Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Ξένο γάλα μόνο 4 μέρες που έπαιρνα χάπια για μαστίτιδα (almiron1 και almiron comfort).

Δεν υπάρχει καμία αντένδειξη όταν υπάρχει μαστίτιδα. Ο θηλασμός συνεχίζεται κανονικά

Η παιδίατρος μου είπε να κόψω τον θηλασμό γιατί ειχα 3 διάρροιες για τυχόν γαστρεντερίτιδα.

Αν είχατε γαστρεντερίτιδα, ο μόνος τρόπος για να προστατέψετε το μωρό σας ήταν να συνεχίσετε το θηλασμό.

Αλλεργία στο γάλα μου είπε για πρώτη φορά η γιατρός και μου είπε να σταματήσω το δικό μου και να δίνω ALMIRON PEPTI MCT.
Εκεί μου είπαν ότι ο θηλασμός είναι το ιδανικό για την αλλεργία της,
αλλά το PEPTI προκαλούσε στο μωρό εμετούς και δυσφορία και έτσι 25/5 ξεκινήσαμε το neocate. Το παιδί δεν το έπινε με τίποτα (πολύ πικρό και βρωμερό), οπότε πάλι μου είπε η γιατρός να κόψω το δικό μου για να μάθει να το πίνει.

Mήνυση στη γιατρό έχετε κάνει;

Η συγκεκριμένη γιατρός έχει βάλει σε κίνδυνο την υγεία του παιδιού σας και παρά τα όσα σας είπαν, εσείς εξακολουθείτε να συμβουλεύεστε την ίδια γιατρό;

Πραγματικά έχω σοκαριστεί από τα όσα γράφετε.

Σας παρακαλώ διαβάστε εδώ τις αντενδείξεις θηλασμού και τις περιπτώσεις που δεν αποτελούν αντένδειξη για το θηλασμό:

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/content/full/pediatrics;115/2/496

H άγνοια της παιδιάτρου που παρακολουθεί το μωρό είναι αδικαιολόγητη από κάθε άποψη. Νομίζω ότι θα πρέπει να προστατέψετε τον εαυτό σας αλλά και άλλες μητέρες από τόσο ανεύθυνους επαγγελματίες.

αλλά μετα από 1 εβδ η μικρή άρχισε πάλι να πετάει το μπουκάλι και να ψάχνει μόνο για στήθος. Δεν μπορούσα να τη βλέπω έτσι και το σταμάτησα.
Εδώ και 2,5 εβδ προσπαθώ να το σταματήσω με φυσικό τρόπο και όχι με χάπι (με τις οδηγίες του γυναικολόγου),
Χθες έμαθα για τον επαναγαλακτισμό και εάν θεωρείς ότι στην περίπτωσή μας υπάρχει έστω και μια μικρή πιθανότητα να συμβεί, είμαι διατεθειμένη να δοκιμάσω τα πάντα.
Μπορείτε να κάνετε επαναγαλακτισμό αλλά θα πρέπει να αλλάξετε παιδίατρο.

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν τρεις παιδίατροι που είναι και σύμβουλοι θηλασμού:

