Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

ΚΡΙΣΤΙΝΑ, γεια σου και πάλι!

Θέλω τη γνώμη σου όσον αφορά την τριγωνέλλα. Παίρνω κάψουλες fenugreek εδώ και 4 εβδομάδες, δηλαδή από τότε που ξεκίνησα το πρόγραμμα του επαναγαλακτισμού, αλλά σκέφτομαι να το σταματήσω. Θα ήθελα να μην χρησιμοποιώ κανένα σκεύασμα γιατί όπως και να το κάνεις δεν είναι ό,τι πιο φυσικό.

Πιστεύεις ότι θα μειωθεί η γαλακτοπαραγωγή η οποία είναι ακόμη σε διαδικασία αύξησης;

Ευχαριστώ!

Β.Α.Γ.Γ.2009

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ΚΡΙΣΤΙΝΑ, γεια σου και πάλι!

Θέλω τη γνώμη σου όσον αφορά την τριγωνέλλα. Παίρνω κάψουλες fenugreek εδώ και 4 εβδομάδες, δηλαδή από τότε που ξεκίνησα το πρόγραμμα του επαναγαλακτισμού, αλλά σκέφτομαι να το σταματήσω. Θα ήθελα να μην χρησιμοποιώ κανένα σκεύασμα γιατί όπως και να το κάνεις δεν είναι ό,τι πιο φυσικό.

Πιστεύεις ότι θα μειωθεί η γαλακτοπαραγωγή η οποία είναι ακόμη σε διαδικασία αύξησης;

Ευχαριστώ!

Η τριγωνέλλα ότι ήταν να κάνει το έχει κάνει . σταμάτα την. Αν δεις μια μικρή μείωση μην τρομάξεις δώσε λίγο χρόνο στον οργανισμό με τις αντλήσεις και τους θηλασμούς θα είσαι μια χαρά. Αν σε μια εβδομάδα το γάλα που αντλείς έχει μειωθεί ξεκινάς ξανά. δες και εδώ

http://www.kellymom.com/herbal/milksupply/fenugreek.html

. Κριστινακι μου σευχαριστω ματς!

Δευτερα ζυγιζε 2350 και σημερα Παρασκευη ζυγιζει 2500.Να σταματησω το θηλαστρο με ενοχλει κ με πονανεε οι θηλες. Το γαλα το μειωνω με 30 μλ καθε τρειε μερες . ναι? φιλια

Το θήλαστρο κανονικά δεν θα έπρεπε να σε πονάει. Αν πονάς σημαίνει ότι το έχεις σε πολύ μεγάλη ένταση ή η χοάνη δεν σου κάνει (πολύ μικρή/πολύ μεγάλη)

Δες και εδώ

http://www.medelasuction.com/ISBD/breastfeeding/breastpumping/breastshieldfitting.php

πως είναι το πρόγραμμά σας τώρα. Πόσα γεύματα? Πόσο θηλάζει? Πόσο συμπλήρωμα αντλημένο/ξένο? Πόσες αντλήσεις?

Η τράπεζα μου αριθμεί ήδη 10 γεύματα των 170 και πάντα έχω ένα φρεσκοαντλημένο γεύμα στο ψυγείο. Ελπίζω μέχρι το Μάρτη που θα πάω για δουλειά να έχω τουλάχιστον 30 στην τράπεζα.

Tα γεύματα που έχεις αποθηκεύσει είναι ήδη πολλά. Τα αποθηκευμένα τα έχεις για περίπτωση ανάγκης, για κάποια φορά που δεν προλαβαίνεις να αντλήσεις γιατί έτυχε κάτι έκτακτο.

Θα σου έλεγα να μην αντλείς συστηματικά για αποθήκευση. Αν χρειαστεί να αντλήσεις και τελικά σου περισσέψει, τότε το αποθηκεύεις. Στην πράξη και αυτό συνήθως περισσεύει και δεν χρησιμοποιείται.

Φυσικά θα κάνω και μια άντληση στη δουλειά. Πόσο νομίζεις ότι θα πρέπει να αφήνω για τη μικρή. Θα είναι τότε 4 μηνών αλλά λάβε υπόψη σου ότι πάντα έτρωγε και τρώει πολύ. Θα λείπω το πολύ 5 ώρες κάθε πρωί.

Για 5 ώρες απουσίας δεν νομίζω να χρειάζεται να αντλείς στη δουλειά, εκτός από την περίπτωση που δεν προλαβαίνεις να αντλείς στο σπίτι και σε βολεύει καλύτερα στη δουλειά. Αν κάνεις μια καλή άντληση πριν φύγεις το πρωί, το πιθανότερο είναι ότι θα αντέξεις χωρίς πρόβλημα μέχρι την επιστροφή που θα θηλάσεις και πάλι θα αντλήσεις μόλις ευκαιρέσεις.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, δύο αντλήσεις αρκούν για απουσία 5-6 ωρών.:wink:

Αν σε βολεύουν οι αντλήσεις στο σπίτι γλιτώνεις και τη μεταφορά.:wink:

Lia, να τα χαίρεσαι! Καλέ, δεν χρειάζεται να στρώνεις τα κρεβάτια! Ας μένουν ξέστρωτα! Θα κάνεις τα απολύτως απαραίτητα στο σπίτι, δηλαδή μαγείρεμα και να μπαίνουν τα ρούχα στο πλυντήριο! Τα υπόλοιπα όταν μπουσουλήσει!:lol:

Ευχαριστώ. Δεν γίνεται να μη στρώνω κρεβάτια. Χρειάζονται και λίγο αέρισμα τα σκεπάσματα.... είμαι και λίγο της τάξης :D:D (παραβλέπω κάποια πράγματα αλλά όχι όλα).

