Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Ειναι πολυ μικρο ακομη το μωρακι σου.

Και ξενο γαλα να δινατε, τα ξενυχτια ειναι στο προγραμμα.

Και που εισαι ακομη.

Ερχονται δοντακια, πονακια κλπ

Και σε ολα αυτα ο θηλασμος και η αγκαλια θα του δωσουν μεγαλη βοηθεια:D

k9Tap3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα κορίτσια

:). όταν θηλάζουμε δεν μας κοιτάζει το μωράκι μας; εμένα δεν με κοιτάζει :( κοιτάζει στο άπειρο :) Καταλαβαίνω ότι είναι συγκεντρωμένη στον πόνο της -δηλαδή στο ότι πεινάει!- αλλά όταν την ταίζω με το μπιμπερό με κοιτάζει. Δεν ξέρω μήπως έχει σχέση με την στάση, με βολεύει το cross-cradle περισσότερο..

Καμιά ιδέα κορίτσια; :rolleyes::rolleyes:

Καμιά ιδέα κορίτσια; :rolleyes::rolleyes:

Όταν την ταΐζεις με μπουκάλι σε κοιτάει με απορία και όταν τη θηλάζεις λεει όλα οκ back to normal ας ασχοληθούμε με κάτι άλλο.....:mrgreen::mrgreen:

δεν είναι κάτι που πρέπει να σε απασχολεί .....

όσο περνάει ο καιρός θα αρχίσει να σου βάζει χέρια στη μύτη στα μάτια στο στόμα......θα σου τραβάει τα μαλλιά θα πιάνει όποιο στήθος θέλει μόνη της,,,,,θα γυρνάει ανάποδα ......

αν θέλεις πάντως προσπάθησε να της μιλάς ψιθυριστά και να της λες τι αισθάνεσαι για εκείνη με την άπειρη τρυφερότητα που το νιώθεις.........να τις χαϊδεύεις το πρόσωπο απαλά ....φυσικά αν το θέλει γιατί μπορεί να νευριάζει οπότε μην σκας είναι όντως δοσμένη στο να θηλάσει και μόνο εκείνη την ώρα.

Τα καλύτερα έρχονται πίστεψε με........:-D

Αγλαια μου δυστυχώσ δεν μπορώ να απαντήσω στισ ερωτησεισ, γιατί δεν τρωμε σταθερά γεύματα, του δίνω όποτε θέλει,επίσησ οι κενώσεισ μασ δεν ειναι σταθερέσ , όπωσ και το συμπλήρωμα επίσησ δεν είναι σταθερό...... του δίνω μόνο άμα δω ότι δε χορταίνει με τίποτα....

Οι ζυγίσεις του μωρού υπάρχουν. Αν δεν τις δω, δεν μπορώ να ξέρω αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα ή όχι.

Οι κενώσεις δεν μας ενδιαφέρουν, όμως οι βρεγμένες πάνες είναι περίπου σταθερές κάθε μέρα, πρέπει να είναι 5-6. Αν είναι λιγότερες υπάρχει πρόβλημα.

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος. 38η

Β. Το φύλο του βρέφους αγορι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) καισαρική τομή

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. Επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. Οχι

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. Οχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

γεννηση 5/8 3590

9/8 3550

17/8 4000

5/09 4490

24/09 4930

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 8 με 10

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει σε όλα με σπάνιες εξαιρέσεις

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα Σπάνια παίρνει σημπλήρωμα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) ΟΤΑΝ και ΑΜΑ πάρει δεν υπερβαίνει τα 100 μλ το 24ωρο

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. ένα πανάρχαιο της ΝυΚ, είναι δανεικό και δεν ξέρω λεπτομέρειες, αλλά είναι περίπου 8 χρονών και επίπονο

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:οχι

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). περίπου 6 με 8 φορές την ημέρα

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο Στισ αρχές μετά από σχεδόν κάθε γεύμα, τωρα 1-3 φορές.

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Από τα 8-10 γευματα που προανάφερα μερικά διαρκούν και μιάμιση ώρα, με διάλειμμα και ξανά φαί και διάλειμμα πάλι και ξανά φαί.....

Τελευταίως έχουμε και το φαινόμενο της "πάλης" όπως το αποκαλώ, όπου τρώει και κλαίει και αφήνει το στηθος και το ξαναπιανει και κλαίει λες και δεν έχει αρκετό γάλα και κλωτσάει και χτυπιέται.

