Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

αχ βρε Χριστίνα χίλια ευχαριστώ! το αντέγραψα και θα της το στείλω να το δει το πρωί και βλέπουμε! μπράβο σου για ακομα μια φορά που με τη γνώση σου σα μανούλα βοηθάς τόσες άλλες!

3IrTp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημερα κοριτσια. Να κανω μια ερωτηση αν υποθεσουμε οτι η μικρη φαει για 40 λεπτα απ το ενα στηθος και κοιμηθει και ξυπνησει σε κανα μισαωρο της δινω το ιδιο στηθος ή την αλλαζω?κι αν ειναι σε φαση νυστας της δινω να φει ή την κραταω στον ωμο και την κουναω και ετσι κοιμαται?εχω μπερδευτει με το θεμα του λιπαρου. αν κοιμοταν κασνα 5λεπτο οκ θα την εβαζα στο ιδιο ομως αν περασει 2ωρο απ την αρχη του γευματος να την αλλαζω?

RD3Up3.png

Καλημερα κοριτσια. Να κανω μια ερωτηση αν υποθεσουμε οτι η μικρη φαει για 40 λεπτα απ το ενα στηθος και κοιμηθει και ξυπνησει σε κανα μισαωρο της δινω το ιδιο στηθος ή την αλλαζω?κι αν ειναι σε φαση νυστας της δινω να φει ή την κραταω στον ωμο και την κουναω και ετσι κοιμαται?εχω μπερδευτει με το θεμα του λιπαρου. αν κοιμοταν κασνα 5λεπτο οκ θα την εβαζα στο ιδιο ομως αν περασει 2ωρο απ την αρχη του γευματος να την αλλαζω?

Είναι λάθος να το μετράς σε ώρες ή λεπτά.....

δηλ.

ξεκινάς με το πρώτο στήθος παρακολουθείς τις θηλαστικές κινήσεις που κάνει το μωρό. Το αφήνεις για όση ώρα κάνει καλές θηλαστικές κινήσεις όταν αρχίζει απλά να πιπιλάει για 5 λεπτά αλλά δεν βλέπεις να κατεβάζει γουλιές σήκωσε το να ρευτεί, επιστρέφεις στο ίδιο στήθος βοηθάς το μωρό να πιάσει κάνοντας breast compression αν δεν θέλει προσφέρεις το άλλο στήθος αν θέλει αφήνεις όσο θέλει.......... δεν είναι θέμα χρόνου. στο επόμενο ταισμα ξεκινάς με το στήθος που έδωσες λιγοτερο ή καθόλου..

Είναι λάθος να το μετράς σε ώρες ή λεπτά.....

δηλ.

ξεκινάς με το πρώτο στήθος παρακολουθείς τις θηλαστικές κινήσεις που κάνει το μωρό. Το αφήνεις για όση ώρα κάνει καλές θηλαστικές κινήσεις όταν αρχίζει απλά να πιπιλάει για 5 λεπτά αλλά δεν βλέπεις να κατεβάζει γουλιές σήκωσε το να ρευτεί, επιστρέφεις στο ίδιο στήθος βοηθάς το μωρό να πιάσει κάνοντας breast compression αν δεν θέλει προσφέρεις το άλλο στήθος αν θέλει αφήνεις όσο θέλει.......... δεν είναι θέμα χρόνου. στο επόμενο ταισμα ξεκινάς με το στήθος που έδωσες λιγοτερο ή καθόλου..

Το θεμα ειναι οτι κανει θηλαστικες κινησεις αλλα δεν καταπινει κανω συμπιεση νοιωθω το γαλα που φευγει αλλα δεν το καταπινει με αποτελεσμα να το πεταςι και οταν την συκωσω να τρεξει το γαλα. Ανοιγει το στομα καλα το χει μεσα αλλα δεν νοιωθω τα ουλα καθολου σαν να μην το κλεινει.Σκεφτομαι κατι. Οταν πηγα στον οστεοπαθητικο με εβαλε να θηλασω απ τ αριστερο μηπως αυτο επαιξε ρολο?

Αν της αλλαξω σε 5 λεπτα στηθος παλι δεν θα πιει πιο πολυ απ το αραιο?

