Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Έχω ένα μπομπιρακι 4 και κάτι μηνών. Επειδή και εμείς βασανιστηκαμε στις αρχές, θα σου δώσω μια συμβουλή.

Όλη τη μέρα στήθος. Μα όλη τη μέρα! Να κοιμάται αγκαλια σου και μόλις ξυπνάει να είσαι έτοιμη. Και το βράδυ κάθε 3 ώρες ξύπνημα, αν δεν ξυπνάει.

Υπομονή και σύντομα θα έχεις θετικά αποτελέσματα.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ξέρω πως να διαβάσω όλο το θέμα ίσως μου λυθούν οι απορίες αλλά.. δεν προλαβαίνω και γι'αυτό σας ζητώ συγγνώμη προκαταβολικά! έχω ένα μωρό 20 ημερών, το οποίο δεν έμεινε 1 βδομάδα στο μαιευτήριο και με συγκεκριμένες ώρες επισκεπτηρίου, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή το γάλα μου να μην το καλύπτει (αναφέρομαι στην ποσότητα). Έτσι, θηλάζω και δίνω και συμπλήρωμα (το μωρό, μετά από 50 λεπτά περίπου στο στήθος πεινάει ακόμα και δείχνει να δυσανασχετεί-ίσως δεν το καλύπτει η ροή?) αλλά προσπαθώ και θέλω να πιστεύω πως θα θηλάζω αποκλειστικά σε λίγο καιρό. Η ερώτησή μου είναι η εξής: πώς θα αυξήσω αποτελεσματικότερα την παραγωγή γάλακτος? Αφήνοντας το μωρό όση ώρα θέλει στο στήθος ή αφήνοντάς το γύερω στα 45 λεπτά τη φορά και να κάνω και αντλήσεις με το θήλαστρο? Είμαι λίγο πελαγωμένη...

να σου ζήσει και εύχομαι τα καλύτερα

αν θέλεις απάντησε στις ερωτήσεις εδώ

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962

Καλησπέρα! Θα ήθελα κάτι να ρωτήσω. Εδώ και 2-3 μέρες μου συμβαίνει το εξής: Αργά το απόγευμα προς το βράδυ, μετά από αρκετούς θηλασμούς, πηγαίνει το μωρό θα θηλάσει πάλι από το ένα στήθος, θηλάζει για λίγη ώρα και μετά αρχίζει να κουνάει το κεφάλι του δεξιά και αριστερά σαν κάτι να το εκνευρίζει, μια τραβάει τη θηλή, μια την σπρώχνει προς τα μέσα. Εν τω μεταξύ, δεν άκουω και το γνωστό γκλου γκλου. Μόνο στην αρχή λίγο και μετά όχι. Σήμερα σκέφτηκα, λες να μη βρίσκει γάλα; Το βάζω στο άλλο στήθος και εκεί άρχισε να τρώει κανονικά και ήρεμα. Και το άκουγα που κατάπινε. Μετά από 10 λεπτά ήθελε πάλι να φάει. Το ξαναβάζω στο ίδιο στήθος, αυτό που έφαγε τελευταία φορά, τρώει λίγο, μετά το βλέπω πάλι εκνευρισμένο. Θέλω να ρωτήσω, υπάρχει πραγματικά περίπτωση να μη βρίσκει γάλα το παιδί; Ξέρω ότι με βάση αυτά που έχω διαβάσει και ακούσει και αυτά που μου απαντήσατε στις προηγούμενες ερωτήσεις μου, δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Όμως δεν μπορώ να το εξήγήσω διαφορετικά. Και δεν μπορώ να καταλάβω.Αφού λέμε ότι το γάλα δεν αποθηκεύεται στο στήθος, αλλά παράγεται την ώρα που θηλάζει το παιδί, γιατί τότε άλλες φορές το στήθος φαίνεται σκληρό και γεμάτο, θηλάζει το παιδί και για κανένα 10λεπτο ή τέταρτο το ακούς καθαρά και δυνατά να καταπίνει, ενώ άλλες φορές το στήθος φαίνεται τόσο μαλακό και άδειο, θήλάζει το παιδί και δεν ακους τίποτε; Εμένα το πρωί φαίνεται έτσι γεμάτο ενώ το απόγευμα προς βράδυ φαίνεται σχεδόν άδειο και συμβαίνει πάνω κάτω αυτό που σας περιγράφω στην αρχή. Βέβαια το παιδί τις προηγούμενες μέρες δε δυσανασχετούσε. Αυτό το παρατηρώ τις 2-3 τελευταιες μέρες. Υπενθυμίζω ότι το μωράκι μου είναι 22 ημερών.

