Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τις συμβουλές σας μέχρι τώρα και να ξαναζητήσω την πολύτιμη βοήθεια σας. Δυστυχώς έχουμε κλείσει τους τρεις μήνες και δεν έχω καταφέρει ακόμα τον αποκλειστικό θηλασμό. Ο λόγος είναι ότι τον τελευταίο μήνα η μπέμπα μου κατά περιόδους σταματούσε να θηλάζει από το ένα στήθος στη συνέχεια και από τα δύο, υποθέτω ότι είχε "σύγχιση θηλών". Εγώ την προσπαθούσα κάθε μέρα και τελικά πριν μια βδομάδα αποφάσισε να ξαναξεκινήσει και από τα δύο στήθη χωρίς καθόλου γκρίνια! Θέλω πάρα πολύ να της κόψω το συμπλήρωμα αλλά δεν μπορώ να τη θηλάζω πιο συχνά όπως προτείνετε σε άλλες δημοσιεύσεις γιατί όταν δεν πεινάει και τη βάζω στο στήθος απλά αρνήτε να θηλάσει. Επίσης δεν μπορώ να της μειώσω το συμπλήρωμα σε κάθε γεύμα γιατί αν δε φάει όσο θέλει κλαίει σπαρακτικά (ακόμα και για 30ml).Έχω νοικιάσει εδώ και μήνες το sympony και με αυτό αντλούσα το γάλα όταν αρνιόταν να θηλάσει. Θα ήθελα λοιπόν να με βοηθήσετε για το πότε θα πρέπει να κάνω αντλήσεις προκειμένου να καταφέρω πρώτον όλο το συμπλήρωμα να είναι από δικό μου γάλα και στη συνέχεια το μωρό μου μόνο να θηλάζει. Το πρόγραμμα μας (το οποίο έχει φιτάξει μόνη της η μπέμπα μας) είναι ως εξής:

10:00 ξυνπάμε και θηλάζουμε

13:00 θηλασμός

16:00 θηλασμός +90ml συμπλήρωμα δικό μου που έχω αντλήσει το βράδυ

19:00 θηλασμός +100ml ξένο συμπλήρωμα

22:00 θηλασμός +100ml ξένο συμπλήρωμα

1:00 αντλώ με το θήλαστρο 90ml

Γενικώς η μπέμπα μου παίρνει πολύ καλό βάρος (1 κιλό το μήνα τουλάχιστον μέχρι τώρα), είναι 6,3 κιλά και κοιμάται 8 ώρες το βράδυ. Επίσης χρησιμοποιώ θηλές σιλικόνης και παίρνω μαγιά μπύρας.

Συγνώμη για τη μεγάλη δημοσίευση αλλά πραγματικά επί 3 μήνες δεν έχω σταματήσει να προσπαθώ να θηλάζω αποκλειστικά και στεναχωριέμαι πολύ που δεν τα έχω καταφέρει. Αλλά δεν απελπίζομαι και δεν έχω σκοπό να σταματήσω την προσπάθεια.[/u]

.png

.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

vikiski, είναι πολύ σημαντική η προσπάθεια που κάνεις! Μην απελπίζεσαι!

Σου βάζω λινκς, μέχρι να απαντήσει κάποια κοπέλα με ανάλογη εμπειρία:

Γενικά:

http://www.kellymom.com/bf/pumping/index.html

Βελτίωση αντλήσεων:

http://www.kellymom.com/bf/pumping/pumping_decrease.html

τιπς:

http://www.kellymom.com/bf/pumping/bf-links-pumps.html#tips

Για τη μείωση του ξένου συμπληρώματος:

http://www.kellymom.com/bf/supply/decrease-formula.html

Για να απαλλαγείς από τις ψευδοθηλές:

http://www.kellymom.com/bf/concerns/baby/wean-shield.html

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Δες εδώ και πάρε τα συμπληρώματα fenugreek και blessed thistle, και τα δύο τα έχει η solgar.

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=12110

θα σε βοηθούσε αν μπορούσες να βάλεις μία άντληση ακόμη στη διάρκεια της νύχτας ή πολύ νωρίς τα χαράματα κατά τις 6. Είναι βάρβαρη ώρα αλλά νομίζω ότι αν το κάνεις για 1 εβδομάδα θα δεις συνολική διαφορά.

Καλημέρα στην όμορφη παρέα σας!! Σας διαβάζω από την εγκυμοσύνη μου και τώρα που γέννησα ήρθε η ώρα να σας συμβουλευτώ!!

