Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Πρώτη μας έξοδος σήμερα!Προβληματιζόμουν για το αν θα θηλάσει όσο ήμουν εκτός σπιτιού και χωρίς το γάλα μου στο ψυγείο.:confused:Τελικά όλα πήγαν μια χαρά,θήλασε για 30' στο ένα και 15' στο άλλο.Όταν τον βάλω χωρίς να έχει λυσσάξει από την πείνα,την πιάνει αμέσως.Μέρα με τη μέρα ρουφάει πιο καλά, αισθάνομαι διαφορά.Δεν εκνευρίζεται τόσο και τρώει με λαιμαργία.Γελάνε και τα αυτιά μου,περιττό να το πω.Κυρίως επειδή οι γύρω μου με αποθάρρυναν και μου είχαν ρίξει την ψυχολογία!!!!Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές,συνεχίζω ακάθεκτη!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Από μια φορά δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα. Γνωρίζω περιπτώσεις παιδιών που θήλασαν σε μεγάλη ηλικία και πιστεύω ότι αξίζει να το προσπαθήσεις. Είναι καλό όμως να είσαι προετοιμασμένη για τις πιθανότητες, να προσεγγίσεις το θέμα χαλαρά, χωρίς άγχος και αν είσαι τυχερή έχει καλώς, αν δεν είσαι δεν πειράζει.

Οι πιθανότητες να συνεργαστεί το μωρό αυξάνουν με την αυξημένη δερματική επαφή.

Σε καταλαβαίνω μεν, αλλά νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο να αντιμετωπίσεις το όλο θέμα πιο θετικά και κυρίως πιο χαλαρά.

Γενικά όταν κάνουμε παιδιά, τίποτα δεν μπορεί να εγγυηθεί το ότι θα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε πλήρως στις ανάγκες τους, είτε αυτό είναι ο θηλασμός, είτε οτιδήποτε άλλο.

Ακόμη κι όταν μπορούμε και θέλουμε να ανταποκριθούμε, μπορεί να αντιμετωπίσουμε είτε δικούς μας περιορισμούς, είτε περιορισμούς από το ίδιο το μωρό.

Όσο μικρή και αν είναι η πιθανότητα, μια μητέρα μπορεί να μην έχει αρκετό γάλα και ο θηλασμός να γίνει από δύσκολος έως ακατόρθωτος.

Επίσης υπάρχει πάντα η σοβαρή πιθανότητα (10-15%) να μην θηλάζει καλά το μωρό, οπότε πάλι το γάλα δεν είναι αρκετό.

Πέρα από το θηλασμό μπορεί να ανακύψουν δεκάδες άλλα προβλήματα που μας εμποδίζουν να προσφέρουμε το 100% των δυνατοτήτων μας στο μωρό (και δεν αναφέρομαι μόνο σε ασθένειες αλλά και σε πιο συνηθισμένα προβλήματα όπως π.χ. η επιστροφή στη δουλειά που στερεί στα περισσότερα μωρά την παρουσία της μαμάς τους)

Κάθε φορά όμως καλό είναι να εστιάζουμε όσοο γίνεται στα θετικά, στα όσα προσφέρουμε και μπορούμε να προσφέρουμε και να μην αφήνουμε τα υπόλοιπα να μας στερούν τη χαρά της σχέσης μας με το μωρό.

Διάβασες το λινκ που έβαλα παραπάνω;

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853

εκεί λέει αναλυτικά για τα θήλαστα

στον επαναγαλακτισμό χρειάζεσαι οπωσδήποτε νοσοκομειακό και μάλιστα διπλό

Διάβασε αναλυτικά τη διαδικασία και τα ξαναλέμε αν έχεις απορίες.

Μετά θα δούμε πώς θα το κάνεις.

Τη διάβασα και τη κατάλαβα τη διαδικασία, από αύριο θα ψάξω για θήλαστρο και μήπως πρέπει να ξαναρχίσω τη τριγωνέλα και το milk thistle? γιατί ο μικρός πίνει 240 ml πρωί και άλλα τόσα το βράδυ και κλαίει γιατί θέλει και άλλο. Είναι 11400 κιλά και είναι 9 μηνών.

Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια σου!

Ισως χρειαστεις κ fenugreek,ελπιζω να το γραφω σωστα,αλλα εμενα με βοηθησε πολυ και το τσαγακι με τα διαφορα βοτανα που περνεις απο βιολογικα καταστηματα που αναμειγνυεις τριγωνελα κ διαφορα αλλα,γιατι ειχα θεμα παραγωγης τελευταια κ ο μικρος αρνουνταν να θηλασει οποτε πηγαινα για απογαλακτισμο,αλλα επινα 3 κουπες τη μερα κ ειδα πολυ διαφορα...θα σου πουνε κ οι πιο εμπειρες κ γνωστες του αντικειμενου...Θα τα καταφερεις αν εχεις πιστη κ αν μπορεις απεβαλε το ανχος του πρεπει να κατεβασω γαλα.....οσο πιο πολυ χαλαρωσεις τοσο πιο ευκολα θα ειναι.Εγω ειχα παθει μετα το εξης...απο το ανχος μπλοκαρα το αντανακλαστηκο,το καταλαβαινα,κι εκανα τα πραγματα χειροτερα κ ο μικρος να κλαιει....αλλα καθε φορα που ητανε να θηλασω,σταματουσα,επερνα να μια βαθια ανασα,απεβαλα οτι ειχα στο μυαλο κ ολα πηγαινουν καλα....

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Τη διάβασα και τη κατάλαβα τη διαδικασία, από αύριο θα ψάξω για θήλαστρο και μήπως πρέπει να ξαναρχίσω τη τριγωνέλα και το milk thistle? γιατί ο μικρός πίνει 240 ml πρωί και άλλα τόσα το βράδυ και κλαίει γιατί θέλει και άλλο. Είναι 11400 κιλά και είναι 9 μηνών.

Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια σου!

To milk thistle δεν το έχω βρει σε αυτό το πρωτόκολλο

http://www.asklenore.info/breastfeeding/induced_lactation/herbs.shtml

όπου προτείνουν το blessed thistle, το οποίο είναι άλλο είδος

Ξεκίνησε με την τριγωνέλα μόνο και βλέπουμε.

Blessed thistle: 3 capsules 3 times a day, or 20 drops of the tincture 3 times a day

(το blessed thistle κυκλοφορεί και ως milk thistle)

Αυτό το βρήκα σε δική σου καταχώριση στο θέμα συμπληρώματα για αύξηση του γάλακτος

Διαφημίσεις

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

40

Β. Το φύλο του βρέφους

Αγόρι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

Φ.Τ.

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.

Επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

Οχι

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

Οχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

23/2/11=2880

30/3/11=4350

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

θηλάζω και δεν μπορω να πω με σκρίβεια. 6-8 γευματα κατα μεσο ορο

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

Στα 2

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

περίπου 40ml

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

80ml-100ml

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

οχι

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

5-6

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

1-3

Παρακαλώ βοηθήστε με να θηλάσω αποκλειστικά το μωρό μου.

Θέλω να αυξήσω την παραγωγή γάλακτος μπορω να τα καταφέρω;

Το πρώτο μου παιδάκι το θήλασα για ένα(ν) (υπέροχο) χρόνο τωρα βλέπω πως αρχίζω να δίνω όλο και περισσότερο συμπλήρωμα.

Τα πρωινα δουλεύω στη δική μου δουλεια και ειμαι κοντα στο σπίτι οπότε μπορώ να πηγαίνω για να θηλάσω αλλα οχι πάντα... Μετα τις 14:00 ειμαι παντα στο σπίτι και μπορω να προσφέρω το στήθος στο μωρό οποτε το ζητήσει.

Ξέρω οτι χρειάζομαι θήλαστρο..

Πολλές φορες ομως νιώθω το στήθος μου αδειο κι ετσι καταφευγω στη λύση του ξένου γάλακτος.

Επιπλέον οταν το μωρο τελειωσει το θηλασμο και συνεχιζει να κλαιει και να γκρινιαζει εχω το συζυγο να μου λεει "Χριστινα το μωρο πειναει" που ειναι σαν να μου λεει "Χριστινα το μωρο δε χορταινει μονο απο το στήθος σου". Το βράδυ θα κοιμηθει γυρω στις 21:00 και θα ξυπησει στις 3:00 μετα στις 5:30 και μετα στις 8:00.

Εχω και το διχρονο γιο μου που οποτε θηλάζω ερχεται και κολλάει πανω μου σαν αυτοκόλλητο,τσιριζει στο αυτι του μωρου και γενικά δε με αφήνει να θηλασω με την ησυχια μου!

Θα εκτιμηθουν ολες οι αποψεις και παρατηρήσεις!

Ευχαριστώ

FKg5p3.png LQCpp3.png

Blessed thistle: 3 capsules 3 times a day, or 20 drops of the tincture 3 times a day

(το blessed thistle κυκλοφορεί και ως milk thistle)

Αυτό το βρήκα σε δική σου καταχώριση στο θέμα συμπληρώματα για αύξηση του γάλακτος

το είχα βρει έτσι στην καταχώρηση μιας εταιρείας όμως το έψαξα περισσότερο και τελικά δεν ισχύει

πρόκειται για διαφορετικά είδη που ανήκουν στο ίδιο γένος

η συγκεκριμένη εταιρεία το θεωρεί επίσης γαλακταγωγό (το γράφει σε ενημερωτικό φυλλάδιο) αλλά δεν κατάφερα να το διασταυρώσω με άλλες πηγές, οπότε δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι αξιόπιστη η πληροφορία

Έχω μια ερώτηση για το fenugreek: για πόσο χρονικό διάστημα μπορούμε/πρέπει/είναι ασφαλές να το παίρνουμε; Συνεχόμενα ή με κάποιες μέρες διακοπή;

Ευχαριστώ.

Χρειάζεται μέχρι να επιτευθχεί η επιθυμητή παραγωγή. Στη συνέχεια αφαιρείται μία κάψουλα κάθε 3-4 ημέρες.

Χορηγείται και συνεχόμενα.

Ένα ενδιαφέρον άρθρο:

http://www.breastfeedingonline.com/fenugreekoverlooked.shtml

Α. 1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

23/2/11=2880

30/3/11=4350

Να σου ζήσει :D

Εισαι σίγουρη δηλ το μωρό σου γεννήθηκε 2880 και στον μήνα είναι 4350?????? αν έχεις γράψει λάθος διόρθωσε το γιατί τα μάτια μου είναι έτσι :shock::shock: (επίσης δεν έχεις γράψει βάρος εξόδου και την πρώτη ζύγιση παιδιάτρου αν δεν υπάρχει αυτή τουλάχιστον δες αν υπάρχει βάρος εξόδου)

............αν όντως το μωρό ενα μήνα μετά τη γέννηση έχει αυτό το βάρος (με συμπλήρωμα 80-100μλ την ημέρα) δεν τίθεται κανένα θέμα παραγωγής το γάλα σου είναι αρκετό για δυο μωρά:-D

.........και να το εξηγήσω λίγο πιο αναλυτικά

23/2/2011 βάρος γέννησης 2880 στις πρώτες 3-4 μέρες τα μωρά χάνουν 5 εως 10% του βάρους γέννησης μετά την 4 μέρα αρχίζουν και πέρνουν για να φθάσουν 15 μέρες μετά στα κιλά γέννησης. συμφωνά λοιπόν με αυτά εσείς στις 10/3/2011 θα έπρεπε να είστε 2880

Από εκεί και πέρα τα μωρά παίρνουν 155-241 γρ την εβδομάδα κατά μέσο όρο . δηλ σε 20 μέρες στις 30/3/2011 σύμφωνα με το ανώτερο αναμενομένο θα έπρεπε να είναι 3580. εσυ γράφεις 4350 που ξεπερνά κατά πάρα πολύ το ανώτατο αναμενομένο.

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

θηλάζω και δεν μπορω να πω με σκρίβεια. 6-8 γευματα κατα μεσο ορο

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

Στα 2

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

περίπου 40ml

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

80ml-100ml

και πάλι χρειάζομαι μια επιβεβαίωση για να δω αν έχω καταλάβει καλά. γράφεις 6-8 γεύματα σε πόσα θηλάζει το μωρό γράφεις 2.......

εννοείς ότι τα 2 γεύματα είναι μόνο θηλασμός χωρίς να δίνεις συμπλήρωμα?

πόσο συμπλήρωμα ανα γεύμα ?40 μλ

δηλ συμπληρώνεις ας πούμε 4 γεύματα και το μωρό πίνει 20 με 30 μλ κατά μέσο όρο?

τα 80 με 100 μλ συμπλήρωμα είναι λίγα μπορείς να τα κόψεις και άμεσα

αν ισχύουν αυτά που έγραψες πιο πάνω το μωρό τα πίνει γιατί δεν μπορεί να κάνει αλλιώς όχι επειδή τα έχει ανάγκη οπότε μπορείς να κόψεις άμεσα

Τις πρώτες 40 μέρες το νεογέννητο πρέπει να κάνει τουλάχιστον 8 γεύματα την ημέρα. ένας απόλυτα λογικός αριθμός γευμάτων στο 24ώρο είναι 10-12.