h3amp2.png

qHAsp2.png

Καλησπέρα! Θα ήθελα κάτι να ρωτήσω. Εδώ και 2-3 μέρες μου συμβαίνει το εξής: Αργά το απόγευμα προς το βράδυ, μετά από αρκετούς θηλασμούς, πηγαίνει το μωρό θα θηλάσει πάλι από το ένα στήθος, θηλάζει για λίγη ώρα και μετά αρχίζει να κουνάει το κεφάλι του δεξιά και αριστερά σαν κάτι να το εκνευρίζει, μια τραβάει τη θηλή, μια την σπρώχνει προς τα μέσα. Εν τω μεταξύ, δεν άκουω και το γνωστό γκλου γκλου. Μόνο στην αρχή λίγο και μετά όχι. Σήμερα σκέφτηκα, λες να μη βρίσκει γάλα; Το βάζω στο άλλο στήθος και εκεί άρχισε να τρώει κανονικά και ήρεμα. Και το άκουγα που κατάπινε. Μετά από 10 λεπτά ήθελε πάλι να φάει. Το ξαναβάζω στο ίδιο στήθος, αυτό που έφαγε τελευταία φορά, τρώει λίγο, μετά το βλέπω πάλι εκνευρισμένο. Θέλω να ρωτήσω, υπάρχει πραγματικά περίπτωση να μη βρίσκει γάλα το παιδί; Ξέρω ότι με βάση αυτά που έχω διαβάσει και ακούσει και αυτά που μου απαντήσατε στις προηγούμενες ερωτήσεις μου, δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Όμως δεν μπορώ να το εξήγήσω διαφορετικά. Και δεν μπορώ να καταλάβω.Αφού λέμε ότι το γάλα δεν αποθηκεύεται στο στήθος, αλλά παράγεται την ώρα που θηλάζει το παιδί, γιατί τότε άλλες φορές το στήθος φαίνεται σκληρό και γεμάτο, θηλάζει το παιδί και για κανένα 10λεπτο ή τέταρτο το ακούς καθαρά και δυνατά να καταπίνει, ενώ άλλες φορές το στήθος φαίνεται τόσο μαλακό και άδειο, θήλάζει το παιδί και δεν ακους τίποτε; Εμένα το πρωί φαίνεται έτσι γεμάτο ενώ το απόγευμα προς βράδυ φαίνεται σχεδόν άδειο και συμβαίνει πάνω κάτω αυτό που σας περιγράφω στην αρχή. Βέβαια το παιδί τις προηγούμενες μέρες δε δυσανασχετούσε. Αυτό το παρατηρώ τις 2-3 τελευταιες μέρες. Υπενθυμίζω ότι το μωράκι μου είναι 22 ημερών.

η ροή του γάλακτος το απόγευμα είναι μειωμένη σε σχέση με το πρωί έτσι και αλλιώς . αυτό είναι εντελώς φυσιολογικό. το μωρό σου μεγαλώνει όπως και οι ανάγκες του για γάλα. όταν θα βρίσκεται σε αυτή τη φάση θα θηλάζει πιο συχνά. αφού θα ολοκληρώνει στο ένα στήθος θα προσφέρεις και το δεύτερο αν θέλει το μωρό θα πιεί αν δεν θέλει δεν θα πιει. αν φαίνεται πεινασμένο και μετά το δεύτερο στήθος προσφέρεις ξανά το πρώτο (όση ώρα θηλάζεις από τον έναν μαστό στον άλλον παράγεται γάλα).......

