Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Για να καταλάβετε, υπολόγισα ότι έπρεπε να φτάσω τα 528 γραμμάρια ημερησίως και εμείς φτάσαμε τα 430 χθες και τα 444 σήμερα….

Τι είναι αυτά τα 528 γραμμάρια που έπρεπε να φτάσεις;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

:) Βρήκα κάπου μέσα εδώ αυτό το linktoοποίο θεώρησα αξιόπιστο… http://www.kellymom.com/store/freehandouts/enoughmilk01.pdf

Έβαλα 116 mlνερού σε μια πάνα, τη ζύγισα και πολλαπλασίασα επί τέσσερα.

Ήθελα κάπως να ελέγξω με ακρίβεια τις πάνες που βρέχει…

Επίσης με προβληματίζει (και με στεναχωρεί) η συμπεριφορά του παιδιού στο στήθος. Ξέχασα να πω ότι όταν αρχίζει η γκρίνια και αναγκάζομαι να την απομακρύνω από το στήθος έχω ακόμα γάλα…Το μόνο που μπορώ λοιπόν να υποθέσω είναι ότι καθώς προχωρά ο θηλασμός την ενοχλεί η μείωση της ροής… Αλλά και έτσι να είναι, πάλι αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τρώει όσο θα ήθελε?

Ακόμα και αν το βάρος της είναι καλό εφόσον μου ζητά περισσότερο με πειράζει πόλυ που δεν μπορώ με κάποιο τρόπο να της το δώσω…

7GbDp3.png

Μήπως το μωρό σου κλαίει γιατί έχει χορτάσει και δε θέλει άλλο γάλα, αλλά θέλει να πιπιλίσει και νευριάζει που βγάζει γάλα η πιπίλα? Λέω εγώ τώρα :wink: Πάντως αυτό συνέβαινε και σε μας όταν ήταν μικρούλι και είχα πιο πολύ γάλα απ'όσο χρειαζόταν. Έτσι το ερμήνευσα εγώ, τουλάχιστον. Το ξεπεράσαμε μεγαλώνοντας. :-)

Έχει τύχει και σε μένα σε δημόσιο χώρο να κλαίει στο στήθος και να νευριάζει. Και όλοι μου λέγανε "δεν έχεις γάλα, ε?" "πεινάει το καημένο". Άντε να εξηγώ ότι έχω γάλα κάτι άλλο του φταίει. Πιπίλα που του είχα δώσει δεν την ήθελε με τίποτα -μέχρι και αναγούλα του ερχόταν-, μόνο το στήθος.

Μην αχγώνεσαι. Προσπάθησε στο τέλος να περπατήσεις λίγο θηλάζοντας. Σε εμένα έπιανε το κόλπο.

8jPDp3.pngmAB8p3.png

Alex4 σε ευχαριστώ για το κουράγιο. Το σκεφτικά και αυτό που λες…αλλά μάλλον δεν είναι η περίπτωση μας γιατί βλέπω πως με το breast compression που επιταχύνει τη ροή ξεχνιέται για λίγο.

Το περπάτημα τη βοηθάει όντως! (αλλά όχι μέσα στο sling! Θέλουμε να έχουμε τη δυνατότητα να κλοτσήσουμε τον αόρατο εχθρό σε περίπτωση που μας τη βαρέσει :mrgreen:)

7GbDp3.png

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος…41

Β. Το φύλο του βρέφους…A

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)…ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία….Επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη...12,8 - 4,7

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο…Οχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες.

27/03 3930gr (βάρος γέννησης)

30/03 3870gr (βάρος εξόδου από το μαιευτήριο)

10/04 4150gr

16/04 4450gr

24/04 4700gr

02/05 4950gr

08/05 5100gr

15/05 5200gr

22/05 5300gr

29/05 5400gr

05/06 5500gr

12/06 5500gr

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο…7-9

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει…σε όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα…δεν παίρνει

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία…Οχι

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτε και

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημαίνει ότι το παιδί έχει ουρήσει…Δεν ξέρω, 5 γεμάτες αλλάζω το 24ωρο

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο… Περίπου 1 φορά στις 3 ημέρες

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη

Με ανυσηχεί το ότι δεν παίρνει το βάρος που θα έπρεπε, ειδικά την τελευταία εβδομάδα καθόλου... (η ζυγαριά βέβαια είναι αναλογική οπότε κάποια γραμμάρια μπορεί να χάνω).