Οπότε απλά θα προσφέρεις στήθος πιο συχνά πριν το μωρό κλάψει απο πείνα και θα κόψεις το συμπλήρωμα έτσι απλά........

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

5-6

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

1-3

Σύμφωνα με αυτά που γράφεις παραπάνω οι 5-6 πάνες το 24ώρο θα πρέπει να έχουν αρκετό βάρος.....

Παρακαλώ βοηθήστε με να θηλάσω αποκλειστικά το μωρό μου.

Θέλω να αυξήσω την παραγωγή γάλακτος μπορω να τα καταφέρω;

Το πρώτο μου παιδάκι το θήλασα για ένα(ν) (υπέροχο) χρόνο τωρα βλέπω πως αρχίζω να δίνω όλο και περισσότερο συμπλήρωμα.

Τα πρωινα δουλεύω στη δική μου δουλεια και ειμαι κοντα στο σπίτι οπότε μπορώ να πηγαίνω για να θηλάσω αλλα οχι πάντα... Μετα τις 14:00 ειμαι παντα στο σπίτι και μπορω να προσφέρω το στήθος στο μωρό οποτε το ζητήσει.

Ξέρω οτι χρειάζομαι θήλαστρο..

Πολλές φορες ομως νιώθω το στήθος μου αδειο κι ετσι καταφευγω στη λύση του ξένου γάλακτος.

Επιπλέον οταν το μωρο τελειωσει το θηλασμο και συνεχιζει να κλαιει και να γκρινιαζει εχω το συζυγο να μου λεει "Χριστινα το μωρο πειναει" που ειναι σαν να μου λεει "Χριστινα το μωρο δε χορταινει μονο απο το στήθος σου". Το βράδυ θα κοιμηθει γυρω στις 21:00 και θα ξυπησει στις 3:00 μετα στις 5:30 και μετα στις 8:00.

Εχω και το διχρονο γιο μου που οποτε θηλάζω ερχεται και κολλάει πανω μου σαν αυτοκόλλητο,τσιριζει στο αυτι του μωρου και γενικά δε με αφήνει να θηλασω με την ησυχια μου!

Θα εκτιμηθουν ολες οι αποψεις και παρατηρήσεις!

Ευχαριστώ

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να μας πεις αν το βάρος είναι πραγματικά αυτό.

Επίσης να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες για τη συμπεριφορά του μωρού στο στήθος. Προσφέρεις και τα δυο στήθη? Πόση ώρα θηλάζει σε κάθε στήθος κλπ....

Αν ισχυει το βάρος θα σου πω ότι το γάλα σου δεν είναι λίγο αλλά πολύ....

Σε καμία περίπτωση δεν θέλεις θήλαστρο αλλά πιο συχνά γεύματα.

Το βράδυ θα κοιμηθει γυρω στις 21:00 και θα ξυπησει στις 3:00 μετα στις 5:30 και μετα στις 8:00.

Τις πρώτες 40 μέρες το μωρό το ταίζουμε ανά 3 ώρες μαξ (ο χρόνος μετράει από την αρχή του προηγούμενου γεύματος π.χ θήλασες 9 μετά ξανά στις 12 το αργότερο) κατά τη διάρκεια της ημέρας, και ανά 4 ώρες μαξ κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το μωρό σου κάνει ένα 6ώρο συνεχόμενου ύπνου το βράδυ και αυτό σίγουρα επειδή στο τελευταίο γεύμα δίνεις και συμπλήρωμα οπότε το μωρό αργεί να χωνέψει....

Γράψε μας σε παρακαλώ ξανά με τις απαραίτητες διευκρινήσεις

Διαφημίσεις

Είναι μια βδομάδα τώρα που το μωρό μου τρώει μόνο από το στήθος στα 2 νυχτερινά γεύματα. Αυτό έγινε σταδιακά, πρώτα καταφέραμε το ένα γεύμα και μετά το δεύτερο. Το πρωί, μέχρι στιγμής, χρειάζεται συμπλήρωμα. Ξεκίνησα τις εντατικές προσπάθειες στις 4/4. Το συμπλήρωμα εκείνη τη μέρα ήταν 510 μl. Τις 2 τελευταίες μέρες είναι 330-350 ml (αν και έχει υπάρξει μέρα που πήρε 240 ml ξένο). Και κάνω την εξης "χαζή" ερώτηση: Είναι ακόμα "αντικειμενικά" νωρίς για να καλύπτω τις ανάγκες του μωρού σε γάλα κατά τη διάρκεια της μέρας ή παίζει ρόλο και ο ψυχολογικός παράγοντας; Τι εννοώ; Έχω χαρεί που τη νύχτα θηλάζουμε και δεν χρειαζόμαστε συμπλήρωμα, οπότε δεν μου περνάει καν από το μυαλό να φτιάξω γάλα, μήπως χρειαστεί. Έχω αυτοπεποίθηση ότι το γάλα θα φτάσει για να χορτάσει το μωρό και, όντως, φτάνει. Το μωρό αφήνει μόνο του το στήθος και κοιμάται για 2-3 ώρες. Τι μπορεί να συμβαίνει; Αυξάνεται σταδιακά η παραγωγή και είναι πιο εύκολο το βράδυ που πεινάει πιο αραιά; Τη νύχτα το μωρό πεινάει λιγότερο οπότε καλύπτεται από το δικό μου γάλα; Η σιγουριά μου τη νύχτα βοηθάει ενώ, αντίθετα, η ανασφάλειά μου κατά τη διάρκεια της μέρας δημιουργεί προβλήματα; Συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο και τις χαζές ερωτήσεις μου... Προσπαθώ να μειώσω το άγχος μου αλλά δεν είναι πάντα εύκολο!

Είναι μια βδομάδα τώρα που το μωρό μου τρώει μόνο από το στήθος στα 2 νυχτερινά γεύματα. Αυτό έγινε σταδιακά, πρώτα καταφέραμε το ένα γεύμα και μετά το δεύτερο. Το πρωί, μέχρι στιγμής, χρειάζεται συμπλήρωμα. Ξεκίνησα τις εντατικές προσπάθειες στις 4/4. Το συμπλήρωμα εκείνη τη μέρα ήταν 510 μl. Τις 2 τελευταίες μέρες είναι 330-350 ml (αν και έχει υπάρξει μέρα που πήρε 240 ml ξένο). Και κάνω την εξης "χαζή" ερώτηση: Είναι ακόμα "αντικειμενικά" νωρίς για να καλύπτω τις ανάγκες του μωρού σε γάλα κατά τη διάρκεια της μέρας ή παίζει ρόλο και ο ψυχολογικός παράγοντας; Τι εννοώ; Έχω χαρεί που τη νύχτα θηλάζουμε και δεν χρειαζόμαστε συμπλήρωμα, οπότε δεν μου περνάει καν από το μυαλό να φτιάξω γάλα, μήπως χρειαστεί. Έχω αυτοπεποίθηση ότι το γάλα θα φτάσει για να χορτάσει το μωρό και, όντως, φτάνει. Το μωρό αφήνει μόνο του το στήθος και κοιμάται για 2-3 ώρες. Τι μπορεί να συμβαίνει; Αυξάνεται σταδιακά η παραγωγή και είναι πιο εύκολο το βράδυ που πεινάει πιο αραιά; Τη νύχτα το μωρό πεινάει λιγότερο οπότε καλύπτεται από το δικό μου γάλα; Η σιγουριά μου τη νύχτα βοηθάει ενώ, αντίθετα, η ανασφάλειά μου κατά τη διάρκεια της μέρας δημιουργεί προβλήματα; Συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο και τις χαζές ερωτήσεις μου... Προσπαθώ να μειώσω το άγχος μου αλλά δεν είναι πάντα εύκολο!

