Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Δοκίμασε και την στάση football hold έτσι όταν θα την έχεις στο αριστερό στήθος μπορείς να κρατάς το κεφάλι της δεξιά για να την διευκολύνεις, επίσης και αυτή η στάση διασφαλίζει να είναι το μωρό σταθερό καθώς κρατάς το κεφάλι με το ελεύθερο χέρι. Δες εδώ http://www.google.gr/url?sa=t&source=web&cd=1&ved=0CBUQtwIwAA&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3Dxb7FauyMQSg&ei=oG3eTOCvMYqJhQeak_nJDQ&usg=AFQjCNHppsUzvDbqoR9Dh5rqFXqlZjTmZg

Μπρούμυτα μην την βάζεις για ύπνο είναι πολύ μικρή ακόμα. Αν το μωρό παίρνει και από το λιπαρό γάλα φαίνεται κυρίως στις κενώσεις χρώμα κίτρινο μέχρι μουσταρδί και κόκκους.

Μπορείς να την βάλεις στο κρεβατάκι της και να σηκώσεις λίγο το στρώμα σε κλίση. Για το ρέψιμο την βάζεις στον ώμο χτυπάς ελαφρά την πλατούλα της επίσης μπορείς να την βάζεις στα γόνατά σου μπρούμυτα και να χαϊδεύεις την πλατούλα και περιμένεις κάτι άλλο δεν υπάρχει.

Προσπαθησα αυτη τη σταση αλλα δεν την βολευομαι ιδιαιτερα θα ξανα προσπαθησω.

Τα κακα ειναι κιττρινα προς μουσταρδι αλλα κοκους δεν βλεπω. Σηερα η μερα ηταν αθλια. Η μικρη συνεχεια στο στηθος να τρωει αλλα να νυσταζει και να κλαει γιατι δεν μπορουσε να κοιμηθει ηθελε το στηθος για να κοιμηθει.Το αφηνε στον υπνο της και ξυπναγε κλαιγοντας γιατι το χασε. Στο αριστερο κλασικα 10 λεπτα (ακομα δεν καταλαβαινω γιατι αφου ροη εχω)κοιμηθηκε αφου βγηκαμε με τ αμαξι βολτα και απο τις 5 μεχρι τις 10 ηθελε μονο το στηθος στο οποιο ετρωγε για κανα 40 λεπτο και μετα το θελε γι πιπιλα και υπνο.Την εβγαζα και εκλαιγε δεν ετρωγε ομως. Παιζει να το θελει για να κοιμηθει? Μετα που ηταν η ωρα να φαει δεν εβρισκε ροη και εκνευριζοταν και παλι κλαμα μεχρι που κοιμηθηκε αφου εβαγε κανα 10 λεπτο (και κοιμαται ακομα. Σου φαινεται φυσιολογικη ολη αυτη η συμπεριφορα? Οταν δεν κοιμαται θελει μονο στηθος ουτε ριλαξ ουτε τιποτα.

Για το ρεψιμο ετσι το κανω αλλα δεν ρευεται παντα την κραταω βεβαια κανα 15 λεπτο στον ωμο κι αν δεν οκ. Για τον υπνο δεν την θελει με τιποτα την καλαθουνα αν και εχει κλιση εχει και τα αντανακλαστικα των χεριων και την ταραζουν,

Τι κανω λαθος δεν καταλαβαινω εκτος και αν αυτη η συμοπεριφορα ειναι νορμαλ για μωρο 44 ημερων οποτε να μην αγχωνομαι. Απλα φοβαμαι με το πιπιλισμα και την νυστα μην χανουμε γευματα στο τελος.

RD3Up3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Προσπαθησα αυτη τη σταση αλλα δεν την βολευομαι ιδιαιτερα θα ξανα προσπαθησω.

Τα κακα ειναι κιττρινα προς μουσταρδι αλλα κοκους δεν βλεπω. Σηερα η μερα ηταν αθλια. Η μικρη συνεχεια στο στηθος να τρωει αλλα να νυσταζει και να κλαει γιατι δεν μπορουσε να κοιμηθει ηθελε το στηθος για να κοιμηθει.Το αφηνε στον υπνο της και ξυπναγε κλαιγοντας γιατι το χασε. Στο αριστερο κλασικα 10 λεπτα (ακομα δεν καταλαβαινω γιατι αφου ροη εχω)κοιμηθηκε αφου βγηκαμε με τ αμαξι βολτα και απο τις 5 μεχρι τις 10 ηθελε μονο το στηθος στο οποιο ετρωγε για κανα 40 λεπτο και μετα το θελε γι πιπιλα και υπνο.Την εβγαζα και εκλαιγε δεν ετρωγε ομως. Παιζει να το θελει για να κοιμηθει? Μετα που ηταν η ωρα να φαει δεν εβρισκε ροη και εκνευριζοταν και παλι κλαμα μεχρι που κοιμηθηκε αφου εβαγε κανα 10 λεπτο (και κοιμαται ακομα. Σου φαινεται φυσιολογικη ολη αυτη η συμπεριφορα? Οταν δεν κοιμαται θελει μονο στηθος ουτε ριλαξ ουτε τιποτα.

Για το ρεψιμο ετσι το κανω αλλα δεν ρευεται παντα την κραταω βεβαια κανα 15 λεπτο στον ωμο κι αν δεν οκ. Για τον υπνο δεν την θελει με τιποτα την καλαθουνα αν και εχει κλιση εχει και τα αντανακλαστικα των χεριων και την ταραζουν,

Τι κανω λαθος δεν καταλαβαινω εκτος και αν αυτη η συμοπεριφορα ειναι νορμαλ για μωρο 44 ημερων οποτε να μην αγχωνομαι. Απλα φοβαμαι με το πιπιλισμα και την νυστα μην χανουμε γευματα στο τελος.

Τι μου θυμίζεις………. Ναι έτσι ήμασταν και εμείς. Οι πάνες σας είναι είναι 5-6 βρεγμένες? Αν ναι τότε το γάλα είναι αρκετό άρα ψάχνεις τρόπους να ανακουφίσεις το μωρό γιατί οτιδήποτε το ενοχλεί φυσικά το εκτονώνει στο στήθος. καλό είναι να τσεκάρεις και το θέμα της ΓΟΠ μην τυχόν το μωρό πονάει. γενικά είναι απόλυτα φυσιολογικό. Δες λίγο εδώ το λινκ (άνοιξε και τα λινκ που υπάρχουν μέσα)

