Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Είναι πολύ απλό, μεχρι να έρθει το θήλαστρο και το sns θα συνεχίσεις αυτό που έκανες μέχρι τώρα. Όταν έρθουν θα τα χρησιμοποιήσεις.

Δεν φταίει ΜΟΝΟ το νοσοκομείο. Από ότι φαίνεται το μωρό σου δεν θηλάζει πολύ αποτελεσματικά, αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται υποστήριξη και με γάλα από το μπουκάλι ή το sns.

Αν το πρόβλημα λυθεί με τον οστεοπαθητικό θα είστε πολύ τυχεροί! Να κάνεις το συντομότερο την επίσκεψη.

καλημερα απο μια ξαγρυπνη και μεσα στα κλαματα νεα μαμα!!!γεννησα στισ 6-10-10 μετα απο 6 ωρεσ προσπαθειων για φτ τελικα σε καισαρικη!εναν μπεμπη 4090γρ και 54εκ.!θηλασε 40λεπτα αφου με εραψαν!τισ πρωτεσ δυο μερεσ αποκλειστικα!εχω επιπεδεσ θηλεσ και μετα απο πονο φορεσα σιλικονησ!και παλι εκανα πληγη στην δεξια ρωγα!μετα απο συμβουλητησ προισταμενησ μαιασ στο ιασω παρελλειψα καποια γευματα απο το δεξι τη 3η μερα!αναγκαστικα εδωσα συμπηρωμα!ο μικροσ στην αρχη δεν το ηθελε!τον ειχα rooming in και τον ταιζα οποτε ηθελε!ο μικροσ ομωσ κοιμοταν πολυ και μετα σηκωνοταν ξελιγωμενοσ για φαι και με πονουσε!ο παιδιατροσ μου ειπε οτι θα βρει τουσ ρυθμουσ του και οτι τρεφεται μια χαρα με βαση το βαροσ του!το προβλημα ξεκινησα τη κυριακη που γυρισαμε σπιτι!τελευταια φορα θηλασε το βραδυ τησ κυριακησ!μετα κοιμηθηκε και απο τισ 12 το βραδυ μεχρι τισ 7το πρωι πονουσε απο το εντερακι!δεν ειχε κανει κακα αο το πρωι τησ κυριακησ!αρνιοταν το στηθοσ πιπιλοντασ μονο και χωρισ να προσπαθησει εκλαιγε!του δωσαμε ξενο!τελικα τη δευτερα στισ 4το απογευμα μετα απο τρελλουσ υπνουσ του μικρου εκανε κακα!και παλι ομωσ δεν καθισε στο στηθοσ!τα στηθη μου ετρεχαν!το βραδυ τελικα αντλησα 90μλ!!!μεγαλη χαρα!απο χθεσ το πρωι το αριστερο στηθοσ αδειο και μαλακο και το δεξι να εχει κατι σκληρα απο τη ρωγα προσ τη μασχαλη!εκανα χθεσ 5αντλησεισ μετα απο μασαζ και κομπρεσεσ αλλα εβγαζα 10μλ!!τι μπορω να κανω?εχω το κλασσικο ηλεκτρικο θηλαστρο!ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑ!!:|

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Συγνωμη αν σας μπερδεψα. Τα 180 ειναι το βαρος της μικρης.Το ξενο ειναι γυρω στα 300 ml. Η ζυγιση 6/10 ειναι στην ιδια ζυγαρια με τις 11/10. Ειναι της παιδιατρου. Εγω δεν εχω να παρω? Την παιδιατρο να την κρατησω ή να ψαχτω για αλλη?

Οι πανες ειναι 7-8 σε καθε γευμα εχει κατουρησει. Με τις κενωσεις εχουμε προβλημα. Σημερα τα κανε ολα μαζεμενα ηταν λερωμενη μεχρι την μεση η καημενουλα.

Σημερα ηρθε η συμβουλος θηλααμου. Πηρα λιγο τα πανω μου για λιγο. Η μικρη εχει μπερδεψει το στηθος με το μπουκαλι(το φανταζομουν βεβαια) αλλα στην ηλικια που ειναι ξεχνανε ευκολα τα μωρα οποτε ειναι θεμα ημερων να το ξεχασει. Μου πε πως ανατομικα δεν εχουμε καποιο προβλημα βεντουζαρει καλα απλα πρεπει να μαθει ν ανοιγει το στομα. Βεβαια η μικρη μας εκανε κολπα δεν ξυπναγε με τιποτα και η ωρα περνουσε ετσι. Μου εδειξε στασεις θηλασμου πως να κραταω την μικρη και το στηθος και μετα απο πολυ προσπαθεια ειδα πως ειναι οταν πραγματικα τρωει και κατεβαζει γουλιες (εννοειται πως τιποτα απ ολα αυτα δεν μου εξηγησαν στο μαιευτηριο....

Μου πε πως πρεπει να κοψουμε το μπιμπερο και να την ταιζω ή με συριγγα με το δαχττυλο ή να παρω το SNS βαζοντας 30 με 50ml συμπληρωμα. Να νοικιασω αν θελω το symphony για πιο γρηγορη αντληση ωστε να της δινω μονο δικο μου. Πρεπει να κανουμε 8-10 θηλασμους το 24ωρο και αντληση min 5 φορες. Μου πε να παω και σε οστεοπαθητικο για 2 συνεδριες θα λυσουμε και το προβλημα του κατω μερος γιατι ουσιαστικα εκει ειναι το μυστικο.

Μετα που εφυγε εμεινα με το μωρο.....μονη.......ξυπνησε.....την παλευα αρχιζε να νευριαζειι να κλαει να χτυπιεται.....για 1 ωρα παλευαμε να φαει προσπαθησα να ακολουθησω τις συμβουλες της μετα απο πολυ κλαμα εκατσε κουτσοεφαγε και την πηρε ο υπνος χωρις φυσικα να αφησει το στηθος προφανως κουραστηκε δεν νομιζω να χορτασε.

Και να σου παλι τα κλαματα ξαφνικα ενοιωσα τοσο μονη και απελπισμενη. Τι θα κανω αν δεν χορταινει πως θα αντλω με το swing που ζητημα να βγαλα 10 ml ψυχολογια στα πατωματα το βραδυ τι θα κανω θα δινω την συριγγα? Θα αντεξω για ποσο? Κι αν κλαιει? Τι εκανα στο παιδι μου/ Για ολα φταιει το σκατονοσοκομειο που για τα λαθη τα δικα τους παιδευομαστε εμεις......και μεχρι να ρθει το θηλαστρο και το SNS τι θα κανω?Δεν μπορω κοριτσια ξαφνικα ολα μου φανηκαν βουνο.........σκεφτομαι οτι απο βδομαδα ο αντρας μου θα λειπει ολη μερα (θα ρχεται σπιτι γυρω στις 10 το βραδυ) και γω θα μαι μονη μου με την μικρη και δεν θ αντεξω........Δεν μπορω κατι τοσο απλα ξαφνικα εγινε τοσο δυσκολο.......