Συνήθως τα περισσότερα μωρά το βράδυ είναι πια ανυπόμονα στο στήθος (τους βγαίνει όλη η κούραση, η ροή είναι πιο αργή σε σχέση με το πρωί κλπ)με αποτέλεσμα να ζητάνε εκεί το συμπλήρωμα.

Η προσπάθεια σου πάει πολύ καλά. θα σου έλεγα να έχεις λιγότερο άγχος και να κοιτάς να μειώνεις το συμπλήρωμα κατά τη διάρκεια της ημέρας. ειδικά στα πρωινά γεύματα που η παραγωγή είναι στα πάνω της.

θα κοιτάς τις πάνες του μωρού και εβδομαδιαία το βάρος για να ξέρεις ότι είσαι σε καλό δρόμο.

όταν το συμπλήρωμα φθάσει σε 100-150μλ θα μπορείς να το κόψεις εντελώς καθώς θα είναι ασήμαντο σε σχέση με την ποσότητα που πίνει στο στήθος.

με τις αντλήσεις πως τα πας πόσο αντλείς?

Συνήθως τα περισσότερα μωρά το βράδυ είναι πια ανυπόμονα στο στήθος (τους βγαίνει όλη η κούραση, η ροή είναι πιο αργή σε σχέση με το πρωί κλπ)με αποτέλεσμα να ζητάνε εκεί το συμπλήρωμα.

Η προσπάθεια σου πάει πολύ καλά. θα σου έλεγα να έχεις λιγότερο άγχος και να κοιτάς να μειώνεις το συμπλήρωμα κατά τη διάρκεια της ημέρας. ειδικά στα πρωινά γεύματα που η παραγωγή είναι στα πάνω της.

θα κοιτάς τις πάνες του μωρού και εβδομαδιαία το βάρος για να ξέρεις ότι είσαι σε καλό δρόμο.

όταν το συμπλήρωμα φθάσει σε 100-150μλ θα μπορείς να το κόψεις εντελώς καθώς θα είναι ασήμαντο σε σχέση με την ποσότητα που πίνει στο στήθος.

με τις αντλήσεις πως τα πας πόσο αντλείς?

Με τις αντλήσεις δεν τα πάω πολύ καλά. Τι εννοώ; Ενώ δεν υπάρχει κανένα γεύμα στο 24ωρο που να μην μπαίνει το μωρό στο στήθος, δεν συμβαίνει το ίδιο και με το θήλαστρο. Επειδή κατά τη διάρκεια της μέρας είναι αρκετές φορές ανήσυχος και τον ταλαιπωρούν κολικοί, έχει τύχει να τον έχω αγκαλιά και να προσπαθώ να τον ηρεμήσω μέχρι που έρχεται η ώρα του επόμενου γεύματος! Όταν έχω βοήθεια, δεν υπάρχει πρόβλημα-όταν όμως είμαι μόνη μου έχει πρώτα θηλασμό, μετά συμπλήρωμα, μετά ρεψίματα, πονάκια, κλάματα κλπ, οπότε αν και εφόσον προλάβω αντλώ με το θήλαστρο. Δυστυχώς, δεν κάνω 8 αντλήσεις την ημέρα. Όσο για την ποσότητα... τραγικά απογοητευτική! 10-20 ml!!! Απλώς, δεν δίνω σημασία στην ποσότητα, όπως με έχετε συμβουλεύσει, μια και αντλώ αμέσως μετά το γεύμα, οπότε έτσι κι αλλιώς έχει αδειάσει το στήθος. Εξακολουθώ όμως να μην καταλαβαίνω πώς γίνεται τη νύχτα να τρώει μόνο από το στήθος και τη μέρα να θέλει ακόμα 40-80 ml συμπλήρωμα ανά γεύμα! Ίσως φταίω εγώ που δεν έχω υπομονή και με το που τον βλέπω να δυσανασχετεί λίγο με τη μειωμένη ροή του στήθους, του δίνω συμπλήρωμα.

Ίσως φταίω εγώ που δεν έχω υπομονή και με το που τον βλέπω να δυσανασχετεί λίγο με τη μειωμένη ροή του στήθους, του δίνω συμπλήρωμα.

Να επιμένεις περισσότερο κάνοντας breast compression και εναλλαγές στο στήθος. το μπουκάλι θα είναι η τελευταία λύση...

Να επιμένεις περισσότερο κάνοντας breast compression και εναλλαγές στο στήθος. το μπουκάλι θα είναι η τελευταία λύση...

Τα κάνω και τα δύο, απλώς με παίρνει λίγο από κάτω όταν, μετά από 45 λεπτά στο στήθος, με εναλλαγές και μαλάξεις, καταλήγει να πίνει 70 ml συμπλήρωμα!!

Ελπίζω ο οργανισμός μου να ανταποκριθεί, έστω και καθυστερημένα.

Διαφημίσεις

Τα κάνω και τα δύο, απλώς με παίρνει λίγο από κάτω όταν, μετά από 45 λεπτά στο στήθος, με εναλλαγές και μαλάξεις, καταλήγει να πίνει 70 ml συμπλήρωμα!!

Ελπίζω ο οργανισμός μου να ανταποκριθεί, έστω και καθυστερημένα.

leo μου αν δεν κάνεις αντλήσεις πρέπει να αφαιρείς λίγη ποσότητα από το συμπλήρωμα και να βάζεις το μωρό στο στήθος ξανά για να θηλάσει την ποσότητα (π.χ όχι 70 αλλά 40-50). δεν είναι πολλά τα μλ σε σύνολο.

