Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

1ο παιδάκι. Πόσα φορμάκια θα πρέπει να αγοράσω για το νεογέννητο?

Recommended Posts

Αν δεν μπορείς να βάζεις μισές πλύσεις στο πληντύριο σου -και αν δεν έχεις στεγνωτήριο- καλύτερα πάρε 2-3 κομμάτια παραπάνω. (γιατί τα ρούχα του μωρού θα τα πλένεις ξεχωριστά με ειδική σκόνη/μαλακτικό) Αλιώς θα αναγκάζεσαι να τα πλένεις στο χέρι για να έχεις αυτά που χρειάζεσαι.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 82
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε κορμάκι, ζιπουνάκι και φορμάκι? Επίσης βρακάκια δεν φοράνε? Φανελάκια?

Πείτε σας παρακαλώ τη σειρά που τους τα φοράτε.

Λοιπόν δεν ξέρω πως λέγονται αλλά θα σας τα περιγράψω!

Συνήθως στο νεογέννητο φοράς 2 ρουχάκια, απομέσα ένα που έχει τα μπούτια έξω, και είναι είτε μακρυμάνικο είτε κοντομάνικο.

Από πάνω φοράμε ένα μακρυμάνικο συνήθως (για να μην είναι εκτεθιμένο το δέρμα του νεογέννητου) και με τα μπούτια μέσα.

Το εσωτερικό θα το χαρακτήριζα εσώρουχο και μάλλον λέγεται ζιπουνάκι.

Το εξωτερικό είναι σαν ρούχο και μάλλον λέγεται φορμάκι!

Και όλα αυτά με μεγάλη επιφύλαξη γιατί πάντα τα μπέρδευα :oops:

Οσο ζέσταινε ο καιρός (εμείς γεννηθήκαμε απρίλη) βγάλαμε το απομέσα και μείναμε με το απέξω, τέλος το καλοκαίρι, φορούσαμε τα απομέσα σκέτα (κοντομάνικα και ξέμπουτα δηλαδή και του πήραμε και εξτρα αμάνικα, όλα αυτά για μες το σπίτι)

Θα προσπαθήσω να τα ξεδιαλύνω και θα επανέλθω,

αν και είναι πανεύκολο να πας στα mothercare,

και να πείς ότι θα έχεις νεογέννητο και πόσο περίπου θα γεννηθεί και ποιά εποχή, και θα σου δώσουν τα σωστά! (άσε που είναι αθάνατα!)

Εμάς η κοπέλα ήταν εξυπηρετικότατη, κι ενώ πήγα με μάνα και νονά τελικά ψώνισα μόνη με τη βοήθεια της κοπέλας, και οι κυρίες βοήθησαν μόνο στο να μου βαστάνε το νερό και την τσάντα (με την κοιλιά στο στόμα εγώ και αγχωμένη να ψωνίζω για ένα παιδί που δεν έχω συνειδητοποιησεί ότι θα βγεί!!! χαχαχαχα)

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Λοιπόν δεν ξέρω πως λέγονται αλλά θα σας τα περιγράψω!

Συνήθως στο νεογέννητο φοράς 2 ρουχάκια, απομέσα ένα που έχει τα μπούτια έξω, και είναι είτε μακρυμάνικο είτε κοντομάνικο.

Από πάνω φοράμε ένα μακρυμάνικο συνήθως (για να μην είναι εκτεθιμένο το δέρμα του νεογέννητου) και με τα μπούτια μέσα.

Το εσωτερικό θα το χαρακτήριζα εσώρουχο και μάλλον λέγεται ζιπουνάκι.

Το εξωτερικό είναι σαν ρούχο και μάλλον λέγεται φορμάκι!

Και όλα αυτά με μεγάλη επιφύλαξη γιατί πάντα τα μπέρδευα :oops:

Οσο ζέσταινε ο καιρός (εμείς γεννηθήκαμε απρίλη) βγάλαμε το απομέσα και μείναμε με το απέξω, τέλος το καλοκαίρι, φορούσαμε τα απομέσα σκέτα (κοντομάνικα και ξέμπουτα δηλαδή και του πήραμε και εξτρα αμάνικα, όλα αυτά για μες το σπίτι)

Θα προσπαθήσω να τα ξεδιαλύνω και θα επανέλθω,

αν και είναι πανεύκολο να πας στα mothercare,

και να πείς ότι θα έχεις νεογέννητο και πόσο περίπου θα γεννηθεί και ποιά εποχή, και θα σου δώσουν τα σωστά! (άσε που είναι αθάνατα!)

