Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

nat-left, αν θυμάμαι καλά μια πρώτη αύξηση θα δεις στις 4-5 μέρες και μετά νομίζω στο 15νθήμερο - πάντως εγώ από την πρώτη μέρα εβλεπα διαφορά. Τώρα, επειδή δεν έχω παρακολουθήσει τη συζήτηση με την Πίπη, έχεις απαντήσει κάπου στις ερωτήσεις; Γενικά, για τη συχνότητα των αντλήσεων ώστε να πετύχεις αποκλειστικό θηλασμό, όσο περισσότερο τόσο καλύτερα για να έχεις γρήγορα αποτελέσματα. Μην απογοητεύεσαι, με λίγες μέρες αγώνα σε λίγο θα γλιτώσεις από τη φασαρία των μπιμπερό. Καλή επιτυχία

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Λίνα ευχαριστώ για την απάντηση. Όντως με το Ρουλάκι τα λέμε τηλεφωνικά. Άρα κορίτσια μου μετά τις πρώτες ημέρες θα δω φως στο τούνελ ε; και πότε θα αρχίσω να αραιώνω τις αντλησεις στο φυσιολογικό δηλαδή ανά τρίωρο διατηρώντας τη ποσότητα των πολλών αντλήσεων;

Λίνα ευχαριστώ για την απάντηση. Όντως με το Ρουλάκι τα λέμε τηλεφωνικά. Άρα κορίτσια μου μετά τις πρώτες ημέρες θα δω φως στο τούνελ ε; και πότε θα αρχίσω να αραιώνω τις αντλησεις στο φυσιολογικό δηλαδή ανά τρίωρο διατηρώντας τη ποσότητα των πολλών αντλήσεων;

Σιγά σιγά θα μειώνεις το συμπλήρωμα - στόχος σου μέχρι τις 40 μέρες είναι οι 6-8 βρεγμένες πάνες και απο κει και περα οι 5-6. Όταν με το καλό, το δικό σου γάλα καλύπτει τα μωρά, δηλαδή σταματήσεις το συμπλήρωμα, τελειώνεις και με τις αντλήσεις

Οι αντήσεις ανά δίωρο μου προκάλεσαν πρόβλημα, το ένα στήθος με πονούσε υπερβολικά και φοβήθηκα, έβαζα συνέχεια τα μωρά χθες να πίνουν από το πονεμένο στήθος και σήμερα είμαι καλύτερα. Από αύξηση στη παραγωγή τίποτα το ιδιαίτερο ακόμη. Πάντως το ξενύχτι επί 2 δύο & το τρεξιμο την ημέρα επί 3 με έχει κουράσει.... αύριο κλείνουν τα μωρά μου μήνα, ήδη έθεσα νέο στόχο για τον θηλασμό, άλλον ένα μήνα,μικροί και λογικοί στόχοι για να μην απογοητευτώ.

Διαφημίσεις

Νατασούλα τα έχουμε πει βέβαια κι από το τηλέφωνο αλλά είμαι εκτός Αθηνών και δεν μπορούμε να μιλήσουμε. Η γνώμη μου είναι να σταματήσεις τις αντλήσεις και να βάζεις τα μωρά στο στήθος μόνο. Η παραγωγή σου πιστεύω ότι μετά από τις συστηματικές αντλήσεις και τον απευθείας θηλασμό πρέπει να έχει φτάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο. Και να μην έχει γίνει αυτό, με το να βάζεις συνέχεια τα μωρά στο στήθος (τονίζω μόνο), σε μερικές μερούλες θα έχει φτάσει εκεί που πρέπει. Οι 6-8 βρεγμένες και 3-4 λερωμένες πάνες το 24ωρο (για τις πρώτες 40 μέρες) θα σε ευησυχάζουν ότι τα μωρά σου τρέφονται επαρκώς. Μην περιμένεις να σου δείξει το θήλαστρο πόσο παράγεις. Αυτό δεν θα γίνει.

Θα σου πουν κι οι άλλες κοπελίτσες που είναι πιο έμπειρες από εμένα κι η Αγλαΐα.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Οι αντήσεις ανά δίωρο μου προκάλεσαν πρόβλημα, το ένα στήθος με πονούσε υπερβολικά και φοβήθηκα, έβαζα συνέχεια τα μωρά χθες να πίνουν από το πονεμένο στήθος και σήμερα είμαι καλύτερα. Από αύξηση στη παραγωγή τίποτα το ιδιαίτερο ακόμη. Πάντως το ξενύχτι επί 2 δύο & το τρεξιμο την ημέρα επί 3 με έχει κουράσει.... αύριο κλείνουν τα μωρά μου μήνα, ήδη έθεσα νέο στόχο για τον θηλασμό, άλλον ένα μήνα,μικροί και λογικοί στόχοι για να μην απογοητευτώ.