Άννα Πατσούρου

Στέλιος Παπαβέντσης και

Δώρα Μενούνου

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

αγλαια μου σε ευχαριστω για το ενδιαφερον σου. ειλικρινα δεν ηξερα οτι επρεπε να αφηνω το παιδι στο στηθος μου ακομα και καθε μιση ωρα. βεβαια εγω η εξυπνη δεν πηρα και καμμια συμβουλη, εκανα του κεφαλιου μου. λοιπον η κατασταση τωρα εχει ως εξης. εχω το θηλαστρο της avent το ηλεκτρικο. απο οτι καταλαβαινω με αυτα που λες ειναι μαλλον αχρηστο για τη δικια μου περιπτωση. κοκκινες γινονταν οι θηλες μου ακομα και με το νοσοκομειακο θηλαστρο που χρειαστηκε να χρησιμοποιησω στο μαιετηριο μια φορα. οχι μονο κοκκινες αλλα εκανα και μια κυστουλα με ποιον εξωτερικα. οπως ειναι οι φουσκαλες οταν καιγομαστε. οι μαιες δεν το ειχαν ξαναδει αλλα σε μια μερα απορροφηθηκε. το ιδιο σχεδον επαθα και τωρα. βεβαια οι μαιες μου εδειξαν πως να το χρησιμοποιησω (γεννησα στο αρεταιειο). το μωρο τωρα ουτε στον υπνο του δεν θελει το στηθος μου. πραγματικα εχω κλαψει τρελα και δεν μπορω να συγχωρησω τον εαυτο μου που δεν προσπαθησα να παρω καλυτερες και πιο σωστες πληροφορειες. εχω πεισμα η ρουφιανα ομως και θα νοικιασω νοσοκομειακο θηλαστρο. θα θηλασω το μωρο μου ο κοσμος να ερθει τουμπα. ευχαριστω για τα συναισθηματα πεισματος που μου δημιουργησες.

line_m121_beg_40_time_1270267200_text_cf20e3e9fcf220eceff520e5dfede1e9.gif

εχω το θηλαστρο της avent το ηλεκτρικο. απο οτι καταλαβαινω με αυτα που λες ειναι μαλλον αχρηστο για τη δικια μου περιπτωση.

το θήλαστρο αυτό είναι ένα καλό μικρό θήλαστρο για μητέρες που έχουν εδραιωσει τη γαλουχία, θηλάζουν αποκλειστικά και θέλουν να αφήσουν λίγο γάλα στο παιδί τους

στον επαναγαλακτισμό δεν μπορεί να σε βοηθήσει

κοκκινες γινονταν οι θηλες μου ακομα και με το νοσοκομειακο θηλαστρο που χρειαστηκε να χρησιμοποιησω στο μαιετηριο μια φορα.

έχω την εντύπωση ότι το μέγεθος της χωάνης είναι λάθος

την ώρα που αντλείς η θηλή δεν πρέπει να ακουμπά στα τοιχώματα του κυλίνδρου της χωάνης, πρέπει να κινείται ελεύθερα

μόνο η θηλαία άλως ακουμπά στη χωάνη

υπάρχει και η πιθανότητα να είναι μεγάλη η χωάνη αν και από την περιγραφή που κάνεις δεν νομίζω ότι συμβαίνει αυτό, όμως δεν μπορώ να καταλάβω με σιγουριά τι συμβαίνει

να το προσέξεις πολύ αυτό γιατί μόνο με το σωστό μέγεθος χωάνης θα έχεις ικανοποιητικά αποτελέσματα

ο προβληματισμος μου παντως εχει να κανει με το γεγονος οτι δεν ξερω αν θα μπορεσω να ταισω το μωρο μου αποκλειστικα με δικο μου γαλα. δεν θελω να ξαναφαει ξενο ουτε το πρωτο μου παιδακι ουτε και τα επομενα που θελω να κανω. υπαρχει ελπιδα να φαει μονο απο εμενα ή και με το νοσοκομειακο θηλαστρο δεν θα κανω τιποτα; δηλαδη θα επαναφερω πληρως το δικο μου; αν νομιζεις πως ναι θα κανω δεκα κωλοτουμπες στον αερα και ας μην ξερω απο ενοργανη χαχαχα. οσο για τη φουσκαλιτσα που παρουσιαζω εμφανιζεται στη θηλαι αλω και οχι στη ρωγα

ξεχασα επισης μα πω οτι σταματησα την διατροφη που εκανα οσο καιρο θηλαζα για να χασω τα κιλα που πηρα στην εγκυμοσυνη. ημουν 50 κιλα και πηγα 68. τωρα ειμαι 58 γιατι δεν ετρωγα οσο μαλλον επρεπε. παιζει και αυτο ρολο στο οτι μου μειωθηκε το γαλα;

Διαφημίσεις

ο προβληματισμος μου παντως εχει να κανει με το γεγονος οτι δεν ξερω αν θα μπορεσω να ταισω το μωρο μου αποκλειστικα με δικο μου γαλα.

