Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Καλημέρα!

Θα ήθελα κι εγώ τη συμβουλή σας. Πόση ώρα μετά το θηλασμό το στήθος έχει παράγει γάλα ώστε να το αντλήσω;

Και κάτι άλλο χρειάζομαι 2 μπουκαλάκια την ημέρα να έχω αντλήσει. Πότε είναι καλύτερα να το κάνω;Πρωι-μεσημέρι ή βράδυ;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ξέχασα να σου γράψω πως αν βλέπεις ότι έχει πρόβλημα με το μπιμπερό μήπως να του έδινες γάλα με το εκπαιδευτικό ποτηράκι.
Χθες μιλησα με τον παιδιατρο γιατι δεν εφαγε τιποτα σχεδον και σημερα τα ιδια.

Μου ειπε να κοψω τελειως τα γαλακτομικα απο τη διατροφη μου και να μην του ξαναδωσω μηλο για να δουμε.Το γαλα το εχω κοψει απο τον 1ο μηνα ακομα αλλα ολο και κατι θα φαω που εχει γαλα.Μηλο του εδωσα 2 φορες για να ξεγελαστει να το φαει με γαλα.

Δεν ξερω τι να υποθεσω.Ειναι τα δοντακια του?Μολις πινει λιγο γαλα αμεσως νιωθει δυσφορια και σταματαει.Και μετα για κανενα 40λεπτο βγαζει γουλιες και αερα.

Το βλεπω που υποφερει και τρελαινομαι:cry:

'θηλαζω αει διδασκομενη'

XAICp3.png

Ποσο ειναι το μωρο τωρα?

120Χ4= μισο κιλο το μηνα.

Πρεπει να παρει παραπανω?

σε καθε περιπτωση στο τελος του μηνα θα κανεις λογαριασμο.

Καλησπέρα,

Το μωρό σήμερα είναι 4.940 γρ., 9 εβδομάδων (ημερομηνία γέννησης 3/12/2009) με βάρος γέννησης 3.040 γρ.

Από 13 Ιανουαρίου που κάνω επαναγαλακτισμό μέχρι σήμερα, 10 Φεβρουαρίου, έχει πάρει 840 γρ.

Η παιδίατρος λέει ότι 25 γρ. τη μέρα είναι το ελάχιστο φυσιολογικό αλλά και η ιστοσελίδα kellymom με την ανάλυση για το μέσο φυσιολογικό βάρος γράφει ότι αναμένεται 155-241 γρ. την εβδομάδα.

Δεν καταλαβαίνω γιατί ενώ τρώει του σκασμού δεν παίρνει περισσότερο βάρος.

Επιπλέον να διευκρινίσω ότι τις δύο προηγούμενες εβδομάδες η μέτρηση είχε γίνει μετά από 1 ημέρα χωρίς καμία κένωση, ενώ χθες είχε 2 κενώσεις με γεμάτη πάνα και σήμερα το πρωί τη ζύγισα. Δεν ξέρω αν αυτό παίζει ρόλο.

Ευχαριστώ!

Β.Α.Γ.Γ.2009

Σου βάζω εδώ τα σχετικά με το βάρος του μωρού – μετράμε πάντα κατά μέσο όρο

http://www.kellymom.com/babyconcerns/growth/weight-gain-metric.html

άρα εσείς (0-4μηνών) πρέπει να είστε 155-241 γρ την εβδομάδα είστε 250γρ Χ 3εβδομάδες +120 γρ σύνολο 870γρ/4 δηλ. 217,50 super. Συμφωνώ με την Kassiani θα αξιολογείς καλύτερα με τον μήνα. Αν δεν αλλάξει κάτι στις πάνες χρώμα κενώσεων λίγες βρεγμένος δεν ανησυχείς. :)

Κριστίνα,

το παιδί βρέχει πολύ τις πάνες του, το χρώμα των κενώσεων είναι όπως πρέπει και οι κενώσεις του τουλάχιστον 2-4 υπερπλήρεις πάνες καθημερινά. Επίσης είναι πολύ ζωηρό και χαρούμενο και με όρεξη για φαγητό.

