Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Καλησπέρα. Γέννησα στις 15-5-11 το πρώτο μου παιδάκι με καισαρική πρόωρα λόγω προβλήματος υγείας. Το μωρό μπήκε σε θερμοκοιτίδα για 10 μέρες με αποτέλεσμα να μη θηλάσω αυτές τις ημέρες. Έβγαλα μόνο 3 φορές γάλα αυτές τις ημέρες λόγω μη σωστής ενημέρωσης. Όταν πήραμε το μωρό τελικά στο σπίτι μου είπε η παιδίατρος να μη θηλάζω επειδή το μωρό ήταν κάτω από 3 κιλά και αδύναμο αλλά με παρότρυνε να βγάζω γάλα με το θήλαστρο και να το δίνω πριν το ξένο γάλα (που ήδη του είχαν αρχίσει στο νοσοκομείο) και αυτό έκανα γιατί στην αρχή είχα και πολύ λίγο γάλα. Όταν το μωρό έφτασε τα 3 κιλά ξεκίνησα να το βάζω στο στήθος αλλά καθόταν πολύ λίγο. Έτσι συνέχισα μια θηλάζοντας και μια αντλώντας με το θήλαστρο αλλά συνέχιζα να δίνω ξένο γάλα γιατί μου φαινόταν ότι ο μπέμπης πεινούσε. Έδινα γύρω στα 200-300 ml την ημέρα. Ώσπου πριν ένα μήνα έχοντας κουραστεί από τις συνεχείς αποστειρώσεις και έχοντας πεισμώσει που δεν μπορούσα να θηλάσω αποκλειστικά, νοίκιασα νοσοκομειακό θήλαστρο και κάνοντας 8-9 αντλήσεις την ημέρα καταφέραμε μέσα σε μια εβδομάδα να κόψουμε το ξένο γάλα. Έτσι εδώ και 2 εβδομάδες πίνει μόνο μητρικό γάλα. Το πρόβλημά μου είναι ότι ο μπέμπης που είναι τώρα 2 μηνών και 20 ημερών έχει συνηθίσει το μπουκάλι και όταν τον βάζω στο στήθος κάθεται μόνο 2-3 λεπτά. Μήπως η ροή δεν τον ικανοποιεί? Πάντως δεν χορταίνει γιατί μετά απο καμιά ώρα πεινάει και γενικά έχει γκρίνια, οπότε συνεχίζω να αντλώ με το θήλαστρο. Το σημαντικό είναι ότι όπως και να έχει συνεχίζει και πίνει μητρικό γάλα. Αλλά πολύ θα ήθελα να νοιώσω τη χαρά ο γιος μου να θηλάζει και να είναι ικανοποιημένος. Τι προτείνετε να κάνω? Φοβάμαι ότι εάν τον θηλάζω και κάθεται τόσο λίγο θα μειωθεί και η παραγωγή μου που η αλήθεια είναι ότι κουράστηκα πολύ για να τα καταφέρω. Εάν μπορεί κάποια να μου απαντήσει? Η Αγλαϊα? Ευχαριστώ.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπέρα. Γέννησα στις 15-5-11 το πρώτο μου παιδάκι με καισαρική πρόωρα λόγω προβλήματος υγείας. Το μωρό μπήκε σε θερμοκοιτίδα για 10 μέρες με αποτέλεσμα να μη θηλάσω αυτές τις ημέρες. Έβγαλα μόνο 3 φορές γάλα αυτές τις ημέρες λόγω μη σωστής ενημέρωσης. Όταν πήραμε το μωρό τελικά στο σπίτι μου είπε η παιδίατρος να μη θηλάζω επειδή το μωρό ήταν κάτω από 3 κιλά και αδύναμο αλλά με παρότρυνε να βγάζω γάλα με το θήλαστρο και να το δίνω πριν το ξένο γάλα (που ήδη του είχαν αρχίσει στο νοσοκομείο) και αυτό έκανα γιατί στην αρχή είχα και πολύ λίγο γάλα. Όταν το μωρό έφτασε τα 3 κιλά ξεκίνησα να το βάζω στο στήθος αλλά καθόταν πολύ λίγο. Έτσι συνέχισα μια θηλάζοντας και μια αντλώντας με το θήλαστρο αλλά συνέχιζα να δίνω ξένο γάλα γιατί μου φαινόταν ότι ο μπέμπης πεινούσε. Έδινα γύρω στα 200-300 ml την ημέρα. Ώσπου πριν ένα μήνα έχοντας κουραστεί από τις συνεχείς αποστειρώσεις και έχοντας πεισμώσει που δεν μπορούσα να θηλάσω αποκλειστικά, νοίκιασα νοσοκομειακό θήλαστρο και κάνοντας 8-9 αντλήσεις την ημέρα καταφέραμε μέσα σε μια εβδομάδα να κόψουμε το ξένο γάλα. Έτσι εδώ και 2 εβδομάδες πίνει μόνο μητρικό γάλα. Το πρόβλημά μου είναι ότι ο μπέμπης που είναι τώρα 2 μηνών και 20 ημερών έχει συνηθίσει το μπουκάλι και όταν τον βάζω στο στήθος κάθεται μόνο 2-3 λεπτά. Μήπως η ροή δεν τον ικανοποιεί? Πάντως δεν χορταίνει γιατί μετά απο καμιά ώρα πεινάει και γενικά έχει γκρίνια, οπότε συνεχίζω να αντλώ με το θήλαστρο. Το σημαντικό είναι ότι όπως και να έχει συνεχίζει και πίνει μητρικό γάλα. Αλλά πολύ θα ήθελα να νοιώσω τη χαρά ο γιος μου να θηλάζει και να είναι ικανοποιημένος. Τι προτείνετε να κάνω? Φοβάμαι ότι εάν τον θηλάζω και κάθεται τόσο λίγο θα μειωθεί και η παραγωγή μου που η αλήθεια είναι ότι κουράστηκα πολύ για να τα καταφέρω. Εάν μπορεί κάποια να μου απαντήσει? Η Αγλαϊα? Ευχαριστώ.

Αν το μωρό κάθεται κάθε τόσο (έστω και ανά μισή ώρα) στο στήθος για λίγα λεπτά, τότε πιστεύω ότι αν επιμείνεις, θα τα καταφέρετε. Πρόσφερε το στήθος πολύ συχνά, σε φάσεις που το μωρό είναι ήρεμο, μισοκοιμισμένο, σε ελαφρύ ύπνο. Κράτα το αγκαλιά συχνά με γυμνό στήθος, ώστε να αποκαταστήσετε την επαφή και τα άλλα θα έρθουν σιγά-σιγά. Μπορείς να ξεκινάς με θηλασμό, όταν δεν μπορεί άλλο, προσφέρεις μια μικρή ποσότητα. Μόλις ξεπεράσει την αρχική δίψα-πείνα, δοκίμασε να το ξαναβάλεις στο στήθος. Με το μπουκάλι τάιζε το κοντά σε γυμνό στήθος και προσπάθησε, όταν φαίνεται χαλαρό, να του δώσεις τη δική σου θηλή. Όταν φάει μια μικρή μερίδα και φαίνεται ικανοποιημένο αλλά δεν δέχεται το στήθος, άφησε το λίγη ώρα και πρόσφερε πάλι στήθος. Ξαπλώστε μαζί έτσι, ώστε να έχει ελεύθερη πρόσβαση στο στήθος και μίλα του, τραγούδα κτλ.