σε αυτό μπορείς να δώσεις απάντηση μόνο εκ των υστέρων, δηλαδή αν κάνεις όλη την προσπάθεια μόνο τότε θα ξέρεις το αποτέλεσμα της προσπάθειάς σου

κανείς δεν μπορεί να μαντέψει ούτε το αν θα προσπαθήσεις, ούτε το πόσο θα προσπαθήσεις, ούτε το αποτέλεσμα της προσπάθειας

ξεχασα επισης μα πω οτι σταματησα την διατροφη που εκανα οσο καιρο θηλαζα για να χασω τα κιλα που πηρα στην εγκυμοσυνη. ημουν 50 κιλα και πηγα 68. τωρα ειμαι 58 γιατι δεν ετρωγα οσο μαλλον επρεπε. παιζει και αυτο ρολο στο οτι μου μειωθηκε το γαλα;

Δεν παίζει ρόλο η διατροφή στο ότι μειώθηκε το γάλα. Μόνο οι χειρισμοί που έκανες μείωσαν το γάλα.

Αυτό σε διαβεβαιώ ότι δεν παίζει καθόλου ρόλο, εγώ ήμουν 51 πήγα 60 γιατί είχα λίγο αυξημένο ζάχαρο και έκανα διατροφή και τώρα επειδή η μικρή είναι αλλεργική και δεν έχω καταφέρει να βρώ τί να τρώω - ακόμα - έχω πάει 48 αλλά η μικρή θηλάζει κανονικά (6 μηνών ) ακολουθώντας η ίδια την καμπύλη του βάρους της.

r9Xqp2.png

pvVFp2.png

Αν θέλεις, δες εδώ που απαντώ στην ίδια ερώτηση:

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=1629336&postcount=830

Το θέμα με σένα που κάνεις μικτό θηλασμό είναι ότι μάλλον δεν θα ξυπνήσεις το μωρό, θα του δώσεις περισσότερο συμπλήρωμα στα υπόλοιπα γεύματα, έτσι δεν είναι; Εκτός αν ακολουθείς και με το μπιμπερό το μοτίβο πολλά γεύματα μικρές ποσότητες, ώστε να μοιάζει στη φυσική διαδικασία.

Οταν δε νοιώθω γεμάτο το στήθος του δίνω μπιμπερό 90ml (που ποτέ δεν το πίνει όλο). Συνήθως θα είναι 3 γεύματα με μπιμπερό. Τις τελευταίες ημέρες ξυπνάει στις 02:30 και στις 06:30 που το θηλάζω. Γενικότερα τρώει σχεδόν πάντα 9 γεύματα το 24ωρο. Τα 3 είναι με μπιπερό και κατέληξα σ'αυτή τη λύση, επειδή είχαμε περάσει αρκετές ημέρες που από το απόγευμα μέχρι το βράδυ γκρίνιαζε στο στήθος επειδή πεινούσε, τον έπαιρνε όμως τελικά ο ύπνος. Ξυπνούσε μετά τη νύχτα 2 φορές, έτρωγε αλλά δεν έπαιρνε βάρος. Ετσι, σκέφτηκα να τον βοηθήσω με παραπάνω γάλα για να κοιμάται χορτάτος. Τότε σταμάτησε ξαφνικά να ξυπνάει τα βράδια και άρχισε να πρήζεται το στήθος μου. Τώρα ξαναξυπνάει τα βράδια.