κοντεύεις :D

Το μωρό μου θηλάζει ξανά από το στήθος. Έχασε 150 γρ αρχικά αλλάμετά τα ξαναπήρε. Το θέμα είναι ότι και από το μπιμπερό τον τάιζα με το ζόρι 50 έως 70 μλ. και τώρα τρώει λίγο αφού τον τελευταίο μήνα πήρε μόνο 100γρ. Επιτερέπεται αυτό; Δεν πιστεύω ότι φταίει το γάλα μου και έτσι θέλω να συνχίσω αυτό που κάνω αλλά φοβάμαι λίγο... Πρέπει να κάνω αντλήσεις συχνά τώρα που το μωρό δεν τρώει καλά; Το βάρος του γενικά ειναι καλό νομίζω: 6780 και είναι 4 μηνων.

70kwp3.png

Το μωρό μου θηλάζει ξανά από το στήθος. Έχασε 150 γρ αρχικά αλλάμετά τα ξαναπήρε. Το θέμα είναι ότι και από το μπιμπερό τον τάιζα με το ζόρι 50 έως 70 μλ. και τώρα τρώει λίγο αφού τον τελευταίο μήνα πήρε μόνο 100γρ. Επιτερέπεται αυτό; Δεν πιστεύω ότι φταίει το γάλα μου και έτσι θέλω να συνχίσω αυτό που κάνω αλλά φοβάμαι λίγο... Πρέπει να κάνω αντλήσεις συχνά τώρα που το μωρό δεν τρώει καλά; Το βάρος του γενικά ειναι καλό νομίζω: 6780 και είναι 4 μηνων.

πόσα γεύματα κάνει το μωρό?

πόσο συμπλήρωμα πίνει σε κάθε γεύμα και πόσο συνολικά?

πόσες πάνες βρέχει πόσες λερώνει και χρώμα κενώσεων?

Συμπεριφορά γενικά....

Το βάρος σας συνολικά είναι καλό βρίσκεται στην καμπύλη στη θέση 75.

Γενικά έχει διπλασιάσει το βάρος γέννησης οπότε δεν εμπνέει ανησυχία.

Να αξιλογήσεις και την επόμενη μέτρηση.

Χρόνια πολλά και καλό Πάσχα σε όλες,

Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστησω την Αγλαϊα για τις πολύτιμες πληροφορίες που γράφει στο forum. Ειμαι νεα μανούλα ενός μπέμπη 20 ημερών και θα ήθελα κάποιες συμβουλες και βοήθεια για το θηλασμό. Ελπίζω να γράφω στο σωστό τοπικ. Γράφω τα απαραιτητα στοιχεια για την τωρινή κατάσταση:

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος: 39η

Β. Το φύλο του βρέφους: αγοράκι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ)

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία: δεν χρησιμοποιήθηκε

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη: εμφάνισε 11 την 4η μέρα, 13 την 5η μέρα, 16 την 7η μέρα, και τώρα (20η μέρα) περίπου 11

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο:

όχι, δεν νοσηλεύτηκε αλλά τον είχαν για παρακολούθηση τις πρώτες 12 ώρες επειδή είχα διαβήτη κυήσεως, να δουν μήπως κάνει υπογλυκαιμία (δεν έκανε)

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες:

ημέρα γέννησης 4kg

4η μέρα 3920 γρ

12η μέρα 3630 γρ

14η μέρα 3510 γρ (εδώ ο γιατρος ειπε οτι εχει παθει αφυδατωση και ξεκινησαμε συμπληρωμα)

19η μέρα 3930 γρ (εχθές ο γιατρος συμβουλευσε αν θελω και μπορω να προσπαθησω να μειωσω το συμπληρωμα σιγα σιγα)

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο:

περίπου 9

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει:

σε όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα:

περίπου 60 γραμμάρια μέσος όρος, προσπαθώ να το μειώσω

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο):

η αληθεια ειναι οτι δεν το μετρησα ακριβως αλλα υπολογιζω 430 ml το τελευταιο 24ωρο

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία:

Medela Mini Electric

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο :

1 με 2

7β. ποιες ώρες αντλείτε:

πρωινές

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση:

10 - 15 λεπτά κάθε στήθος

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί):

σίγουρα 8 φορές γιατί τόσες τον αλλάζω. Ίσως πιο συχνά

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο:

περίπου 2-3 κενώσεις ανά 2ημερο.

τις μερες πριν δωσω συμπληρωμα (μερες 10-14) εκανε 5 μερες να κανει κακα, αυτό μας βοήθησε να καταλάβουμε ότι δεν του έφτανε το γάλα. Μετά έκανε την πρώτη μέρα του συμπληρώματος 3 φορές! στη συνέχεια έχουμε 2-3 κενώσεις ανά διήμερο, τις μέρες με το συμπλήρωμα, όπως γράφω και παραπάνω.

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη.... :

Ξεκίνησα με την πρόθεση να τον θηλάσω αποκλειστικά. Τις πρώτες μέρες όλα καλά, πολύ γάλα την 3η μέρα το στήθος μου είχε γίνει τεράστιο. Όμως το μωρό μου "δάγκωνε" τις θηλές με αποτέλεσμα να πονάω και την 7η μέρα να γίνει μία τεράστια πληγή με αίμα στην μία θηλή (η άλλη ήταν λίγο καλύτερα), και να φύγει κομμάτι. Την ίδια μέρα είχαμε την κακή μέτρηση του ίκτερου (16). Μάλλον στρεσαρίστηκα πολύ και το γάλα πρέπει να μειώθηκε δραματικά,΄ενώ την ίδια μέρα άρχισα την χρήση θηλών σιλικόνης με τις οποίες δεν πονάω πια καθόλου. Το αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν το μωρό να μην τρέφεται σωστά και την 14η μέρα να καταλάβουμε ότι είχε πάθει αφυδάτωση. Το τι κλάμα έριξα δεν λέγεται, και τον αρχίσαμε αμέσως συμπλήρωμα. Τον ελέγξαμε χθες 19η μέρα και είδαμε ότι έχει επανέλθει σχεδόν στο βάρος της γέννησης οπότε θα ήθελα αν γίνεται να μειώσω και τελικά να απαλείψω το συμπλήρωμα. Μου φαίνεται ότι η παραγωγή έχει αυξηθεί και πάλι. Ο σκοπός μου είναι να τον θηλάσω για όσο γίνεται (σαν στόχο έχω βάλει τους 6 μήνες) και αν γίνεται αποκλειστικά. Η διαδικασία που ακολουθούμε τώρα είναι πρώτα στήθος (περίπου 50 λεπτά) μετά το γάλα που έχω αντλήσει με το θήλαστρο αν υπάρχει (περίπου 50 ml έβγαζα τις τελευταίες φορές) και μετά το συμπλήρωμα.

Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

Να αρχίσω να του μειώνω το συμπλήρωμα ακόμα και αν πεινάει; Αν του δώσω συμπλήρωμα κοιμάται σαν πουλάκι. Σε μία δοκιμή σήμερα το πρωί να του δώσω λιγότερο συμπλήρωμα ξυπνάει μετά από λίγο (γρινιάζει) και τον έχω συνέχεια στο στήθος ελπίζοντας να ηρεμήσει. Αυτό που φοβάμαι είναι μην μου ξαναπάθει αφυδάτωση, γιατί τις μέρες που δεν έτρωγε αρκετά ο μόνος τρόπος για να κοιμηθεί ο καημένος ήταν αγκαλιά μαζί μας. Πώς θα ξέρω ότι είναι καλά και δεν υποσιτίζεται;

Να συνεχίσω το θήλαστρο; Θα ήθελα αν γίνεται να το μειώσω γιατί δεν προλαβαίνω να κοιμηθώ αλλιώς.

Πρέπει να βγάλω τις θηλές σιλικόνης; Η αλήθεια είναι ότι με βολεύουν πολύ. Δοκιμάζοντας να την βγάλω από το ένα στήθος που έχει επουλωθεί το μωρό δυσκολευόταν να πιάσει τη θηλή σωστά, με πονούσε λιγάκι και έκλαιγε, δεν ρουφούσε. Πρέπει να επιμείνω;

Γενικά τι τακτική να ακολουθήσω; Υπάρχει περίπτωση να καταφέρουμε να επανέλθουμε πλήρως;

Ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων!!!! Όποια συμβουλή θα είναι εξαιρετικά χρήσιμη για μένα και για το μωράκι μου.

Χρόνια πολλά και καλό Πάσχα σε όλες,

Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστησω την Αγλαϊα για τις πολύτιμες πληροφορίες που γράφει στο forum. Ειμαι νεα μανούλα ενός μπέμπη 20 ημερών και θα ήθελα κάποιες συμβουλες και βοήθεια για το θηλασμό. Ελπίζω να γράφω στο σωστό τοπικ. Γράφω τα απαραιτητα στοιχεια για την τωρινή κατάσταση:

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος: 39η

Β. Το φύλο του βρέφους: αγοράκι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ)

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία: δεν χρησιμοποιήθηκε

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη: εμφάνισε 11 την 4η μέρα, 13 την 5η μέρα, 16 την 7η μέρα, και τώρα (20η μέρα) περίπου 11

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο:

όχι, δεν νοσηλεύτηκε αλλά τον είχαν για παρακολούθηση τις πρώτες 12 ώρες επειδή είχα διαβήτη κυήσεως, να δουν μήπως κάνει υπογλυκαιμία (δεν έκανε)

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες:

ημέρα γέννησης 4kg

4η μέρα 3920 γρ

12η μέρα 3630 γρ

14η μέρα 3510 γρ (εδώ ο γιατρος ειπε οτι εχει παθει αφυδατωση και ξεκινησαμε συμπληρωμα)

19η μέρα 3930 γρ (εχθές ο γιατρος συμβουλευσε αν θελω και μπορω να προσπαθησω να μειωσω το συμπληρωμα σιγα σιγα)

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο:

περίπου 9

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει:

σε όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα:

περίπου 60 γραμμάρια μέσος όρος, προσπαθώ να το μειώσω

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο):

η αληθεια ειναι οτι δεν το μετρησα ακριβως αλλα υπολογιζω 430 ml το τελευταιο 24ωρο

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία:

Medela Mini Electric

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο :

1 με 2

7β. ποιες ώρες αντλείτε:

πρωινές

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση:

10 - 15 λεπτά κάθε στήθος

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί):

σίγουρα 8 φορές γιατί τόσες τον αλλάζω. Ίσως πιο συχνά

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο:

περίπου 2-3 κενώσεις ανά 2ημερο.

τις μερες πριν δωσω συμπληρωμα (μερες 10-14) εκανε 5 μερες να κανει κακα, αυτό μας βοήθησε να καταλάβουμε ότι δεν του έφτανε το γάλα. Μετά έκανε την πρώτη μέρα του συμπληρώματος 3 φορές! στη συνέχεια έχουμε 2-3 κενώσεις ανά διήμερο, τις μέρες με το συμπλήρωμα, όπως γράφω και παραπάνω.

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη.... :

Ξεκίνησα με την πρόθεση να τον θηλάσω αποκλειστικά. Τις πρώτες μέρες όλα καλά, πολύ γάλα την 3η μέρα το στήθος μου είχε γίνει τεράστιο. Όμως το μωρό μου "δάγκωνε" τις θηλές με αποτέλεσμα να πονάω και την 7η μέρα να γίνει μία τεράστια πληγή με αίμα στην μία θηλή (η άλλη ήταν λίγο καλύτερα), και να φύγει κομμάτι. Την ίδια μέρα είχαμε την κακή μέτρηση του ίκτερου (16). Μάλλον στρεσαρίστηκα πολύ και το γάλα πρέπει να μειώθηκε δραματικά,΄ενώ την ίδια μέρα άρχισα την χρήση θηλών σιλικόνης με τις οποίες δεν πονάω πια καθόλου. Το αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν το μωρό να μην τρέφεται σωστά και την 14η μέρα να καταλάβουμε ότι είχε πάθει αφυδάτωση. Το τι κλάμα έριξα δεν λέγεται, και τον αρχίσαμε αμέσως συμπλήρωμα. Τον ελέγξαμε χθες 19η μέρα και είδαμε ότι έχει επανέλθει σχεδόν στο βάρος της γέννησης οπότε θα ήθελα αν γίνεται να μειώσω και τελικά να απαλείψω το συμπλήρωμα. Μου φαίνεται ότι η παραγωγή έχει αυξηθεί και πάλι. Ο σκοπός μου είναι να τον θηλάσω για όσο γίνεται (σαν στόχο έχω βάλει τους 6 μήνες) και αν γίνεται αποκλειστικά. Η διαδικασία που ακολουθούμε τώρα είναι πρώτα στήθος (περίπου 50 λεπτά) μετά το γάλα που έχω αντλήσει με το θήλαστρο αν υπάρχει (περίπου 50 ml έβγαζα τις τελευταίες φορές) και μετά το συμπλήρωμα.

Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

Να αρχίσω να του μειώνω το συμπλήρωμα ακόμα και αν πεινάει; Αν του δώσω συμπλήρωμα κοιμάται σαν πουλάκι. Σε μία δοκιμή σήμερα το πρωί να του δώσω λιγότερο συμπλήρωμα ξυπνάει μετά από λίγο (γρινιάζει) και τον έχω συνέχεια στο στήθος ελπίζοντας να ηρεμήσει. Αυτό που φοβάμαι είναι μην μου ξαναπάθει αφυδάτωση, γιατί τις μέρες που δεν έτρωγε αρκετά ο μόνος τρόπος για να κοιμηθεί ο καημένος ήταν αγκαλιά μαζί μας. Πώς θα ξέρω ότι είναι καλά και δεν υποσιτίζεται;

Να συνεχίσω το θήλαστρο; Θα ήθελα αν γίνεται να το μειώσω γιατί δεν προλαβαίνω να κοιμηθώ αλλιώς.

Πρέπει να βγάλω τις θηλές σιλικόνης; Η αλήθεια είναι ότι με βολεύουν πολύ. Δοκιμάζοντας να την βγάλω από το ένα στήθος που έχει επουλωθεί το μωρό δυσκολευόταν να πιάσει τη θηλή σωστά, με πονούσε λιγάκι και έκλαιγε, δεν ρουφούσε. Πρέπει να επιμείνω;

Γενικά τι τακτική να ακολουθήσω; Υπάρχει περίπτωση να καταφέρουμε να επανέλθουμε πλήρως;

Ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων!!!! Όποια συμβουλή θα είναι εξαιρετικά χρήσιμη για μένα και για το μωράκι μου.

Να σου ζήσει το μωρό σου:D

Οι θηλές σιλικόνης δεν είναι πάντα αποτελεσματικές και υπάρχουν φορές που τα μωρά καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια να θηλάσουν με αυτές με αποτέλεσμα να κουράζονται να κοιμούνται οπότε και να υποσιτίζονται άρα και η παραγωγή να ακολουθεί ανάλογη πορεία.

Το λεω γιατί και μια φίλη μου που τις χρησιμοποιούσε έπαθε το ίδιο πράγμα....

Ο θηλασμός δεν πονάει. Υπάρχει μια μικρή ενόχληση στην αρχή όσο οι θηλές είναι ευαίσθητες αλλά αν ματώσουν αυτό οφείλεται σε δυο λόγους

• κακή τοποθέτηση από την πλευρά της μαμάς λόγω απειρίας (μα κυρίως γιατί δεν βρίσκεται κάποιος να δείξει πράγματα στη νεα μαμά)
  • το μωρό αδυνατεί να πιάσει καλά τη θηλή γιατί π.χ μπορεί να έχει κοντό χαλινό ή να είναι σφιγμένο λόγω δύσκολου τοκετού (παρέμβαση απο ειδικό θα βοηθούσε πολύ)

Όλα τα παραπάνω λύνονται αλλά είναι σημαντικό να καταλάβεις πιο είναι το θέμα.

Σου βάζω μερικά βίντεο να δεις πως θα πρέπει να είναι το μωρό στο στήθος

http://s795.photobucket.com/albums/yy240/nbci/?action=view&current=28_hours_old_assisted_latching.mp4

ένα μωρό που θηλάζει πολύ καλά

http://s795.photobucket.com/albums/yy240/nbci/?action=view&current=Gooddrinking-1.mp4

Αν δεις προσεκτικά η θηλή “γαργαλάει” λίγο τον ουρανίσκο του παιδιού αλλά μετά όλη η δουλειά γίνεται στη θηλαία άλω

΄Οταν βγάζεις τη θηλή απο το στόμα του μωρού θα πρέπει να κρατάει το σχήμα της αν είναι κάπου πατικωμένη σημαίνει ότι δεν μπήκε σωστά καθώς η θηλή την ώρα που θηλάζει το μωρό βρίσκεται στο κοίλο σημείο του στόματος δηλ όπως εδώ...

http://www.breastfeeding.com/helpme/helpme_images_anatomy.html

Θα εξαντλείς στο μέγιστο την προσπάθεια στο στήθος παρακολουθώντας ότι το μωρό καταπίνει γάλα και κάνοντας breast compression

http://www.asklenore.info/breastfeeding/breast_compression.shtml

και ένα βίντεο

http://www.google.gr/search?q=breast+compression&hl=el&prmd=ivns&source=univ&tbm=vid&tbo=u&sa=X&ei=yd-uTYr5OYmv8gOug73hBA&ved=0CCgQqwQ

επίσης θα κάνεις εναλλαγές όταν το μωρό χάνει το ενδιαφέρον του (πιπιλάει για παραπάνω απο 4-5 λεπτά χωρίς να κατεβάζει γάλα) ή γκρινιάζει

Όταν το μωρό δεν συνεργάζεται πια θα δίνεις συμπλήρωμα

Ξεκίνα ελεγχόμενη μείωση αφαιρώντας 20 μλ απο 4 γεύματα (σύνολο 80μλ το 24ώρο) και συνεχίζοντας στο στήθος.

Θα δίνεις το μπουκάλι έχοντας το στήθος έξω έτοιμο μόλις το μωρό τελειώσει την ποσότητα που έχεις βάλει θα περνάς απαλά στο στήθος (πάλι κάνοντας πίεση στο στήθος να κινήσεις το ενδιαφέρον του μωρού.

Κρατάς την ποσότητα συμπληρώματος σταθερή για 3-4 μέρες (εκτός και αν το μωρό μειώνει από μόνο του) και προχωράς και σε άλλη μείωση άλλα 30-40 μλ συνολικά στο 24ώρο.

Κάθε μείωση θα κάνεις ανα 3-4 μέρες για να προλαβαίνει το στήθος να προσαρμόζεται στα νεα δεδομένα.

Όταν το συμπλήρωμα φθάσει στα 150 μλ θα είναι ασήμαντο σε σχέση με την παραγωγή σου οπότε θα μπορείς να το κόψεις άμεσα.

Θα μετράς πάνες για να είσαι σίγουρη ότι το μωρό τρέφεται σωστά

Θέλεις 8 απλά βρεγμένες (ή 5-6 καλά βρεγμένες δηλ να έχουν ένα βάρος περίπου 45 μλ, ρίξε 3 κουταλιές της σούπας σε μια πάνα για να καταλάβεις το βάρος) για τις πρώτες 6 εβδομάδες

Αν οι πάνες είναι οκ τότε το μωρό σίγουρα παίρνει το γάλα που πρέπει.

Το θήλαστρο που έχεις θα σε ταλαιπωρήσει τσάμπα αν για κάποιο λόγω δεν μπορείς να συνεργαστείς καλά με το μωρό και χρειάζεται ενίσχυση το ερέθισμα στο στήθος αυτό θα πρέπει να γίνει με νοσοκομειακό θήλαστρο πρώτον γιατί είναι πιο δυνατό και δεύτερον επειδή είναι διπλής άντλησης άρα και γλυτώνεις πολύτιμο χρόνο.