Προπαντός, μην αγχώνεσαι με αυτό. Πάρτο χαλαρά και εκμεταλλεύσου οποιαδήποτε ευκαιρία για να είναι το μωρό κοντά στο στήθος, είτε θηλάζει, είτε όχι. Σταδιακά θα κάθεται περισσότερο στο στήθος.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Έχουμε πολλές βρεγμένες πάνες, πάνω από 6-8 τη μέρα.

Τις τελευταίες δυο μέρες έχει πάρει συμπλήρωμα δυο φορες τη μέρα από είκοσι γραμμάρια τη φορά. Για να γίνει αυτό είμαστε σχεδόν κάθε μία ωρα στο στήθος οπου και αποκοιμιέται και μόλις τον βάλω στο κρεββάτι το μάτι έιναι γαρίδα και αρχίζει η γκρίνια. Νομίζω θέλει να ειναι στο στήθος για να πιπιλάει. Κοιμαται για ώρες και ξεκουράζεται μόνο οταν πάρει αυτά τα 20 γραμμάρια από το μπουκάλι. Είναι δυνατον?

Το μωρό σου ρεύεται εύκολα; Ρεύεται πολλές φορές;

Ευχαριστώ amaretto. Αλλά έχω μια απορία. Εαν τα κάνω αυτά χρειάζεται να βγάζω και με το θήλαστρο? Και εαν ναι πότε αφού το μωρό θα το έχω ανα μισή ώρα στο στήθος? Μόνο το βράδυ θα μπορώ να βγάζω. Μήπως όμως έτσι θα μειωθεί η παραγωγή μου αφού ο μπέμπης κάθεται μόνο 2-3 λεπτά ή δε θα υπάρξει πρόβλημα?

Θα ξεκινήσεις με φουλ αντλήσεις και ανάλογα με την ανταπόκριση του μωρού θα τις αραιώσεις σταδιακά. Πρώτος στόχος είναι να σιτίζεται το μωρό επαρκώς, δεύτερος η αποκατάσταση της επαφής. Όταν το μωρό αρχίσει να κάθεται στο στήθος περισσότερο, θα μειώνεις ανά 3-4 μέρες τα μλ που δίνεις με το μπουκάλι.

Προσωπικά προτιμώ τις πολύ σταδιακές αλλαγές αλλά εδώ στο φόρουμ έχω δει κοπέλες που τις εξέπληξαν ευχάριστα τα μωρά τους και απαλλάχθηκαν από το μπουκάλι πολύ πιο γρήγορα από ό,τι περίμενα.

Επέμενε στην επαφή όσο μπορείς ταυτόχρονα με τις αντλήσεις αλλά, όπως ξαναείπα, μην αγχώνεσαι με το ρολόι, δεν υπάρχει "συνταγή". Μια συνηθισμένη τακτική είναι να βάζεις το μωρό στο ένα στήθος, ενώ αντλείς από το άλλο ή μπορείς να βάζεις πρώτα το μωρό να θηλάσει λίγο και μετά να αντλείς, ό,τι σε βολεύει. Πρέπει να βρέχετε 4-5 πάνες, ό,τι κι αν κάνετε.

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

καλησπερα και απο εμενα!εχω ενα κοριτσακι 3 1/2 μηνων.θηλαζω αποκλειστικα απο την πρωτη ημερα!γεννησα 03/5 και το μωρο ηταν 2970.στις 17/8 ηταν 5300.η παιδιατρος την βρισκει καλα μονο που μου συνεστησε να λαμβανω εγω σιδηρο γιατι βρηκε το μωρο λιγο αχρωμο....:?:εχω το swing της medela και προσπαθω να κανω μερικες αντλησεις για να δημιουργησω την δικη μου τραπεζα σε περιπτωση απουσιας μου.το προβλημα μου ειναι το εξης.δεν καταφερνω να αντλησω πανω απο 10 μλ απο το καθε στηθος:!:και εκεινες τις στιγμες φωλιαζει η αμφιβολια μεσα μου οτι δεν εχω αρκετο γαλα για το μωρο μου....εκεινη δεν καθετε πανω απο 10 λεπτα στο στηθος...πολλες φορες το βαζει στο στομα ρουφαει 1 2 φορες και μετα τεντωνει το κεφαλι της μαζι με την θηλη μου....αποτελεσμα να εχω πληγωμενες θηλες και ακομα πιο εντονη την αμφιβολια οτι δεν βρισκει τπτ να φαει γι'αυτο κανει ετσι....κρατιεμαι στην προσπαθεια μου αφου λερωνει πανες και βαζει βαρος....λετε να ειναι ακαταλληλο το συγκεκριμενο θηλαστρο για εμενα;μηπως να νοικιασω καποιο νοσοκομειακο;ευχαριστω εκ'των προτερων για τις απαντησεις σας...

PRW0p2.pngORfXp3.png

καλησπερα και απο εμενα!εχω ενα κοριτσακι 3 1/2 μηνων.θηλαζω αποκλειστικα απο την πρωτη ημερα!γεννησα 03/5 και το μωρο ηταν 2970.στις 17/8 ηταν 5300.η παιδιατρος την βρισκει καλα μονο που μου συνεστησε να λαμβανω εγω σιδηρο γιατι βρηκε το μωρο λιγο αχρωμο....:?:εχω το swing της medela και προσπαθω να κανω μερικες αντλησεις για να δημιουργησω την δικη μου τραπεζα σε περιπτωση απουσιας μου.το προβλημα μου ειναι το εξης.δεν καταφερνω να αντλησω πανω απο 10 μλ απο το καθε στηθος:!:και εκεινες τις στιγμες φωλιαζει η αμφιβολια μεσα μου οτι δεν εχω αρκετο γαλα για το μωρο μου....εκεινη δεν καθετε πανω απο 10 λεπτα στο στηθος...πολλες φορες το βαζει στο στομα ρουφαει 1 2 φορες και μετα τεντωνει το κεφαλι της μαζι με την θηλη μου....αποτελεσμα να εχω πληγωμενες θηλες και ακομα πιο εντονη την αμφιβολια οτι δεν βρισκει τπτ να φαει γι'αυτο κανει ετσι....κρατιεμαι στην προσπαθεια μου αφου λερωνει πανες και βαζει βαρος....λετε να ειναι ακαταλληλο το συγκεκριμενο θηλαστρο για εμενα;μηπως να νοικιασω καποιο νοσοκομειακο;ευχαριστω εκ'των προτερων για τις απαντησεις σας...

Γιωτα ,συμβουλη μυ...κανε εσυ εξετασεις αιματος κ αν εχεις προβλημα παρε σιδηρο.Αν οχι μη περνεις ετσι απλα....απλα τρωγε πολλες τροφες που το περιεχουνε κ συνδιασετες με βιταμινη c για καλυτερη αποροφηση.

Κ να εχει λιγη ελλειψη θα την αναπληρωσει...απλα μη δωσει ευκολα σιδερο η οτι αλλο στο παιδι χωρις παθολογικα αιτια...ουτε κ εσυ μη περνεις χωρις εξετασεις αιματος συμπληρωματα...αν λειπει σ εσενα θα λειπει κ στο παιδι..Συνθως λενε το παιδι τραβαει ολες τι βιταμινες κ.λ.π. κ η μανα φαινεται καπως...

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

η παιδιατρος την βρισκει καλα μονο που μου συνεστησε να λαμβανω εγω σιδηρο γιατι βρηκε το μωρο λιγο αχρωμο....:?:.

H λήψη συμπληρώματος σιδήρου από τη μητέρα, δεν αυξάνει την πρόσληψη σιδήρου από το μωρό και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την υποσιδηρική αναιμία του μωρού, αν αυτή υπάρχει.

Επιπλέον, η λήψη σιδήρου από τη μητέρα, όταν αυτή δεν έχει έλλειψη μπορεί να είναι επικίνδυνη.