http://www.kellymom.com/bf/normal/growth-spurt.html

έχω θηλάσει και εγώ στο αμάξι αλλά είναι λάθος ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί και είναι επικίνδυνο όταν είστε βόλτα με το αμάξι να προτιμάς να την έχεις δεμένη στη θέση της αν θέλει να θηλάσει σταματάτε. Πάρε καλύτερα ενα σλιγκ βάλε το μωρό μέσα και κάντε βόλτα πάλι θα είναι σε κίνηση θα μπορείς να θηλάσεις αν θέλει θα έχει την ζεστασιά της μαμάς και φυσικά είναι ασφαλές για το μωρό και σένα. (δεν στο παίζω αυστηρή ούτε κάνω κήρυγμα απλά είναι επικίνδυνο για το μωρό και εσένα ακόμα και ένα απότομο φρενάρισμα …………). Θα έχεις τα χέρια σου ελεύθερα. Μια βόλτα είναι ευεργετική και για τις δυο σας. Προσπάθησε να μην πηγαίνεις σε μέρη με πολύ κόσμο και πολλά φώτα το απόγευμα, τα απογεύματα είναι πάντα πιο δύσκολα. Ένα πάρκο είναι προτιμότερο π.χ από ένα σουπερ μαρκετ. Μπορείς να της κάνεις μασάζ στην κοιλίτσα σε όλο της το σόμα και τα ποδαράκια μπρος πίσω. Θα διαβάσεις και στο λινκ διάφορους τρόπους. Στο θέμα του ύπνου με βοηθούσε να την βάζω στο πλαί (με κλίση στο κρεβάτι) και να την σκεπάζω σαν λουκάνικο…..έτσι τα χέρια της δεν μπορούσε να τα κουνάει (πεταγόταν κάθε φορά που ερχόντουσαν στο ύψος του προσώπου της η αλήθεια είναι ότι δεν αντιλαμβάνονται ακόμα ότι είναι δικά τους χέρια…). Η γιαγιά μου έλεγε να την φασκιώνω εγώ προτίμησα να την σκεπάζω έτσι πάνω στη λογική αυτή η αλήθεια είναι ότι ηρεμούσε πολύ το φάσκιωμα το φοβάμαι έχω διαβάσει και διάφορα οπότε……..

Δεν την θηλασα καλε στο αμαξι το εγραψα λαθος. Απλα κοιμηθηκε στ αμαξι και μετα που γυρισαμε στο σπιτι ηταν αυτο το μαραθωνιο. Δεν κανω τετοια ξερω οτι δεν κανει και οποτε την θηλασα στ αμαξι ηταν παρακαρισμενο.

Πανες εχουμε 6-7 σιγουρα. Γαλα εχω γιατι οποτε κοιταω αν εχει πετιεται απεναντι το θεμα ειναι οτι απ το πρωι κοιμαται στο στηθος τρωει κανα 10 λεπτο και μετρα ειναι νεκρη την κουναω της παιζω την μυτη τ αυτια με το ζορι καμια γουλια να πιει λες και επεσε σε ναρκη βγαινει η θηλη καποια στιγμη την βαζω να ρευτει και να σου το ματι γαριδα και κλαμα του σκοτωμου ασε που εχει γαλα στο στομα που δεν εχει καταπιει και πνιγεται. Ξανα στο στηθος ξανα τα ιδια και αγχωνομαι οτι δεν τρωει επαρκως. Και φυσικα οποτε καθεται (για λιγο)ολο γλωσσα βγαζει και ψαχνει το στηθος συνεχεια. Τωρα ας πουμε μετα απο τοσες ωρες μαραθωνιου ταισματος και υπνου ξυπνιου την πηρε ο αντρας μου στον ωμο στην καρεκλα του γραφειου την κουναγε με μουσικη και ξεραθηκε. Που σημααινει οτι ηθελε το στηθος για να κοιμηθει!!!

Sling πηρα απο αυριο θα το δοκιμασω. Το θεμα ειναι οτι ετσι ειναι τη μερα τ απογευμα ξυπνια και θελει να τρωει συνεχεια. Και το βραδυ στις 9 θα κοιμηθει και ας πιει κανα 10 λεπτο θα την ξυπνησω εγω στο 3ωρο 4ωρο και μετα ορθια καθε μια ωρα!!!!

Αγχωνομαι οτι δεν τρωει βεβαια ο αντρας μου μου λεει οτι αν ηθελε να φαει θα τρωγε αφου το χει το φαι στο στομα της.

Για ΓΟΠ πρεπει να ναι υπια γιατι ρουκετες δεν πεταει την κραταει και πολυ ωρα στον ωμο μετα το φαι (κσνσ 20 λεπτο)αλλα εχει πολλα σαλια και κανει κατι περιεργους θορυβοους.

Ποτε θα στρωσει η κατασταση ποτε θα ασχολειται και με αλλα περα απ το στηθος?

Πηρα και ριλαξ αλλα προς το παρον δεν καθεται καθολου.Να το παρω αποφαση οτι θα την εχω στο στηθος ολη μερα δηλαδη?δεν με ενοχλει αρκει να ξερω οτι ειναι φυσιολογικο και καποια στιγμη θα στρωσουν τα πραγματα.

RD3Up3.png

Αγχωνομαι οτι δεν τρωει βεβαια ο αντρας μου μου λεει οτι αν ηθελε να φαει θα τρωγε αφου το χει το φαι στο στομα της.

αν δεν έτρωγε θα φαινόταν στις πάνες

δοκίμασε να ταίζεις και με κλίση προς τα πίσω μήπως είναι καλύτερα. να μπορεί εκείνη να ελέγχει τη ροή του γάλακτος.π.χ αν η ροή είναι πολύ έντονη το μωρό "φουσκώνει" πολύ με το πρώτο γάλα. βάζεις μαξιλάρια στην πλάτη σου για να είσαι άνετα και το μωρό πάνω σου.

Ποτε θα στρωσει η κατασταση ποτε θα ασχολειται και με αλλα περα απ το στηθος?

στον 3ο μήνα θα είστε πολύ καλύτερα στον 4ο θα την κυνηγάς εσύ με το βυζί :D:D:D

Πηρα και ριλαξ αλλα προς το παρον δεν καθεται καθολου.Να το παρω αποφαση οτι θα την εχω στο στηθος ολη μερα δηλαδη?δεν με ενοχλει αρκει να ξερω οτι ειναι φυσιολογικο και καποια στιγμη θα στρωσουν τα πραγματα.

σίγουρα κάποια στιγμή θα στρώσουν

Καλησπερα. Σημερ τα παμε λιγο καλυτερα νομιζω. Θελω να κανω καποιες ερωτησεις μπορει να φαινονται χαζες. Το μωρο το βαλα απ την πρωτη μερα στο στηθος ασχετα αν δεν επιανε σωστα πληγωθηκαν οι θηλες μου αλλα ποτε δεν πετρωσε το στηθος. Αποκλειστικα θηλαζω τις τελευταιες βδομαδες. Αυτο σημαινει οτι τις 40 μερες τις περναω τωρα ή εφυγαν και εγκατασταθηκε η γαλουχια οποτε οτι εχω εχω? Επισης δεν καταλαβαινω ποτε αδειαζει το στηθος οποτε το πιεζω παντα βγαζει γαλα. Θα πρεει να το βγαζω για να παιρνει ερεθισμα να ξανα γεμισει?Ομως η ροη μου φαινεται καλη (την ειδε και η συμβουλος)παιζει η μικρη να εχει ακομα μνημες μπιμπερο και επειδη δεν βρισκει μεγαλη ροη να την παιρνει ο υπνος ή να γκρινιαζει?(αυτο γινεται τ απογευμα η γκρινια.