¨Εχουμε συχνά γουλίτσες και λίγο σπανιότερα ρουκετούλες και πολλα σάλια

Επίσης παρακαλω συστηστε μου ενα θήλαστρο, για να μπορέσω να αντλώ όποτε χρειαστεί να βγω απο το σπίτι και πρέπει να πάρω μαζί μου γάλα.

Χίλια ευχαριστώ εκ των προταίρων!!!

Διαφημίσεις

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

γεννηση 5/8 3590

9/8 3550

17/8 4000

5/09 4490

24/09 4930

Το ελάχιστο επιτρεπτό βάρος που πρέπει να βάζει ένα μωρό σε αυτή την ηλικία είναι 14 γρ. τη μερα.

Το μέσο βάρος είναι 25 γρ. τη μέρα.

Το μωρό σου βάζει κατά μέσο όρο 30 γρ. τη μέρα.

4930-3550=1380

1380:46=30

Το μωρό σου βάζει περισσότερο απο το μέσο όρο και ο γιατρός δεν είναι ευχαριστημένος γιατί το πρώτο διάστημα έβαζε πάνω από 34 γρ. κατά μέσο όρο και τώρα βάζει λίγο κάτω από 25.

Ή ο γιατρός είναι εντελώς βλάκας και δεν γνωρίζει την έννοια του μέσου όρου, ή σε δουλεύει. Ό,τι από τα δύο να να συμβαίνει πρέπει να τον αλλάξεις.

Pigame to mwro ston paidiatro kai vazontas to varos tou stin kampili, mou eipe oti den vazei varos opws prepei..... kai mou xanaeipe gia simplirwma....

Απαράδεκτος!

O antras mou epimenei na tou dinw an ki egw prospathw na mi tou dinw oso mporw kai na sinexisw apoklistiko thilasmo....

Γιατί επιμένει τόσο;

Omws einai fores pou thilazoume, (opws simera to mesimeri) opou thilazei kai nevriazei kai klaei kai xtipietai, dokimazw to allo stithos mipws lithei oti einai ekeino pou ton apasxolei kai klaei.... o antras mou na mou leei , den xortainei na tou kanoume xeno, egw na epimenw ston thilasmo kai meta apo poli klama kai odirmo tou mwrou , na pinei 20 ml xeno, iremos kai na koimatai.........

Για να πίνει μόνο 20ml σημαίνει ότι έχει χορτάσει.

Η συμπεριφορά του μωρού δείχνει ότι κάτι το ενοχλεί αλλά αυτό σίγουρα δεν είναι το γάλα που λείπει. Υποπτεύομαι ΓΟΠ.

Ti simvainei??? ontws den exw gala???

Αν δεν είχες γάλα, από πού έβαλε όλο αυτό το βάρος το μωρό;

to mwro sinexizei na mi vazei varos kanonika...

95% των μητέρων που το γράφουν αυτό τους το έχει πει κάποιος ανήθικος παιδίατρος

Οι ζυγίσεις δείχνουν ότι το βάρος του μωρού είναι πάνω από το αναμενόμενο

Άρα κάποιος σας δουλεύει και πληρώνεται από εσάς για να το κάνει...:?

αλλά ο γιατρός μας από την άλλη είναι υπέρ του θηλασμού. Μου είχε πει μάλιστα να προσπαθήσω να θηλάσω, τουλάχιστον ώσπου να πάω πίσω δουλειά... χαραχτηριστικά μου είχε πεί " όσο πιο πολύ , τόσο πιο κερδισμένοι είμαστε....."

Σας εμπαίζει...

Το σενάριο αυτό το βλέπουμε τόσο συχνά!

Όλοι είναι υπέρ του θηλασμού. Τι περίμενες να σου πει ενώ σε βλέπει να προσπαθείς να θηλάσεις; Να σου πει ότι είναι κατά και να χάσει πελατεία; Θα το παίξει υπέρ και θα σου τη φέρει μετά από 2-3 επισκέψεις.

Πάντως εγώ επιμένω ακόμα.... θα ξαναπάμε στο γιατρό στις 5 του μήνα και θα δω ξανά το βάρος του και θα σας πω....
ΘΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΓΙΑΤΡΟ;

ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ;

Το μωρό σας σίγουρα αξίζει έναν πιο αξιόπιστο παιδίατρο.