Οι ώρες θηλασμού είναι περίπου : 04:30 07:30 10:00 12:00 14:00 17:30 19:00 21:00 23:00 και δεν διαρκούν πάνω από 10λεπτά, μετά ή κοιμάται ή με κοιτάει και δεν θέλει άλλο.

Ανησυχώ πολύ επειδή δεν παίρνει βάρος, δεν ξέρω αν τρώει καλά, έχω προσπαθήσει να του δώσω μπιμπερό αλλά το διώχνει με τη γλώσσα του.

Μπορεί να είναι άρρωστος? Αν και από συμπεριφορά και όψη δείχνει μια χαρά.

Πονάκια έχει ακόμα που και που αν και το infacolic τον έχει βοηθήσει πολύ.

Δεν ξέρω μήπως αυτά είναι η αιτία μη πρόσληψης βάρους...

Πρόσθετες ιατρικές πληροφορίες :

Η γιατρός λόγω του ικτέρου μας είχε στείλει για εξετάσεις : Γενική αίματος (τα εκτός ορίων ήταν τα ερυθρά αιμοσφαίρια 3,71- αιμοσφαιρίνη 11,4- αιματοκρίτης 33%- MCHC 34,8g/dl- λευκά 9,13- μεγάλα μονοπήρυνα 10% -πολυμορφ.ηωσινόφυλα 4%), Δικτυερυθροκύτταρα 0,90% (καλό), Χολερυθρίνη Ολική 4,7mg/dl, Χολερυθρίνη Αμεσος 0,7mg/dl, Χολερυθρίνη Εμμεση 4,0mg/dl, SGOT 26U/L (καλό), SGPT 15U/L (καλό), γ/GT 44U/L (καλό), CRP 0,1mg/dl (καλό).

ycXRp3.png

LVVrp3.png

Διαφημίσεις

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες.

27/03 3930gr (βάρος γέννησης)

30/03 3870gr (βάρος εξόδου από το μαιευτήριο)

16/04 4450gr

24/04 4700gr

02/05 4950gr

08/05 5100gr

15/05 5200gr

22/05 5300gr

29/05 5400gr

05/06 5500gr

12/06 5500gr

Το μωρό πήρε πολύ καλό βάρος από τις 16/4 μέχρι τις 15/5

Το βάρος που πήρε μετά τις 15/5 είναι ανησυχητικό γιατί είναι κάτω από το κατώτατο επιτρεπτό.

Θα πρέπει να επισκεφθείτε άμεσα γιατρό για να αξιολογήσει την κατάσταση του μωρού και να αποκλείσει κάποιο πρόβλημα υγείας (πχ ουρολοίμωξη)

Ευχαριστώ πολύ, αυτό θα έκανα ούτως ή άλλως αύριο.

Υπάρχει περίπτωση όμως να είναι όλα οκ και παρόλα αυτά να μην παίρνει το σωστό βάρος? Και αν υποσιτίζεται πώς θα του δώσω με το ζόρι να φάει παραπάνω αν δεν θέλει?

Ξέχασα να αναφέρω πως διαβάζω συχνά-πυκνά το forum για να ενημερώνομαι αλλά σήμερα αποφάσισα να γραφτώ για να ζητήσω κι εγώ τη βοήθεια σας.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις συμβουλές σας και επίσης για όση βοήθεια έχω ήδη λάβει διαβάζοντας από το 2007 περίπου τις σελίδες σας.

ycXRp3.png

LVVrp3.png

Το μωρό πρέπει να παίρνει τουλάχιστον 450 γρ. το μήνα σε αυτή την ηλικία. Είναι κάπως μικρό για το πλατώ στην ανάπτυξη που παρουσιάζουν φυσιολογικά τα μωρά που θηλάζουν. Αν και δεν το θεωρώ απίθανο.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να αποκλεισθούν παθολογικά αίτια (ουρολοίμωξη και καντιντίαση είναι τα πρώτα που πρέπει να αποκλεισθούν) και να εξετασθεί ο τρόπος που το μωρό τρώει.