Τέλος πάντων, πρόγραμμα δεν έχει ο μικρός. Προσπαθώ να προσαρμόζομαι στις ανάγκες του και αρχίζω να πιστεύω ότι τα πάμε καλά επειδή γελάει περισσότερο, κάνει κακά του πιο συχνά, παραπονιέται λιγότερο...

ycXRp3.png

LVVrp3.png

Διαφημίσεις

Προς Αγλαϊα

Ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου και για τις ελπίδες που μου δίνεις. Με την κ. Πατσούρου θα μιλήσω το μεσημέρι που θα είναι στο ιατρείο και προφανώς δεν θα μπορέσει να μας δει σήμερα. Επειδή φεύγουμε αύριο το πρωί και δεν θέλω να χάνω χρόνο, τι μπορώ να κάνω;

Απ' ότι κατάλαβα πρέπει να ξεκινήσω με το θήαστρο και αυτό που έχω (medela mini electric)δεν κάνει μάλλον για επαναγαλακτισμό. Tα νοσοκομειακά θήλαστρα διπλής άντλησης από που τα νοικιάζουμε; Και γιατί ενοίκιο, είναι πολύ ακριβή η αγορά;

Τι άλλο πρέπει να προσέξω;

Το μωρό μπορώ να το βάζω στο στήθος (δεδομένου ότι έχω καταναλώσει κάποια γαλακτοκομικά) και από πότε; Ποια είναι η καλύτερη στιγμή για να μην κολλήσει πάλι στο στήθος και πετάει το μπουκάλι;

Ό,τι άλλο μπορείς να μου πεις, θα μου ήταν πολύτιμο!

Σ' ευχαριστώ πολύ.

Σοφία

Με την κ. Πατσούρου θα μιλήσω το μεσημέρι που θα είναι στο ιατρείο και προφανώς δεν θα μπορέσει να μας δει σήμερα. Επειδή φεύγουμε αύριο το πρωί και δεν θέλω να χάνω χρόνο, τι μπορώ να κάνω;

Eπαναγλακτισμό σύμφωνα με τις οδηγίες:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853

Νομίζω όμως ότι θα ήταν καλύτερο να επισκευθείς κάποιον από τους 3 γιατρούς, οι άλλοι δύο είναι ζευγάρι και έχουν περισσότερες ώρες ανοιχτό το ιατρείο.

Απ' ότι κατάλαβα πρέπει να ξεκινήσω με το θήαστρο και αυτό που έχω (medela mini electric)δεν κάνει μάλλον για επαναγαλακτισμό. Tα νοσοκομειακά θήλαστρα διπλής άντλησης από που τα νοικιάζουμε; Και γιατί ενοίκιο, είναι πολύ ακριβή η αγορά;

Πληροφορίες για τα θήλαστρα:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=20862

Το μωρό μπορώ να το βάζω στο στήθος (δεδομένου ότι έχω καταναλώσει κάποια γαλακτοκομικά) και από πότε;

Μπορείς

Ποια είναι η καλύτερη στιγμή για να μην κολλήσει πάλι στο στήθος και πετάει το μπουκάλι;

Είσαι σίγουρη ότι σε ενδιαφέρει ο επαναγαλακτισμός και ο θηλασμός;

Ο θηλασμός είναι μία στενή συναισθηματική και σωματική σχέση που χρειάζεται δύο ανθρώπους που συνεργάζονται. Χωρίς τη συνεργασία δεν μπορεί να υπάρξει.

Σε αυτή τη σχέση, όπως σε κάθε σχέση, δεν είσαι η μόνη που βάζει όρους. Το μωρό είναι μια ανεξάρτητη προσωπικότητα που βάζει επίσης τους δικούς του όρους. Αν δεν αντέχεις αυτή τη σχέση με το μωρό σου, τότε καλύτερα να ξεκαθαρίσεις τη θέση σου. Δεν μπορείς τη μία να είσαι διαθέσιμη και την άλλη να μην είσαι.

Όπως απαιτείς από το σύντροφό σου να σε καταλαβαίνει και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου και όχι να κοιτάζει μόνο τις δικές του, έτσι και το μωρό έχει παρόμοιες απαιτήσεις.

Νομίζω ότι χρειάζεσαι τη βοήθεια κάποιου ειδικού για να σου αναλύσει τη σχέση με το μωρό, το τι μπορείς να περιμένεις και τι περιμένει αυτό από εσένα.