Μια χαρά φαίνεται πως τα καταφέρνεις. Αρκετά παιδιά είναι έτσι, θέλουν συνεχώς να είναι στην αγκαλιά της μαμάς και αν το καλοσκεφτείς, φυσικό δεν είναι; Έτσι ήταν κι εμένα ο δεύτερος γιος μου και η κόρη μου επίσης.

Έτσι είναι. Δίκιο έχουν και αυτά που θέλουν την αγκαλίτσα της μαμάς.... Αλλά να που όταν υπάρχει και δεύτερο παιδί είναι κομμάτι δύσκολο. Μένει το μεγαλύτερο παιδί περισσότερη ώρα μόνο του ενώ μέχρι πριν γεννηθεί το μωρό ήταν το κέντρο της προσοχής μας.... Πάντως μπορώ να πω πως τα πράγματα είναι καλύτερα από τον πρώτο καιρό. Μάλλον όμως προσαρμόστηκα εγώ και όχι ο μπέμπης. Τον πρώτο μήνα έ΄νιωθα φοβερές ενοχές που άφηνα την μεγάλη μου κόρη και ασχολιόμουν όλη μέρα με το μπέμπη.

Για το σλινγκ, δοκίμασε μόλις τον φορέσεις να αρχίσεις να περπατάς, να πας πχ μια βόλτα, θα κοιμηθεί αμέσως. Σιγά σιγά θα το συνηθίσει και στο σπίτι.

Μόνο θηλάζοντάς τον μέσα στο σλιγκ κάθεται και όχι πάντα. Αλλά το παλεύω. Έξω δεν έχουμε βγει ακομα.

Την αλλαξέρα πρόσεξέ την αν είναι ψηλά... Δεν ξέρεις πότε θα καταφέρει να γυρίσει, το ίδιο και τον καναπέ! Δοκίμασε κανένα απ' αυτά τα χαλάκια δραστηριοτήτων, τα γυμναστήρια κλπ επάνω σε μια κουβερτούλα ή σε μια αλλαξιέρα που να είναι ανεξάρτητη, δηλαδή μόνο το στρωματάκι, για να μπορείς να τον παίρνεις κοντά σου όπου είσαι και να είναι χαμηλά να μην κινδυνεύει από πέσιμο. Απ' ότι κατάλαβα στο ρηλάξ δεν κάθεται ε;

Από τη δική μου πείρα με τα 2 παιδιά μου που ήθελαν πολλή αγκαλιά, το θέμα λύθηκε μόλις κατάφεραν να μπουσουλήσουν, στην κυριολεξία μου λύθηκαν τα χέρια!

Καλή συνέχεια!

Για την αλλαξιέρα έχεις δίκιο. Και γω το έχω σκεφτεί αρκετές φορές. Οπότε σιγά σιγά θα το σταματήσω γιατί όσο μεγαλώνει θα γίνεται πιο επικίνδυνο.

Πάντως παρόλη τη δυσκολία η ανταμοιβή για όλο αυτό τον αγώνα που κάνω καθημερινά είναι που μου δίνει δυνάμεις να συνεχίσω. Και ως ανταμοιβή, πέρα από τα οφέλη του μητρικού γάλακτος που δίνω στο μωρό μου, είναι το χαμογελο του μπέμπη όταν θηλάζει. Πολλές φορές, τελευταίως, σταματάει με κοιτάει στα μάτια και μου γελάει. :D:D

Με φωνάζει το μωρό μου. Πάω....

Ευχαριστώ Sofuka.

sL7ap2.png

Διαφημίσεις

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Αγλαΐα για την απάντηση.

Τα πράγματα μάλλον είναι πιο εύκολα από ότι νομίζουμε.

Απλώς πάντα αγχώνομαι γιατί κάνω πολλά παράλληλα (αλλά αυτό το ξέρεις καλύτερα από μένα) και θέλω να φροντίζω κάποια πράγματα από πριν.

0A53p3.png

oC8dp2.png

καλημέρα και από μένα μανούλες...

δεν γράφω συχνά αλλά σας διαβάζω, τις προάλλες λοιπόν μπήκα να σας καλημερίσω και μες την καλή χαρά σας είπα ότι θηλάζουμε ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ- αλλά μεγάλη κουβέντα μη λες!!!

Η μπεμπούλα μου έκανε κάποιες φορές στη διαρκεια της μερας πράσινα κακά, οπότε είπα και γω να διαβάσω να δω τι στο καλό είναι αυτό και εκεί που έλεγα α υπερπαραγωγή έχουμε και περίμενα να το ρυθμίσει μόνη της σιγά σιγά τελίκά πρέπει να στραφώ αλλού και η αλήθεια είναι ότι έχω πελαγώσει...

