Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

(κάνω μια διόρθωση αν μου επιτρέπει η palladin μου στο 30 μλ ανά γεύμα γιατί νομίζω ότι το έγραψε απο κεκτημένη ταχύτητα:D)

omg ευτυχώς που ήρθες:oops:

δεν το έγραψα από κεκτημένη ταχύτητα, τόσο καιρό έτσι νόμιζα ότι το μειώνουμε το συμπλήρωμα:oops:

jv42p3.png

DfUyp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα

κριστινα ευχαριστώ για την απάντησή σου,άργησα να επανέλθω... διάβασα και τα προβλήματα άλλων μαμάδων για να μου λυθούν κάποιες απορίες.

Ξαναγράφω λοιπόν,μιας και πήραμε λίγο τα πάνω μας.

Ο μικρός πλέον μπορεί και πιάνει τις θηλές,αλλά δεν έχει υπομονή.Τον βάζω στο στήθος,την πιάνει και μετά αρχίζει και χτυπιέται γυρίζοντας το κεφάλι από την άλλη μεριά,απίστευτο είναι.Διάβασα εδώ μέσα και για άλλα μωρά που το κάνουν,είχα τρελλαθεί όταν τον είδα να κοπανιέται έτσι.Όσες φορές πεινούσε,δεν καθόταν με τίποτα να ζοριστεί στο στήθος.Τον έβαλα μισοκοιμισμένο,την έπιασε χωρίς να ρουφήξει καθόλου,μετά ξύπνησε κι άρχισε το πάρτυ.Τις πιο πολλές φορές που κάθισε κι έφαγε λίγο από το στήθος, ήταν σχεδόν χορτάτος και χαλαρός,πως κάνουν τσιγάρο μετά το φαγητό; Έτσι κι αυτός.Είχε φάει 120 ml και τράβηξε και ένα 20λεπτο με διαλείμματα στο στήθος.Τουλάχιστον τώρα τις πιάνει,όταν θέλει.Χθες μετά από 140 ml,έφαγε κι από μένα ένα τέταρτο,με τόση φόρα που πόνεσαν οι θηλές.Μετά το έπιασε καλύτερα και χαλάρωσα λίγο.Αλλά το απόλαυσα,επιτέλους.Ας τρώει κι ας ζορίζομαι,δεν πειράζει.

Έχω αυξήσει τις αντλήσεις,κάθε 2-3 ώρες αντλώ.Δεν είναι σταθερή η παραγωγή μου όμως, αν και εδώ και 4 μέρες δεν τρώει καθόλου ξένο,καταφέρνω να βγάζω 600-700 τη μέρα,αφού έχει ανεβάσει τα γεύματα του σε 80-100 τη φορά.

Σκέφτομαι να νοικιάσω θήλαστρο,μήπως και είναι πιο εύκολο από το swing. Το μόνο που θέλω είναι να καταφέρω να τον θηλάζω,έστω και για κάποια γεύματα τη μέρα.Η άντληση παίρνει ώρα,άσε που όταν θα σαραντίσω και θα τον βγάζω έξω,πως θα του δίνω μητρικό γάλα να τρώει;Το στήθος το συντηρεί το γάλα μια χαρά,εγώ σε θερμός θα το έχω;Ούτε ξέρω τι θα κάνω.

Φοβάμαι μήπως μειωθεί το γάλα μου με το θήλαστρο.Ο μικρός ρουφάει πολύ δυνατά όταν θέλει κι αισθάνομαι ανακούφιση μετά,καμιά σχέση με την άντληση.Το θήλαστρο με πονάει από ένα σημείο και μετά.

Τα είπα όλα μαζεμένα,κοιμάται τώρα και βρήκα χρόνο να μπω.

Αν έχετε καμιά παρατήρηση,ευπρόσδεκτη.

:P:p:p

Καλημέρα

κριστινα ευχαριστώ για την απάντησή σου,άργησα να επανέλθω... διάβασα και τα προβλήματα άλλων μαμάδων για να μου λυθούν κάποιες απορίες.

Ξαναγράφω λοιπόν,μιας και πήραμε λίγο τα πάνω μας.

Ο μικρός πλέον μπορεί και πιάνει τις θηλές,αλλά δεν έχει υπομονή.Τον βάζω στο στήθος,την πιάνει και μετά αρχίζει και χτυπιέται γυρίζοντας το κεφάλι από την άλλη μεριά,απίστευτο είναι.Διάβασα εδώ μέσα και για άλλα μωρά που το κάνουν,είχα τρελλαθεί όταν τον είδα να κοπανιέται έτσι.Όσες φορές πεινούσε,δεν καθόταν με τίποτα να ζοριστεί στο στήθος.Τον έβαλα μισοκοιμισμένο,την έπιασε χωρίς να ρουφήξει καθόλου,μετά ξύπνησε κι άρχισε το πάρτυ.Τις πιο πολλές φορές που κάθισε κι έφαγε λίγο από το στήθος, ήταν σχεδόν χορτάτος και χαλαρός,πως κάνουν τσιγάρο μετά το φαγητό; Έτσι κι αυτός.Είχε φάει 120 ml και τράβηξε και ένα 20λεπτο με διαλείμματα στο στήθος.Τουλάχιστον τώρα τις πιάνει,όταν θέλει.Χθες μετά από 140 ml,έφαγε κι από μένα ένα τέταρτο,με τόση φόρα που πόνεσαν οι θηλές.Μετά το έπιασε καλύτερα και χαλάρωσα λίγο.Αλλά το απόλαυσα,επιτέλους.Ας τρώει κι ας ζορίζομαι,δεν πειράζει.