Eίχα γράψει ένα σωρό και τα έχασα.

Λοιπόν, αν το στήθος πονούσε επειδή πρήστηκε, σημαινει ότι έχει αυξηθεί η παραγωγή σου, ακόμα κι αν δε βγάζεις με την αντλία (εγώ βγάζω ελάχιστα ml τη φορά και τη χρησιμοποιώ περιστασιακά βέβαια εδώ και έξι μήνες)

Βάζε συνέχεια τα μωρά στο στήθος - αυτά είναι η καλύτερη αντλία.

Σύντομα θα γλιτώνεις χρόνο από αποστειρώσεις και πλυσίματα και θα είσαι πολύ πιο άνετη - προσπάθησε να έχεις και το μεγαλύτερο παιδάκι κοντά να του μιλάς και να ζητάς τη βοήθειά του.

Δοκίμασε τη στάση football hold, ώστε να τα έχεις συχρόνως στο στήθος και να ακουμπάς εσύ πίσω άνετα να ξεκουράζεσαι λίγο.

Κάνε ακόμα λίγη υπομονή και τα πράγματα θα γίνουν πολύ πιο εύκολα.

Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία. Είμαστε όλες εδώ για να βοηθάμε η μια την άλλη

Δυστυχώς δεν αυξήθηκε η παραγωγή.... ευτυχώς ηρέμησα λιγάκι. Πάντως το βράδυ τα βάζω στο στήθος, ο γιος μου,μου ααυξάνει το γάλα και το βλέπω και στην επόμενη άντληση ενώ η κόρη μου με τραυματίζει, καθώς δεν ανοίγει πολύ το στόμα της και πιάνει μόνο τη θηλή... προσπαθώ να της αλλάξω αλλά δύσκολο.

Δυστυχώς δεν αυξήθηκε η παραγωγή.... ευτυχώς ηρέμησα λιγάκι. Πάντως το βράδυ τα βάζω στο στήθος, ο γιος μου,μου ααυξάνει το γάλα και το βλέπω και στην επόμενη άντληση ενώ η κόρη μου με τραυματίζει, καθώς δεν ανοίγει πολύ το στόμα της και πιάνει μόνο τη θηλή... προσπαθώ να της αλλάξω αλλά δύσκολο.

Όταν τη βάζεις στο στήθος, κάντης ααααα, να το μιμηθεί (ο άντρας μου πήγε να με κοροϊδέψει όταν το έκανα - εδώ κάπου το διάβασα - αλλά έπιασε αμέσως) και μόλις ανοιξει καλά το στόμα προσπάθησε να βάλεις και τη θήλαία άλω. Την ημέρα, γιατί δεν τα βάζεις στο στήθος; (αν θέλεις απαντάς)

Πάντως το μπιμπερό μπερδεύει τα μωρά, γιατί τραβάνε τελείως διαφορετικά το γάλα εκεί και ένας λόγος που σε πληγώνει η μικρή ίσως ε΄ιναι και αυτός.

Να σκέφτεσαι θετικά, ευτυχώς ο γιος κάνει δουλειά και για την κόρη - η παραγωγή σου αυξανεται, κι ας μην το καταλαβαίνεις με τα ml της άντλησης

Την ημέρα το έχω προσπαθήσει αλλά άκου τι γίνεται... τα βάζω, τρώνε για 5 - 10 λεπτά, κοιμούνται, ξυπνούν στο πεντάλεπτο και αυτό γίνεται όλη μέρα. Με το που τελειώνω με το ένα και πιάνω το άλλο μόλις τελειώσω αρχιζω από την αρχή με το πρώτο. Βλέπεις είναι πιο δύσκολα γιατί είναι 3 και τρέχω, ενώ με το μπιμπερό βλέπω πόσο τρώνε, δίνω και συμπλήρωμα και ηρεμώ για μία ώρα. Πάντως προσπαθώ με τη μικρή, τη βάζω τη βγάζω και την ξαναβάζω και τη ξαναβγάζω μέχρι να μην με πονάει τόσο πολύ. Πάντως έχω παρατηρήσει ότι οι θηλές έχουν γίνει ροζ και έχουν σκληρύνει αυτές τις ημέρες και όταν τελειώσω με τον θηλασμό το βράδυ με τον μπεμπη που πιάνει καλύτερα, πονάνε οι θηλές μου και οι αδένες, λες να έχω τίποτα;

Διαφημίσεις

• 4 εβδομάδες μετά...