λοιπόν είδαμε χθες στα πράσινωπά κακά της μια κουκίδα αίμα, οπότε.... τι ;;; είναι αλλεργία; δεν είναι ;;; να αλλάξω τη διατροφή μου για να μην τρώω πρωτείνες αγελαδινού όπως εχω διαβάσει;;; δεν ξαναείδαμε άλλο αίματάκι από χθες, επίσης δεν πήρα ακόμα τον παιδιατρο μας γιατί είναι καλός γιατρός αλλά τι θα ξέρει από θηλασμό και αλλεργία δεν έχω ιδέα, είπα να ρωτησω εδώ πρώτα και μετά να πάρω να τον ρωτήσω...

χθες ήμουν χάλια, σήμερα λέω δυναμικά θα το αντιμετωπίσουμε... να πω ότι είχαμε αντίστοιχο πρόβλημα και στη μεγάλη μου κόρη που τη θήλαζα, αλλά τότε λόγω άγνοιας απλά θήλαζα και κάποιες φορές έιχε αίμα στα κακά - :-(- τώρα όμως που ξέρω τι κάνω;;;

είχε κάποια μανούλα αντίστοιχο θέμα, η Αγγλαία ξέρει κάτι σχετικό;;;

συνεχίζω απέχοντας από γαλακτοκομικά και μοσχαρίσιο κρέας;;;

τα στοιχεία της μικρής:

φύλο: κορίτσι

Κ.Τ. ΜΕ ΟΛΙΚΗ ΝΑΡΚΩΣΗ

Βαρος γεννησης 20-12 :3190

24-12: 3050

30-12 : 3270

2-2-2010 : 4560

θηλάζει απποκλειστικά

είχε ελαφρύ ίκτερο όταν φύγαμε και με το μάτι μας είπε ο παιδιάτρος ότι έχει ακόμα γύρω στο 6. αυτά δεν νομίζω να ξεχνώ κατι!

γέυματα που κάνει πλέον 7 με 8

πάνες βρεγμένες μετ'α από κάθε γεύμα γύρω στις 7

πάνες λερωμένες τουλάχιστον 4 με 5

4 asteria..... ta paidia mou!

3-2003, 7-2004, 12-2009, 6-2011

Σε αυτή την ηλικία δεν υπάρχουν αξιόπιστα τεστ για τις αλλεργίες, δηλαδή μπορεί το τεστ να είναι ψευδώς αρνητικό, να υπάρχει αλλεργία και να μην τη δείξει.

Η αλλεργία τις πρωτεΐνες του αγελαδινού γάλακτος είναι πολύ συνηθισμένη.

Το κρέας δεν χρειάζεται να το κόψεις, τουλάχιστον για την ώρα. Είναι αρκετά πιο σπάνια η αλλεργία στις πρωτεΐνες του κρέατος.

Θα ήταν καλύτερα να κόψεις όλα τα γαλακτοκομικά για ένα μήνα και μετά να εισάγεις μόνο αυτά από κατσικίσιο και πρόβειο γάλα.

Agglaia ευχαριστώ για την απάντηση, ακόμα και αυτό που μου λες να μην ξεκινήσω κόβοντας το κρέας είναι ανακουφιστικό γιατί συν όλων των άλλων σκεφτόμουν τι στο καλό μένει τελικά να τρώμε... τελοσπάντων μικρό το κακό, αρκεί να μην ξαναδούμε αίμα και να μην έχει τόσα αέρια και πονάει η μικρούλα μου!!! παρεπιπτόντως το αυγό είναι μέσα στα φαγητά που δεν τρώμε;;; και υπάρχει κάποιο σαιτ που να δίνει οδηγίες για διατροφή της μαμάς ή διατροφή χωρίς ασβέστιο;;;

Διατροφή χωρίς ασβέστιο;

Αυτό δεν γίνεται! Ασβέστιο έχει το κρέας, οι ξηροί καρποί, τα πράσινα λαχανικά.

Μάλλον κάτι έχεις μπερδέψει. Τα γαλακτοκομικά δεν είναι η μόνη πηγή ασβεστίου και δεν ανήκουν καν στη φυσιολογική διατροφή του ανθρώπου. Κανένα θηλαστικό δεν καταναλώνει γάλα μετά τον αποθηλασμό του.

Αν δεν τρως μοσχαρίσιο κρέας, μπορείς να φας κοτόπουλο, κατσίκι, αρνί, χοιρινό, γαλοπούλα...

Υπάρχει ένα τόπικ υγιεινής διατροφής εκεί που είναι οι συνταγές.

Διαφημίσεις

ακριβώς αυτό, δεν το μπέρδεψα στο μυαλό μου, αλλά το έγραψα χάλια... :oops: ποιές άλλες είναι οι τροφές με ασβέστιο που μπορούν να αντικαθιστούν τις κλασικές πηγές πρόσληψης - γάλα, τυρί, γιαούρτι, τις οποίες έτρωγα πάρα πολύ, αυτό εννούσα, ευχαριστώ.

