Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γεια σας κοριτσια, ειστε φοβερες! Αγλαια χιλια καλα να σου δινει ο Θεος για την πολυτιμη βοηθεια που προσφερεις!

Δεν θα το πιστεψετε αλλα στο ογδοο παιδι μου εχω καταμπερδευτει και ζητω τα φωτα σας...

Στα αλλα παιδακια μου παλεψα με το θηλασμο αλλοτε τα καταφερα αλλοτε οχι και χωρις καμια απολυτως ενθαρρυνση, το αντιθετο μαλιστα.Σε αυτο ημουν αποφασισμενη να θηλασω αποκλειστικα αλλα...σας δινω τις απαραιτητες πληροφοριες.

Α εβδομαδα κυησης 39w

Β φυλο Αγορι

Γ τροπος τοκετου ΦΤ

Δ ειδος αναισθησιας Καμια

Ε νεογνικος ικτερος Οχι

Γεννηθηκε στις 11/03/09,νοσηλευτηκε 2 ημερες λογω του οτι φαινοταν ο μπεμπης να δυσκολευεται να προσαρμοστει.Καναμε ολες τις εξετασεις, δεν ειχε τιποτα τελικα. Απλα μια αναπνευστικη δυσχερεια. Την τριτη ημερα απο την γεννηση του τον πηραμε σπιτι.

Βαρος γεννησης 3870 αλλα κατα την εξοδο απο το νοσοκομειο δεν τον ζυγισανε και υψος 51,5cm.

Ολα φαινοταν καλα, με τις φυσιολογικες δυσκολιες του θηλασμου μεχρι να "γνωριστουμε"και με αναγωγες οχι ανησυχητικες πηγαμε στον παιδιατρο 41 ημερες μετα.

Το βαρος του ηταν 4450 και το υψος 58. Ο παιδιατρος μου ειπε πως ειναι πολυ λιγο, θα πρεπει να του δωσω συμπληρωμα αντιαναγωγικο γαλα και να δουμε αν θα συνεχισω τον θηλασμο (για την ακριβεια μου ειπε να μην το παιδευω αλλο). Του εχω εμπιστοσυνη κοριτσια το εχω εδω και 15 χρονια, με εχει γλυτωσει απο πολλες ασχημες καταστασεις αλλα σε σχεση με το θηλασμο διαβαζοντας ολα αυτα που γραφετε μαλλον με αποθαρρυνε σε ολα τα παιδια μου!!!

Απο την αρχη να σας πω πως πολλες φορες εβγαζα με το χερι το γαλα σε μπουκαλι γιατι ολοι περιμενουν απο εμενα. Αρχισα λοιπον το συμπληρωμα, το πολυ ενα γευμα την ημερα. Τρωει περιπου 7 γευματα την ημερα και το βραδυ κοιμαται μαζι μου και τρωει οσο θελει. Μια κενωση την ημερα και 4-5 πανες γεματες. Ειναι πολυ χαρουμενο παιδακι, ηρεμο και δεν κλαιει χωρις λογο.Στις 20/05 που το ζυγισα σε αλλη ζυγαρια βεβαια και με τα ρουχα ηταν 5350. Θελω να συνεχισω αλλα απο τη μια το μικρο βαρος και απο την αλλη το ρημαδιασμενο το τσιγαρο που δεν μπορω να το κοψω και αυτομαστιγωνομαι με τις τυψεις ( λιγο με βοηθησαν αυτα που εχει παραθεσει η αglaia για το συγκεκριμενο) δεν ξερω τι να κανω...

Υπερπολύτεκνη!!!

Να σου ζήσει το μωρό σου! Έχω σαστίσει, 8 παιδιά; Να σου ζήσουν όλα. Μακάρι να μπορούσα κι εγώ να κάνω τόσα.

Λοιπόν, από τα βάρη που παρέθεσες δεν μπορούμε να βγάλουμε σαφές συμπέρασμα. Έπρεπε προχτές να το ζυγίσεις χωρίς ρούχα και πάνα.