οι φάσεις αυτές λεγονται άλματα ανάπτυξης.

σου βάζω και ένα λινκ εδώ για να δεις

http://www.kellymom.com/bf/normal/growth-spurt.html

σε ότι αφορά το στήθος και την παραγωγή γάλακτος σου βάζω αυτό εδώ να το διαβάσεις

http://www.kellymom.com/bf/supply/breast-fullness.html

και αυτό εδώ

http://www.kellymom.com/bf/supply/milkproduction.html

το στήθος σου δηλ. θα πάψει να πρήζεται μετά τις 40 μέρες .........

καλή συνέχεια:-D

Διαφημίσεις

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι άλλο. Εμάς ο παιδίατρος μας είπε στις 16 του μήνα που ζυγιστήκαμε και το παιδί ήταν 3150 γρ. (γεννήθηκε 3020 και το κατώτατο βάρος που έφτασε, την τρίτη ημέρα ήταν 2715. Από το μαιευτήριο βγήκαμε 2780) ότι στις 1 Απριλίου, θα πρέπει να φτάσει τα 4 κιλά. Δηλαδή σε 15 μέρες να πάρει 850 γραμμάρια (!!! πολλά δεν είναι;;;). Γι αυτό μου είπε να δώσω και συμπλήρωμα γιατί το παιδί πρέπει να πάρει ένα κιλό τον πρώτο μήνα, να φτάσει τα 4 κιλά δηλαδή, και δεν έχουμε χρόνο. Εγώ βέβαια αποφάσισα να μη δώσω συμπλήρωμα και δεν έδωσα. Τώρα μέσα σε μια βδομάδα έχει πάρει γύρω στα 200-250 γραμμάρια (σήμερα είναι η 7η μέρα και δε ζυγιστήκαμε ακόμα να δούμε πόσο φτάσαμε ακριβώς), γύρω δηλαδή στα 3350-3400. Αν πάμε έτσι και την άλλη βδομάδα το πολυ να φτάσουμε 3600-3650. Απ' ότι γνωρίζω το βάρος αυτό ανά βδομάδα είναι μια χαρά χαρούλα. Αλλά δε φτάνουμε εκέι που λέει ο γιατρός. Εν τω μεταξύ ψάχνοντας στο ιντερντετ βρήκα τις καμπύλες ανάπτυξης για ένα παιδί που αποκλειστικά θηλάζει. Και σύμφωνα με την καμπύλη μας πρέπει το παιδί όταν κλείσει τον πρώτο μήνα να είναι 3800 και κάτι. Αν λοιπόν εμείς δε φτάσουμε εκεί, αυτό σημαίνει ότι όντως υπολειπόμαστε στήν ανάπτυξή μας και αυτό σημαίνει ότι δεν την ταίζω ικανοποιητικά, χρειάζεται δηλαδή να την ταίζω πιο συχνά ή περισσότερη ώρα;