Το βάρος που πρέπει να βάζει το μωρό είναι για το πρώτο 3μηνο 155—241 γρ την εβδομάδα κατά μέσο όρο.

Γράψε μας αν θέλεις πως τα πας με την μείωση

Γεια σας κορίτσια! Γράφω για να σας πω ότι ο αποκλειστικός θηλασμός πηγαίνει πολύ καλά μέχρι στιγμής χάρη στις συμβουλές σας κι είμαι πολύ χαρούμενη! Να ΄στε καλά! Καλό Πάσχα!

h3amp2.png

qHAsp2.png

Να σου ζήσει το μωρό σου:D

Οι θηλές σιλικόνης δεν είναι πάντα αποτελεσματικές

...

Το βάρος που πρέπει να βάζει το μωρό είναι για το πρώτο 3μηνο 155—241 γρ την εβδομάδα κατά μέσο όρο.

Γράψε μας αν θέλεις πως τα πας με την μείωση

Ευχαριστώ πάρα πολύ ΚΡΙΣΤΙΝΑ!

Με την μείωση πάμε αρκετά καλά, έχω ξεκινήσει εδώ και 3 μέρες μειώνοντας κατά 80 ml περίπου και από αύριο θα μειώσουμε εκ νέου κατά άλλα 30 ml. Θα σας ενημερώσω πως θα πάμε και αν τα καταφέρουμε τελικά να εξαλείψουμε τελείως το συμπλήρωμα.;)

Ακολούθησα και τη συμβουλή για τις θηλές σιλικόνης. Στο στήθος που έχει σχεδόν επουλωθεί τη βγάζω. Αυτό που κάνω είναι να ξεκινάμε το γεύμα με τη θηλή και στη συνέχεια, όταν ηρεμήσει το μωρό, τη βγάζω, επειδή είναι πολύ πιο εύκολο να πιάσει το στήθος με τη θηλή σιλικόνης. Μου φαίνεται ότι το στήθος παράγει πιο πολύ γάλα όταν έρχεται σε επαφή με το στόμα του μωρού. Όταν επουλωθεί και το άλλο στήθος θα το κάνουμε και από εκεί. Ελπίζω να καταφέρουμε να τις καταργήσουμε για να γλιτώσω και την αποστείρωση που είναι μπελάς!

Ευχαριστώ πολύ και πάλι

καλημέρα κορίτσια (καλημέρα κριστίνα).

Χρόνια πολλά.

έχω ένα μωράκι 15 ημερών. ξεκίνησα να γράφω στο θέμα με τα συμπληρώματα αλλά λέω προς στιγμήν να το παλέψω μόνη μου, χωρίς αυτά και νομίζω αυτό ειναι το καταλληλο θέμα να γράφω μπας και χαλαρώσω και ξεπεράσω το άγχος μου που τελικά βλέπω ότι σχεδόν όλες μας λίγο πολύ έχουμε.

τις πρώτες μέρες τρελάθηκα από το άγχος γιατί έδειξε να χάνει το μωρό και μετά το μαιευτήριο αλλά τελικά ήταν η αλλαγή της ζυγαριάς (κριστίνα είχες δίκιο ευτυχώς).

το μωρό πήρε σε 3 μέρες 180γρ. και πήρα λίγο κουράγιο.

απλά με αγχώνει το ότι μερικές μέρες δεν ξεκολάει για ώρες από το στήθος μου πχ χτες ήταν από τις 10:30 μέχρι τις 15:45 στο στήθος με μικρά διαλλείμματα των 15' και ένα 30' και αισθάνομαι ότι πεινάει και δεν έχω αυτό που θέλει. έχω διαβάσει τις απόψεις ότι τελικά παίρνει αυτό που θέλει γιατί κοιμάται κτλ αλλά δε συμφωνώ απόλυτα. ίσως τελικά "βολεύεται" με αυτό που του δίνω γιατί δεν έχει και άλλη επιλογή και κουράζεται και αποκοιμιέται. κάπου διάβασα εδώ στο site ότι απόλυτοι δεν πρέπει να είμαστε και παντογνώστης δεν είναι κανείς. προβληματίζομαι με ερωτήματα του τύπου: ποιος αποφασίζει ότι ένα μωρό χορταίνει αν βάζει 30γρ τη μέρα;; μπορεί ένα μωρό αν φάει αυτό που θέλει πραγματικά να βάζει και 50γρ τη μέρα. για τις πάνες πάλι ποιος το λέει;; η συμπεριφορά του μωρού δε δείχνει την πραγματικότητα; γιατί όταν έχουμε πολύ γάλα στο στήθος πχ το βράδυ ή το πρωί ή μετά τις πρώτες μέρες το παιδί πίνει γρήγορα και μετά κοιμάται άνετα για 2-3 ώρες;;; τότε είναι που του φτάνει το γάλα..

δεν τα γράφω όλα αυτά για να αμφισβητήσω κανέναν, γράφω τους προβληματισμούς μου γιατί δε θέλω να βασανίζω το μωρό μου.

είμαι φανατικά υπέρ του θηλασμού, τόσο που βασανίζω τον εαυτό μου και στο πρώτο μωρό δεν ευχαριστήθηκα τίποτε από τους πρώτους 6 μήνες γιατί το μόνο που είχα στο μυαλό μου ήταν ο θηλασμός. τα κατάφερα και τότε, θα τα καταφέρω ελπίζω και τώρα, απλά αγχώνομαι και θέλω να χαλαρώσω.

συγγνώμη αν σας ζάλισα αλλά είστε η καλύτερη συντροφιά και οι καλύτεροι σύμβουλοι αυτή την ώρα. ήδη πριν 3-4 μέρες η κριστίνα με έσωσε από το άγχος και τη στεναχώρια και πήρα κουράγιο και συνέχισα.

φιλιά σε όλες και κουράγιο.

είναι το πιο όμορφο δώρο στα μωρά μας

4opXp3.png 1cSqp3.png

θέλω να ρωτήσω κάτι γιατί το έχω ξεχάσει από το προηγούμενο μωρό μου: αυτή η κατάσταση (συνέχεια στήθος για ατελείωτες ώρες και ανά μισή ή μία ώρα) πότε περίπου τελειώνει και έχουμε ας πούμε ένα πιο ξεκούραστο πρόγραμμα του τύπου ανά δύο ή τρεις ώρες; ευτυχώς εμένα το βράδυ μου κοιμάται δύο τρίωρα και τον ξυπνάω εγώ για να τον ταϊσω, είναι μεγάλη υπόθεση αν και έχω αρχίσει να καταβάλω υπερπροσπάθεια να ξυπνήσω όταν χτυπάει το ξυπνητήρι...

4opXp3.png 1cSqp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...