Οι πάνες θα πρέπει να είναι 5-6 βρεγμένες την ημέρα. Να τον θηλάζεις όποτε ζητάει αλλά να μην αφήνεις παραπάνω από 3 ώρες χωρίς θηλασμό τη μέρα κι όχι πάνω απο 4 τη νύχτα. Τώρα στην αρχή μέχρι να πάρει τα πάνω του.

Για τις αναγωγές διάβασε εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=28814

Δεν κατάλαβα, δίνεις συμπλήρωμα ή όχι; Αν ναι, τι ποσότητα μέσα στο 24ωρο;

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Ευχαριστω για την αμεση ανταποκριση.

Οι αναγωγες εχουν εκλειψει εδω και ενα μηνα που ξεκινησα συμπληρωμα ξενο γαλα, οχι πανω απο 1 γευμα την ημερα. Οσον αφορα το βαρος, το προβλημα ειναι οτι τον πρωτο μηνα εβαλε περιπου 400γρ και ο γιατρος ανησυχησε. Τι θα κανω αν συνεχισει να μην παιρνει βαρος; και το αλλο που θελω να ρωτησω ειναι: μπορω να δινω μια φορα την ημερα συμπληρωμα ( για να ξεκουραζομαι λιγο) ή αυτο θα κανει κακο στο θηλασμο;

Υπερπολύτεκνη!!!

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος=39+6

Β. Το φύλο του βρέφους=Αγορακι

Γ. Τον τρόπο τοκετού=Καισαρική (ΚΤ)

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία=Ολικη

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.=7 μας ειχαν πει οι γιατροι τιποτα παραπανω

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο=Οχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

13.04.09 3400

24.04.09 3390

13.05.09 4300

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο

Τρωει ανα τριωρο και το βραδυ δεν ξυπνα απο 12 μεχρι 6

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει= σε ολα αλλα μαζι με συπληρωμα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα= τρωει οσο θελει απο το στηθος αλλα τρωει και 90 με 120 συμπληρωμα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) σε επτα γευματα

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. χρισοιμοπουσα το mini electric της medela

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις: εκανα τωρα δεν κανω ποια

8. 5 με 6

9. Μονο 1

Διαφημίσεις

Οι αναγωγες εχουν εκλειψει εδω και ενα μηνα που ξεκινησα συμπληρωμα ξενο γαλα, οχι πανω απο 1 γευμα την ημερα. Οσον αφορα το βαρος, το προβλημα ειναι οτι τον πρωτο μηνα εβαλε περιπου 400γρ και ο γιατρος ανησυχησε. Τι θα κανω αν συνεχισει να μην παιρνει βαρος; και το αλλο που θελω να ρωτησω ειναι: μπορω να δινω μια φορα την ημερα συμπληρωμα ( για να ξεκουραζομαι λιγο) ή αυτο θα κανει κακο στο θηλασμο;

Ναι έστω κι ένα μπουκάλι μπορεί να κάνει κακό στο θηλασμό.

Το ότι ξεκίνησες ξένο δεν σημαίνει ότι αυτό βοήθησε στις αναγωγές. Το πιθανότερο είναι ότι δεν έκανε καν αυτό τη διαφορά.

Αφού μένεις Καβάλα, μπορείς να επισκεφθείς τον κο Αργυρίου στη Χρυσούπολη. Είναι παιδίατρος και σύμβουλος θηλασμού. Πληροφορίες εδώ http://www.argiriou.org/front.php?lang=el

Αυτός θα σε βοηθήσει και θα σε υποστηρίξει σωστά γύρω απο το θηλασμό.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Πελαγία, το βάρος του μωρού σου είναι πολύ καλό. Το συμπλήρωμα που δίνεις είναι σχεδόν όλο του το γεύμα. Από το στήθος πιστεύω πρέπει να παίρνει πολύ λίγη ποσότητα.

1. Νοικιάζεις νοσοκομειακό θήλαστρο, προτείνω το Symphony με 2πλο σύστημα άντλησης (εδώ για πληροφορίες).

