Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

αυτό που βοήθησε εμενα ηταν το εξης.Ξεκίναγα λίγο με την ψευτοθηλη ωστε να αρχίσει να πιπιλάει μεχρι να αρχίσει να κατεβαίνει το γαλα.Την εβγαζα και πιεζα την θηλά με αρκετη απο την θηλαία άλω πολύ έντονα ωστε να εξεχει πολύ και το προσπαθείς να το πάρει στο στομα του.Εφόσον θα έχει ήδη κατεβει το γαλα, ισως είναι πιο ευκολο.Οσο για το σνσ που με ρωτας σε προηγούμενο μυνημα, εφόσον κατεβαίνει αρκετο γαλα απο το σνς και είναι στο στηθος αναγκαστικα κάνει σωστες θηλαστικες κινησεις και με αυτες κατεβαζει ακόμα περισσότερο γαλα οπότε μετα συνεχίζι μόνο του.

cceXp3.png

pcTFp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσια καλημέρα σε όλες, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ να χαίρεστε όλες τα μπεμπάκια σας :D

Θέλω τη συμβουλή σας γιατί έχω ανησυχήσει με την συμπεριφορά της μικρής στον θηλασμό. Μέχρι πρότινος θηλάζαμε τουλάχιστον το βράδυ μια χαρά σχεδόν μισοκοιμισμένη ήταν και εγώ έχω σταματήσει και τις βραδυνές αντλήσεις τελείως, είχαμε βρει έναν ρυθμό. Εξάλλου μέσα στην ημέρα σπάνια θήλαζε συνήθως πίνει αντλημένο δικό μου.

Τις τελευταίες ημέρες έχει την εξής συμπεριφορά: προφανώς ξέρει πια που βρίσκεται το φαί και κάποιες φορές που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για το ζιζί εγώ την παροτρύνω πιο πολύ μέσα στην ημέρα να θηλάσει αλλά κάνει το εξής: το κοιτάζει το πιάνει -ενίοτε το τραβολογάει!- και αντί να πιει πέφτει επάνω τρίβει το μουτράκι της και μετά το αφήνει αντί να αρχίσει να ρουφάει για να κατέβει το γάλα-κάποιες φορές το κάνει και σαν τσίχλα άουτς!!. Αυτό όμως 2 βράδυα τώρα έχει επεκταθεί και στον βραδυνό θηλασμό. Έφαγε τελικά και χθες και προχθες, όμως νομίζω ότι δεν το πιάνει καλά όπως πριν γιατί ψιλοπονάω -βέβαια δεν ξέρω αν είναι επειδή το τραβάει κιόλας. Φοβάμαι μήπως ξεκινήσει να μην ενδιαφέρεται για το στήθος, κι έχω κάνει τόσο αγώνα..:(

Αυτά που σκέφτομαι ότι μπορεί να φταίνε είναι τα εξής: -μήπως επειδή όταν με πονάει που το τραβάει και της λέω "η μαμά πονάει" και την απομακρύνω έχει αρχίσει να το συνδέει

-μήπως φταίνε τα γεύματα των στερεών -της δίνω φρούτα, σουπίτσα, ρυζάλευρο όχι πάντα, δηλαδή δεν κάνει πάντα 3.

-ξέρω ότι στην φάση που βρίσκεται εκδηλώνει ενδιαφέρον για το περιβάλλον και δεν μπορεί να μείνει πολύ στο στήθος, είναι εμφανές αυτό, αλλά τι μπορώ να κάνω για να μην χάνει το ενδιαφέρον της;

με ανησυχεί ειδικά το βράδυ η συμπεριφορά της γιατί είναι τα μόνα γεύματα που θήλαζε από την αρχή (μετά την θερμοκοιτίδα δηλαδή). Φοβάμαι μήπως πρέπει πάλι να κάνω αντλήσεις και το βράδυ για να μην μειωθεί η παραγωγή μου..

Α, να σημειώσω ότι το γάλα που πίνει τώρα είναι 250-300μλ αντλημένο από μπιμπερό και 3 γεύματα στήθος από τη νύχτα ως τις 11 περίπου το πρωί (εγώ θεωρώ ότι είναι λίγο.. στις στερεές τρώει στα φρούτα μισό αχλάδι-1 μήλο σχεδόν όλο και στη σουπίτσα: 1 μέτρια πατάτα-2 καρότα-2 κολοκύθια σε 2 φορές, δηλαδή τη μια μέρα το μισό και την άλλη το υπόλοιπο).

Το βάρος της είναι οκ; (ενδοατομικά μιλώντας εννοείται). Ενδεικτικά: 14/11 5850

05/12 6100

03/01 6330 Αγλαΐα τι λες;

Τι να κάνω με την συμπεριφορά της στον θηλασμό; (επίσης, προσθέτω -και τελειώνω!- ότι δυσκολεύεται και στον βραδυνό ύπνο αυτό το διάστημα, αλλά αυτό δεν με ανησυχεί γιατί θεωρώ ότι είναι φυσιολογικό για το στάδιο που βρίσκεται ψυχοσυναισθηματικά-δηλαδή θεωρώ ότι έχει να κάνει με άγχος αποχωρισμού που κάνει peak σε αυτή την ηλικία) ε, και τα δόντια ενδεχομένως..το αναφέρω μήπως παίζει κάποιο ρόλο και αυτό..

