Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Το μωρο μου ειναι 4 μηνων, το θηλαζα μεχρι 2 μηνων.Θελω να προσπαθησω για επαναγαλακτισμο γιατι ο μπεμπης μου εχει δυσκοιλιοτητα με το ξενο γαλα.Θελω να ρωτησω αν μπορω να ξεκινησω γιατι εχω περιοδο,και αν πρεπει να κανω κατι αλλο εκτος απο τις αρχικες οδηγιες που εχετε παραθεσει στο θεμα αυτο.

Μπορείς να ξεκινήσεις άμεσα, η περίοδος μπορεί να σταματήσει κάποια στιγμή, μπορεί και όχι.

Μόλις πάρεις το θήλαστρο (οπωσδήποτε με διπλό σύστημα άντλησης) στείλε μου πμ.

Κανεις δεν μπορει να καταλαβει ποση στενοχωρια νιωθει μια μανα που δεν μπορει να θηλασει

Γιατί το λες αυτό; Κι εγώ επαναγαλακτισμό έκανα! :wink:

Αγλαΐα, τώρα που σε βρήκα,

να ρωτήσω;

Δίνουμε στη μικρή ξένο, γιατί δεν έβαζε βάρος. Η Άννα μου είπε δε χρειάζεται αντλίακαι θα το κόψουμε το ξένο όταν ανέβει λίγο, αλλά εγώ ανησυχώ και προχθές την πήρα, γιατί η μικρή τσατίζεται σχετικά γρήγορα με το στήθος, αν έχει το μπουκάλι, ζητάει και άλλο και αν τη βάλω στο στήθος δε θέλει - γενικά τεμπελιάζει και βλέπω ότι συνεχώς θέλει περισσότερο ξένο. Χρόνος δεν ύπάρχει και πολύς - τι λες να κάνω σχετικά με τις αντλήσεις; πώς είναι καλύτερα; πολλές φορές και λίγος χρόνος ή πιο αραιά και περισσότερος χρόνος;

Κανεις δεν μπορει να καταλαβει ποση στενοχωρια νιωθει μια μανα που δεν μπορει να θηλασει

Γιατί το λες αυτό; Κι εγώ επαναγαλακτισμό έκανα! :wink:

κι εγω και μαλιστα με εντελως λαθος θηλαστρο(mini electric)-δεν ηξερα!

:(

κανε στην αρχη 8-12 αντλησεις οπωσδηποτε!!!

υπομονη και επιμονη!!! :D

9a7bp2.pngIm47p2.png

Αγλαΐα, τώρα που σε βρήκα,

να ρωτήσω;

Δίνουμε στη μικρή ξένο, γιατί δεν έβαζε βάρος. Η Άννα μου είπε δε χρειάζεται αντλίακαι θα το κόψουμε το ξένο όταν ανέβει λίγο, αλλά εγώ ανησυχώ και προχθές την πήρα, γιατί η μικρή τσατίζεται σχετικά γρήγορα με το στήθος, αν έχει το μπουκάλι, ζητάει και άλλο και αν τη βάλω στο στήθος δε θέλει - γενικά τεμπελιάζει και βλέπω ότι συνεχώς θέλει περισσότερο ξένο. Χρόνος δεν ύπάρχει και πολύς - τι λες να κάνω σχετικά με τις αντλήσεις; πώς είναι καλύτερα; πολλές φορές και λίγος χρόνος ή πιο αραιά και περισσότερος χρόνος;

Δεν τεμπελιάζει, είναι διαφορετικός ο τρόπος που θηλάζει από το στήθος και διαφορετικός από το μπιμπερό. Τις περισσότερες φορές δεν γίνεται να κρατήσεις και τα δύο για πολύ καιρό και συνήθως το ξένο αυξάνεται πολύ.

Αντλήσεις μπορείς να κάνεις μόνο αν έχεις χρόνο, κάτι που το βρίσκω μάλλον απίθανο με άλλα δύο παιδιά στο σπίτι.