Καλησπερα κυριες μου!

Θα πω τον πονο μου οσο πιο περιληπτικα μπορω.....

Αλλιως τα φανταζομουν πριν γεννησω και αλλιως μου βγηκαν...δηλαδη ηθελα φ.τ και εκανα κ.τ λογο περιδεσης,ηθελα να θηλασω και κατεληξαμε να κανουμε μικτη διατροφη!!

Στο νοσοκομειο ηταν ολα οκ,με το που επιστρεψαμε σπιτι ομως με επιασε καταθλιψη....δεν ηθελα ουτε το παιδακι μου...

Παλευα με τον θηλασμο με βαρια καρδια......ηρθε και ο γιατρουλης και μου ειπε να παρω ξενο να το εχω για τα βραδια γιατι η μικρη δεν θα χορταινει,οποτε κι'εγω την εκανα την μ@^@*%@...

Αν δεν ηταν το φορουμ θα ειχα σταματησει εστω και αυτο το λιγο που εδινα στις 40 ημερες...

Στο μηνα περιπου ειχα στειλει πμ στην Αγλαια να της πω τον πονο μου και μου διεγνωσε καντιντα(εγω νομιζα οτι ποναει ο θηλασμος....)

Επειδη παιδιατριος και γυναικολογος λεγανε τα δικα τους αποφασισα να δω και μια συμβουλο...(δεν ηξερα καν οτι υπαρχουν....)Να'ναι καλα το φορουμακι!!!!

Περασε η καντιντιαση,πηρα και κατι συμπληρωματα και εχει αυξηθει το γαλατακι....

Τωρα που κλεισαμε τους 3 μηνες μου ειπε η συμβουλος οτι μπορουμε να παμε σε αποκλειστικο!!!!!!!Μεσα σε 2 βδομαδες απο 550-600μλ το 24ωρο παιρνει 390μλ....

Ειναι σχεδον ολη μερα στο στηθος αλλα γκρινιαζει αρκετα η καημενουλα μου...

Εχω χαρει τρελα αλλα παραλληλα εχω αγχωθει και αλλο τοσο γιατι φοβαμαι οτι πειναει!!!!

Δωστε μου κι'εσεις τα φωτα σας αν θελετε βρε κοριτσια!!!!!!!!

Ένα μεγάλο μπράβο για την αποφασιστικότητα και την επιμονή σου :)

Είσαι εξαιρετική και έχεις ήδη καλύψει το δυσκολότερο κομμάτι της διαδρομής. Είναι λογικό που κλαίει η φσιφσίκα (τι τέλειο παρατσούκλι βρήκες!): προσπαθεί να αυξήσει την παραγωγή σου και γι' αυτό ζητάει συνέχεια να είναι στο στήθος. Αφού είσαι διαθέσιμη ψυχολογικά και σωματικά, μην της το αρνείσαι! Μαραθώνιοι θηλασμοί, όσο θέλει, όποτε θέλει, χωρίς ρολόι και πρόγραμμα, σωστή τοποθέτηση του μωρού στο στήθος, επαρκείς βρεγμένες πάνες - δεν υπάρχουν άλλες συνταγές για αποκλειστικό θηλασμό ;)

Σιγά σιγά θα εδραιωθεί η παραγωγή, οι συχνοί θηλασμοί θα γίνουν λιγότεροι και πιο προβλέψιμοι και όλα θα πάνε ακόμα καλύτερα.

Είμαστε εδώ για ο,τι χρειαστείς!

Φιλικά,

Ηρώ

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Kαλή επιτυχία και καλή συνέχεια! Είσαστε πολύ κοντά στον αποκλειστικό θηλασμό πλέον! Έχετε σωστή βοήθεια και συμβουλές, θέληση και όλα θα πάνε καλά! Θα δεις μεγάλη διαφορά στο μωρό και στη μεταξύ σας σχέση όταν περάσει λίγος καιρός με αποκλειστικό θηλασμό. Το έζησα στην κόρη μου, που κόψαμε το συμπλήρωμα όταν ηταν 4 μηνών και έπινε περίπου 450ml την ημέρα σκόνη. Τα καταφέραμε με τη βοήθεια των κοριτσιών, ακολούθησα αυτά που λέγανε στον επαναγαλακτισμό. Συνεχίζουμε ακόμα με τον θηλασμό. Εύχομαι το ίδιο να συμβεί και με εσάς, αξίζει τον κόπο και την ταλαιπωρία μερικών εβδομάδων (γιατί τόσο θέλει αν δεν απογοητευτείς και είσαι σταθερή)!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Διαφημίσεις

Mπράβο σου Irene! Συνέχισε έτσι... Είσαι πολύ τυχερή που βρήκες το φόρουμ και πολύ δυνατή κι έξυπνη να αξιοποιήσεις αυτή σου την τύχη!!!