Ζητώ συγγνώμη για το μεγάλο ποστ...:?

Καλησπέρα παιδιά και χρόνια πολλά κ καλή χρονιά σε όλες μας!

Να χαιρόμαστε τα μωράκια μας κ τις οικογένειές μας!

Η αλήθεια είναι ότι είχα αρκετό καιρό να γράψω (τελευταία φορά, νομίζω μία απορία για μαστογραφία καθώς επίσης και για θηλασμό κ εγκυμοσύνη). Όπως και να έχει, ναʼμαι πάλι με λίγες απορίες ακόμα!

Λοιπόν, η Αμέλια είναι 19 μηνών και συνεχίζουμε με το θηλασμό, όπως μπορούμε… Δηλαδή έχουμε κρατήσει 3 θηλασμούς. Στη δουλειά μου με ρωτούν οι συναδέλφισσες αν θηλάζω αποκλειστικά τη μικρή… Τώρα εδώ, δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς εννοούν… Τι σημαίνει αποκλειστικός θηλασμός σε αυτή την ηλικία; Ναι, εντάξει έχω προσπαθήσει να της δώσω γάλα μπουκάλι και δεν το θέλει με τίποτα… Τρώει όμως flakes βρώμης με γάλα… Αυτό, τι, θεωρείται συμπλήρωμα; Αναιρεί τον αποκλειστικό θηλασμό; Και από τη στιγμή που τρώει μία μεγάλη γκάμα πλέον τροφών (τυράκι, γιαουρτάκι, κ.τ.λ.), μιλάμε για αποκλειστικό ή όχι; Για να μην παρεξηγηθώ, η ερώτησή μου είναι η εξής: μέχρι ποιό στάδιο ή ποια ηλικία θεωρείται αποκλειστικός ο θηλασμός; (Εντάξει, κατανοώ ότι μιλάμε για το θηλασμό που δεν επιδέχεται άλλης επέμβασης – συμπληρώματος γάλακτος)… Αλλά εγώ τώρα, σε ποιά κατηγορία εμπίπτω; (Ναι, το ξέρω, θα μου πείτε, «έ, ρε καημό που τον έχει αυτή η μουρλή»…)

Και η άλλη μου απορία έχει να κάνει με την εξής συμπεριφορά της μικρής: Οι θηλασμοί (και οι 3 που έχουμε διατηρήσει) έχουν 3 στάδια…Και εξηγούμαι: (Δυστυχώς από διάρκεια δεν πάμε καλά…) Κάνει ένα πρώτο στάδιο και από τα δύο στήθη που δεν ξεπερνά το τέταρτο, μετά κάθεται κ χαζεύει το διακόπτη, ή περιμένει να ακούσει τον «πατατά» (όπως λέει και η ίδια) να περνά από τον μαχαλά μας στο χωριό και να διαλαλεί την πραμάτεια του, και συνεχίζει με το δεύτερο στάδιο, πάλι κ από τα δύο στήθη για 10 λεπτά, πάλι διακοπή κ τελειώνει με το τρίτο στάδιο, όπου και θηλάζει κ από τα 2 στήθη για 5 λεπτά…. Η ερώτησή μου, λοιπό είναι η εξής (το ξέρω αφελής, μετά από τόσον καιρό, αλλά…). Πώς υπολογίζονται πλέον οι θηλασμοί μου; Πόσοι είναι τελικά; Μήπως τους υπολογίζω λάθος μόνο 3;

Κορίτσια, σας ευχαριστώ πολύ κ συγγνώμη που καταχράστηκα το χώρο… Και πάλι ευχαριστώ, καλό βράδυ!

Λοιπόν, η Αμέλια είναι 19 μηνών και συνεχίζουμε με το θηλασμό, όπως μπορούμε… Δηλαδή έχουμε κρατήσει 3 θηλασμούς. Στη δουλειά μου με ρωτούν οι συναδέλφισσες αν θηλάζω αποκλειστικά τη μικρή… Τώρα εδώ, δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς εννοούν… Τι σημαίνει αποκλειστικός θηλασμός σε αυτή την ηλικία; Ναι, εντάξει έχω προσπαθήσει να της δώσω γάλα μπουκάλι και δεν το θέλει με τίποτα… Τρώει όμως flakes βρώμης με γάλα… Αυτό, τι, θεωρείται συμπλήρωμα; Αναιρεί τον αποκλειστικό θηλασμό; Και από τη στιγμή που τρώει μία μεγάλη γκάμα πλέον τροφών (τυράκι, γιαουρτάκι, κ.τ.λ.), μιλάμε για αποκλειστικό ή όχι; Για να μην παρεξηγηθώ, η ερώτησή μου είναι η εξής: μέχρι ποιό στάδιο ή ποια ηλικία θεωρείται αποκλειστικός ο θηλασμός; (Εντάξει, κατανοώ ότι μιλάμε για το θηλασμό που δεν επιδέχεται άλλης επέμβασης – συμπληρώματος γάλακτος)… Αλλά εγώ τώρα, σε ποιά κατηγορία εμπίπτω; (Ναι, το ξέρω, θα μου πείτε, «έ, ρε καημό που τον έχει αυτή η μουρλή»…)

Η επίσημη ορολογία έχει ως εξής: ο θηλασμός είναι αποκλειστικός όσο το μωρό τρέφεται αποκλειστικά με γάλα και τα υπόλοιπα υγρά είναι σε ελάχιστη ποσότητα (λίγα ml αν παίρνει κάποιο φάρμακο).