Εχω δυο γιους , ο ενας 7 ετων και ο δευτερος 45 ημερων.Δυστυχως στην πρωτη εγκυμοσυνη δεν ειχα ασχοληθει ιδιαιτερα με το θεμα του θηλασμου και ακολουθωντας απλως τις οδηγιες του παδιατρου καταφερα να κοπει το γαλα απο μονο του τον 2ο μηνα.Στον δευτερο παιδακι αποφασισα να επιδιωξω αποκλειστικο θηλασμο.Οταν γεννηθηκε ειχε ταχυπνοια και λιγο ικτερο και μου τον εδωσαν τρεις ημερες αργοτερα αφου τον ξεκινησαν ξενο γαλα.Γεννησα με καισαρικη τρεις εβδομαδες νωριτερα και φανταστηκα οτι ισως δεν εχω γαλα αρκετο να καλυψει τις αναγκες του και εφοσον υπεστη και ταλαιπωρια με τη γεννηση του θεωρηση σωστο να του δινω λιγο συμπληρωμα οταν εβλεπα οτι ρουφουσε λαομαργα και εκλαιγε γιατι το γαλα δεν ερεε.Με τον ιδιο φοβο εφτασα στις 45 ημερες και δυστυχως νοιωθω μεγαλη ανασφαλεια για το αν τρεφεται σωστα και εαν κανω κατι λαθος.Αυτα που με απασχολουν περισσοτερο ειναι τα εξης :

1.Το γαλα που ρεει ευκολα στο στομα του φαινεται να μην διαρκει πανω απο 5 λεπτα.Μετα ακουω να ρουφαει αλλα να μην καταπινει παρα πολυ αραια.Τον αφηνω βεβαια μεχρι να εκνευριστει οπου αρχιζει να τεντωνεται και να κλαιει . Τοτε τον αλλαζω στηθος οπου επαναλαμβανεται το ιδιο σκηνικο

2. Καποιες ωρες της ημερας, με το που τον βαζω να θηλασει καταλαβαινω οτι δεν ρεει γαλα.Θυμωνει ,κλαιει και η τονπαρηγορω με αγκαλια η προσπαθω να δωσω συμπληρωμα. Μπορει να εχουν περασει και 2 ωρες απο τον προηγουμενο θηλασμο η και λιγοτερο και γαλα δεν υπαρχει καθολου.

3. Το ξενο γαλα δεν το θελει σχεδον καθολου(ειναι και υποαλεργικο και εχει χαλια γευση) με αποτελεσμα απο την πεινα (ετσι καταλαβαινω εγω) να εκνευριζεται και να μην ηρεμει ουτε απλως πιπιλωντας το στηθος (δεν του αρκει οταν πειναει) ουτε με συμπηρωμα.Στρο τελος μπορει να παρει συμπληρωμα και απο τηλαιμαργια να κανει εμετο.Συμπηρωμα δεν παιρνει πανω απο 3 με 4 φορες το εικοσιτετραωρο.Παιρνω μαγια μπυρας και κουακερ για αυξηση του γαλατος εδω και δυο μερες Παρακαλω δωστε μου τα φωτα σας γιατι ειμαι ετοιμη να εγκαταλειψω καθε προσπαθεια.....:cry:

υπαρχουν αντοιστιχα τοπικ με συμβουλες κ της αγλαιας κ αλλων μητερων για το θηλασμο κ ακομη για προκληση γαλουχιας μετα απο καιρο!

ψαξε λιγο κατι θα βρεις;). ειχα διαβασει καπου εδω πως βοηθα το νοσοκομειακο θηλαστρο

uDuOp2.png

Ήδη έγραψα τα σκούρα λαχανικά, τους ξηρούς καρπούς, ιδιαίτερα το σουσάμι (και τα προϊόντα του όπως το ταχίνι) και το κρέας. Στο τόπικ της υγιεινής διατροφής θα βρεις πολλά ενδιαφέοντα λινκ.

Ευχαριστω για την ανταποκριση σου.Επικοινωνησα και με την αγλαια.Δυστυχως στην πολη που μενω δεν υπαρχουν συμβουλοι θηλασμου.Μου εδωσε καποια τηλεφωνα η αγλαια αλλα απο χθες που τα βρηκα δεν καταφερα να επικοινωνησω.Ελπιζα καποια να εχει τις ιδιες εμπειριες με τις δικες μου και να με διαφωτισει.Και παλι ευχαριστω πολυ.

