναι ασφαλές.

Αχ,ησύχασα τώρα αφού είναι όλα καλα!:D

θα συνεχίσω όπως μου λες,τί θα κάναμε χωρίς εσένα..

Για τα κακακια να κάνω μια διευκρίνηση γιατι μαλλον δεν το διατύπωσα σωστά..10 μέρες μετά την γέννηση της και εώς σήμερα κάνει κάθε 2η ή 3η μέρα,και πάντα το χρώμα είναι όπως το περιέγραψα,δηλαδή ελαφρώς πράσινο,(ανοιχτο). Μια φορά που έκανε 2 φορές την ιδια μέρα,τα πρώτα ηταν έτσι,και τα δεύτερα μουσταρδί.Της δίνω λίγο κιντερτε με βότανα καμιά φορά για να την διευκολύνω,μηπως φταίει αυτό;Πάντα πάντως είναι πολύ μαλακα.. Eίναι λίγο κρυωμένη αυτες τις μέρες(μπουκωματάκι) αλλα δεν άλλαξε κάτι, τα ίδια τα κάνει όπως πριν..

Μπορεί να έχεις ελαφριά υπερπαραγωγή. Μη σου φαίνεται περίεργο. Το μωρό ίσως να μην έχει δύναμη να θηλάσει αποτελεσματικά όλο το γάλα από το στήθος με αποτέλεσμα να παίρνει περισσότερο νερουλό γάλα σε μερικά γεύματα, γι αυτό και τα πράσινα κακά δεν τα βλέπεις συνέχεια.

Νομίζω ότι αυτό συμβαίνει κυρίως το πρωί. Προσπάθησε στα πρωινά γεύματα να αφήνεις το μωρό περισσότερη ώρα στο ίδιο στήθος. Αν έχεις τη δυνατότητα να αντλησεις, μπορείς να το κάνεις μετά το θηλασμό για να δίνεις αυτό το πιο λιπαρό γάλα σαν συμπληρωμα το απόγευμα.

Aγλαϊα μου σε ευχαριστω παρα πολυ! Γεννησα στην επαρχεια και τωρα βρισκομαι στην Αθηνα οποτε και ο γιατρος και η κλινικη ανηκουν πια στο παρελθον για 'μενα. Τωρα με παρακολουθει εδω γυναικολογος, αλλα καθως ειμαι καινουρια δεν ξερω τι σταση εχει απεναντι στο θηλασμο. Αυτο που ξερω ειναι πως δεν θα αφησω ξανα να με πεισουν να μη θηλασω. Οσο για τη μηνυση το σκεφτηκα πολυ κι εγω, ιδιως οταν το παιδι νοσηλευτηκε 2 μηνων με μηνιγγιτιδα και οι γιατροι μου επεσημαναν πως ο θηλασμος ειναι το καλυτερο "φαρμακο" για το μωρο μου.. Ηταν ηδη πολυ αργα ομως μιας και ειχα παρει τα φαρμακα... :( Εχεις δικιο επισης στο οτι κακο μου εκανε ο γιατρος και η κλινικη και οχι ο θηλασμος. Θα προσπαθησω με ολες μου τις δυναμεις να θηλασω το 2ο μωρακι μου!

Θα ηθελα να μου δωσεις πληροφοριες για το συνδεσμο θηλασμου. Αν δεν μπορεις να το κανεις εδω, θα χαρω να λαβω pm!

Και παλι σε ευχαριστω παρα πολυ! :)

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Οσο για τη μηνυση το σκεφτηκα πολυ κι εγω, ιδιως οταν το παιδι νοσηλευτηκε 2 μηνων με μηνιγγιτιδα και οι γιατροι μου επεσημαναν πως ο θηλασμος ειναι το καλυτερο "φαρμακο" για το μωρο μου..
:-(

Ηταν ηδη πολυ αργα ομως μιας και ειχα παρει τα φαρμακα... :(

Ποτέ δεν είναι αργά για μήνυση! Όσο δεν την κάνεις αφήνεις δεκάδες άλλες μητέρες και μωρά απροστάτευτα. Ο γιατρός θα συνεχίσει ανενόχλητος τις πρακτικές του, το ίδιο και η κλινική. Μια μηνυσούλα θα τους συμμαζέψει.

Επίσης ποτέ δεν είναι αργά για επαναγαλακτισμό! Πολλές μητέρες έχουν επαναγαλακτίσει με επιτυχία μετά από διακοπή του θηλασμού με χάπια.

Θα ηθελα να μου δωσεις πληροφοριες για το συνδεσμο θηλασμου.