Όταν αρχίζουν οι στερεές τροφές ο θηλασμός δεν είναι αποκλειστικός ακόμη και αν το μωρό δεν παίρνει άλλο γάλα.

Βέβαια ο κόσμος όταν ρωτάει εννοεί αν πίνει και άλλο γάλα ή όχι. Σε αυτή την περίπτωση είναι καλά να τους λες ότι σε αυτή την ηλικία όλα τα παιδιά τρώνε πολλές άλλες τροφές, το δικό σου πίνει γάλα μόνο της μαμάς.

Το γάλα που παίρνει μέσα σε φαγητά κλπ δεν θεωρείται συμπλήρωμα του γευματος του μητρικού, θεωρείται απλώς αλλη τροφή.

Πώς υπολογίζονται πλέον οι θηλασμοί μου; Πόσοι είναι τελικά; Μήπως τους υπολογίζω λάθος μόνο 3;

Έχει σημασία; Το παιδί σου θηλάζει όσο θέλει, όποτε θέλει!;)

Είναι προφανές ότι για να θηλάζει τόση ώρα, βρίσκει αυτό που θέλει!

Διαφημίσεις

Τις τελευταίες ημέρες έχει την εξής συμπεριφορά: προφανώς ξέρει πια που βρίσκεται το φαί και κάποιες φορές που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για το ζιζί εγώ την παροτρύνω πιο πολύ μέσα στην ημέρα να θηλάσει αλλά κάνει το εξής: το κοιτάζει το πιάνει -ενίοτε το τραβολογάει!- και αντί να πιει πέφτει επάνω τρίβει το μουτράκι της και μετά το αφήνει αντί να αρχίσει να ρουφάει για να κατέβει το γάλα-κάποιες φορές το κάνει και σαν τσίχλα άουτς!!.

Καμιά ιδέα για μένα κορίτσια; συνεχίζει αυτή την συμπεριφορά πιάνει ζιζί-τρίβει το μουτράκι και το αφήνει και επανέρχεται. Αυτό το κάνει 5-6 φορές και μετά κλαίει. Ευτυχώς βέβαια θηλάζει το βράδυ κανονικά, χθες θήλασε και το απόγευμα που την πέτυχα μισοκοιμισμένη:mrgreen:. Μήπως εκτός από τα δόντια -που είμαι σίγουρη πλέον- έχει πάλι ενόχληση λόγω παλινδρόμησης;

• 3 εβδομάδες μετά...

Καλησπερα,ειμαι νεα μανουλα κ χρειαζομαι την βοηθεια σας το συντομοτερο δυνατον γιατι εχει χαθει πολυτιμος χρονος κ δεν ξερω αν θα αποκατασταθει η ζημια!

Γεννησα 23/12 2010 ενα αγορακι 3250.Μια ωρα μετα τον τοκετο τον εβαλα στο στηθος κ θηλασε το μικρο μου.Ο μικρος παρουσιασε ικτερο πολυ υψηλο κ καναμε φωτοθεραπειες.Την 7η μερα λοιπον κ αφου ο ικτερος παρεμεινε υψηλος,νοσηλευτικε το μικρουλη μου στην μοναδα νεογνων .Μεχρι εκεινη την ημερα το μωρο μου θηλαζε κανονικα,επαιρνε βαρος κανονικα κ ενω μπηκα στην διαδικασια να βγαζω γαλα με το θηλαστρο στο νοσοκομειο οι μαιες μου ειπαν οτι δεν χορταινει κ του δωσαν ξενο συμπληρωμα.Αφου γυρισαμε στο σπιτι (τρομαγμενη εγω οτι ο παιδι μου δεν χορταινει )του εδινα κ ξενο.Υστερα ηρθε το αλλο τεραστιο λαθος...επειδη ο ικτερος ηταν λογω ασυμβατοτητας του αιματος που ειχα με το μωρο μου ξεκινησα να του δινω περισσοτερο ξενο.Το αποτελεσμα ειναι το μικρουλι μου να τρεφεται κυριως με το ξενο γαλα,το δικο μου ειναι ελαχιστο γιατι το θηλαστρο που εχω μαλλον δεν κανει σωστη δουλεια κ ο μικρος εχει συνηθισει στην 'ευκολη λυση' του μπιμπερο κ δεν βοηθαει την κατασταση ωστε να αποκαταστησουμε την γαλουχια.

Θελω παρα πολυ να διορθωσω την κατασταση αυτη κ το μωρο μου να τρεφεται μονο με το γαλατακι της μανουλας κ οχι καποιας αγελαδας!!