2. Παίρνεις συμπλήρωμα αύξησης γάλακτος

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=31133

3. Αρχίζεις τις αντλήσεις όπως λέει στο πρωτόκολλο αντλήσεων εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=22285

Θα σου απαντήσουν κι οι άλλες μαμάδες που έκαναν επαναγαλακτισμό για περισσότερες πληροφορίες. Εγώ σου έγραψα μόνο τα αρχικά βήματα.

Σου εύχομαι καλή συνέχεια και καλή επιτυχία.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Πελαγία, να σου ζήσει το μωράκι σου!

Η Πίπη σου έδωσε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για να αυξήσεις το γάλα σου

Εγώ απλά θέλω να επισημανω μερικά πράγματα μιας και έκανα κι εγώ επαναγαλακτισμό.

Το σημαντικότερο είναι να πιστέψεις στο εαυτό σου - μπορείς μια χαρά να τα καταφέρεις με κόπο (λίγο ή περισσότερο, αυτό θα στο δείξει το σώμα σου) να θηλάζεις αποκλειστικά το μωρό σου. Οι αντλήσεις - όσο χρονοβόρες και απαιτητικές κι αν φαίνονται- έχουν άμεσα αποτελέσματα. Αν δεν προλαβαίνεις (είναι πολύ δύσκολο να έχεις μωρό και χωρίς να κάνεις αντλήσεις) προσπάθησε να αντλείς συγχρόνως με το θηλασμό. Από την μια το μωρό από την άλλη την αντλία (ακούγεται λίγο ακροβατικό, αλλά είναι ένας τρόπος να μη χάνεις αντλήσεις) και φυσικά όταν κοιμάται ή όταν το κρατάει κάποιος άλλος και πάλι άντληση.

Μπορείς στην αρχή να μη βγάζεις καθόλου γάλα - μην απογοητευτείς - είναι απόλυτα φυσιολογικό. Το θέμα είναι να πάρει ο εγκέφαλος το ερέθισμα ότι χρειάζεται περισσότερο γάλα, ώστε το στήθος να το παραγει.

Επίσης, σταδιακά (πολύ σταδιακά) μειώνεις το συμπλήρωμα που παίρνει το μωρό. Ο γενικός κανόνας είναι 30 γραμμάρια από κάθε γεύμα, (κάθε 4-7 ημέρες - απλά επειδή το μωρό πίνει ήδη αρκετό, δεν υπάρχει λόγος να πιεστεί η κατάσταση (πχ μπορείς να κόβεις 30γρ μόνο από 1 ή 2 γεύματα). Προσέχεις πάντα το μωρό να βρέχει τις 5-6 πάνες και να έχει τακτικές κενώσεις (αν αυξηθεί το μητρικό γάλα που πίνει, είναι πιθανό να αυξηθούν και οι κενώσεις του, μιας και το ξένο συνήθως προκαλεί δυσκοιλιότητα)

Κάτι άλλο που μπορεί να βοηθήσει, είναι να δίνεις το ξένο λίγο λίγο - δηλαδή αφού θηλάσει (όσο θέλει από τη μια - αρχίζει να διαμαρτύρεται - θηλάζει από την άλλη - διαμαρτύρεται - ξανά από την πρώτη - και ξανά από την άλλη) δίνεις το μπιμπερό. Πριν το τελειώσει όλο, το ξαναβάζεις στο στήθος - αν κάτσει καλώς, αν όχι δίνει το υπόλοιπο.

Γενικά, σκοπός είναι το μωρό να βρίσκεται το δυνατό περισσότερο στο στήθος ώστε να δίνει το ερέθισμα για μεγαλύτερη παραγωγή. Τέλος, είναι προτιμότερο να μην χρησιμοποιει΄πιπίλα, αλλά να κάνει όλες τις θηλαστικές κινήσεις πάνω στο στήθος.

Ελπίζω να βγάζουν νόημα τα όσα έγραψα, γιατί είμαι πολύ κουρασμένη αυτή τη στιγμή.

Καλή επιτυχία - Μπορείς να τα καταφέρεις, το έκανα κι εγώ και τόσες άλλες μαμάδες.