Γέννησα στις 27/10 τον μπέμπη μου φυσιολογικά και με βάρος 3.600. Βγήκαμε από την κλινική έχοντας κάνε μια διανυκτέρευση στις λάμπες λόγω ίκτερου (14.5) και κατόπιν οδηγίας της παιδιάτρου του έδωσα 3-4 γεύματα ξένου γάλακτος ως την επόμενη μέρα που ξαναμετρήσαμε τον ίκτερο (γιατί λέει με το ξένο γάλα αποβάλλει περισσότερα υγρά και πέφτει ο ίκτερος :? ). Τέλος πάντων έπεσε ο ίκτερος και έκτοτε θηλάζω αποκλειστικά. Τις τελευταίες δυο μέρες όμως ο μπέμπης κάθε απόγευμα μετά τις 5:00 θέλει να θηλάζει συνέχεια με μικρά ενδιάμεσα διαλείμματα. Προχθές μετά από τρεις ώρες θηλασμού προσπάθησα να τον κρατήσω για καμιά ώρα χωρίς στήθος (είχα εξαντληθεί γιατί ρουφούσε μανιωδώς) και έκλαιγε γοερά :cry: . Χθές πάλι μετά από 4-5 ώρες είχα εξαντληθεί και ο μπέμπης ήταν απαρηγόρητος. Ένιωσα ότι το στήθος μου είχε αδειάσει και πολύ λυπάμαι που το λέω αλλά λάκισα και του έδωσα ξένο γάλα. Φοβήθηκα μήπως μου μειώθηκε το γάλα γιατί είχα αγχωθεί πολύ. Ήπιε γύρω στα 50 ml και κοιμήθηκε. Μετά από 4 ώρες που ξύπνησε τον θήλασα, καθώς ένιωθα ότι το στήθος είχε γεμίσει. Να σημειώσω ότι μέχρι προχθές θήλαζε κάθε 2-3 ώρες (μερικές φορές και κάθε 1-1,5 ώρα) και λερώνει τις πάνες του μετά από κάθε γευμα. Ζύγιση δεν του έχω κάνει ακόμα (βγήκε από την κλινική 3450). Είναι φυσιολογική τόση παραμονή στο στήθος; Γιατί τον πιάνει μόνο το βράδυ; Please βοηθήστε με να μην αρχίσω το ξένο γάλα!!!

vChmp3.png IkwYp3.png

Διαφημίσεις

Να σου ζήσει το μωράκι σου voukal!

Όλα αυτά που κάνει το μωρό είναι φυσιολογικά, με τους μαραθώνιους θηλασμούς, δίνει εντολή στον εγκέφαλό σου να παράγει περισσότερο γάλα! Τα 50 ml που ήπιε ξένο δεν σημαίνουν τίποτα, είναι πολύ μικρή η ποσότητα σε σχέση μ' αυτό που πίνει στη διάρκεια όλης της ημέρας! Αν βλέπεις ότι μετά από πολλή μεγάλη παραμονή στο ένα στήθος το μωράκι δυσανασχετεί και δείχνει ότι δεν βρίσκει γάλα, να αλλάζεις στήθος και να συνεχίζεις, να μην δίνεις συμπλήρωμα, από τις πάνες που λερώνει ο μικρός φαίνεται ότι το γάλα σου του φτάνει!

Το στήθος δεν λειτουργεί σαν αποθήκη να γεμίζει με γάλα, το αποθηκευμένο γάλα είναι λίγο σε σχέση μ' αυτό που παράγεται την ώρα που το μωρό θηλάζει. Όσο θα μεγαλώνει το μωρό σου, θα νιώθεις το στήθος σου πιο ελαφρύ, δεν θα πρήζεται όσο στην αρχή, αυτό είναι φυσιολογικό και όχι ένδειξη οτι δεν έχεις γάλα.

Τη νύχτα ξυπνάει για να θηλάσει; Οι νυχτερινοί θηλασμοί επίσης βοηθούν για να αυξηθεί το γάλα.

Καλή συνέχεια και ότι χρειαστείς εδώ είμαστε!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Ευχαριστώ πολύ! Ναι, το βράδυ ξυπνάει κάθε 2,5 -3,5 ώρες, αναλόγως τα κέφια :lol:

Ο μικρούλης λοιπόν ξέρει πολύ καλά τι κάνει! Να μετράς βρεγμένες-λερωμένες πάνες, για να είσαι σίγουρη ότι όλα πάνε καλά και μην αγχώνεσαι με τους μαραθώνιους θηλασμούς, σε λίγο καιρό, το μωράκι θα δυναμώσει και θα ρουφάει πιο γρήγορα με μεγαλύτερη δύναμη, οπότε θα χρειάζεται λιγότερο χρόνο. Χαλάρωσε, βάλε κανένα dvd να δεις, διάβασε κανένα βιβλίο, ώστε αυτή η ώρα να περάσει πιο ευχάριστα για σένα!

