Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

1ο παιδάκι. Πόσα φορμάκια θα πρέπει να αγοράσω για το νεογέννητο?

Recommended Posts

Σε ολες τις μαρκες ρουχων θα βρειτε και κομματια με ψεγαδι οπως και στο Τζαμπο θα βρειτε καλα κομματια.Στην κορη μου εχω δοκιμασει απο πολλες εταιρειες ρουχα.

Και στα mothercare υπαρχουν ελλατωματα..μην νομιζετε οτι επειδη τα χρυσοπληρωνουμε θα ειναι ολα τελεια.

Πολυ ωραια νυχτικακια για νεογεννητα οπως αυτα που φορανε στα μαιευτηρια και σουρωνουν απο κατω εχει το Ηρα..εγω απο εκει ειχα παρει και φορουσα στην μικρη μου.Ειχα βρει και στα Λητω.

Επισης υπαρχουν κι αυτα τα ολοσωμα φορμακια με πιο κοντα μπατζακια που ειπε μια κοπελα παραπανω..τα λενε rompers.Ειναι πραγματι πολυ βολικα.

Επισης μην σνομπαρετε τα μακρυμανικα κορμακια ή φορμακια.Σκεφτειτε λιγο και πως θα περασετε το καλοκαιρι..το βραδυ πιθανον να εχετε κλιματισμο,πιθανον να πατε διακοπες σε βουνο ή θαλασσα και να εχει δροσια το βραδυ..δεν ανεχονται ολα τα μωρακια σεντονια και κουβερτες...

Ακομη και τωρα,αυτην την εποχη που τα πρωινα και το μεσημερι εχει ζεστη τα βραδυα πεφτει η θερμοκρασια.

το αν ζεσταινεται υπερβολικα το νεογεννητο δεν εχει να κανει απολυτα με το αν ζεσταινομαστε εμεις μονο...(δεν μιλαω για συνθηκες καυσωνα..μιλαω για εποχες που στον δρομο αλλος κυκλοφορει με μποτα κι αλλος με σανδαλι,αλλος με ζακετα κι αλλος με τιραντε).

Τσεκαρισμα στον αυχενα και τοτε σιγουρευομαστε...

Εγω γεννησα 12 Μαιου και εβρεχε συνεχως,ειχε υγρασια τρομερη...και περιπου για εναν μηνα χρησιμοποιησα και μακρυμανικα και καποιες φορες ολοσωμα βαμβακερα φορμακια...Ε,μετα εννοειται μονο κοντομανικα μεχρι και με ραντακι!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 82
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εχω μεχρι τωρα 9 εσωρουχακια -κορμακια αμανικα ή με κοντο μανικακι. Φτανουν για αρχη?

Α και εχω και αρκετα καλα ρουχακια για βολτα 0-3 μηνων.

Όλα είναι μια ιδέα...

εμεις ειχαμε παρει γυρω στα 15 κορμακια κοντομανικα και αλλα τοσα περιπου φορμακια. Τα μακριμανικα κορμακια δεν μας βολεψαν. Επειδη ειχαμε παρει καποια απο τα jumbo αυτο που παρατηρησα σε σχεση με τα αλλα γνωστα καταστηματα ηταν οτι το υφασμα ηταν πιο σκληρο και δεν ειχε τοση ελαστικοτητα και δυσκολευομασταν να το περασουμε απο το κεφαλακι του

εγω γεννησα ιουλιο...ειχε καυσωνα...απο ολα τα ρουχαλακια που ειχαμε παρει, χρησιμοποιουσαμε μονο φανελακια αμανικα(περιπου 15) και 1 ολοσωμο φορμακι για τα δροσερα βραδια(ειχαμε παει και διακοπες τρομαρα μας!!!).

IhCLp3.png

3Zdxp3.png

εγω γεννησα ιουλιο...ειχε καυσωνα...απο ολα τα ρουχαλακια που ειχαμε παρει, χρησιμοποιουσαμε μονο φανελακια αμανικα(περιπου 15) και 1 ολοσωμο φορμακι για τα δροσερα βραδια(ειχαμε παει και διακοπες τρομαρα μας!!!).

δηλαδη μαλλον δεν μου φτανουν αυτα που εχω . να παρω κι αλλα λες?

Όλα είναι μια ιδέα...

Διαφημίσεις

• 3 months later...

εγω κοριτσακι γενναω 9 Φεβρουαριου και μιας και δουλευω σε μαγαζι με ρουχαλακια ,αλλα σταματαω σε ενα μηνα,θα ηθελα να μου πειτε τη να παρω για τη μπεμπε μου....

ποσα φορμακια να της παρω για 0-3 μηνων?

ποσα φορμακια για 3-6 μηνων?

για 6 μηνων και πανω να της παρω καλοκαιρινα μιας και θα αρχιζει το καλοκαιρακι?

ενα μωρακι νεογεννητο τι αλλο χρειαζεται απο ρουχαλακια?καλτσουλες?σαλιαρες?ποσες πετσετουλες να παρω?ποσες κουβερτουλες?

να της παρω κι ενα μπουφανακι?ή ενα ζακετακι?δε θελω να πανε και χαμενα....

• 1 month later...