RD3Up3.png

Το θεμα ειναι οτι κανει θηλαστικες κινησεις αλλα δεν καταπινει κανω συμπιεση νοιωθω το γαλα που φευγει αλλα δεν το καταπινει με αποτελεσμα να το πεταςι και οταν την συκωσω να τρεξει το γαλα. Ανοιγει το στομα καλα το χει μεσα αλλα δεν νοιωθω τα ουλα καθολου σαν να μην το κλεινει.Σκεφτομαι κατι. Οταν πηγα στον οστεοπαθητικο με εβαλε να θηλασω απ τ αριστερο μηπως αυτο επαιξε ρολο?

Αν της αλλαξω σε 5 λεπτα στηθος παλι δεν θα πιει πιο πολυ απ το αραιο?

τώρα δεν σε καταλαβαίνω ξεκινάς να θηλάζεις και κάνεις breast compression? θηλάζει το μωρό για κάποια ώρα και μετά δεν καταπίνει?....

θέλεις λίγο πιο αναλυτικά για να καταλάβω....γενικά

Διαφημίσεις

Επισης υπαρχει περιπτωση σ αυτο επειδη εχει μικροτερη ροη να φτανει πιο γρηγορα στο λιπαρο και να την νυσταζει?γιατι μετα απο 5 λεπτα ενεργου θηλασμου την πιανει νυστα. Κανω αποσυμπιεση τιποτα της βαζω γαλα στο χειλι τιποτα κοιμαται.βεβαια μετα απο λιγο ξυπναει. Να την αλλαζω ή να επιμεινω σ αυτο?Ετσι ομως θα περναει η ωρα και θα χανει γευματα.Νυστα φαι υπνος

RD3Up3.png

τώρα δεν σε καταλαβαίνω ξεκινάς να θηλάζεις και κάνεις breast compression? θηλάζει το μωρό για κάποια ώρα και μετά δεν καταπίνει?....

θέλεις λίγο πιο αναλυτικά για να καταλάβω....γενικά

Ξεκιναει ενεργα για 5 10 λεπτα και μετα την πιανει νυστα. Θηλαζει αραια. Νοιωθω οτι δεν πιανει ενω βεντουζαρει μου το κανει τσιχλα μετα και ρουφαει το στηθος προς τα μεσα αλλα καταποση μηδεν ή πολυ αραια. μεχρι που κοιμαται και δεν ανταποκρινεται. πιεζω εκει που πιανει εχει γαλα αλλα με μικρη ροη τι να πω δεν ξερω.Υπαρχει περιπτωση τα 5 λεπτα να της φτανουν?και στο αλλο να τρωει ενεργα 40?

RD3Up3.png

Ξεκιναει ενεργα για 5 10 λεπτα και μετα την πιανει νυστα. Θηλαζει αραια. Νοιωθω οτι δεν πιανει ενω βεντουζαρει μου το κανει τσιχλα μετα και ρουφαει το στηθος προς τα μεσα αλλα καταποση μηδεν ή πολυ αραια. μεχρι που κοιμαται και δεν ανταποκρινεται. πιεζω εκει που πιανει εχει γαλα αλλα με μικρη ροη τι να πω δεν ξερω.Υπαρχει περιπτωση τα 5 λεπτα να της φτανουν?και στο αλλο να τρωει ενεργα 40?

ok βάλτην στον ώμο να ρευτεί αν δεν.... ακούμπησε την να κοιμηθεί αν ξυπνήσει μέσα στην επόμενη ώρα ξεκίνα την στο ίδιο στήθος πάλι για όσο θέλει και προσφέρεις το άλλο μετά. η παραγωγή δεν είναι ίδια και στα δυο στήθη......

Δεν ξέρω να σου πω για το ξένο θα πρέπει να μιλήσει με τον παιδίατρο σχετικά αν το παιδί δείχνει να μην το δέχεται καλά. Επίσης να έχει το νου τους και για άλλες αντιδράσεις τύπου δερματικά θέματα, εξάνθημα μπούκωμα μήπως είναι αλλεργικό.

Για τον επαναγαλακτισμό τώρα ..........

Μπορεί να προσφέρει στήθος όταν το μωρό είναι χορτάτο. Η ποσότητα ξένου που πίνει το μωρό είναι πολύ μεγάλη οπότε θεωρώ ότι η γαλουχία έχει υποχωρήσει αρκετά. Άρα προσφέρει στήθος για έρχεται σε επαφή με το μωρό για την ώρα.