Έχω μπερδευτεί...

Β.Α.Γ.Γ.2009

Κριστίνα,

το παιδί βρέχει πολύ τις πάνες του, το χρώμα των κενώσεων είναι όπως πρέπει και οι κενώσεις του τουλάχιστον 2-4 υπερπλήρεις πάνες καθημερινά. Επίσης είναι πολύ ζωηρό και χαρούμενο και με όρεξη για φαγητό.

Έχω μπερδευτεί...

Είναι όλα μια χαρά :D μη μπερδεύεσαι ελάχιστο φυσιλογικό είναι 155 σε μερικές περιπτώσεις και ακόμα λιγότερο εσείς είστε στα 217γρ.γιατί αγχώνεσαι. Το παιδί τρέφεται καλά και είναι χαρούμενο πρέπει να είσαι και εσύ:D

Διαφημίσεις

Είναι όλα μια χαρά :D μη μπερδεύεσαι ελάχιστο φυσιλογικό είναι 155 σε μερικές περιπτώσεις και ακόμα λιγότερο εσείς είστε στα 217γρ.γιατί αγχώνεσαι. Το παιδί τρέφεται καλά και είναι χαρούμενο πρέπει να είσαι και εσύ:D

επίσης 13 Ιανουαρίου εως 10/2/10 είναι 28 μέρες άρα 840γρ / 28 είναι 30γρ την ημέρα......:D

Lia kai pkat να σας ζήσουν τα μωράκια!

Γύρω στον 3ο μήνα όλα τα μωράκια αλλάζουν. Μεγαλώνουν;)

Εφόσον θηλάζετε αποκλειστικά, η εδραίωση της γαλουχίας έχει γίνει και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ιδιαίτερα. Αρκεί να αφήνετε το μωρό να θηλάζει όποτε και όσο θέλει:D

Η παραγωγή το απόγευμα είναι συνήθως μικρότερη. Τα μωρά σας όμως ξέρουν τι πρέπει να κάνουν γι' αυτό. Θηλάζουν πιο συχνά:cool: Οπότε και πάλι μην ανησυχείτε.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μετράτε βρεγμένες πάνες (5-6/24ωρο) για να είστε σίγουρες ότι τρώνε καλά.

Αν δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος pkat μην μπλέκεις με θήλαστρα. Μόνο κούραση θα είναι για σένα και άγχος.

Με το ζόρι καταφέρνω να περάσει η ώρα μέχρι να κάνουμε το μπανάκι που το λατρεύει και πάμε αναγκαστικά και για ύπνο νωρίς γιατί μόνο στο κρεβάτι δείχνει να ηρεμεί.

Lia, τι εννοείς? Ότι θηλάζει συνέχεια? Μήπως το μωρό σου χρειάζεται έναν ενδιάμεσο απογευματινό υπνάκο πριν τον βραδυνό και γι αυτό είναι ανήσυχο? Όταν έχεις και ένα μεγαλύτερο παιδάκι, μερικές φορές δεν είναι εύκολο να κοιμίζεις κάθε τρεις και λίγο το μικρό... Εγώ για αρκετό διαστημα θήλαζα συνέχεια τη Σοφία το απόγευμα που όλο γκρίναζε και ξαφνικά αντιλήφθηκα ότι δεν θέλει να φάει αλλά να κοιμηθεί:shock:

KbCJp2.pngEYukp3.png

Καλημέρα!

Θα ήθελα κι εγώ τη συμβουλή σας. Πόση ώρα μετά το θηλασμό το στήθος έχει παράγει γάλα ώστε να το αντλήσω;

Και κάτι άλλο χρειάζομαι 2 μπουκαλάκια την ημέρα να έχω αντλήσει. Πότε είναι καλύτερα να το κάνω;Πρωι-μεσημέρι ή βράδυ;

εγω οταν πρεπει να αντλησω αφηνω να παρεμβληθει μια ωρα μετα το θηλασμο.