Έχω αυξήσει τις αντλήσεις,κάθε 2-3 ώρες αντλώ.Δεν είναι σταθερή η παραγωγή μου όμως, αν και εδώ και 4 μέρες δεν τρώει καθόλου ξένο,καταφέρνω να βγάζω 600-700 τη μέρα,αφού έχει ανεβάσει τα γεύματα του σε 80-100 τη φορά.

Σκέφτομαι να νοικιάσω θήλαστρο,μήπως και είναι πιο εύκολο από το swing. Το μόνο που θέλω είναι να καταφέρω να τον θηλάζω,έστω και για κάποια γεύματα τη μέρα.Η άντληση παίρνει ώρα,άσε που όταν θα σαραντίσω και θα τον βγάζω έξω,πως θα του δίνω μητρικό γάλα να τρώει;Το στήθος το συντηρεί το γάλα μια χαρά,εγώ σε θερμός θα το έχω;Ούτε ξέρω τι θα κάνω.

Φοβάμαι μήπως μειωθεί το γάλα μου με το θήλαστρο.Ο μικρός ρουφάει πολύ δυνατά όταν θέλει κι αισθάνομαι ανακούφιση μετά,καμιά σχέση με την άντληση.Το θήλαστρο με πονάει από ένα σημείο και μετά.

Τα είπα όλα μαζεμένα,κοιμάται τώρα και βρήκα χρόνο να μπω.

Αν έχετε καμιά παρατήρηση,ευπρόσδεκτη.

:P:p:p

H ποσότητα που βγάζεις με το θήλαστρο που έχεις είναι πάρα πολύ καλή

το νοσοκομειακό θήλαστρο θα σου γλυτώσει πολύ χρόνο αλλά και θα αντλείς πολύ καλύτερα

το ζητούμενο σου είναι να περάσει το μωρό απο το μπουκάλι στο στήθος γιατί το γάλα σου είναι αρκετό να καλύψει τις ανάγκες σου.

οι αντλήσεις είναι να στηρίξεις την παραγωγή σου μέχρι να γίνει αυτό

θα σου έλεγα να μοιράσεις τα γεύματα σε 8 των 80 μλ ή 10 των 60μλ (θα ήταν καλύτερα αλλά δεν ξέρω αν το μωρό θα συνεργαστεί...)

θα προσπαθείς να βάζεις το μωρό στο στήθος στην αρχή του γεύματος αν δεν συνεργάζεται στα 10 λεπτά της προσπάθειας θα βάζεις το μπουκάλι. πάντα θα ταίζεις με το στήθος έξω έτοιμο. θα αφήνεις το μωρό να πιει π.χ 60 μλ και μετά απαλά θα βγάζεις το μπουκάλι και θα περνάς στο στήθος. θα αφήνεις το μωρό δηλ. να ολοκληρώνει το γεύμα στο στήθος. για όση ώρα κάνει καλές θηλαστικές στο πρώτο μετά breast copression το έχω βάλει στην προηγούμενη σελίδα και μετά θα περνάς στο άλλο στήθος. ολοκλήρωνεις με θήλαστρο. αν το μωρό συνεργαστεί από την αρχή του γέυματος κάνεις το ίδιο και εναλλαγές για όση ώρα συνεργάζεται στο τέλος προσφέρεις μπουκάλι

πάντα στο τέλος κάθε γεύματος θα αντλείς για 10-15λεπτά (για να έχεις γάλα για την επόμενη μέρα αλλά και να συμπληρώνεις το ερέθισμα)

θα πας σύμφωνα με τη δεκτικότητα του παιδιού πιάνει στήθος στην αρχή εξαντλείς όλη την προσπάθεια και τέλος συμπληρώνεις με μπουκάλι (εκτός και αν το μωρό δείχνει χορτάτο) , ή μπουκάλι με λιγότερη ποσότητα και στήθος μετά.

θα κρατάς σταθερή ποσότητα που δίνεις με το μπουκάλι για 3-4 μέρες και μετά θα μειώνεις.

λίγα λίγα τα μλ. π.χ από τα 60 στα 50 σε κάθε γεύμα και μετά στήθος.

θα σου πρότεινα να δεις και την εναλλακτική του sns γιατί νομίζω ότι θα σε βοθηθήσει πολύ. το μωρό θα χορταίνει στο στήθος χωρίς το μπουκάλι και θα μάθει να θηλάζει και θα δίνει και ερέθισμα στο στήθος.

δες το λίγο http://s795.photobucket.com/albums/yy240/nbci/?action=view&current=inserting_lactation_aid.mp4

κάνε μια προσπάθεια να δεις τι γίνεται για μια εβδομάδα και μας λες πως τα πάτε...

Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές και κυρίως για τη συμπαράσταση!!! Το άγχος που έχω σίγουρα δε βοηθάει στο θηλασμό και οι συμβουλές σας με βοήθησαν να το μειώσω λίγο από χτες και να δω τα πράγματα πιο αισιόδοξα!

Όσο για το θήλαστρο, να νοικιάσω το elite της ameda διπλής άντλησης ή κάποιο άλλο;

Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές και κυρίως για τη συμπαράσταση!!! Το άγχος που έχω σίγουρα δε βοηθάει στο θηλασμό και οι συμβουλές σας με βοήθησαν να το μειώσω λίγο από χτες και να δω τα πράγματα πιο αισιόδοξα!

Όσο για το θήλαστρο, να νοικιάσω το elite της ameda διπλής άντλησης ή κάποιο άλλο;

δεν ξέρω για το συγκεκιμένο αλλά το symphony της medela είναι σίγουρα καλό... (το έχω δουλέψει ...)

δεν πρέπει να έχεις άγχος θέληση θέλει και μεθοδικότητα.