Τις έχουμε σε υπόμνημα!:D

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=22308

πάρε τηλέφωνο για να ενημερωθείς για τις συναντήσεις της Αθήνας και να δεις ποιες σε βολεύουν

θα σου συνιστούσα να το κάνεις τώρα που είναι πιο εύκολο, μπορείς να πηγαίνεις με το παιδάκι σου:D

Οι συναντήσεις γίνονται σε σπίτια μητέρων και είναι πολύ ευχάριστες. Πιστεύω ότι το να συναντήσεις μια μητέρα να θηλάζει το παιδί της θα σε βοηθήσει πολύ περισσότερο από 10 βιβλία!

Διαφημίσεις

Σε ευχαριστω παρα πολυ Αγλαϊα μου! Εχεις απολυτο δικιο σε ολα! Μακαρι να σε γνωριζα λιγο πιο πριν... Ποτε δεν ειναι αργα ομως!!

Θα επικοινωνησω μαζι τους αυριο κιολας!

Και παλι σε ευχαριστω! Σου ευχομαι ο,τι καλυτερο μεσα απο την καρδια μου! :-P

nDtZp2.png

Αγλαία πολύ καλά τα λες και συμφωνώ μαζί σου απόλυτα..ευτυχώς εγώ χειρότερη από λύκαινα 'εχω γίνει..είμαι στης μαμάς μου εδώ και μια βδομάδα και όλο πεινάει το μωρό,δεν χορταίνει,δώσε μπουκάλι να κοιμηθεί όλη νύχτα,πάνε για ποτάκι και αν χρειαστεί θα της δώσω μια φορά ξένο δεν πειράζει...ε,όοχι...σκοτωθήκαμε...εδώ κόντεψα να χάσω το πιο τέλειο συναίσθημα του κόσμου,όλες οι κυρίες στην ηλικία της μαμάς μου 50-60(52 η μαμά μου) δεν θήλασαν πολύ και επιμένουν να μην το κάνουμε αλλά να δώσουμε μπουκάλι κι εμείς γιατί νομίζουν τα ξέρουν όλα και μας αμφισβητούν σαν νεότερες...τα μαθήματα ανώδυνου που έκανα ήταν πολύ καλά και οι μαίες πολύ καλές...στο νοσοκομείο όχι απλά υποστηρίζουν τον θηλασμό αλλά σου απαγορεύουν να δώσεις ξένο..συγνώμη για το μεγάλο μνμ αλλά τα λέω μέσα από την καρδιά μου

g598zf3jh69s483c.png

επίσης μια ερώτηση ακόμη Αγλαία μου..εγώ γυρνάω στην δουλειά τον Ιούνιο..μετά από τον χρόνο με θήλαστρο θα το βγάζω λόγω δουλειάς ή πρέπει να αποθηκεύω από τώρα;

g598zf3jh69s483c.png

επίσης μια ερώτηση ακόμη Αγλαία μου..εγώ γυρνάω στην δουλειά τον Ιούνιο..μετά από τον χρόνο με θήλαστρο θα το βγάζω λόγω δουλειάς ή πρέπει να αποθηκεύω από τώρα;

Σε εκείνη την ηλικία τι να το κάνεις το θήλαστρο; :shock:

Νομίζεις ότι το μωρό σου θα θέλει μπιμπερό;

Ο γιος μου αρνήθηκε το μπιμπερό στους 10 μήνες, προτιμούσε να με περιμένει παρά να πιει γάλα από το μπουκάλι. τα περισσότερα μωρά που θηλάζουν κάνουν το ίδιο σε αυτή περίπου την ηλικία (8-12 μηνών).

Να μην αποθηκεύεις τίποτα για τότε!:wink:

Κορίτσια γεια σας και πάλι. Τις τελευταίες μέρες η μικρή μου που κοντεύει τους 3 μήνες δείχνει να μη θέλει το στήθος, κάποιες φορές αφού έχει θηλάσει ήσυχα και καλά για 5-10 λεπτά είτε στο ίδιο στήθος που βρίσκεται είτε αν την αλλάξω και τη βάλω στο άλλο. Δηλαδή το βγάζει από το στόμα πάει προς τα πίσω όλο της το σώμα σαν να θέλει να απομακρυνθεί, κάνει σαν να θέλει να πάρει ανάσα, και μετά ξαναπιάνει τη θηλή να πιει για 2 δευτερόλεπτα γεμάτη ένταση, (αγωνία θα έλεγα)και μετά φεύγει πάλι πίσω. Το κάνει δυό τρεις φορές αυτό και μετά αρχίζει να τσιρίζει και ανασαίνει γρήγορα σαν να έτρεχε. Τότε τη σηκώνω και συνήθως ρεύεται αμέσως. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω γιατί το κάνει. Αλλες φορές μου δίνει την εντύπωση ότι δεν θέλει άλλο γάλα (της στάζει λίγο από το στόμα) και άλλες αναρωτιέμαι μήπως θέλει μεγαλύτερη ποσότητα και δεν βρίσκει γιατί κάνει αγωνιώδης θηλαστικές κινήσεις. Να πω ότι με το που θα τη σηκώσω και θα αρχίσω να τη βολτάρω στον ώμο, ησυχάζει. Αυτό επίσης που με φοβίζει και με αγχώνει είναι ότι με αυτό τον τρόπο δεν κάθεται στο στήθος παραπάνω από 10 λεπτά, και φοβάμαι μήπως σταδιακά μειωθεί το γάλα μου. Να πω ότι αυτό γίνεται μάλλον απογευματινές και βραδυνές ώρες.Μήπως γνωρίζεται τι μπορεί να σημαίνει όλο αυτό και τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στο όλο θέμα του θηλασμού;