η καλυτερη ωρα για αντληση ειναι σαφως το πρωι που η παραγωγη ειναι αυξημενη.

k9Tap3.png

Διαφημίσεις

Lia, τι εννοείς? Ότι θηλάζει συνέχεια? Μήπως το μωρό σου χρειάζεται έναν ενδιάμεσο απογευματινό υπνάκο πριν τον βραδυνό και γι αυτό είναι ανήσυχο? Όταν έχεις και ένα μεγαλύτερο παιδάκι, μερικές φορές δεν είναι εύκολο να κοιμίζεις κάθε τρεις και λίγο το μικρό... Εγώ για αρκετό διαστημα θήλαζα συνέχεια τη Σοφία το απόγευμα που όλο γκρίναζε και ξαφνικά αντιλήφθηκα ότι δεν θέλει να φάει αλλά να κοιμηθεί:shock:

Ναι, κάπως έτσι συμπεριφέρεται. Δηλ. έχει μια σχετική γκρίνια-ανησυχία. Τον βάζω στο στήθος (αφού δοκιμάσω και άλλες τακτικές - βόλτα, παιχνίδι) αλλά μόλις ξενικήσει να θηλάζει μετά από λίγο σταματάει, κλωτσάει, γκρινιάζει.... Αλλάζω στήθος... τα ίδια. Και ξαναρχίζουμε από την αρχή... Βόλτα, παιχνίδι, στήθος.... Και με κουράζει πολύ γιατί ούτε καθιστή με αφήνει να είμαι, ουτε όρθια... Παλεύει συνεχώς. Πιθανόν να θέλει να κοιμηθεί, πράγμα δύσκολο με τη Μαρία μου (η μεγάλη μου κόρη) να μιλάει δυνατά όλη την ώρα. Και το σπίτι μας είναι δίπατο και δεν με βολεύει να αποσυρθώ στις κρεβατοκάμαρες για ησυχία (έχω και δουλειές). Άρα πιθανόν να θέλει απλά την ησυχία του...:|

Τώρα για το πόσο σίγουρη μπορεί να είμαι πως τρώει καλά.... Με το θηλασμό είναι η μόνιμη ανησυχία μου. Μόνο στο ζύγισμα φαίνεται φαντάζομαι. Πάνες βρέχουμε μπόλικες. Εγώ πάντα αλλάζω τουλάχιστον 6-7 μέσα στη μέρα αλλά οι περισσότερες είναι διπλο-τριπλοκατουρημένες. Υπάρχει κι άλλος τρόπος να σιγουρευτούμε για το ότι το μωρό μας τρέφεται ικανοποιητικά εκτός από τις πάνες;

Πάντως, μου έκανε εντύπωση ένα βράδυ που προσπαθούσα να θηλάσω και να κοιμίσω το μπέμπη: αφού από το απόγευμα παλεύαμε, τελικά αποσύρθηκα στην κρεβατοκάμαρα. Ο μπέμπης να χτυπιέται σαν τον τρυποκάρυδο στο στήθος μου. Τον έβαζα μια στο ένα, μια στο άλλο. Εγώ προσπαθούσα να χαλαρώσω καθώς ξέρω πως και η δικιά μου ανησυχία θα ενίσχυε τη δικιά του. Είχα γείρει το κεφάλι μου πίσω, έκλεισα τα μάτια και προσπαθούσα να σκεφτώ κάτι άλλο πέρα από το αν έχω γάλα και τι θα κάνω. Κάποια στιγμή συνειδητοποιώ πως είχε σταματήσει να χτυπιέται και άκουγα κάτι κραυγούλες. Κοιτάζω και τον βλέπω πως με κοιτούσε στα μάτια και μου γελούσε. Δεν χαμογελούσε απλά. Γελούσε με κραυγούλες.... Ε, τότε ηρέμησα. Ήταν λες και μου έλεγε πως: όλα καλά πάνε....άσε με εμένα να χτυπιέμαι...:lol::lol::lol:

Πάντως, βρε κορίτσια, πότε σταματάει αυτή η αγωνία για το αν έχουμε αρκετό γάλα για το μωρό; Γιατί βλέπω πως η πλειοψηφία των μαμάδων εδώ μέσα έχουμε αυτή την απορία;

sL7ap2.png

Α!Καλύτερα θα ήταν να μην αφήνεις το γάλα περισσότερο από 24 ώρες στο ψυγείο κι εφόσον ανοιγοκλείνει και η πόρτα του συχνά.Η θερμοκρασία του ψυγείου στους 4

Δηλ. είναι καλύτερα να καταψύχω κατευθείαν τα 50 μλ που βγάζω; Θα γεμίσω πολλά σακουλάκια τα οποία δεν θα καλύπτουν ούτε ένα γεύμα. Αλλά αν δεν γίνεται αλλιώς. Ίσως θα πρέπει να προσπαθώ μήπως αντλήσω περισσότερο.

Ευχαριστώ.:-P

sL7ap2.png

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!

ΔΙΑΒΑΖΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ FORUM ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΩ ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ!

ΕΧΩ ΜΙΑ ΚΟΡΟΥΛΑ ΕΞΙ ΜΗΝΩΝ. ΘΗΛΑΣΕ ΜΕΧΡΙ 2,5 ΜΗΝΩΝ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ. Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΧΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΘΗΛΑΖΩ.

ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΝΙΩΘΩ ΤΥΨΕΙΣ.ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΤΗ ΘΗΛΑΣΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΙΣ ΣΤΕΡΕΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ. ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ?

Χθες μιλησα με τον παιδιατρο γιατι δεν εφαγε τιποτα σχεδον και σημερα τα ιδια.

Μου ειπε να κοψω τελειως τα γαλακτομικα απο τη διατροφη μου και να μην του ξαναδωσω μηλο για να δουμε.Το γαλα το εχω κοψει απο τον 1ο μηνα ακομα αλλα ολο και κατι θα φαω που εχει γαλα.Μηλο του εδωσα 2 φορες για να ξεγελαστει να το φαει με γαλα.

Δεν ξερω τι να υποθεσω.Ειναι τα δοντακια του?Μολις πινει λιγο γαλα αμεσως νιωθει δυσφορια και σταματαει.Και μετα για κανενα 40λεπτο βγαζει γουλιες και αερα.

Το βλεπω που υποφερει και τρελαινομαι:cry:

πάνες βρέχει? Τα δόντια θα του προκαλόυσαν κάποια αν

ανησυχία αλλά το αναμενόμενο θα ήταν να ψάχνει το στήθος για ανακούφιση. Δεν ξέρω σε τι οφείλεται αυτή η “απεργία πείνας” το σίγουρο είναι ότι με κάποιο τρόπο το παιδί πρέπει να σιτιστεί. Με κουτάλι με ποτηράκι με σύριγγα....... λίγο λίγο για να πάρει μια σειρά. Παίρνεις μαγιά μπύρας? Αν ναι κόψε τη μπυρομαγιά.. Μίλα και με κάποια σύμβουλο θηλασμού πιστεύω ότι θα σε βοηθήσει γιατί αλλιώς τα λέμε εδώ αλλιώς από το τηλέφωνο.

Καλησπέρα κορίτσια!

Ήθελα να κάνω μια ερώτηση στις πιο έμπειρες (όσον αφορά τις αντλήσεις)...