Συνήθως είναι πιο αποτελεσματικές οι αντλήσεις όταν είναι πολλές και μικρής διάρκειας παρά όταν είναι μεγάλης διάρκειας και λιγότερες...

Συμπληρώματα παίρνεις;

Διαφημίσεις

Αγλαια και τα αλλα κοριτσια, σας ευχαριστω πολυ!

Την Δευτερα θα παρω το θηλαστρο και θα σας ενημερωσω.

Πρεπει να σας πω οτι δεν κοιτουσα καθολου το θεμα ''θηλασμος''

στο forum γιατι δεν αντεχα ψυχολογικα να διαβασω γι'αυτο το θεμα.

Τωρα νιωθω παρα πολυ καλυτερα!!!Αξιζει να προσπαθησω....

και παλι...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

μαριζα καλή επιτυχία!

Κανεις δεν μπορει να καταλαβει ποση στενοχωρια νιωθει μια μανα που δεν μπορει να θηλασει.........

Κι όμως μπορούμε. Γι'αυτό και είμαστε εδώ να βοηθήσουμε. Οι περισσότερες από μας ξεκινήσαμε με προβλήματα.

Ο,τι χρειαστείς στη διάθεση σου! :wink:

να ρωτησω κ εγω κατι

απο τον 4ο μηνα αρχισε να αρνειται το δεξι στηθος με αποτελεσμα

στον 5ο να σταματησει οριστικα κ πλεον θηλαζει μονο απο το αριστερο

μια μερα την εβαλα στο δεξι για να δω πως θα αντιδρασει κ το δεχτηκε

ειναι εφικτο να την ξαναθηλασω κ απο το δεξι ?θα χρειαστει να κανω αντλησεις ?αυτο νομιζω πως δεν θα ειχα το κουραγιο να το κανω.

τωρα που θα αρχισω να εργαζομαι θα με ενοχλει που το ενα στηθος θα δειχνει τεραστιο κ τον αλλο μικρο

να ρωτησω κ εγω κατι

απο τον 4ο μηνα αρχισε να αρνειται το δεξι στηθος με αποτελεσμα

στον 5ο να σταματησει οριστικα κ πλεον θηλαζει μονο απο το αριστερο

μια μερα την εβαλα στο δεξι για να δω πως θα αντιδρασει κ το δεχτηκε

ειναι εφικτο να την ξαναθηλασω κ απο το δεξι ?θα χρειαστει να κανω αντλησεις ?αυτο νομιζω πως δεν θα ειχα το κουραγιο να το κανω.

τωρα που θα αρχισω να εργαζομαι θα με ενοχλει που το ενα στηθος θα δειχνει τεραστιο κ τον αλλο μικρο

όποτε το μωρό είναι διαθέσιμο να θηλάσεις από αυτό το στήθος για όσο θέλει το μωρό

όσο για τη διαφορά μεγέθους να παίρνεις σουτιέν με ενίσχυση που βγαίνει και να την βγάζεις μόνο στο ένα στήθος, έτσι θα φαίνεται πιο ισορροπημένο :wink:

Διαφημίσεις

Γι'αυτό και είμαστε εδώ να βοηθήσουμε. Οι περισσότερες από μας ξεκινήσαμε με προβλήματα.

ακριβώς! οι μητέρες που γράφουν πολύ είναι αυτές με τα προβλήματα!

αγλαια αν το βαζω καθε μερα για λιγο κανα 5 -10 λεπτο πριν απο καθε γευμα ειναι καλα?