Κορίτσια γεια σας και πάλι. Τις τελευταίες μέρες η μικρή μου που κοντεύει τους 3 μήνες δείχνει να μη θέλει το στήθος, κάποιες φορές αφού έχει θηλάσει ήσυχα και καλά για 5-10 λεπτά είτε στο ίδιο στήθος που βρίσκεται είτε αν την αλλάξω και τη βάλω στο άλλο. Δηλαδή το βγάζει από το στόμα πάει προς τα πίσω όλο της το σώμα σαν να θέλει να απομακρυνθεί, κάνει σαν να θέλει να πάρει ανάσα, και μετά ξαναπιάνει τη θηλή να πιει για 2 δευτερόλεπτα γεμάτη ένταση, (αγωνία θα έλεγα)και μετά φεύγει πάλι πίσω. Το κάνει δυό τρεις φορές αυτό και μετά αρχίζει να τσιρίζει και ανασαίνει γρήγορα σαν να έτρεχε. Τότε τη σηκώνω και συνήθως ρεύεται αμέσως. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω γιατί το κάνει. Αλλες φορές μου δίνει την εντύπωση ότι δεν θέλει άλλο γάλα (της στάζει λίγο από το στόμα) και άλλες αναρωτιέμαι μήπως θέλει μεγαλύτερη ποσότητα και δεν βρίσκει γιατί κάνει αγωνιώδης θηλαστικές κινήσεις. Να πω ότι με το που θα τη σηκώσω και θα αρχίσω να τη βολτάρω στον ώμο, ησυχάζει. Αυτό επίσης που με φοβίζει και με αγχώνει είναι ότι με αυτό τον τρόπο δεν κάθεται στο στήθος παραπάνω από 10 λεπτά, και φοβάμαι μήπως σταδιακά μειωθεί το γάλα μου. Να πω ότι αυτό γίνεται μάλλον απογευματινές και βραδυνές ώρες.Μήπως γνωρίζεται τι μπορεί να σημαίνει όλο αυτό και τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στο όλο θέμα του θηλασμού;

καλημέρα !

να σου πω μια γνώμη:έχεις υπόψη σου για ποιά φαγητά δεν πρέπει να τρως την περίοδο του θηλασμού; μηπως έφαγες κάτι που της δημιούργησε αέρια και μετά ενστικτωδώς φοβάται να ξαναφάει ενώ πεινάει γιατί ξέρει ότι θα την ξαναπονέσει η κοιλίτσα της;;;

άλλη άποψη λέει ότι ίσως να πρέπει να ξαναδεις λίγο το τρόπο που θηλάζει, την στάση σου, μήπως δεν είναι η σωστη για το μωρό και ρουφάει και αερα μαζί;;;

Καλό γενικά είναι να την βάζεις για λίγο και να την σηκώνεις να ρεύεται και μετά να ξανασυνεχίζεις, μην σε αγχώνει, φάση είναι και θα περάσει, απλά το θέμα των φαγητών κοίταξέ το αν θέλεις, πιστεύω ότι γενικά έχει επίπτωση στα μωρά.

Καλή συνέχεια...

Καλημέρα katiapol και ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Το σκέφτηκα αυτό που λες για τα φαγητά και η αλήθεια είναι ότι έφαγα μαυρομάτικα και σπανάκι δύο μέρες τώρα , αλλά το θέμα είναι ότι αυτή τη συμπεριφορά την έχει εδώ και 5-6 μέρες και η διατροφή μου δεν είχε κάτι διαφορετικό. Επί τη ευκαιρία ποιά είναι αυτά τα φαγητά που ενοχλούν;Εν τω μεταξύ ένας διατολόγος και μια μαία μου είπαν, πως μόνο ότι ενοχλεί εμένα θα ενοχλεί και εκείνη. Αληθεύει αυτό ή όχι;

Όσο για τη στάση θηλασμού, ούτε εκεί άλλαξα κάτι. θα το προσέξω όμως το θέμα του αέρα που αναφέρεις. Ευχαριστώ και πάλι!