Το μωράκι μου είναι τώρα περίπου 23 ημερών, αντλώ και του δίνω δικό μου γάλα (και λόγω επιστροφής στη δουλειά και άλλων προβλημάτων) και ήθελα να ρωτήσω έχω το symphony της medela, το πρωτόκολλο των αντλήσεων (10 10λεπτες ή 8 13 λεπτες) το τηρούμε εως ότου εδραιωθεί η γαλουχία και μετά προσαρμοζόμαστε στο πρόγραμμα του μωρού (π.χ. 6 ή 7 γεύματα) ή το συνεχίζουμε και μετά προκειμένου να διατηρηθεί η γαλουχία;

Αν κάνεις αποκλειστική άντληση θα πρέπει να φροντίζεις να καλύπτεις τα μλ που χρειάζεται το μωρό μπορεί τα γεύματα του να μειωθούν σε 5-6 αλλά η ανάγκες σε μλ συνολικά να είναι μεγαλύτερες απ'οτι είναι τώρα οπότε αν με 5-6 αντλήσεις δεν θα καταφέρνεις να καλύψεις θα πρέπει να αντλείς περισσότερες φορές. Αν θέλεις μπορείς να στείλεις π.μ στην Dimitrali ή στην Katerina 24 (αυτές θυμάμαι τώρα) που κάνανε μόνο άντληση μήπως μπορούν να σου δώσουν περισσότερες πληροφορίες. Πάντως αν εργάζεσαι μπορείς και να θηλάζεις(τις ώρες που είσαι σπίτι) δεν ξέρω τι θέμα αντιμετωπίσατε γενικότερα αλλά τώρα που είναι μικρό το μωρό θα μπορούσε ίσως να ξεπεραστεί.

Διαφημίσεις

Lia τις μάχες που αναφέρεις τις έχουμε κατα καιρούς κι εμείς. Σκέφτηκες μήπως το ενοχλούν τα δοντάκια του και προσπαθεί να ανακουφιστεί με το στήθος σου; Εμένα το έκανε αυτό και την ενοχλούσε πολύ το γάλα που κατέβαινε καθώς τρωγόταν. Τώρα έχει βρει τα χέρια και τα πάει μονορούφι! Μόνο να μην της μείνει συνήθεια και τα τρώει συνέχεια γιατί πιπίλα φοβάμαι να της βάλω (σύγχιση θηλών).

Eliza σ'ευχαριστώ πολύ! Μακάρι να φταίει μόνο το ότι μεγαλωνει. Πάντως από πάνες κι εμείς Δόξα τω Θεω μια χαρά τα πάμε (6-7 ημερισίως). Αγαλμα θα μας στήσει η pambers!!!

eNortjKzUjI0NDI1N1GyBlwwFW8C0Q,,31.png

Ο μεγάλος αντρούλης μου γεννήθηκε 12-6-2006.

Ο μικρός αντρούλης μου γεννήθηκε 19-3-2008.

Η μπουρμπουληθρα μου γεννηθηκε 10-11-2009.

Πάντως, βρε κορίτσια, πότε σταματάει αυτή η αγωνία για το αν έχουμε αρκετό γάλα για το μωρό; Γιατί βλέπω πως η πλειοψηφία των μαμάδων εδώ μέσα έχουμε αυτή την απορία;

ΠΟΤΕ..........ή μάλλον σταματάει .........όταν αποθηλάζεις:lol::lol:

να σου ζήσει το μωράκι σου και χαλάρωσε έτσι ώστε να απολαύσεις τα καλλίτερα που έρχονται :-)

Δηλ. είναι καλύτερα να καταψύχω κατευθείαν τα 50 μλ που βγάζω; Θα γεμίσω πολλά σακουλάκια τα οποία δεν θα καλύπτουν ούτε ένα γεύμα. Αλλά αν δεν γίνεται αλλιώς. Ίσως θα πρέπει να προσπαθώ μήπως αντλήσω περισσότερο.

Ευχαριστώ.:-P

Lia,πριν τα καταψύξεις πρέπει να το βάλεις στο ψυγείο.Αν τύχει και βγάλεις γάλα σε λιγότερο από 24 ώρες ένωσέ τα.