Νοικιάζει ένα νοσοκομειακό θήλαστρο μόνο αυτό είναι κατάλληλο για τη δουλειά που το θέλει. Θα βρει στην εταιρεία klinikum.

Θα ακολουθήσει το πρωτόκολλο αντλήσεων όπως το έχει βάλει η Αγλαία εδώ

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853

για την ώρα δεν έχει νόημα να βάζει το μωρό στο στήθος για γεύμα απλά ½ ή 1 ώρα μετά μπορεί να το βάζει για επαφή και έξτρα σημαντική βοήθεια για πρόκληση γαλουχίας

οι αντλήσεις είναι πάρα πολύ σημαντικές τονίζω μόνο ότι είναι προτιμότερο να είναι πολλές στον αριθμό παρά σε διάρκεια. Π.χ καλύτερο αποτέλεσμα θα έχει 8 αντλήσεις των 15 λεπτών παρά 5 αντλήσεις 25 λεπτών.

Μην περιμένει τεράστιες ποσότητες αρχικά θα χρειαστεί περίπου δυο εβδομάδες για να αρχίσει να βλέπει αποτελέσματα αν είναι τυχερή ίσως και νωρίτερα.

Προοδευτικά όσο θα αυξάνεται το γάλα της θα παλεύει και περισσότερο με το μωρό στο στήθος.....

Όταν το μωρό είναι χαλαρό προσφέρει στήθος δεν πιέζει απλά το κάνουν σαν παιχνίδι για την ώρα. Ξαπλώνουν μαζί το μεσημέρι πολύ επαφή δέρμα με δέρμα αφήνει το μωρό πάνω της να ψαχθεί να πιάσει κλπ. Να το προσελκύσει στο στήθος.

Παράλληλα με τις αντλήσεις μπορεί να πάρει fenugreek 3 χάπια Χ 3 φορές την ημέρα.

για την ώρα αυτά ξεκινάει να πάρει το θήλαστρο και να κάνει αντλήσεις

και τα λέμε

Χριστίνα γεια κι απο μενα επιτέλους!!!

Κατάφερα η χαζή και μπήκα!! Σ ευχαριστώ πολυ για τις συμβουλες σου, οπως εννοειται και τη φιλη μου την Angieπου μεσολαβησε! Η αλήθεια ειναι οτι καθε φορα που τον βαζω στο στηθος, ειναι οταν πειναει. Θα ξεκινησω να τον βαζω οταν ειναι χορτατος για να παιξει. Θα επιστρέψω με νεα!!

Χριστίνα γεια κι απο μενα επιτέλους!!!

Κατάφερα η χαζή και μπήκα!! Σ ευχαριστώ πολυ για τις συμβουλες σου, οπως εννοειται και τη φιλη μου την Angieπου μεσολαβησε! Η αλήθεια ειναι οτι καθε φορα που τον βαζω στο στηθος, ειναι οταν πειναει. Θα ξεκινησω να τον βαζω οταν ειναι χορτατος για να παιξει. Θα επιστρέψω με νεα!!

καλή αρχή......:-D

Περιμένουμε νεα σου ξεκίνα με αντλήσεις να δούμε στο περίπου που βρίσκεσαι στις ποσότητες και βλέπουμε....

Διαφημίσεις

μπράβο Βικάκι μου που τα κατάφερες και μπήκες! δοκίμασε απο σήμερα κιολας να τον βάλεις οπως σου πε η Χριστίνα,να ναι ήρεμος ,να τον βάλεις έιτε στο κρεβάτι μαζί σου,είτε αγκαλίτσα και κάντο σαν παιχνίδι.

διάβασε κι εδώ της Αγλαίας για τον επαναγαλακτισμό,θα σε βοηθήσει πολύ!

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853

και για θήλαστρο αν ειναι και νοικιάσεις νοσοκομειακό,πες μας να σου βρούμε τα τηλ.

Χριστινα με το mini electric medela που εχει γίνεται δουλειά ή όχι?

3IrTp3.png

Χριστινα με το mini electric medela που εχει γίνεται δουλειά ή όχι?