Προς Αγλαϊα

ΟΚ Θήλαστρο βρήκα. Όσο για το θηλασμό, αναφέρομαι στο διάστημα μέχρι να επανέλθει το γάλα μου.

Το πρόβλημα με το μωρό μου είναι πως τώρα που δεν έχω παρά λίγες σταγόνες γάλα είναι αυτονόητο πως δεν χορταίνει και όλη τη μέρα να την αφήσω στο στήθος. Όταν μετά της δίνω μπιμπερό το πετάει και κλαίει ασταμάτητα γιατί πεινάει (φαντάζομαι για ένα μήνα μέχρι να έχω αρκετό γάλα δεν μπορεί να μένει νηστικό, περάσαμε και την αφυδάτωση και τρέμουμε...)

Αυτός είναι ο φόβος μου και γι' αυτό σε ρωτάω.

Μήπως μέχρι να επανέλθει το γάλα να μην τη βάζω καθόλου; Ποιο είναι το καλύτερο; Αν υπάρχει...

bre_nursing_inuse_l.jpg

είναι πολύ θετικό που το μωρό δεν θέλει μπιμπερό γιατί θα σε βοηθήσει στον επαναγαλακτισμό και θα κάνεις λιγότερο κόπο με το θήλαστρο

στην παραπάνω φωτογραφία βλέπεις το SNS, το βοηθητικό σύστημα γαλουχίας που το γεμίζεις με ξένο γάλα και ταΐζεις το μωρό στο στήθος όπως βλέπεις στη φωτογραφία

αυτό το βρίσκεις εκεί που ενοικιάζονται τα θήλαστρα

Διαφημίσεις

Προς Αγλαϊα

ΟΚ Θήλαστρο βρήκα. Όσο για το θηλασμό, αναφέρομαι στο διάστημα μέχρι να επανέλθει το γάλα μου.

Το πρόβλημα με το μωρό μου είναι πως τώρα που δεν έχω παρά λίγες σταγόνες γάλα είναι αυτονόητο πως δεν χορταίνει και όλη τη μέρα να την αφήσω στο στήθος. Όταν μετά της δίνω μπιμπερό το πετάει και κλαίει ασταμάτητα γιατί πεινάει (φαντάζομαι για ένα μήνα μέχρι να έχω αρκετό γάλα δεν μπορεί να μένει νηστικό, περάσαμε και την αφυδάτωση και τρέμουμε...)

Αυτός είναι ο φόβος μου και γι' αυτό σε ρωτάω.

Μήπως μέχρι να επανέλθει το γάλα να μην τη βάζω καθόλου; Ποιο είναι το καλύτερο; Αν υπάρχει...

Να το βάζεις ελεγχόμενα όσο δηλ το μωρό δείχνει να κατεβάζει γουλιές παρακολουθείς το πηγούνι του μωρού κάνει μια σταθερή και παρατεταμένη κίνηση προς τα κάτω (βάλε τον αντίχειρα σου και προσπάθησε να κάνεις θηλαστική κίνηση και να καταπιείς το σάλιο σου για να καταλάβεις.......) ίσως και να ακούς όταν καταπίνει γάλα.........αν το μωρό απλά πιπιλάει μην το αφήνεις παραπάνω από 5 λεπτά ή βαλτο να πιπιλάει αφού ταΐσεις με μπιμπερό.........μέχρι το γάλα που αντλείς να καλύπτει περίπου το μισό των συνολικών ημερήσιων αναγκών του μωρού όπου θα μπορείς να επιμένεις περισσότερο. Ή να πάρεις ένα sns οπότε να έχεις δυο σε ένα τροφή για το μωρό και ερέθισμα στο στήθος θα το βρεις εκεί που πείρες το θήλαστρο

Είναι σημαντικό να πας σε κάποιον από τυς παραπάνω γιατρούς γιατί θα σε βοηθήσουν να επιταχύνεις τη διαδικασία της γαλουχίας