Εμάς η κοπέλα ήταν εξυπηρετικότατη, κι ενώ πήγα με μάνα και νονά τελικά ψώνισα μόνη με τη βοήθεια της κοπέλας, και οι κυρίες βοήθησαν μόνο στο να μου βαστάνε το νερό και την τσάντα (με την κοιλιά στο στόμα εγώ και αγχωμένη να ψωνίζω για ένα παιδί που δεν έχω συνειδητοποιησεί ότι θα βγεί!!! χαχαχαχα)

Μια χαρά τα λες, απλά τα mothercare είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ! Εγώ τα είχα πάρει από Αγγλία και αρκετά από ebay

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

Μια χαρά τα λες, απλά τα mothercare είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ! Εγώ τα είχα πάρει από Αγγλία και αρκετά από ebay

εμείς ακομη δεν το έχουμε στην καθημερινότητα μας το να αγοράζουμε από ίντερνετ (μια τηλεόραση είχαμε πάρει με τη βοήθεια φίλου μας). Αγγλία δεν πήγαμε πρόσφατα,

γενικά δεν έχουμε μπεί στη διαδικασία και δεν το καθιερώσαμε για αγορές από εξωτερικό.

Αν είχα τη δυνατότητα έτσι θα το είχα κάνει κι γω.

Δεν ξέρω αν είναι πανάκριβα στα μαδερκερ αλλά για να το λες έτσι θα είναι, όμως είναι φοβερή ποιότητα.

Τα έχω λιώσει, πλύνε βάλε ήταν το παιδί, και σε υψηλές θερμοκρασίες αφού ήταν νεογέννητο κι γω είχα...μικροβιοφοβία!

Σίδερο μέσα έξω, τί να σου λέω! Παρόλα αυτά είναι έτοιμα για επόμενο παιδάκι!

Ακου και το ωραίο: Πρίν 1 βδομάδα πήραμε 2 άλλες μάρκες γιατί μας έκαναν ανάγκη (κρύωσε ο καιρός και ηθελα να του βάλω μακριμάνικο που να μη κολλάει πάνω του τελείως, κι δω δεν έχουμε mothercare).

Το αποτέλεσμα ήταν ήδη η μια μάρκα να κάνει τρύπες :shock::shock: και μάλιστα τα έχω πλύνει ούτε 2 φορές στους 40 (το λέει και πάνω) και τα σιδέρωσα και από την ανάποδη που έλεγε (ενώ πλέον δεν το κάνω). Επίσης έχει κάτι μικροσκοπικά κουμπάκια, θα μου πείς γιατί τα διάλεξες,,,παρασύρθηκα από τα σχέδια στα φορμάκια :oops:

Η άλλη μάρκα δεν έχει πάθει κάτι ακόμη αλλά τα κουμπάκια που έχει ανοίγουν πανεύκολα και δεν καταλαβαίνω ποιό το νόημα ύπαρξης τους. :confused: Βολικά κουμπάκια, κλείνουν εύκολα, αλλά ανοίγουν εξίσου εύκολα!

Τσαμπα λεφτά λοιπόν!:-(

Τελικά πήγε η μάνα μου ΑΘήνα και χωρίς να της το ζητήσω μας πήρε 3 τριάδες από το μαδερκερ. Αν δεν το είχε κάνει θα παράγγελνα...

Οταν γύρισε της είπα ότι χάλασαν τα άλλα και μου λέει με ύφος "εμ Αγγλική ποιότητα δεν συγκρίνεται":lol: μάνες!

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

εμείς ακομη δεν το έχουμε στην καθημερινότητα μας το να αγοράζουμε από ίντερνετ (μια τηλεόραση είχαμε πάρει με τη βοήθεια φίλου μας). Αγγλία δεν πήγαμε πρόσφατα,

γενικά δεν έχουμε μπεί στη διαδικασία και δεν το καθιερώσαμε για αγορές από εξωτερικό.

Αν είχα τη δυνατότητα έτσι θα το είχα κάνει κι γω.

Δεν ξέρω αν είναι πανάκριβα στα μαδερκερ αλλά για να το λες έτσι θα είναι, όμως είναι φοβερή ποιότητα.

Τα έχω λιώσει, πλύνε βάλε ήταν το παιδί, και σε υψηλές θερμοκρασίες αφού ήταν νεογέννητο κι γω είχα...μικροβιοφοβία!

Σίδερο μέσα έξω, τί να σου λέω! Παρόλα αυτά είναι έτοιμα για επόμενο παιδάκι!

Ακου και το ωραίο: Πρίν 1 βδομάδα πήραμε 2 άλλες μάρκες γιατί μας έκαναν ανάγκη (κρύωσε ο καιρός και ηθελα να του βάλω μακριμάνικο που να μη κολλάει πάνω του τελείως, κι δω δεν έχουμε mothercare).