Διαφημίσεις

Κορίτσια καλησπέρα. Αυτή τη φορά δεν γράφω για να ρωτήσω μες τον πανικό κάτι (όπως συνηθίζω), αλλά για να σας ευχαριστήσω όλες τόσο αυτές που μου έχετε απαντήσει προσωπικά σε οτι με απασχολέι, αλλά και σε ΄΄ολες τις υπόλοιπες γιατί η καταγραφή των εμπειριών σας και της έγνοιας να κάνετε το καλύτερο για το παιδί σας με έχει βοηθήσει απίστευτα πολύ. Εχθές ήρθε ο γιατρός στο σπίτι... και έχουμε και λέμε : το βάρος της μικρής μου από 4400 πήγε 5300 μόνο με αποκλειστικό θηλασμό (με την βοήθειά σας έκοψα ακόμα και αυτό το ελάχιστο συμπλήρωμα που εδινα εδω και ένα μήνα), το ύψος μας από 58 σε 60 πόντους και η περίμετρος κεφαλιού από 37,5 σε 39. Ο γιατρός ανέφερε στον άνδρα μου οτι πρέπει λέει να γίνω αντικείμενο επιστημονικής μελέτης (πώς τα κατάφερα να εδραιώσω αποκλειστικό θηλασμό ενω εκείνος το είχ εξεγραμμένο από τον πρώτο μήνα, γιατί είχαμε πάρει μόνο 400 γρ ο ασχετος). Τι να πείς... Όχι πως οι δυσκολίες έχουν ξεπεραστεί εντελώς, αλλά πλέον είμαι πολύ πιο χαλαρή και σίγουρη να τις αντιμετωπίσω...(μέχρι να προκύψει κάτι καινούριο και το επόμενο μήνυμα μες το άγχος χαχα).Να σας πω την αλήθεια κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης ήμουν αρνητική απέναντι στον θηλασμό, θυμάμαι ρωτούσα τον άνδρα μου αν τον ενοχλούσε να δώσουμε μόνο μπουκάλι στην μικρή κ εκείνος μου έλεγε να κάνω όπως νιώθω καλύτερα... Η αίσθηση του παιδιού που αποκοιμιέται στο στήθος της μαμάς χορτάτο και ικανοποιημένο όμως είναι κάτι που δεν περιγράφεται εύκολα και μόνο βιώνεται από την καθεμιά μας..... Και πάλι ευχαριστώ..

κοριτσια γεια σας κι απο μενα!!εψαχνα συμβουλες για θηλασμο,μπηκα εδω και διαβασα ως τωρα 7 σελιδες και αυριο θα διαβασω και τις υπολοιπες!ειχα ανοιξει ενα θεμα αναζητωντας την Αγλαια ,αλλα δεν μου απαντησε κανεις :-(

λοιπον,για να μην μακρυγορω θα σας πω εν συντομια τα εξης:θα γινω μανουλα σε λιγο καιρο-ΠΗΤ 25/04/10- στο ΜΗΤΕΡΑ.πηρα κ ρωτησα τηλ/κα αν εχουν rooming in και μου ειπαν ναι κ θα συννενοηθειτε οταν ερθει η ωρα με την προισταμενη κτλ.επειδη ομως με τις ιστοριες που ακουω και διαβαζω εχω προβληματιστει,θελω να μαι ΠΛΗΡΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΗ για το τι θα κανω,τι επιτρεπεται κ τι οχι και για τα δικαιωματα μου οσο ειμαι στο μαιευτηριο.θελω να θηλασω,ειναι κατι που θελω να καταφερω,αν ολα πανε καλα,να προσφερω στη μπεμπα μου.κι επειδη οταν γεννησω ισως δε θα χω χρονο για μελετη,καλυτερα να τα ξερω απο τωρα.ΑΓΛΑΙΑ κι οι υπολοιπες βοηθηστε με με τις συμβουλες σας!

3IrTp3.png

Κάνε 7-8 αντλήσεις με μια άντληση μεταξύ 12-4 το βράδυ αφού το μωρό κοιμάται.

ΚΡΙΣΤΙΝΑ, πόσα λεπτά πρέπει να διαρκεί κάθε άντληση; Αν κάνω 3-4 αντλήσεις την ημέρα διάρκειας 20 λεπτών η κάθε μία είναι εντάξει; Προτιμώ να δώσω έμφαση στο θηλασμό χωρίς να κρατάω απόσταση 2 ωρών στα ενδιάμεσα, επομένως δεν προλαβαίνω να κάνω θήλαστρο μετά από κάθε θηλασμό γιατί συνήθως το μωρό πεινάει και αρχίζω και πάλι μετά από 10 - 15 λεπτά περίπου. Τι λες;

Β.Α.Γ.Γ.2009

Λούσυ αυτό το θέμα http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=22285 του επαναγαλακτισμού το διάβασες; Τα πρώτα 3-4 ποστ θα σε βοηθήσουν, υπάρχουν κοπέλες στο φόρουμ που κόψανε το γάλα τους με χάπια και παρόλα αυτά τα κατάφεραν να πετύχουν αποκλειστικό θηλασμό. Το μωρό πόσες πάνες βρέχει και πόσο συμπλήρωμα παίρνει; Πάντως από Δευτέρα να ξαναπροσπαθήσεις να επικοινωνήσεις με σύμβουλο, θα σε βοηθήσει σίγουρα. Καλή συνέχεια!