να βάζεις μικρούς στόχους....

Διαφημίσεις

δεν ξέρω για το συγκεκιμένο αλλά το symphony της medela είναι σίγουρα καλό... (το έχω δουλέψει ...)

τι διαφορά έχει το symphony από το mini electric plus της medela; ρωτάω γιατί κι αυτό είναι διπλής άντλησης!

περιμένω τις απαντήσεις σας και είμαι με το ακουστικό στο χέρι για να νοικιάσω θήλαστρο!!! Ευχαριστώ πολύ!!!! :D

τι διαφορά έχει το symphony από το mini electric plus της medela; ρωτάω γιατί κι αυτό είναι διπλής άντλησης!

περιμένω τις απαντήσεις σας και είμαι με το ακουστικό στο χέρι για να νοικιάσω θήλαστρο!!! Ευχαριστώ πολύ!!!! :D

τεράστια

δες εδώ

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=20862

(είναι για περιστασιακή χρήση έχεις το swing για τέτοια δουλειά δεν χρειάζεται να δώσεις χρήματα σε ένα ακόμα θήλαστρο περιστασιακής χρήσης)

δες εδώ

http://www.klinikum.gr/thilasmos/el/choosing-the-right-breastpump

τεράστια

δες εδώ

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=20862

(είναι για περιστασιακή χρήση έχεις το swing για τέτοια δουλειά δεν χρειάζεται να δώσεις χρήματα σε ένα ακόμα θήλαστρο περιστασιακής χρήσης)

δες εδώ

http://www.klinikum.gr/thilasmos/el/choosing-the-right-breastpump

σ'ευχαριστώ πολύ! τηλεφώνησα ήδη και θα το έχω αύριο! το electric mini plus που ήδη έχω θα το χρησιμοποιήσω αργότερα, όταν θα έχω πια πολύ γάλα και θα αποθηκεύω στο ψυγείο!!! :P:p:p

το θήλαστρο το παρέλαβα σήμερα τελικά και είμαι έτοιμη να ξεκινήσω!!!

έχω όμως λίγες ακόμα ερωτήσεις, σχετικές και άσχετες:

1. για να αυξήσω την παραγωγή μου, το θήλαστρο να το χρησιμοποιώ πριν το θηλασμό, αμέσως μετά το θηλασμό ή καμια ώρα αργότερα?

2. από την εμπειρία σας, πόσος χρόνος περίπου χρειάζεται για να καταλάβει το σώμα ότι πρέπει να αυξήσει την παραγωγή? μέρες? :P βδομάδες? :| μήνας? :?

μήνες? :shock:

3. οι κενώσεις των μωρών είναι μουσταρδί με "σποράκια" είτε πίνουν μητρικό γάλα είτε ξένο ή έχουν διαφορά μεταξύ τους?

Ευχαριστώ!

1. για να αυξήσω την παραγωγή μου, το θήλαστρο να το χρησιμοποιώ πριν το θηλασμό, αμέσως μετά το θηλασμό ή καμια ώρα αργότερα?

!

αμέσως μετά έστω και χωρίς να βγάζεις γάλα.

2.από την εμπειρία σας, πόσος χρόνος περίπου χρειάζεται για να καταλάβει το σώμα ότι πρέπει να αυξήσει την παραγωγή? μέρες? :P βδομάδες? :| μήνας? :?

μήνες? :shock:

!

το στήθος συνήθως ανταποκρίνεται ανά 3-4 μέρες στην αύξηση ερεθίσματος (βλέπεις δηλ μια α διαφορά) το πόσο αύξηση τώρα δεν είναι κάτι που μπορεί να σου πει κανείς εξαρτάται από πολλούς παράγοντες

π.χ εγώ σε 11/2 μήνα περίπου κατάφερα απο το 0 (είχα διακόψει με χάπια)να καλύπτω τις ανάγκες της μικρής. κάποια άλλη μαμά ίσως χρειαζόταν παραπάνω

3. οι κενώσεις των μωρών είναι μουσταρδί με "σποράκια" είτε πίνουν μητρικό γάλα είτε ξένο ή έχουν διαφορά μεταξύ τους?

Ευχαριστώ!

το χρώμα των κενώσεων στα μωρά που θηλάζουν αποκλειστικά είναι σε όλες τις αποχρώσεις του κίτρινου-μουσταρδί με "σποράκια".

όταν υπάρχει και το ξένο γάλα δεν παίζει ρόλο το χρώμα μπορεί να είναι και πράσινα και πιο σκούρα κλπ.... ανησυχούμε αν δούμε αίμα. (κόκκινες "ίνες"κλπ)

Διαφημίσεις

το χρώμα των κενώσεων στα μωρά που θηλάζουν αποκλειστικά είναι σε όλες τις αποχρώσεις του κίτρινου-μουσταρδί με "σποράκια".

όταν υπάρχει και το ξένο γάλα δεν παίζει ρόλο το χρώμα μπορεί να είναι και πράσινα και πιο σκούρα κλπ.... ανησυχούμε αν δούμε αίμα. (κόκκινες "ίνες"κλπ)

άρα, το δικό μου μωρό που θηλάζει και πίνει και ξένο και οι κενώσεις του είναι μουσταρδί με "σποράκια", σημαίνει ότι όντως καταφέρνει να παίρνει κάποια ποσότητα μητρικού??