Βαρος γεννησης 3870 αλλα κατα την εξοδο απο το νοσοκομειο δεν τον ζυγισανε και υψος 51,5cm.

Ολα φαινοταν καλα, με τις φυσιολογικες δυσκολιες του θηλασμου μεχρι να "γνωριστουμε"και με αναγωγες οχι ανησυχητικες πηγαμε στον παιδιατρο 41 ημερες μετα.

Το βαρος του ηταν 4450 και το υψος 58.

Aν το μωρό έχασε το 7% του βάρους που είναι το αναμενόμενο (αν και μερικά χάνουν 10% χωρίς να είναι ανησυχητικό) σημάνει ότι βγήκε από την κλινική 3600

Κανονικά το μωρό θα έπρεπε να ζυγιστεί στις 20-21 μέρες. Μέχρι αυτή τη μέρα πρέπει τουλάχιστον να έχει ανακτήσει το βάρος γέννησης. Άν λοιπόν λάβουμε υπόψη το ελάχιστο αυτό, στις 21 μέρες θα έπρεπε να είναι 3870.

Άρα τις επόμενες 20 μέρες πήρε 580 γρ που είναι πολύ καλό βάρος. Μπορεί βέβαια να πήρε παραπάνω βάρος τις πρώτες μέρες και λιγότερο μετά αλλά το σύνολο που προκύπτει είναι πάλι εντάξει.

Ο παιδιατρος μου ειπε πως ειναι πολυ λιγο,
Λυπάμαι, αλλά σου λέει ψέματα. Το παδί πήρε σε 37 μέρες (υπολογίζω από το βάρος εξόδου) 850 γρ που είναι 23 γρ κατά μέσο όρο τη μέρα. Τα περισσότερα μωρά τις πρώτες 3 εβδομάδες δεν βάζουν το βάρος που βάζουν στη συνέχεια. Ο παιδίατρος αυτά έμαθε στην παιδιατρική αλλά λέει άλλα.

θα πρεπει να του δωσω συμπληρωμα αντιαναγωγικο γαλα και να δουμε αν θα συνεχισω τον θηλασμο (για την ακριβεια μου ειπε να μην το παιδευω αλλο).
Είναι λυπηρό και απογοητευτικό που υπονομεύει την υγεία του παιδιού σου.

Στην περιοχή σας υπάρχει παιδίατρος που είναι και σύμβουλος θηλασμού, ο Βαγγέλης Αργυρίου. Νομίζω ότι καλά θα κάνεις να τον συμβολευτείς.

http://www.argiriou.org/

αλλα σε σχεση με το θηλασμο διαβαζοντας ολα αυτα που γραφετε μαλλον με αποθαρρυνε σε ολα τα παιδια μου!!!
Το ίδιο κάνει και τώρα λέγοντας ψέμματα.

Θελω να συνεχισω αλλα απο τη μια το μικρο βαρος
Το βάρος δεν είναι μικρό. Το ξέρει και ο γιατρός αλλά σου λέει ότι θέλει για να υπονομεύσει για άλλη μια φορά το θηλασμό.

και απο την αλλη το ρημαδιασμενο το τσιγαρο που δεν μπορω να το κοψω και αυτομαστιγωνομαι με τις τυψεις ( λιγο με βοηθησαν αυτα που εχει παραθεσει η αglaia για το συγκεκριμενο) δεν ξερω τι να κανω...

Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιατρικής το κάπνισμα δεν αποτελεί αντένδειξη για το θηλασμό.

Το ξένο γάλα σε συνδυασμό με το κάπνισμα είναι πολύ χειρότερο.

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/reprint/pediatrics;115/2/496.pdf

Οσον αφορα το βαρος, το προβλημα ειναι οτι τον πρωτο μηνα εβαλε περιπου 400γρ και ο γιατρος ανησυχησε.

Δεν έβαλε 400 γρ. έβαλε πολύ περισσότερα. Δεν έχεις το βάρος εξόδου. Από το βάρος εξόδου υπολογίζεται το βάρος που έβαλε το μωρό.

Τι θα κανω αν συνεχισει να μην παιρνει βαρος;

Γιατί να μην πάρει βάρος; αφού βρέχει πάνες.