jv42p3.png

DfUyp2.png

Τελικά ούτε μια μέρα δεν περασε... Επανέρχομαι με ερωτήσεις και έκκληση για βοήθεια από σας και από την κ. αγλαια αν είναι δυνατόν... Προχθές η μικρή μου έκλεισε 3 μήνες και κάναμε εμβόλιο για πνευμονιόκοκκο. Από τότε κοιμάται υπερβολικά πολλές ώρες συγκριτικά με πρίν (το βράδυ κυρίως)και σκέφτομαι πιθανή παρενέγεια του εμβολίου (που έγραφε υπνηλία μας το είπε και ο γιατρός). Στα δυο τελευταία γεύματά μας χθες το βράδυ (στις 6 και στις 8και 20) ζοριστήκαμε λίγο. Μάλλον δεν είχα πολύ γάλα και δεν ξέρω γιατί, φάνηκε και από τις πάνες που της άλλαξα μετά, ήταν πολύ ελαφριές. Κι ενώ είχα βάλει ξυπνητήρι το βράδυ για να αντλήσω γεύμα (γιατί ξέρω οτι το βράδυ σίγουρα θα κοιμηθεί 4 ώρες σερί), αυτή κοιμήθηκε 9μιση και μέχρι τις 12 που είχα ξυπνητήρι δεν είχε ξυπνήσει. Φοβήθηκα να αντλήσω τότε μήπως ξυπνήσει, έχω μειωμένη ροή και αυτό με ζορίζει ιδιαίτερα(η μικρή χτυπιέται, εγώ δεν δίνω ξένο είμαι αδιάλλακτη και νιώθω τύψεις οτι την αφήνω νηστική κλπ κλπ) καιέτσι με πήρε ο ύπνος ξύπνησα από τον πόνο στο στήθος που είχε βαρύνει πολύ 4μιση κια αυτή κοιμόταν ακόμα του καλού καιρου.Να μην πολυλογώ, την τάισα, ξανακοιμήθηκε αμέσως και είπα στις 6 να αντλήσω. Έβγαλα 80 μλ και έβαλα κατευθείαν κατάψυξη. Δεν ξέρω βρε κορίτσια λίγα μου φαίνονται... Έχω νοινιάσει και καλό θήλαστρο το symphony. Μετά ξύπνησε στις 8 έφαγε λίγο και στις 9μιση άρχισε πάλι να ουρλιάζει. ΕΚΕΊ δεν σας το κρύβω ταχρειάστηκα πάλι...πιπιλούσε κια γάλα δεν κατέβαινε (δεν την άκουγα να καταπίνει) και θύμωνε βαρούσε μπουνιές στο στήθος... Ήμουνα λίγο πρίν το μπουκάλι, ε'ιπα δεν γίνεται...τελικά εξοντώθηκε και κοιμάται μέχρι τωρα..Τι γ'ινεται ρε κορίτσια πείτε μου..ειμαστε στον τρίτο μήνα, έχει εδραιωθεί ο θηλασμός και παίρνουμε καλό βάρος (900γρ με αποκειστικό θηλασμό τον προηγούμενο μήνα) γιατί αυτά τώρα πάλι?άλμα ανάπτυξης? τελικά πως να χρησιμοποιώ το θήλαστρο, πότε να αντλώ?κριστίνα μου είχες ΄δωσει τα φώτα σου πρίν λίγες μέρες σχτικά με το θέμα αλλά τώρα σκέφτομαι οτι κάτι κάνω λάθος πάλι και έχω μπερδευτεί..τι να κάνω?

κοριτσια γεια σας κι απο μενα!!εψαχνα συμβουλες για θηλασμο,μπηκα εδω και διαβασα ως τωρα 7 σελιδες και αυριο θα διαβασω και τις υπολοιπες!ειχα ανοιξει ενα θεμα αναζητωντας την Αγλαια ,αλλα δεν μου απαντησε κανεις :-(

λοιπον,για να μην μακρυγορω θα σας πω εν συντομια τα εξης:θα γινω μανουλα σε λιγο καιρο-ΠΗΤ 25/04/10- στο ΜΗΤΕΡΑ.πηρα κ ρωτησα τηλ/κα αν εχουν rooming in και μου ειπαν ναι κ θα συννενοηθειτε οταν ερθει η ωρα με την προισταμενη κτλ.επειδη ομως με τις ιστοριες που ακουω και διαβαζω εχω προβληματιστει,θελω να μαι ΠΛΗΡΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΗ για το τι θα κανω,τι επιτρεπεται κ τι οχι και για τα δικαιωματα μου οσο ειμαι στο μαιευτηριο.θελω να θηλασω,ειναι κατι που θελω να καταφερω,αν ολα πανε καλα,να προσφερω στη μπεμπα μου.κι επειδη οταν γεννησω ισως δε θα χω χρονο για μελετη,καλυτερα να τα ξερω απο τωρα.ΑΓΛΑΙΑ κι οι υπολοιπες βοηθηστε με με τις συμβουλες σας!

Καλημέρα angie! Εγώ πιο πολύ ενημερώθηκα από το φόρουμ και από άλλες σελίδες σχετικές με το θηλασμό (π.χ.: http://www.thilasmos.gr/thilasmos.htm). ΄Τα περισσότερα βέβαια τα έμαθα από το φόρουμ εδώ. Επίσης, τους τελευταίους 3 μήνες πριν γεννήσω παρακολούθησα τις συναντήσεις του Συνδέσμου Θηλασμού στην πόλη μου και έγινα μέλος του (προαιρετικό αυτό, αν θες γίνεσαι μέλος). Έτσι σε όποιες αποριες έχω "ενοχλώ" τις Συμβούλους Θηλασμού, πάντα μπαίνω και εδώ να βρω αντίστοιχο θέμα...