αν θέλεις να μειώσεις την ποσότητα συμπληρώματος που δίνεις είναι 30-40 μλ στο συνολικό συμπλήρωμα ανά 3-4 μέρες

βάζω και το σχετικό λινκ http://www.kellymom.com/bf/supply/decrease-formula.html

(κάνω μια διόρθωση αν μου επιτρέπει η palladin μου στο 30 μλ ανά γεύμα γιατί νομίζω ότι το έγραψε απο κεκτημένη ταχύτητα:D)

αν το μωρό συνεργάζεται σε όλα τα γεύματα και θηλάζει ικανοποιητικά, είναι ασφαλής η μείωση 30 ml ανά γεύμα, δηλαδή αναφερόμαστε σε μια μείωση της τάξης 150-180ml το 24ωρο

με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι το μωρό δείχνει ικανοποιημένο, κάνει πιο συχνά γεύματα και βρέχει ικανοποιητικές πάνες

τα 30 στο σύνολο αφορούν μητέρες που έχουν πολύ χαμηλή παραγωγή, και το μωρό δεν μπορεί να ανταποκριθεί στους συχνούς θηλασμούς ή το μωρό δεν δείχνει ικανοποιημένο, δεν βρέχει ικανοποιητικές πάνες

Στην Ελλάδα επειδή οι περισσότερες μητέρες έχουν πρόβλημα παραγωγής λόγω λάθος οδηγιών, το πρώτο σχήμα είναι αυτό που χρειάζεται πιο συχνά

άρα, το δικό μου μωρό που θηλάζει και πίνει και ξένο και οι κενώσεις του είναι μουσταρδί με "σποράκια", σημαίνει ότι όντως καταφέρνει να παίρνει κάποια ποσότητα μητρικού??

το μωρό σου πίνει περίπου τη μισή ποσότητα από το στήθος (500μλ συμπλήρωμα...) σου το είπε και η amaretto στα προηγούμενα ποστ.

έχεις μια καλή βάση να το παλέψεις και πάρα μα πάρα πολλές πιθανότητες να καταφέρεις να θηλάσεις αποκλειστικά:D

αν το μωρό συνεργάζεται σε όλα τα γεύματα και θηλάζει ικανοποιητικά, είναι ασφαλής η μείωση 30 ml ανά γεύμα, δηλαδή αναφερόμαστε σε μια μείωση της τάξης 150-180ml το 24ωρο

με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι το μωρό δείχνει ικανοποιημένο, κάνει πιο συχνά γεύματα και βρέχει ικανοποιητικές πάνες

τα 30 στο σύνολο αφορούν μητέρες που έχουν πολύ χαμηλή παραγωγή, και το μωρό δεν μπορεί να ανταποκριθεί στους συχνούς θηλασμούς ή το μωρό δεν δείχνει ικανοποιημένο, δεν βρέχει ικανοποιητικές πάνες

Στην Ελλάδα επειδή οι περισσότερες μητέρες έχουν πρόβλημα παραγωγής λόγω λάθος οδηγιών, το πρώτο σχήμα είναι αυτό που χρειάζεται πιο συχνά

αγλαία μου το αντιλαμβάνομαι απλά είναι πολύ δύσκολο να ελέγξεις τι θα κάνει τελικά η μαμά ....νομίζω ότι σε αυτές τις περιπτώσεις θα έπρεπε να υπάρχει μια καλή παρακολούθηση από κοντά για να είσαι απόλυτα σίγουρος...

είμαι λίγο συντηριτική γιατί είναι λίγο απρόσωπη η επικοινωνία:oops:

αγλαία μου το αντιλαμβάνομαι απλά είναι πολύ δύσκολο να ελέγξεις τι θα κάνει τελικά η μαμά ....νομίζω ότι σε αυτές τις περιπτώσεις θα έπρεπε να υπάρχει μια καλή παρακολούθηση από κοντά για να είσαι απόλυτα σίγουρος...

είμαι λίγο συντηριτική γιατί είναι λίγο απρόσωπη η επικοινωνία:oops:

έχεις πολύ δίκιο!!

πάντως, το μωρό εμένα μου έδειξε μόνο του τη μείωση στο ξένο γάλα. Εκτός από 2 γεύματα (μάλλον δεν είναι τυχαίο ότι ήταν απόγευμα και βράδυ) που θήλασε και έφαγε και "κανονική" ποσότητα ξένου γάλακτος, σε όλα τα υπόλοιπα γεύματα πήρε 20-40 ml λιγότερο ξένο γάλα και κοιμόταν ευχαριστημένο!!!!!

αυτό που πρέπει να συνηθίσω τώρα, είναι οι "βρεγμένες" πάνες του θηλασμού, που μάλλον διαφέρουν από τις πολύ "γεμάτες" του συμπληρώματος. Σήμερα το πρωί έψαχνα να βρω αν έχει ούρα η πάνα και αγχώθηκα λίγο. Θα δούμε πώς θα πάει- μάλλον είναι νωρίς ακόμα.

ΥΓ. Συγγνώμη που σας κουράζω με τις πολλές ερωτήσεις και -κυρίως- με το άγχος μου, αλλά δεν έχω άλλη ψυχολογική βοήθεια εκτός από εσάς! η μητέρα μου δεν με θήλασε ούτε η αδερφή μου το παιδάκι της. Δεν ξέρουν να με βοηθήσουν λοιπόν, όσο κι αν το θέλουν...

Διαφημίσεις

έχεις πολύ δίκιο!!

πάντως, το μωρό εμένα μου έδειξε μόνο του τη μείωση στο ξένο γάλα. Εκτός από 2 γεύματα (μάλλον δεν είναι τυχαίο ότι ήταν απόγευμα και βράδυ) που θήλασε και έφαγε και "κανονική" ποσότητα ξένου γάλακτος, σε όλα τα υπόλοιπα γεύματα πήρε 20-40 ml λιγότερο ξένο γάλα και κοιμόταν ευχαριστημένο!!!!!