θα το συζητήσω εκτενέστερα την Τρίτη που θα πάμε.. Θα βάλουμε και το πρώτο μας εμβόλιο:?

Ο Θεός βοηθός!!!

Ο Θεός δεν μπορεί να βοηθήσει!

Αν εσύ πας ξανά στον ίδιο παιδίατρο τι να σου κάνει ο Θεός; Να σε εμποδίσει να πας;

Επειδή υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για ΓΟΠ, καλό θα ήταν να καθυστερήσετε τον εμβολιασμό, τουλάχιστον μέχρι να εξετασθεί το μωρο από παιδογαστρεντερολόγο.

Τελευταίως έχουμε και το φαινόμενο της "πάλης" όπως το αποκαλώ, όπου τρώει και κλαίει και αφήνει το στηθος και το ξαναπιανει και κλαίει λες και δεν έχει αρκετό γάλα και κλωτσάει και χτυπιέται.

Ο παιδίατρος σε έχει κάνει να πιστέψεις ότι δεν έχεις γάλα και όλα τα αποδίδεις εκεί.

Αυτά τα συμπτώματα όμως δείχνουν ότι το μωρό παιδεύεται.

¨Εχουμε συχνά γουλίτσες και λίγο σπανιότερα ρουκετούλες και πολλα σάλια

Αυτό με τα παραπάνω παραπέμπει σε ΓΟΠ.

Η ΓΟΠ μπορεί να δημιουργήσει οισοφαγίτιδα. Αν συμβεί αυτό το μωρό πονάει και ενώ πεινάει σταματά να τρώει εξαιτίας του πόνου.

Αν υπάρχει ΓΟΠ, το ξένο γάλα μπορεί να χειροτερέψει πολύ την κατάσταση του μωρού γιατί κάνει το περιεχόμενο του στομάχου πιο όξινο.

Η ΓΟΠ είναι πάντα χειρότερη με το ξένο γάλα.

Διάγνωση και αντιμετώπιση της ΓΟΠ θα πάρετε μόνο από παιδογαστρεντερολόγο. Οι παιδίατροι συχνά το παίζουν ειδικοί στη ΓΟΠ και κάνουν σωρεία λαθών.

Ο παιδίατρός σας δεν σας παρέπεμψε σε παιδογαστρεντερολόγο αλλά σας είπε ότι το μωρό χρειάζεται ξένο γάλα, αδιαφορώντας για το ότι μπορεί να γίνει χειρότερα.

Επίσης παρακαλω συστηστε μου ενα θήλαστρο, για να μπορέσω να αντλώ όποτε χρειαστεί να βγω απο το σπίτι και πρέπει να πάρω μαζί μου γάλα.
Παραπάνω έγραψες ότι άντλησες με πολύ πόνο. Με ποιο θήλαστρο άντλησες και πονούσες; Θα πρέπει να καταλάβω γιατί πονούσες;

Και κάτι ακόμη: γιατί να πάρεις μαζί σου γάλα ενώ έχεις το στήθος;

Διαφημίσεις

Αγλαια μου ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σου, θα συνεχίσω Α.Θ όσο περνάει από το χέρι μου και από το στήθος μου!

Το θηλαστρο που χρησιμοποιησα ήταν ένα της ΝUK παλιό μοντέλο φυσικά, αλλά δεν ξέρω πως λέγεται το μοντέλο, μπορώ να σου πω όμως ότι είναι τουλάχιστον 8 χρονων. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να θηλάζω παντού, οπότε παρά να δώσω ξένο προτιμώ να έχω δικό μου σε μπιμπερό.

Ο άντρας μου επέμενε στο συμπλήρωμα επειδή όπως είπες κι εσύ ο ρυθμός που έβαζε βάρος το μωρό μειώθηκε και αναστατώθηκε.

Αγλαία μου εσύ που θεωρείς ότι ωφείλεται η μείωση του μέσου όρου του βάρους του μωρού??

Και κάτι άλλο, γιατί δεν πρέπει να βάλουμε εμβόλιο αν έχει ΓΟΠ???

Και πάλι ευχαριστώ.