όχι με τίποτα το συγκεκριμένο θήλαστο είναι να αντλεί μια μαμά που έχει εδραιώσει γαλουχία ένα δυο γεύματα σε περίπτωση απουσίας. εμείς θέλουμε κάτι να μιμηθεί όσο πιο κοντά γίνεται το μωρό....

ok βάλτην στον ώμο να ρευτεί αν δεν.... ακούμπησε την να κοιμηθεί αν ξυπνήσει μέσα στην επόμενη ώρα ξεκίνα την στο ίδιο στήθος πάλι για όσο θέλει και προσφέρεις το άλλο μετά. η παραγωγή δεν είναι ίδια και στα δυο στήθη......

και αν με παει ετσι για 2ωρο τριωρο το αλλο δεν θα μεινει χωρις ερεθισμα?δηλαδη δεν θα μειωθει η παραγωγη?γιατι πιο πολυ καθεται στο δεξι που γουσταρει με το αριστερο τι θα κανω?

RD3Up3.png

Γεια σας!

Το ξέρω ότι δεν είναι το κατάλληλο μέρος για την ερώτηση που θέλω να κάνω, αλλά επειδή είμαι της παρέας λέω να ρωτήσω.

Τον Οκτώβριο μου ήρθε πρώτη φορά η περίοδος μετά τον τοκετό και θέλω να μείνω ξανά έγκυος. Χθες ήρθε και πάλι στις 33 ημέρες. Η πρώτη επίσημη προσπάθεια απέτυχε λοιπόν, αν και στις δύο προηγούμενες εγκυμοσύνες η σύλληψη είχε γίνει με την πρώτη (τύχη, ε;).:D

Υπάρχει περίπτωση ο θηλασμός να εμποδίζει τη σύλληψη τώρα, αν και ο κύκλος έχει επανέλθει;

Ευχαριστώ!

Β.Α.Γ.Γ.2009

υπαρχει η περιπτωση οι πρωτοι κυκλοι της περιοδου να ειναι χωρις ωορηξια αν θυμαμαι καλα

αλλα μπορει και απλα να μην ειχατε πετυχει τις γονιμες μερες σου

συνεχισε τις προσπαθειες χωρις αγχος και θα τα καταφερετε και παλι!

προσπαθησε να ξεκουραζεσαι οσο ειναι αυτο δυνατο και να χαλαρωνεις, βοηθαει στην συλληψη

αντε καλε επιτυχια! γρηγορα να μαθουμε τα χαρμοσυνα!

Διαφημίσεις

και αν με παει ετσι για 2ωρο τριωρο το αλλο δεν θα μεινει χωρις ερεθισμα?δηλαδη δεν θα μειωθει η παραγωγη?γιατι πιο πολυ καθεται στο δεξι που γουσταρει με το αριστερο τι θα κανω?

έγραψες

Κανω αποσυμπιεση τιποτα της βαζω γαλα στο χειλι τιποτα κοιμαται.βεβαια μετα απο λιγο ξυπναει. Να την αλλαζω ή να επιμεινω σ αυτο?

και σου απάντησα

ok βάλτην στον ώμο να ρευτεί αν δεν.... ακούμπησε την να κοιμηθεί αν ξυπνήσει μέσα στην επόμενη ώρα ξεκίνα την στο ίδιο στήθος πάλι για όσο θέλει και προσφέρεις το άλλο μετά.Η παραγωγή δεν είναι ίδια και στα δυο στήθη......

άρα αν το μωρό δεν έχει χορτάσει και ξυπνήσει σύντομα θα ξεκινήσεις από το στήθος που έδωσες θα θηλάσει για όσο θέλει και μετά θα προσφέρεις το άλλο αν πεινάει θα πιάσει. Αν δεν δεχτεί το άλλο θα θηλάσει στο επόμενο γεύμα.

Δεν υπάρχει μια απάντηση στο γιατί προτιμάει το ενα στήθος σε σχέση με το άλλο μπορεί να είναι κάτι μπορεί αν είναι πολλά μπορεί και τίποτα. Εσύ μπορείς απλά να δοκιμάζεις διάφορα πράγματα και στάσεις αλλά από εκεί και πέρα είναι στο μωρό.