Επίσης, η χορήγηση σιδήρου στο μωρό, χωρίς προηγηθείσες αιματολογικές εξετάσεις, μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη. Το πλεόνασμα σιδήρου καθυστερεί την ανάπτυξη σε ύψος. Οι αιματολογικές εξετάσεις είναι απαραίτητες τόσο για να διαπιστωθεί η όποια έλλειψη όσο και για να καθοριστεί με ακρίβεια η δοσολογία.

Καλό θα ήταν να συμβουλευτείς έναν πιο αξιόπιστο γιατρό.

σαε ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας!εχετε δικιο!θα κανω εξετασεις και αν δεν χρειαζεται δεν θα ξαναπαρω σιδηρο.σε εναν μηνα θα ξανακανω εξετασεις στην μπεμπα για τον θυρεοειδη της και θα ζητησω να δουμε και για τον σιδηρο.και βλεπουμε...τι λετε ομως;να νοικιασω νοσοκομειακο θηλαστρο για να κανω την δικη μου τραπεζα;με το swing δεν εχω αποτελεσμα και αυτο με βαζει σε αμφιβολιες για την ποσοτητα μου....

PRW0p2.pngORfXp3.png

σαε ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας!εχετε δικιο!θα κανω εξετασεις και αν δεν χρειαζεται δεν θα ξαναπαρω σιδηρο.σε εναν μηνα θα ξανακανω εξετασεις στην μπεμπα για τον θυρεοειδη της και θα ζητησω να δουμε και για τον σιδηρο.και βλεπουμε...τι λετε ομως;να νοικιασω νοσοκομειακο θηλαστρο για να κανω την δικη μου τραπεζα;με το swing δεν εχω αποτελεσμα και αυτο με βαζει σε αμφιβολιες για την ποσοτητα μου....

Εγω θα έλεγα να νοικιάσεις ένα νοσοκομειακό γιατί απλά δεν έχεις τίποτα να χάσεις. Για ένα μήνα είναι 50ευρώ αν δεν κάνω λάθος (για της medela τα θήλαστρα). Απλά μπορεί να χρειαστούν μερικές μέρες για να προσαρμωστεί το στήθος σου. Εγω μετά την πρώτη εβδομάδα ξεκίνησα να βγαζω πια κανονικές ποσότητες.

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

Διαφημίσεις

καλησπερα θα ηθελα και εγω να με βοηθησετε σχετικα με το θεμα του αποκλειστικου θηλασμου του γιου μου.σημερα ειμαστε 43 ημερων.γεννηθηκε φυσιολογικα 3080.τις πρωτες μερες στο σπιτι θηλαζα πολλες ωρες χωρις ιδιαιτερο αποτελεσμα.σημερα μετα απο πολλες προσπαθειες παιρνουμε συμπληρωμα 4 φορες στο 24ωρο των 90ml.σε ολο το υπολοιπο θηλαζω.κανω αντλησεις με το symphony της Medela 4 φορες βγαζω σε συνολο 80-90 ml.το βαρος μας ειναι στα 4390.αναρωτιεμαι εχω ελπιδες να θηλασω αποκλειστικα το θελω τοσο πολυ.σας ευχαριστω.

2gq862lerlo78vgo.png

καλησπερα θα ηθελα και εγω να με βοηθησετε σχετικα με το θεμα του αποκλειστικου θηλασμου του γιου μου.σημερα ειμαστε 43 ημερων.γεννηθηκε φυσιολογικα 3080.τις πρωτες μερες στο σπιτι θηλαζα πολλες ωρες χωρις ιδιαιτερο αποτελεσμα.σημερα μετα απο πολλες προσπαθειες παιρνουμε συμπληρωμα 4 φορες στο 24ωρο των 90ml.σε ολο το υπολοιπο θηλαζω.κανω αντλησεις με το symphony της Medela 4 φορες βγαζω σε συνολο 80-90 ml.το βαρος μας ειναι στα 4390.αναρωτιεμαι εχω ελπιδες να θηλασω αποκλειστικα το θελω τοσο πολυ.σας ευχαριστω.

Αν θέλεις, απάντησε στις ερωτήσεις εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 38

Β. Το φύλο του βρέφους αγορι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟΣ

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.14,-10.8

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

21/7/11 ΓΕΝΝΗΣH:3080

24/7/11 ΕΞΟΔΟΣ:2980

27/7/11 3040

28/7/11 3100

03/08/11 3230

10/8/11 3520

17/8/11 3800

23/8/11 4390

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.10

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει 6

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα 90 ml

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) 360 ml

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. symphony medela

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:ΝΑΙ

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο 4-5

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι 1-2

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 15 ΛΕΠΤΑ

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί 7 ΠΕΡΙΠΟΥ

να σημειωσω οτι παιρνω 15 χαπια μαγια μπυρας την ημερα πινω τσαγακι απο μαραθο και γενικα προσπαθω να εχω τον μικρο οσο περισσοτερο μπορω στο στηθος.απο το θηλαστρο συγκεντρωνω περιπου

100 ml γαλα το οποιο και πινουμε αργα το βραδυ.δεν δουλευω ειμαι σπιτι οποτε και οι προσπαθειες μου ειναι οσο πιο εντατικες γινεται.ο μικρος γενικα θηλαζει σωστα δεν εχω προβλημα με θηλες κτλ.πιστευετε οτι εχω ελπιδες να εδραιωσω η και αυτο να μην γινει θα μπορεσω να συνεχισω ετσι?σας ευχαριστω πολυ

2gq862lerlo78vgo.png

• 4 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα σας! Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τη βραδινή άντληση στο πρόγραμμα επαναγαλακτισμού, αν η μία άντληση γίνεται στις 12 το βράδυ και η άλλη γύρω στις 5-6 το πρωί, υπάρχει πρόβλημα? :rolleyes:

• 3 εβδομάδες μετά...

asteri2 λυπάμαι αν πιστεύεις κάτι άλλο, αλλά δεν πείθομαι ότι ένα μωρό (όχι νεογέννητο) κάνει σαν τρελό από πείνα που καλύπτεται με 50ml... Το συμπλήρωμα που έδινες είναι ελάχιστο και αμελητέο ως ποσότητα με εκείνο που το μωρό σου έπαιρνε από το στήθος σου μέσα στο 24ωρο... Αν το ότι έδωσες και συμπλήρωμα, άρα εξάντλησες και την πιθανότητα το μωρό σου να κλαίει από πείνα...λόγω του ότι θήλαζε, σε έκανε να νιώσεις πιο ήσυχη, οκ, είμαι μαζί σου (δεν στο λέω με καμιά μομφή αυτό - στο λέω εντελώς ειλικρινά και ως έχει). Μην λέμε όμως ότι η παραγωγή μιας μαμάς που εδραίωσε γαλουχία πάσχει κατά 50ml ή ότι ένα μωρό 3-4 μηνών θα ικανοποιήσει την τόση πείνα που φτάνει να είναι ανήσυχο με μόνο 50ml ή πολύ περισσότερο ότι ένα μωρό που έχει πρόσβαση στο στήθος της μαμάς του δεν μπορεί να "κατεβάσει" 50ml ακόμα, αν τόσα του λείπουν...

Δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

EvaMD, δεν ήξερα πού να γράψω γιατί ήθελα να σου απαντήσω σε αυτό που ανέφερες στο θέμα για το συκώτι και την τριγωνέλλα.

Σε αυτό το σημείο ακριβώς είναι που διαφωνώ με κάποιες από τις κοπέλες που υποστηρίζουν φανατικά το θηλασμό. και εγώ φανατικά τον υποστηρίζω και τον πάλεψα με νύχια και με δόντια γιατί το γάλα μου δεν έρεε κιόλας αλλά θεωρώ ότι αυτή η άποψη είναι απόλυτη και διαφωνώ.