Α και κάτι άλλο, Αγλαία μου , ο παιδίατρος μου , δεν μου είπε εκείνος ότι δεν έχω γάλα, εγώ το είπα. Και εξηγώ, έβλεπα αυτή την περίεργη συμπεριφορά του μωρού που χτυπιώταν και νόμιζα ότι είναι επειδή δε χορταίνει, βλέπω ότι το στήθος μου πλέον δεν γεμίζει όπως παλιά και δεν τρέχει και γάλα όπως παλιά και πίστεψα ότι λιγόστεψε.... έβγαλα με το θήλαστρο και από τα 130 μλ που έβγαζα από το ένα στήθος σε 7 λεπτά, τωρα έβγαλα και απο τα δύο μαζί 20 μλ. Αυτά είπα στον παιδίατρο, ο οποίος μου είπε μόνο η ζυγαριά θα μας λύσει την απορία και στο ζύγισμα φάνηκε αυτή η μείωση του ρυθμού που βάζαμε βάρος... και μου είπε ίσως όντως το μωρό να μη χορταίνει και δοκίμασε αν πεινάει να του δίνεις συμπλήρωμα.....

Εσύ που αποδίδεις ότι με το θήλαστρο βγαζω τόσο λίγο πλέον???

Το θηλαστρο που χρησιμοποιησα ήταν ένα της ΝUK παλιό μοντέλο φυσικά, αλλά δεν ξέρω πως λέγεται το μοντέλο, μπορώ να σου πω όμως ότι είναι τουλάχιστον 8 χρονων.

Κατάλαβα ποιο είναι, η νουκ είχε μόνο ένα, ίδιο με της κικο, ό,τι χειρότερο κυκλοφορούσε στην αγορά. Κατάλαβα γιατί πονούσες!

Απορώ πώς κατάφερες να αντλήσεις γάλα με αυτό!

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να θηλάζω παντού, οπότε παρά να δώσω ξένο προτιμώ να έχω δικό μου σε μπιμπερό.

Μπορείς να θηλάζεις παντού, αρκει να σκεπάσεις το μωρό σου με ένα σεντονάκι ή ένα παρεό.

Το μωρό σου δεν μπορεί να καταλάβει ότι είσαι κάπου που δεν μπορείς να θηλάσεις και δεν θα καταλάβει γιατί δεν το θέλεις, γιατί το απορρίπτεις, γιατί αρνείσαι να του δώσεις αυτό που ξέρει ότι μπορεί να πάρει από εσένα.

Το μωρό μπερδεύεται ότι η συμπεριφορά της μητέρας δεν είναι σταθερή.

Ο άντρας μου επέμενε στο συμπλήρωμα επειδή όπως είπες κι εσύ ο ρυθμός που έβαζε βάρος το μωρό μειώθηκε και αναστατώθηκε.

ένα μωρό που βάζει βάρος πολύ πάνω από το μέσο όρο, είναι φυσιολογικό να μειώνει το ρυθμό πρόσληψης κάποια στιγμή

Αγλαία μου εσύ που θεωρείς ότι ωφείλεται η μείωση του μέσου όρου του βάρους του μωρού??

έβαλε πολύ πάνω από το μέσο όρο στην αρχή και τώρα βάζει λιγότερο

υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο της ΓΟΠ

αν πράγματι υπάρχει ΓΟΠ που έχει προκαλέσει οισοφαγίτιδα, το μωρό πονάει και τρώει λιγότερο

γι αυτό είναι πολύ σημαντικό να μη δίνεται καθόλου ξένο γάλα

το ξένο γάλα κάνει πιο όξινο το περιεχόμενο του στομάχου και επιδεινώνει την οισοφαγίτιδα

Και κάτι άλλο, γιατί δεν πρέπει να βάλουμε εμβόλιο αν έχει ΓΟΠ???

Η ΓΟΠ όταν συνυπάρχει με αλλεργία είναι χειρότερη, δηλαδή τα συμπτώματα είναι πιο έντονα.

Τα εμβόλια προκαλλούν κάποιες φορές αλλεργική αντίδραση, αν το μωρό έχει ΓΟΠ και του προκαλλέσεις και αλλεργική αντίδραση, ίσως να χειροτερέψουν τα συμπτώματα.

Αν η ΓΟΠ γίνει πιο σοβαρή, το μωρό ίσως να μην βάζει βάρος.

