Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Την προηγουμενη εβδομάδα που του εδινα συμπλήρωμα μεσημέρι - απόγευμα - βράδυ πήρε 260 gr και είχε καθημερινα μια κένωση και βαριές πάνες από ούρα. Τις 3 τελευταίες μέρες δεν έχει ενεργηθεί, δεν αλλάζω συχνά πάνες. Ανησυχώ.

Τι μπορώ να κάνω τελικά; Αφού ξεπέρασα τις πληγωμένες θηλές και περίμενα οτι θα στρώσουν τα πράγματα γιατι το παιδί μου δείχνει να πεινάει συνέχεια;

Μήπως πρέπει να δώσεις ξανά συμπλήρωμα; Ο παιδίατρος τι λέει;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

psia,

πρώτα πρώτα να πας στο γιατρό να μετρήσεις το βάρος. Το πιο πιθανό είναι ο γιατρός να σου πει να δώσεις συμπλήρωμα, ακόμα κι αν δεν υπάρχει ένδειξη για τέτοια ανάγκη.

Τα μωρά που θηλάζουν δεν είναι απαραίτητο να κάνουν κακά κάθε μέρα. Ο δικός μου γιατρός μου είχε πει ότι μέχρι και μια φορά στις 8 μέρες είναι φυσιολογικό. Αντίθετα τα μωρά που τρώνε συνθετικό γάλα πρέπει κανονικά να κάνουν κακά κάθε μέρα. Σε ό,τι αφορά τα ούρα καλό θεωρείτε να αλλάζεις 6 πάνες την ημέρα τουλάχιστον.

Η ποσότητα γάλακτος που βγάζεις με το θήλαστρο δεν είναι ενδεικτική του γάλακτος που παράγεις και που το μωρό σου μπορεί να φάει. Η δική μου σύμβουλος θηλασμού μου είχε πει ότι το θέμα είναι καθαρά εγκεφαλικό, και να προσπαθώ όταν κάνω άντληση να ακολουθώ την ίδια ρουτίνα που έχω όταν θηλάζω.

Το μωρό σου μπορεί να φαίνεται απλά ότι πεινάει, και να θέλει να είναι στο στήθος για άλλους λόγους. Μπορεί να είναι κουρασμένο, να θέλει παρηγοριά ή απλά να περνάει άλμα ανάπτυξης και να συμπεριφέρεται όπως όταν ήταν νεογέννητο. Η δικιά μου πάντως έτσι έκανε.

Και η δικιά μου είχε θέματα με τον ύπνο, υπήρχαν μέρες που μου φαινόταν ότι κοιμόταν πολύ λίγο. Υπάρχουν κάποιο μέσοι όροι ωρών που υποτίθεται ότι πρέπει να κοιμούνται τα μωρά, οι αποκλίσεις όμως μπορεί να είναι πολύ μεγάλες. Άλλα μωρά μπορεί να κοιμούνται 8 ώρες και άλλα στην ίδια ηλικία 18.

Εγώ θα σου πρότεινα να συνεχίσεις τις προσπάθειες για θηλασμό (ξέρω πόσο δύσκολο είναι, το πέρασα κι εγώ) και να προσπαθήσεις να κόψεις το συμπλήρωμα τελείως. Όσο πιο πολύ δίνεις συμπλήρωμα τόσο πιο γρήγορα θα οδηγηθείς στον αποθηλασμό. Όλα αυτά βέβαια αφού μετρήσεις το βάρος του μωρού στον παιδίατρο.

Μήπως έκοψες πολύ γρήγορα το συμπλήρωμα και δεν πρόλαβε να αυξηθεί αντίστοιχα η ποσότητα του δικού σου γάλακτος;

Διάβασε τις οδηγίες του Παπαβέντση, λέει για σταδιακή μείωση!!

Καλή συνέχεια!

καλησπέρα σας,

διαβάζω το φορουμ και θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου τη βοηθειά σας,

δεδομένου οτι το μωράκι μου έκλεισε τους 2,5 μήνες και ακόμα προσπαθώ για αποκλειστικό θηλασμό.

Το μωράκι μου πέρασε τις πρώτες 5 μέρες της ζωής του στο νεογνολογικό του νοσοκομείου με αυξημένο ίκτερο λόγω ασυμβατότητας ομάδας αίματος με μένα και πήγαινα και το θήλαζα τις ώρες που επιτρεπόταν να είναι εκτός λάμπας. Είμαι σίγουρη οτι έπινε ξένο γάλα εκεί για να φύγει ο ικτερος.

Οταν τον πήρα σπίτι, δεν έβρεχε τις πάνες που έπρεπε και ο περίγυρος πίεζε για ξένο γάλα και πιπίλα. Ενέδωσα. Αλλά συνέχισα να θηλάζω.

Πήγα σε ένα σωρό ειδικούς για το θηλασμό, κάποια σύμβουλος είδε οτι ειχε χαλινό, του τον έκοψα και συνεχιζουμε. Του έδινα συμπλήρωμα 90 - 120 ml σε κάθε γεύμα από τα 5 - και ήταν 5 γιατί τον κρατούσα στο στήθος από μιάμιση ώρα μέχρι 3ωρο και κατάφερα να του κόψω από τα 2 γεύματα το συμπλήρωμα, τα πρωινά γεύματα δηλ που έχω αρκετό γάλα. Προχθές έκοψα και το μεσημεριανό μπουκάλι και το μωρό το έχω στο στήθος ανά μιάμιση με 2 ωρες. Όχι οτι έχω καταλάβει πότε πεινάει γιατι έχει μόνιμα το χέρι στο στόμα. Έχω κρατήσει ένα μπουκάλι 90 και ένα 120 Ml το προτελευταίο και το τελευταίο γεύμα. Σχεδόν ποτέ δεν κοιμάται μετά από τα γεύματα και ανησυχώ αν ειναι ενδειξη οτι δεν τρωει καλά. Την προηγουμενη εβδομάδα που του εδινα συμπλήρωμα μεσημέρι - απόγευμα - βράδυ πήρε 260 gr και είχε καθημερινα μια κένωση και βαριές πάνες από ούρα. Τις 3 τελευταίες μέρες δεν έχει ενεργηθεί, δεν αλλάζω συχνά πάνες. Ανησυχώ.