HXuSp2.pngaS46p2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπερα!!! είμαι καινουρια στην παρεα σας και πολυ λυπαμαι που δεν σας ειχα βρει πριν απο 2 μήνες. Η ιστορία μου δε διαφέρει και πολύ απο τις περισσότερες που διάβασα εδω μέσα και έχει ως εξης. Γέννησα το μπέμπη μου στις 23-9-2008 με Φ.Τ. και 2 ημέρες αφού βγήκαμε απο το μαιευτήριο είχα κάνει πληγές στο στήθος και δυσκολευόμουνα πολύ να θηλάσω (πόνος αφόρητος) και ο γιατρός μου είπε να δώσω συμπλήρωμα για την ακρίβεια το frisolac και έτσι και έκανα δυστυχως, Είχα άγνοια βέβαια αλλά απο τη στεναχώρια μου που έδινα ξένο γάλα στο παιδί μου πήρα ψευδοθηλες με τις οποίες δεν μπορώ να πω τα πράγματα πήγαν καλύτερα. όμως το μωρό μου πείναγε και συνεχισα να του δίνω συμπλήρωμα, στην προσπάθεια μου να σταματήσω το ξένο γάλα πήρα το χειροκίνητο της chicco ( δράμα η κατάσταση) και προσπαθούσα και με αυτό αλλά απογοητεύτηκα. έτσι λοιπόν το ξένο γάλα συνεχίστηκε. Μετά ξεκίνησα το ψάξιμο και ευτυχώς βρήκα εσάς και γι' αυτό δεν τα παράτησα. Εδω και πολλές ημέρες μπαίνω στο forum και διαβάζω για να δω τι μπορώ να κάνω για να σταματήσω τελείως το ξένο γάλα. Ξεκίνησα λοιπόν με τις ταμπλέτες και έβαζα το μωρό στο στήθος οσο πιο πολύ μπορούσα, και όλα πήγαιναν καλά κατάφερα και μείωσα το ξένο 180ml και είδα μια μικρή αύξηση στο γάλα και πάνω που ετοιμαζόμουνα να το μειώσω και άλλο έγινε το εξής: ο μπέμπης μου ξαφνικά δεν ήθελε να κάθεται στο στήθος πάνω απο 2 λεπτά όσες προσπάθειες και αν έκανα. και όταν καθόταν πάντα μετά έκλαιγε μέχρι που του έδινα το συμπλήρωμα το οποίο σημειωτέον τις τελευταίες 3 ημέρες το αυξήσαμε πάλι και στην προσπάθεια μου παλι να το μειώσω άρχισα να βγάζω με το θήλαστρο για να του δίνω τουλάχιστον αυτό και όχι το ξένο και κατάφερα να βγάλω μέχρι 200ml την ημέρα (απο20-50ml κάθε φορα συνολικά και απο τα δύο). Τώρα αποφάσισα να παραγγείλω το θήλαστρο symphony διπλής άντλησης και θα το πάρω τη Δευτέρα ήθελα όμως να ρωτήσω μερικά πράγματα τα όποία δε θυμάμαι να έχουν απαντηθεί κάπου.

α) το μωρο μου δεν συνεργαζεται πολυ καλα τις τελευταιες 3 ημερες και για αυτο εβγαζα με το θηλαστρο οσο μπορουσα περιπου 200-220ml την ημερα. ελπιζω οτι αν αυξηθει το γαλα θα θηλαζει τοσο οσο να χορταινει. σε περιπτωση που αυτο δε συμβει και αρνειται να πιασει το στηθος, θα μπορω να αντλω ολα του τα γευματα?

β) και απο τη στιγμη που θα αυξησω την παραγωγη και θα πρεπει να αντλω ολα τα γευματα θα πρεπει να συνεχισω με το symphony ή γινεται και με καποιο αλλο που μπορω να το αγορασω??

γ) υπαρχει περιπτωσει να σταματησει το γαλα αν δε θηλαζει το μωρο και χρησιμοποιω μονο θηλαστρο για ολα τα γευματα??

δ) οταν θηλαζω το μωρο μετα απο ποση ωρα να αντλω??

ε)να περιμενω να αυξηθει λιγο η παραγωγη μου πριν μειωσω το ξενο? γιατι διαφορετικα δε χορταινει και κλαιει ασταματητα.