Αυτο με την μεγαλη ροη παιζει γιατι στην αρχη σκαει πολυ γρηγορα και η μικρη λαχανιαζει μετα τα 10 λεπτα οι κινησεις της ειναι πολυ αργες (οχχι οπως στην αρχη ειναι φυσιολογικο?)Δεν ξερω κοριτσια φοβαμαι οτι την υποσιτιζω και ξερω οτι το αγχος μονο κακο κανει αλλα απ τις 5 του μηνα ηταν 4030 και την προηγουμρνη Δευτερα πηγε 4110 και σημερα που τη ζυγισα ηταν 4170 δηλαδη 70 γρ σε μια βδομαδα!!!!!!!!Εχω φρικαρει και απογοητευτει το μωρο δεν τρωει μαλλον αποτελεσματικα δεν ξερω τι να κανω.......

RD3Up3.png

Διαφημίσεις

φίλες μανουλίτσες επανήλθα ,αλλά οχι για μένα!θελω να βοηθησω μια φιλη μου νεα μανούλα κι αυτή που θέλει να θηλάσει ,αλλά η παραπληροφορηση ως συνήθως δεν τη βοήθησε..θα κάνω 1 ερωτηση,ο μπέμπης της ειναι 30 ημερών,βλέπει το στηθος και κλαίει ,οποτε του δινει ξένο.πηρε το medela electric να αντλήσει,αλλά κατι δεν κανει καλά και πονάει πολύ και δε βγαζει γάλα.αν τη βοηθησουμε ολες μαζί τώρα είναι αργά για να θηλάσει ?επειδη τοσο καιρο στην ουσια δε θηλάζει.εγω μεσα απο σας εχω καταφερει 6,5 μηνες αποκλειστικο θηλασμο.θελω να ξερω αν ειναι αργα ή οχι τωρα .

προσπαθησε να γραψει εδω κ της σβηστηκε,ειναι αγχωμενη κ μπερδεμενη κ θελω να τη βοηθησω.αν μπορουμε πειτε μου και θα ρωτησω να μαθω λεπτομερεις,ζυγισεις,πανες,γευματα κτλ.

ευχαριστω!!

3IrTp3.png

Καλησπερα. Σημερ τα παμε λιγο καλυτερα νομιζω. Θελω να κανω καποιες ερωτησεις μπορει να φαινονται χαζες. Το μωρο το βαλα απ την πρωτη μερα στο στηθος ασχετα αν δεν επιανε σωστα πληγωθηκαν οι θηλες μου αλλα ποτε δεν πετρωσε το στηθος. Αποκλειστικα θηλαζω τις τελευταιες βδομαδες. Αυτο σημαινει οτι τις 40 μερες τις περναω τωρα ή εφυγαν και εγκατασταθηκε η γαλουχια οποτε οτι εχω εχω? Επισης δεν καταλαβαινω ποτε αδειαζει το στηθος οποτε το πιεζω παντα βγαζει γαλα. Θα πρεει να το βγαζω για να παιρνει ερεθισμα να ξανα γεμισει?Ομως η ροη μου φαινεται καλη (την ειδε και η συμβουλος)παιζει η μικρη να εχει ακομα μνημες μπιμπερο και επειδη δεν βρισκει μεγαλη ροη να την παιρνει ο υπνος ή να γκρινιαζει?(αυτο γινεται τ απογευμα η γκρινια.

Αυτο με την μεγαλη ροη παιζει γιατι στην αρχη σκαει πολυ γρηγορα και η μικρη λαχανιαζει μετα τα 10 λεπτα οι κινησεις της ειναι πολυ αργες (οχχι οπως στην αρχη ειναι φυσιολογικο?)Δεν ξερω κοριτσια φοβαμαι οτι την υποσιτιζω και ξερω οτι το αγχος μονο κακο κανει αλλα απ τις 5 του μηνα ηταν 4030 και την προηγουμρνη Δευτερα πηγε 4110 και σημερα που τη ζυγισα ηταν 4170 δηλαδη 70 γρ σε μια βδομαδα!!!!!!!!Εχω φρικαρει και απογοητευτει το μωρο δεν τρωει μαλλον αποτελεσματικα δεν ξερω τι να κανω.......

μπορείς να γράψεις τις ζυγίσεις αναλυτικά?

αν το μωρό δεν έτρωγε αποτελεσματικά θα φαινόταν στις πάνες σκέψου το λίγο δεν μπορεί να βρέχει 6-7 πάνες αν δεν πίνει γάλα γιατί πολύ απλά δεν πίνει κάτι άλλο.δοκίμασε για μια εβδομάδα να θηλάζεις σε στάση με κλίση προς τα πίσω και το μωρό πάνω σου ή στην αρχή του γεύματος αφήνεις το μωρό για μερικά λεπτά στο στήθος να κατεβάσει γάλα την βγάζεις (δαχτυλάκι στην ένωση των χειλιών για να ανοίξει το στόμα) και αφήνεις το γάλα να τρέξει σε μια πετσέτα, ύστερα βάζεις πάλι το μωρό στο στήθος. ισχύει πάντα να επιμένεις στο στήθος που ξεκίνησες το γεύμα μέχρι που το μωρό και μετά το breast compression χάσει το ενδιαφέρον του οπότε προσφέρεις το άλλο. όχι θήλαστρο

αλήθεια δεν πιστεύω να παίρνεις κάποιο συμπλήρωμα αύξησης γάλακτος τώρα?

η απογευματινή γκρίνια είναι πολυ συνηθισμένη δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα μπορείς όμως να προσπαθείς να βρεις τρόπους να την αντιμετωπίζεις.

φίλες μανουλίτσες επανήλθα ,αλλά οχι για μένα!θελω να βοηθησω μια φιλη μου νεα μανούλα κι αυτή που θέλει να θηλάσει ,αλλά η παραπληροφορηση ως συνήθως δεν τη βοήθησε..θα κάνω 1 ερωτηση,ο μπέμπης της ειναι 30 ημερών,βλέπει το στηθος και κλαίει ,οποτε του δινει ξένο.πηρε το medela electric να αντλήσει,αλλά κατι δεν κανει καλά και πονάει πολύ και δε βγαζει γάλα.αν τη βοηθησουμε ολες μαζί τώρα είναι αργά για να θηλάσει ?επειδη τοσο καιρο στην ουσια δε θηλάζει.εγω μεσα απο σας εχω καταφερει 6,5 μηνες αποκλειστικο θηλασμο.θελω να ξερω αν ειναι αργα ή οχι τωρα .

προσπαθησε να γραψει εδω κ της σβηστηκε,ειναι αγχωμενη κ μπερδεμενη κ θελω να τη βοηθησω.αν μπορουμε πειτε μου και θα ρωτησω να μαθω λεπτομερεις,ζυγισεις,πανες,γευματα κτλ.

ευχαριστω!!