h3amp2.png

qHAsp2.png

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι άλλο. Εμάς ο παιδίατρος μας είπε στις 16 του μήνα που ζυγιστήκαμε και το παιδί ήταν 3150 γρ. (γεννήθηκε 3020 και το κατώτατο βάρος που έφτασε, την τρίτη ημέρα ήταν 2715. Από το μαιευτήριο βγήκαμε 2780) ότι στις 1 Απριλίου, θα πρέπει να φτάσει τα 4 κιλά. Δηλαδή σε 15 μέρες να πάρει 850 γραμμάρια (!!! πολλά δεν είναι;;;). Γι αυτό μου είπε να δώσω και συμπλήρωμα γιατί το παιδί πρέπει να πάρει ένα κιλό τον πρώτο μήνα, να φτάσει τα 4 κιλά δηλαδή, και δεν έχουμε χρόνο. Εγώ βέβαια αποφάσισα να μη δώσω συμπλήρωμα και δεν έδωσα. Τώρα μέσα σε μια βδομάδα έχει πάρει γύρω στα 200-250 γραμμάρια (σήμερα είναι η 7η μέρα και δε ζυγιστήκαμε ακόμα να δούμε πόσο φτάσαμε ακριβώς), γύρω δηλαδή στα 3350-3400. Αν πάμε έτσι και την άλλη βδομάδα το πολυ να φτάσουμε 3600-3650. Απ' ότι γνωρίζω το βάρος αυτό ανά βδομάδα είναι μια χαρά χαρούλα. Αλλά δε φτάνουμε εκέι που λέει ο γιατρός. Εν τω μεταξύ ψάχνοντας στο ιντερντετ βρήκα τις καμπύλες ανάπτυξης για ένα παιδί που αποκλειστικά θηλάζει. Και σύμφωνα με την καμπύλη μας πρέπει το παιδί όταν κλείσει τον πρώτο μήνα να είναι 3800 και κάτι. Αν λοιπόν εμείς δε φτάσουμε εκεί, αυτό σημαίνει ότι όντως υπολειπόμαστε στήν ανάπτυξή μας και αυτό σημαίνει ότι δεν την ταίζω ικανοποιητικά, χρειάζεται δηλαδή να την ταίζω πιο συχνά ή περισσότερη ώρα;

το παιδί πρέπει να ανακτήσει το βάρος γέννησης στις πρώτες 15 μέρες

άρα 1/3/2011 στις 16/3/2011 πρέπει να είναι 3020 εσείς πιάσατε 3150 (δηλ 130 γρ παραπάνω) αφού το μωρό ανακτήσει το βάρος γέννησης πρέπει να παίρνει την εβδομάδα 155-241γρ κατά μέσο όρο. τα 200 είναι πολύ καλά....

μια χαρά τα πάτε

όχι δεν είναι υποχρεωμένο το μωρό να βάλει 1 κιλό:evil:

Βοήθεια... Προσπαθώ να θυμίσω στο παιδί το θηλασμό αλλά αυτό κλαίει όταν το βάζω στο στήθος. 2 μήνες θήλασα αποκλειστικά και 1 μήνα με θήλαστρο προκειμένου να αυξήσω την παραγωγή, γιατί το παιδί μείωσε πολύ και τα γεύματα και την ποσότητα και πίστεψα πως δεν είχα πια γάλα. Τώρα είναι 3 μηνών και συνεχίζει να τρώει 50 ml μόνο και συχνά μετά από 5 ή 6 ώρες.

70kwp3.png

Βοήθεια... Προσπαθώ να θυμίσω στο παιδί το θηλασμό αλλά αυτό κλαίει όταν το βάζω στο στήθος. 2 μήνες θήλασα αποκλειστικά και 1 μήνα με θήλαστρο προκειμένου να αυξήσω την παραγωγή, γιατί το παιδί μείωσε πολύ και τα γεύματα και την ποσότητα και πίστεψα πως δεν είχα πια γάλα. Τώρα είναι 3 μηνών και συνεχίζει να τρώει 50 ml μόνο και συχνά μετά από 5 ή 6 ώρες.

Καλημέρα και να σου ζήσει !!!

αν μπορείς απαντάς στις ερωτήσεις εδώ όσο το δυνατόν πιο αναλυτικά

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962

Διαφημίσεις

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

Β. Το φύλο του βρέφους αγόρι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. Επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. 7 το πολύ 8

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. οχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

20-12 3350

24-12 3090

24-1 4700

24-2 5800

24-3 6700

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

6

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

Μπιμπερό (μητρικό)

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

Symphony Medela

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο 11

7β. ποιες ώρες αντλείτε Κάθε 2 ή 3 (το βράδυ κάθε 4)

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 15 ή 20 λεπτά

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

Μάλλον 5 ή 6

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 1 ή 2

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

70kwp3.png

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

Β. Το φύλο του βρέφους αγόρι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. Επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. 7 το πολύ 8

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. οχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