Γιατί βιάζεστε να κάνετε το εμβόλιο;

Δεν μπορείτε να περιμένετε μέχρι να δείτε αν υπάρχει ΓΟΠ και να λύσετε αυτό το θέμα;

Αυτά είπα στον παιδίατρο, ο οποίος μου είπε μόνο η ζυγαριά θα μας λύσει την απορία και στο ζύγισμα φάνηκε αυτή η μείωση του ρυθμού που βάζαμε βάρος... και μου είπε ίσως όντως το μωρό να μη χορταίνει και δοκίμασε αν πεινάει να του δίνεις συμπλήρωμα.....

Ο παιδίατρος αν σέβονταν τον όρκο που έχει δώσει, θα έπρεπε να σου πει ότι το μωρό έβαζε πάνω από το μέσο όρο, τώρα βάζει κάτω από το μέσο όρο αλλά το συνολικό που έχει βάλει εξακολουθεί να είναι πάνω από το μέσο όρο.

Το συμπλήρωμα έχει λόγο να το προτείνει όταν το μωρό βάζει κάτω από την ελάχιστη επιτρεπτή τιμή που είναι τα 14 γρ. τη μέρα. ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΥΘΕΙ.

Ακόμη και τότε όμως θα πρέπει να ψάξει να να βρει τα αίτια.

Αν το αίτιο είναι η ΓΟΠ ή η υποψία ΓΟΠ, ΟΦΕΙΛΕΙ να σας παραπέμψει σε παιδογαστρεντερολόγο για να σας βοηθήσει και όχι να επιδεινώνει τη ΓΟΠ με ξένο γάλα.

Αν το αίτιο είναι ουρολοίμωξη, ΟΦΕΙΛΕΙ να θεραπεύσει την ουρολοίμωξη και όχι να προτείνει ξένο γάλα.

Η προσέγγιση του γιατρού είναι εντελώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.

Εσύ που αποδίδεις ότι με το θήλαστρο βγαζω τόσο λίγο πλέον???

Στο ότι απέχεις περισσότερο από τον τοκετό και στο ότι το συγκεκριμένο θήλαστρο είναι χάλια.

Όμως και το καλύτερο θήλαστρο να ήταν, δεν σημαίνει τίποτα το πόσο αντλείς για την παραγωγή. Το θήλαστρο σου δείχνει πόσο γάλα μπορείς να αντλήσεις και υπάρχει 15% πιθανότητα να μην μπορείς να αντλήσεις καθόλου ή να αντλείς ελάχιστο ακόμη και αν θηλάζεις αποκλειστικά το παιδί σου.

Χίλια ευχαριστώ!! Έχουμε ραντεβού την τρίτη για υπέρηχο, εκει νομίζω θα λυθούν όλα! Θα πράξουμε ανάλογα..... Μετά θα πάμε στον παιδίατρο για ζύγισμα και μηνιαίο έλεγχο κι αν όντως το μωρό μου έχει ΓΟΠ δεν θα βάλουμε το εμβόλιο.

Σ ευχαριστώ και πάλι.

Τελικά αγόρασα θήλαστρο , της Μεντέλα το σουίνγκ , ελπίζω να ναι καλό. Δεν το θέλω για σταθερές αντλήσεις, αλλά για περιπτώσεις πού είτε δεν είμαι μαζί με το μωρό ή που δεν θα μπορώ να θηλάσω.

Διαφημίσεις

Όταν την ταΐζεις με μπουκάλι σε κοιτάει με απορία και όταν τη θηλάζεις λεει όλα οκ back to normal ας ασχοληθούμε με κάτι άλλο.....:mrgreen::mrgreen:

δεν είναι κάτι που πρέπει να σε απασχολεί .....

όσο περνάει ο καιρός θα αρχίσει να σου βάζει χέρια στη μύτη στα μάτια στο στόμα......θα σου τραβάει τα μαλλιά θα πιάνει όποιο στήθος θέλει μόνη της,,,,,θα γυρνάει ανάποδα ......

αν θέλεις πάντως προσπάθησε να της μιλάς ψιθυριστά και να της λες τι αισθάνεσαι για εκείνη με την άπειρη τρυφερότητα που το νιώθεις.........να τις χαϊδεύεις το πρόσωπο απαλά ....φυσικά αν το θέλει γιατί μπορεί να νευριάζει οπότε μην σκας είναι όντως δοσμένη στο να θηλάσει και μόνο εκείνη την ώρα.