Dearcatherine,

Οι πρώτες ημέρες μετά την επίσκεψη της συμβούλου θηλασμού είναι δραματικές, ίσως χειρότερες από πριν. Τουλάχιστον έτσι το βίωσα κι εγώ.

Τώρα όμως ξέρω γιατί. Πολύ απλά επειδή γνωρίζεις πλέον ποιος είναι ο σωστός τρόπος θηλασμού, αλλά είναι πολύ δύσκολο να εφαρμόσεις στην πράξη όλες τις συμβουλές και οδηγίες με ένα μωρό που δεν θηλάζει αποτελεσματικά και έτσι απογοητεύεσαι. Νιώθεις ότι είσαι τόσο κοντά στη λύση και όμως τόσο μακριά...

Όλα αυτά είναι απολύτως φυσιολογικά.

Κάνε ό,τι σου λένε η σύμβουλος, η Αγλαΐα και οι υπόλοιπες έμπειρες μητέρες και σύντομα θα δεις μεγάλη διαφορά.

Ο οστεοπαθητικός θα σε βοηθήσει καθοριστικά πιστεύω.

Β.Α.Γ.Γ.2009

καλημερα απο μια ξαγρυπνη και μεσα στα κλαματα νεα μαμα!!!γεννησα στισ 6-10-10 μετα απο 6 ωρεσ προσπαθειων για φτ τελικα σε καισαρικη!εναν μπεμπη 4090γρ και 54εκ.!θηλασε 40λεπτα αφου με εραψαν!τισ πρωτεσ δυο μερεσ αποκλειστικα!εχω επιπεδεσ θηλεσ και μετα απο πονο φορεσα σιλικονησ!και παλι εκανα πληγη στην δεξια ρωγα!μετα απο συμβουλητησ προισταμενησ μαιασ στο ιασω παρελλειψα καποια γευματα απο το δεξι τη 3η μερα!αναγκαστικα εδωσα συμπηρωμα!ο μικροσ στην αρχη δεν το ηθελε!τον ειχα rooming in και τον ταιζα οποτε ηθελε!ο μικροσ ομωσ κοιμοταν πολυ και μετα σηκωνοταν ξελιγωμενοσ για φαι και με πονουσε!ο παιδιατροσ μου ειπε οτι θα βρει τουσ ρυθμουσ του και οτι τρεφεται μια χαρα με βαση το βαροσ του!το προβλημα ξεκινησα τη κυριακη που γυρισαμε σπιτι!τελευταια φορα θηλασε το βραδυ τησ κυριακησ!μετα κοιμηθηκε και απο τισ 12 το βραδυ μεχρι τισ 7το πρωι πονουσε απο το εντερακι!δεν ειχε κανει κακα αο το πρωι τησ κυριακησ!αρνιοταν το στηθοσ πιπιλοντασ μονο και χωρισ να προσπαθησει εκλαιγε!του δωσαμε ξενο!τελικα τη δευτερα στισ 4το απογευμα μετα απο τρελλουσ υπνουσ του μικρου εκανε κακα!και παλι ομωσ δεν καθισε στο στηθοσ!τα στηθη μου ετρεχαν!το βραδυ τελικα αντλησα 90μλ!!!μεγαλη χαρα!απο χθεσ το πρωι το αριστερο στηθοσ αδειο και μαλακο και το δεξι να εχει κατι σκληρα απο τη ρωγα προσ τη μασχαλη!εκανα χθεσ 5αντλησεισ μετα απο μασαζ και κομπρεσεσ αλλα εβγαζα 10μλ!!τι μπορω να κανω?εχω το κλασσικο ηλεκτρικο θηλαστρο!ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑ!!:|

να σου ζήσει το μωράκι σου!!!

Ο πόνος είναι σοβαρή ένδειξη ότι το μωρό δεν πιάνει σωστά. Πρέπει να ανοίγει το στόμα πάρα πολύ και να πιάνει όλη τη θηλαία άλω όχι μόνο τη θηλή. Δες εδώ http://www.asklenore.info/breastfeeding/latching_diagrams.shtml

στα βίντεο που σου βάζω θα δεις μωράκια που θηλάζουν καλά και όχι για να συγκρίνεις

http://www.nbci.ca/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=6&Itemid=13

Επίσης δεν κάνει να μένει νηστικό τόσες ώρες οι 7 ώρες είναι πάρα πολλές για ένα τόσο μικρό σε ηλικία μωρό. Πρόσεχε γιατί και η αδυναμία μπορεί να φέρνει υπνηλία το μωρό πρέπει να το βάζεις στο στήθος ανά 3 ώρες μαξ την ημέρα και 4 ώρες τη νύχτα (ο χρόνος μετράει από την αρχή του προηγούμενου γεύματος) για τις πρώτες 6 εβδομάδες άρα μιλάμε για τουλάχιστον 8 γεύματα. Αν κοιμάται πολύ μπορείς να προσφέρεις στήθος την ώρα που κοιμάται και να κάνεις breast compression θα δεις τι είναι στα βίντεο πιο πάνω. Αν είναι υπναράς στο λινκ εδώ http://www.breastfeeding-basics.com/html/waking_a_sleepy_baby.shtml θα δεις διάφορες συμβουλές για το πως να το αντιμετωπίσεις Έτσι θα αποφύγεις και τα κλάματα και την πολύ πείνα άρα το μωρό θα είναι πιο συνεργάσιμο αλλά και θα είσαι σίγουρη ότι το μωρό τρέφεται καλά που είναι και το πιο σημαντικό. Να παρακολουθείς τις πάνες του μωρού θα πρέπει να έχεις 8 βρεγμένες (αρκεί να έχει βραχεί η πάνα για να το δεις μπορείς να βάζεις ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας καθώς οι πάνες είναι πολύ απορροφητικές και μπορεί να μην φαίνεται) επίσης αν το μωρό τρέφεται αποκλειστικά με μητρικό γάλα οι κενώσεις θα πρέπει να είναι 3-4 το 24ώρο στο μέγεθος μιας κουταλιάς της σούπας και ιδανικά θα πρέπει να αρχίσουν να παίρνουν κίτρινο χρώμα.