ποτέ δεν είναι αργά πόσο μάλλον για μια μανούλα που είναι τόσο κοντά στον τοκετό και έχει τις ορμόνες με το μέρος της....;)

μπορείς να γράψεις τις ζυγίσεις αναλυτικά?

αν το μωρό δεν έτρωγε αποτελεσματικά θα φαινόταν στις πάνες σκέψου το λίγο δεν μπορεί να βρέχει 6-7 πάνες αν δεν πίνει γάλα γιατί πολύ απλά δεν πίνει κάτι άλλο.δοκίμασε για μια εβδομάδα να θηλάζεις σε στάση με κλίση προς τα πίσω και το μωρό πάνω σου ή στην αρχή του γεύματος αφήνεις το μωρό για μερικά λεπτά στο στήθος να κατεβάσει γάλα την βγάζεις (δαχτυλάκι στην ένωση των χειλιών για να ανοίξει το στόμα) και αφήνεις το γάλα να τρέξει σε μια πετσέτα, ύστερα βάζεις πάλι το μωρό στο στήθος. ισχύει πάντα να επιμένεις στο στήθος που ξεκίνησες το γεύμα μέχρι που το μωρό και μετά το breast compression χάσει το ενδιαφέρον του οπότε προσφέρεις το άλλο. όχι θήλαστρο

αλήθεια δεν πιστεύω να παίρνεις κάποιο συμπλήρωμα αύξησης γάλακτος τώρα?

η απογευματινή γκρίνια είναι πολυ συνηθισμένη δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα μπορείς όμως να προσπαθείς να βρεις τρόπους να την αντιμετωπίζεις.

Λοιπον οι ζυγισεις εχουν ως εξης:

30/9 3580 (γεννηση)

4/10 3360 (εξοδος)

6/10 3400

11/10 3580

18/10 3750

22/10 3860

25/10 3910

3/11 4010

5/11 4030 (ζυγαρια παιδιατρου)

8/11 4110

16/11 4170

17/11 4190

Αποκλειστικα θηλαζουμε απο τις 22/10

Με κλιση την θηλαζω το κεφαλακι προς τα πισω εν το μεταξυ οταν προσπαθω να βαλω περισσοτερο μερος της αλω στο στομα της το βγαζει γιατι πνιγεται ή τραβιεται πιο κατω και πιανει λιγο πανω απ τη ρογα. Αυτο το κανει απο χθες. Ολο το βραδυ ειμασταν ξυπνιες και ετρωγε κοιμοταν πιπιλιζε εγω εχω αγχωθει λογω των ζυγισεων και ξερω οτι επιρρεαζει. Τωρα κλαει προφανως νυσταζει κανει και το στομαχι της θορυβους και ενοχλειται και στηθος δεν θελει. Να τωρα κοιμαται στον ωμο της μανας μου που την κουναγε.

Καναμε και κακα στο ενδιαμεσο και ηταν νερουλα.

Παιρνω συμπληρωμα fenougreek.

Το στηθος δεν πριζεται πλεον καθολου και ειναι πολυ μαλακο.Γαλα υπαρχει ομως. Να χω υπερπαραγωγη? Φευγει συντριβανι αλλα απο εναν 2 πορους πετιεται βεβαι μακρια. Αν ηταν δεν θα πνιγοταν?Εχει και πολλα σαλια.Παντα ξεκιναω με το ενα αλλα μετα απο 10 λεπτα στο αριστερο ή κοιμαται ή πιπιλαει ή κανει κινηση αλλα δεν καταπινει και πνιγεται ή καταπινει αργα λογω νυστας προφανως εχει μικροτερη ροη οποτε την αλλαζω. 20 λεπτο δεν εχει κατσει και στις αρχεις ηταν τ αγαπημενο της.

Σ αυτο με τις πανες εχεις δικιο το ιδιο μου λεει και ο αντρας μου αφου κατουραει πινει. Εγω δεν λεω οτι δεν τραβαει απλα το 20 λεπτο με το ζορι το βγαζουμε κ αυτο οχι πολυ ενεργατα πρωτα 10 ειναι ενεργα μετα νυσταζει και αργει πολυ σε σημειο που της φευγει το στηθος ή ξεβεντουζαρει με το στηθος στο στομα και μετα απο λιγο ξυπναει και ψαχνει παλι.

Κατι γινεται λαθος. Ανοιγειθ μεγαλο στομα αλλα οταν το κλεινει δεν πιανει πολυ αλω. Λες να φευγει πολυ γαλα και στα 10 λεπτα να φουσκωνει και μετα απο λιγο να θελει κι αλλο γιατι δεν εχει χορτασει απ το λιπαρο?

RD3Up3.png

Λοιπον οι ζυγισεις εχουν ως εξης:

30/9 3580 (γεννηση)

4/10 3360 (εξοδος)

6/10 3400

11/10 3580

18/10 3750

22/10 3860

25/10 3910

3/11 4010

5/11 4030 (ζυγαρια παιδιατρου)

8/11 4110

16/11 4170

17/11 4190

Αποκλειστικα θηλαζουμε απο τις 22/10

Με κλιση την θηλαζω το κεφαλακι προς τα πισω εν το μεταξυ οταν προσπαθω να βαλω περισσοτερο μερος της αλω στο στομα της το βγαζει γιατι πνιγεται ή τραβιεται πιο κατω και πιανει λιγο πανω απ τη ρογα. Αυτο το κανει απο χθες. Ολο το βραδυ ειμασταν ξυπνιες και ετρωγε κοιμοταν πιπιλιζε εγω εχω αγχωθει λογω των ζυγισεων και ξερω οτι επιρρεαζει. Τωρα κλαει προφανως νυσταζει κανει και το στομαχι της θορυβους και ενοχλειται και στηθος δεν θελει. Να τωρα κοιμαται στον ωμο της μανας μου που την κουναγε.

Καναμε και κακα στο ενδιαμεσο και ηταν νερουλα.

Παιρνω συμπληρωμα fenougreek.

Το στηθος δεν πριζεται πλεον καθολου και ειναι πολυ μαλακο.Γαλα υπαρχει ομως. Να χω υπερπαραγωγη? Φευγει συντριβανι αλλα απο εναν 2 πορους πετιεται βεβαι μακρια. Αν ηταν δεν θα πνιγοταν?Εχει και πολλα σαλια.Παντα ξεκιναω με το ενα αλλα μετα απο 10 λεπτα στο αριστερο ή κοιμαται ή πιπιλαει ή κανει κινηση αλλα δεν καταπινει και πνιγεται ή καταπινει αργα λογω νυστας προφανως εχει μικροτερη ροη οποτε την αλλαζω. 20 λεπτο δεν εχει κατσει και στις αρχεις ηταν τ αγαπημενο της.

Σ αυτο με τις πανες εχεις δικιο το ιδιο μου λεει και ο αντρας μου αφου κατουραει πινει. Εγω δεν λεω οτι δεν τραβαει απλα το 20 λεπτο με το ζορι το βγαζουμε κ αυτο οχι πολυ ενεργατα πρωτα 10 ειναι ενεργα μετα νυσταζει και αργει πολυ σε σημειο που της φευγει το στηθος ή ξεβεντουζαρει με το στηθος στο στομα και μετα απο λιγο ξυπναει και ψαχνει παλι.