Αφού τον έχω στο στήθος τόσο συχνά δεν θα πρέπει να παράγει και περισσότερο το στήθος;

Τα βράδια κοιμάται μετά τις 3.30 και αυτό από εξάντληση και γενικότερα για 2,5 μηνών παιδί δεν ξεπερνά το 8ωρο ύπνου ανά 24ωρο.

Έχω και νοσοκομειακό θήλαστρο και το βράδυ που θα κοιμηθεί 4 ώρες ξυπνάω στο ενδιάμεσο και κάνω άντληση. Βγαίνει - ανάλογα τη μέρα - από 60 μέχρι 100 Ml. Γενικά ποτε δεν έχω αντλησει πάνω από 100 και από τα 2 στήθη. Πίνω και τσάι θηλασμού, δεν έχω δει διαφορά.

Τι μπορώ να κάνω τελικά; Αφού ξεπέρασα τις πληγωμένες θηλές και περίμενα οτι θα στρώσουν τα πράγματα γιατι το παιδί μου δείχνει να πεινάει συνέχεια;

ευχαριστώ

Καλημερα!

καταρχην μπραβο για την επιμονη και την προσπαθεια που κανεις.παρολες τις αντιξοες συνθηκες τα εχεις καταφερει πολυ καλα μεχρι τωρα.

Απο αυτα που γραφεις καταλαβαινω οτι ανησυχεις επειδη το μωρο ειναι κολλημενο συνεχεια στο στηθος κ επειδη δεν βρεχει ικανοποιητικες πανες.Αυτο που θα σε συμβουλευα να κανεις ειναι να κοψεις το συμπληρωμα και την πιπιλα γιατι το μωρακι σου παθαινει συγχυση θηλων οποτε δεν τραβαει αρκετα ικανοποιητικα γαλα.Επισης να σε ενημερωσω οτι οταν το μωρο θηλαζει μπορει να περασουν πολλες μερες για να ενεργηθει κ ειναι απολυτα φυσιολογικο.και απολυτα φυσιολογικο ειναι να θελει να ειναι συνεχεια στο στηθος ειδικα τωρα που κοβοντας τη φορμουλα το μωρακι σου ξαναφτιαχνει την παραγωγη σου.Το οτι δεν βγαεις οσο γαλα νομιζεις εσυ οτι θα επρεπε με το θηλαστρο δεν εχει καμμια σημασια.Ειναι πολλες οι μαμαδες που με το θηλαστρο βγαζουν λιγο γαλα αλλα το μωρο τους παιρνει βαρος κανονικα.Απλα την επομενη φορα που θα το πας στον γιατρο τσεκαρε το βαρος του κ βεβαια να τσεκαρεις τις πανες του.Στους μηνες που ειστε τωρα νομιζω 5-6 ειναι καλες ας με διορθωσει καποια κοπελα αν κανω λαθος.Μην αγχωνεσαι αυτα που σου λενε οι γυρω σου γιατι το γαλα σου ειναι αυτο που πρπει να πινει το μωρακι σου το καλυπτει απολυτα σε ολα.

Τελικά το μωρό πεινούσε και δεν έπρεπε να κόψω το συμπλήρωμα τόσο βιαστικά. Αλλά δεν ξέρω και πόσο να το κόβω σταδιακά. Χθες του έδωσα 4 μπιμπερό των 90 και ο μικρός ήταν πολύ καλύτερα και από διάθεση και από όλα. Κοιμήθηκε 7 ώρες το βράδυ και εγώ ξύπνησα 2 φορές να κάνω θηλαστρο. Τι να κάνω? Να κατέβαζω σταδιακά τα ml και ανά πόσες μέρες? Και αν τα κατέβασω την πρώτη φορά και κλαίει γιατί πεινάει πάλι στήθος.?

Και να κάνω θηλαστρο παράλληλα?Υπάρχει κάποια κοπέλα που να τα έχει καταφέρει και με ποιο τρόπο.?

Διαφημίσεις

Οι οδηγίες του Παπαβέντση που σου ανέφερα προηγούμενως είναι εδώ.

Διάβασέ το μόλις βρεις χρόνο!

Εγώ πάντως ελάττωνα 30 ml ανά 4 μέρες. Ήταν πολύ αργή διαδικασία, όπως καταλαβαίνεις! Και τον ζύγιζα κάθε εβδομάδα να βεβαιώνομαι ότι πάει καλά. Ήμουν όμως τυχερή και το μωρό ήθελε να θηλάζει με τις ώρες, δηλαδή δεν παρουσίασε σύγχυση θηλών. Τα μπουκαλάκια του βέβαια τα άδειαζε απνευστί ο καημένος (ακόμη και με τη Medela Calma που έχει μικρή ροή).

Μετά άρχισα την τριγωνέλλα και αυξήθηκε το γάλα μου αισθητά ;).

bobos1982

Όταν μειώνεις τις ποσότητες δεν διαμαρτύρεται το μωρό.? Το αφήνεις να κλαίει.?

αυτό δεν κατάλαβα από τον Παπαβεντση. Η τριγωνελα σε κάνει και μυρίζεις άσχημα.?