μπορω να δινω μια φορα την ημερα συμπληρωμα ( για να ξεκουραζομαι λιγο) ή αυτο θα κανει κακο στο θηλασμο;

Το μωρό κάνει λιγότερα από 8 γεύματα το 24ωρο. Μπορεί αυτό το ένα γεύμα να είναι κρίσιμο για την παραγωγή του 24ωρου αν το κάνεις συστηματικά.

Αν το κάνεις ευκαιριακά, 1-2 φορές την εβδομάδα δεν θα παίξει ρόλο.

Το μπουκάλι θα πρέπει να το δίνει άλλος για να μην μπερδεύεται το μωρό.

Διαφημίσεις

Όλγα να σου ζήσουν και τα 8!!!

Ετοίμαζα ένα μήνυμα αλλά πρόλαβε και με κάλυψε η Αγλαΐα, οπότε δεν θα επαναλάβω τα ίδια.

Το =0&v[0]=3.6&d[1]=1.3&v[1]=4.45&d[2]=2.2&v[2]=5.1"]διάγραμμα σας σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Αργυρίου (δηλαδη τις ελληνικές καμπύλες, που μάλιστα δεν βασίζονται σε παιδιά που θηλάζουν). Έχω υπολογίσει όπως και η Αγλαΐα το κατώτατο επιτρεπτό βάρος εξόδου και στην τελευταία ζύγιση σας κατέβασα στα 5100, για να βγάλουμε έξω ελαφριά ρούχα και γεμάτη πάνα.

Το συμπλήρωμα που παίρνετε καθημερινά (ένα γεύμα) είναι εύκολο να το κόψετε. Ανά 3-4 μέρες μειώνεις το ξένο κατά μια μικρή ποσότητα 30μλ. Θηλάζεις πριν το μπουκάλι, δίνεις το συμπλήρωμα και ξαναθηλάζεις, αν θέλει το μωρό. Σε λίγες μέρες, δεν θα χρειαστεί να προσφέρεις καθόλου. Προσέχεις να έχετε 4-5 καλά βρεγμένες πάνες. Για να δεις μια καλά βρεγμένη πάνα, ρίξε 115 μλ νερό σε μια καθαρή πάνα. Αν είναι οριακά οι πάνες, συνέχισε για περισσότερες μέρες με το μειωμένο συμπλήρωμα, προτού ξαναμειώσεις.

Άφηνε το μωρό να τελειώσει από το ένα στήθος και πρόσφερε και το άλλο. Πρόσφερε εναλλάξ, όποτε το μωρό αφήνει το στήθος, μέχρι να χάσει εντελώς το ενδιαφέρον του. Φρόντιζε να πιάνει καλά μεγάλο μέρος από τη θηλαία άλω. Έχε στόχο τουλάχιστον 8-12 θηλασμούς στο 24ωρο.

Λες ότι τη νύχτα θηλάζει όσο θέλει. Είναι πυχνοί οι βραδυνοί θηλασμοί; Αν δεν ξυπνάει στάνταρ από μόνος του, επωφελήσου σε μια φάση ελαφριού ύπνου και θήλασε ξανά.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Όλγα, να σου ζήσουνε τα παιδάκια σου!!! Σου εύχομαι καλή δύναμη και υγεία για όλη την οικογένειά σου!

Τις πρακτικές συμβουλές σου τις δώσανε παραπάνω, το μόνο που θα ήθελα εγώ να πω είναι πως μόλις τελικά εγκατασταθεί ο αποκλειστικός θηλασμός, τα πράγματα θα είναι πιο άνετα για σένα από πλευράς χρόνου. Πιο εύκολα θα ξεκουράζεσαι αν οποιαδήποτε ώρα της ημέρας με πρόφαση τον θηλασμό παίρνεις το μωράκι και ξαπλώνεις στο κρεβάτι, παρά αν έχεις να ετοιμάζεις μπουκάλια κλπ. Επίσης, όσο θα μεγαλώνει θα μειώνεται η διάρκεια των γευμάτων, οπότε ο θηλασμός θα γίνει ένα ευχάριστο διάλλειμα στο τρέξιμο της καθημερινότητάς σου!