Πολλοί παιδίατροι μου έχουν πει ότι ένα μωρό μπορεί να ουρλιάζει ακόμα και για 20ml γάλα. και μάλιστα μου το έλεγαν για να με βοηθήσουν να μην λυγίσω και δώσω ξένο γιατί ίσως είναι λίγο αυτό που του λείπει. είμαι σίγουρη ότι αυτό συνέβαινε γιατί το παιδί ξαφνικά άλλαξε. στην αρχή είπα είναι άλμα ανάπτυξης και το ζόριζα γιατί όλη μέρα έδειχνε να μη χορταίνει. αυτό όμως κράτησε πάνω από ένα μήνα, το συζήτησα με δύο πολύ καλούς γιατρούς υπέρ του θηλασμού και τελικά καταλήξαμε ότι ίσως δεν του φτάνει και να δώσω να δοκιμάσω. του έδωσα και έπινε 50ml. από τότε ησύχασε και δεν έκανε σαν παλαβό. επιπλέον, τώρα που ξεκίνησα κρέμα δοκίμαζα να του δώσω ξένο και δεν το έπινε, οπότε και το σταμάτησα. τυχαίο;;; νομίζω αυτό απορρίπτει και τον μύθο ότι όσο γάλα και να τους δώσεις θα το πιούνε....

γενικά έχω διαβάσει κάποια πράγματα για το ξένο και αν φτάνει το δικό μας κτλ κτλ τα οποία στην πράξη είδα ότι δεν ισχύουν. βοηθάνε τις μαμάδες να πάρουν θάρρος και να κρατήσουν το θηλασμό αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. και δεν είμαι καμιά που βαρέθηκε, ούτε που λύγισε, ούτε που έψαξε την εύκολη λύση. 4 μήνες έλιωσα για να τον κρατήσω με τον θηλασμό μόνο και συνέχισα ακάθεκτη μόνο που αποφάσισα να μην τον βασανίζω για λίγο ξένο και δεν επηρέασε καθόλου τον θηλασμό γιατί δεν τον μείωσε, αντίθετα έκοψε το ξένο όταν δεν το χρειαζόταν.

4opXp3.png 1cSqp3.png

Διαφημίσεις

asteri2 λυπάμαι αν πιστεύεις κάτι άλλο, αλλά δεν πείθομαι ότι ένα μωρό (όχι νεογέννητο) κάνει σαν τρελό από πείνα που καλύπτεται με 50ml... Το συμπλήρωμα που έδινες είναι ελάχιστο και αμελητέο ως ποσότητα με εκείνο που το μωρό σου έπαιρνε από το στήθος σου μέσα στο 24ωρο... Αν το ότι έδωσες και συμπλήρωμα, άρα εξάντλησες και την πιθανότητα το μωρό σου να κλαίει από πείνα...λόγω του ότι θήλαζε, σε έκανε να νιώσεις πιο ήσυχη, οκ, είμαι μαζί σου (δεν στο λέω με καμιά μομφή αυτό - στο λέω εντελώς ειλικρινά και ως έχει). Μην λέμε όμως ότι η παραγωγή μιας μαμάς που εδραίωσε γαλουχία πάσχει κατά 50ml ή ότι ένα μωρό 3-4 μηνών θα ικανοποιήσει την τόση πείνα που φτάνει να είναι ανήσυχο με μόνο 50ml ή πολύ περισσότερο ότι ένα μωρό που έχει πρόσβαση στο στήθος της μαμάς του δεν μπορεί να "κατεβάσει" 50ml ακόμα, αν τόσα του λείπουν...

Δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

EvaMD, δεν ήξερα πού να γράψω γιατί ήθελα να σου απαντήσω σε αυτό που ανέφερες στο θέμα για το συκώτι και την τριγωνέλλα.

Σε αυτό το σημείο ακριβώς είναι που διαφωνώ με κάποιες από τις κοπέλες που υποστηρίζουν φανατικά το θηλασμό. και εγώ φανατικά τον υποστηρίζω και τον πάλεψα με νύχια και με δόντια γιατί το γάλα μου δεν έρεε κιόλας αλλά θεωρώ ότι αυτή η άποψη είναι απόλυτη και διαφωνώ.

Πολλοί παιδίατροι μου έχουν πει ότι ένα μωρό μπορεί να ουρλιάζει ακόμα και για 20ml γάλα. και μάλιστα μου το έλεγαν για να με βοηθήσουν να μην λυγίσω και δώσω ξένο γιατί ίσως είναι λίγο αυτό που του λείπει. είμαι σίγουρη ότι αυτό συνέβαινε γιατί το παιδί ξαφνικά άλλαξε. στην αρχή είπα είναι άλμα ανάπτυξης και το ζόριζα γιατί όλη μέρα έδειχνε να μη χορταίνει. αυτό όμως κράτησε πάνω από ένα μήνα, το συζήτησα με δύο πολύ καλούς γιατρούς υπέρ του θηλασμού και τελικά καταλήξαμε ότι ίσως δεν του φτάνει και να δώσω να δοκιμάσω. του έδωσα και έπινε 50ml. από τότε ησύχασε και δεν έκανε σαν παλαβό. επιπλέον, τώρα που ξεκίνησα κρέμα δοκίμαζα να του δώσω ξένο και δεν το έπινε, οπότε και το σταμάτησα. τυχαίο;;; νομίζω αυτό απορρίπτει και τον μύθο ότι όσο γάλα και να τους δώσεις θα το πιούνε....

γενικά έχω διαβάσει κάποια πράγματα για το ξένο και αν φτάνει το δικό μας κτλ κτλ τα οποία στην πράξη είδα ότι δεν ισχύουν. βοηθάνε τις μαμάδες να πάρουν θάρρος και να κρατήσουν το θηλασμό αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. και δεν είμαι καμιά που βαρέθηκε, ούτε που λύγισε, ούτε που έψαξε την εύκολη λύση. 4 μήνες έλιωσα για να τον κρατήσω με τον θηλασμό μόνο και συνέχισα ακάθεκτη μόνο που αποφάσισα να μην τον βασανίζω για λίγο ξένο και δεν επηρέασε καθόλου τον θηλασμό γιατί δεν τον μείωσε, αντίθετα έκοψε το ξένο όταν δεν το χρειαζόταν.

Χαίρομαι που συνεχίζεται ο διάλογος :-P

Με όποιον υποστηρίζει φανατικά κάτι διαφωνώ κι εγώ: φανατισμός είναι να υποστηρίζεις κάτι άκριτα και τις περισσότερες φορές για τους λάθος λόγους ή/και με λάθος τρόπο.