20-12 3350

24-12 3090

24-1 4700

24-2 5800

24-3 6700

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

6

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

Μπιμπερό (μητρικό)

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

Symphony Medela

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο 11

7β. ποιες ώρες αντλείτε Κάθε 2 ή 3 (το βράδυ κάθε 4)

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 15 ή 20 λεπτά

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

Μάλλον 5 ή 6

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 1 ή 2

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

ανθούλα μου κάτι με μπερδεύει αν το μωρό κάνει 6 γεύματα από το μπουκάλι (δεν μπαίνει καθόλου στο στήθος) και πίνει μόνο 50μλ τότε συνολικά την ημέρα πίνει 300μλ .......αυτή η ποσότητα δεν δικαιολογεί να έχει πάρει 900γρ σε ένα μήνα.

το μωρό σου σίγουρα έχει συνηθίσει την εύκολη ροή που προσφέρει το μπιμπερό και δεν θέλει να θηλάσει

δεν έχω καταλάβει γιατί θεώρησες ότι κάνοντας μόνο αντλήσεις και βάζοντας το μπουκάλι στα γεύματα θα είχες καλύτερα αποτελέσματα από το να θήλαζες

το βάρος ήταν και είναι εξαιρετικό (το μωρό σου έχει διπλασιάσει το βάρος γέννησης 3 μηνών ενώ αυτό μπορεί να συμβεί μέχρι τον 6ο)

το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να προσφέρεις στήθος πολυ συχνά μέσα στην ημέρα υπολόγισε 8-10 φορές (πριν το μωρό πεινάσει π.χ ανά 2 ώρες... ενα πεινασμένο μωρό δεν θα συνεργαστεί με τίποτα)

οι καλύτερες ώρες να προσπαθείς είναι όταν το μωρό είναι μεταξύ ύπνου και ξύπνιου.

θέλει πολύ επαφή δέρμα με δέρμα και όχι πίεση

σου βάζω εδώ το λινκ να τα διαβάσεις

http://www.kellymom.com/bf/concerns/baby/back-to-breast.html#coax

για όσο καιρό το μωρό δεν κάνει γεύματα στο στήθος θα πρέπει να διατηρείς την παραγωγή σου με το θήλαστρο.

Kristina σε ευχαριστώ για την απάντηση! Επειδή μια εβδομάδα το μωρό πήρε μόνο 100 γρ. και όταν (κάθε 2 ώρες) έκλαιγε και του πρόσφερα το στήθος δεν ήθελε να θηλάσει και κοιμόταν 7 ώρες τη νύχτα, ρώτησα τον παιδίατρο και μου΄είπε ότι έτσι γίνεται συνήθως, το γάλα ξαφνικά κόβεται, το μωρό δε βρίσκει και απογοητευμένο κοιμάται. Μέσα στον πανικό μου έκανα αυτό το λάθος με το μπουκάλι... Όσο για το βάρος εδώ και καμια βδομάδα έχει μειώσει τόσο πολύ το φαγητό.

70kwp3.png

Επειδή μια εβδομάδα το μωρό πήρε μόνο 100 γρ. και όταν (κάθε 2 ώρες) έκλαιγε και του πρόσφερα το στήθος δεν ήθελε να θηλάσει και κοιμόταν 7 ώρες τη νύχτα, ρώτησα τον παιδίατρο και μου΄είπε ότι έτσι γίνεται συνήθως, το γάλα ξαφνικά κόβεται, το μωρό δε βρίσκει και απογοητευμένο κοιμάται. .

τι να πω το να είχε χορτάσει δεν υπήρχε περίπτωση σύμφωνα με τον doctor?:evil:

τα μωρά τα ζυγίζουμε ανά εβδομάδα μέχρι να σαραντίσουν μετά αξιολογούμε το βάρος ανά μήνα (και πάντα κατά μέσο όρο)

είναι πολύ λίγο το γάλα που πίνει σε ρωτώ ξανά 300μλ την ημέρα ?

τι έγινε την τελευταία εβδομάδα?