Κατι γινεται λαθος. Ανοιγειθ μεγαλο στομα αλλα οταν το κλεινει δεν πιανει πολυ αλω. Λες να φευγει πολυ γαλα και στα 10 λεπτα να φουσκωνει και μετα απο λιγο να θελει κι αλλο γιατι δεν εχει χορτασει απ το λιπαρο?

Κάπως έτσι το σκέφτομαι

Δεν είναι απαραίτητα υπερπαραγωγή αλλά μπορεί να έχεις έντονη ροή να φουσκώνει γρήγορα με το πρώτο γάλα και να πηγαίνει έτσι αλυσίδα το θέμα (έντονη κολικοί, ανήσυχο μωρό, όχι καλή πρόσληψη βάρους).

Η στάση που ενδείκνυται σε αυτήν την περίπτωση φαίνεται σε αυτό το λινκ (υπάρχουν φωτογραφίες) διάβασε το

http://www.kellymom.com/bf/supply/fast-letdown.html

Το πιο φρόνιμο από την πλευρά σου θα ήταν να πας στον/στην παιδίατρο να ζυγίσει το μωρό στη δική του ζυγαριά και να εκτιμήσει εκ νεου τα δεδομένα. Από τις 11/10/10 έως τις 17/11/10 (αν οι ζυγαριές σας συμβαδίζουν) το μωρό κατά μέσο όρο παίρνει 16,50 γρ την ημέρα (610γρ σε 37 μέρες) το οποίο θα μπορούσε να είναι αποδεκτό αλλά είναι φτωχό. Σημαντικό λοιπόν είναι να αποκλείσει ο παιδίατρος παθολογικούς παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάζουν την πρόσληψη βάρους όπως ουρολοίμωξη (δεν είναι απαραίτητο να έχει το μωρό πυρετό)ή π.χ το μωρό να πονάει λόγω ΓΟΠ οπότε να επηρεάζονται τα γεύματα του και η πρόσληψη βάρους (υπάρχει και η σιωπηλή ΓΟΠ χωρίς έντονες αναγωγές). Είναι όμως εντελώς λάθος να κάνουμε υποθέσεις εμείς για αυτό θεωρώ σημαντικό να σας δει ο παιδίατρος και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Από κει και πέρα το βλέπουμε πάλι.

Διαφημίσεις

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!Χριστίνα ευχαριστώ,αυτό ήθελα να ακούσω για να την πείσω να προσπαθήσει! (αλήθεια στο Σύνταγμα δε σε γνώρισα γμτ,που ήσουν? άσχετο !)

μου λες τι ακριβως πρεπει να τη ρωτησω για να τη βοηθησουμε?γιατι τα λέμε γραπτώς όλα αυτά .οπότε να ξέρω τι θέλουμε.ζυγισεις? πόσα γευματα τη μέρα τρώει?

τη στιγμη που το μωρο στο στήθος δεν κάθεται καθολου ,παίζει να μην έχει γάλα πια? όχι,ε?

3IrTp3.png

Κάπως έτσι το σκέφτομαι

Δεν είναι απαραίτητα υπερπαραγωγή αλλά μπορεί να έχεις έντονη ροή να φουσκώνει γρήγορα με το πρώτο γάλα και να πηγαίνει έτσι αλυσίδα το θέμα (έντονη κολικοί, ανήσυχο μωρό, όχι καλή πρόσληψη βάρους).

Η στάση που ενδείκνυται σε αυτήν την περίπτωση φαίνεται σε αυτό το λινκ (υπάρχουν φωτογραφίες) διάβασε το

http://www.kellymom.com/bf/supply/fast-letdown.html

Το πιο φρόνιμο από την πλευρά σου θα ήταν να πας στον/στην παιδίατρο να ζυγίσει το μωρό στη δική του ζυγαριά και να εκτιμήσει εκ νεου τα δεδομένα. Από τις 11/10/10 έως τις 17/11/10 (αν οι ζυγαριές σας συμβαδίζουν) το μωρό κατά μέσο όρο παίρνει 16,50 γρ την ημέρα (610γρ σε 37 μέρες) το οποίο θα μπορούσε να είναι αποδεκτό αλλά είναι φτωχό. Σημαντικό λοιπόν είναι να αποκλείσει ο παιδίατρος παθολογικούς παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάζουν την πρόσληψη βάρους όπως ουρολοίμωξη (δεν είναι απαραίτητο να έχει το μωρό πυρετό)ή π.χ το μωρό να πονάει λόγω ΓΟΠ οπότε να επηρεάζονται τα γεύματα του και η πρόσληψη βάρους (υπάρχει και η σιωπηλή ΓΟΠ χωρίς έντονες αναγωγές). Είναι όμως εντελώς λάθος να κάνουμε υποθέσεις εμείς για αυτό θεωρώ σημαντικό να σας δει ο παιδίατρος και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Από κει και πέρα το βλέπουμε πάλι.

Εχω μεγαλη ροη γιατι τωρα τα παταω και τα 2 και φευγει συντριβανι πολυ μακρια. χωρις πολυ πιεση κιολας ετσι ελαφρα το παταω καθε 2 κινησεις. Εχει πολλα αερια λαχανιαζει στην αρχη κανει και κλικ κατα τον θηλασμο. Θα τον παρω τον παιδιατρο δεν παει αλλο το μωρο δεν κοιμηθηκε ολο το βραδυ και τωρα κοιμαται μονο στον ωμο μας αν την βαλω στο κρεβατι ξυπναει.αλλα την ροη μου δεν πρεπει να την δει καποιος να αποκλεισουμε κι αυτο?

RD3Up3.png

Εχω μεγαλη ροη γιατι τωρα τα παταω και τα 2 και φευγει συντριβανι πολυ μακρια. χωρις πολυ πιεση κιολας ετσι ελαφρα το παταω καθε 2 κινησεις. Εχει πολλα αερια λαχανιαζει στην αρχη κανει και κλικ κατα τον θηλασμο. Θα τον παρω τον παιδιατρο δεν παει αλλο το μωρο δεν κοιμηθηκε ολο το βραδυ και τωρα κοιμαται μονο στον ωμο μας αν την βαλω στο κρεβατι ξυπναει.αλλα την ροη μου δεν πρεπει να την δει καποιος να αποκλεισουμε κι αυτο?

Προτιμώ να το καθορίσεις εσύ αυτό....

δοκίμασε τη στάση που φαίνεται στο λινκ ή το να αφήνεις το γάλα να τρέξει όπως σου έγραψα. Κόψε και το fenugreek. Τείνω να πιστεύω ότι είναι αυτό βάση αυτών που περιγράφεις. Διάβασε λίγο και αυτό εδώ http://www.nbci.ca/index.php?option=com_content&view=article&id=13:colic-in-the-breastfed-baby&catid=5:information&Itemid=17

σε μια εβδομάδα θα πρέπει να δεις βελτίωση αν μη τι άλλο στην ανησυχία του μωρού....