Το μωρό παίρνει πιπίλα;

Είναι κάπως μικρό για το πλατώ

Το μωρό παίρνει πιπίλα;

Τι σημαίνει η φράση "είναι κάπως μικρό για το πλατώ";

Ναι, παίρνει πιπίλα και γενικότερα η συμπεριφορά του δεν παραπέμπει σε άρρωστο βρέφος.

Το μόνο που μου δείχνει ότι κάτι δεν γίνεται καλά είναι ότι για να χορτάσει θηλάζει για 2-3 φορές από 10λεπτά και με διάλειμμα 10λεπτών ενδιάμεσα στους θηλασμούς. Μετά είναι ήσυχος για καμιά ώρα και μετά ξαναγκρινιάζει γιατί ξαναπεινάει. Όταν δεν κοιμάται λοιπόν περοσσότερο γκρινιάζει.

Θα δούμε τι θα βγει από τις εξετάσεις που προφανώς θα μας πει να κάνουμε η γιατρός.

ycXRp3.png

LVVrp3.png

Τι σημαίνει η φράση "είναι κάπως μικρό για το πλατώ";

Ναι, παίρνει πιπίλα και γενικότερα η συμπεριφορά του δεν παραπέμπει σε άρρωστο βρέφος.

Το μόνο που μου δείχνει ότι κάτι δεν γίνεται καλά είναι ότι για να χορτάσει θηλάζει για 2-3 φορές από 10λεπτά και με διάλειμμα 10λεπτών ενδιάμεσα στους θηλασμούς. Μετά είναι ήσυχος για καμιά ώρα και μετά ξαναγκρινιάζει γιατί ξαναπεινάει. Όταν δεν κοιμάται λοιπόν περοσσότερο γκρινιάζει.

Θα δούμε τι θα βγει από τις εξετάσεις που προφανώς θα μας πει να κάνουμε η γιατρός.

Είναι κάπως μικρό για το πλατώ στην ανάπτυξη που παρουσιάζουν φυσιολογικά τα μωρά που θηλάζουν

Στην καμπύλη ανάπτυξης παρουσιάζεται φυσιολογικά ένα πλατώ, μια περιοχή που είναι σχεδόν ευθεία, περίπου στο τέλος του 3ου μήνα. Αυτό συνήθως γίνεται όταν τα μωρά είναι αρκετά πάνω από το μέσο όρο αλλά συμβαίνει και στα μωρά που είναι κοντά στο μέσο όρο, αλλά λιγότερο συχνά.

Η πιπίλα μπορεί να είναι η μόνη αιτία του κακού. Το μωρό πρέπει να ξοδεύει όλες τις θηλαστικές κινήσεις που μπορεί να κάνει στο στήθος.

Αν και αυτό δεν είναι αρκετό, τότε θα πρέπει να λάβεις πιο δραστικά μέτρα στη διάρκεια του γεύματος.

Για την ώρα καλό είναι να αποκλεισθούν τα παθολογικά αίτια και βλέπουμε για τη συνέχεια.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα,΄

τελικά σήμερα που βγήκαν τα αποτελέσματα της καλλιέργειας ούρων ήταν όλα ΟΚ. Στείρα δηλαδή.