αν θέλεις να έχουμε μια πιο συγκεκριμένη εικόνα απαντάς στις ερωτήσεις εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962

να σου ζήσει το μωράκι σου!!!

Ο πόνος είναι σοβαρή ένδειξη ότι το μωρό δεν πιάνει σωστά. Πρέπει να ανοίγει το στόμα πάρα πολύ και να πιάνει όλη τη θηλαία άλω όχι μόνο τη θηλή. Δες εδώ http://www.asklenore.info/breastfeeding/latching_diagrams.shtml

στα βίντεο που σου βάζω θα δεις μωράκια που θηλάζουν καλά και όχι για να συγκρίνεις

http://www.nbci.ca/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=6&Itemid=13

Επίσης δεν κάνει να μένει νηστικό τόσες ώρες οι 7 ώρες είναι πάρα πολλές για ένα τόσο μικρό σε ηλικία μωρό. Πρόσεχε γιατί και η αδυναμία μπορεί να φέρνει υπνηλία το μωρό πρέπει να το βάζεις στο στήθος ανά 3 ώρες μαξ την ημέρα και 4 ώρες τη νύχτα (ο χρόνος μετράει από την αρχή του προηγούμενου γεύματος) για τις πρώτες 6 εβδομάδες άρα μιλάμε για τουλάχιστον 8 γεύματα. Αν κοιμάται πολύ μπορείς να προσφέρεις στήθος την ώρα που κοιμάται και να κάνεις breast compression θα δεις τι είναι στα βίντεο πιο πάνω. Αν είναι υπναράς στο λινκ εδώ http://www.breastfeeding-basics.com/html/waking_a_sleepy_baby.shtml θα δεις διάφορες συμβουλές για το πως να το αντιμετωπίσεις Έτσι θα αποφύγεις και τα κλάματα και την πολύ πείνα άρα το μωρό θα είναι πιο συνεργάσιμο αλλά και θα είσαι σίγουρη ότι το μωρό τρέφεται καλά που είναι και το πιο σημαντικό. Να παρακολουθείς τις πάνες του μωρού θα πρέπει να έχεις 8 βρεγμένες (αρκεί να έχει βραχεί η πάνα για να το δεις μπορείς να βάζεις ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας καθώς οι πάνες είναι πολύ απορροφητικές και μπορεί να μην φαίνεται) επίσης αν το μωρό τρέφεται αποκλειστικά με μητρικό γάλα οι κενώσεις θα πρέπει να είναι 3-4 το 24ώρο στο μέγεθος μιας κουταλιάς της σούπας και ιδανικά θα πρέπει να αρχίσουν να παίρνουν κίτρινο χρώμα.

αν θέλεις να έχουμε μια πιο συγκεκριμένη εικόνα απαντάς στις ερωτήσεις εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962

καλημερα!ευχαριστω!φυσικα και ετρωγε.....ξενο γαλα το αλμιρον!εμενα ειναι το προβλημα οτι εχω και επιπεδεσ θηλεσ!και αναγκαστικα χρησιμοποιω σιλικονησ~!!επειδη παιρνει το ξενο οι κενωσεισ του ειναι πρασινοκαφε και πιο αραιεσ!χρειαζομαι βοηθεια για ΕΠΑΝΑΓΑΛΑΚΤΙΣΜΟ!!!!!!ΑΜΕΣΑ!!!ΑΓΛΑΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ!:(

καλημερα!ευχαριστω!φυσικα και ετρωγε.....ξενο γαλα το αλμιρον!εμενα ειναι το προβλημα οτι εχω και επιπεδεσ θηλεσ!και αναγκαστικα χρησιμοποιω σιλικονησ~!!επειδη παιρνει το ξενο οι κενωσεισ του ειναι πρασινοκαφε και πιο αραιεσ!χρειαζομαι βοηθεια για ΕΠΑΝΑΓΑΛΑΚΤΙΣΜΟ!!!!!!ΑΜΕΣΑ!!!ΑΓΛΑΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ!:(

πρέπει να απαντήσεις στις ερωτήσεις που σου έβαλα.........

Διαφημίσεις

πρέπει να απαντήσεις στις ερωτήσεις που σου έβαλα.........

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 39η και 3

Β. Το φύλο του βρέφους αγορι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) κτ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. επισκληριδιοσ

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. μεγιστη 13,8 ελαχιστη 10

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

6-10 4090

8-10 3790

10-10 3890

οι μετρησεισ αυτεσ εγιναν στο ιασω!τισ 2 πρωτεσ μερεσ θηλαζε αποκλειστικα και μετα επαιρνε λιγο συμπληρωμα

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 6-8

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει! την 3και 4η μερα οι 4-5.αλλα εδω και 3 μερεσ καθολου!χθεσ λογω ελλειψεωσ γαλακτοσ!

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα την 3ηκαι 4η μερα επαιρνε μονο το βραδυ γυρω στα 40μλ

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

τησ avent to ηλεκτρικο

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο 5

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι πρωι-μεσημερι-απογευμα

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 20-30λεπτα

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

4-7φορεσ

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο απο τη στιγμη που γυρισαμε σπιτι 1 την ημερα με βοηθεια του χαμομηλιου μαζι με το ξενο!

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

κοιμαται αρκετεσ ωρεσ ειδικα την ημερα και οταν ξυπνησει δεν εχει υπομονη για να φαει και τρωει πολυ λαιμαργα και ποσοτητα!!!ο παιδιατροσ του ιασω μου ειπε οτι θα βρει το ρυθμο του!:(

ευχαριστω

IBCLC

International Board Certified Lactation Consultant

Έχεις καταφέρει να κόψεις 160 μλ σε πολύ λίγες μέρες και απότι γράφεις χωρίς το κατάλληλο θήλαστρο (εγώ νόμιζα ότι το είχες νοικιάσει το symphony) με το κατάλληλο θήλαστρο θα δεις αποτελέσματα πολύ πιο γρήγορα και εύκολα. Στο μέσω διάστημα θα κάνεις ότι έκανες και θα βάζεις το μωρό στο στήθος όσο πιο πολύ μπορείς. Για την επίσκεψη στον οστεπαθητικό μπορώ να σου πω ότι θα βοηθήσει πολύ αφού το μωρό έχει θέμα οπότε και ο θηλασμός που θα κάνει θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικός. Σου φαίνονται βουνό αλλά τελικά δεν είναι θα το δεις μην ξεχνάς ότι έχεις τις ορμόνες με το μέρος σου και πρόσβαση στην ενημέρωση και εδώ και με τη σύμβουλο.