Δεν καταλαβαίνω βέβαια τι εννοούμε ακριβώς με το να λέμε υποστηρίζουμε φανατικά το θηλασμό... Ότι δαιμονοποιούμε το συμπλήρωμα; Ότι αρνούμαστε ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου το συμπλήρωμα είναι απαραίτητο; Παρότι θεωρώ το συμπλήρωμα (:φόρμουλα) απείρως υποδέστερο του μητρικού γάλακτος και αντίστοιχο φαρμακευτικού σκευάσματος και όχι τροφής (ως προς την προέλευση, τις συνέπειες, βραχυπρόσθεσμες και μακροπρόθεσμες, άρα και την σοβαρότητα που επιβάλλει η επιλογή του, κλπ.) θα ήταν χαζομάρα να αρνηθώ ότι κάποιες φορές είναι απαραίτητο και κάποιες άλλες απολύτως απαραίτητο ή και η μόνη εναλλακτική. Δεν νομίζω ότι κανείς που γνωρίζει τι εστί θηλασμός και γνωρίζει πώς πραγματικά να τον υποστηρίξει αρνείται το γεγονός ότι κάποιες φορές το συμπλήρωμα είναι αναπόφευκτο: όταν βλέπεις π.χ. μια μητέρα να γυρνάει από την κλινική έχοντας θηλάσει 3 φορές το μωρό της είναι επόμενο ότι στην αρχή θα χρειαστεί συμπλήρωμα γιατί γνωρίζεις ότι το γάλα της προφανώς δεν φτάνει. Το να υποστηρίξεις κάτι άλλο απλά μπορεί να βάζει σε κίνδυνο τη ζωή του μωρού. Δεν έχω δει άνθρωπο που να υποστηρίζει υπεύθυνα το θηλασμό και να αρνείται αυτό το γεγονός...

Εκτός βέβαια αν αναφερόμαστε σε κάτι άλλο: στο γιατί καταλήγει σε κάποιες γυναίκες να "μην φτάνει" το γάλα, στο πού δηλαδή το αποδίδει κανείς.

Προσωπικά, όχι από τον εγωισμό του φύλου μου, αλλά από τα όσα έχω διαβάσει γνωρίζω ότι το γάλα δεν φτάνει σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις: (α) κακών χειρισμών που εμποδίζουν την εγκατάσταση της γαλουχίας (β) οργανικών προβλημάτων της μαμάς που συνήθως όμως έχουν κι άλλες εκδηλώσεις και όχι απλά τη μειωμένη γαλουχία, π.χ. προβλήματα θυρεοειδούς (γ) το θηλασμό με πρόγραμμα που μπορεί να αποδώσει για κάποιο διάστημα αλλά στην πορεία φαίνεται ότι δεν επαρκεί (ενώ έχει δημιουργήσει μειωμένους υποδοχείς υπεύθυνους για την σωστή υποστήριξη της γαλουχίας όταν η προλακτίνη φυσικά μειωθεί)(δ) οργανικά προβλήματα του παιδιού που μπορεί να μην θηλάζει καλά (ε) απομάκρυνση του μωρού από τη μαμά.

Η περίπτωση που υπονοούν ή διατυμπανίζουν, ανάλογα με την περίπτωση, πολλοί, είτε επαγγελματίες υγείας είτε όχι, ότι το γάλα μπορεί έτσι απλά να μην φτάνει κάποια μέρα, δεν υπάρχει. Απλά γιατί αυτό είναι αντίθετο προς τον ίδιο το μηχανισμό της γαλουχίας. Το άλμα ανάπτυξης π.χ. είναι μια φυσική διαδικασία που το υγιές μωρό που ξέρει να θηλάζει ξέρει και να χειριστεί. Αρκεί να μην παρέμβουμε στη φυσική αυτή διαδικασία.

Η αγωνία τού ότι το γάλα δεν ρέει, είναι μια ύπουλη αγωνία... Δυστυχώς η υπερπαραγωγή, θεωρείται ζητούμενο, μάλλον από όσους αγνοούν τις δυστυχείς συνέπειές της και υποθέτω ενισχυόμενη από την άγνοια περί του ότι το στήθος που θηλάζει δεν είναι δεξαμενή αλλά πραγματικό "εργοστάσιο στιγμιαίου γάλακτος". Μια μαμά που δεν βλέπει το γάλα να στάζει ή να τρέχει από το στόμα του μωρού, ενός μωρού που δεν πνίγεται και δεν κάνει εμετούς από το "πολύ" γάλα, είναι ίσως η μαμά που θα τρέξει να πάρει συμπληρώματα - άδικα- και θα θεωρήσει ότι η όποια ανησυχία του μωρού της οφείλεται σίγουρα σε πείνα...

Φυσικά ένα μωρό μπορεί να κλαίει και για 20ml! Αυτό προϋποθέτει η αυτοσυντήρησή του. Το ζήτημα είναι τι κάνουμε σ' αυτό το κάλεσμα. Γιατί θεωρούμε ότι μια υγιής μητέρα κι ένα μωρό που έχει μεγαλώσει ήδη πέρα από τις 40 μέρες θηλάζοντας τη μαμά του δεν μπορούν να καλύψουν τις αυξανόμενες ανάγκες του μωρού, όσο αυτό μεγαλώνει; Ποια επιστημονική μελέτη δείχνει ότι ο θηλασμός -ως δυναμική ποσότητας παραγόμενου γάλακτος- αφορά συγκεκριμένο χρονικό διάστημα διαφορετικό για κάθε μητέρα, χωρίς να εξαρτάται από συγκεκριμένους μετρήσιμους παράγοντες; Γιατί θεωρούμε ότι το γάλα "φτάνει" το πρωί και συνήθως "παύει να φτάνει" το απόγευμα ή το βράδυ; Αφού ο μηχανισμός της γαλουχίας είναι ο ίδιος και σίγουρα δεν βασίζεται στη λογική της "αποθήκευσης" αλλά της ενεργούς παραγωγής!

Εκτός πάλι αν έχουμε λανθασμένες προσδοκίες σε σχέση με το πώς επιτυγχάνεται τελικώς αυτή η "δυναμική παραγωγή". Αν τα χ επιπλέον ml απαιτούν ν+3 θηλασμούς είμαστε διατεθιμένες για τους ν+3 ή μόνο για τους ν; Οι ν θηλασμοί είναι ένδειξη καλής παραγωγής και "εύκολης" πρόσληψης τροφής από πλευράς του μωρού ενώ οι ν+3 είναι ταλαιπωρία, ζόρι, παίδεμα, κι αν ναι για ποιον; για τη μαμά; για το μωρό; Αν η μαμά έχει υπερπαραγωγή και το μωρό πάλι είναι ανήσυχο και πάλι κάνει ν+3 θηλασμούς, ουσιαστικά τι έχει αλλάξει; Ή μήπως θεωρούμε ότι αυτό δεν είναι τόσο συχνό φαινόμενο;

Εν ολίγοις, καταλαβαίνω καλά το τι θες να πεις. Αυτή είναι η δική σου εμπειρία και είναι σεβαστή. Είναι όμως το δικό σου συμπέρασμα για το δικό σου παιδί έτσι όπως το έζησες στις συγκεκριμένες συνθήκες του σπιτιού σου. Ο θηλασμός όμως έχει μελετηθεί επί πολλά χρόνια πιο ανεξάρτητα και πιο αντικειμενικά και τα πορίσματα των μελετών είναι τέτοια όχι για να "δώσουν θάρρος" στις μαμάδες να μην παρατήσουν το θηλασμό ρισκάροντας υποσιτισμένα τυχόν παιδιά αλλά γιατί πράγματι ο θηλασμός είναι ένα δυναμικό φαινόμενο και μια λειτουργία ιδιαίτερα προστατευμένη από τη φύση πάνω στην οποία στηρίχτηκε η διαιώνιση του ανθρώπινου είδους για εκατομμύρια χρόνια...

• 2 εβδομάδες μετά...

Γεια σας γεννησα στις 28/02 και θηλασα το μωρο μου απο τα πρωτα 5 λεπτα που γενηθηκε με την βοηθεια της μαιας μου μεχρι και τις 06/08 οπου σταματησα τον θηλασμο επειδη η ενδοκρινολογος μου το εκρινε σωστο λογω της θυροξινης μου, οπου εκεινη την εποχη ηταν στα υψη στις αιματολογικες!