ρωταω για να μην το βαζω πολυ κ κουραζεται χωρις να τρωει

αυτο με το σουτιεν δεν το ειχα σκεφτει!πολυ καλο :wink:

Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα να ξαναζητήσω τη βοήθεια σας. Έχω σχεδόν καταφέρει να καλύπτω τα γεύματα του μωρού μου μόνο με δικό μου γάλα. Η μπέμπα τρώει 5 φορές την ημέρα από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ κάθε 3 ώρες. Εγώ κάνω 3-4 αντλήσεις από τις 10 το βράδυ εώς τις 10 το πρωί και του τις δίνω για συμπλήρωμα στη διάρκεια της ημέρας. Ακόμα δεν έχουμε κόψει εντελώς το ξένο αλλά είμαστε πολύ κοντά! Το ερώτημα μου είναι όταν κόψουμε εντελώς το ξένο μπορώ να σταματήσω τις αντλήσεις ή θα μειωθεί η παραγωγή μου; Είναι αρκετά κουραστική η διαδικασία με αντλήσεις, αποστειρώσεις κτλ και θα ήμουνα πραγματικά ευτυχισμένη αν μπορούσα μόνο να θηλάζω. Έχω δοκιμάσει να βάζω το μωρό στο στήθος και μετά τις 10 το βράδυ αλλά ή κοιμάται στο 1 λεπτό ή εκνευρίζεται και κλαίει. Μπορεί να διατηρηθεί ο θηλασμός μόνο με 5 γεύματα; Υπάρχει κάποια κοπέλα με παρόμοιο πρόγραμμα που να θηλάζει αποκλειστικά; Θα βοηθούσε αν έκανα αντλήσεις και μέσα στη μέρα για να "καταλάβει" το στήθος ότι πρέπει να παράγει τότε μεγαλύτερο ποσότητα;

.png

.png

Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα να ξαναζητήσω τη βοήθεια σας. Έχω σχεδόν καταφέρει να καλύπτω τα γεύματα του μωρού μου μόνο με δικό μου γάλα. Η μπέμπα τρώει 5 φορές την ημέρα από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ κάθε 3 ώρες. Εγώ κάνω 3-4 αντλήσεις από τις 10 το βράδυ εώς τις 10 το πρωί και του τις δίνω για συμπλήρωμα στη διάρκεια της ημέρας. Ακόμα δεν έχουμε κόψει εντελώς το ξένο αλλά είμαστε πολύ κοντά! Το ερώτημα μου είναι όταν κόψουμε εντελώς το ξένο μπορώ να σταματήσω τις αντλήσεις ή θα μειωθεί η παραγωγή μου; Είναι αρκετά κουραστική η διαδικασία με αντλήσεις, αποστειρώσεις κτλ και θα ήμουνα πραγματικά ευτυχισμένη αν μπορούσα μόνο να θηλάζω. Έχω δοκιμάσει να βάζω το μωρό στο στήθος και μετά τις 10 το βράδυ αλλά ή κοιμάται στο 1 λεπτό ή εκνευρίζεται και κλαίει. Μπορεί να διατηρηθεί ο θηλασμός μόνο με 5 γεύματα; Υπάρχει κάποια κοπέλα με παρόμοιο πρόγραμμα που να θηλάζει αποκλειστικά; Θα βοηθούσε αν έκανα αντλήσεις και μέσα στη μέρα για να "καταλάβει" το στήθος ότι πρέπει να παράγει τότε μεγαλύτερο ποσότητα;

Αν θέλεις, δώσε ενημερωμένα με λεπτομέρεια τα στοιχεία που ζητούνται στο στίκυ:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=4828

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Τα ενημερωμένα στοιχεία για την μπέμπα μου είναι

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος: 38

Β. Το φύλο του βρέφους: κοριτσάκι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: ΚΤ λόγω ισχυακής προβολής

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία: επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. κατά την έξοδο μας από το μαιευτήριο είχε ίκτερο 10,5

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. όχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

Οι ζυγίσεις του μωρού είναι βάρος γέννησης 2750 στις 29/7, 2600 στις 2/8, 15/8, 3110 17/8, 3450 20/8, 3/9 4100, 1/10 5080, 5/11 6300, 1/12 7100.

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο: 5

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει: Σε όλα.

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα: 100 ml σε κάθε γεύμα εκτός του πρώτου. Τα τρία με μητρικό γάλα το ένα με ξένο.