.........θα σκέφτεσαι ότι σε λίγο καιρό με λίγη προσπάθεια από την πλευρά σου όλα αυτά θα είναι απλά ενα κείμενο που θα δίνει κουράγιο σε μια άλλη μανούλα με παρόμοιο πρόβλημα και εσύ θα θηλάζεις το μωρό σου.:D

Είναι πολύ απλό, μεχρι να έρθει το θήλαστρο και το sns θα συνεχίσεις αυτό που έκανες μέχρι τώρα. Όταν έρθουν θα τα χρησιμοποιήσεις.

Δεν φταίει ΜΟΝΟ το νοσοκομείο. Από ότι φαίνεται το μωρό σου δεν θηλάζει πολύ αποτελεσματικά, αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται υποστήριξη και με γάλα από το μπουκάλι ή το sns.

Αν το πρόβλημα λυθεί με τον οστεοπαθητικό θα είστε πολύ τυχεροί! Να κάνεις το συντομότερο την επίσκεψη.

Καλημερα

μετα και απο τη δικη σας προτροπη σιγουρα θα παω στον οστεοπαθητικο μπας και βοηθησει και δω διαφορά.Το κατω χειλι της ειναι λιγο πιο μεσα απο τον τοκετο ακομα). Σημερα θα παρω για το θηλαστρο και το sns. Θα αργησω να τα παρω? Ξερετε? Η συμβουλος μου πε να κοψω τελειως το μπουκαλι και να χρησιμοποιω τη συριγγα (η οποια ειναι λιγο δυσκολη στη χρηση αν εισαι μονη σου και τρωει πολυ αερα.)Μου πε πως θα το ξεχασει γρηγορα το μπουκαλι λογω ηλικιας.

Dearcatherine,

Οι πρώτες ημέρες μετά την επίσκεψη της συμβούλου θηλασμού είναι δραματικές, ίσως χειρότερες από πριν. Τουλάχιστον έτσι το βίωσα κι εγώ.

Τώρα όμως ξέρω γιατί. Πολύ απλά επειδή γνωρίζεις πλέον ποιος είναι ο σωστός τρόπος θηλασμού, αλλά είναι πολύ δύσκολο να εφαρμόσεις στην πράξη όλες τις συμβουλές και οδηγίες με ένα μωρό που δεν θηλάζει αποτελεσματικά και έτσι απογοητεύεσαι. Νιώθεις ότι είσαι τόσο κοντά στη λύση και όμως τόσο μακριά...

Όλα αυτά είναι απολύτως φυσιολογικά.

Κάνε ό,τι σου λένε η σύμβουλος, η Αγλαΐα και οι υπόλοιπες έμπειρες μητέρες και σύντομα θα δεις μεγάλη διαφορά.

Ο οστεοπαθητικός θα σε βοηθήσει καθοριστικά πιστεύω.

Ποσο δικιο εχεις!!!!Νοιωθω ακριβως το ιδιο!!!!!!Αυτο το τοσο κοντα και τοσο μακρια που χθες απελπιστηκα παλι πολυ κλαμα ο κακομοιρης ο αντρας μου με το που μπηκε σπιτι ειχε να αντιμετωπισει 2 γυναικες να κλαινε.....

Απλα ολα αυτα τα ειναι ξαφνικα πολλα και ξενα τοσο που ειναι πολυ ευκολο να παραιτηθεις. Χθες εκανα κατι που δεν ξερω κατα ποσο οφελησε η χειροτερεψε την κατασταση. Ξυπναει η μικρη κατα τις 3 το πρωι χωρις πολλα κλαματα παω στο σαλονι και ξεκινω την προσπαθεια δεν μπορουσα να το κανω με τιποτα (ελεος λεω ακομα και αυτο το τοσο φυσικο ειναι επιστημη)βαζω τις ψευτοθηλες και κανει κινησεις για 1,5 ωρα βεβαια οι αποτελεσματικες ηταν λιγες παλευα να ανοιξει πολυ το στομα αυτη ανοιγε οσο ηταν οι θηλες. Γυρω στις 5 κοιμαται. Ξυπναει στις 6 και ξανα ξεκιναω το ιδιο μοτιβο τρωει λιγο δεν πιανει καλα(εν το μεταξυ βεντουζαρει τοσο δυνατα που η θηλη μου ασπριζει λογω του οτι δεν αιματωνεται μες το στομα της)βαζω παλι τις θηλες και την παλευα μεχρι τις 9,30 το χα παρει τοσο βαρια που ελεγα δεν θα σου δωσω μπουκαλι αποψε θα τρως εκει μεχρι να μην θες αλλο!!!!!!τελικα κατα τις 9,30 κοιμηθηκε κι εγω μαζι. Εκανα βλακεια?Επρεπε να ειχα σταματησει και να της δωσω αυτο που χα αντλησει?Ετσι το υποσιτιζω και θα να πιο κουρασμενη?

Σκεφτομαι και τα λεφτα (για σημβουλους γιατρους θηλαστρα εναλλακτικες μεθοδους και σκεφτομαι οτι αν δεν τα καταφερω θα πανε στραφι κι αυτα(ειμαι ανεργη και με εναν μισθο και ενα μωρο καταλαβαινετε. Για την μικρη βεβαια δεν τιθεται θεμα χρηματων αν ειναι για το καλυτερο απλα ειναι αλλο ενα πραγμα που μου δημιουργει αγχος να πετυχω.

RD3Up3.png

Καλημερα

μετα και απο τη δικη σας προτροπη σιγουρα θα παω στον οστεοπαθητικο μπας και βοηθησει και δω διαφορά.Το κατω χειλι της ειναι λιγο πιο μεσα απο τον τοκετο ακομα). Σημερα θα παρω για το θηλαστρο και το sns. Θα αργησω να τα παρω? Ξερετε? Η συμβουλος μου πε να κοψω τελειως το μπουκαλι και να χρησιμοποιω τη συριγγα (η οποια ειναι λιγο δυσκολη στη χρηση αν εισαι μονη σου και τρωει πολυ αερα.)Μου πε πως θα το ξεχασει γρηγορα το μπουκαλι λογω ηλικιας.