Πριν λιγο καιρο παρακολουθησα μια ημεριδα για τον θηλασμο στο ΑΤΤΙΚΟ νοσκομειο και εκει καταλαβα οτι μπορω να επαναγαλακτησω το μωρο μου και οτι δεν υπαρχει προβλημα με το φαρμακο του θυροειδη!

Το θεμα ειναι οτι ενω τον προσπαθησα να μπει στο στηθος την πρωτη φορα το επιασε εκανε 3 θηλαστικες κινησεις και μετα αρχησε να ουρλιαζει λες και εφαγε δηλητηριο!

Απο τοτε μολις τον παρω αγκαλια σε σταση θηλασμου πριν ακομα του προσφερω το στηθος ουρλιαζει!

Θελω πολυ να τον θηλασω και δεν ξερω τι να κανω παρακαλω βοηθηστε με!

Γεια σας γεννησα στις 28/02 και θηλασα το μωρο μου απο τα πρωτα 5 λεπτα που γενηθηκε με την βοηθεια της μαιας μου μεχρι και τις 06/08 οπου σταματησα τον θηλασμο επειδη η ενδοκρινολογος μου το εκρινε σωστο λογω της θυροξινης μου, οπου εκεινη την εποχη ηταν στα υψη στις αιματολογικες!

Πριν λιγο καιρο παρακολουθησα μια ημεριδα για τον θηλασμο στο ΑΤΤΙΚΟ νοσκομειο και εκει καταλαβα οτι μπορω να επαναγαλακτησω το μωρο μου και οτι δεν υπαρχει προβλημα με το φαρμακο του θυροειδη!

Το θεμα ειναι οτι ενω τον προσπαθησα να μπει στο στηθος την πρωτη φορα το επιασε εκανε 3 θηλαστικες κινησεις και μετα αρχησε να ουρλιαζει λες και εφαγε δηλητηριο!

Απο τοτε μολις τον παρω αγκαλια σε σταση θηλασμου πριν ακομα του προσφερω το στηθος ουρλιαζει!

Θελω πολυ να τον θηλασω και δεν ξερω τι να κανω παρακαλω βοηθηστε με!

Τι να κανω??????

Τι να κανω??????

Μαράκι δεν μπορεις να επαναφερεις τη γαλουχια βαζοντας το μωρό στο στήθος απο τωρα.

Για να μπει το μωρό στο στήθος θα πρεπει να φτασεις να αντλείς περιπου το μισο γάλα που χρειαζεται στο 24ωρο.

Θα πρεπει να νοικιασεις ενα νοσοκομειακο θηλαστρο και να ακολουθησεις το πρωτοκολλο επαναγαλκτισμού σου βαζω εδω το λινκ

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853

Οσο θα αυξανεται το γαλα σου θα προσπαθεις να συνεργαστείς με το μωρό

Διάβασε το και λεμε οπου εχεις δυσκολιες

Καλησπέρα σας

Χρειάζομαι βοήθεια για τον θηλασμό και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος:37

Β. Το φύλο του βρέφους:άρρεν

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ): ΚΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.:Επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. 5 μέρες παραμονή στη θερμοκοιτίδα λόγω χαμηλού βάρους γέννησης

3/7/2011:2.160

8/7/2011:2.170

14/7/2011:2.420

5/8/2011:3.750

18/8/2011:4.140

2/9/2011:4.560

3/10/2011:5.650

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 5-6

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει: σε όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα:90-120 ml

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) αυτό κυμαίνετε ανάλογα τη μέρα. Από 250 έως 450 ανάλογα πόσες φορές έχω καταφέρει να αντλήσω με το θήλαστρο.

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

SymphonyMedela

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο:2-3

7β. ποιες ώρες αντλείτε και: πρωί, μεσημέρι και βράδυ

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση: πρωί και μεσημέρι 15-20 λεπτά το κάθε στήθος και το βράδυ γύρω στα 30 λεπτά το κάθε στήθος

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

6-7

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

1-2 μήνες:1 φορά τη μέρα

3 μήνας:5-6 φορές τη μέρα

4 μήνας:1 φορά στις 3 με 4 μέρες κι αυτό έπειτα από χρήση υπόθετου.

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Ο μικρός μας γεννήθηκε 2.160 και μπήκε κατευθείαν σε θερμοκοιτίδα λόγω του ότι στον 8 μήνα της εγκυμοσύνης μου μου έγινε διάγνωση προεκλαμψίας και υπολειπόμενης ανάπτυξης του εμβρύου εξαιτίας αυτής. Τελικά με μεγάλες προσπάθειες από μέρους μου καταφέραμε να φτάσουμε τις 37 εβδομάδες όπου και ο μικρός αποφάσισε να σκάσει μύτη μια μέρα πριν το ραντεβού μας για καισαρική. Παρέμεινε στη θερμοκοιτίδα για να ανακτήσει βάρος και να τον παρακολουθούν πιο στενά για προληπτικούς λόγους αν και ήταν υγιέστατος.

Εγώ μετά τον τοκετό αν και πάλευα 2 μήνες να κρατώ την πίεσή μου σε ασφαλή επίπεδα, εμφάνισα πολύ μεγάλη πίεση με αποτέλεσμα να μου χορηγήσουν αντιυπερτασική αγωγή όλες τις μέρες της παραμονής μου στο μαιευτήριο αλλά και στη συνέχεια στο σπίτι για μια επιπλέον εβδομάδα. Μου ξεκαθάρισαν δε ότι δεν έπρεπε να θηλάσω μέχρι και μια εβδομάδα μετά τη λήψη του τελευταίου χαπιού για την πίεση (πράγμα που αποδείχτηκε λάθος όπως μου εξήγησε η παιδίατρος μας αργότερα). Επιπλέον, το μωρό ήταν πολύ μικρό και δεν μπορούσαμε να το διακινδυνεύσουμε με αποκλειστικό θηλασμό εξαρχής. Ζήτησα θήλαστρο μέσα στο μαιευτήριο όμως με συμβούλευσαν να το χρησιμοποιώ μόνο 3 φορές την ημέρα έτσι γυρίζοντας σπίτι μετά από 5 μέρες δεν είχα παρά μερικές σταγόνες γάλα κάθε φορά. Έψαξα μόνη και νοίκιασα το θήλαστρο που χρησιμοποιούσα και στο μαιευτήριο και αντλούσα κάθε 3 ώρες. Κάποια στιγμή γύρω στον 1,5 μήνα ο μπέμπης μας κατάφερε να πιάσει τη θηλή και να θηλάσει για μισή ώρα από το κάθε στήθος.

Μόλις έπιασε τα 3.500 κιλά η παιδίατρος μας είπε να προσπαθήσουμε σιγά σιγά για αποκλειστικό θηλασμό μειώνοντας σταδιακά την πρόσληψη σκόνης. ¨Όμως ο μικρός μου είχε γίνει ήδη πολύ λαίμαργος και δεν του έφτανε ποτέ μόνο το στήθος μου, αν και το πάλευα για ώρες κάθε φορά. Ακόμα και τώρα ποτέ δεν θηλάζουμε γ ια λιγότερο από μια ώρα τη φορά. Με το θήλαστρο αμέσως μετά από θηλασμό βγάζω 20-30 ml το πολύ, ενώ μετά από 3 ώρες βγάζω 50-60 ml συνήθως. Γύρω στον 1,5 μήνα ο μικρός είχε βλέννες στα κόπρανα, φοβηθήκαμε για αλλεργία, πήραμε ειδικό γάλα κι εγώ κάνω από τότε ειδική διατροφή, η οποία είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω του ότι είμαι χορτοφάγος και δε μου μένουν και πολλές τροφές πια οι οποίες επιτρέπονται.