Σας παραθετω κ τα σχετικα στοιχεια

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 38η+1

Β. Το φύλο του βρέφους αγορι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.επισκληριδιος

Ε. Αν το μωρό εμφάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

7το min k 20,6 max

Ζ.Το μωρό νοσηλεύτηκε για φωτοθεραπεια λογω ικτερου

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

23/12 3250

28/12 3130

30/12 3170

01/01 3270

07/01 3470

22/01 4250

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.10

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει,τον βαζω στο στηθος οσο περισσοτερο μπορω ,καθε φορα πριν το μπιμπερο αλλα νευριαζει κ κλαιει γιατι εχω ελαχιστο γαλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα 80ml

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.NUK e-motion

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτε διαφορες

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 10 λεπτα

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημαίνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. 5-6

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο στο 24ωρο καμία, 1-2

Χρειαζομαι την βοηθεια σας,δεν ξερω τι να κανω!:(

Σας ευχαριστω εκ των προτερων!:P

Καλησπερα,ειμαι νεα μανουλα κ χρειαζομαι την βοηθεια σας το συντομοτερο δυνατον γιατι εχει χαθει πολυτιμος χρονος κ δεν ξερω αν θα αποκατασταθει η ζημια!

Γεννησα 23/12 2010 ενα αγορακι 3250.Μια ωρα μετα τον τοκετο τον εβαλα στο στηθος κ θηλασε το μικρο μου.Ο μικρος παρουσιασε ικτερο πολυ υψηλο κ καναμε φωτοθεραπειες.Την 7η μερα λοιπον κ αφου ο ικτερος παρεμεινε υψηλος,νοσηλευτικε το μικρουλη μου στην μοναδα νεογνων .Μεχρι εκεινη την ημερα το μωρο μου θηλαζε κανονικα,επαιρνε βαρος κανονικα κ ενω μπηκα στην διαδικασια να βγαζω γαλα με το θηλαστρο στο νοσοκομειο οι μαιες μου ειπαν οτι δεν χορταινει κ του δωσαν ξενο συμπληρωμα.Αφου γυρισαμε στο σπιτι (τρομαγμενη εγω οτι ο παιδι μου δεν χορταινει )του εδινα κ ξενο.Υστερα ηρθε το αλλο τεραστιο λαθος...επειδη ο ικτερος ηταν λογω ασυμβατοτητας του αιματος που ειχα με το μωρο μου ξεκινησα να του δινω περισσοτερο ξενο.Το αποτελεσμα ειναι το μικρουλι μου να τρεφεται κυριως με το ξενο γαλα,το δικο μου ειναι ελαχιστο γιατι το θηλαστρο που εχω μαλλον δεν κανει σωστη δουλεια κ ο μικρος εχει συνηθισει στην 'ευκολη λυση' του μπιμπερο κ δεν βοηθαει την κατασταση ωστε να αποκαταστησουμε την γαλουχια.

Θελω παρα πολυ να διορθωσω την κατασταση αυτη κ το μωρο μου να τρεφεται μονο με το γαλατακι της μανουλας κ οχι καποιας αγελαδας!!

Σας παραθετω κ τα σχετικα στοιχεια

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 38η+1

Β. Το φύλο του βρέφους αγορι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.επισκληριδιος

Ε. Αν το μωρό εμφάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

7το min k 20,6 max

Ζ.Το μωρό νοσηλεύτηκε για φωτοθεραπεια λογω ικτερου

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

23/12 3250

28/12 3130

30/12 3170

01/01 3270

07/01 3470

22/01 4250

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.10

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει,τον βαζω στο στηθος οσο περισσοτερο μπορω ,καθε φορα πριν το μπιμπερο αλλα νευριαζει κ κλαιει γιατι εχω ελαχιστο γαλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα 80ml

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.NUK e-motion

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτε διαφορες

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 10 λεπτα

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημαίνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. 5-6

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο στο 24ωρο καμία, 1-2

Χρειαζομαι την βοηθεια σας,δεν ξερω τι να κανω!:(

Σας ευχαριστω εκ των προτερων!:P

Να σου ζήσει το μωράκι σου

πρώτα απ ολα πρέπει να νοικιάσεις ένα νοσοκομειακό θήλαστρο διπλής άντλησης για να παίρνει το στήθος πιο σωστό ερέθισμα αλλά και να εξοικονομείς χρόνο που είναι πολύτιμος.

Πολύ σωστά βάζεις πρώτα το μωρό στο στήθος αλλά στην παρούσα φάση το γάλα είναι λίγο για να συνεργαστεί οπότε πρέπει πρώτα να δουλέψεις το θέμα παραγωγή και όταν το γάλα αρχίσει να αυξάνεται να δουλέψεις το θέμα σύγχυση θηλών.