Ποσο δικιο εχεις!!!!Νοιωθω ακριβως το ιδιο!!!!!!Αυτο το τοσο κοντα και τοσο μακρια που χθες απελπιστηκα παλι πολυ κλαμα ο κακομοιρης ο αντρας μου με το που μπηκε σπιτι ειχε να αντιμετωπισει 2 γυναικες να κλαινε.....

Απλα ολα αυτα τα ειναι ξαφνικα πολλα και ξενα τοσο που ειναι πολυ ευκολο να παραιτηθεις. Χθες εκανα κατι που δεν ξερω κατα ποσο οφελησε η χειροτερεψε την κατασταση. Ξυπναει η μικρη κατα τις 3 το πρωι χωρις πολλα κλαματα παω στο σαλονι και ξεκινω την προσπαθεια δεν μπορουσα να το κανω με τιποτα (ελεος λεω ακομα και αυτο το τοσο φυσικο ειναι επιστημη)βαζω τις ψευτοθηλες και κανει κινησεις για 1,5 ωρα βεβαια οι αποτελεσματικες ηταν λιγες παλευα να ανοιξει πολυ το στομα αυτη ανοιγε οσο ηταν οι θηλες. Γυρω στις 5 κοιμαται. Ξυπναει στις 6 και ξανα ξεκιναω το ιδιο μοτιβο τρωει λιγο δεν πιανει καλα(εν το μεταξυ βεντουζαρει τοσο δυνατα που η θηλη μου ασπριζει λογω του οτι δεν αιματωνεται μες το στομα της)βαζω παλι τις θηλες και την παλευα μεχρι τις 9,30 το χα παρει τοσο βαρια που ελεγα δεν θα σου δωσω μπουκαλι αποψε θα τρως εκει μεχρι να μην θες αλλο!!!!!!τελικα κατα τις 9,30 κοιμηθηκε κι εγω μαζι. Εκανα βλακεια?Επρεπε να ειχα σταματησει και να της δωσω αυτο που χα αντλησει?Ετσι το υποσιτιζω και θα να πιο κουρασμενη?

Σκεφτομαι και τα λεφτα (για σημβουλους γιατρους θηλαστρα εναλλακτικες μεθοδους και σκεφτομαι οτι αν δεν τα καταφερω θα πανε στραφι κι αυτα(ειμαι ανεργη και με εναν μισθο και ενα μωρο καταλαβαινετε. Για την μικρη βεβαια δεν τιθεται θεμα χρηματων αν ειναι για το καλυτερο απλα ειναι αλλο ενα πραγμα που μου δημιουργει αγχος να πετυχω.

Απλά σκέψου πόσο κάνει ένα κουτί γάλα και βαλτα κάτω. Ξεκίνα με το να πας σε οστεοπαθητικό ......η επίσκεψη θα σου κοστίσει μέχρι 70€ μπορεί να δεις διαφορά και με μια μόνο επίσκεψη αλλά για καλύτερα υπολόγισε δυο.....

αν καταφέρεις να χρησιμοποιήσεις το sns σωστά και να βελτιώσει η μικρή τον τρόπο που θηλάζει είναι πολύ πιθανόν να χρειαστείς το θήλαστρο το πολύ για ένα μήνα.........τώρα σκέψου για πόσο καιρό θα χρειάζεται το μωρό γάλα και κάνε πολλαπλασιασμό.;)

Απλά σκέψου πόσο κάνει ένα κουτί γάλα και βαλτα κάτω. Ξεκίνα με το να πας σε οστεοπαθητικό ......η επίσκεψη θα σου κοστίσει μέχρι 70€ μπορεί να δεις διαφορά και με μια μόνο επίσκεψη αλλά για καλύτερα υπολόγισε δυο.....

αν καταφέρεις να χρησιμοποιήσεις το sns σωστά και να βελτιώσει η μικρή τον τρόπο που θηλάζει είναι πολύ πιθανόν να χρειαστείς το θήλαστρο το πολύ για ένα μήνα.........τώρα σκέψου για πόσο καιρό θα χρειάζεται το μωρό γάλα και κάνε πολλαπλασιασμό.;)

Dearcatherine,

Η Κριστίνα έχει δίκιο!

Κι εγώ έτσι νόμιζα στην αρχή, ότι ήταν πολλά τα χρήματα που θα χρειαζόταν να δώσω για όλα αυτά. Και μετά έκανα τον πολλαπλασιασμό...

Η καλύτερη στιγμή θα είναι όταν θα μπορείτε να κάνετε βόλτες, ταξίδια, ψώνια, να πηγαίνετε οπουδήποτε με μόνο μια βαλιτσούλα για πάνες.

Μέχρι να ξεκινήσουν οι στερεές τροφές, είχαμε γυρίσει όλη την Ελλάδα (που λέει ο λόγος...).

Αυτά να σκέφτεσαι...

Καλή συνέχεια!

Β.Α.Γ.Γ.2009

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 39η και 3

Β. Το φύλο του βρέφους αγορι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) κτ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. επισκληριδιοσ

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. μεγιστη 13,8 ελαχιστη 10

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

6-10 4090

8-10 3790

10-10 3890

οι μετρησεισ αυτεσ εγιναν στο ιασω!τισ 2 πρωτεσ μερεσ θηλαζε αποκλειστικα και μετα επαιρνε λιγο συμπληρωμα

το μωρό από 8/10/10-10/10/10πείρε 100 γρ αν πραγματικά μιλάμε για λίγο συμπλήρωμα δηλ 40 γρ μόνο το βράδυ όπως γράφεις πιο κάτω τότε έβρισκε γάλα....

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 6-8

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει! την 3και 4η μερα οι 4-5.αλλα εδω και 3 μερεσ καθολου!χθεσ λογω ελλειψεωσ γαλακτοσ!