Σας παραθέτω και τις εξής πληροφορίες:

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 40+1

Β. Το φύλο του βρέφους ΑΡΡΕΝ

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. Επισκληριδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. ΟΧΙ

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. ΟΧΙ

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

23-9 3950

27-9 3790

1-10 3920

5-11 5280

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 8-10

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει Εκτός απο τις τελευταίες 3 ημέρες που παίρνει και το δικό μου γάλα σε μπουκάλι συνήθως μόνο σε ένα γεύμα δεν θήλαζε. και αυτές τις ημέρες τώρα πρώτα τον βάζω στο στήθος και μετά του δίνω μπουκάλι.

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα 90-120ml - 2 φορές την ημέρα όχι σε κάθε γεύμα (για το ξένο λέμε σωστά?? γιατί αυτές τις τρεις ημέρες του δίνω και το δικό μου μετά το θηλασμό το οποίο είναι 50ml στα 4 γεύματα δηλαδή 200ml στο συνολο περίπου.

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) σημερα 20-11 πηρε 250ml ξενο και 220 δικό μου.

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. χειροκινητο chicco

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο τις τελευταιες 3 ημερες προσπαθω καθε 2-3 ωρες και μεταξυ 12-6πμ 1φορα

7β. ποιες ώρες αντλείτε Ολη την ημερα καθε 2-3 ωρες περιπου.

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 15λεπτα τουλαχιστο

8. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Είναι χαρούμενος και γελάει συνέχεια εκτός απο την ώρα του φαγητού αυτές τις 3 τελευταίες ημέρες, 6 φορες στις 10 που θα τον βάλω στο στήθος πιάνει για 1-2 λεπτά και μετά με σπρώχνει και κλαίει μέχρι να του δώσω το μπουκάλι με μόνη εξαίρεση τη νύχτα που θηλάζει και ξανακοιμάται. Τότε γκρινιάζει λίγο αλλά του αλλάζω θέση και τρώει ήρεμα μέχρι να κοιμηθεί.

Συγνώμη αν σας κούρασα με όλα αυτά. Θα φροντίσω στη συνέχεια να γράφω λιγότερα. Περιμένω με αγωνία τις πολύτιμες συμβουλές σας και τις απαντήσεις σας στις ερωτήσεις μου. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ πολυ εκ των προτέρων.

Ο γιος μου είναιan1cCAr06f61210OTQ5MTVwfDczMzY1NDdhfA.gif

Καλησπερα!!! είμαι καινουρια στην παρεα σας και πολυ λυπαμαι που δεν σας ειχα βρει πριν απο 2 μήνες. Η ιστορία μου δε διαφέρει και πολύ απο τις περισσότερες που διάβασα εδω μέσα και έχει ως εξης. Γέννησα το μπέμπη μου στις 23-9-2008 με Φ.Τ.

Να σου ζήσει!

όμως το μωρό μου πείναγε και συνεχισα να του δίνω συμπλήρωμα, στην προσπάθεια μου να σταματήσω το ξένο γάλα πήρα το χειροκίνητο της chicco ( δράμα η κατάσταση) και προσπαθούσα και με αυτό αλλά απογοητεύτηκα. έτσι λοιπόν το ξένο γάλα συνεχίστηκε.

Μ'αυτό το θήλαστρο σίγουρα δε μπορείς να βγάλεις αρκετό γάλα, και λογικό είναι που ταλαιπωρήθηκες.

πάνω που ετοιμαζόμουνα να το μειώσω και άλλο έγινε το εξής: ο μπέμπης μου ξαφνικά δεν ήθελε να κάθεται στο στήθος πάνω απο 2 λεπτά όσες προσπάθειες και αν έκανα. και όταν καθόταν πάντα μετά έκλαιγε μέχρι που του έδινα το συμπλήρωμα το οποίο σημειωτέον τις τελευταίες 3 ημέρες το αυξήσαμε

Μπορεί να έχει πάθει σύγχιση θηλών. Το μπιμπερό έχει εύκολη και γρήγορη ροή, και το μωρό μετά δυσκολεύεται στο στήθος.

Προσπάθησε να τον βάζεις να θηλάσει λίγο πριν πεινάσει. Στα πρώτα σημάδια πείνας, πχ πιπίλισμα χεριών κλπ. Έτσι θα έχει περισσότερεη υπομονή στο στήθος.

Πάρε θηλές για μπιμπερό με πολύ μικρή τρύπα, και αργή ροή. Όταν αναποδογυρίζεις το μπουκάλι, να μην τρέχει γάλα.

Όταν θηλάζει, να τον ενθαρύνεις, να του μιλάς γλυκά, να τον επιβραβεύεις.