υπάρχει κάποιο θέμα υγείας?

ο γιατρός το ξέρει?

Διαφημίσεις

ρώτησα τον παιδίατρο και μου΄είπε ότι έτσι γίνεται συνήθως, το γάλα ξαφνικά κόβεται,

μπορεί να σου δείξει ο γιατρός σου πού το έχει διαβάσει αυτό;

τουλάχιστον να ελέγξεις κατά πόσο είναι αξιόπιστες οι πηγές του

το μωρό δε βρίσκει και απογοητευμένο κοιμάται.

και φυσικά εσύ είσαι η ένοχη που απογοητεύεις το μωρό!

εσύ είσαι που με τον εγωισμό σου επιμένεις να το ταΐζεις από το στήθος που δεν έχει γάλα!

Ανθούλα, τόσο εσύ όσο και το μωρό σου, αξίζεται έναν πιο αξιόπιστο επιστήμονα που σέβεται και την υγεία σας και τις επιλογές σας

:?

Επειδή μια εβδομάδα το μωρό πήρε μόνο 100 γρ.

Παραθέτεις τις ζυγίσεις ανά μήνα και είναι όλες πολύ καλές!

Γιατί ζύγιζες το μωρό ανά εβδομάδα;

και όταν (κάθε 2 ώρες) έκλαιγε και του πρόσφερα το στήθος δεν ήθελε να θηλάσει
δεν ήθελε να θηλάσει αλλά ήθελε παρηγοριά και αγκαλιά

και κοιμόταν 7 ώρες τη νύχτα, ρώτησα τον παιδίατρο και μου΄είπε ότι έτσι γίνεται συνήθως, το γάλα ξαφνικά κόβεται,
ο συγκεκριμένος παιδίατρος, αν το μωρό δεν κοιμόταν το βράδυ, θα σου έλεγε ότι δεν κοιμάται γιατί δεν χορταίνει και έτσι γίνεται, το γάλα λιγοστεύει :?

Νομίζω ότι πρέπει να σκεφτείς πολύ σοβαρά το να αλλάξεις παιδίατρο.

το μωρό σου σίγουρα έχει συνηθίσει την εύκολη ροή που προσφέρει το μπιμπερό και δεν θέλει να θηλάσει

μπορεί να συμβαίνει και αυτό αλλά το πιο σοβαρό πρόβλημα είναι η συνεργασία που έχει διακοπεί

Τα προβλήματα συνεργασίας είναι τα πιο δύσκολα.

Όταν αποφασίζουμε εμείς να διακόψουμε τη συνεργασία, το μωρό δεν έχει επιλογή, αναγκαστικά το δέχεται και προσαρμόζεται.

Για να ξεκινήσει πάλι η συνεργασία, δεν αρκεί η επιθυμία της μητέρας, είναι απαραίτητη και η συνέναιση του μωρού. Σε αυτή την περίπτωση το μωρό έχει επιλογή και το πιθανότερο είναι να μη δεχθεί τη συνεργασία.

Η αυξημένη δερματική επαφή, σε συχνότητα και σε διάρκεια, αυξάνουν τις πιθανότητες συνεργασίας.

Στο 24ωρο πίνει άπό 550 έως 650 ml γιατί το βράδυ πίνει περισσότερο από 50. Στο γιατρό δεν το έχω πει ακόμα.

οκ τα 550-650 είναι μέσα στα φυσιλογικά πλαίσια από 1-6 μηνών τα μωρά θέλουν απο 570-900 γρ.

ανθούλα μου διάβασε το λινκ που σου έβαλα. είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα γιατί το μωρό έχει μεγαλώσει κιολας και πρέπει και εκείνο να θέλει όπως λεει και η Αγλαια (δεν αρκεί δηλ να το θέλουμε πολυ εμείς). προσπάθησε να εφαρμόσεις όσα περισσότερα μπορείς.