Είχα απαντήσει και στο άλλο μήνυμα που είχες βάλει για τις πληγωμένες θηλές. Δεν ξέρω αν έχεις προσπαθήσει να εφαρμόσεις κάτι. Οι επίπεδες θηλές δεν επηρεάζουν τον θηλασμό τόσο .......το πρόβλημα είναι στην αρχή για να πιάσει το μωρό καθώς η θηλή ακουμάει στον ουρανίσκο και ενεργοποιεί το αντανακλαστικό θηλασμού. Μετά η θηλή πάει πολύ μέσα και η δουλειά όλη γίνεται στη θηλαία άλω. http://www.breastfeeding.com/helpme/helpme_images_anatomy.html

Σε παρακαλώ να προσπαθείς να βάζεις το μωρό πιο συχνά στο στήθος για ένα 24ώρο και να μετρήσεις πόσο συμπλήρωμα χρειάζεται τελικά για να δούμε αν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις νοσοκομειακό θήλαστρο για να στηρίξεις την παραγωγή σου ή το μωρό μπορεί με κάποιους χειρισμούς να τα καταφέρει και μόνο του. δηλ. αν μιλάμε για 120 μλ συνολικά τότε μπορείς απλά αυξάνοντας τα γεύματα και με συχνές εναλλαγές στο στήθος να καταφέρεις να το κόψεις αφαιρόντας ανά 3-4 μέρες 30μλ από το σύνολο του ξένου που δίνεις.......(εδώ είναι πολύ σημαντικό να έχεις 8 βρεγμένες πάνες για να είσαι σίγουρη ότι το μωρό τρέφεται καλά) αν το μωρό δεν πιάνει καθόλου το στήθος ή θηλάζει λίγο θα χρειαστείς νοσοκομειακό θήλαστρο διπλής άντλησης (μόνο αυτό είναι κατάλληλο) και θα κάνεις 8-10 αντλήσεις 15 -13 λεπτά για να αυξήσεις το γάλα. θα ξεκινάς πάντα προσπαθώντας με το μωρό, μετά συμπλήρωμα και μετά άντληση.

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα την 3ηκαι 4η μερα επαιρνε μονο το βραδυ γυρω στα 40μλ

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

τησ avent to ηλεκτρικο

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο 5

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι πρωι-μεσημερι-απογευμα

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 20-30λεπτα

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

4-7φορεσ

μέτρα ξανά τις πάνες με τον τρόπο που το περιγράφει οι 4,5,6 είναι πολύ πολύ λίγες σημαίνει ότι το μωρό υποσιτίζεται....

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο απο τη στιγμη που γυρισαμε σπιτι 1 την ημερα με βοηθεια του χαμομηλιου μαζι με το ξενο!

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

κοιμαται αρκετεσ ωρεσ ειδικα την ημερα και οταν ξυπνησει δεν εχει υπομονη για να φαει και τρωει πολυ λαιμαργα και ποσοτητα!!!ο παιδιατροσ του ιασω μου ειπε οτι θα βρει το ρυθμο του!:(

ευχαριστω

όπως σου είπα και στο προηγούμενο μήνυμα ή θα το ταίζεις κοιμισμένο ή θα το ξυπνάς σου έχω βάλει και το λινκ. ένα μωρό που δεν έχει φαει τόσες ώρες είναι σχεδόν αδύνατον να έχει την υπομονή να πιάσει σωστά και να θηλάσει.....

Διαφημίσεις

Απλά σκέψου πόσο κάνει ένα κουτί γάλα και βαλτα κάτω. Ξεκίνα με το να πας σε οστεοπαθητικό ......η επίσκεψη θα σου κοστίσει μέχρι 70? μπορεί να δεις διαφορά και με μια μόνο επίσκεψη αλλά για καλύτερα υπολόγισε δυο.....

Dearcatherine,

Η Κριστίνα έχει δίκιο!

Κι εγώ έτσι νόμιζα στην αρχή, ότι ήταν πολλά τα χρήματα που θα χρειαζόταν να δώσω για όλα αυτά. Και μετά έκανα τον πολλαπλασιασμό...

Η καλύτερη στιγμή θα είναι όταν θα μπορείτε να κάνετε βόλτες, ταξίδια, ψώνια, να πηγαίνετε οπουδήποτε με μόνο μια βαλιτσούλα για πάνες.

Μέχρι να ξεκινήσουν οι στερεές τροφές, είχαμε γυρίσει όλη την Ελλάδα (που λέει ο λόγος...).

Αυτά να σκέφτεσαι...

Καλή συνέχεια!

Ναι εχετε δικιο οτι στην τελικη μονο κερδος θα χουμε αν τα καταφερουμε. Το ξερω γι αυτο και προσπαθω τοσο πολυ και οσο αναφορα τα ταξιδια και τις εξοδους αλλα και το βραδυ που δεν χρειαζεται να ξυπνας για να βραζεις κτλ απλα πεφτουν ολα μαζι τωρα και φρικαρω.

Πηρα τηλεφωνο θα μου φερουν αυριο το θηλαστρο και sns και μια ζυγαρια.

Σχετικα με τον οστεοπαθητικο εχετε μηπως να μου δωσετε τα στοιχεια αυτου που εχετε δει να κλεισω ενα ραντεβου το συντομοτερο.

Τελικα να την παλευω οσο παει στο στηθος ή να σταματω για να μην κουραζεται υπερβολικα. Η κακομοιρα εχει δυναμη και θεληση την βλεπω αλλα κουραζεται και κοιμαται.Ή να ειναι ολη η προσπαθεια το πολυ μια ωρα και να δινω και συμπληρωμα με τη συριγγα μεχρι να ρθει το βοηθημα? φοβαμαι μην την αφηνω νυστικη.

RD3Up3.png

Σχετικα με τον οστεοπαθητικο εχετε μηπως να μου δωσετε τα στοιχεια αυτου που εχετε δει να κλεισω ενα ραντεβου το συντομοτερο.

να σου πει η ggb που τον έχει δει και όλας..

Τελικα να την παλευω οσο παει στο στηθος ή να σταματω για να μην κουραζεται υπερβολικα. Η κακομοιρα εχει δυναμη και θεληση την βλεπω αλλα κουραζεται και κοιμαται.Ή να ειναι ολη η προσπαθεια το πολυ μια ωρα και να δινω και συμπληρωμα με τη συριγγα μεχρι να ρθει το βοηθημα? φοβαμαι μην την αφηνω νυστικη.