Κράτα τη μείωση σταθερή (δηλ μην δίνεις παραπάνω) και στα απογευματινά κάνε μια παρέμβαση:wink: να οδηγήσεις το μωρό στο στήθος περισσότερο...

Ξεκίνησα να του μειώνω την ποσότητα του γάλακτος στο μπιμπερό.Αν τον προλάβω πριν ξυπνήσει για τα καλά,τον βάζω στο στήθος.Αλλιώς,τον αφήνω να πιει και στο τέλος τον βάζω στο στήθος.Προχθές του έδωσα 60 ml και μετά στήθος.Θήλασε για 30 λεπτά,τα πρώτα 10 κατάπινε σαν τρελλός.Μετά πήγαινε με το πάσο του.Το ίδιο κάνει και στο μπιμπερό,από την αρχή ακόμα.Χθες,θήλασε για 40',τα πρώτα 20' σαν τρελλός,μετά πάλι σιγά σιγά.Τον έβαλα στο στήθος για να ετοιμάσω το μπιμπερό,αλλά μετά δεν το άφηνε.Ώσπου έπεσε ξερός στην αγκαλιά μου και τον έβαλα για ύπνο.Μετά από 40' ξύπνησε και πεινούσε πάλι,έτρωγε τα χέρια του.Από εκείνη τη στιγμή και μετά,δεν ήθελε καθόλου στήθος,δεν είχε υπομονή να περιμένει και έφαγε 90 και 50 ml τις επόμενες 2 ώρες,για να μπορέσει να κοιμηθεί.Σήμερα έφαγε 100 ml και θήλασε 10' για να νυστάξει.Θα συνεχίσω την προσπάθεια.Έχω και μια ερώτηση.Τώρα που πίνει μόνο μητρικό,αλλά από μπιμπερό κυρίως,τι θα κάνω όταν θα είμαι εκτός σπιτιού;Τώρα βγάζω γάλα,το συντηρώ στο ψυγείο και όταν πεινάσει το ζεσταίνω και τρώει.Αν είμαι έξω,πως το παίρνω μαζί μου;Σε θερμός,ζεστό ή κρύο;

Ευχαριστώ για τις συμβουλές,είναι πολύτιμες

Ξεκίνησα να του μειώνω την ποσότητα του γάλακτος στο μπιμπερό.Αν τον προλάβω πριν ξυπνήσει για τα καλά,τον βάζω στο στήθος.Αλλιώς,τον αφήνω να πιει και στο τέλος τον βάζω στο στήθος.Προχθές του έδωσα 60 ml και μετά στήθος.Θήλασε για 30 λεπτά,τα πρώτα 10 κατάπινε σαν τρελλός.Μετά πήγαινε με το πάσο του.Το ίδιο κάνει και στο μπιμπερό,από την αρχή ακόμα.Χθες,θήλασε για 40',τα πρώτα 20' σαν τρελλός,μετά πάλι σιγά σιγά.Τον έβαλα στο στήθος για να ετοιμάσω το μπιμπερό,αλλά μετά δεν το άφηνε.Ώσπου έπεσε ξερός στην αγκαλιά μου και τον έβαλα για ύπνο.Μετά από 40' ξύπνησε και πεινούσε πάλι,έτρωγε τα χέρια του.Από εκείνη τη στιγμή και μετά,δεν ήθελε καθόλου στήθος,δεν είχε υπομονή να περιμένει και έφαγε 90 και 50 ml τις επόμενες 2 ώρες,για να μπορέσει να κοιμηθεί.Σήμερα έφαγε 100 ml και θήλασε 10' για να νυστάξει.Θα συνεχίσω την προσπάθεια.Έχω και μια ερώτηση.Τώρα που πίνει μόνο μητρικό,αλλά από μπιμπερό κυρίως,τι θα κάνω όταν θα είμαι εκτός σπιτιού;Τώρα βγάζω γάλα,το συντηρώ στο ψυγείο και όταν πεινάσει το ζεσταίνω και τρώει.Αν είμαι έξω,πως το παίρνω μαζί μου;Σε θερμός,ζεστό ή κρύο;

Ευχαριστώ για τις συμβουλές,είναι πολύτιμες

προσπάθησε νε δίνεις μέχρι 60μλ το πολύ στο μπουκάλι και μετά στήθος....γενικα μπορείς να μειώνεις την ποσότητα που βάζεις στο μπιμπερό σε κάθε γεύμα γιατί ουσιαστικά το γάλα σου επαρκεί αλλά το μωρό δεν συνεργάζεται πολύ καλά....

ταίζεις σε στάση θηλασμού με το στήθος έξω μόλις χαλαρώνει το μωρό περνάς στο στήθος απαλά....

για να βοηθήσεις τη ροή σου δες εδώ http://s795.photobucket.com/albums/yy240/nbci/?action=view&current=jigglingandpulling-1.mp4

ή σηκώνεσαι και θηλάζεις σε κίνηση ηρεμεί πολύ τα μωρά....

πάντα όμως το γεύμα να ξεκινάει με την προσπάθεια στο στήθος δεν ξέρεις μπορεί να συνεργαστεί....

έχω νέα! δύο νύχτες τώρα, το μωρό μου έχει φάει μόνο από το στήθος και μετα κοιμήθηκε για 3 ώρες! (είναι δυνατόν ή κουράζεται τόσο πολύ που κοιμάται κι ας πεινάει ακόμα;)

αυτό γίνεται τη νύχτα-υποθέτω- επειδή κάπως προλαβαίνει να γεμίσει το στήθος. Χτες, μαλιστα, ξύπνησα πρώτη φορά τη νύχτα πονώντας και έπιασα ένα σκληρό γρομπαλάκι στο ένα στήθος, το οποίο έφυγε αφού θήλασε το μωρό και ανακουφίστηκα από τον πόνο.