Εγώ παρόλο που ηθελα συγκατοίκηση στην κλινική που γέννησα (μέ\νω στο Βόλο) έπρεπε να υπογράψω χαρτί και να έχω το μωρό συνέχεια δίπλα μου με δική μου ευθύνη (δεν κατάλαβα γιατί το κάνουν αυτό). Η αλήθεια είναι πως αν και είχα σκοπό να το κάνω, όταν ήρθε η ώρα το φοβήθηκα. Αυτό το "με δική μου ευθύνη" με θορύβησε λίγο. Τους είχα από κοντά να μου φέρνουν συνέχεια το μωρό (όχι πως το έκαναν :mad: ) και όποτε το έφερναν το κρατουσα μαζί μου όσο περισσότρο γινόνταν. Μέχρι που ένα βράδυ πριν φύγω πέτρωσε το στήθος μου (γιατί λυπόνταν να με ξυπνήσουν τη νύχτα και δεν μου έφερναν το παιδί) και τελικά παρενέβει και η γυναικολόγος μου, τους πήρε τηλέφωνο και έτσι τελευταίο βράδυ (πάντα με δική μου υπεύθυνη δήλωση) είχα το μωρό δίπλα μου. Να σημειώσω δε, πως το πετρωμένο μου στήθος με ταλαιπώρησε αρκετά και πονούσα πολύ. Ευτυχώς όμως το ξεπέρασα σχετικά ανώδυνα.

Με το καλό να έρθει το μωρό σου και ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ όσο μπορείς.

sL7ap2.png

Τελικά ούτε μια μέρα δεν περασε... Επανέρχομαι με ερωτήσεις και έκκληση για βοήθεια από σας και από την κ. αγλαια αν είναι δυνατόν... Προχθές η μικρή μου έκλεισε 3 μήνες και κάναμε εμβόλιο για πνευμονιόκοκκο. Από τότε κοιμάται υπερβολικά πολλές ώρες συγκριτικά με πρίν (το βράδυ κυρίως)και σκέφτομαι πιθανή παρενέγεια του εμβολίου (που έγραφε υπνηλία μας το είπε και ο γιατρός). Στα δυο τελευταία γεύματά μας χθες το βράδυ (στις 6 και στις 8και 20) ζοριστήκαμε λίγο. Μάλλον δεν είχα πολύ γάλα και δεν ξέρω γιατί, φάνηκε και από τις πάνες που της άλλαξα μετά, ήταν πολύ ελαφριές. Κι ενώ είχα βάλει ξυπνητήρι το βράδυ για να αντλήσω γεύμα (γιατί ξέρω οτι το βράδυ σίγουρα θα κοιμηθεί 4 ώρες σερί), αυτή κοιμήθηκε 9μιση και μέχρι τις 12 που είχα ξυπνητήρι δεν είχε ξυπνήσει. Φοβήθηκα να αντλήσω τότε μήπως ξυπνήσει, έχω μειωμένη ροή και αυτό με ζορίζει ιδιαίτερα(η μικρή χτυπιέται, εγώ δεν δίνω ξένο είμαι αδιάλλακτη και νιώθω τύψεις οτι την αφήνω νηστική κλπ κλπ) καιέτσι με πήρε ο ύπνος ξύπνησα από τον πόνο στο στήθος που είχε βαρύνει πολύ 4μιση κια αυτή κοιμόταν ακόμα του καλού καιρου.Να μην πολυλογώ, την τάισα, ξανακοιμήθηκε αμέσως και είπα στις 6 να αντλήσω. Έβγαλα 80 μλ και έβαλα κατευθείαν κατάψυξη. Δεν ξέρω βρε κορίτσια λίγα μου φαίνονται... Έχω νοινιάσει και καλό θήλαστρο το symphony. Μετά ξύπνησε στις 8 έφαγε λίγο και στις 9μιση άρχισε πάλι να ουρλιάζει. ΕΚΕΊ δεν σας το κρύβω ταχρειάστηκα πάλι...πιπιλούσε κια γάλα δεν κατέβαινε (δεν την άκουγα να καταπίνει) και θύμωνε βαρούσε μπουνιές στο στήθος... Ήμουνα λίγο πρίν το μπουκάλι, ε'ιπα δεν γίνεται...τελικά εξοντώθηκε και κοιμάται μέχρι τωρα..Τι γ'ινεται ρε κορίτσια πείτε μου..ειμαστε στον τρίτο μήνα, έχει εδραιωθεί ο θηλασμός και παίρνουμε καλό βάρος (900γρ με αποκειστικό θηλασμό τον προηγούμενο μήνα) γιατί αυτά τώρα πάλι?άλμα ανάπτυξης? τελικά πως να χρησιμοποιώ το θήλαστρο, πότε να αντλώ?κριστίνα μου είχες ΄δωσει τα φώτα σου πρίν λίγες μέρες σχτικά με το θέμα αλλά τώρα σκέφτομαι οτι κάτι κάνω λάθος πάλι και έχω μπερδευτεί..τι να κάνω?