Ελαττώνεις πχ αν δίνεις 3 μπουκάλια των 90 σε 4 μέρες δίνεις 4 μπουκάλια των 60?

bobos1982

Όταν μειώνεις τις ποσότητες δεν διαμαρτύρεται το μωρό.? Το αφήνεις να κλαίει.?

αυτό δεν κατάλαβα από τον Παπαβεντση. Η τριγωνελα σε κάνει και μυρίζεις άσχημα.?

Ελαττώνεις πχ αν δίνεις 3 μπουκάλια των 90 σε 4 μέρες δίνεις 4 μπουκάλια των 60?

Μείωσε ως εξής: κατα 10μλ σε κάθε γεύμα κάθε μέρα (πχ σημερα 90, αύριο 80 κτλ) ή κατα 30μλ σε κάθε γευμα ανά 3-4 μερες (δλδ σημερα, αύριο και μεθαύριο 60, μετα απο 3-4 μερες 30μλ κτλ). Μόλις εχεις δώσει το συμπλήρωμα αν το μωρο γκρινιαζει απο πείνα το ξαναβάζεις στο στηθος.

Μετράς πανες, θέλεις τουλαχιστον 5 βρεγμενες.

Μπορείς να πάρεις αν θέλεις χάπια μαγιάς μπυρας αλλα δεν ειμαι σιγουρη οτι σου χρειαζεται γαλακτογονο. Μην πάρεις τριγωνελα καλύτερα.

Σε περίπτωση που δεν λειτουργήσει καλα η μειωση όλων των γευμάτων την ίδια μέρα βάζεις στόχο την μειωση του συμπληρωματος σε ενα μονο γευμα απο αυτα που δίνεις. Μόλις κοπεί εντελώς προχωράς στο δεύτερο γευμα κτλ.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Μείωσε ως εξής: κατα 10μλ σε κάθε γεύμα κάθε μέρα (πχ σημερα 90, αύριο 80 κτλ) ή κατα 30μλ σε κάθε γευμα ανά 3-4 μερες (δλδ σημερα, αύριο και μεθαύριο 60, μετα απο 3-4 μερες 30μλ κτλ). Μόλις εχεις δώσει το συμπλήρωμα αν το μωρο γκρινιαζει απο πείνα το ξαναβάζεις στο στηθος.

Μετράς πανες, θέλεις τουλαχιστον 5 βρεγμενες.

Μπορείς να πάρεις αν θέλεις χάπια μαγιάς μπυρας αλλα δεν ειμαι σιγουρη οτι σου χρειαζεται γαλακτογονο. Μην πάρεις τριγωνελα καλύτερα.

Σε περίπτωση που δεν λειτουργήσει καλα η μειωση όλων των γευμάτων την ίδια μέρα βάζεις στόχο την μειωση του συμπληρωματος σε ενα μονο γευμα απο αυτα που δίνεις. Μόλις κοπεί εντελώς προχωράς στο δεύτερο γευμα κτλ.

Θέλω 5 βαριές βρεγμενες ή και ελαφρώς.?

Πήρα τον παιδίατρο χθες και μου είπε να του κόψω τα μπουκάλια και να τον ζύγισω σε μια εβδομάδα. Η κοιλία του παιδιού έχει ξεφουσκώσει από χθες και ανησυχώ.

Μου είπε ότι τα μωρα τρώνε το συμπλήρωμα ακόμη και αν δεν πεινούν επειδή είναι εύγευστο και δε χρειάζεται κόπος να το πιουν.

Διαφημίσεις

Μου είπε ότι τα μωρα τρώνε το συμπλήρωμα ακόμη και αν δεν πεινούν επειδή είναι εύγευστο και δε χρειάζεται κόπος να το πιουν.

Αυτό εγώ δεν το πιστεύω και ούτε το παρατήρησα στο δικό μου μωρό. Λογικά να το δεις, αν ήταν έτσι, τα μωρά που πίνουν μόνο συμπλήρωμα θα έπιναν γάλα συνέχεια, μέχρι σκασμού.

Εγώ άφησα το μωρό να κόψει το συμπλήρωμα μόνο του. Το έβαζα να θηλάζει, μετά έδινα συμπλήρωμα. Σιγά-σιγά άρχισε να μην το πίνει όλο, μετά να πίνει λιγότερο και στο τέλος καθόλου. Δηλαδή έφτασα σε σημείο να του δίνω μπιμπερό μετά τον πρωινό θηλασμό και να μην ανοίγει το στόμα του (ενώ στον βραδινό έπαιρνε συμπλήρωμα κανονικά). Άρα όταν πεινούσε έπινε και όταν ήταν χορτάτος αρνιόταν.

Τριγωνέλλα μην πάρεις. Πειράζει το συκώτι (το δικό σου και του μωρού).

Στη θέση σου αν ανησυχούσα θα πήγαινα και σε έναν άλλο παιδίατρο για δεύτερη γνώμη.

Θέλω 5 βαριές βρεγμενες ή και ελαφρώς.?

Πήρα τον παιδίατρο χθες και μου είπε να του κόψω τα μπουκάλια και να τον ζύγισω σε μια εβδομάδα. Η κοιλία του παιδιού έχει ξεφουσκώσει από χθες και ανησυχώ.

Προσωπικα πιστεύω οτι το να κόψεις μαχαίρι τα μπουκάλια θα κάνουν το μωρο σου να γκρινιαζει κι εσένα να στενοχωριεσαι. Κατα πάσα πιθανότητα μέχρι να ξαναπάς στο παιδιατρο θα εχεις δώσει απο μόνη σου πάλι γιατι θα εχεις υποκύψει στα κλάματα. Η σταδιακή μειωση του συμπληρωματος νομίζω ειναι η καλύτερη επιλογή.