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο):

100 ml ξένο.

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

Symphony της Medela

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο: 3

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι: 24:00, 3:00 και 10:00

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση: 20-30 λεπτά

8. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....: Η μπέμπα κοιμάται από τις 24:00 μέχρι τις 10:00 περίπου. Αν τυχός ξυπνήσει ενδιάμεσα (σπάνια) είναι πολύ ήσυχη και ξανακοιμάται. Όποτε δοκίμασα όταν ξύπναγε να τη θηλάσω εκνευριζόταν κι έκλαιγε. Επίσης κατά περιόδους κάνει "απεργίες θηλασμού" οπότε εγώ αντλώ το γάλα. Ευτυχώς τις ξεπερνάει. Στα δύο τελευταία γεύματα τις δίνω ως συμπλήρωμα μητρικό γάλα γιατί όταν της έδινα ξένο δυσκολευόταν να κοιμηθεί και ξύπναγε συνέχεια για να ρευτεί ή να βγάλει γουλίτσες.

.png

.png

Διαφημίσεις

Θα σου πρότεινα να μειώσεις τις αντλήσεις από τις 24:00 μέχρι τις 10:00 σε δύο. Δηλαδή προσπάθησε να το οργανώσεις έτσι ώστε να ξυπνάς μόνο μία φορά για άντληση για να μην κουράζεσαι.

Τις υπόλοιπες κάνε τες στη διάρκεια της μέρας αν τις θεωρείς απαραίτητες, αν όχι μπορείς να τις σταματήσεις.

Επίσης θα σου πρότεινα να πάρεις αυτά τα συμπληρώματα (αν δεν τα παίρνεις ήδη)

Fenugreek: 3 capsules 3 times a day

Blessed thistle: 3 capsules 3 times a day

ο φαρμακοποιός σου θα τα βρει στην εταιρεία solgar

νομίζω ότι σύντομα θα μειώσεις κι άλλο τις αντλήσεις και ίσως απαλλαγείς εντελώς από αυτές.

Υπάρχουν μητέρες που τα μωρά τους κάνουν 5 γεύματα το 24ωρο αλλά σύνήθως δεν έχουν τόσο μεγάλο κενό μεταξύ τελευταίου βραδυνού και πρώτου πρωινού θηλασμού. Στην ανάγκη θα κρατήσεις μόνο μία άντληση. Θα το δούμε.

Αγλαία ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν είμαι σίγουρη ότι κατάλαβα τι μου προτείνεις για τις αντλήσεις. Αντλώ στις 24 στις 3 και στις 10. Ποια άντληση να σταματήσω μόλις κόψω εντελώς το ξένο γάλα; Ως συμπλήρωμα παίρνω μαγιά μπύρας στη δοσολογία που μου έχεις προτείνει παλιότερα. Βρήκα ένα site για να αγοράσω τα άλλα δύο συμπληρώματα που μου προτείνεις αλλά γράφουν όχι για θηλάζουσες μητέρες οπότε φοβάμαι να τα πάρω. Επίσης μια γνωστή μου που δοκίμασε το fenugreek μου είπε ότι το μωρό της μύριζε κι εμφάνισε διάρροια (βέβαια για αυτό δεν μπορεί να είναι σίγουρη ότι έφταιγε το βότανο).

.png

.png

Δεν είμαι σίγουρη ότι κατάλαβα τι μου προτείνεις για τις αντλήσεις. Αντλώ στις 24 στις 3 και στις 10. Ποια άντληση να σταματήσω μόλις κόψω εντελώς το ξένο γάλα;

αρχικά κόψε αυτή των 10 και βλέπουμε.

Ως συμπλήρωμα παίρνω μαγιά μπύρας στη δοσολογία που μου έχεις προτείνει παλιότερα.