α) το μωρο μου δεν συνεργαζεται πολυ καλα τις τελευταιες 3 ημερες και για αυτο εβγαζα με το θηλαστρο οσο μπορουσα περιπου 200-220ml την ημερα. ελπιζω οτι αν αυξηθει το γαλα θα θηλαζει τοσο οσο να χορταινει. σε περιπτωση που αυτο δε συμβει και αρνειται να πιασει το στηθος, θα μπορω να αντλω ολα του τα γευματα?

Ναι θα μπορείς, αλλά δεν είναι εύκολο. Πιό εύκολο θα είναι να μάθει να θηλάζει.

β) και απο τη στιγμη που θα αυξησω την παραγωγη και θα πρεπει να αντλω ολα τα γευματα θα πρεπει να συνεχισω με το symphony ή γινεται και με καποιο αλλο που μπορω να το αγορασω??

Ναι, για να αντλείς όλα τα γεύματα θα χρειαστείς το symphony.

γ) υπαρχει περιπτωσει να σταματησει το γαλα αν δε θηλαζει το μωρο και χρησιμοποιω μονο θηλαστρο για ολα τα γευματα??

Όσο αντλείς με νοσοκομειακό θήλαστρο, νομίζω πως όχι, αλλά δεν είμαι 100% σίγουρη γι'αυτό. Υπάρχουν κορίτσια στο φόρουμ που αντλούν αποκλειστικά για περίπου 1 χρόνο.

δ) οταν θηλαζω το μωρο μετα απο ποση ωρα να αντλω??

Και αμέσως μπορείς. Ή αν κάνει πάνω από δύο ώρες μπορείς και ανάμεσα στα γεύματα.

ε)να περιμενω να αυξηθει λιγο η παραγωγη μου πριν μειωσω το ξενο? γιατι διαφορετικα δε χορταινει και κλαιει ασταματητα.

Θα τον θηλάζεις πιό συχνά, με τα πρώτα σημάδια πείνας, και δε θ'αφήνεις να περάσουν πάνω από 3 ώρες. Μπορείς να μειώνεις νομίζω μέχρι και 100 μλ την ημέρα. Η Αγλαία όμως θα σου πει σίγουρα για την ποσότητα.

Ταυτόχρονα θα μετράς πάνες. Αν έχει 6-8 βρεγμένες την ημέρα είναι εντάξει.

Όσο πιό συχνά τον θηλάζεις, τόσο πιό γρήγορα θα αυξηθεί η παραγωγή σου.

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 8-10

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) σημερα 20-11 πηρε 250ml ξενο και 220 δικό μου.

Δεν είναι μεγάλη η ποσότητα. Σε μια δύο μέρες μπορείς να του δίνεις μόνο δικό σου, και σύντομα καθόλου συμπλήρωμα.

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. χειροκινητο chicco

Θα δεις μεγάλη διαφορά με το symphony.

Με λίγα λόγια, προσπάθησε να τον έχεις συνέχεια κοντά σου, και να θηλάζει όσο, και όποτε θέλει. Υπάρχει και η 24ωρη "θεραπεία" που παίρνεις το μωρό όλη μέρα στο κρεβάτι. Έχεις το στήθος έτοιμο, και τον αφήνεις να θηλάζει όλη μέρα. Για όσο θέλει, και όποτε θέλει, το στήθος είναι πάντα εύκαιρο. Αυτό σίγουρα θα βοηθήσει και την παραγωγή σου, και το θηλασμό.

Ο,τι χρειαστείς, στη διάθεση σου!

Διαφημίσεις

Καλημέρα σας .Είμαι η Φωτεινή και γέννησα πριν από 42 ημέρες.Θήλασα το μωρό από την πρώτη στιγμή ακόμη και στο μαιευτήριο χωρίς συμπλήρωμα.Το γάλα έφτανε και περίσσευε .Εδώ και μια εβδομάδα όμως το γάλα έχει αραιώσει και το στήθος δεν γεμίζει γάλα.Εννοείται οτι το μωρό δεν ήθελε και συμπλήρωμα από την 30 ημέρα περίπου.Όταν πλέον είδα οτι δεν φτάνει το γάλα και χρειαζόταν και 100ml επιπλέον αποφάσισα να το κόψω.Ξέχασα να αναφέρω οτι έχω άλλα 3 παιδάκια μικρά στο σπίτι και μου είναι πολύ δύσκολο να θηλάσω ήρεμα.Δεν ξέρω αν έχω κάνει καλά ή αν θα πρέπει να το "παλέψω" κι άλλο,επειδή το γάλα δεν έχει πλέον την ίδια πυκνότητα ποιοτικά. Τί να κάνω;

Φωτεινή, να χαίρεσαι όλα τα παιδάκια σου!