Θέλεις 5 βρεγμενες, οχι βαριές.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Εγώ άρχισα με συμπλήρωμα 180γρ ημερησίως. Μετά από 4 μέρες 150γρ ημερησίως. Μετά από άλλες 4 μέρες 120γρ ημερησίως. Εκεί κολλήσαμε για περίπου 10 μέρες. Μετά συνεχίσαμε τη σταδιακή μείωση. Ήταν πολύυυυ αργή διαδικασία (ακόμη πιο αργή από αυτό που είχε πει η παιδίατρος).

ΥΓ. Σχετικά με την τριγωνέλλα, εκτός από ένα ποστ εδώ στο parents, δεν έχω βρει κάπου αξιόπιστη αναφορά ότι μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο συκώτι. Αντιθέτως, υπάρχει βιβλιογραφία που δείχνει ότι προστατεύει το συκώτι, και χορηγείται θεραπευτικά π.χ. σε αλκοολικούς που έχουν ημι-κατεστραμμένο συκώτι.

Little Monkey, έχεις διαβάσει κάτι πιο συγκεκριμένο; Όχι τίποτε άλλο, αλλά με τόση τριγωνέλλα που έχω πάρει, αν ισχύει αυτό που λες, μάλλον θα έχω πρόβλημα.

ΥΓ2. Μωρό από μωρό διαφέρει πολύ. Εμένα με τάισε μόνο με μπουκάλι η μάνα μου, και ήμουν πολύ χοντρό μωρό. 2 μηνών 7 κιλά, στις φωτογραφίες είμαι ένας μπόγος με άπειρες δίπλες. Μου έδινε "όσο ήθελα", και εγώ έπινα προφανώς μέχρι να σκάσω. Δεν ξέρω τι συμπέρασμα βγαίνει, αλλά μερικά μωρά (π.χ. εγώ) είναι πολύ λαίμαργα και δε θα σταματήσουν όταν χορτάσουν, θα σταματήσουν όταν σκάσουν.

ΥΓ. Σχετικά με την τριγωνέλλα, εκτός από ένα ποστ εδώ στο parents, δεν έχω βρει κάπου αξιόπιστη αναφορά ότι μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο συκώτι. Αντιθέτως, υπάρχει βιβλιογραφία που δείχνει ότι προστατεύει το συκώτι, και χορηγείται θεραπευτικά π.χ. σε αλκοολικούς που έχουν ημι-κατεστραμμένο συκώτι.

Little Monkey, έχεις διαβάσει κάτι πιο συγκεκριμένο; Όχι τίποτε άλλο, αλλά με τόση τριγωνέλλα που έχω πάρει, αν ισχύει αυτό που λες, μάλλον θα έχω πρόβλημα.

Έχω δει το ποστ με τη μαρτυρία της κοπέλας που έπαιρνε τριγωνέλλα, το οποίο κανείς από αυτούς που πρότειναν τη χρήση τριγωνέλλας δεν είχε μπορέσει να αντικρούσει. Επίσης όταν το είχα ψάξει, όλες οι επίσημες οδηγίες έλεγαν ότι δεν συστήνεται η χρήση συμπληρωμάτων ή αφεψήματος τριγωνέλλας από θηλάζουσες μαμάδες λόγω πιθανού κινδύνου για το μωρό, ότι η κατανάλωση τριγωνέλλας σε ποσότητες πέραν των συνηθισμένων (π.χ. σε φαγητά) δεν έχει ελεγχθεί και ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί ασφαλής. Τώρα τι να σου πω, εγώ αυτά τα θεωρώ αρκετά ανησυχητικά ώστε να αποφύγω την επαφή με το συγκεκριμένο βότανο. Γενικά όλα τα μαντζούνια τα θεωρώ επικίνδυνα σε μεγάλες ποσότητες. Δηλαδή δεν ασπάζομαι την άποψη, αφού είναι φυτικό είναι καλό. Φυτικό είναι και το κώνειο...

ΥΓ2. Μωρό από μωρό διαφέρει πολύ. Εμένα με τάισε μόνο με μπουκάλι η μάνα μου, και ήμουν πολύ χοντρό μωρό. 2 μηνών 7 κιλά, στις φωτογραφίες είμαι ένας μπόγος με άπειρες δίπλες. Μου έδινε "όσο ήθελα", και εγώ έπινα προφανώς μέχρι να σκάσω. Δεν ξέρω τι συμπέρασμα βγαίνει, αλλά μερικά μωρά (π.χ. εγώ) είναι πολύ λαίμαργα και δε θα σταματήσουν όταν χορτάσουν, θα σταματήσουν όταν σκάσουν.

Καλά αυτό δεν λέει κάτι. Το πιο χοντρό μωρό που έχω δει (από τις φίλες μου που γεννήσαμε την ίδια εποχή) θήλαζε αποκλειστικά. Και μιλάμε για ανθρωπάκι-μισελέν, όχι αστεία. Αλλά δεν βλέπω κανένα να λέει μην βάζετε το μωρό όλη μέρα στο στήθος γιατί αν είναι λαίμαργο δεν θα σταματάει να πίνει γάλα μέχρι να σκάσει. Μόνο για το συμπλήρωμα ακούγονται τέτοιες συμβουλές. Γιατί άραγε;

Έχω δει το ποστ με τη μαρτυρία της κοπέλας που έπαιρνε τριγωνέλλα, το οποίο κανείς από αυτούς που πρότειναν τη χρήση τριγωνέλλας δεν είχε μπορέσει να αντικρούσει. Επίσης όταν το είχα ψάξει, όλες οι επίσημες οδηγίες έλεγαν ότι δεν συστήνεται η χρήση συμπληρωμάτων ή αφεψήματος τριγωνέλλας από θηλάζουσες μαμάδες λόγω πιθανού κινδύνου για το μωρό, ότι η κατανάλωση τριγωνέλλας σε ποσότητες πέραν των συνηθισμένων (π.χ. σε φαγητά) δεν έχει ελεγχθεί και ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί ασφαλής. Τώρα τι να σου πω, εγώ αυτά τα θεωρώ αρκετά ανησυχητικά ώστε να αποφύγω την επαφή με το συγκεκριμένο βότανο.