Πάντως κορίτσια αν τα παιδάκια σας βάζουν βάρος ικανοποιητικά και βρέχουν και τόσες πάνες μια χαρά χορταίνουν!α:)Αυτές οι περιγραφές με την "πάλη" για να φάνε μου θυμίζουν και τη δική μου μπουμπού!:DΔεν είναι ανάγκη ότι πεινάνε μπορεί απλά να πονάνε,να νυστάζουν κλπ.Επίσης όταν θέλουν να αυξήσουν την παραγωγή αυξάνουν τον αριθμό των γευμάτων τους.Ακόμη,το στήθος δεν θα πρήζεται όπως πριν από τη στιγμή που εδραιώνεται η γαλουχία!

Μην κατκλύζετε το μυαλό σας με αρνητικές σκέψεις!Κάνετε το καλύτερο για τα παιδάκια σας κι αυτά σας το ανταποδίδουν με χαμόγελα!:D

Εγώ εδώ και καιρό μπήκα στη φάση που απλά απολαμβάνω το θηλασμό!Θα το νιώσετε κι εσείς σύντομα!:D

Ποσο ειναι το μωρο τωρα?

120Χ4= μισο κιλο το μηνα.

Πρεπει να παρει παραπανω?

σε καθε περιπτωση στο τελος του μηνα θα κανεις λογαριασμο.

Δηλαδή μισό κιλό το μήνα είναι ικανοποιητική για μωρό 2 μηνών; Αυτό είναι παρήγορο.

Β.Α.Γ.Γ.2009

Τελικα πηγαμε στον παιδιατρο πριν 1 ωρα γυρισαμε.Παθολογικα ειναι ενταξει το μωρο γιατι ανησυχησε για ιωση.

Μου αλλαξε το γαλα και μου ειπε αποχη απο γαλακτοκομικα.Μολις ηρθαμε σπιτι του κανω γαλα απο το καινουριο αλλα αδυνατο να πιει.Τελικα του εκανα κρεμα πολυ αραιη με ρυζαλευρο μηπως φαει.Και εφαγε:confused:.Βεβαια μετα ξαναεβγαλε γουλιες.Ολη μερα του εδινα λιγο λιγο νερο με συριγγα και θηλαζα(ψευτοθηλαζε δηλ) γιατι το μπιμπερο ουτε να το δει.Οι πανες καμια σχεση με πριν πολυ λιγοτερες.

Και το πιο κουφο της υποθεσης ποιο ειναι?Απο 11-01-10 μεχρι και

03-02-10 δηλ μεσα σε ενα μηνα περιπου πηρε μονο 300γρ

(απο 6800 σε 7100) και απο 03-02-10 μεχρι και σημερα που ξαναπηγαμε στον παιδιατρο δηλ μεσα σ'αυτη την εβδομαδα που δεν τρωει καλα,

πηρε 250γρ.:shock: (7100-7350)

Αυτο το παιδι θα με σκασει με το φαγητο!Απο την αρχη με παραξενιες!

Και τωρα η απορια μου ειναι η εξης: συνεχιζω με κρεμες+θηλασμο+θηλαστρο ή του δινω γαλα με κουταλακι?Μου εμεινε και στοκ γαλα στο ψυγειο 2 μερες τωρα.

Τι αλλο μπορω να κανω?Νιωθω εξαντλημενη και απογοητευμενη.Ξεκινησα να επαναγαλακτισω και θα μου κοψει τελειως το γαλα και το δικο μου και το ξενο:-(:sad::-(:sad::-(:sad::-(

'θηλαζω αει διδασκομενη'

XAICp3.png

Καλησπέρα,

Το μωρό σήμερα είναι 4.940 γρ., 9 εβδομάδων (ημερομηνία γέννησης 3/12/2009) με βάρος γέννησης 3.040 γρ.

Από 13 Ιανουαρίου που κάνω επαναγαλακτισμό μέχρι σήμερα, 10 Φεβρουαρίου, έχει πάρει 840 γρ.

Η παιδίατρος λέει ότι 25 γρ. τη μέρα είναι το ελάχιστο φυσιολογικό αλλά και η ιστοσελίδα kellymom με την ανάλυση για το μέσο φυσιολογικό βάρος γράφει ότι αναμένεται 155-241 γρ. την εβδομάδα.