Την πιπίλα του τη δίνω ελάχιστα, όταν κλαίει τον βάζω στο στήθος όποτε μπορώ (γιατί και με 2 παιδιά 2 και 22 μηνών δεν μπορείς να δίνεσαι αποκλειστικά στο ένα). Αυτό που με τρώει είναι το αν φτάνει το γάλα μου για να πάρει τα γραμμάρια που πρέπει ή είναι λιγόφαγος. Στην πρώτη περίπτωση -λίγο γάλα- όποτε έχω προσπαθήσει να του δώσω επιπλέον με μπιμπερό, το διώχνει με τη γλώσσα του και κλαίει. Στη δεύτερη περίπτωση -λιγόφαγος- τι θα μπορούσα να κάνω;

Να λάβω πιο δραστικά μέτρα στη διάρκεια του γεύματος -τί δηλαδή;

Το βράδυ που κοιμάται τουλάχιστον ένα 5ωρο συνέχεια, το στήθος μου πρήζεται. Την πρώτη και τη δεύτερη φορά που τρώει -στις 5:00 και στις 7:30 δηλαδή, τα αδειάζει. Μετά όλη την υπόλοιπη μέρα ως το βράδυ, ποτέ δεν ξαναγεμίζουν όπως όταν κοιμάται. Αραγε χορταίνει με το γάλα που παίρνει; Μήπως είναι κακής ποιότητας;

Εχω φοβηθεί βασικά, και περιμένω πως και πως να περάσει η εβδομάδα για να τον ζυγίσω πάλι να δω αν πήρε κανένα γραμμάριο...

ycXRp3.png

LVVrp3.png

Βρε μανούλες, καμιά ιδέα και για τη δική μου περίπτωση?

Αγλαΐα, συγνώμη που επιμένω :oops: (δυσκολευτήκαμε αρκετά στην αρχή του θηλασμού και κατάφερα με νύχια και με δόντια να το κρατήσω…ίσως για αυτό να είμαι τώρα κάπως υπερβολική- τουλάχιστον έτσι λέει ο μπαμπάς μας-. Σε παρακαλώ δικαιολόγησε με…:))

Πιστεύεις πως δεν είναι πρόβλημα οι μειωμένες πάνες μας?

7GbDp3.png

Καλησπέρα,΄

τελικά σήμερα που βγήκαν τα αποτελέσματα της καλλιέργειας ούρων ήταν όλα ΟΚ. Στείρα δηλαδή.

Την πιπίλα του τη δίνω ελάχιστα, όταν κλαίει τον βάζω στο στήθος όποτε μπορώ (γιατί και με 2 παιδιά 2 και 22 μηνών δεν μπορείς να δίνεσαι αποκλειστικά στο ένα). Αυτό που με τρώει είναι το αν φτάνει το γάλα μου για να πάρει τα γραμμάρια που πρέπει ή είναι λιγόφαγος. Στην πρώτη περίπτωση -λίγο γάλα- όποτε έχω προσπαθήσει να του δώσω επιπλέον με μπιμπερό, το διώχνει με τη γλώσσα του και κλαίει. Στη δεύτερη περίπτωση -λιγόφαγος- τι θα μπορούσα να κάνω;

Το βράδυ που κοιμάται τουλάχιστον ένα 5ωρο συνέχεια, το στήθος μου πρήζεται. Την πρώτη και τη δεύτερη φορά που τρώει -στις 5:00 και στις 7:30 δηλαδή, τα αδειάζει. Μετά όλη την υπόλοιπη μέρα ως το βράδυ, ποτέ δεν ξαναγεμίζουν όπως όταν κοιμάται. Αραγε χορταίνει με το γάλα που παίρνει; Μήπως είναι κακής ποιότητας;

Εχω φοβηθεί βασικά, και περιμένω πως και πως να περάσει η εβδομάδα για να τον ζυγίσω πάλι να δω αν πήρε κανένα γραμμάριο...

να κάνεις breast compression δηλ αυτό εδώ

http://www.nbci.ca/index.php?option=com_content&view=article&id=8:breast-compression&catid=5:information&Itemid=17

Αγλαια και κοριτσια!!!!!!!!!!

S O S

Εχω γενικα αλλεργιες σε σκονες χημικα κλπ και αυτες τις μερες κατι με εχει πιασει, εχω τρελαθει στη φαγουρα!!!!!! Ελεγα να κανω υπομονη να μη παρω φαρμακα (αφου ειμαι σιγουρη οτι δε κανει κορτιζονη με το θηλασμο) εβαλα μονο bepanthol αλλα ειναι τριτη μερα σημερα και εχω χειροτερεψει... Πρεπει να παρω αντισταμινικα........ Συνηθως επαιρνα zirtek και xozal.... Υπαρχει καποιο συμβατο με το θηλασμο????????????????????