Ευχαριστώ, τα έχω δει αυτά. Για τα δικά μου κριτήρια, δεν εγείρεται θέμα ανησυχίας λόγω της μαρτυρίας της κοπέλας (το λέω αυτό επειδή είχε ήδη επιβαρυμένη υγεία, έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή για άλλα θέματα).

Πάντως, το fenugreek όταν χρησιμοποιείται στη μαγειρική (π.χ. στην Ινδία το βάζουν σε μίγματα κάρι), μπαίνει σε ποσότητες, όχι αστεία (σίγουρα παραπάνω από τα 6γρ ημερησίως που παίρνω εγώ). Αυτό με καθησυχάζει, μπορώ να πω!

Γενικά όλα τα μαντζούνια τα θεωρώ επικίνδυνα σε μεγάλες ποσότητες. Δηλαδή δεν ασπάζομαι την άποψη, αφού είναι φυτικό είναι καλό. Φυτικό είναι και το κώνειο...

Σε αυτό συμφωνώ, φυτικός είναι και ο καπνός κι ένα σωρό άλλα δηλητήρια. Εδώ με το "απλό" φαγητό και θέλει πολύ διάβασμα για να μην επιβαρύνουμε τα μωράκια. Π.χ. εγώ πρόσφατα διάβασα τυχαία για τα καρότα, ότι λόγω υψηλής συγκέντρωσης νιτρικών και νιτρωδών αλάτων δεν πρέπει να δίνονται σε μικρά μωράκια κάτω των 6 μηνών. Πολύ αγχωτικό το ψάξιμο...

Βγήκα εκτός θέματος όμως! Να με συγχωρείτε!

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ, τα έχω δει αυτά. Για τα δικά μου κριτήρια, δεν εγείρεται θέμα ανησυχίας λόγω της μαρτυρίας της κοπέλας (το λέω αυτό επειδή είχε ήδη επιβαρυμένη υγεία, έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή για άλλα θέματα).

Εμένα αυτό που με ανησύχησε περισσότερο στη μαρτυρία της κοπέλας είναι που της είπαν ότι μπορεί να κάνει κακό και στο συκώτι του μωρού, όχι μόνο στο δικό της. Όσο για τη μαγειρική, μπορεί να μπαίνει μεγαλύτερη ποσότητα τριγωνέλλας αλλά μπαίνει σε διαφορετική μορφή (σκόνη, όχι αφέψημα) και δεν καταναλώνεται από μωρά. Τι να σου πω, εγώ στη θέση σου θα έπαιρνα και μια γνώμη από γιατρό. Δεν θεωρώ ότι η απλή αναζήτηση στο ίντερνετ επαρκεί, καθότι στο ίντερνετ ο καθένας γράφει ό,τι θέλει και οι περισσότεροι απλά αναμασάνε αυτά που ακούνε άλλους να λένε, χωρίς να εξετάζουν αν είναι σωστά ή όχι.

Σε αυτό συμφωνώ, φυτικός είναι και ο καπνός κι ένα σωρό άλλα δηλητήρια. Εδώ με το "απλό" φαγητό και θέλει πολύ διάβασμα για να μην επιβαρύνουμε τα μωράκια. Π.χ. εγώ πρόσφατα διάβασα τυχαία για τα καρότα, ότι λόγω υψηλής συγκέντρωσης νιτρικών και νιτρωδών αλάτων δεν πρέπει να δίνονται σε μικρά μωράκια κάτω των 6 μηνών. Πολύ αγχωτικό το ψάξιμο...

Ναι, έτσι είναι. Τώρα που το είπες το θυμήθηκα. Είχε γίνει μια μεγάλη έρευνα στην Ισπανία αν θυμάμαι καλά; Ίσως γι' αυτό κάποιοι παιδίατροι συνιστούν να μη δίνεις φαγητό πριν τους 6 μήνες ή αν δίνεις να ξεκινάς με ρυζάλευρο και κρέμες εμπορίου. Μπορεί εσύ στο μυαλό σου να έχεις ότι είναι καλύτερο να δίνεις λαχανικά (και φυσικά με τι θα ξεκινήσεις? με καρότο...), αλλά είναι όντως έτσι;

Μετά υπάρχει το θέμα με τα ρυζάλευρα, π.χ. τα βιολογικά της Holle και άλλων εταιριών που βρέθηκαν να είναι τίγκα στο αρσενικό...

• 2 εβδομάδες μετά...

Καταρχάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Έκοψα κάποια μπιμπερό και άφησα μόνο 2. Ένα των 60 ml και ένα των 120 ml πριν τον ύπνο.