προσπάθησε να έχις τουλάχιστον 8 γεύματα στο 24ώρο άσε το μωρό να σε ψάξει να σε μυρίσει ξανά αρκετές ώρες που θα είστε μαζί (να πιάσει τη θηλή μόνο του έστω και σαν παιχνίδι στην αρχή)

μπορείς να δοκιμάσεις επίσης να ξεκινήσεις το γεύμα με το μπουκάλι έχοντας το στήθος έξω έτοιμο (ταίζεις το μωρό σαν να το θηλάζεις) και μόλις το μωρό αρχίζει να χαλαρώνει π.χ στα 40 μλ απαλά βγάζεις το μπουκάλι και βάζεις το μωρό στο στήθος.....

σε καμία περίπτωση μην επιμένεις να προσπαθείς όταν το μωρό κλαίει προβάλει αντίσταση - η πίεση θα έχει αρνητικά αποτελέσματα.

εύχομαι να θελήσει

γράψε μας νεα σου

Κορίτσια, συγγνώμη, να ρωτήσω και πάλι; Είπαμε ότι αν βάζουμε το παιδί στο στήθος και αρχίσει μετά από λίγο την γκρίνια και τραβιέται και σπρώχνει κτλ κτλ, σημαίνει ότι το ενοχλεί η χαμηλή ροή, να το βάλουμε λοιπόν στο άλλο στήθος. Οκ. Όμως όταν αυτό συμβαίνει για ώρες και στα δύο στήθη είναι φυσιολογικό; Συγκεκριμένα εμένα η κόρη μου μένει πλέον ξύπνια όλη τη νύχτα από τις 12 μέχρι τις 7,8,9 και μετά κοιμάται. Όλο αυτό το διάστημα όλο θέλει να τρώει, κοιμάται ελάχιστα ανάμεσα στα ταίσματα και όλο θέλει στήθος. Απόψε σχεδόν όλη τη νύχτα, την έβαζα στο ένα στηθος, δυσανασχετούσε, την έβαζα στο άλλο το ίδιο, και πάει λέγοντας όλη τη νύχτα. Από ένα σημείο και μετά με το που την έβαζα στο στήθος δυσανασχετούσε, αμέσως, και στα δύο στήθη το ίδιο. ΣΤο τσακ κρατήθηκα και δεν της έδωσα συμπλήρωμα γιατί μου έδινε την εντύπωση πεινασμένου παιδιού που δεν έβρισκε και πολλά να φάει. Είναι φυσιολογική αυτή η συμπεριφορά; Να σημειώσω ότι τις τελευταίες πέντε μέρες με όλους αυτούς τους συνεχόμενους θηλασμούς πήρε 300 γραμμάρια (!!!). Δηλαδή δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα παρόλη την γκρίνια το βράδυ. Δεν είχαμε όμως και το πρόβλημα που είχαμε σήμερα.

h3amp2.png

qHAsp2.png

Δηλαδή δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα παρόλη την γκρίνια το βράδυ. Δεν είχαμε όμως και το πρόβλημα που είχαμε σήμερα.

δεν είναι μόνο θέμα ροής. είναι κουρασμένο ίσως δεν θέλει άλλο γάλα αλλά θέλει να κοιμηθεί κλπ.....

όταν ξεκινάει έτσι θα σηκώνεσαι και θα το ηρεμείς κουνώντας το.

μπορείς να το κρατάς στο ώμο σου και να περπατάς ή αγκαλιά.....

αν δεν κοιμηθεί και έχει ηρεμήσει θα προσφέρεις το ίδιο στήθος. μπορείς να θηλάζεις εν κινήση θα το ηρεμεί πολυ αυτό

διάβασε αυτό εδώ το λινκ υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις για να ηρεμεί

http://www.kellymom.com/babyconcerns/fussy-evening.html

η συμπεριφορά του μωρού είναι φυσιλογική σιγά σιγά θα βρεις τον τρόπο να έχετε πιο ήσυχες νύχτες.

το γάλα σου είναι υπερ αρκετό έχετε πάρει παραπάνω απο το ανώτατο αναμενομένο :-D το μπουκάλι δεν είναι η λύση

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...