Την ημέρα, που ο μικρός ζητάει φαγητό ανα δίωρο/διομισάωρο, το στήθος μου δεν προλαβαίνει σε καμία περίπτωση να γεμίσει αλλά μετα από τις εξελίξεις μέσα σε τρία 24ωρα, έχω ελπίδες ότι θα συμβεί κι αυτό!!!! Πάω για θήλαστρο!!!

Καλησπέρα σας, ήθελα κάποιος να μου πει πόσο εύκολο είναι ο επαναγαλακτισμός. Έχουμε σταματήσει το θηλασμό εδώ και μήνες γιατί εγώ είχα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Δε μπορώ όμως να ηρεμήσω, στεναχωριέμαι που θήλασε το παιδί μου μόνο 40 μέρες. Τώρα είναι 9 μηνών. Είναι αργά να προσπαθήσω πάλι? Είμαι διατεθημένη να κάνω ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να τα καταφέρω. Πέρα από το πρόβλημα υγείας μου είχα και πρόβλημα με το θηλασμό γιατί το παιδί μου γεννήθηκε πάνω από 4 κιλά και ήθελε όλη την ώρα να θηλάζει και εγώ δεν ήμουν καλά. Έφερα σύμβουλο θηλασμού πιστοποιημένη και μου έδωσε πολλά χάπια, έπινα 19 χάπια την ημέρα! Τριγωνέλα, Γαιδουράγγαθο κ.α αλλά δεν είδα διαφορά. Με το θήλαστρο Swing της Medela δεν έβγαλα πολύ γάλα και το παιδί όλο έκλαιγε. Πείτε μου αν έχω καμία ελπίδα να ξαναπροσπαθήσω.

Καλησπέρα σας, ήθελα κάποιος να μου πει πόσο εύκολο είναι ο επαναγαλακτισμός. Έχουμε σταματήσει το θηλασμό εδώ και μήνες γιατί εγώ είχα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Δε μπορώ όμως να ηρεμήσω, στεναχωριέμαι που θήλασε το παιδί μου μόνο 40 μέρες. Τώρα είναι 9 μηνών. Είναι αργά να προσπαθήσω πάλι? Είμαι διατεθημένη να κάνω ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να τα καταφέρω. Πέρα από το πρόβλημα υγείας μου είχα και πρόβλημα με το θηλασμό γιατί το παιδί μου γεννήθηκε πάνω από 4 κιλά και ήθελε όλη την ώρα να θηλάζει και εγώ δεν ήμουν καλά. Έφερα σύμβουλο θηλασμού πιστοποιημένη και μου έδωσε πολλά χάπια, έπινα 19 χάπια την ημέρα! Τριγωνέλα, Γαιδουράγγαθο κ.α αλλά δεν είδα διαφορά. Με το θήλαστρο Swing της Medela δεν έβγαλα πολύ γάλα και το παιδί όλο έκλαιγε. Πείτε μου αν έχω καμία ελπίδα να ξαναπροσπαθήσω.

Εδώ θα βρεις πληροφορίες για το πώς γίνεται ο επαναγαλακτισμός:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853

Στην ηλικία που είναι το μωρό σου ίσως να μην θέλει να θηλάσει. Αν στόχος σου είναι το να του δώσεις μητρικό γάλα, αξίζει να προσπαθήσεις. Αν στόχος σου είναι να θηλάσει το μωρό, καλό είναι να ξέρεις ότι υπάρχουν πιθανότητες αλλά λίγες.

Οι πληροφορίες που δίνεις είναι πολύ λίγες για να μπορώ να καταλάβω το γιατί δημιουργήθηκε πρόβλημα όμως θα προσπαθήσω να ξεκαθαρίσω κάποια από αυτά.

Τα νεογέννητα, μικρά και μεγάλα, συνήθως θηλάζουν συνέχεια, αυτή είναι η αναμενόμενη συμπεριφορά και θεωρείται φυσιολογική.

Τα συμπληρώματα διατροφής μπορούν να βοηθήσουν την παραγωγή σε ένα μεγάλο ποσοστό μητέρων (όχι σε όλες) μόνο αν το μωρό θηλάζει αποτελεσματικά και σε όλα τα γεύματα. Αν κάτι από τα δύο δεν ισχύει, τότε τα συμπληρώματα από μόνα τους δεν μπορούν να βοηθήσουν.

Το ποσοστό των μωρών που δεν θηλάζει αποτελεσματικά εκτιμάται σε 10-15% και αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να μην έχει ικανοποιητική παραγωγή μια μητέρα.

Το θήλαστρο που δοκίμασες είναι ΜΟΝΟ για μητέρες που έχουν εδραιώσει τη γαλουχία. Το πόσο γάλα αντλείς με ένα θήλαστρο μπορεί να σου δείξει μόνο το πόσο γάλα μπορείς να αντλήσεις με το συγκεκριμένο θήλαστρο μια συγκεκριμένη στιγμή.

Ακόμη και με τα νοσοκομειακά θήλαστρα υπάρχει σοβαρή πιθανότητα (περίπου 15%) να μην μπορεί να αντλήσει μια μητέρα γάλα ενώ μπορεί να θηλάσει αποκλειστικά το μωρό της.