Υποθέτω, για να γράφεις εδώ, πως αποφάσισες να κόψεις το συμπλήρωμα κ όχι τον θηλασμό, γιατί δεν είναι ξεκάθαρο τι ακριβώς θέλεις στο ποστ σου (ή εγώ δεν κατάλαβα καλά :oops: )

Δώσε μας περισσότερες πληροφορίες, δες τι ζητάει εδώ:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=4828, για να σε βοηθήσουμε καλύτερα.

Πάντως γι αυτό που λες ότι είναι δύσκολο να θηλάσεις ήρεμα, έχω κι εγώ 4 παιδάκια και ποτέ δεν έχω θηλάσει ήρεμα. Συνήθως διακόπτω το μωρό μου πολύ συχνά για να ασχοληθώ με τα άλλα παιδιά ή να κάνω κάτι άλλο και συνεχίζω ή θηλάζω και φωνάζω στους άλλους (τους μαλώνω) κλπ. Δεν είναι ότι καλύτερο, αλλά δεν γίνεται αλλιώς. Δεν είναι απαραίτητο τα μωρά να θηλάζουν ήρεμα, είναι απαραίτητο να θηλάζουν και αυτό το καταφέρνει η καθεμιά μας όπως μπορεί καλύτερα ανάλογα με τις συνθήκες.

Σου εύχομαι καλή συνέχεια!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Χλοη μου σε ευχαριστω πολυ για την αμεση ανταποκριση σου. Οι απαντησεις σου με καθησυχασαν και ειμαι πολυ χαρουμενη για αυτο. Ξερεις ειναι πολυ δυσκολο οταν προσπαθεις και ολοι οι αλλοι γυρω σου σου λενε οτι δεν θα τα καταφερεις. Τωρα ξερω οτι θα τα καταφερω οπως και να εχει!!!! :):) ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ολοι οι αλλοι γυρω σου σου λενε οτι δεν θα τα καταφερεις

και εδώ μια από τα ίδια - το τι λέει ο κόσμος για τις μαμάδες που θηλάζουν είναι το κάτι άλλο - προσπάθησε να έχεις κλειστά τα αυτιά σου σε ό,τι σε "ρίχνει" ψυχολογικά

Χλοη μου σε ευχαριστω πολυ για την αμεση ανταποκριση σου. Οι απαντησεις σου με καθησυχασαν και ειμαι πολυ χαρουμενη για αυτο. Ξερεις ειναι πολυ δυσκολο οταν προσπαθεις και ολοι οι αλλοι γυρω σου σου λενε οτι δεν θα τα καταφερεις. Τωρα ξερω οτι θα τα καταφερω οπως και να εχει!!!! :):) ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Να 'σαι καλά! Σου έυχομαι να τα καταφέρεις πολύ γρήγορα. :)

Διαφημίσεις

Παράθεση:

ολοι οι αλλοι γυρω σου σου λενε οτι δεν θα τα καταφερεις

και εδώ μια από τα ίδια - το τι λέει ο κόσμος για τις μαμάδες που θηλάζουν είναι το κάτι άλλο - προσπάθησε να έχεις κλειστά τα αυτιά σου σε ό,τι σε "ρίχνει" ψυχολογικά

Αυτο ακριβως κανω lst, δεν ακουω κανεναν. Καλυτερα απο εμενα κανεις δεν ξερει να μου πει τι ειναι καλο για το παιδι μου και ας ειναι το πρωτο μου... κοριτσια ευχαριστω για τη συμπαρασταση. θα σας ενημερωσω για την προοδο.

Καταλαβαίνω πολύ καλά πώς νιώθεις. Το γάλα μου σχεδόν είχε σταματήσει όταν το μωρό μου ήταν 20 ημερών, έκανα επαναγαλακτισμό με το lactina (τότε δεν υπήρχε το symphony). Ήξερα τι έπρεπε να κάνω και δεν αμφέβαλλα για τη διαδικασία αλλά ακόμη και αυτοί που με στήριζαν με κοιτούσαν με αμφοβολία για το αν θα τα καταφέρω (τους άλλους που δεν με στήριχαν δεν τους αναφέρω καν).

Αυτό που χρειαζόμουν περισσότερο από όλα ήταν κάποιον που να πιστεύει ότι θα τα καταφέρω και ότι έχει νόημα αυτό που κάνω. Το βρήκα στα μάτια της παιδιάτρου μου. :)

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=12110

δες εδώ για το blessed thistle και το fenugreek

όταν θα έχεις το θήλαστρο καλό είναι να τα πάρεις και τα δύο, θα σου αυξήσουν πιο γρήγορα την παραγωγή σε σχέση με τη μαγιά της μπύρας.