Θυμάσαι ότι για δύο εβδομάδες την παίρνεις και για μία την σταματάς;

Βρήκα ένα site για να αγοράσω τα άλλα δύο συμπληρώματα που μου προτείνεις αλλά γράφουν όχι για θηλάζουσες μητέρες οπότε φοβάμαι να τα πάρω.

Όλα το γράφουν!

Επίσης μια γνωστή μου που δοκίμασε το fenugreek μου είπε ότι το μωρό της μύριζε

Το fenugreek είναι η τριγωνέλλα στα ελληνικά και είναι το κύριο συστατικό που βάζουν στα μπαχαρικά του παστουρμά. Οι καψούλες συνήθως δεν μυρίζουν αλλά μερικές φορές μυρίζει η μαμά και το μωρό σαν παστουρμάς! :lol:

κι εμφάνισε διάρροια (βέβαια για αυτό δεν μπορεί να είναι σίγουρη ότι έφταιγε το βότανο).

το πήρε σε σπόρους ή σε κάψουλες;

δεν έχω διαβάσει κάτι για διάρροιες μάλλον δεν είχε σχέση, η μυρωδιά όμως είχε σχέση!

Γι'αυτό και είμαστε εδώ να βοηθήσουμε. Οι περισσότερες από μας ξεκινήσαμε με προβλήματα.

ακριβώς! οι μητέρες που γράφουν πολύ είναι αυτές με τα προβλήματα!

Αλήθεια! Ετσι αποφάσισα και εγω να γράψω και να επιβεβαιώσω την Αγλαϊα 100%.

Γειά σας κορίτσια,

γράφω πρώτη φορά αλλά διαβάζω το forum σας εδώ και 3 μήνες. Οφείλω πολλά στην καλοσύνη σας να μοιράζεστε την πολύτιμη εμπείρια σας και ακόμα περισσότερα στην Αγλαϊα που ως φαίνεται είναι απίστευτη βοήθεια για όλες μας. Για τις μαμάδες που προσπαθούν να ξαναζήσουν το θαύμα του θηλασμού έχω να πώ "ναι είναι εφυκτό" :!: και το λέω απο προσωπική εμπειρία. Εδώ και 1 μήνα περίπου το μωρακί μου (5 μηνών) πίνει μόνο μητρικό γαλά κόντρα σε όλους αυτούς που υπονόμευσαν τη μαμά του και διέκοψε το θηλασμό με χάπι για 20 μέρες. Είμαι κατί παραπάνω απο ευτυχισμέμη και δικαιωμένη. Εύχομαι σε όλα τα κορίτσια που προσπαθούν να τα καταφέρουν με όλη μου την καρδιά γιατί καταλαβαίνω την αγωνία τους.

Κριστίνα, καλωσήρθες! Συγχαρητήρια που τα καταφερες. Όπως και τα υπόλοιπα κορίτσια παίρνω και εγώ κουράγιο για να συνεχίσω, γιατί και εγώ προσπαθώ να αυ΄ξήσω την παραγωγή μου.

Να χαίρεσαι το μωράκι σου και καλή συνέχεια στο θηλασμό σας

Καλωσόρισες Χριστίνα στην παρέα μας. Μπράβο που τα κατάφερες. Ξέρω πολύ καλά πόσο χαρούμενη και δικαιωμένη νιώθεις! :D

Το μωράκι σου θα σε ευχαριστεί πολύ

ax706ksnxl94trz6.png

detcekkuftzl3tta.png

Εδώ και 1 μήνα περίπου το μωρακί μου (5 μηνών) πίνει μόνο μητρικό γαλά κόντρα σε όλους αυτούς που υπονόμευσαν τη μαμά του και διέκοψε το θηλασμό με χάπι για 20 μέρες. Είμαι κατί παραπάνω απο ευτυχισμέμη και δικαιωμένη. Εύχομαι σε όλα τα κορίτσια που προσπαθούν να τα καταφέρουν με όλη μου την καρδιά γιατί καταλαβαίνω την αγωνία τους.

Συγχαρητήρια! :)

Καλή συνέχεια! :)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...