Οι πάνες είναι η ένδειξη αν έχεις 8 βρεγμένες είσαι οκ

να βάζεις το μωρό στο στήθος φυσικά και να παρακολουθείς ότι καταπίνει γάλα...εναλλαγές στο στήθος ρέψιμο κλπ. Όταν την βλέπεις να πιπιλάει μόνο breast compression αν δεν θηλάζει και δείχνει ικανοποιημένη οκ αν όχι δίνεις συμπλήρωμα (υπάρχουν τα βίντεο που έβαλα παραπάνω αλλά και η σύμβουλος που ήρθε θα σε βοήθησε να δεις πότε το μωρό πραγματικά πίνει στο στήθος). αν το μωρό αποκοιμηθεί στο στήθος με το breast compression θα αρχίσει να θηλάζει πάλι

Οι πάνες είναι η ένδειξη αν έχεις 8 βρεγμένες είσαι οκ

να βάζεις το μωρό στο στήθος φυσικά και να παρακολουθείς ότι καταπίνει γάλα...εναλλαγές στο στήθος ρέψιμο κλπ. Όταν την βλέπεις να πιπιλάει μόνο breast compression αν δεν θηλάζει και δείχνει ικανοποιημένη οκ αν όχι δίνεις συμπλήρωμα (υπάρχουν τα βίντεο που έβαλα παραπάνω αλλά και η σύμβουλος που ήρθε θα σε βοήθησε να δεις πότε το μωρό πραγματικά πίνει στο στήθος). αν το μωρό αποκοιμηθεί στο στήθος με το breast compression θα αρχίσει να θηλάζει πάλι

Πανες εχουμε σε καθε γευμα οποτε 7 με 8 σιγουρα. ναι μου εδειξε ποτε καταπινει βλεπω κιολας κουνιεται ολο της το σαγονι και κανει και θορυβο.Θα δοκιμασω και το breast compression τα χω δει τα βιντεο.Στο δεξι εχουμε ενα θεμα δεν βρισκει θηλη και τσαντιζεται ενω στο αριστερο κατι μου χει κανει οποτε βαζω ψευδοθηλη και μετα απο λιγο την βγαζω να δω πως παει.Απλα εχω ανασφαλεια αν τρωει καλα και γι αυτο κοιμαται ή κουραζεται και κοιμαται. Σ ευχαριστω για τις συμβουλες θα το δοκιμασω τωρα και θα σου πω.

RD3Up3.png

Συγνώμη που πετάγομαι, αλλά έχω διαβάσει από αρκετές μαμάδες στο φόρουμ ότι πήγαν τα μωρά τους στον οστεοπαθητικό Μπουλανζέ (Boulenger) και μείνανε πολύ ευχαριστημένες. Τα στοιχεία του βρίσκονται εδώ http://www.osteopathy.gr/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=48&Itemid=63

jv42p3.png

DfUyp2.png

Συγνώμη που πετάγομαι, αλλά έχω διαβάσει από αρκετές μαμάδες στο φόρουμ ότι πήγαν τα μωρά τους στον οστεοπαθητικό Μπουλανζέ (Boulenger) και μείνανε πολύ ευχαριστημένες. Τα στοιχεία του βρίσκονται εδώ http://www.osteopathy.gr/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=48&Itemid=63

γιατί συγνώμη??:D αυτόν εννοούσα εκεί πήγε και η ggb :D

Διαφημίσεις

γιατί συγνώμη??:D αυτόν εννοούσα εκεί πήγε και η ggb :D

είπα να το παίξω ευγενική:lol:

Α, δεν ήξερα ότι πήγε εκεί η ggb αλλά έχουν πάει πολλές μαμάδες και λένε πολύ καλά λόγια!

jv42p3.png

DfUyp2.png

Σας ευχαριστω κοριτσια θα παρω να κλεισω ραντεβου κ η συμβουλος μου πε για εναν στο Κολωνακι οποτε αυτος ειναι. Βεβαια μου πε οτι υπαρχουν μονο 2 στην Ελλαδα στο site βλεπω οτι υπαρχουν πολλοι περισσοτεροι.

Τεσπα θα παρω στον δοκιμασμενο να μαι σιγουρη. Δεν ειμαι για πειραματα.

RD3Up3.png

Σας ευχαριστω κοριτσια θα παρω να κλεισω ραντεβου κ η συμβουλος μου πε για εναν στο Κολωνακι οποτε αυτος ειναι. Βεβαια μου πε οτι υπαρχουν μονο 2 στην Ελλαδα στο site βλεπω οτι υπαρχουν πολλοι περισσοτεροι.

Τεσπα θα παρω στον δοκιμασμενο να μαι σιγουρη. Δεν ειμαι για πειραματα.

δεν ασχολούνται όλοι με μωρά.........

είπα να το παίξω ευγενική:lol:

Α, δεν ήξερα ότι πήγε εκεί η ggb αλλά έχουν πάει πολλές μαμάδες και λένε πολύ καλά λόγια!

Ναι, πήγα, είναι ο ένας από τους δύο που ασχολούνται με βρέφη, όπως μου είπαν από τον σύλλογό τους.

Είναι ένας γλυκύτατος άνθρωπος, τον βρήκα εξαιρετικό, κόβει και απόδειξη! Για μένα αυτό μετράει πολύ, ειδικά στις μέρες μας...

Β.Α.Γ.Γ.2009

Κα Αγλαια καλησπερα. Τις εκανα μαλλον παλι τις γκαφες μου και χρειαζομαι την καθοδηγηση σας.

Ερωτηση πρωτη: στα γευματα που καταφευγουμε στο συμπληρωμα τον αφηνω να πιει οσο θελει μεχρι να χορτασει και να κοιμηθει ή προσπαθω να του δωσω συγκεκριμενα μλ. λιγοτερα καθε φορα ωστε να το μειωσει σιγα σιγα?Μηπως στην πρωτη περιπτωση πινει απο λαιμαργια χωρις να το χρειαζεται? Τις τελευταιες 3-4 ημερες του δινω αβασανιστα να πιει μεχρι να χορτασει συμπληρωμα (γιατι εχω ισως την λαθος ιδεα οτι θα το πιει ουτως ή αλλως τελικα) . Το αποτελεσμα ειναι να πινει σταθερα 300-320 μγ. σε 2-3 γευματα και τα υπολοιπα μονο θηλασμο αν και χθες δεν χρειαστηκε συμπληρωμα σε 2 μονο αρα αντι να προοδευουμε παμε πισω. Αν τωρα προσπαθησω να τον κοιμησω (με βολτα- αυτοκινητο - αγκαλιες ) πριν χορτασει μπορει να μεινει ξυπνιος και να γκρινιαζει ωρες ολοκληρες ( σημερα πχ στις 6 ηπιε 90μγ ενω ηθελε και αλλο , τον πηγαμε βολτα και ηρεμησε αλλα γυρνοντας στις 7.30 δεν ησυχαζε με τιποτα, ηπιε αλλα 40 μγ μεχρι τις 8.30 αλλ μεχρι και τωρα 9.30 δεν κοιμαται και γκρινιαζει ηπια αν και ολη την ημερα δεν εχει κοιμηθει συνεχομενα πανω απο 1 ωρα καθως θηλαζει για μιση ωρα , κοιμαται 20 λεπτα και ξανα και ξανα...)