μίλα με τη σύμβουλο να δεις τι θα σου πει και εκείνη αν και πιστεύω ότι πρέπει να σας δει ξανά ο παιδίατρος απλά και μόνο να είσαι ήσυχη και να στοχεύσεις στην αντιμετώπιση της έντονης ροής.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!Χριστίνα ευχαριστώ,αυτό ήθελα να ακούσω για να την πείσω να προσπαθήσει! (αλήθεια στο Σύνταγμα δε σε γνώρισα γμτ,που ήσουν? άσχετο !)

μου λες τι ακριβως πρεπει να τη ρωτησω για να τη βοηθησουμε?γιατι τα λέμε γραπτώς όλα αυτά .οπότε να ξέρω τι θέλουμε.ζυγισεις? πόσα γευματα τη μέρα τρώει?

τη στιγμη που το μωρο στο στήθος δεν κάθεται καθολου ,παίζει να μην έχει γάλα πια? όχι,ε?

Να απαντήσει στις ερωτήσεις που σου βάζω εδώ

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962

όσες περισσότερες λεπτομέρειες τόσο το καλύτερο...

μπορεί να να ειδωθήκαμε εγώ ήμουν αυτή που κυνηγούσε ένα παρτσακλό μέσα στα περιστέρια:D

της το στειλα με μηνυμα,μακαρι να τα καταφερουμε!ειμασταν τοσες πολλές Χριστινάκι που δε θυμάμαι! αντε να δουμε φωτογραφιες στο μητρικος θηλασμός,δεν έχουν μπει ακόμα:-(

δηλ η γαλουχία αν πάρει ας πουμε συμπλήρωμα και αντλεί και συστηματικά θα επανέλθει?

3IrTp3.png

Διαφημίσεις

της το στειλα με μηνυμα,μακαρι να τα καταφερουμε!ειμασταν τοσες πολλές Χριστινάκι που δε θυμάμαι! αντε να δουμε φωτογραφιες στο μητρικος θηλασμός,δεν έχουν μπει ακόμα:-(

δηλ η γαλουχία αν πάρει ας πουμε συμπλήρωμα και αντλεί και συστηματικά θα επανέλθει?

Αν μπορούν να ανακτήσουν γαλουχία μητέρες που δεν έχουν γεννήσει καν γιατί να μην μπορεί εκείνη. Απλά το μπορώ είναι πολύ σχετικό (τα όρια του καθενός είναι τελείως διαφορετικά). Το έχω πει ξανά αν μου έλεγαν να περπατήσω σε αναμμένα κάρβουνα θα το έκανα αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει ή μπορεί να το κάνει και άλλη μαμά. Για μένα άξιζε η όλη προσπάθεια (είχα σταματήσει τον θηλασμό με χάπια για 20 μέρες άρα ξεκίνησα από το 0) για κάποια άλλη μαμά μπορεί να μην αξίζει..........

Αν μπορούν να ανακτήσουν γαλουχία μητέρες που δεν έχουν γεννήσει καν γιατί να μην μπορεί εκείνη. Απλά το μπορώ είναι πολύ σχετικό (τα όρια του καθενός είναι τελείως διαφορετικά). Το έχω πει ξανά αν μου έλεγαν να περπατήσω σε αναμμένα κάρβουνα θα το έκανα αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει ή μπορεί να το κάνει και άλλη μαμά. Για μένα άξιζε η όλη προσπάθεια (είχα σταματήσει τον θηλασμό με χάπια για 20 μέρες άρα ξεκίνησα από το 0) για κάποια άλλη μαμά μπορεί να μην αξίζει..........

σωστά τα λες Χριστίνα μου! βλέπω οτι θέλει και θα προσπαθήσω να τη βοηθήσω εστω κι απο μακρυά!

3IrTp3.png

Προτιμώ να το καθορίσεις εσύ αυτό....

δοκίμασε τη στάση που φαίνεται στο λινκ ή το να αφήνεις το γάλα να τρέξει όπως σου έγραψα. Κόψε και το fenugreek. Τείνω να πιστεύω ότι είναι αυτό βάση αυτών που περιγράφεις. Διάβασε λίγο και αυτό εδώ http://www.nbci.ca/index.php?option=com_content&view=article&id=13:colic-in-the-breastfed-baby&catid=5:information&Itemid=17

σε μια εβδομάδα θα πρέπει να δεις βελτίωση αν μη τι άλλο στην ανησυχία του μωρού....

μίλα με τη σύμβουλο να δεις τι θα σου πει και εκείνη αν και πιστεύω ότι πρέπει να σας δει ξανά ο παιδίατρος απλά και μόνο να είσαι ήσυχη και να στοχεύσεις στην αντιμετώπιση της έντονης ροής.

Λοιπον τωρα που ξυπνησε την ταισα αφου ειχα βγαλει αρκετο γαλα συνεχισε βεβαια να χει ροη αλλα οχι τοσο πολυ στην αρχη πεταγοταν απο 5-6 τρυπες μετα απο καν 2 συνεχιζε να λαχανιαζει και ετρωγε με μικρες παυσεις εν το μεταξυ ενω πιανει το πανω μερος της αλω μετα κατενβαινει λιγο πανω απ τη θηλη που η ροη ειναι μικροτερη εκει λοιπον που ετρωγε και αρχισε να πιπιλαει ειχε νανουριστει κιολας προφανως της ερχοταν γαλα ενω δεν ηθελε και εκνευριζοταν και αρχισε το κλαμα εκενε και κακα κιτρινωπα αυτη τη φορα. Μετα απο κανα μισαωρο την ξανα βαζω γιατι εψαχνε εφαγε με τον ιδιο τροπο και παλι κλαμα μετα απο κανα τεταρτο μου πεταει τη θηλη της ετρεχε και γαλα στο πλαι και παλι κλαμα την συκωνω να ρευτει δεν ρευεται την ξανα βαζω και με το που την ξαπλωνω παταει τα κλαματα.Τωρα παλι στον ωμο καθεται βγαζει κατι κλαυγουλες αλλα με το περπατημα ηρεμει. Να θελει να κοιμηθει και να της ερχεται γαλα και να νευριαζει? Εν το μεταξυ το στομαχι γουργουριζει. Εχω φρικαρει νομιζα οτι κανει ετσι επειδη δεν [πιανει καλα και δεν βρισκει γαλα και την παιρνει ο υπνος επειδη δεν βρισκει γαλα οχι το αντιθετο!!!!!

RD3Up3.png

μανούλες σας παραθέτω το κείμενο της φίλης μου,μιας και δυσκολεύεται πολύ να κάνει λογαριασμό και να γράψει,όσο κι αν προσπάθησε..σας παρακαλώ βοηθήστε την με τις συμβουλές σας :-) (Αγλαία και Χριστινα εφιστώ την προσοχή σας!)