Έκανα κι εγώ επαναγαλακτισμό όταν η μικρή μου ήταν 4 μηνών και έπινε περίπου 450ml την ημέρα, ακολουθώντας τις συμβουλές των κοριτσιών εδώ. Ο κύριος λόγος που το έκανα ήταν γιατί είχε ελαφριά ΓΟΠ και είχα παρατηρήσει ότι στα γεύματα που θήλαζε μόνο χωρίς συμπλήρωμα δεν έκανε αναγωγές.

Σου εύχομαι καλή συνέχεια!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Κοριτσια, σας υπερευχαριστω. Μου δινεται πολυ κουραγιο να συνεχισω να επιμενω στο θηλασμο. Να σας πω κατι; Αυτη την περιοδο δηλ. απο τον μαρτιο μεχρι σημερα στο χωριο μου εχουν γεννηθει γυρω στα 10 παιδακια,μεσα σε αυτα και της νυφης μου. Σας πληροφορω οτι με τη μια ή την αλλη δικαιολογια απο παιδιατρους ( και μαμαδες) δεν θηλαζει κανενα. Ειναι πολυ λυπηρο, δεν υπαρχει πιο ομορφο πραγμα να προσφερεις το δικο σου γαλα στο δικο σου παιδι απο συναισθηματικης αποψης αλλα και απο θεμα υγειας. Μετα απο τοσα παιδια εχω καταληξει στο θηλασμο με κλειστα ματια!!! Αλλα θελει στηριξη απο τον παιδιατρο που με πονο καρδιας διαπιστωνω πως δεν υπαρχει.Εγω μιλαω οσο μπορω αλλα δεν περναει ο δικος μου λογος. Μακαρι να ειχα απο το πρωτο μου παιδι τα ωφελη της τεχνολογιας! Σας ευχαριστω παλι και θα μου επιτρεψεται να σας ενοχλω καπου καπου...

Με απειρες ευχαριστιες

Υπερπολύτεκνη!!!

Να μας ενοχλείς όσο θες! :D

Αν και αν πας στον κο Αργυρίου, επειδή είχα την τιμή να τον δω απο κοντά, είναι πολύ καλός και σου εμπνέει απεριόριστη εμπιστοσύνη. Αφού εκεί στην Καβάλα δεν έχετε κάποιον παιδίατρο που να ξέρει απο θηλασμό, αυτός πιστεύω είναι η μόνη σου λύση.

Καλή συνέχεια και να τα χαίρεσαι όλα τα παιδιά σου!!

PhC7p3.pngXCt8p2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια καλημέρα

Με λένε Ελένη και διαβάζω εδώ και πολύ καιρό τα μηνύματα στο forum για να παρω βοήθεια σχετικά με το θηλασμό, αλλά γράφω για πρώτη φορά.

Έχω 3 παιδάκια, την Έλλη-Άννα (6,5), τον Πέτρο (5,5) και το μπέμπη.

Ο πιτσιρίκος μου είναι 2 μηνών και 2 εβδομάδων και στα περισσότερα γεύματα θηλάζει.

Προς το βράδυ όμως φαίνεται να μη βρίσκει πια γάλα στο στήθος και δε χορταίνει οπότε του φιάχνουμε συμπλήρωμα.

Σπάνια έχει τύχει να μη χρειαστεί συμπλήρωμα. Συνήθως τρώει επιπλέον 100 - 250gr κατά τη διάρκεια της μέρας.

Στην προσπάθεια να αυξήσω την παραγωγή πίνω 3-4 φλ από ένα τσάι που υποτίθεται πως βοηθάει (stilltee της weleda) αν και δε βλέπω καμμία φοβερή βελτίωση...

Πριν λίγες μέρες νοίκιασα και το symphony για να ξεκινήσω αντλήσεις να βοηθήσω στην αύξηση.