Οσον αφορα το θηλαστρο τωρα, αντλω μετα τα γευματα με συμπληρωμα οπως μου ειπατε. Αλλα αν μετα το συμπληρωμα χρειαστει να τον ξαναβαλω στο στηθος αφου δεν ησυχαζει? Τι θα βρει να πιει? Αν και συνηθως αρνειται το στηθος αφου για να καταφυγω στο συμπληρωμα εχει θηλασει για τουλαχιστον 1 ωρα .

Εχω και αλλες αποριες αλλα κλαιει οποτε αλλη στιγμη.

Χιλια ευχαριστω και παλι

Σας παρακαλω ας μου απαντησει καποιος γιατι νιωθω οτι τα κανω ολα λαθος.

Οταν του δινω συμπληρωμα αλλες φορες μπορω να τον σταματησω και να ξεχαστει χωρις να το πιει ολο και αλλες φαινεται να μην χορταινει με τιποτα. Γενικα αφου προσπαθουμε να το κοψουμε πρεπει να τον αφηνω να πινει μεχρι να χορτασει ή να εχω προκαθορισει ποσο θα πιει? βεβαια εχω παρατηρησει οτι τελικα καταληγουμε ειτε με τον ενα τροπο ειτε με τον αλλο στην ιδια ημερησια προσληψη αφου οταν πιει υπερβολικα πολυ σε ενα γευμα πινει λιγοτερο στα αλλα. Αν ομως του δινω οσο θελει πως θα μειωθει μακροπροθεσμα? Μηπως επειδη θα αυξηθει η παραγωγη μου θα εχει αυτοματα αναγκη για λιγοτερο συμπληρωμα?Εχω μπερδευτει τρελα και οσο περναν οι ημερες νιωθω οτι δεν τα καταφερνω και τον ταλαιπωρω αδικα .

Επισης το γεγονος οτι πλεον πινουμε 300 μγ περιπου ημερισιως ( χθες 270 με μεγαλο αγωνα) σημαινει οτι πρεπει να ακολουθησω τις 8-10 αντλησεις την ημερα ή αρκουν οι 2-3 που μου ειχατε υποδειξει οταν η καταναλωση ηταν μικροτερη?

Ισχυει το οτι θα πρεπει να κοιμαμαι ανασκελα για να μην πιεζω το στηθος (διαφορετικα η πιεση ειναι σαν περιδεση που χρησιμευει στον απογαλακτισμο) ή ειναι μυθος?

Τελος αν θα πρεπει τελικα να ελεγχω το ποσο πινει καθημερινα και να το μειωνω σταδιακα ποιος ειναι ενας ασφαλης ρυθμος μειωσης ανα ημερα ή τριημερο( ο μικρος μου ειναι 3 εβδομαδων)?

Σας ευχαριστω και ελπιζω σε απαντηση ειτε απο την κα Αγλαια ή οποιον μπορει να βοηθησει

Εχω μπερδευτει τρελα και οσο περναν οι ημερες νιωθω οτι δεν τα καταφερνω και τον ταλαιπωρω αδικα .

Είναι πολύ άδικο αυτό που γράφεις. Γιατί τον ταλαιπωρείς; και γιατί άδικα;

Επισης το γεγονος οτι πλεον πινουμε 300 μγ περιπου ημερισιως ( χθες 270 με μεγαλο αγωνα) σημαινει οτι πρεπει να ακολουθησω τις 8-10 αντλησεις την ημερα ή αρκουν οι 2-3 που μου ειχατε υποδειξει οταν η καταναλωση ηταν μικροτερη?

Νομίζω ότι είναι καλύτερα να επιμείνεις στις 2-3 και να μην τις αυξήσεις για μια ακόμη εβδομάδα, μετά θα το ξαναδούμε.

Ισχυει το οτι θα πρεπει να κοιμαμαι ανασκελα για να μην πιεζω το στηθος (διαφορετικα η πιεση ειναι σαν περιδεση που χρησιμευει στον απογαλακτισμο) ή ειναι μυθος?

Μπορείς να κοιμάσαι και στο πλάι.

Αν το στήθος πιέζεται, η πίεση είναι πράγματι σαν περίδεση.

Τελος αν θα πρεπει τελικα να ελεγχω το ποσο πινει καθημερινα και να το μειωνω σταδιακα ποιος ειναι ενας ασφαλης ρυθμος μειωσης ανα ημερα ή τριημερο( ο μικρος μου ειναι 3 εβδομαδων)?

Ένας γενικός κανόνας είναι να μειώνονται τα γεύματα κατά 30ml, για το δικό σου μωρό που κάνει 2-3 γεύματα, η μείωση δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 90ml συνολικά το 24ωρο και θα πρέπει η ποσότητα να μένει σταθερή για 4-7 ημέρες.

Μερικά μωρά δεν ανταποκρίνονται καλά σε τέτοιου είδους παρεμβάσεις.

Ευχαριστω για τις απαντησεις!

Λεγοντας οτι τον παιδευω αδικα εννοουσα οτι ισως ακολουθω λαθος τακτικη και τον ταλαιπωρω προσπαθωντας να του μειωσω την ποσοτητα και τον κουραζω χωρις λογο. Αλλα προφανως δεν ισχυει αυτο και χαιρομαι που μου το λετε.

Το οτι καποια μωρα δεν ανταποκρινονται σημαινει οτι αυτα τα μωρα δεν αντεχουν την μειωση και τελικα δεν υπαρχει αποτελεσμα ?Η οτι απλα αργουν λιγο περισσοτερο ?

Ευχαριστω για τις απαντησεις!

Λεγοντας οτι τον παιδευω αδικα εννοουσα οτι ισως ακολουθω λαθος τακτικη και τον ταλαιπωρω προσπαθωντας να του μειωσω την ποσοτητα και τον κουραζω χωρις λογο. Αλλα προφανως δεν ισχυει αυτο και χαιρομαι που μου το λετε.

Το οτι καποια μωρα δεν ανταποκρινονται σημαινει οτι αυτα τα μωρα δεν αντεχουν την μειωση και τελικα δεν υπαρχει αποτελεσμα ?Η οτι απλα αργουν λιγο περισσοτερο ?

Απλά αργού λίγο περισσότερο. Επίσης αν μειώνεις κατά 30 μλ το συμπλήρωμα μπορείς να βάλεις το μωρό πάλι στο στήθος για να θηλάσει την υπόλοιποι ποσότητα και άρα να χορτάσει αλλά και το ερέθισμα στο στήθος να είναι με το παραπάνω….

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...