Γειά σας κι από μέναα!!!Είμαι η Βίκυ!! Ο μικρός μου είναι τώρα 4,5 εβδομάδων. Από το μαιευτήριο είχα προβλήματα στο θηλασμό αλλά κάτι γινόταν με δυσκολία. Άρχισε όμως να χάνει βάρος και του έδωσα από την Τρίτη μέρα λίγο συμπλήρωμα. Από κει και πέρα πήραμε την κατηφόρα στο θηλασμό. Ουσιαστικά έχει να θηλάσει από την Τρίτη μέρα γέννησής του..

-Το παιδί γεννήθηκε την 38η εβδομάδα

-Είναι αγόρι

-Φυσιολογικός τοκετός

-χωρίς αναισθησία

-νεογνικός ίκτερος από την 3η μέρα με 10,6. Την 5η μέρα πήγε19,6 οπότε τον κρατήσαν 2 μέρες. Έφυγε με 11,5 και τωρα είναι καθαρός, δεν πρέπει να έχει τίποτα. Εκεί ενισχύθηκε η άρνηση του για θηλασμό, αν και πήγαινα συνέχεια.

- Γέννηση 14/10 3120 γρ

- 15/10 2950

- 16/10 2890

- 17/10 2920

- 18/10 2950

- 21/10 3015

- 29/10 3140

- 5/11 3740

- 12/11 4230

- 15/11 4290

Τώρα πια κάνει 6 γεύματα τη μέρα. Καταφέρνουμε τη νύχτα και περνάνε 6 ώρες μεταξύ των γευμάτων. Αυτό έγινε με συμβουλή της γιατρού λόγω αύξησης βάρους.

- Στις 15/11 αλλαγή γάλατος λόγω κολικών.

- Δε θηλάζει καθόλου πλέον. Κάνω 2-3- προσπάθειες τη μέρα . Ενώ πεινάει, κάνει τη θηλαστική κίνηση 4-5 φορές το πολύ και μετά κλαίει. Μετά από λίγο τα παρατάει και κλαίει συνεχως με τη θηλή στο στόμα του.

- Τρώει 650-700 γραμμαρια τη μέρα ξένο γάλα. Από χθες πολύ λιγότερο ίσως λόγω αλλαγή γάλατος. Αντί για 120 τη φορά τώρα μου πίνει 80 περίπου.

- Έχω προσπαθήσει με το θήλαστρο της medela mini electric. Δεν κατάφερα καμία φορά να βγάλω. Βγάζω λίγες φορές με το χέρι. Τη δεύτερη εβδομάδα έβγαλα δύο φορές από 70 γραμμάρια. Από κει και περα αρχισα να πονάω πολύ απ την προσπάθεια και βγάζω πολύ λίγο. Έχω κάνει άλλες 3-4 προσπάθειες αλλά βγάζω το πολύ 5 γραμμάρια μέσα σε 1-1.30 ώρα.

Κάνει μία κένωση τη μέρα και ουρεί κανονικά.

Την τελευταία εβδομάδα υπάρχει ένα ανεξήγητο φαινόμενο. Κλαίει μονίμως. Όταν δεν κοιμάται , μονο κλαίει. Ούτε δευτερόλεπτο δε κρατιέται. Δε μπορεί να είναι μόνο οι κολικοί. Πόσο πια? Ούτε στην αγκαλιά δεν ησυχάζει. Οπότε πέρα δωθε συνεχώς στο καλάθι του για να ηρεμήσει

Βοήθεια τι να κάνωωωωωωωω????

3IrTp3.png

μανούλες σας παραθέτω το κείμενο της φίλης μου,μιας και δυσκολεύεται πολύ να κάνει λογαριασμό και να γράψει,όσο κι αν προσπάθησε..σας παρακαλώ βοηθήστε την με τις συμβουλές σας :-) (Αγλαία και Χριστινα εφιστώ την προσοχή σας!)

Γειά σας κι από μέναα!!!Είμαι η Βίκυ!! Ο μικρός μου είναι τώρα 4,5 εβδομάδων. Από το μαιευτήριο είχα προβλήματα στο θηλασμό αλλά κάτι γινόταν με δυσκολία. Άρχισε όμως να χάνει βάρος και του έδωσα από την Τρίτη μέρα λίγο συμπλήρωμα. Από κει και πέρα πήραμε την κατηφόρα στο θηλασμό. Ουσιαστικά έχει να θηλάσει από την Τρίτη μέρα γέννησής του..

-Το παιδί γεννήθηκε την 38η εβδομάδα

-Είναι αγόρι

-Φυσιολογικός τοκετός

-χωρίς αναισθησία

-νεογνικός ίκτερος από την 3η μέρα με 10,6. Την 5η μέρα πήγε19,6 οπότε τον κρατήσαν 2 μέρες. Έφυγε με 11,5 και τωρα είναι καθαρός, δεν πρέπει να έχει τίποτα. Εκεί ενισχύθηκε η άρνηση του για θηλασμό, αν και πήγαινα συνέχεια.

- Γέννηση 14/10 3120 γρ

- 15/10 2950

- 16/10 2890

- 17/10 2920

- 18/10 2950

- 21/10 3015

- 29/10 3140

- 5/11 3740

- 12/11 4230

- 15/11 4290

Τώρα πια κάνει 6 γεύματα τη μέρα. Καταφέρνουμε τη νύχτα και περνάνε 6 ώρες μεταξύ των γευμάτων. Αυτό έγινε με συμβουλή της γιατρού λόγω αύξησης βάρους.

- Στις 15/11 αλλαγή γάλατος λόγω κολικών.

- Δε θηλάζει καθόλου πλέον. Κάνω 2-3- προσπάθειες τη μέρα . Ενώ πεινάει, κάνει τη θηλαστική κίνηση 4-5 φορές το πολύ και μετά κλαίει. Μετά από λίγο τα παρατάει και κλαίει συνεχως με τη θηλή στο στόμα του.

- Τρώει 650-700 γραμμαρια τη μέρα ξένο γάλα. Από χθες πολύ λιγότερο ίσως λόγω αλλαγή γάλατος. Αντί για 120 τη φορά τώρα μου πίνει 80 περίπου.

- Έχω προσπαθήσει με το θήλαστρο της medela mini electric. Δεν κατάφερα καμία φορά να βγάλω. Βγάζω λίγες φορές με το χέρι. Τη δεύτερη εβδομάδα έβγαλα δύο φορές από 70 γραμμάρια. Από κει και περα αρχισα να πονάω πολύ απ την προσπάθεια και βγάζω πολύ λίγο. Έχω κάνει άλλες 3-4 προσπάθειες αλλά βγάζω το πολύ 5 γραμμάρια μέσα σε 1-1.30 ώρα.

Κάνει μία κένωση τη μέρα και ουρεί κανονικά.

Την τελευταία εβδομάδα υπάρχει ένα ανεξήγητο φαινόμενο. Κλαίει μονίμως. Όταν δεν κοιμάται , μονο κλαίει. Ούτε δευτερόλεπτο δε κρατιέται. Δε μπορεί να είναι μόνο οι κολικοί. Πόσο πια? Ούτε στην αγκαλιά δεν ησυχάζει. Οπότε πέρα δωθε συνεχώς στο καλάθι του για να ηρεμήσει

Βοήθεια τι να κάνωωωωωωωω????