Επιπλέον μετά τον πρώτο μήνα άρχισα να παίρνω και fenugreek και εξακολουθώ να το παίρνω. Τι κάνω λάθος και δεν αυξάνετε άλλο το γάλα μου; Μπορώ να κάνω κάτι ακόμα; Θέλω πολύ να κόψουμε το ξένο γάλα, ειδικά για το θέμα της αλλεργίας, όμως όσες φορές έχουμε θηλάσει και μετά δεν του δίνω ξένο, έπειτα από μισή ώρα που προσπαθώ να τον βάλω πάλι στο στήθος κάθεται για 5 λεπτά και μετά αρχίζει τα σπαρακτικά κλάματα. Τον τελευταίο μήνα επίσης ο μικρός έχει γίνει δυσκοίλιος και έχει κενώσεις μόνο με υπόθετα. Δοκιμάσαμε να αλλάξουμε και γάλατα και να προσθέτω και χαμομήλι στο γάλα του αλλά δεν είχαν απότελεσμα.

Ίσως θα έπρεπε να σας αναφέρω ότι έχω ινοκυστική μαστοπάθεια και διάφορα αρκετά μεγάλα ινοαδενώματα και κύστες και στους δύο μαστούς και πέρα από τον πόνο κατά το θηλασμό ο οποίος δε με νοιάζει τόσο, δεν ξέρω αν επηρεάζει και την ποσότητα γάλακτος που παράγουν οι μαστοί μου. Ειλικρινά χρειάζομαι βοήθεια. Σας ευχαριστώ πολύ!!!

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 5-6

θα μπορούσε το μωρό να κάνει περισσότερα γεύματα ή είναι σταθερό στα λίγαι και μεγάλα γεύματα;

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα:90-120 ml

Υποθέτω, σύμφωνα με τα όσα γράφεις παρακάτω, ότι αυτό είναι και ξένο γάλα και μητρικό. Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος.

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) αυτό κυμαίνετε ανάλογα τη μέρα. Από 250 έως 450 ανάλογα πόσες φορές έχω καταφέρει να αντλήσω με το θήλαστρο.
Οι ανάγκες του μωρού είναι λίγο πάνω από ένα λίτρο γάλα το 24ωρο, σύμφωνα με την πρόσληψη βάρους που είχε τον τελευταίο μήνα. Αυτό σημαίνει ότι καλύπτεις τουλάχιστον τα 2/3 έως 3/4 των αναγκών του.

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο:2-3

7β. ποιες ώρες αντλείτε και: πρωί, μεσημέρι και βράδυ

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση: πρωί και μεσημέρι 15-20 λεπτά το κάθε στήθος και το βράδυ γύρω στα 30 λεπτά το κάθε στήθος

-Θα σε βόλευε να χρησιμοποιήσεις διπλό σύστημα άντλησης για να μειώσεις το συνολικό χρόνο άντλησης;

-Θα μπορούσες να αυξήσεις τον αριθμό των αντλήσεων, μειώνοντας τη διάρκειά τους; Γενικά είναι προτιμότερες 2 αντλήσεις των 15 λεπτών παρά μία των 30 λεπτών.

-Θα μπορούσες να κάνεις μία βραδυνή άντληση, μεταξύ 12 τα μεσάνυχτα και 6 το πρωί;

Παρέμεινε στη θερμοκοιτίδα για να ανακτήσει βάρος και να τον παρακολουθούν πιο στενά για προληπτικούς λόγους αν και ήταν υγιέστατος.
Υπήρχε κάποιο πρόβλημα με τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του;

Το βάρος του από μόνο του, δεν είναι αιτία ούτε για θερμοκοιτίδα, ούτε για στενή παρακολούθηση.

Πού γέννησες; (νοσοκομείο, κλινική...)

Μου ξεκαθάρισαν δε ότι δεν έπρεπε να θηλάσω μέχρι και μια εβδομάδα μετά τη λήψη του τελευταίου χαπιού για την πίεση

Γνωρίζεις τη δραστική ουσία των χαπιών που σου χορήγησαν (ή την εμπορική ονομασία);

Με εντυπωσιάζει η μακροχρόνια επίδρασή τους.

έτσι γυρίζοντας σπίτι μετά από 5 μέρες δεν είχα παρά μερικές σταγόνες γάλα κάθε φορά. Έψαξα μόνη και νοίκιασα το θήλαστρο που χρησιμοποιούσα και στο μαιευτήριο και αντλούσα κάθε 3 ώρες. Κάποια στιγμή γύρω στον 1,5 μήνα ο μπέμπης μας κατάφερε να πιάσει τη θηλή και να θηλάσει για μισή ώρα από το κάθε στήθος.
Πόσες αντλήσεις έκανες το 24ωρο και πόσο γάλα αντλούσες συνολικά το 24ωρο;

Μόλις έπιασε τα 3.500 κιλά η παιδίατρος μας είπε να προσπαθήσουμε σιγά σιγά για αποκλειστικό θηλασμό μειώνοντας σταδιακά την πρόσληψη σκόνης. ¨Όμως ο μικρός μου είχε γίνει ήδη πολύ λαίμαργος και δεν του έφτανε ποτέ μόνο το στήθος μου, αν και το πάλευα για ώρες κάθε φορά.

Ακόμα και τώρα ποτέ δεν θηλάζουμε γ ια λιγότερο από μια ώρα τη φορά.

Το μωρό είναι συνεργάσιμο όλη αυτή την ώρα ή προσπαθείς αρκετά για να επιτύχεις τη συνεργασία;

πήραμε ειδικό γάλα κι εγώ κάνω από τότε ειδική διατροφή, η οποία είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω του ότι είμαι χορτοφάγος και δε μου μένουν και πολλές τροφές πια οι οποίες επιτρέπονται.
-Είσαι vegan ή καταναλώνεις αυγά και γαλακτοκομικά;

-Ψάρια και πουλερικά καταναλώνεις; ή και αυτά είναι εκτός της διατροφής σου;

-Θα μπορούσες προσωρινά να αλλάξεις τη διατροφή σου ή όχι;

-Υποθέτω ότι ως χορτοφάγος, καταναλώνεις πολλά δημητριακά σε συνδυασμό με αυτό που γράφεις παρακάτω:

Ίσως θα έπρεπε να σας αναφέρω ότι έχω ινοκυστική μαστοπάθεια και διάφορα αρκετά μεγάλα ινοαδενώματα και κύστες και στους δύο μαστούς και πέρα από τον πόνο κατά το θηλασμό ο οποίος δε με νοιάζει τόσο, δεν ξέρω αν επηρεάζει και την ποσότητα γάλακτος που παράγουν οι μαστοί μου.
και με την εμφάνιση υψηλής πίεσης, εκτιμώ ότι υπάρχουν κάποια θέματα που θα έπρεπε να τα ψάξεις περισσότερο

Κυρία Αγλαΐα σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την ανταπόκρισή σας και συγγνώμη για την καθυστέρηση απάντησης αλλά δε μου αφήνει χρόνο ο μικρός είναι λιγάκι αντάρτης :)

Για να σας απάντήσω στις ερωτήσεις σας συνήθιζε να κάνει πιο πολλά γεύματα πριν σταθεροποιήσει τον βραδυνό του ύπνο. Τώρα εδώ και 20 μέρες περίπου κοιμάται από τις 11 το βράδυ έως τις 7-8 το πρωί. Προσπαθώ να τον βάζω στο στήθος συνεχώς απλά όταν δεν έχει υπομονή να το παλέψει και δεν έχει πολύ γάλα το στήθος μου δεν σταματά αν δεν πάρει μπουκάλι.