το θήλαστρο το χρησιμοποιείς όταν χάνει γεύματα το μωρό

προφανώς υπάρχουν παρενέργειες από το εμβόλιο, περιμένετε να περάσουν (καλό θα ήταν τα επόμενα εμβόλια να τα καθυστερήσετε λίγο για να δυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού και να μπορεί να τα αντιμετωπίζει. Ο γιατρός δεν μπορεί να κάνει εμβόλιο στο παιδί χωρίς τη δική σας συναίνεση. Ψάξτε λίγο το θέμα πριν γίνουν οι επόμενες δόσεις)

Αν το μωρό νιώθει υπνηλία και νιώθει ότι κάτι δεν πάει καλά, είναι φυσικό να αλλάξει τη συμπεριφορά του. Υπομονή και λάβετε τα μέτρα σας για τις επόμενες φορές.

Να συννενοηθείς με το γιατρό σου. Αν αυτός σε υποστηρίξει, από την κλινική θα τον ακούσουν. Αν είσαι σε μονόκλινο μπορείς να απαιτήσεις rooming in. Στο μητέρα είναι ΕΧΘΡΙΚΟΙ με το θηλασμό, δεν είναι απλά ουδέτεροι ή αδιάφοροι. Θα πρέπει να πας αποφασισμένη και να διεκδικήσεις όσα πρέπει.

Αν ο γιατρός σου δεν σε βοηθήσει και αν κάποιος από εσάς δεν είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει όσα πρέπει, τότε αναγκαστικά θα συμβιβαστείς και θα περιμένεις να φύγεις.

Μεταφερω και εδω το θεμα που ανοιξα μηπως ξερει καποια να με βοηθησει

καλησπερα ειναι πρωτη φορα που γραφω στο θεμα του θηλασμου και θελω τις πολυτιμες συμβουλες σας!!

Γεννησα στις 13/01 ενα κοριτσακι 36 εβδομαδων ακριβως 2.650,το μωρο μου νοσηλευτηκε δυστυχως αμεσως στη ΜΕΝΝ λογω παροδικης ταχυπνοιας και οριακης προωροτητας οπως γραφει στο βιβλιαριο ας μην σχολιασω το ξενοδοχειο Ιασω και το λογω που βαλανε το μωρακι μου θερμοοκοιτιδα...

Η μπεμπα εμεινε 5 μερες στην θερμοκοιτιδα απο τις οποιες τις πρωτες μονο 2 ωρες πηρε διαχυτο οξυγονο και 2 μερες στην απλη παρακολουθηση , αρχισε να σιτιζεται απο την 3η μερα και την πηρα απο το νοσοκομειο 2.440 ,οταν πηγαινα να την δω παντα την εβρισκα με πιπιλα γιατι οπως μου λεγανε ηταν πολυ ζωηρη και εβγαζε ορους , εκλαιγε κλπ. Απο την 2η μερα ζητησα θηλαστρο και αρχισα να βγαζω γαλα και εκανα αντλησεις καθε 3 ωρες οταν εφυγα απο το νοσοκομειο νοικιασα το νοσοκομειακο elite της ameda και συνεχισα σπιτι να αντλω και να της πηγαινω δικομου. Συνεχιζω και αντλω ανα 3ωρο την ημερα και το βραδυ αντλω γυρω στις 2 τελευταια φορα και μετα στις 8 το πρωι βγαζω περιπου 90-100 ml καθε φορακαι το πρωι που εχω περισσοτερες ωρες να αντλησω 160 ml περιπου η μπεμπα κανει 7-8 γευματα των 100 ml την φορα και μονο στο ενα γευμα της δινω novalac it γιατι δεν φτανει το δικο μου, το προβλημα ειναι οτι δεν δεχεται καθολου το στηθος οσες φορες εχω προσπαθησει δεν πιανει σωστα την θηλη και κλαιει μετα απο λιγο και γυρναει το κεφαλι της δοκιμασα σε ωρες που δεν πειναει να πιπιλισει τιποτα δοκιμασα οταν ηταν πεινασμενη εσταξα λιγο γαλα στην θηλη για να την παρει παλι τιποτα πιπιλισε 2 φορες και μετα γυρισε το κεφαλι της και αρχισε να κλαιει , προσπαθω και την βαζω καθε μερα αλλα τα ιδια το θεμα ειναι οτι εχω και ενα αγορακι 2 χρονων και ο χρονος μου ειναι ελαχιστος και οπως καταλαβαινεται το θηλαστρο ειναι μεγαλο προβλημα για εμενα, απο εχτες ξεκινησα και μαγια μπυρας να αυξησω λιγο την παραγωγη για να μην της δινω καθολου ξενο αλλα δεν μπορω να συνεχισω για πολυ καιρομε το θηλαστρο τι πρεπειθ να κανω για να δεχτει το στηθος???

Α ξεχασα να πω οτι σημερινη ζυγιση ειναι 3.170 και γενικα ειναι πολυ ησυχο και ευκολο μωρο εκτος απο αυτο το προβλημα αφερω και εδω το θεμα που ανοιξα μηπως ξερει να με βοηθησει καμια

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...