μπορεί να σου χορηγήσουν συμπληρώατα διατροφής ή/και δομπεριδόνη

για ένα αλλεργικό μωρό είναι πολύ σημαντικό να επιταχυνθεί ο επαναγαλακτισμός γι αυτο και από την αρχή σε παρέπεμψα σε αυτούς

Στην περίπτωσή μας το sns ίσως είναι η λύση, το άλλο το προσπαθούσα για 1 μήνα αλλά δεν γινότανε τίποτα. Γουλιές δεν κατέβαζε γιατί δεν είχα τόσο. Την έβαζα μετά από κάθε γεύμα. Της έδινα λίγο μικρότερο γεύμα (120 αντί για 150) και την έβαζα στήθος, αλλά μετά από 2 ημέρες δεν ξαναέπιανε μπουκάλι ακόμα και νηστική. Μόνο έκλαιγε. Δεν βοηθάει και το ξένο γάλα. Είναι πολύ πικρό.

Ακόμα και τώρα πολλά γεύματα τα τρώμε με πολύ ζόρι σε στάση στήθους. Οπότε με το sns θα νομίζει ότι το γάλα έρχεται από το στήθος και θα ξεγελιέται νομίζω πιο εύκολα. Ενώ πριν, ακόμα και λίγα ml μητρικού γάλατος ήταν αρκετά να μην ξαναδοκιμάζει το ξένο.

Είχα ακριβώς το ίδιο θέμα και εγώ δυστυχώς δεν χρησιμοποίησα το sns γιατί ευτυχώς είδα γρήγορα αποτελέσματα με το θήλαστρο και fenugreek kai milk thistle σαφώς το μωρό προτιμούσε το στήθος αλλά και το μπιμπερό φρόντιζα να μοιάζει πολύ με δικές μου θηλές. Αξίζει η προσπάθεια με το sns.........αλλά και να βοηθηθείς όπως λέει η Αγλαΐα με συμπληρώματα για πιο άμεσα αποτελέσματα..

κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ. Τώρα κλαίω από χαρά μόνο και μόνο που υπάρχει ελπίδα να ξαναθηλάσω το μωρό μου. Πριν έκλαιγα γιατί όλοι μου λέγανε να κόψω το γάλα αφού δεν είχα και γιατί ταλαιπωρούσα το παιδί μου.

Όμως εγώ είχα ανάγκη να την έχω στο στήθος μου.

Κανείς δεν μου είπε πάλεψέ το, όλοι μου λέγανε κόψτο για να φας και εσύ σαν άνθρωπος. έτρωγα μόνο 4-5 φαγητά.

Το άσχημο είναι ότι ήμουνα μέσα στην άγνοια και το χειρότερο δεν είχα χρόνο να το ψάξω. Η μικρή μου έκλαιγε ασταμάτητα και κοιμότανε ελάχιστα από την φλεγμονή στο εντεράκι της. Τώρα είμαστε καλά, γελάμε και κοιμόμαστε.

Μόλις την Παρασκευή έμαθα για τον επαναγαλακτισμό. Και το ειρωνικό είναι το που: στο ιατρείο της παιδιατρου από μια κοπέλα που είχε διαβάσει πολλά για το θηλασμό.

Γι' αυτό και δεν έφυγα διακοπές το Σάββατο και σήμερα τρέχει ο σύζυγός για θήλαστρο και sns.

Κάπως έτσι διέκοψα και εγώ τον θηλασμό........νόμιζα ότι το μωρό δεν χορταίνει ενώ είχαμε συμπτώματα αλλεργίας στην πρωτεΐνη αγελαδινού την οποία διαπιστώσαμε περίτρανα όταν έδωσα μπουκάλι και το μωρό σε 1 μήνα έκανε βουτιά στις καμπύλες οπότε είπε η παιδίατρος “συγνώμη λάθος μου...” ...... πάρε όση βοήθεια μπορείς – εγώ δεν είχα τη δυνατότητα να έχω βοήθεια από κοντά οπότε ζάλιζα την Αγλαΐα και τα κορίτσια στο φόρουμ........