Οι θηλασμοί αυξήθηκαν στους 7-8 καθημερινά, περίπου κάθε 2-2,5 ώρες. Το μωρό σε μια εβδομάδα πήρε μόλις 90 γρ. Μετά από κάθε θηλασμό πρωινό που δεν έπαιρνε συμπλήρωμα κοιμόταν σχεδόν αμέσως και εγώ φυσικά ένιωθα τα στήθη μου πιο γεμάτα. Από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ ο θηλασμός διαρκούσε περισσότερη ώρα με εναλλαγές από το ένα στήθος στο άλλο και σταματούσα μόλις το μωρό άφηνε το στήθος συνεχόμενα. Δηλ το αφήνει μετά από κανένα 6λεπτο ούτως ή άλλως αλλά όταν το δίνω το ξαναπιάνει μέχρι να μην το πιάνει καθόλου. Εννοείται πως τα βράδια ξυπνούσε 2-3 φορές για να θηλάσει. Και εγώ ήμουν πάντα εκεί. Πιθανόν να έκοψα απότομα το συμπλήρωμα. Επίσης με το συνήθειο να βάζει τα χέρια στο στόμα δεν ξέρω πότε πεινάει γιατί δεν κλαίει και ατάιστο να τον αφήσεις. Δε νομίζω οτι αν του δώσω συμλήρωμα και χορτάτος να είναι οτι θα το αφήσει. Ούτε αν του δώσω λιγότερο οτι θα γκρινιάζει.

Οπότε, πως να ξέρω πότε να περάσω από τη μια ποσότητα στην άλλη;

Κακά έκανε ανα 3-4 ημέρες και πάνες περίπου 4-5 καθημερινά.

'Έχω και θήλαστρο. Να το χρησιμοποιώ; Ο θηλασμός γίνεται καλά αλλά μάλλον δεν έχω μεγάλη παραγωγή από το μεσημέρι και έπειτα...

Καλησπερα σε ολες τις μανουλες,

Ζητω προκαταβολικα συγγνωμη που γραφω εδω αλλα εψαξα και δε βρηκα καποιο θεμα.

Η μπεμπουλα μου ειναι 4 μηνων και 10 ημερων και θηλαζει αποκλειστικα.

Περασαμε απο διαφορα σταδια, ικτερο, συμβουλες για ξενο γαλα, ψευδοθηλες που ευτυχως βγαλαμε γρηγορα, μαραθωνιους θηλασμους, υπερπαραγωγη που λανθασμενα διαγνωστηκε ως αλλεργια.

Η παραγωγη θεωρω οτι ρυθμιστηκε αλλα εχω αυτο το ανακλαστικο καθοδου και το μωρο μου πνιγεται. Η μονη βολικη γιαυτην σταση ειναι ξαπλωμενες το οποιο ομως δεν ειναι παντα εφικτο και φοβαμαι οτι της στερω την τρυφεροτητα της αγκαλιας ετσι.

Το προβλημα μου ειναι οτι πολλες φορες θελει απλα να πιπιλησει αλλα με το που την βαζω στο στηθος τρεχει γαλα. Τσατιζεται κλαιει και ηρεμει μονο με πιπιλα. Δεν την θελω την πιπιλα ρε κοριτσια. Τη μισω. Ενατικτωδως. Ξερω οτι ο θηλασμος δεν ειναι μονο τροφη και θελω να ειμαι εγω η πιπιλα του μωρου μου αλλα εκνευριζεται με το γαλα.

Τι να κανω; Εχω δοκιμασει στασεις διαφορετικες, ναβγαζω πιο πριν, τπτ. Με το που μπαινει το μωρο στο στηθος σαν να πατιεται κουμπι. Θελω να δωσω στο μωρο μου αυτην την επαφη με τη μανουλα του και δεν μπορω.

Συγγνωμη για το μεγαλο ποστ αλλα στον πετιγυρο μου με θεωρουν τρελη γι αυτα που λεω καθως καμια δε θηλασε( μανα, πεθερα, κουνιαδα, θειες , φιλες)

και εχω την αναγκη να τα πω ακομη κι αν δεν παρω βοηθεια!

lvpPp3.png

Καλησπερα σε ολες τις μανουλες,

Ζητω προκαταβολικα συγγνωμη που γραφω εδω αλλα εψαξα και δε βρηκα καποιο θεμα.

Η μπεμπουλα μου ειναι 4 μηνων και 10 ημερων και θηλαζει αποκλειστικα.

Περασαμε απο διαφορα σταδια, ικτερο, συμβουλες για ξενο γαλα, ψευδοθηλες που ευτυχως βγαλαμε γρηγορα, μαραθωνιους θηλασμους, υπερπαραγωγη που λανθασμενα διαγνωστηκε ως αλλεργια.

Η παραγωγη θεωρω οτι ρυθμιστηκε αλλα εχω αυτο το ανακλαστικο καθοδου και το μωρο μου πνιγεται. Η μονη βολικη γιαυτην σταση ειναι ξαπλωμενες το οποιο ομως δεν ειναι παντα εφικτο και φοβαμαι οτι της στερω την τρυφεροτητα της αγκαλιας ετσι.

Το προβλημα μου ειναι οτι πολλες φορες θελει απλα να πιπιλησει αλλα με το που την βαζω στο στηθος τρεχει γαλα. Τσατιζεται κλαιει και ηρεμει μονο με πιπιλα. Δεν την θελω την πιπιλα ρε κοριτσια. Τη μισω. Ενατικτωδως. Ξερω οτι ο θηλασμος δεν ειναι μονο τροφη και θελω να ειμαι εγω η πιπιλα του μωρου μου αλλα εκνευριζεται με το γαλα.

Τι να κανω; Εχω δοκιμασει στασεις διαφορετικες, ναβγαζω πιο πριν, τπτ. Με το που μπαινει το μωρο στο στηθος σαν να πατιεται κουμπι. Θελω να δωσω στο μωρο μου αυτην την επαφη με τη μανουλα του και δεν μπορω.

Συγγνωμη για το μεγαλο ποστ αλλα στον πετιγυρο μου με θεωρουν τρελη γι αυτα που λεω καθως καμια δε θηλασε( μανα, πεθερα, κουνιαδα, θειες , φιλες)

και εχω την αναγκη να τα πω ακομη κι αν δεν παρω βοηθεια!