Καλή συνέχεια!

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Καλησπέρα μανούλες! Θα ήθελα τη βοήθειά σας για μια πολύ καλή μου φίλη, η οποία δεν έχει καθόλου καλές σχέσεις με τον υπολογιστή.. Γέννησε την 39 εβδομάδα ένα κοριτσάκι, με καισαρική. Ξεκίνησε για κανονικό τοκετό, με επισκληρίδιο και τελικά επειδή είχε πρόβλημα προχώρησαν σε καισαρική. Πήρε 2πλή δόση νάρκωσης για επισκληρίδιο και μητροσυσπαστικά γιατί είχε αιμοραγία. Η μπέμπα δεν έκανε ίκτερο. Γεννήθηκε 4.3.09 3.770κ και 52cm, στις 18.3.09 ήταν 3.830 και στις 22.4.09 ήταν 5.200 και 58,5cm. Κάνει 6-7 γεύματα την ημέρα, από τα οποία τα 4 είναι ξένο γάλα. Η ποσότητα του ξένου που δίνει είναι γύρω στα 700ml την ημέρα και περίπου 120 στο κάθε γεύμα. Χρησιμοποίησε το mini electric της medela, αλλά δεν έβγαζε αρκετό γάλα. Γύρω στα 20ml σε 10min. Η μπέμπα στην αρχή δεν έπιανε το στήθος και γκρίνιαζε πολύ. Τώρα έχει αρχίσει να το πιάνει περισσότερο, αλλά επειδή πίστευε ότι δεν έχει αρκετό γάλα την αφήνει να καθήσει στο στήθος της όπου η μικρή κάθεται περίπου 1ώρα και μετά της δίνει το μπιμπερό, όπου η μπέμπα πίνει με τη μία γύρω στα 120ml. Επιθυμία της είναι να σταματήσει τελείως το ξένο γάλα και να θηλάζει τη μικρή αποκλειστικά, αλλά δεν ξέρει τι διαδικασία θα πρέπει να ακολουθήσει. Τι θα μπορούσα να τη συμβουλέψω. Επίσης αν γνωρίζεται κάποια σύμβουλο μητρικού θηλασμού με την οποία θα μπορούσε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά, θα την εξυπηρετούσε πάρα πολύ για να αποφύγουμε το "σπασμένο τηλέφωνο" μια και εγώ είμαι Θεσσαλονίκη, ενώ εκείνη είναι στην Κατερίνη.

Σας ευχαριστούμε πολύ!

Για σύμβουλο θηλασμού δεν ξέρω να σου πω για την Κατερίνη.

Αυτό που θα πρέπει να κάνει είναι να νοικιάσει ένα νοσοκομειακό θήλαστρο. Τα τηλέφωνα θα τα βρεις εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=20862

Θα πρέπει να ακολουθήσει το πρωτόκολλο αντλήσεων για επαναγαλακτισμό, εδώ

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=200278

Ισως να χρειαστεί να πάρει και συμπλήρωμα αύξησης γάλακτος. Θα σου πει κι η Αγλαΐα σχετικά. Το ότι βάζει το μωρό στο στήθος συχνά και το αφήνει εκεί είναι πολύ καλό. Θα αυξηθεί πιο εύκολα έτσι το γάλα της. Να το βάζει όσο μπορεί συχνότερα.

Για το πόσο θα μειώνει το συμπλήρωμα θα σου πει η Αγλαΐα ή κάποια πιο έμπειρη σ' αυτό.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Eγώ πάντως κορίτσια, δυστυχώς, δεν έχω καταφέρει τίποτα...τρίτη μέρα άντλησης με το Symphony, και δεν καταφέρνω να αντλήσω πάνω από 30ml...

Αντλώ βέβαια 2-3 φορές την ημέρα, και τη μεγαλύτερη ποσότητα την εξάγω στη φάση του μασάζ!!! Μετά από τρία λεπτά δεν βγαίνει τίποτα και γι'αυτό αλλάζω συχνά μαστό...έχω απελπιστεί...κάθε μέρα βλέπω στον ύπνο μου ότι θηλάζω - ο άντρας μου επιμένει ότι έχω πάθει εμμονή με το θέμα.