Εχω μπλεχτεί όμως λίγο : υποτίθεται πως πρέπει να αντλώ ανα 2ωρο, τι κάνω όμως με το νινί; Το βάζω να θηλάζει κανονικά ή βγάζω ολο τα γάλα με το θήλαστρο και το δίνω με μπιμπερό;

Ή τον βάζω να θηλάσει και μετά αντλώ με το θήλαστρο;

Το θήλαστρο το αφήνω για 10 λεπτά ακόμη και αν δε βγαίνει πια γάλα;

Γενικώς τα έχω μπερδέψει λίγο τα πράγματα, οπότε θα εκτιμούσα ιδιαίτερα συμβουλές επί του θέματος.

svEnp3.png

4UdZp3.png

Διαφημίσεις

Να σου ζήσουν όλα τα παιδιά σου!

Για αρχή απάντησε σε αυτές τις ερωτήσεις:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962

Αυτό που πίνεις δεν νομίζω πως κάνει τπτ. Αφού το μωρό θηλάζει δεν χρειάζεται να αντλείς μόνο και να δίνεις το αντλημένο. Αυτό το κάνουν οι μαμάδες που θέλουν να επαναφέρουν τη γαλουχία και το μωρό τους δεν θηλάζει καθόλου. Εσύ απλά θα αντλείς όποτε μπορείς. Το βράδυ κοιμάται πολλές ώρες;

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Mέχρι να απαντήσεις στις ερωτήσεις να πω κι εγώ ότι το μωρό σου είναι η καλύτερη αντλία (όταν φυσικά θηλαζει αποτελεσματικά )

Η βραδινή ανησυχία μπορεί να οφείλεται σε διαφορους λόγους (τώρα βέβαια θα πρέπει να κόψεις το συμπλήρωμα σταδιακά)

Το θήλαστρο το αφήνεις ακόμα κι αν δε βγαίνει γάλα (όσο περισσότερο μπορείς)

Λοιπόν οι απαντήσεις στις ερωτήσεις:

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 38 + 2ημ

Β. Το φύλο του βρέφους Aγόρι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. Επισκληριδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. Παρουσίασε ικτερο στο μαιευτηριο δεν θυμαμαι ακριβως τις τιμες, αλλα μας αφησαν να φυγουμε κανονικα

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

Οχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

13/3 : 3350 (Β. Γεννησης)

23/3 : 3150

22/4 : 4600

18/5 : 5400

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

6-7

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

Συνηθως σε ολα εκτος από το τελευταίο βραδυνό

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

Απο καθολου ως 120gr

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

90-250 gr

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

Symphony Medela

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο 2-5

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι Ανα 2-3 ωρες ή θηλάζω ή αντλώ ή και τα δύο

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 10 λεπτα

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

Δεν ξέρω αλλά αν είναι πολύ σημαντικό μπορώ να τις μετρήσω

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο Συνήθως μέρα παρά μέραμια κενωση

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη

Γενικά είμαι στο σπίτι τα πρωινά αλλα κάποια απογεύματα πηγαινω για δουλεια και λείπω γυρω στις 3 ώρες

Ποιός είναι
ο σωστός τρόπο χρήσης του θήλαστρου και πότε να περιμένω αύξηση
της παραγωγης ;

Ευχαριστώ πολυ

Ελένη

svEnp3.png

4UdZp3.png

To βάρος του μωρού σου είναι πολύ καλό - και το συμπλήρωμα που παίρνει σχετικά λίγο. Το βράδυ γενικα μειώνεται η ροή από το στήθος και είναι και τα παιδιά πιο ανήσυχα, οπότε πολλές μαμαδες κάνουν το λάθος να πιστεύουν ότι δεν έχουν γάλα (όπως έκανα κι εγώ)

Το θήλαστρο προτείνεται να χρησιμοποιείται αν 2 ωρες στις μαμάδες των οποίων τα παιδια δε θηλάζουν αποτελεσματικά ή παίρνουν πολύ συμπλήρωμα - εσείς δε χρειάζεστε τόσο συχνά.