Το αποτέλεσμα ήταν ήδη η μια μάρκα να κάνει τρύπες :shock::shock: και μάλιστα τα έχω πλύνει ούτε 2 φορές στους 40 (το λέει και πάνω) και τα σιδέρωσα και από την ανάποδη που έλεγε (ενώ πλέον δεν το κάνω). Επίσης έχει κάτι μικροσκοπικά κουμπάκια, θα μου πείς γιατί τα διάλεξες,,,παρασύρθηκα από τα σχέδια στα φορμάκια :oops:

Η άλλη μάρκα δεν έχει πάθει κάτι ακόμη αλλά τα κουμπάκια που έχει ανοίγουν πανεύκολα και δεν καταλαβαίνω ποιό το νόημα ύπαρξης τους. :confused: Βολικά κουμπάκια, κλείνουν εύκολα, αλλά ανοίγουν εξίσου εύκολα!

Τσαμπα λεφτά λοιπόν!:-(

Τελικά πήγε η μάνα μου ΑΘήνα και χωρίς να της το ζητήσω μας πήρε 3 τριάδες από το μαδερκερ. Αν δεν το είχε κάνει θα παράγγελνα...

Οταν γύρισε της είπα ότι χάλασαν τα άλλα και μου λέει με ύφος "εμ Αγγλική ποιότητα δεν συγκρίνεται":lol: μάνες!

Για μια 7αδα θέλεις τουλάχιστον 30 ευρώ. Ε δεν τα λες φτηνά...Κατά τ'αλλα συμφωνώ μαζί σου. Είναι εξαιρετικά. Τετοια είχα κι εγώ στον γιο αλλά τωρα στην κόρη να πάρω νέα δεν παίζει. Ας βάλει του υιου, τα οποία την 7αδα την είχα πάρει το πολύ 15 ευρώ. Πάλι καλά που τα περισσότερα κορμάκια είναι unisex

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

Διαφημίσεις

• 8 months later...

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΣΑΝ ΝΕΑ ΜΑΝΟΥΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΑΣ, ΓΕΝΝΑΩ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΤΗ ΘΕΩΡΩ ΧΡΗΣΙΜΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ;)

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΣΑΝ ΝΕΑ ΜΑΝΟΥΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΑΣ, ΓΕΝΝΑΩ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΤΗ ΘΕΩΡΩ ΧΡΗΣΙΜΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ;)

καλημερα!

σιγουρα παρε μερικα ζιπουνακια (ετσι δεν τα λενε?) για νεογεννητο, μερικά 0-3.

μερικα ολοσωμα πυτζαμακια για τον υπνο οταν θα εχει κρυο, καλτσακια, γαντακια για να μη γρατζουνιεται, πανες...

εμενα γεννηθηκε μεγαλος και μερικα δεν προλαβε να τα φορεσει καν, του ηρθαν μικρα!

οποτε παρε λιγες ποσοτητες για την αρχη και μετα βλεπεις!

α, εμενα εκανε 20 εμετους την ημερα ομως και χρειαζομουν 20 φορμακια την ημερα. ειχα γυρω στα 40 και 25 σαλιαρες!!!!

cpVWp3.png

• 2 χρόνια μετά...

Κορίτσια καλησπέρα,

άνοιξα αυτό το θέμα πριν από περίπου 3 χρόνια όντας ακόμα έγκυος σε πρώτο παιδάκι και μη έχοντας ιδέα για τις ανάγκες ενός μωρού...

Πλέον μπορώ να απαντήσω με ασφάλεια και η ίδια στην ερώτησή μου...

Γέννησα λοιπόν κατακαλόκαιρο ... Ξεκινώντας να αναφέρω ότι ευτυχώς άκουσα τις έμπειρες μαμάδες του forum και δεν αγόρασα πολλά size 0. Αυτά τα λίγα που αγόρασα μας κάλυψαν μόνο για τις 2 πρώτες εβδομάδες... Από την άποψη ότι είναι πραγματικά πολύ μικρά... Φανταστείτε ότι ο γιός μου γεννήθηκε 2.5 κιλά...δηλαδή μικρόσωμο μωρό... Πιστεύω λοιπόν ότι ένα μωρό που γεννιέται 3+ κιλά , δεν χρειάζεται αυτό το μέγεθος καθόλου...κατευθείαν λοιπόν αγορές για 3 μηνών θα συμβούλευα...

tip1: Αν επιλέξετε τα orchestra για τις αγορές σας προσέξτε πολύ τα νούμερα είναι άλλα αντ΄άλλων... Για παράδειγμα αυτά που έλεγαν 6μηνών τα φόρεσε μέχρι 40 ημερών... (Πήγα και έκανα φασαρία αλλά δεν κατάφερα και τίποτα...)

tip2: Ο μόνος λόγος να αγοράσετε 0 size εσωρουχάκι/φορμάκι , (1-2 τμχ δηλαδή όχι παραπάνω, ) είναι γιατί αν τα φορέσετε στο μωράκι τις πρώτες μέρες -που θα του κάνουν - θα βγάλετε καταπληκτικές φωτογραφίες γιατί εφαρμόζουν ακριβώς!!! Συν ότι θα το έχετε μετά σαν αναμνηστικό του μεγέθους του νεογέννητού σας ...

Όλα είναι μια ιδέα...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...