Τα καλύτερα έρχονται πίστεψε με........:-D

:mrgreen::mrgreen: Ήδη έχει αρχίσει να τσιμπάει το στήθος καθώς τρώει με τα δακτυλάκια χιχι! Εγώ συνήθως της χαιδεύω το κεφαλάκι και την φιλάω, λίγο βέβαια γιατί αλλιώς τσαντίζεται! Α, και εννοείται δεν ανταλάσσω κουβέντα με κανέναν γιατί εκνευρίζεται :mrgreen:

Μακάρι να τα καταφέρω Κριστίνα μου και να συνεχίσουμε όσο περισσότερο γίνεται. Το μόνο κάποιες φορές δεν θέλει στήθος αλλά αν της το έχω σε μπιμπερό το τρώει, να βαριέται να ρουφήξει και της έρχεται πιο εύκολο το μπιμπερό; λόγω ΜΕΝΝ ξεκίνησε και "μεγαλούτσικη" :) μακάρι να καθόταν και μένα πολλή ώρα κι ας μην έτρωγε.. από την άλλη λέω πάλι καλά γιατί ξέρω πολλές μανούλες με πρόωρα μωράκια που δεν τα κατάφεραν να μένει το μωράκι τους καθόλου στο στήθος-ε, βοήθησαν και όλοι οι υπόλοιποι άσχετοι..

Ευτυχώς της φτάνει ακόμη το γάλα μου, είναι και η ΓΟΠ που την κάνει να τρώει λιγότερο μάλλον..

Α, το ξαπλωτό ακόμη τίποτα! Δεν το πιάνει να θηλάσει. Σήμερα το πρωί που την βρήκα σε καλό mood και το ξαναδοκίμασα το έπιανε και γέλαγε αλλά το άφηνε πάλι :rolleyes:

Να ρωτήσω κάτι σε αυτό το θέμα που μάλλον κολάει?Η μπέμπε μου είναι 5 μηνών κ θηλάζουμε από την αρχή αποκλειστικά με μερικά - κατά τη γνώμη μου - σκαμπανεβάσματα στην παραγωγή μου όσων αφορά το γάλα.Η μπέμπα μου εδώ κ καιρό δεν ξυπνάει τη νύχτα 12-6, διάστημα που -σύμφωνα με την Αγλαία- είναι σημαντικό για τη διατήρηση της γαλουχίας. Τι λέτε να την ξυπνάω για να είναι πιο σταθερή η παραγωγή μου, ή να συνεχίσω να απολαμβάνω τον βραδυνό μου ύπνο?

Να ρωτήσω κάτι σε αυτό το θέμα που μάλλον κολάει?Η μπέμπε μου είναι 5 μηνών κ θηλάζουμε από την αρχή αποκλειστικά με μερικά - κατά τη γνώμη μου - σκαμπανεβάσματα στην παραγωγή μου όσων αφορά το γάλα.Η μπέμπα μου εδώ κ καιρό δεν ξυπνάει τη νύχτα 12-6, διάστημα που -σύμφωνα με την Αγλαία- είναι σημαντικό για τη διατήρηση της γαλουχίας. Τι λέτε να την ξυπνάω για να είναι πιο σταθερή η παραγωγή μου, ή να συνεχίσω να απολαμβάνω τον βραδυνό μου ύπνο?

εγώ λέω να απολαύσεις τον ύπνο σου!

Αν το μωρό θελήσει να αυξήσει την παραγωγή σου, στην ηλικία που είναι, ξέρει τι να κάνει!

jv42p3.png

DfUyp2.png

Γεια σας! Αν και σας διαβαζω πολυ καιρο πρωτη φορα σας γραφω καθως προσπαθω να θηλασω τον μικρουλι μου αποκλειστικα και αναρωτιεμαι μηπως κανω τιποτα βλακειες.

Λοιπον εχουμε και λεμε: Το αγορακι μου γεννηθηκε 39 +4 με φυσιολογικο τοκετο και επισκληριδιο.Ειχε ικτερικη χροια( αλλα δεν εχουν συμπληρωσει την τιμη της χολερυθρινης στο βιβλιαριο, )

παντως δεν νοσηλευτηκε , ουτε μπηκε σε λαμπα.

Γεννηθηκε στις 24/9 3615 γρ. και στην εξοδο μας απο την κλινικη 27/9 ηταν 3550γρ. Εκτοτε δεν εχω μετρησεις αλλα θα εχω απο αυριο ζυγαρια για να το παρακολουθω.