Προσπάθησες να την ταΐσεις στο αριστερό στήθος χωρίς να την γυρίσεις αριστερά. Δηλ. Βάζεις έαν μαξιλάρι στα γόνατά σου για να στηρίζεις το σόμα της , με το δεξί χέρι κρατάς το κεφάλι της και με το αριστερό το στήθος σου......μήπως και έχει θέμα με την αριστερή πλευρά. αλλιώς μην σκοτίζεσαι πόση ώρα τρωει από το ένα και πόση από το άλλο αρκεί να τρωει.

για το βάρος τσέκαρες ?

Προσπάθησες να την ταΐσεις στο αριστερό στήθος χωρίς να την γυρίσεις αριστερά. Δηλ. Βάζεις έαν μαξιλάρι στα γόνατά σου για να στηρίζεις το σόμα της , με το δεξί χέρι κρατάς το κεφάλι της και με το αριστερό το στήθος σου......μήπως και έχει θέμα με την αριστερή πλευρά. αλλιώς μην σκοτίζεσαι πόση ώρα τρωει από το ένα και πόση από το άλλο αρκεί να τρωει.

για το βάρος τσέκαρες ?

κι η δικια μου περασε μια φαση που προτιμουσε το δεξι και στο αριστερο εκλειγε δεν ηθελε με τιποτα να κατσει και την εβαζα οπως σου εγραψε η κριστινα και το λυσαμε το προβλημα σιγα σιγα

Εγώ πάλι είχα πρόβλημα με το δεξί στήθος - τον καλό καιρό που θηλάζαμε όοοοολη μέρα (αχ, ωραίες εποχές!!!! :rolleyes: ). Για κάποιο λόγο δεν το προτιμούσε και αγχωνόμουν κι εγώ και δυσκολευόμουν να τον τοποθετώ σωστά. Το προσπαθούσα όμως πάντα και έτσι το πρόβλημα παρέμεινε κυρίως στο μυαλό μου. Υπήρχαν μέρες που τα καταφέρναμε να θηλάσουμε και στα δυο στήθη εξίσου καλά αλλά και μέρες που με το δεξί πάλευα. Και ακόμη και τώρα, που κλείνουμε ένα χρόνο, νιώθω πως το δεξί δεν έχει την ίδια ποσοτητα γάλα. Απλά τώρα δεν χρειάζεται να αγχώνομαι και να παλεύω να βάλω το μωρό σωστά... Τώρα, πια, υπάρχουν φορές που την ώρα που θηλάζει κάνει ακροβατικά από μόνος του!!! :D:D

sL7ap2.png

υπαρχει η περιπτωση οι πρωτοι κυκλοι της περιοδου να ειναι χωρις ωορηξια αν θυμαμαι καλα

αλλα μπορει και απλα να μην ειχατε πετυχει τις γονιμες μερες σου

συνεχισε τις προσπαθειες χωρις αγχος και θα τα καταφερετε και παλι!

προσπαθησε να ξεκουραζεσαι οσο ειναι αυτο δυνατο και να χαλαρωνεις, βοηθαει στην συλληψη

αντε καλε επιτυχια! γρηγορα να μαθουμε τα χαρμοσυνα!

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και τις ευχές!

Γίνεται να σου έρθει περίοδος χωρίς ωορρηξία;

Β.Α.Γ.Γ.2009

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και τις ευχές!

Γίνεται να σου έρθει περίοδος χωρίς ωορρηξία;

το εχω διαβασει σε αμερικανικο σαιτ αλλα αν θες διασταυρωσε το κι εσυ:D

έγραψες

και σου απάντησα

άρα αν το μωρό δεν έχει χορτάσει και ξυπνήσει σύντομα θα ξεκινήσεις από το στήθος που έδωσες θα θηλάσει για όσο θέλει και μετά θα προσφέρεις το άλλο αν πεινάει θα πιάσει. Αν δεν δεχτεί το άλλο θα θηλάσει στο επόμενο γεύμα.

Δεν υπάρχει μια απάντηση στο γιατί προτιμάει το ενα στήθος σε σχέση με το άλλο μπορεί να είναι κάτι μπορεί αν είναι πολλά μπορεί και τίποτα. Εσύ μπορείς απλά να δοκιμάζεις διάφορα πράγματα και στάσεις αλλά από εκεί και πέρα είναι στο μωρό.

για το βάρος τσέκαρες ?