Επί τη ευκαιρία ποιά είναι αυτά τα φαγητά που ενοχλούν;

Δεν υπάρχουν φαγητά που ενοχλούν γενικά τα μωρά. Ελάχιστα πχ αντιδρούν στο μανταρίνι ενώ τα περισσότερα όχι. Οπότε δεν υπάρχουν γενικές οδηγίες. Αν και όταν ενοχληθεί το μωρό από κάτι, τότε το βλέπουμε.

Εν τω μεταξύ ένας διατολόγος και μια μαία μου είπαν, πως μόνο ότι ενοχλεί εμένα θα ενοχλεί και εκείνη. Αληθεύει αυτό ή όχι;

Κατηγορηματικά όχι. Κατηγορηματικά και η μαία και η διαιτολόγος είναι ανεύθυνες.

Υπάρχουν τροφές που η μητέρα τις ανέχεται μια χαρά αλλά το μωρό όχι.

Πχ τα γαλακτοκομικά από γάλα αγελάδας οι περισσότερες μητέρες τα καταναλώνουν χωρίς πρόβλημα αλλά τα μωρά τους μπορεί να έχουν σοβαρό πρόβλημα ακόμη και με τις ελάχιστες πρωτεΐνες του αγελαδινού γάλακτος που περνάνε στο μητρικό γάλα. Μερικά μωρά μπορεί να έχουν αιμοραγία στο έντερο εξαιτίας της δυσανεξίας αυτής και να οδηγηθούν ακόμη και σε σοβαρή αναιμία. Γι αυτό και μόνο το λόγο έγραψα παραπάνω ότι είναι ανεύθυνες οι μαία και η διαιτολόγος γιατί με μια τόσο λανθασμένη πληροφορία μπορεί να βάλουν τόσο εύκολα σε κίνδυνο την υγεία ενός μωρού.

Μεγαλώνοντας τα μωρά αλλάζουν συμπεριφορά, μπορεί να είναι μόνο αυτό, οπότε δεν ασχολείσαι.

Η διάρκεια του θηλασμού επίσης μπορεί να μειωθεί δραστικά, ούτε και με αυτό ασχολείσαι.

Αν νομιζεις ότι το μωρό τρώει πολύ λιγότερο, μετράς τις βρεγμένες πάνες που πρέπει να είναι 5-6 το 24ωρο.

Μερικά μωρά σε αυτή την ηλικία αρχίζουν να παρατηρούν το περιβάλλον γύρω τους και αποσπώνται από το θηλασμό. Αυτά συνήθως χρειάζονται περισσότερη ησυχία για να θηλάσουν.

Αν νομιζεις ότι το μωρό τρώει πολύ λιγότερο, μετράς τις βρεγμένες πάνες που πρέπει να είναι 5-6 το 24ωρο.

όταν λέμε 6 βρεμένες πάνες,πρέπει να είναι και οι 6 γεμάτες και πολύ βαριές?(δεν μιλάω για τα κακά) ή ειμαστε καλυμένοι αν έχουν και λίγα μόνο ούρα?

Σε εκείνη την ηλικία τι να το κάνεις το θήλαστρο; :shock:

Νομίζεις ότι το μωρό σου θα θέλει μπιμπερό;

Ο γιος μου αρνήθηκε το μπιμπερό στους 10 μήνες, προτιμούσε να με περιμένει παρά να πιει γάλα από το μπουκάλι. τα περισσότερα μωρά που θηλάζουν κάνουν το ίδιο σε αυτή περίπου την ηλικία (8-12 μηνών).

Να μην αποθηκεύεις τίποτα για τότε!:wink:

Αγλαία μου,

αποκλείεται να το θέλει το βλέπω πόσο τρελαμένη είναι με το στήθος..μόλις γέννησα το άρπαξε το χρυσό μου και θήλασα μια χαρά.απλά ρωτάω επειδή το ωράριο εργασίας μου είναι κυκλικό οπότε έχω μια απορία για το πως θα θηλάζω..έιναι λίγο νωρίς να αγχώνομαι για αυτό το θέμα με απασχολεί όμως..το πρωί πρέπει να φεύγω 6και κάτι πως θα τρώει;;το βράδυ δεν με απασχολεί 10 και κάτι φαντάζομαι θα κοιμάται...το μεσημέρι αν δουλεύω θα έχει φαγητό...ευχαριστώ πολύ!!!

g598zf3jh69s483c.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...