Στην κλινικη αν και ειχα ενημερωθει επεσα στην παγιδα του συμπληρωματος ( απαραδεκτες μαιες και παιδιατρος) το οποιο ξεκινησε απο 20 γρ ανα γευμα και εφτασε τα 80 καποιες φορες , παντα βεβαια μετα απο θηλασμο αν και για λιγο χρονο ( 30-40 λεπτα) συμφωνα με τις υποδειξεις τους. Μετα το τελος του θηλασμου ο μικρος εκλαιγε αδιακοπα μεχρι να φαει το συμπληρωμα.Συνολικα εκανε 6 γευματα και επαιρνε περιπου 380 γρ. συμπληρωμα.

Με την επιστροφη στο σπιτι κανω εδω και 5 ημερες προσπαθεια να κοψουμε το ξενο γαλα . κανουμε 8-9 γευματα ημερισιως χωρις προγραμμα δηλ. καποια γευματα κρατουν 40 λεπτα και καποια 3 ωρες. Αρχικα χρειαζοταν συμπλ. σε καθε γευμα , τωρα το περιορισαμε στα 3 γευματα απο 40- 70 γρ. καθε φορα ( Καποιες φορες τα γευματα με το συμπληρωμα απεχουν μεχρι κααι 12 ωρες μεταξυ τους και αλλες μολις 4)Την πρωτη μερα πηρε συνολο 225 γρ. , την 2η 220, την τριτη 210, την τεταρτη 160 και σημερα υπολογιζω οτι θα φτασουμε τα 150 συμπληρωματος.Μηπως του το κοβω πολυ αποτομα? Τον βαζω στο στηθος οποτε πειναει και καταφευγω στο συμπληρωμα μονο οταν μετα απο 2 ωρες στο στηθος εξακολουθει να ωρυεται και να τρωει τα χερια του τελειωνοντας και παλι το γευμα με στηθος εστω και για να κοιμηθει. καλα κανω? Επισης τον ξυπναω 2 ωρες μετα που θα εχει αποκοιμηθει για να μην πειναει υπερβολικα .Καλως?

Οσον αφορα τις αντλησεις τις ξεκινησα εχθες . Εχω το swing της mendela και κανω 20 λεπτες αντλησεις μετα απο τα γευματα με συμπληρωμα (αρα 2-3 το 24 ωρο)που βγαζω 20 γρ καθε φορα. καθε ποτε πρεπει να αντλω για να αυξησω την παραγωγη μου και για ποση ωρα ή μεχρι να μην βγαζω αλλο? Θα προλαβαινει να ξαναγεμισει το στηθος?

Βρεχει περιπου 8-10 πανες αλλα το προβλημα που ειχαμε ηταν οτι ενω τις μερες της κλινικης και την πρωτη στο σπιτι ειχε 3-4 κενωσεις ( με απειροελαχιστη ποσοτητα) απο την δευτερη μερα και μετα για τρια 24ωρα δεν ειχε ενεργηθει πραγμα που εκανε χθες δυο φορες με κιτρινοπα αφθονα κακακια σαν αλοιφη.Σημερα ακομα τιποτα. Ειναι ανησυχητικο? Μηπως ειναι δειγμα οτι υποσιτιζεται?

Περιεργες συμπεριφορες δεν εχουμε απλα οποτε πινει συμπληρωμα πεφτει σε ληθαργο και μπορει να κοιμαται μεχρι και 4 ωρες ( στην κλινικη μια φορα κοιμηθηκε 6!!)

Σας ευχαριστω πολυ προκαταβολικα για την βοηθεια και ελπιζω να τα καταφερουμε να θηλασουμε αποκλειστικα με την βοηθεια σας. Ανυπομονω για την απαντηση σας!!!

Αν το μωρό βάζει κανονικά βάρος, δεν το ενοχλείς!

Εχω το swing της mendela και κανω 20 λεπτες αντλησεις μετα απο τα γευματα με συμπληρωμα (αρα 2-3 το 24 ωρο)που βγαζω 20 γρ καθε φορα. καθε ποτε πρεπει να αντλω για να αυξησω την παραγωγη μου και για ποση ωρα ή μεχρι να μην βγαζω αλλο? Θα προλαβαινει να ξαναγεμισει το στηθος?

Αυτό το θήλαστρο είναι ΜΟΝΟ για μητέρες που έχουν εδραιώσει γαλουχία. Δεν χρησιμοποιείται για την αύξηση της παραγωγής.