Θα κανω αυτο που λες μου το πε και η συμβουλος να την μεταφερω χωρις να την γυρναω. Για το βαρος ο παιδιατρος μου πε να μην ανυσηχω αρκει να να πινει το λιπαρο. Οποτε και γω την παλευω αρκετα στο ιδιο (δυνηθως δεξι στηθος)και βλεπω πλεον σπορακια στα κακα της. Η μικρη ειναι πλεον 51 ημερων και κοιμαται ελαχιστα κανει 2 3ωρα το βραδυ μπορει με τα βιας(κι αυτο να κοιμηθει πνω μου)ενα το πρωι ή τ απογευμα δεν κοιμαται χωρις στηθος κ αν κανει κακα τη νυχτα αφου φαει και παω να την αλλαξω θελει ξανα φαι.Το δια τσυτα

Τγν εχω στο στηθος ολη μερα εκτος απο οταν κοιμαται κανει μπανιο ή την αλλαζω. Ολοι μου λενε οτι πλεον εχει μεγαλωσει και θα πρεπει να καθεται λιγο και χωρις το στηθος και οτι οι μαραθωνιοι κρατουν τις πρωτες 40 μερες.

Γι αυτιο ρωτησα για το 3ωρο. Ποτε να τη αλλαζω στηθος πια?Δεν καθεται καθολου αν δεν ειναι στο στηθος θα βγαζει γλωσσα θα ψαχνει θα τρωει χερια.και τελικα θα κλαει γιατι θελει στηθος......

Σημερα απο τιε 4 το πρωι τρωει μεχρι τις 6 κοιμηθηκε μεχρι τις 9 και απο εκεινη την ωρα με παει ετσι. Με μικρες παυσεις που την κραταει λιγο ο αντρας μου.Ψιλοκοιμαται στο στηθος και ξυπναει σαν να μην εφαγε ποτε.μηπως δεν χορταινει ποτε?γιατι ειναι σε νυστα και δεν θηλαζει με παθος οποτε μεχρι να χορτασει εχει ξανα πεινασει.

μηπως ειναι τεμπελα?μηπως πραγματι δεν χορτααινει?η ροη μου ειναι μικρη?θα πω βεβαια στη συμβουλο να ρθει να μας δει να βεβαιωσω οτι πιανει καλα και να με βοηθησει και με καμια αλλη σταστη μπας και θελει αλλαγη. Τι να πω εχω αγχωθει εχω και μεγαλο στηθος και δεν ξερω αν αδειαζει ωστε να δωθει ερεθισμα να ξανα γεμισει.Εχω πολλα νευρα και κουραη γιατι τοσες μερες υαρχει αυπνια μιας και η μικρη κοιμαται στο στηθος κι εγω μενω ξυπνια.

Ολοι μου λενε οτι πλεον εχει μεγαλωσει και θα πρεπει να καθεται λιγο και χωρις το στηθος και οτι οι μαραθωνιοι κρατουν τις πρωτες 40 μερες.

RD3Up3.png

Θα κανω αυτο που λες μου το πε και η συμβουλος να την μεταφερω χωρις να την γυρναω. Για το βαρος ο παιδιατρος μου πε να μην ανυσηχω αρκει να να πινει το λιπαρο. Οποτε και γω την παλευω αρκετα στο ιδιο (δυνηθως δεξι στηθος)και βλεπω πλεον σπορακια στα κακα της. Η μικρη ειναι πλεον 51 ημερων και κοιμαται ελαχιστα κανει 2 3ωρα το βραδυ μπορει με τα βιας(κι αυτο να κοιμηθει πνω μου)ενα το πρωι ή τ απογευμα δεν κοιμαται χωρις στηθος κ αν κανει κακα τη νυχτα αφου φαει και παω να την αλλαξω θελει ξανα φαι.Το δια τσυτα

Τγν εχω στο στηθος ολη μερα εκτος απο οταν κοιμαται κανει μπανιο ή την αλλαζω. Ολοι μου λενε οτι πλεον εχει μεγαλωσει και θα πρεπει να καθεται λιγο και χωρις το στηθος και οτι οι μαραθωνιοι κρατουν τις πρωτες 40 μερες.

Γι αυτιο ρωτησα για το 3ωρο. Ποτε να τη αλλαζω στηθος πια?Δεν καθεται καθολου αν δεν ειναι στο στηθος θα βγαζει γλωσσα θα ψαχνει θα τρωει χερια.και τελικα θα κλαει γιατι θελει στηθος......