Και, συγγνώμη, αλλά τι τριγωνέλλες και τσουκνίδες και μαγιά μπύρας??? Όλα τα δοκιμάζω κι αποτέλεσμα μηδέν.Ειδικά με το τελευταίο - πήρα γύρω στα 12 χαπάκια-η μικρή δεν καθόταν με τίποτα το βράδυ στο στήθος μου!!!Αφού δεν απέκτησε λόξυγγα και κανα μπυρόκοιλο...Όχι ότι είναι αστείο, βέβαια...άχρηστη κι ανεπαρκής νιώθω.Της δίνω μπουκάλι και κλαίω με λυγμούς από πάνω της...χάλια μαύρα σας λέω...

Τα 12 χαπάκια μαγιάς δεν είναι τίποτα. Πρέπει να παίρνεις 7 χάπια 3 φορές την ημέρα, 21 χάπια δηλαδή (χάπια των 350mg). Αυτό το κάνεις για 2 εβδομάδες συνεχόμενες κι ύστερα διακόπτεις για μια κι αν είναι συνεχίζεις. Παράλληλα με τις αντλήσεις, οι οποίες πρέπει να είναι 8 (τουλάχιστον 15 λεπτά στο κάθε στήθος η άντληση) και άνω την ημέρα, πρέπει να βάζεις συνέχεια το μωρό στο στήθος, κυρίως τις ώρες που δεν πεινάει για να είναι πιο συνεργάσιμο.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

stavro, θα απαντήσει και η Αγλαΐα, αλλά αν θυμάμαι καλά κόβεις 30ml από κάθε γεύμα κάθε 4-7 ημέρες(με μέγιστο τα 120ml τη μέρα, δηλαδή δεν κόβουμε περισσότερο από αυτό). Βέβαια, επειδή το μωρό πίνει αρκετό ξένο, μπορεί να κόβει 30ml την ημέρα και η μετάβαση στον αποκλειστικό θηλασμό να γίνει σε λίγο περισσότερο χρόνο. Καλή επιτυχία

Hkonto, να συμπληρώσω ότι απο τις 8 αντλήσεις (μίνιμουμ) η μία τουλάχιστον θα πρέπει να γίνεται μεταξύ 12 και 6 το πρωί. Επίσης, τα βότανα τα κάνεις αφέψημα; Γιατί θα πρέπει να καταναλώνεις λίτρα για να δεις διαφορά. Πάρε τις καψούλες της Solgar - Fenugreek (3φορές από 3 καψουλες επίσης για 2 εβδομάδες).

Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια!

Είναι πολύ σημαντικό γι αυτήν! Από ότι κατάλαβα, από παραπληροφόρηση οδηγήθηκε στο ξένο γάλα. Και έχει αλλάξει 3 μέχρι στιγμής γιατί πήραζαν τη μπέμπα της! Η οποία κάνει αρκετές αναγωγές (δεν έχει επιρρεαστεί βέβαια η ανάπτυξή της) και πονάει πολύ η κοιλιά της μετά τα γεύματα και κλαίει. Τώρα της δίνει σταγόνες infacolic σύμφωνα με τις οδηγίες του παιδιάτρου.

Καλή σας ημέρα και καλό μήνα!

Γεια σας! Είμαι καινούργια στο forum και ψάχνω για βοήθεια: η μπέμπα μου είναι 2 μηνών και θυλάζω αποκλειστικά. Μέχρι πριν 20 μέρες όλα ήταν πολύ καλά και η μπέμπα έπαιρνε πολύ βάρος, μέχρι που άρχισε να έχει ενοχλήσεις στο πεπτικό σύστημα (ίσως παλινδρόμηση) και χάνει γεύματα επειδή πονάει αν και πεινάει πολύ. Η κατάσταση χειροτέρεψε τις τελευταίες μέρες με αποτέλεσμα να μην παίρνει βάρος και να ελλατωθεί πολύ το γάλα μου. Αρχισα να αντλώ με το mini Electric της Medela εδώ και 3 μέρες στα γεύματα που χάνει, αλλά δεν ξέρω αν αυτό είναι αρκετό. Ο γιατρός είπε να της δώσω και συμπλήρωμα, αλλά το μπιμπερό ούτε να το δει, ακόμα και με δικό μου γάλα! Πώς επανέρχεται το γάλα μου; Μήπως δεν με καλύπτει το θύλαστρο;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...