Η πιπιλα στην μαμα με έντονο αντανακλαστικό μπορει να δημιουργήσει προβλημα.

Δοκίμασε να βγάζεις το πρώτο γαλα μόλις το μωρο μπει στο στηθος. Επίσης μπορείς να θηλαζεις με το μωρο μπρουμητα απο πάνω σου.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Καταρχάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Έκοψα κάποια μπιμπερό και άφησα μόνο 2. Ένα των 60 ml και ένα των 120 ml πριν τον ύπνο.

Οι θηλασμοί αυξήθηκαν στους 7-8 καθημερινά, περίπου κάθε 2-2,5 ώρες. Το μωρό σε μια εβδομάδα πήρε μόλις 90 γρ. Μετά από κάθε θηλασμό πρωινό που δεν έπαιρνε συμπλήρωμα κοιμόταν σχεδόν αμέσως και εγώ φυσικά ένιωθα τα στήθη μου πιο γεμάτα. Από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ ο θηλασμός διαρκούσε περισσότερη ώρα με εναλλαγές από το ένα στήθος στο άλλο και σταματούσα μόλις το μωρό άφηνε το στήθος συνεχόμενα. Δηλ το αφήνει μετά από κανένα 6λεπτο ούτως ή άλλως αλλά όταν το δίνω το ξαναπιάνει μέχρι να μην το πιάνει καθόλου. Εννοείται πως τα βράδια ξυπνούσε 2-3 φορές για να θηλάσει. Και εγώ ήμουν πάντα εκεί. Πιθανόν να έκοψα απότομα το συμπλήρωμα. Επίσης με το συνήθειο να βάζει τα χέρια στο στόμα δεν ξέρω πότε πεινάει γιατί δεν κλαίει και ατάιστο να τον αφήσεις. Δε νομίζω οτι αν του δώσω συμλήρωμα και χορτάτος να είναι οτι θα το αφήσει. Ούτε αν του δώσω λιγότερο οτι θα γκρινιάζει.

Οπότε, πως να ξέρω πότε να περάσω από τη μια ποσότητα στην άλλη;

Κακά έκανε ανα 3-4 ημέρες και πάνες περίπου 4-5 καθημερινά.

'Έχω και θήλαστρο. Να το χρησιμοποιώ; Ο θηλασμός γίνεται καλά αλλά μάλλον δεν έχω μεγάλη παραγωγή από το μεσημέρι και έπειτα...

Πως τα πάτε;

1Xckp3.png

Franz Kafka

Πως τα πάτε;

Καταρχάς σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Το εκτιμώ ιδιαίτερα.

Ο μικρός με έχει πλεόν εξουδεθενώσει. Πεινάει συνέχεια, δεν κοιμάται εύκολα, είναι συνέχεια στο στήθος και εγώ έχω αφήσει τον εαυτό μου να πάρει την κατηφόρα.

Δεν κοιμάται εύκολα το βράδυ, δηλ συνήθως στις 02.00 κοιμάται μετά από κλάματα και αφού του δώσω το συμπλήρωμα 120 πριν τον ύπνο - το οποίο ΔΕΝ ΤΟΝ ΝΑΡΚΩΝΕΙ - χαλάει τον κόσμο για να κοιμηθεί. Ξυπνάει στις 5 δηλ μόνο 3 ώρες μετά για να θηλάσει και από κει και πέρα ανα δίωρο μέχρι τις 12.00. Και μετά θέλει να θηλάζει ανά μιάμιση με 2 ώρες περίπου. Όποτε του έχω δώσει στήθος ακόμα και στη μισή ώρα δεν το έχει αρνηθεί. Το παιδί κοντεύει τους 4 μήνες και εγώ είμαι άυπνη όλο αυτόν τον καιρό...

Το απογευματινό μπιμπερό τείνω να το κόψω, μια του το δίνω μια οχι αλλά με το κόστος να είμαι όλη μέρα με το στήθος έξω. Νόμιζα οτι θα ειχα εδραιώσει το θηλασμό μέχρι τώρα αλλά φευ!

Η ξαδέρφη του τρώει ανά 3 ώρες περίπου και κοιμάται από τις 23.30 μεχρι τις 8 το πρωί. Γιατί το δικό μου βγήκε έτσι;

Πως να του φτιάξω το πρόγραμμα να είναι λίγο πιο ανθρώπινο για μένα; ¨Ολο αυτό με κάνει να θέλω να σταματήσω το θηλασμό γιατί ναι μεν πρώτα το παιδί αλλά αν η μητέρα κοντεύει να σαλτάρει τι γίνεται;

Μήπως να ξαναρχίσω με συμπλήρωμα σε κάθε γεύμα;;;

Σε ευχαριστώ ρε κοπελιά που ασχολείσαι μαζί μου και λυπάμαι αν σε κούρασα.

Η πιπιλα στην μαμα με έντονο αντανακλαστικό μπορει να δημιουργήσει προβλημα.

Δοκίμασε να βγάζεις το πρώτο γαλα μόλις το μωρο μπει στο στηθος. Επίσης μπορείς να θηλαζεις με το μωρο μπρουμητα απο πάνω σου.

Ευχαριστω για την απαντηση.

Τα δοκιμασα κι αυτα και τιποτα. Εχω γραψει και στο " το μωρο μου πνιγεται κατα το θηλασμο" για να μην ειμαι off-topic.