Καλησπέρα

Έχω καλά νέα.Τρίτη φορά συνεχόμενη που πιάνει το στήθος και δεν το αφήνει ώσπου να χορτάσει.Δεν το έχει κάνει σε όλα τα γεύματα,αν και τον βάζω στο στήθος κάθε φορά.Εξαρτάται από το πόσο ανυπόμονος είναι.Δυο πρωινά θήλασε για 40 λεπτά με μικρά διαλείμματα προς το τέλος και αμέσως μετά κοιμήθηκε για 2μιση ώρες.Τώρα πάλι θήλασε για 20' συνεχόμενα και έπεσε ξερός.Επειδή είχα ένα θέμα με τις ψευδοθηλές στην αρχή και ενώ κοιμόταν μετά το θηλασμό,έχανε βάρος συνέχεια,φοβάμαι να τον αφήσω μόνο με το θηλασμό. Αν καταφέρω να έχω μισά γεύματα από μένα και μισά από μπιμπερό,θα είμαι πολύ ικανοποιημένη.Ούτως ή άλλως,πίνει δικό μου γάλα τις περισσότερες φορές,οπότε αν θηλάζει κιόλας,θα μπορώ να πάρω καμιά ανάσα και να μην είμαι με το θήλαστρο αγκαλιά όλη μέρα.Υποθέτω ότι αν θηλάζει, είναι σαφώς καλύτερα για το στήθος.Αισθάνομαι σα να ξαλάφρωσα λίγο, πιο καλά από το πως είμαι μετά το θήλαστρο.:P:p:p

Εδώ θα βρεις πληροφορίες για το πώς γίνεται ο επαναγαλακτισμός:

Στην ηλικία που είναι το μωρό σου ίσως να μην θέλει να θηλάσει. Αν στόχος σου είναι το να του δώσεις μητρικό γάλα, αξίζει να προσπαθήσεις. Αν στόχος σου είναι να θηλάσει το μωρό, καλό είναι να ξέρεις ότι υπάρχουν πιθανότητες αλλά λίγες.

Οι πληροφορίες που δίνεις είναι πολύ λίγες για να μπορώ να καταλάβω το γιατί δημιουργήθηκε πρόβλημα όμως θα προσπαθήσω να ξεκαθαρίσω κάποια από αυτά.

Τα νεογέννητα, μικρά και μεγάλα, συνήθως θηλάζουν συνέχεια, αυτή είναι η αναμενόμενη συμπεριφορά και θεωρείται φυσιολογική.

Τα συμπληρώματα διατροφής μπορούν να βοηθήσουν την παραγωγή σε ένα μεγάλο ποσοστό μητέρων (όχι σε όλες) μόνο αν το μωρό θηλάζει αποτελεσματικά και σε όλα τα γεύματα. Αν κάτι από τα δύο δεν ισχύει, τότε τα συμπληρώματα από μόνα τους δεν μπορούν να βοηθήσουν.

Το ποσοστό των μωρών που δεν θηλάζει αποτελεσματικά εκτιμάται σε 10-15% και αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να μην έχει ικανοποιητική παραγωγή μια μητέρα.

Το θήλαστρο που δοκίμασες είναι ΜΟΝΟ για μητέρες που έχουν εδραιώσει τη γαλουχία. Το πόσο γάλα αντλείς με ένα θήλαστρο μπορεί να σου δείξει μόνο το πόσο γάλα μπορείς να αντλήσεις με το συγκεκριμένο θήλαστρο μια συγκεκριμένη στιγμή.

Ακόμη και με τα νοσοκομειακά θήλαστρα υπάρχει σοβαρή πιθανότητα (περίπου 15%) να μην μπορεί να αντλήσει μια μητέρα γάλα ενώ μπορεί να θηλάσει αποκλειστικά το μωρό της.

Νοιώθω πολύ αισιόδοξη και θα προσπαθήσω γιατί θέλω το παιδί μου να πιει μητρικό γάλα. Για να καταφέρει να θηλάσει δεν το πιστεύω γιατί μια φορά που τον έβαλα στο στήθος μου να δω τι θα κάνει δε θήλαζε. Απλά θα το βγάζω με θήλαστρο και θα του το δίνω.

Όταν θήλαζα τον πρώτο καιρό έφτασα μια μέρα να τον θηλάζω 5 ώρες συναιχόμενα, η παιδίατρος που ήξερε για τα προβλήματα που είχα μου είχε πει να του δίνω 1 φορά την ημέρα συμπλήρωμα για να μπορώ να ξεκουράζομαι γιατί αν δεν είμαι καλά εγώ δε θα είναι ούτε και το παιδί. Έτσι νομίζω ότι ο γιος μου συνήθισε τη γρήγορη ροή από το μπιμπερό και δεν ασχολούνταν με το στήθος. Πρίν γεννήσω είχα διαβάσει και το "Θηλασμός μια υπέροχη σχέση" και ήμουν γεμάτη αυτοπεποίθηση ότι θα τα καταφέρω και όταν είδα ότι δεν τα κατάφερα πληγώθηκα πολύ. Νοιώθω ότι στέρησα κάτι από το παιδί μου και θέλω να επανορθώσω. Δε θέλω να σε κουράσω άλλο αλλά ελπίζω να σε βοήθησα να καταλάβεις. Να πάρω πάλι τα ίδια χάπια που έπαιρνα? και πιο θήλαστρο θα μου συνηστούσες? Η σύμβουλος που με είχε βοηθήσει ήταν η Μιχαηλίδου η Κατερίνα δε ξέρω αν τη γνωρίζεις.

Για να καταφέρει να θηλάσει δεν το πιστεύω γιατί μια φορά που τον έβαλα στο στήθος μου να δω τι θα κάνει δε θήλαζε.