Σου εύχομαι καλή επιτυχία :D

Στην περίπτωσή μας το sns ίσως είναι η λύση, το άλλο το προσπαθούσα για 1 μήνα αλλά δεν γινότανε τίποτα. Γουλιές δεν κατέβαζε γιατί δεν είχα τόσο. Την έβαζα μετά από κάθε γεύμα. Της έδινα λίγο μικρότερο γεύμα (120 αντί για 150) και την έβαζα στήθος, αλλά μετά από 2 ημέρες δεν ξαναέπιανε μπουκάλι ακόμα και νηστική. Μόνο έκλαιγε. Δεν βοηθάει και το ξένο γάλα. Είναι πολύ πικρό.

Ακόμα και τώρα πολλά γεύματα τα τρώμε με πολύ ζόρι σε στάση στήθους. Οπότε με το sns θα νομίζει ότι το γάλα έρχεται από το στήθος και θα ξεγελιέται νομίζω πιο εύκολα. Ενώ πριν, ακόμα και λίγα ml μητρικού γάλατος ήταν αρκετά να μην ξαναδοκιμάζει το ξένο.

Sofia, τα υποαλλεργικά γάλατα, έχουν άσχημη γεύση και δεν βοηθούν την επούλωση του εντέρου όπως το μητρικό.

Εκτιμώ ότι σου χρειάζεται δομπεριδόνη για να κάνεις γρήγορο επαναγαλακτισμό αλλά θα πρέπει να σου τη χορηγήσει γιατρός αφού πάρει στο ιστορικό σου.

Με ένα τόσο συνεργάσιμο μωρό θα είναι πολύ πιο εύκολο να κάνεις επαναγαλακτισμό και αν το μωρό θηλάζει με το βοηθητικό σύστημα γαλουχίας σε κάθε γεύμα, τότε θα κάνεις πολύ λίγες αντλήσεις με το θήλαστρο και ίσως σύντομα να μην χρειάζονται καθόλου.

κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ. Τώρα κλαίω από χαρά μόνο και μόνο που υπάρχει ελπίδα να ξαναθηλάσω το μωρό μου. Πριν έκλαιγα γιατί όλοι μου λέγανε να κόψω το γάλα αφού δεν είχα και γιατί ταλαιπωρούσα το παιδί μου.

Όμως εγώ είχα ανάγκη να την έχω στο στήθος μου.

Κανείς δεν μου είπε πάλεψέ το, όλοι μου λέγανε κόψτο για να φας και εσύ σαν άνθρωπος. έτρωγα μόνο 4-5 φαγητά.

Το άσχημο είναι ότι ήμουνα μέσα στην άγνοια και το χειρότερο δεν είχα χρόνο να το ψάξω. Η μικρή μου έκλαιγε ασταμάτητα και κοιμότανε ελάχιστα από την φλεγμονή στο εντεράκι της. Τώρα είμαστε καλά, γελάμε και κοιμόμαστε.

Μόλις την Παρασκευή έμαθα για τον επαναγαλακτισμό. Και το ειρωνικό είναι το που: στο ιατρείο της παιδιατρου από μια κοπέλα που είχε διαβάσει πολλά για το θηλασμό.

Γι' αυτό και δεν έφυγα διακοπές το Σάββατο και σήμερα τρέχει ο σύζυγός για θήλαστρο και sns.

Σοφία λυπάμαι πολύ γιατί σας έτυχε μια από τις πιο απαράδεκτες παιδιάτρους. Οι άσχετοι σε ταλαιπώρησαν από άγνοια, η παιδίατρος όμως δεν δικαιολογείται με τίποτα. Έβαλε το μωρό σου σε κίνδυνο και κανονικά θα έπρεπε να την κυνηγήσεις γιατί θα το ξανακάνει σε άλλα παιδάκια.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...