WLFfp2.png XI11p2.png

Διαφημίσεις

Αγλαια και κοριτσια!!!!!!!!!!

S O S

Εχω γενικα αλλεργιες σε σκονες χημικα κλπ και αυτες τις μερες κατι με εχει πιασει, εχω τρελαθει στη φαγουρα!!!!!! Ελεγα να κανω υπομονη να μη παρω φαρμακα (αφου ειμαι σιγουρη οτι δε κανει κορτιζονη με το θηλασμο) εβαλα μονο bepanthol αλλα ειναι τριτη μερα σημερα και εχω χειροτερεψει... Πρεπει να παρω αντισταμινικα........ Συνηθως επαιρνα zirtek και xozal.... Υπαρχει καποιο συμβατο με το θηλασμο????????????????????

Κοριτσάκι !!!

μπές εδώ http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp

το Xazal με δραστική ουσία Levocetirizine το έχει σαν risk level 1

ενώ το Zirtec με δραστική ουσία Cetirizine-HCL το έχει σαν safe :-D:grin:

Περαστικούλια :-D

Ευα με σωζεις!!!!!!!!!! Μπηκα στο σαιτ αλλα δεν καταλαβα πως βρισκω το ρισκ?????? Δηλαδη zirtek να παρω? αυτο εχει και κορτιζονη ενω το xozal δενε χει μου πε ο πατερας μου...... Δε μου κοψε να σας ρωτησω πιο πριν μηπως ξερετε και εχω τρελαθει στη φαγουρα και στα σπυθουρακια.........

WLFfp2.png XI11p2.png

αν η δραστική ουσία που γράφει το Zirtek είναι αυτή που σου γράφω παραπάνω ναι

Στον θηλασμό επιτρέπεται να πάρουμε κορτιζόνη βρε :D

δες εδώ ποστ 66

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=28788&page=3

στο google το εβαλα και λεει αυτα http://www.chemistdirect.co.uk/zirtek-allergy-tablets_1_31406.html

Each Zirtek Allergy Tablet contains the active ingredient: Cetirizine hydrochloride 10mg.

Other ingredients: Microcrystalline cellulose (E460), lactose, colloidal anhydrous silica and magnesium stearate (E572).

The film coating contains: hydroxypropylmethyl cellulose (E464), titanium dioxide (E171) and polyethylene glycol.

και για το xozal μονο αυτο βρισκω

Xozal. Manufacturer: UCB (Greece). Active ingredients: Levocetirizine hydrochloride.

WLFfp2.png XI11p2.png

Ειμαι γρηγορο πιστολι, μολις αγορασα ζιρτεκ!!!!!!!!!! Και τι γραφει στις οδηγιες:

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΑΙ ΖΙΡΤΕΚ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΟΤΙ Η ΣΕΡΙΤΙΖΙΝΗ ΑΠΕΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΗΤΡΙΚΟ ΓΑΛΑ

τι να κανωωωωωωωωωω??????????????????????

WLFfp2.png XI11p2.png

όλα έτσι γράφουν ........εγώ θα το έπαιρνα (αλλά εγώ είμαι εγώ και μόνο για μένα μπορώ να μιλάω) ο γενικός κανόνας είναι ότι ότι δίνουμε στα παιδιά συνήθως μπορούμε να το πάρουμε και εμείς κατα τον θηλασμό στο εθνικό συνταγολόγιο γράφει

http://eof1.eof.gr/Syntagologio/Chapter3.htm

ΣETIPIZINH

Cetirizine

Eνδείξεις: Συμπτωματική αντιμετώπιση χρόνιας αλλεργικής και εποχιακής ρινίτιδας, επιπεφυκίτιδας, κνίδωσης αλλεργικής αιτιολογίας.