Από μια φορά δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα. Γνωρίζω περιπτώσεις παιδιών που θήλασαν σε μεγάλη ηλικία και πιστεύω ότι αξίζει να το προσπαθήσεις. Είναι καλό όμως να είσαι προετοιμασμένη για τις πιθανότητες, να προσεγγίσεις το θέμα χαλαρά, χωρίς άγχος και αν είσαι τυχερή έχει καλώς, αν δεν είσαι δεν πειράζει.

Οι πιθανότητες να συνεργαστεί το μωρό αυξάνουν με την αυξημένη δερματική επαφή.

Πρίν γεννήσω είχα διαβάσει και το "Θηλασμός μια υπέροχη σχέση" και ήμουν γεμάτη αυτοπεποίθηση ότι θα τα καταφέρω και όταν είδα ότι δεν τα κατάφερα πληγώθηκα πολύ.
Σε καταλαβαίνω μεν, αλλά νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο να αντιμετωπίσεις το όλο θέμα πιο θετικά και κυρίως πιο χαλαρά.

Γενικά όταν κάνουμε παιδιά, τίποτα δεν μπορεί να εγγυηθεί το ότι θα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε πλήρως στις ανάγκες τους, είτε αυτό είναι ο θηλασμός, είτε οτιδήποτε άλλο.

Ακόμη κι όταν μπορούμε και θέλουμε να ανταποκριθούμε, μπορεί να αντιμετωπίσουμε είτε δικούς μας περιορισμούς, είτε περιορισμούς από το ίδιο το μωρό.

Όσο μικρή και αν είναι η πιθανότητα, μια μητέρα μπορεί να μην έχει αρκετό γάλα και ο θηλασμός να γίνει από δύσκολος έως ακατόρθωτος.

Επίσης υπάρχει πάντα η σοβαρή πιθανότητα (10-15%) να μην θηλάζει καλά το μωρό, οπότε πάλι το γάλα δεν είναι αρκετό.

Πέρα από το θηλασμό μπορεί να ανακύψουν δεκάδες άλλα προβλήματα που μας εμποδίζουν να προσφέρουμε το 100% των δυνατοτήτων μας στο μωρό (και δεν αναφέρομαι μόνο σε ασθένειες αλλά και σε πιο συνηθισμένα προβλήματα όπως π.χ. η επιστροφή στη δουλειά που στερεί στα περισσότερα μωρά την παρουσία της μαμάς τους)

Κάθε φορά όμως καλό είναι να εστιάζουμε όσοο γίνεται στα θετικά, στα όσα προσφέρουμε και μπορούμε να προσφέρουμε και να μην αφήνουμε τα υπόλοιπα να μας στερούν τη χαρά της σχέσης μας με το μωρό.

Διάβασες το λινκ που έβαλα παραπάνω;

εκεί λέει αναλυτικά για τα θήλαστα

στον επαναγαλακτισμό χρειάζεσαι οπωσδήποτε νοσοκομειακό και μάλιστα διπλό

Διάβασε αναλυτικά τη διαδικασία και τα ξαναλέμε αν έχεις απορίες.

Μετά θα δούμε πώς θα το κάνεις.

Καλησπέρα

Έχω καλά νέα.Τρίτη φορά συνεχόμενη που πιάνει το στήθος και δεν το αφήνει ώσπου να χορτάσει.Δεν το έχει κάνει σε όλα τα γεύματα,αν και τον βάζω στο στήθος κάθε φορά.Εξαρτάται από το πόσο ανυπόμονος είναι.Δυο πρωινά θήλασε για 40 λεπτά με μικρά διαλείμματα προς το τέλος και αμέσως μετά κοιμήθηκε για 2μιση ώρες.Τώρα πάλι θήλασε για 20' συνεχόμενα και έπεσε ξερός.Επειδή είχα ένα θέμα με τις ψευδοθηλές στην αρχή και ενώ κοιμόταν μετά το θηλασμό,έχανε βάρος συνέχεια,φοβάμαι να τον αφήσω μόνο με το θηλασμό. Αν καταφέρω να έχω μισά γεύματα από μένα και μισά από μπιμπερό,θα είμαι πολύ ικανοποιημένη.Ούτως ή άλλως,πίνει δικό μου γάλα τις περισσότερες φορές,οπότε αν θηλάζει κιόλας,θα μπορώ να πάρω καμιά ανάσα και να μην είμαι με το θήλαστρο αγκαλιά όλη μέρα.Υποθέτω ότι αν θηλάζει, είναι σαφώς καλύτερα για το στήθος.Αισθάνομαι σα να ξαλάφρωσα λίγο, πιο καλά από το πως είμαι μετά το θήλαστρο.:P:p:p

:Dkeep going..... μπράβο σου. είναι πάρα πολύ θετική εξέλιξη αυτή. Είναι πάρα πολύ σημαντικό που το μωρό συνεργάζεται. Αυτός ειναι ο στόχος να θηλάζει και να σταματήσεις τις αντλήσεις.

θα παρακολουθείς τις πάνες του μωρού να είναι 5-6 βρεγμένες. Αυτό είναι αρκετό να καταλάβεις ότι το μωρό τρέφεται σωστά. Αν θέλεις επίσης μπορείς να το ζυγίζεις μια φορά την εβδομάδα και να αξιολογείς τις ζυγίσεις συνολικά και κατά μέσο όρο (μπορεί την μια εβδομάδα να πάρει περισσότερο την άλλη λιγότερο...). μέχρι τον 3 μήνα θέλεις 155 -241 γρ την εβδομάδα κατά μέσο όρο το τονίζω. Τις ζυγίσεις να τις κάνεις τώρα για λίγο καιρό για να ελέγχεις καλύτερα την πορεία σας και να επέμβεις αν κάπου χρειάζεται αν θεωρείς ότι θα σε αγχώνουν τότε μέτρα μόνο πάνες.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...