Αυτό που χρειαζόμουν περισσότερο από όλα ήταν κάποιον που να πιστεύει ότι θα τα καταφέρω και ότι έχει νόημα αυτό που κάνω.

Ακριβως αυτο... ο αντρας μου μονο λιγο με στηριζει και λεω λιγο γιατι δυστυχως και αυτος εχει αγνοια και δεν καταλαβαινει καλα το θεμα προσφορα και ζητηση. Νομιζει πως αφηνω το μωρο νηστικο. Καταλαβαινω την ανησυχια του αλλα εγω ξερω τι πρεπει να κανω και θα το κανω. Ειμαι σιγουρη οτι στο τελος το αποτελεσμα θα με δικαιωσει.

Αγλαια σε ευχαριστω για τη συμπαρασταση. Την αλλη εβδομαδα θα παω στο γυναικολογο μου(ο οποιος ειναι παρα πολυ καλος στη δουλεια του αλλα εχει και αυτος τελικα μαυρα μεσανυχτα στο θεμα του θηλασμου και ενω σωστα μου ειπε τι να κανω σχετικα με τις πληγες στις θηλες μου παραλληλα μου ειπε να δωσω ξενο γαλα στο παιδι και εκει την πατησα και εγω) και θα ηθελα να μου πεις αν ειναι ευκολο που μπορει να δει πληροφοριες σχετικα με το θηλασμο ετσι ωστε να μην βρεθει καμμια αλλη γυναικα στη θεση τη δικη μου. Εχει ανοιχτο μυαλο και θα καταλαβει. Ευχαριστω για ολα... θα σε ενημερωσω σχετικα με τα αποτελεσματα.

Γεια σας και από εμένα. Αποφάσισα να σας γράψω την ιστορία μου ως άλλο ένα παράδειγμα ότι ο επαναγαλακτισμός είναι εφικτός.

Γέννησα πριν από 7 μήνες με καισαρική τομή στο Έλενα. Η επιλογή του μαιευτηρίου δεν ήταν τυχαία. Πήγα εκεί μόνο και μόνο επειδή είναι μαιευτήριο που βοηθάει πολύ στο θηλασμό και δεν σου πλασάρουν ξένο γάλα με την πρώτη ευκαιρία. Δυστυχώς η καισαρική έγινε με ολική νάρκωση. Αυτό μάλλον επηρέασε και το γάλα μου και παρόλο που τον είχα 23 ώρες το 24ωρό στο στήθος έχανε συνέχεια βάρος. Στο μαιευτήριο αγνόησαν την τραγική απώλεια βάρους (πάνω από το αποδεκτό 10%) και μας άφησαν να φύγουμε. Τελικά την 6η μέρα το παιδί κόντεψε να πάθει αφυδάτωση (έβρεχε μόνο 2 πάνες) και αναγκάστηκα να του δώσω συμπλήρωμα. Ευτυχώς αν και ήμουν τρομερά στενοχωρημένη είχα την διαύγεια να μη βασιστώ στις εντολές του παιδιάτρου και ζήτησα βοήθεια από την Κατερίνα Μιχαηλίδου που είναι σύμβουλος θηλασμού και την Άννα Παπαδοπούλου από την Ευτοκία. Και οι δύο ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμά μου για βοήθεια και με στήριξαν πολύ τόσο ψυχολογικά όσο και πρακτικά. Πήρα λοιπόν το symphony και έκανα αντλήσεις ανάμεσα στα γεύματα του παιδιού για να διεγείρω το στήθος ενώ κάθε φορά που έτρωγε δεν έδινα αμέσως το μπουκάλι, τον έβαζα πρώτα 15-20 λεπτά σε κάθε στήθος.

Τον πρώτο καιρό δεν έβλεπα καμία βελτίωση. Το αντίθετο έπινε όλο και περισσότερο ξένο γάλα, με αποκορύφωμα το 2ο μήνα να πίνει 1 λίτρο την ημέρα!!! Όλοι με αντιμετώπιζαν ως τρελή! Μου λέγανε με τρόπο ότι το γάλα κατεβαίνει τις πρώτες μέρες και αφού δεν κατέβασα αρκετό γάλα τότε δεν υπάρχει λόγος να τα κάνω όλα αυτά. "Δώσε στο παιδί το μπουκαλάκι του να χορτάσει και μην κουράζεσαι". Μόνο ο άντρας μου με στήριζε στην προσπάθειά μου, η νύφη μου που έχει θηλάσει 2 παιδιά και βέβαια η Κατερίνα και η Άννα. Δεν το έβαλα λοιπόν κάτω, όσο κουραστικό κι αν ήταν. Το αποτέλεσμα: από τον 3ο μήνα θηλάζουμε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ!!!! Το "θαύμα" έγινε! Εκεί που δεν περίμενα να θηλάσω ούτε μέχρι τις 40 μέρες, θηλάζω ακόμα!!