Το συμπλήρωμα που παίρνει είναι και ξένο και μητρικό και καμια φορά τον τελευταίο μήνα δεν παίρνουμε συμπλήρωμα σε 1-2 γεύματα τη μέρα.

Δοκίμασα το διπλό σύστημα απλά δεν με βόλεψε πολύ γιατί κάνω και μαλάξεις στο κάθε στήθος για να το αδειάσω εντελώς. Οι κύστες και τα ινοαδενώματα που έχω είναι ακριβώς πίσω απο τη θηλή οπότε υποθέτω χωρίς να μου το έχει πει κάποιος γιατρός ότι ίσως εμποδίζουν το γάλα όταν αντλείται.

Κάνω προσπάθειες να αυξήσω τις αντλήσεις αλλά είμαι εντελώς μόνη στο σπίτι ο συζυγός μου γυρίζει 8 το βράδυ απο τη δουλειά και ο μπέμπης μας είναι πολύ απαιτητικός στο πόση προσοχή θέλει. Δεν κοιμάται και καθόλου μέσα στη μέρα. Η βραδυνή άντληση που κάνω είναι πάντα γύρω στις 12 και επιπλέον βάζω ξυπνητήρι κατά τις 3 για άλλη μια άντληση αλλά δεν είμαι πάντα συνεπής σε αυτό.

Γέννησα στο Μητέρα Κρήτης. Η Νεογνολόγος εκεί μας είπε ότι ήταν ολα οκ απλά είχε χαμηλό βάρος και είχε τσιμπημένη λίγο τη crp ίσως λόγω του ότι έσπασαν τα νερά κάποιες ώρες πριν τον τοκετό και το μωρό είχε κένωση μέσα στη μήτρα, αλλά έπρεπε να το παρακολουθήσουν.

Ο καρδιολόγος μου έδωσε τα Adalat και μου είπε δεν μπορώ να δίνω το γάλα που θα αντλώ και για μια εβδομάδα μετά το τελευταίο χάπι. Η παιδιάτρός μας όμως που το έψαξε μου είπε ότι ήταν απόλυτα συμβατά με το θηλασμό και κακώς μου τον απαγόρευσαν.

Μόλις γύρισα από το μαιευτήριο έκανα περίπου 7-8 αντλήσεις τη μέρα και αντλούσα συνολικά 80-120 ml τη μέρα.

Ο θηλασμός μας κρατάει περίπου μία ώρα κάθε φορά και είναι πολύ συνεργάσιμος τώρα πια. Μόνο στην αρχή αντιδρούσε. Απλώς στο μεσοδιάστημα που μεσολάβησε από τότε που σας έστειλά το μήνυμα αφήνει το κάθε στἠθος γύρω στο 20λεπτο και νιώθω να το αδειάζει εντελώς.

Δεν είμαι vegan τρώω γαλακτοκομικά και αυγά απλά τώρα πια λόγω της αλλεργίας του μικρού τα έχω κόψει όλα. Προσπαθώ να φάω λίγο χοιρινό και ψάρια απλά λόγω της χρόνιας χορτοφαγίας μου ο οργανισμός μου δυσκολεύεται πάρα πόλύ να χωνέψει το κρέας.

Η πίεσή μου ανέβηκε υψηλά λόγω της προεκλαμψίας που είχα και περισσότερο ίσως από άγχος που μετά τον τοκετό ο μικρός μας μπήκε θερμοκοιτίδα. Κατά τα άλλα μετάαπό 4-5 μέρες επανήλθε στα φυσιολογικά. Θέλετε να πείτε ότι ίσως τα προβλήματα που έχω στο στήθος, η πίεση και η μη επάρκεια γάλακτος μπορεί να συνδέονται;

Και πάλι σας ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθειά σας.

• 4 months later...

Καλησπέρα! Θα ήθελα τη βοήθειά σας! Έχω ένα κοριτσάκι 43 ημερών και θα ήθελα να καταφέρω να τη θηλάσω αποκλειστικά. Παραθέτω τα στοιχεία που είναι απαραίτητα:

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

39+2

Β. Το φύλο του βρέφους

κοριτσι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.

Επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

ΝΑΙ

ΜΕΓΙΣΤΗ:19

ΕΛΑΧΙΣΤΗ:10,2

ΟΧΙ

8/2: 3105 (ΓΕΝΝΗΣΗ)

14/2: 2925 (ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ)

16/2: 3065

17/2: 3080

ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ

18/2: 3150

21/2: 3210

1/3: 3670

15/3: 4530

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

10-12

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

ΟΛΑ

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

Δεν παιρνει σε καθε γευμα. Σε 2-3 γεύματα 120ml καθε φορά μετά απο θηλασμό.

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

240-350ml

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

ΟΧΙ

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

8-10

2-3

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Σε όλα τα γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας θηλάζει αποκλειστικά και δείχνει ικανοποιημένη και το βράδυ θηλάζει και απο τα δύο στήθη και δείχνει να πεινάει, τότε της δίνω συμπλήρωμα.Μετά το συμπλήρωμα ξαναθηλάζει. Ο θηλασμός είναι χωρίς χρονικό όριο διαρκεί περίπου 40 λεπτά ή και περισσότερο και χωρίς συγκεκριμένη συχνότητα μπορεί να είναι καθε 30 λεπτά με μέγιστο τη 1 μιση ώρα.

Καλησπέρα! Θα ήθελα τη βοήθειά σας! Έχω ένα κοριτσάκι 43 ημερών και θα ήθελα να καταφέρω να τη θηλάσω αποκλειστικά. Παραθέτω τα στοιχεία που είναι απαραίτητα:

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

39+2

Β. Το φύλο του βρέφους

κοριτσι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.

Επισκληρίδιος

ΝΑΙ

ΜΕΓΙΣΤΗ:19

ΕΛΑΧΙΣΤΗ:10,2

ΟΧΙ

8/2: 3105 (ΓΕΝΝΗΣΗ)

14/2: 2925 (ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ)

16/2: 3065

17/2: 3080

ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ

18/2: 3150

21/2: 3210

1/3: 3670

15/3: 4530

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

10-12

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

ΟΛΑ

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

Δεν παιρνει σε καθε γευμα. Σε 2-3 γεύματα 120ml καθε φορά μετά απο θηλασμό.

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

240-350ml

ΟΧΙ

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8-10

2-3

Σε όλα τα γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας θηλάζει αποκλειστικά και δείχνει ικανοποιημένη και το βράδυ θηλάζει και απο τα δύο στήθη και δείχνει να πεινάει, τότε της δίνω συμπλήρωμα.Μετά το συμπλήρωμα ξαναθηλάζει. Ο θηλασμός είναι χωρίς χρονικό όριο διαρκεί περίπου 40 λεπτά ή και περισσότερο και χωρίς συγκεκριμένη συχνότητα μπορεί να είναι καθε 30 λεπτά με μέγιστο τη 1 μιση ώρα.

Μπορείς να μειωνεις το συμπλήρωμα σταδιακά, ή κατα 10μλ στο γεύμα που δίνεις κάθε μέρα (δλδ σήμερα 120, αύριο 110 κτλ) ή κατα 30μλ στο γεύμα που δίνεις κάθε 3-4 μέρες (δλδ σήμερα, αύριο και μεθαύριο 120μλ και τις επόμενες τρεις μέρες 90μλ κτλ).

Η βραδινη συμπεριφορά μπορει να μην οφείλεται σε πείνα. Ειναι πολυ συχνή σε μωρα που θηλάζουν. Αφου ειναι ικανοποιημένη και να της επαρκεί το γάλα κατα τη διάρκεια της ημέρας, το βράδυ δε στερευει το στηθος!

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...