Μετά από κάθε γεύμα του μωρού θα κάνεις μια άντληση 10-15 λεπτά. Υπολόγισε ότι το στήθος χρειάζεται 100 λεπτά ενεργού θηλασμού/άντλησης για να παράγει γάλα (ο κάθε μαστός για αυτό είναι πολύ σημαντικό το θήλαστρο να είναι διπλής άντλησης) οπότε οι αντλήσεις πρέπει να είναι συχνές. π.χ καλύτερο αποτέλεσμα θα έχει με 8 αντλήσεις 15 λεπτά ή 10 απο 10 λεπτά παρά 5 αντλήσεις 20 λεπτά. Δεν θα κοιτάς τις ποσότητες που αντλείς για την ώρα αρκεί να υπάρχει το ερέθισμα. Πολύ σημαντικό είναι να υπάρχει μια έστω και πολύ μικρή άντληση μεταξύ 12-6.

παράλληλα μπορείς να πάρεις fenugreek 3 χάπια Χ3φορές την ημέρα για πιο γρήγορα αποτελέσματα.

Πληροφορίες για το συγκεκριμένο συμπλήρωμα θα βρεις εδώ διάβασε το.

http://www.kellymom.com/herbal/milksupply/fenugreek.html

αν θέλεις να απαλλαγείς από το μπουκάλι για να μάθει το μωρό να θηλάζει μπορείς να δοκιμάσεις να συμπληρώνεις το γεύμα του έχοντας το μωρό στο στήθος με αυτό εδώ

http://www.medelabreastfeedingus.com/products/breastfeeding-devices/52/starter-supplemental-nursing-system-sns

θα βάζεις δηλ την ποσότητα που πίνει το μωρό (ή ξένο γάλα ή δικό σου) στο σακουλάκι και το μωρό θα τρέφεται σωστά κάνοντας θηλαστικές κινήσεις άρα μαθαίνοντας να θηλάζει και παράλληλα θα υπάρχει και ερέθισμα στο στήθος σου που είναι πολύ σημαντικό.

Σκέψου το .....σου βάζω και ενα λινκ να το διαβάσεις

http://www.nbci.ca/index.php?option=com_content&view=article&id=25:lactation-aid&catid=5:information&Itemid=17

Αν το σύστημα σου φαίνεται πολύπλοκο τότε θα πρέπει πρώτα το γάλα που αντλείς να είναι 400-500 μλ και μετά να παλέψεις πιο οργανωμένα να βάζεις το μωρό στο στήθος. Για την ώρα θα το αφήνεις ελεγχόμενα μέχρι εκεί που βλέπεις ότι καταπίνει γάλα και στους δυο μαστούς και μετά μπουκάλι.

Εύχομαι καλή επιτυχία και να είσαι σίγουρη ότι μπορείς!!!!

για το θήλαστρο θα βρεις πληροφορίες εδώ (και για το sns αν σε ενδιαφέρει)

http://www.klinikum.gr/

Καλησπερα,

Σε ευχαριστω παρα πολυ για τη απαντηση!Πηρα τηλ για το θηλαστρο κ θα μου το φερουν αυριο κιολας...ευχομαι να πανε ολα καλα!Να'σαι καλα!

ξεκινάς και μας ενημερώνεις :)

Διαφημίσεις

Λοιπον.. μας φερανε το θηλαστρο το απογευμα κ βγαλαμε 20ml μονο:-(

Ελπιζω σιγα σιγα να αυξηθει!!Εχω ομως την εξης απορεια :το μικρο μου το βαζω παντα στο στηθος για να μην 'χανουμε ' επαφη,δεν καθεται πολυ ωρα αλλα κατι παιρνει(δεν εχω κ πολυ!!),εγω μετα θα κανω κανονικα την αντληση οταν ειναι η ωρα?

Νομιζω οτι χα'ιδευται στο στηθος,του αρεσει η αγκαλιτσα:)!

Ευχαριστω πολυυυ για το ενδιαφερον..

Λοιπον.. μας φερανε το θηλαστρο το απογευμα κ βγαλαμε 20ml μονο:-(

Ελπιζω σιγα σιγα να αυξηθει!!Εχω ομως την εξης απορεια :το μικρο μου το βαζω παντα στο στηθος για να μην 'χανουμε ' επαφη,δεν καθεται πολυ ωρα αλλα κατι παιρνει(δεν εχω κ πολυ!!),εγω μετα θα κανω κανονικα την αντληση οταν ειναι η ωρα?

Νομιζω οτι χα'ιδευται στο στηθος,του αρεσει η αγκαλιτσα:)!

Ευχαριστω πολυυυ για το ενδιαφερον..

και τα 20μλ το απόγευμα δεν είναι λίγα. φαντάσου ότι εγώ αντλούσα ενα 10ημέρο χωρίς να βλέπω γάλα παρά κάτι σταγόνες ίσα που κάτι έβγαινε....