Την πιπιλα εχωνα τη δωσω μια βδομαδα. Βεβαια τηνπιανουν φοβερα νευρα οταν θελει μονο να πιπιλησει και τρεχει το γαλα και καταληγουμε να κοιμαται γκρινιαζοντας! Η μαμα μου ομως οταν την κραταει της τη δινει παρολο που το απαγορευσα. Δεν μπιρει λεει να την ησυχασει αλλιως!

lvpPp3.png

Καταρχάς σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Το εκτιμώ ιδιαίτερα.

Ο μικρός με έχει πλεόν εξουδεθενώσει. Πεινάει συνέχεια, δεν κοιμάται εύκολα, είναι συνέχεια στο στήθος και εγώ έχω αφήσει τον εαυτό μου να πάρει την κατηφόρα.

Δεν κοιμάται εύκολα το βράδυ, δηλ συνήθως στις 02.00 κοιμάται μετά από κλάματα και αφού του δώσω το συμπλήρωμα 120 πριν τον ύπνο - το οποίο ΔΕΝ ΤΟΝ ΝΑΡΚΩΝΕΙ - χαλάει τον κόσμο για να κοιμηθεί. Ξυπνάει στις 5 δηλ μόνο 3 ώρες μετά για να θηλάσει και από κει και πέρα ανα δίωρο μέχρι τις 12.00. Και μετά θέλει να θηλάζει ανά μιάμιση με 2 ώρες περίπου. Όποτε του έχω δώσει στήθος ακόμα και στη μισή ώρα δεν το έχει αρνηθεί. Το παιδί κοντεύει τους 4 μήνες και εγώ είμαι άυπνη όλο αυτόν τον καιρό...

Το απογευματινό μπιμπερό τείνω να το κόψω, μια του το δίνω μια οχι αλλά με το κόστος να είμαι όλη μέρα με το στήθος έξω. Νόμιζα οτι θα ειχα εδραιώσει το θηλασμό μέχρι τώρα αλλά φευ!

Η ξαδέρφη του τρώει ανά 3 ώρες περίπου και κοιμάται από τις 23.30 μεχρι τις 8 το πρωί. Γιατί το δικό μου βγήκε έτσι;

Πως να του φτιάξω το πρόγραμμα να είναι λίγο πιο ανθρώπινο για μένα; ¨Ολο αυτό με κάνει να θέλω να σταματήσω το θηλασμό γιατί ναι μεν πρώτα το παιδί αλλά αν η μητέρα κοντεύει να σαλτάρει τι γίνεται;

Μήπως να ξαναρχίσω με συμπλήρωμα σε κάθε γεύμα;;;

Σε ευχαριστώ ρε κοπελιά που ασχολείσαι μαζί μου και λυπάμαι αν σε κούρασα.

Σου γραφω μηπως παρεις κουραγιο. Η μικρη μου ειναι 4,5μηνων και ξυπναει τη νυχτα καθε μια ωρα. Αν φυγω απο διπλα της κλαιει και ερχονται φορες που μπορει να πιπιλιζει μια ωρα. Κοιμαται σε κρεβατακι κολλητο στο δικο μας κι εχω κατεβασει το καγκελο οποτε θηλαζει ξαπλωτα.

Τη μερα μπορει να θηλαζει και ανα τεταρτο μπορει και να αφησει 2 ωρες να περασουν.

Στα γραφω για να δεις οτι υπαρχουν καποιες τυχερες με πιο βολικα μωρακια υπαρχουμε κι εμεις με τα ζορικα. Κουραγιο! Εγω ελπιζω οτι μολις βγουν τα δοντακια θα στρωσουμε!

lvpPp3.png

Σου γραφω μηπως παρεις κουραγιο. Η μικρη μου ειναι 4,5μηνων και ξυπναει τη νυχτα καθε μια ωρα. Αν φυγω απο διπλα της κλαιει και ερχονται φορες που μπορει να πιπιλιζει μια ωρα. Κοιμαται σε κρεβατακι κολλητο στο δικο μας κι εχω κατεβασει το καγκελο οποτε θηλαζει ξαπλωτα.

Τη μερα μπορει να θηλαζει και ανα τεταρτο μπορει και να αφησει 2 ωρες να περασουν.

Στα γραφω για να δεις οτι υπαρχουν καποιες τυχερες με πιο βολικα μωρακια υπαρχουμε κι εμεις με τα ζορικα. Κουραγιο! Εγω ελπιζω οτι μολις βγουν τα δοντακια θα στρωσουμε!

και γιατι στρώνει το πράγμα μόλις βγουν τα δόντια? δεν θα δαγκώνει τη θηλή; πότε βγαίνουν τα δόντια;

πράγματι ακούγεται σαν εφιάλτης! και πως την παλεύεις;

και γιατι στρώνει το πράγμα μόλις βγουν τα δόντια? δεν θα δαγκώνει τη θηλή; πότε βγαίνουν τα δόντια;

πράγματι ακούγεται σαν εφιάλτης! και πως την παλεύεις;

Αν πιανει σωστα υποτιθεται δεν ποναει. Αν παρατηρησεις βαζουν τη γλωσσιτσα τους πανω απο τα ουλα.

Θελω να πιστευω οτι εκει οφειλονται οι συχνοι θηλασμοι.

Η αληθεια ειναι οτι ερχονται στιγμες που νομιζω θα πεσω κατω. Απλα προσπαθω να ξεκουραζομαι οταν κοιμαται η μικρη ξαπλωνοντας διπλα της. Επισης, αν δεν θηλαζαμε ξαπλωτα το βραδυ( εγω κοιμαμαι κι αυτη θηλαζει να φανταστεις) θεωρω οτι θα τα ειχα παρατησει. Τελος εχω αρκετη βοηθεια στα του σπιτιου απο μαμα και αδερφη. Εσυ εχεις βοηθεια; Αυτο ειναι πολυ σημαντικο πιστευω.

lvpPp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...