Δεν καταλαβαίνω γιατί ενώ τρώει του σκασμού δεν παίρνει περισσότερο βάρος.

Επιπλέον να διευκρινίσω ότι τις δύο προηγούμενες εβδομάδες η μέτρηση είχε γίνει μετά από 1 ημέρα χωρίς καμία κένωση, ενώ χθες είχε 2 κενώσεις με γεμάτη πάνα και σήμερα το πρωί τη ζύγισα. Δεν ξέρω αν αυτό παίζει ρόλο.

Ευχαριστώ!

Tα 25 γρ. τη μέρα δεν είναι το ελάχιστο φυσιολογικό, είναι ο μέσος όρος του φυσιολογικού και η παιδίατρος το ξέρει ή οφείλει να το ξέρει. Αν κοιτάξεις τις καμπύλες στο βιβλιάριο του μωρού θα δεις πόσο κυμαίνονται οι τιμές.

Τα 25 γρ. τη μέρα σημαίνουν 750 γρ. το μήνα. Το δικό σου μωρό πήρε περισσότερο από το μέσο όρο.

Είναι μια χαρά.

Tα 25 γρ. τη μέρα δεν είναι το ελάχιστο φυσιολογικό, είναι ο μέσος όρος του φυσιολογικού και η παιδίατρος το ξέρει ή οφείλει να το ξέρει. Αν κοιτάξεις τις καμπύλες στο βιβλιάριο του μωρού θα δεις πόσο κυμαίνονται οι τιμές.

Τα 25 γρ. τη μέρα σημαίνουν 750 γρ. το μήνα. Το δικό σου μωρό πήρε περισσότερο από το μέσο όρο.

Είναι μια χαρά.

Αγλαΐα, ευχαριστώ!

Επανέρχομαι με ορισμένες ακόμη απορίες:

1. 10 φορές θήλαστρο την ημέρα σημαίνει 10 φορές αποστείρωση της συσκευής ή όχι απαραίτητα και αν όχι, τι πρέπει να κάνει κανείς;

2. Επειδή το μωρό κοιμάται από τις 12 το βράδυ μέχρι τις 8 το πρωί, προσπαθώ να στριμώξω 10 θηλασμούς / αντλήσεις σε 16 ώρες, δηλαδή ανά 2ωρο, και καταλήγω να θηλάζω ή να κάνω άντληση ανά 1 ώρα ουσιαστικά, με αποτέλεσμα να βγαίνει πολύ λίγο γάλα.

Αν επιπλέον δίνω μπιμπερό στο μωρό ανάμεσα στους θηλασμούς χορταίνει και κοιμάται. Προχθές έκανε μόνο 4 θηλασμούς γιατί της έδωσα αρκετά μπιμπερό.

Από την άλλη, αν δεν της δίνω μπιμπερό ενδιάμεσα, πεινάει συνεχώς. Δεν ξέρω τι να κάνω. Το μόνο καλό είναι ότι εδώ και 1 εβδομάδα πίνει μόνο δικό μου γάλα.

3. Πόσο κρατάει η όλη διαδικασία του επαναγαλακτισμού και πότε θα ξέρω ότι μπορώ να ξεφορτωθώ το θήλαστρο;

Ευχαριστώ!

Β.Α.Γ.Γ.2009

Τώρα για το πόσο σίγουρη μπορεί να είμαι πως τρώει καλά.... Με το θηλασμό είναι η μόνιμη ανησυχία μου. Μόνο στο ζύγισμα φαίνεται φαντάζομαι. Πάνες βρέχουμε μπόλικες. Εγώ πάντα αλλάζω τουλάχιστον 6-7 μέσα στη μέρα αλλά οι περισσότερες είναι διπλο-τριπλοκατουρημένες. Υπάρχει κι άλλος τρόπος να σιγουρευτούμε για το ότι το μωρό μας τρέφεται ικανοποιητικά εκτός από τις πάνες;

Πόσο σε καταλαβαίνω για το δίπατο σπίτι. Είναι πράγματι πολύ άβολο με 2 παιδιά.