ναι θα κάνεις κανονικά την άντληση γιατί ουσιαστίκα δεν σε ενδιαφέρει η ποσότητα της άντλησης τώρα αλλά μόνο το ερέθισμα. όσο πιο ενδατικά τόσο το καλύτερο....το ξέρω ότι είναι ψυχοφθόρο να αντλείς και να βγάζεις λίγο αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος. στις 2 εβδομάδες θα δεις διαφορά σίγουρα.μην αναλώνεσαι σε άντληση πάνω από 15 λεπτά μόνο φρόντιζε να έχεις 8 αντλήσεις το 24ώρο όπως σου είπα. είναι πολύ σημαντικό το στήθος να μην μένει χωρίς ερέθισμα πάνω από 3ωρο. βάζε μικρούς στόχους. θα λες ότι ο στόχος σου τώρα είναι να καταφέρεις να αντικαταστάσεις το ένα γεύμα ξένου γάλακτος με το δικό σου. πίστεψε με δεν είναι λίγο ούτε ουτοπικό. το γαλατάκι σου έστω και λίγο τώρα αξίζει

είναι καλό να χαιδεύεται στο στήθος είναι πολύ θετικό να τον αφήνεις και να τον ενθαρρύνεις.

και τα 20μλ το απόγευμα δεν είναι λίγα. φαντάσου ότι εγώ αντλούσα ενα 10ημέρο χωρίς να βλέπω γάλα παρά κάτι σταγόνες ίσα που κάτι έβγαινε....

ναι θα κάνεις κανονικά την άντληση γιατί ουσιαστίκα δεν σε ενδιαφέρει η ποσότητα της άντλησης τώρα αλλά μόνο το ερέθισμα. όσο πιο ενδατικά τόσο το καλύτερο....το ξέρω ότι είναι ψυχοφθόρο να αντλείς και να βγάζεις λίγο αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος. στις 2 εβδομάδες θα δεις διαφορά σίγουρα.μην αναλώνεσαι σε άντληση πάνω από 15 λεπτά μόνο φρόντιζε να έχεις 8 αντλήσεις το 24ώρο όπως σου είπα. είναι πολύ σημαντικό το στήθος να μην μένει χωρίς ερέθισμα πάνω από 3ωρο. βάζε μικρούς στόχους. θα λες ότι ο στόχος σου τώρα είναι να καταφέρεις να αντικαταστάσεις το ένα γεύμα ξένου γάλακτος με το δικό σου. πίστεψε με δεν είναι λίγο ούτε ουτοπικό. το γαλατάκι σου έστω και λίγο τώρα αξίζει

είναι καλό να χαιδεύεται στο στήθος είναι πολύ θετικό να τον αφήνεις και να τον ενθαρρύνεις.

Παλι καλα που υπαρχουν κοπελες σαν κ εσενα κ μας δινουν κουραγιο σε μας τις καινουριες μανουλες!!!

καλημερα!!!

γεννησα πριν 3 εβδομαδες ενα αγορακι βαρους 3240 με φυσιολογικό τοκετό...

Θηλάζω αποκλειστικά αλλά δινω και συμπληρωμα το βραδυ, γιατι πειναει πολύ.....

Ηθελα αποκλειστικο θηλασμο αλλα η πραγματικότητα ειναι διαφορετικη...μπορω να κανω κατι εκ των υστερων. Πειναει παντως πολύ το μικρακι......το βραδυ...την ημερα του δινω μονο στηθος...

Επισης. θελω να ρωτησω για τη διατροφη και το θηλασμο.

καλημερα!!!

γεννησα πριν 3 εβδομαδες ενα αγορακι βαρους 3240 με φυσιολογικό τοκετό...

Θηλάζω αποκλειστικά την ημερα αλλά δινω και συμπληρωμα το βραδυ, γιατι πειναει πολύ.....

Ηθελα αποκλειστικο θηλασμο αλλα η πραγματικότητα ειναι διαφορετικη...μπορω να κανω κατι εκ των υστερων. Πειναει παντως πολύ το μικρακι......το βραδυ...την ημερα του δινω μονο στηθος...

Επισης. θελω να ρωτησω για τη διατροφη και το θηλασμο.Ποιες τροφες βοηθουν στην παραγωγη γαλακτος? Ο τραχανας ενδείκνυται, επειδη το γαλα ειναι ξινισμενο?

Διαφημίσεις

επίσης, πώς μπορώ να κάνω τραπεζα γαλακτος με το θηλαστρο, ωστε να του δινω δικο μου γαλα και οχι συμπληρωμα ξενου....

να σου ζήσει

αν θέλεις απάντησε στις ερωτήσεις εδώ για να έχουμε μια εικόνα...

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962

Καλησπέρα κορίτσια! Έχω ένα κοριτσάκι 4μιση μηνών και ως τώρα την θηλάζω αποκλειστικά.Την προηγούμενη βδομάδα αδιαθέτησα για πρώτη φορά μετά τον τοκετό και είχα πολλή αιμοραγία. Αυτό που με ανησύχησε όμως ήταν οτι μειώθηκε το γάλα μου και η μικρή αφου δεν είχε όσο ήθελε να πιεί έκλαιγε. Έτρωγε περίπου 20-40 λεπτα γεύμα/μαστό και φτάσαμε να τρώει 5-10 λεπτα απο τον κάθε μαστο γιατί δεν είχα γάλα.Μήπως θα μπορούσε κάποια κοπέλα να με βοηθήσει γιατί θέλω να την θηλάσω όσο πιο πολύ γίνεται? Το γάλα θα επανέλθει ή σιγά-σιγά θα κοπεί?