Βρεχει περιπου 8-10 πανες αλλα το προβλημα που ειχαμε ηταν οτι ενω τις μερες της κλινικης και την πρωτη στο σπιτι ειχε 3-4 κενωσεις ( με απειροελαχιστη ποσοτητα) απο την δευτερη μερα και μετα για τρια 24ωρα δεν ειχε ενεργηθει πραγμα που εκανε χθες δυο φορες με κιτρινοπα αφθονα κακακια σαν αλοιφη.Σημερα ακομα τιποτα. Ειναι ανησυχητικο? Μηπως ειναι δειγμα οτι υποσιτιζεται?

Το πρόβλημα με τις κενώσεις μπορεί να έχει δημιουργηθεί εξαιτίας του ξένου γάλακτος.

Θα έλεγα να περιμένεις 3-4 μέρες μέχρι το μωρό να σταματήσει το ξένο γάλα και ξαναβλέπουμε το θέμα των κενώσεων.

Σε ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση.

Ωστοσο τα πραγματα δεν πανε και πολυ καλα και εχω απογοητευτει. Νομιζω οτι η προβλεψη σας για 3-4 ημερες μεχρι να κοψει το συμπληρωμα θα μεινει ευσεβης ποθος!!

Χθες τελικα αντι για τα 150 γρ. που περιμενα να πιει φτασαμε τα 220 και σημερα δεν λεει να ησυχασει χωρις το μπουκαλι . Εχει ηδη πιει 250 και συνεχιζει... Αρα πισω στην αρχη. Το προσπαθω να θηλαζει οσες περισσοτερες φορες γινεται (6-7 ωρες απο το πρωι μεχρι τωρα πχ) αλλα καποια στιγμη κουραζεται, κλαιει γοερα και ηρεμει μονο με το συμπληρωμα που καθε φορα ειναι και περισσοτερο.Σημερα απο το πρωι εχει κοιμηθει μονο 2.5 ωρες το πρωι και εκτοτε θηλαζει, κλαιει,τρωει τα χερια του , τρωει συμπληρωμα και ξανα.Γιατι συμβαινει αυτο? Θα μπορουσαν να εχουν αυξηθει τοσο αποτομα οι αναγκες του ? Η μηπως φταιει το ακαταλληλο θηλαστρο ( αν και το χρησιμοποιησα 3-4 φορες μονο) ? Επισης οι κενωσεις ειναι και παλι απουσες απο προχθες...

Θα μπορουσατε να μου δωσετε οδηγιες για το τι να κανω απο εδω και περα? Νιωθω οτι τον ταλαιπωρω τοσο πολυ που ειμαι σχεδον ετοιμη να παραιτηθω απο την προσπαθεια και να συμβιβαστω σε μεικτη διατροφη...

Ευχαριστω και παλι.

Ναι, θα μπορούσαν να έχουν αυξηθεί τόσο απότομα οι ανάγκες του. Συμβαίνει αυτό, θα χρειαστείτε λίγο παραπάνω χρόνο.

Μπορείτε να πάρετε fenugreek, ένα συμπλήρωμα διατροφής, υπάρχει από την εταιρεία solgar, ίσως το βρείτε και από αλλού. Μπορείτε να το παραγγείλετε στο φαρμακοποιό σας και θα παίρνετε 3 φορές τη μέρα από 3 καψούλες, σύνολο 9 καψούλες το 24ωρο.

Ευχαριστω πολυ και παλι!

Ελπιζω να μην σας κουραζω με τις αποριες μου αλλα δεν θα ηθελα να κανω και αλλα λαθη.Παντως σημερα τα πραγματα πανε πολυ καλυτερα αν εξαιρεσουμε την απουσια κενωσεων.

Χρειαζεται πιστευετε να νοικιασω νοσοκομειακο θηλαστρο?

Αυτο που εχω παντως ( swing medela) να μην το χρησιμοποιω καθολου, ετσι? Η μηπως να αντλω λιγο γαλα για να του το δινω αντι συμπληρωματος?

Χιλια ευχαριστω

Ξεχασα να ρωτησω και κατι ακομα. Χθες το απογευμα 4-12 ο μικρος εκλαιγε συνεχως , ηθελε αγκαλια, εφαγε πολυ και ειχε πολλα αερια με εντονη οσμη. θα μπορουσε να ειναι κολικος΄απο τωρα ή απλως δεν ειχε κεφια?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...