Σημερα απο τιε 4 το πρωι τρωει μεχρι τις 6 κοιμηθηκε μεχρι τις 9 και απο εκεινη την ωρα με παει ετσι. Με μικρες παυσεις που την κραταει λιγο ο αντρας μου.Ψιλοκοιμαται στο στηθος και ξυπναει σαν να μην εφαγε ποτε.μηπως δεν χορταινει ποτε?γιατι ειναι σε νυστα και δεν θηλαζει με παθος οποτε μεχρι να χορτασει εχει ξανα πεινασει.

μηπως ειναι τεμπελα?μηπως πραγματι δεν χορτααινει?η ροη μου ειναι μικρη?θα πω βεβαια στη συμβουλο να ρθει να μας δει να βεβαιωσω οτι πιανει καλα και να με βοηθησει και με καμια αλλη σταστη μπας και θελει αλλαγη. Τι να πω εχω αγχωθει εχω και μεγαλο στηθος και δεν ξερω αν αδειαζει ωστε να δωθει ερεθισμα να ξανα γεμισει.Εχω πολλα νευρα και κουραη γιατι τοσες μερες υαρχει αυπνια μιας και η μικρη κοιμαται στο στηθος κι εγω μενω ξυπνια.

Ολοι μου λενε οτι πλεον εχει μεγαλωσει και θα πρεπει να καθεται λιγο και χωρις το στηθος και οτι οι μαραθωνιοι κρατουν τις πρωτες 40 μερες.

Τους άλλους του αφήνεις να λένε ................

Το πότε θα σταματήσουν οι μαραθώνιοι είναι στο παιδί. Εξάλλου μην ξεχνάς ότι είχατε και θέματα να λύσετε.

Με τον οστεοπαθητικό μίλησες μήπως χρειάζεστε άλλη μια επίσκεψη? Αν δεν κάνω λάθος έχεις κάνει μια

Κορίτσια να κάνω κι εγώ μια ερώτηση γιατί είμαι πολύ αγχωμένη όσον αφορά στο θέμα του αποκλειστικού θηλασμού.

Πριν από 8 μέρες γέννησα το δεύτερο παιδάκι μου. Δυστυχώς, το πρώτο δεν το θήλασα αποκλειστικά αλλά από την αρχή έπινε και ξένο γάλα. Δεν θέλω να επεκταθώ σε λεπτομέρειες αλλά θεωρώ ότι δεν με βοήθησαν καθόλου από το μαιευτήριο.

Τώρα, στο δεύτερο, αποφάσισα να το παλέψω όσο γίνεται με το θηλασμό. Αλλά φοβάμαι μήπως και δεν είναι αρκετό γι αυτόν το γάλα μου....Η αύξηση του βάρους του είναι καλή, δλδ 90 γραμμάρια σε δύο μέρες (στο μαιευτήριο έχασε την πρώτη μέρα 140 γρ, τη δεύτερη 150 γρ, την τρίτη πήρε 40 γρ και την πέμπτη 50 γρ). Όμως δεν ξέρω αν είναι καλές οι κενώσεις του. Η πάνα του είναι πάντα βρεγμένη. Αλλά όσον αφορά στα κακά προβληματίζομαι...Δλδ έχει πολύ συχνά αέρια που αφήνει και μια μικρή ποσότητα κακά, σαν κουτσουλιά ένα πράγμα. Αλλά δεν μου κάνει κάποια κένωση που να είναι μεγάλη η ποσότητα. Είναι φυσιολογικό αυτό ή δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά με το θηλασμό? Σποράκια υπάρχουν στα κακά του, δεν ξέρω αν αυτό σημαίνει κάτι....

rcTTp2.png?FOa8LWun

eoSGp2.png?NA1YYvQ4

Να σου ζήσει το μωράκι σου!:) για τον θηλασμό θα κοιτάς να έχει 6-8 βρεγμένες πάνες και 4-5 κακάκια -στο μέγεθος κουταλιάς της σούπας είναι μια χαρά, πόσο να κάνει το μικρουλάκι χιχι :D;) ότι έχει και σποράκια σημαίνει ότι όλα πηγαίνουν καλά και ότι πίνει και το λιπαρό γάλα

Keep breastfeeding!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...