και εγω στην κορουλα μας αδιαθετησα στους δυο μηνες ...παρατηρησα μικρη μειωση που ομβως ηταν παροδικη...θα σου ελεγα να μην ανησυχεις..και εγω ειχα νομισει οτι με το που ερχεται η περιοδος θα μου κοπει το γαλα αλλα ειναι και αυτο ενας ΜΥΘΟΣ, καποια μωρα δυσανασχετουν διοτι λεει η Πατσουρου οτι αλλαζει η γευση του γαλακτος εκεινες τις ημερες, παντως ειναι κατι που δεν κρατα πολυ, και εμενα ΤΙς ημερες περιοδου ειχε μια ελαφρα ανησυχια...ευτυχως υπαρχει το φορουμ...τη θηλασα μεχρι 18 μηνων οποτε και εμρεινα εγκυος στο γιο μας...καλη συνεχεια!!!

καλησπερα, γεννησα στις 26/1 ενα αγορακι 3120γρ ,φυγαμε απο το μαιευτηριο 2880. στο μαιευτηριο θηλαζα εκτος απο 1 φορα την ημερα το βραδι που αν και ετρωγε 1 ωρα απο τα δυο στηθη κιολας (μιση και μιση οχι προγραμματισμενα, μεχρι να αφησει το παιδι το στηθος) εκλαιγε με λυγμους, το εβαζα στο στηθος και το επιανε και το εβγαζε και εψαχνε παλι αλλα δεν μπορουσε να φαει.

σημερα ειμαστε στην 5η ημερα ζωης του, αν πιεσω το στηθος το γαλα δεν πεταγεται αλλα τρεχει γυρω απο τη θηλη. απο 2 οπες φαινεται να βγαινει οχι απο περισσοτερες. θελω τοσο πολυ να θηλασω αλλα κλαιει και λυπαμαι αφανταστα. μπορω να το εχω ολη μερα εκει αλλα παλι κλαιει και το βαζει και το βγαζει.

αποδεδειγμενα πιανει μια χαρα τη θηλη, το ειδαμε και στο μαιευτηριο αλλα το καταλαβαινω γιατι το ακουω και στην αρχη που καταπινει,δε με ποναει και νιωθω και τη μητρα να συσπαται πολλες φορες.

εχω προμηθευτει το symphony της medela ηδη αλλα σε μια προσπαθεια που εκανα εβγαλα σε 10 λεπτα περιπου 5μλ απο καθε στηθος.

εστειλα τη μαμα μου να παρει ταμπλετες μαγιας μπυρας για να αυξησω την παραγωγη.

ο παιδιατρος μου ειπε να θηλαζω 15 και 15 λεπτα απο καθε στηθος κατι που δεν εκανα καθως εδινα κυριως το ενα απο τα δυο καθε φορα εκτος απο το βραδι που σας ειπα που κλαιει πολυ, και τον αφηνω οσο θελει ακομα και ωρα. βεβαια οι θηλαστικες κινησεις ειναι σταθερες στην αρχη και συνεχομενες αλλα μετα απο 5 λεπτα κανει 4-5 και μετα παυση για μερικα δευτερολεπτα. χρειαζεται να πιεσω το στηθος για να ξεκινησει παλι να θηλαζει. αν τον βγαλω κλαει και ψαχνει με ανοιχτο στομα το στηθος μου.

σας παρακαλω, ιδιαιτερα την αγλαια να με βοηθησετε, θελω παρα πολυ να θηλασω αλλα ακομα και να βγαζω με το θηλαστρο και να το δινω δε με πειραζει αρκει να ειναι το δικο μου γαλα. απλα βλεπω οτι πιανει τοσο καλα το στηθος και δεν χορταινει ακομα.

ποτε θα ερθει τοσο γαλα που θα βγαινει απο πολλες οπες με δυναμη. αφου τον θηλαζω συνεχεια δεν θα επρεπε να εχει γινει αυτο ηδη;

σας παρακαλω βοηθηστε

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

καλησπερα, γεννησα στις 26/1 ενα αγορακι 3120γρ ,φυγαμε απο το μαιευτηριο 2880. στο μαιευτηριο θηλαζα εκτος απο 1 φορα την ημερα το βραδι που αν και ετρωγε 1 ωρα απο τα δυο στηθη κιολας (μιση και μιση οχι προγραμματισμενα, μεχρι να αφησει το παιδι το στηθος) εκλαιγε με λυγμους, το εβαζα στο στηθος και το επιανε και το εβγαζε και εψαχνε παλι αλλα δεν μπορουσε να φαει.

σημερα ειμαστε στην 5η ημερα ζωης του, αν πιεσω το στηθος το γαλα δεν πεταγεται αλλα τρεχει γυρω απο τη θηλη. απο 2 οπες φαινεται να βγαινει οχι απο περισσοτερες. θελω τοσο πολυ να θηλασω αλλα κλαιει και λυπαμαι αφανταστα. μπορω να το εχω ολη μερα εκει αλλα παλι κλαιει και το βαζει και το βγαζει.