Είναι σημαντικό να μετράμε τις βρεγμένες πάνες, γιατί έτσι ξέρουμε αν το παιδί παίρνει το γάλα που χρειάζεται - πρέπει μετά τις 40 μέρες να είναι 5-6 το 24ωρο

Όποτε βρίσκεις χρόνο, κάνε αντληση, αλλά όχι μόνο για 10 λεπτά - στόχευε στο μισάωρο.

Για να παράγεις αυτά τα 250ml παραπάνω που πίνει το μωρό σου, δε θα χρειαστεί πολύς καιρός. Γενικά, κόβουμε 30 ml από κάθε γεύμα συμπληρώματος ανα 4-7 μέρες (με ανώτατο όριο τα 120 ml συνολικά), αλλά επειδή εσείς έχετε μόνο ένα γεύμα ΄μπορείς να κόψεις 30ml κάθε μέρα παρά μέρα. Μόλις γκρινιάξει τον ξαναβάζεις στο στήθος.

Για το θήλαστρο: μια πρώτη αύξηση βλέπεις στη 1η εβδομάδα χρήσης και μετά ξάνα στις 2-3 εβδομάδες, αν θυμάμαι καλά.

Γρήγορα θα κόψετε το συμπλήρωμα, και θα μπορέσεις να κάνεις και μια μικρή τράπεζα για τις ώρες που λείπεις.

Καλή επιτυχία και να σου ζήσουν και τα τρία παιδάκια σου

Κοριτσια τελικα νομιζω πως με τις πολυτιμες συμβουλες σας τα καταφερα . Ολες αυτες τις ημερες θηλαζω αποκλειστικα εκτος απο καποιες περιπτωσεις ( πολυ λιγες ) που ελειπα και η κορη μου του εδωσε συμπληρωμα. Ο μικρος τρωει καθε 2μιση με 3 ωρες και παιρνει γυρω στα 30gr την ημερα. Δεν ειναι καλα; Αισθανομαι υπεροχα!!!

Θελω να ρωτησω την aglaia ή οποια αλλη γνωριζει αν μπορω να αρχισω το zymban για την διακοπη του τσιγαρου. Ειναι αντικαταθλιπτικο και βοηθαει στην μειωση των συμπτωματων.Το εχω ελαττωσει βεβαια αλλα θα ξανακυλησω και τωρα ειναι η ευκαιρια να το κοψω...

Υπερπολύτεκνη!!!

Συγχαρητήρια Ολγα και να χαίρεσαι όλα τα παιδιά σου!

Λοιπόν, για το φάρμακο, θα βρεις τη δραστική ουσία και θα την ελέγξεις στο www.e-lactancia.org

Πάντως να ξέρεις ότι είναι προτιμότερος ο θηλασμός ακόμα κι αν καπνίζεις, παρά το να καπνίζεις και να δίνεις φόρμουλα

(Αλλα μια που το έχεις πάρει απόφαση καλή επιτυχία και στο κόψιμο του τσιγάρου!)

Όλγα, συγχαρητήρια και καλή συνέχεια!

Για το κόψιμο του τσιγάρου δες κι αυτό το βιβλίο http://www.books.gr/ViewShopProduct.aspx?Id=352918

Μ' αυτή τη μέθοδο το έκοψαν η μητέρα μου και ο άντρας μου, η μητέρα μου το έχει κόψει εδώ και 6 μήνες και δεν έχει καθόλου επιθυμία να κάνει τσιγάρο, ενώ ο άντρας μου το έκοψε πολύ πρόσφατα, αλλά μου λέει ότι σε αντίθεση με άλλες φορές που προσπαθούσε με άλλους τρόπους, τώρα έχει αλλάξει ο τρόπος σκέψης του, μετά από όσα διάβασε στο βιβλίο και του είναι πιο εύκολο όταν έχει επιθυμία να μην ενδώσει και δεν έχει νεύρα κλπ. (είχε δοκιμάσει και με φάρμακα παρόμοια μ' αυτά που λες, αλλά είχε κάποιες παρενέργειες ελαφριές, σωματικές και ψυχολογικές, στη διάθεσή του, και τελικά το ξανάρχισε! ) Καλή επιτυχία!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...