Οι βρεγμένες πάνες, είναι αρκετές για να ελέγχεις αν το μωρό τρώει καλά, σ' αυτήν την ηλικία.

Αν νομίζεις ότι θα σε καθησυχάσει (εγώ δεν θα το έκανα -μάλλον θα με άγχωνε περισσότερο) μπορείς να πάρεις ζυγαριά στο σπίτι και να κάνεις εβδομαδιαίες ζυγίσεις. Οχι πιο συχνές όμως γιατί δεν είναι ενδεικτικές. Πάντα όμως θα πρέπει να θυμάσαι ότι συνυπολογίζουμε το βάρος της κάθε εβδομάδας με αυτό των προηγούμενων και βγάζουμε μέσο όρο. Τα μωρά δεν παίρνουν κάθε εβδομάδα το ίδιο βάρος. Επίσης όσο μεγαλώνουν, ο ρυθμός πρόσληψης βάρους μειώνεται και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Διαφορετικά θα γίνονταν γίγαντες:P

Για τη συντήρηση του αντλημένου γάλακτος δες εδώ

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=24675

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=24675&page=2

KbCJp2.pngEYukp3.png

Πόσο σε καταλαβαίνω για το δίπατο σπίτι. Είναι πράγματι πολύ άβολο με 2 παιδιά.

Οι βρεγμένες πάνες, είναι αρκετές για να ελέγχεις αν το μωρό τρώει καλά, σ' αυτήν την ηλικία.

Αν νομίζεις ότι θα σε καθησυχάσει (εγώ δεν θα το έκανα -μάλλον θα με άγχωνε περισσότερο) μπορείς να πάρεις ζυγαριά στο σπίτι και να κάνεις εβδομαδιαίες ζυγίσεις. Οχι πιο συχνές όμως γιατί δεν είναι ενδεικτικές. Πάντα όμως θα πρέπει να θυμάσαι ότι συνυπολογίζουμε το βάρος της κάθε εβδομάδας με αυτό των προηγούμενων και βγάζουμε μέσο όρο. Τα μωρά δεν παίρνουν κάθε εβδομάδα το ίδιο βάρος. Επίσης όσο μεγαλώνουν, ο ρυθμός πρόσληψης βάρους μειώνεται και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Διαφορετικά θα γίνονταν γίγαντες:P

Για τη συντήρηση του αντλημένου γάλακτος δες εδώ

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=24675

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=24675&page=2

Ελιζα, είχα νοικιάσει ζυγαριά τον πρώτο μήνα γιατί το πρώτο δεκαήμερο δεν είχε ανακτήσει το βάρος γέννησης και είχα στενοχωρηθεί και αγχωθεί. Αφού όμως πήγαινε καλά από κει και μετά και αφού πήρε 1 κιλό τον πρώτο μήνα και άλλο ένα κιλό το δεύτερο την έδωσα. Την νοίκιαζα 40 ευρώ το μήνα και δεν έβλεπα το λόγο να δίνω συνέχεια τόσα λεφτά αφού δεν΄εχω άλλες ενδείξεις πως κάτι δεν πάει καλά. Άσχετα που συνεχίζω και αγχώνομαι. :D

Για τη συντήρηση τα έχω διαβάσει (όσα μπόρεσα, λίγο δύσκολο να διαβάσω όλες τις σελίδες).

Ευχαριστώ.

Χθες το απόγευμα πάντως ήταν κύριος ο μπέμπης μου. Κοιμόνταν για καμμιά ωρίτσα και ξυπνούσε για να φάει και να παίξει και ξανακοιμόνταν. Και το βράδυ κοιμήθηκε τετράωρο και τρίωρο οπότε ξεκουραστήκαμε μια χαρά.

sL7ap2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...