αποδεδειγμενα πιανει μια χαρα τη θηλη, το ειδαμε και στο μαιευτηριο αλλα το καταλαβαινω γιατι το ακουω και στην αρχη που καταπινει,δε με ποναει και νιωθω και τη μητρα να συσπαται πολλες φορες.

εχω προμηθευτει το symphony της medela ηδη αλλα σε μια προσπαθεια που εκανα εβγαλα σε 10 λεπτα περιπου 5μλ απο καθε στηθος.

εστειλα τη μαμα μου να παρει ταμπλετες μαγιας μπυρας για να αυξησω την παραγωγη.

ο παιδιατρος μου ειπε να θηλαζω 15 και 15 λεπτα απο καθε στηθος κατι που δεν εκανα καθως εδινα κυριως το ενα απο τα δυο καθε φορα εκτος απο το βραδι που σας ειπα που κλαιει πολυ, και τον αφηνω οσο θελει ακομα και ωρα. βεβαια οι θηλαστικες κινησεις ειναι σταθερες στην αρχη και συνεχομενες αλλα μετα απο 5 λεπτα κανει 4-5 και μετα παυση για μερικα δευτερολεπτα. χρειαζεται να πιεσω το στηθος για να ξεκινησει παλι να θηλαζει. αν τον βγαλω κλαει και ψαχνει με ανοιχτο στομα το στηθος μου.

σας παρακαλω, ιδιαιτερα την αγλαια να με βοηθησετε, θελω παρα πολυ να θηλασω αλλα ακομα και να βγαζω με το θηλαστρο και να το δινω δε με πειραζει αρκει να ειναι το δικο μου γαλα. απλα βλεπω οτι πιανει τοσο καλα το στηθος και δεν χορταινει ακομα.

ποτε θα ερθει τοσο γαλα που θα βγαινει απο πολλες οπες με δυναμη. αφου τον θηλαζω συνεχεια δεν θα επρεπε να εχει γινει αυτο ηδη;

σας παρακαλω βοηθηστε

Πόσες πάνες βρέχει?? και πόσες λερώνει??

για να μετρήσεις τις πάνες του 24ωρου θα πρέπει να βάλεις χαρτί υγείας στην πάνα αν βράχει είναι οκ

για να είσαι σίγουρη ότι τρέφεται καλά οι βρεγμένες πάνες πρέπει να είναι 8 (απλά βρεγμένες)

και λερωμένες (αν το μωρό θηλάζει αποκλειστικά )3- 4 κενώσεις στο μέγεθος μιας κουταλιάς της σούπας

πόσα γεύματα κάνει το μωρό??

ξεκινάς και μας ενημερώνεις :)

ΚΡΙΣΤΙΝΑ καλησπερα!Εχουμε 5μερες τωρα που αντλουμε γαλατακι κ πιστευω οτι τα παμε πολυ καλα αφου εφτασα σημερα να του δωσω 150ml δικα μου:)..ειμαι πολυ χαρουμενη γι'αυτο!!

Ηθελα να σε ρωτησω τα εξης :επειδη το symphony ειναι βαρυ κ λιγο δυσκολο στην μετακινηση μπορω να χρησιμοποιω το Nuk που εχω οταν ειμαι εκτος σπιτιου για μεγαλυτερο διαστημα των 3ωρων?κ οι θηλες μου πονανε λιγο απο τις συνεχομενες αντηλησεις ειναι φυσιολογικο φανταζομαι ε?

απο χθες το απογευμα που αρχισαμε να μετραμε και να σημειωνουμε εχει κανει 8 γευματα εκ των οποιων τα 2 ειχαν και ξενο γαλα επιπλεον, εχει κανει 3 φορες κακα και 8-9 φορες τσισα, δεν ξερω αν ειναι και 10 γιατι οταν πηγαινα να τον αλλαξω η πανα ηταν ελαφρως βρεμενη με σταγονες δηλαδη, ισα που το καταλαβαινες και ή στο καπακι που τον επλενα ή μολις εβαζα την πανα τα εκανε. να σημεωσω οτι οι πανες ηταν πολυ βρεμενες, μπροστα γεματες, τη μια φορα μας βγηκαν και εξω και τις δυο φορες που κατουρησε σε εμενα ηταν για αρκετα δευτερολεπτα. πιστευω οτι ειναι οκ αλλα αυτο αλλα δεν μπορω να αντιμετωπισω το συνεχες κλαμα και την απελπισμενη προσπαθεια να βρει γαλα και να μη βρισκει.

οι ταμπλετες θα βοηθησουν την παραγωγη (προφανως) και απο ποτε;

παταω το στηθος και δεν φευγει το γαλα με δυναμη και οπως ειπα απο 2-3 οπες. αυτο με ανησυχει και το κλαμα του παιδιου με την συνεχη αναζητηση για στηθος.

για να φανταστειτε, απο τις 1130 το πρωι μεχρι τις 1500 ετρωγε σχεδον συνεχεια και απο τα δυο στηθη, εκανε τσισα 2 φορες και κακα και μετα αφου ειδα και αποειδα ηπιε 70μλ γαλα...

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...