Τι γάλα έδωσε ο παιδίατρος?? έγινε αλλαγή γιατί? Έδωσε αντιαναγωγικό ή υποαλλεργικό?

Να κανω μια ερωτηση υπαρχει περιπτωση το στηθος να γεμιζει μονο με το πρωτο γαλα και μετα πρεπει να παραγει το λιπαρο?Η μικρη δεν εχει υπομονη τωρα και κουναει γρηγορα το στομα της χωρις να καταπινει νευριαζει και το τραβαει. Μετα το βγαζει το κοιταω και γω και βλεπω οτι βγαζει λιγο. Παιζει λοιπον αυτο?Εβγαλα αρκετη ποστοτητα πριν της δωσω να θηλασει. Μηπως το παρακανα? Ειχα πολυ μεγαλη ροη παιζει να χει μαθει σ αυτο και μετα να μην εχει υπομονη α κανει αρχες θηλαστικες κινησεις?

RD3Up3.png

Τι γάλα έδωσε ο παιδίατρος?? έγινε αλλαγή γιατί? Έδωσε αντιαναγωγικό ή υποαλλεργικό?

δε γραφει ρε γαμωτο τι ειναι. επινε το frisolac και εχθες ξεκινησαμε το nan ths nestle για μικροπροβληματα πεψης

δε γραφει αν ειναι υποαλλεργικο.Βίκυ

3IrTp3.png

Έχω διαβάσει σε πολλά αμερικάνικα σαιτ του θηλασμού αλλά και μου έχει πει η σύμβουλος οτι το στήθος είναι σε μια διαδικασία συνεχους παραγωγής γάλακτος..δηλαδή δεν υπάρχει κάποια στιγμή που το αραιό γάλα γίνεται απότομα λιπαρό..επειδή τος λιπος του γάλακτος κολλάει στα τοιχωματα των αδενων πρώτα το μωρό τραβάει το πιο αραιο ας το πουμε γάλα και όσο περναει η ώρα το γάλα "λιπαράινει" ας το πούμε όλο και πιο πολύ..σαν μια βρύση μπάνιου που σταδιακα το κρύο νετό γίνεται ζεστο..κοινως όσο πιο πολλή ώρα θηλαζει το μωρό από το ενα στηθος το γάλα που προσλαμβάνει γίνεται και πιο λιπαρό..

εντωμεταξυ το στήθος δεν αδειαζει ποτε εντελώς με τη συμβατική έννοια..μειώνεται η ροή μεν αλλά παράγεται συνεχώς γάλα..

εγώ τη θήλαζα τη δικιά μου 2 και 3 ώρες από το ένα μόνο στήθος γιατί στην αρχή ήταν ελαφρώς αδυνατουλα κι έτσι έπαιρνε όλο και πιο λιπαρό γάλα..

Το καταλαβαινω αυτο ομως η μικρη νυσταζει και την παιρνει ο υπνος θελει να πιπιλαει για να κοιμηθει και οταν ανοιγει το στομα προφανως της ερχεται γαλα και τσαντιζεται. Πριν ετρωγε για 2 ωρες νσταζε ηθελε να πιπιλισει και εκλαιγε. Τωρα την βαζω στο στηθος γιατι τρωει τα χερια της μαλλον καλυτερα πιπιλαει το δαχτυλο της προφανως δεν πειναει θελει πιπιλα και τσαντιζεται και κλαει. Το αποτελεσμα προφανως τρωει το πρωτο κοιμαται για λιγο ολη μερα εχει γκρινια γιατι νυσταζει και οταν καθεται να πιπιλισει αφου εχει φαει δεν μπορει με αποτελεσμα να κλαει ολη μερα λογω νυστας και οχι πεινας. Αυτο το πρωτο 10 λεπτο με σκοτωνει προφανως. Εν το μεταξυ προσπαθει στο στηθος αλλα πιανει εκει που θελει αυτη και μετα απο λιγο κλαει. Τι να κανω???????????

RD3Up3.png

δε γραφει ρε γαμωτο τι ειναι. επινε το frisolac και εχθες ξεκινησαμε το nan ths nestle για μικροπροβληματα πεψης

δε γραφει αν ειναι υποαλλεργικο.Βίκυ

Δεν ξέρω να σου πω για το ξένο θα πρέπει να μιλήσει με τον παιδίατρο σχετικά αν το παιδί δείχνει να μην το δέχεται καλά. Επίσης να έχει το νου τους και για άλλες αντιδράσεις τύπου δερματικά θέματα, εξάνθημα μπούκωμα μήπως είναι αλλεργικό.

Για τον επαναγαλακτισμό τώρα ..........

Μπορεί να προσφέρει στήθος όταν το μωρό είναι χορτάτο. Η ποσότητα ξένου που πίνει το μωρό είναι πολύ μεγάλη οπότε θεωρώ ότι η γαλουχία έχει υποχωρήσει αρκετά. Άρα προσφέρει στήθος για έρχεται σε επαφή με το μωρό για την ώρα.

Νοικιάζει ένα νοσοκομειακό θήλαστρο μόνο αυτό είναι κατάλληλο για τη δουλειά που το θέλει. Θα βρει στην εταιρεία klinikum.

Θα ακολουθήσει το πρωτόκολλο αντλήσεων όπως το έχει βάλει η Αγλαία εδώ

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853

για την ώρα δεν έχει νόημα να βάζει το μωρό στο στήθος για γεύμα απλά ½ ή 1 ώρα μετά μπορεί να το βάζει για επαφή και έξτρα σημαντική βοήθεια για πρόκληση γαλουχίας

οι αντλήσεις είναι πάρα πολύ σημαντικές τονίζω μόνο ότι είναι προτιμότερο να είναι πολλές στον αριθμό παρά σε διάρκεια. Π.χ καλύτερο αποτέλεσμα θα έχει 8 αντλήσεις των 15 λεπτών παρά 5 αντλήσεις 25 λεπτών.

Μην περιμένει τεράστιες ποσότητες αρχικά θα χρειαστεί περίπου δυο εβδομάδες για να αρχίσει να βλέπει αποτελέσματα αν είναι τυχερή ίσως και νωρίτερα.

Προοδευτικά όσο θα αυξάνεται το γάλα της θα παλεύει και περισσότερο με το μωρό στο στήθος.....

Όταν το μωρό είναι χαλαρό προσφέρει στήθος δεν πιέζει απλά το κάνουν σαν παιχνίδι για την ώρα. Ξαπλώνουν μαζί το μεσημέρι πολύ επαφή δέρμα με δέρμα αφήνει το μωρό πάνω της να ψαχθεί να πιάσει κλπ. Να το προσελκύσει στο στήθος.

Παράλληλα με τις αντλήσεις μπορεί να πάρει fenugreek 3 χάπια Χ 3 φορές την ημέρα.

για την ώρα αυτά ξεκινάει να πάρει το θήλαστρο και να κάνει αντλήσεις

και τα λέμε

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...