Aντενδείξεις: Γνωστή υπερευαισθησία στο φάρμακο.

Aνεπιθύμητες ενέργειες: Aναφέρονται διέγερση, ξηροστομία, υπνηλία, κεφαλαλγία.

Aλληλεπιδράσεις: Δεν αναφέρονται ιδιαίτερες.

Προσοχή στη χορήγηση: Σε ευαίσθητα άτομα συνιστάται η έναρξη της θεραπείας να γίνεται με τη μισή δόση. Σε πάσχοντες από νεφρική ή ηπατική ανεπάρκεια να μειώνεται η δόση. Nα ενημερώνονται, για το ενδεχόμενο εμφάνισης ανεπιθύμητων ενεργειών οδηγοί και γενικά άτομα που χειρίζονται μηχανήματα ή που στην εργασία τους απαιτείται εγρήγορση. H ασφάλεια χορήγησης κατά την εγκυμοσύνη και γαλουχία δεν είναι εξασφαλισμένη Σε παιδιά κάτω των 12 ετών δεν υπάρχει επαρκής κλινική εμπειρία. Γενικά συνιστάται να αποφεύγεται η σύγχρονη λήψη οινοπνεύματος καθώς και η υπέρβαση της ημερήσιας δόσης.

Δοσολογία: Eνήλικοι και παιδιά άνω των 12 ετών εφάπαξ 10 mg την ημέρα, κατά προτίμηση, το βράδυ πριν από την κατάκλιση.

Σταθερότητα-Φύλαξη: Nα διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου.

Mορφές-Περιεκτικότητες:

f.c. tablets 10 mg

oral solution drops 10 mg/ml

Iδιοσκευάσματα:

ΖΙΡΤΕΚ/Ucb Pharma: f.c.tab 10 mg x 20, 2349, or.so.d 10 mg/ml x 20 ml, 2461

άρα μιλάμε για την ίδια δραστική ουσία που αναφέρει και το

http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp ώς risk level 0

ευα επειδη θεωρω οτι το e-lactancia ειναι αξιοπιστο, το πηρα το ζιρτεκ! εφτασα στα ορια μου με τη φαγουρα αλλιως δε θα παιρνα τιποτα.... τωρα περιμενω να δω αν θα μου περασει ή μηπως δεν ηταν αλλεργικο τελικα και συμβαινει τιποτα αλλο... αλλα και κατι να με τσιμπησε λογικα θα με πιασει το ζιρτεκ.........

ευχαριστω παντως για τις απαντησεις σου και την αμεση ανταποκριση!!!!!!\

συγγνωμη αν ημουν off topic!!!!!! παντως με μια γρηγορη αναζητηση δεν υπηρχε παρομοιο θεμα....

WLFfp2.png XI11p2.png

Καλησπέρα,΄

Mausi μην ανησυχείς. δεν υπάρχει κακης ποιότητας μητρικό γάλα. Ακόμα και το χειρότερο μητρικό(που δεν νομίζω να υπάρχει)είναι το καλύτερο ξένο γάλα.

Δοκίμασε να προσθέσεις κανένα γεύμα ακόμη. Ίσως ένα βραδινό κοντά στην ώρα που πέφτεις να κοιμηθείς και δεν θα χρειάζεται να ξυπνάς. Το μωρό ούτως ή άλλως, δεν χρειάζεται να το ξυπνησεις. Ακόμα και με κλειστά μάτια, το πιάνουν το στήθος. Αυτό βέβαια, μπορείς να το κάνεις, μέχρι να σιγουρευτείς για το θέμα του βάρους.

Το συχνό ζύγισμα, πολλές φορές σε αγχώνει και σε αποπροσανατολίζει.Περιμενε λίγο και μην το ζυγίζεις διαρκώς.Να τσεκάρεις πιο πολύ τις πάνες για να βλέπεις αν τρέφεται σωστά και να φροντίζεις να αδειάζει το στήθος για να παίρνει το λίπος και να βάζει βάρος!!;)

n3kPp3.png

zewgp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...