ax706ksnxl94trz6.png

detcekkuftzl3tta.png

και θα ηθελα να μου πεις αν ειναι ευκολο που μπορει να δει πληροφοριες σχετικα με το θηλασμο ετσι ωστε να μην βρεθει καμμια αλλη γυναικα στη θεση τη δικη μου. Εχει ανοιχτο μυαλο και θα καταλαβει. Ευχαριστω για ολα... θα σε ενημερωσω σχετικα με τα αποτελεσματα.

Σε πρώτη δόση να του τυπώσεις αυτό:

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/reprint/pediatrics;115/2/496.pdf

στου έβαλα το λινκ κατευθείαν σε pdf

αν θέλει να έχει κάτι πιο αναλυτικο ας αγοράσει αυτό το βιβλίο:

http://bookshop.blackwell.co.uk/jsp/welcome.jsp?action=search&type=isbn&term=0323028233&awaid=6641&awgid=0&awbid=0&awid=6641&awpid=0&awcr=

είναι γραμμένο από τη γιατρό Ruth Lawrence και απευθύνεται σε γιατρούς!

Αν απλά θέλει να πλοηγηθεί στο διαδίκτυο τότε είναι πολύ καλή ιδέα να κοιτάξει τα άρθρα του παιδιάτρου Jack Newman

http://www.drjacknewman.com/breastfeeding-help.asp

Μου λέγανε με τρόπο ότι το γάλα κατεβαίνει τις πρώτες μέρες και αφού δεν κατέβασα αρκετό γάλα τότε δεν υπάρχει λόγος να τα κάνω όλα αυτά.

......... Το αποτέλεσμα: από τον 3ο μήνα θηλάζουμε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ!!!! Το "θαύμα" έγινε! Εκεί που δεν περίμενα να θηλάσω ούτε μέχρι τις 40 μέρες, θηλάζω ακόμα!!

Να σου ζήσει και σε ευχαριστούμε που μοιράζεσαι μαζί μας αυτή την εμπειρία! :)

Είναι κρίμα που τόσοι πολλοί φυλακίζουν το μυαλό της μέσα στην τραγική τους άγνοια από την οποία δεν θέλουν να βγούνε και το χειρότερο είναι πως είναι βέβαιοι για τις γνώσεις τους και τις διατυμπανίζουν...

Να σημειώσω ότι ο επαναγαλακτισμός ήταν γνωστός... άγνωστο από πότε! Επιστημονικά η πρώτη εργασία δημοσιεύτηκε το 1967 και ήταν μια μελέτη σε κατσίκες. Στη δεκαετία του 1970 υπήρξαν οι πρώτες μελέτες για τον άνθρωπο και από τη δεκαετία του 1980 ο όρος relactation συναντάται σε τίτλους δημοσιευμέων εργασιών (άρα ήταν πιο εύκολη η ανεύρεση). Τώρα 20 και πλέον χρόνια μετά εξακολουθεί να είναι εντελώς άγνωστη έννοια για τους γυναικολόγους, τους παιδιάτρους, τις μαίες... που είναι βέβαιοι ότι "αυτό δεν γίνεται"

Ευχαριστώ πολύ filaki.

Αυτό ήθελα να τονίσω κι εγώ aglaia, ότι ο επαναγαλακτισμός είναι κάτι δυνατό. Θέλει απλά επιμονή και υπομονή. Και αξίζει τον κόπο. Ειδικά μετά τον 4ο μήνα η επαφή με το παιδί κατά το θηλασμό είναι μοναδική!

ax706ksnxl94trz6.png

detcekkuftzl3tta.png

Κα Αγλαια...δυστυχως σημερα διαβασα το θεμα αυτο.Το μωρο μου ειναι 4 μηνων, το θηλαζα μεχρι 2 μηνων.Θελω να προσπαθησω για επαναγαλακτισμο γιατι ο μπεμπης μου εχει δυσκοιλιοτητα με το ξενο γαλα.Θελω να ρωτησω αν μπορω να ξεκινησω γιατι εχω περιοδο,και αν πρεπει να κανω κατι αλλο εκτος απο τις αρχικες οδηγιες που εχετε παραθεσει στο θεμα αυτο.

Κανεις δεν μπορει να καταλαβει ποση στενοχωρια νιωθει μια μανα που δεν μπορει να θηλασει.........Ευχαριστω

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...