Εχω γραψει το ιδιο μηνυμα και σε αλλο θεμα αλλα το γραφω κι εδω με την ελπιδα μιας απαντησης. Εχω πελαγωσει με το ντυσιμο του μωρου. Εχω παρει πραγματα βασιζομενη σε συμβουλες των πωλητριων καταστηματων, που ειναι και μαμαδες, αλλα οσο ψαχνω οι γνωμες μπορει να ειναι και διαφορετικες, γι'αυτο μπερδευτηκα λιγο. Παρακαλω τη βοηθεια σας!!

Λοπον η απορία μου ειναι τι ζιπουνακια και τι φορμακια χρειάζεται το μωρο στα τελη Νοεμβριου που θα γεννησω. Εχω κανει αγορες που να καλυπτουν τα παντα αλλα ρωταω μηπως χρειαστει να παρω περισσοτερα απο μερικα ειδη. Π.χ. σε ενα μαγαζι μου ειπαν παρε κοντομανικα ζιπουνακια+ μακο φορμακια, γιατι το παιδι θα ειναι τυλιγμενο με πανα αγκαλιας και κουβερτα και δεν θα κρυωνει. Συν σκουφο και καλτσακια κι μενα λογικο μου φανηκε να μην κρυωνει. Σε αλλο μαγαζι μου ειπαν, χρειαζεσαι μακρυμανικα ζιπουνακια+ βελουτε φορμακια, ειναι χειμωνας θα κρυωνει το μωρο. Ολα τα'χω, τι θα χρειαστω τελικα απο την εμπειρια σας; Μπορω να του φοραω κοντομανικο ζιπουνακι και βελουτε φορμακι; ή μακρυμανικο ζιπουνακι και βαμβακερο φορμακι; Τι νουμερα να παρω; Εχω παρει τα παντα σχεδον 0-3, εκτος απο 2 μακρυμανικα ζιπουνακια που ειναι 0 νουμερο. Σκεφτηκα οτι τα 0 θα ειναι για ενα μηνα, ενω τα αλλα για πολυ περισσοτερο. Και του mothercare φτανουν και μεχρι 6,5 κιλα αρα πιο βολικα μακροποροθεσμα. Ποσα απο το καθενα; Εχω 5 κοντομανικα ζιπουνακια, 7 μακρυμανικα, 3 φορμακια χειμωνιατικο μακο και θα παρω 3-4 βελουτε. Γενικα ποσα ρουχαλακια αλλαζει το μωρο καθε μερα;

Ποσες πανες αγκαλιας-εχω 3; Ποσα σελτεδακια-εχω 2; Ποσες πετσετες μπανιου-εχω 2 μπουρνουζια και μια πετσετα μπανιου και 1 προσωπου;Ποσα να παρω στο μαιευτηριο και ποσα να εχω γενικα για να καλυψω τις αναγκες του μωρου και να μην πλενω καθε μερα, δεδομενου οτι δεν στεγνωνουν ευκολα τον χειμωνα;

Α, τι φορανε στον υπνο και οταν ειναι ξυπνια; Πελαγωσα σας λεω. Ψαχνω στο φορουμ αλλα τα πιο πολλα μωρα ειναι καλοκαιρινα, εστω ανοιξιατικα απ'οτι διαβαζω και δεν βγαζω ακρη! Μου'ρχεται να βαλω τα κλαματα!Σκεφτομαι οτι εδωσα αρκετα χρηματα για πραγματα που ισως δεν χρειαζομαι και απελπιζομαι. Δεν περισευουν κιολας!!

Ευχαριστω εκ των προτερων!

Με το καλό! Θα σου πω τι χρειάστηκα εγώ για τα παιδιά μου, που είναι και τελείως αντίθετες εποχές γεννημένα(ο γιος Απρίλιο και η κόρη Οκτώβριο), παρόλα αυτά τα ίδια ρούχα χρησιμοποίησα.

-10 ζιπουνάκια κοντομάνικα μέγεθος 3 μηνών (μακρυμάνικα καθόλου, μου φαινόταν υπερβολή)

-10 φορμάκια ολόσωμα βαμβακερά μέγεθος 3 μηνών (τα βελουτέ είναι υπερβολή, θα σκάσει το παιδάκι μέσα στο σπίτι)

Θα μπορούσα και με λιγότερα, απλά δεν είχα το χρόνο και την όρεξη να βάζω πλυντήρια μέρα παρά μέρα.

-5-6 πάνες αγκαλιάς

-3-4 μπουρνουζοπετσέτες

-4-5 σελτεδάκια

-σκούφο και καλτσάκια

-βαμβακερό ζακετάκι

-3 σετ σεντόνια

-μια κουβερτα φλις και μια βελουτέ

-7-8 πετσετάκια για τοπικό πλύσιμο

-5-6 πανάκια για γουλιές

Πόσο συχνά θα αλλάζει εξαρτάται: αν βγάζει γουλιές, αν λερώνει με κακά ή πιπί τα ρουχαλάκια του, αν ιδρώνει. Από 2 μέχρι πολλές φορές την ημέρα. Το βράδυ τους φορούσα ακριβώς ότι και την ημέρα: Κοντομάνικο ζιπουνάκι και μακρυμάνικο φορμάκι. Στο σπίτι είχα σταθερή θερμοκρασία, γύρω στους 20-21 βαθμούς. Στην πράξη θα δεις ότι δεν είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα.:cool:

Εγώ δεν είχα πάρει πολλά κ αυτό γιατί δεν ήξερα τι θα χρειαστώ κ ευτυχώς που δεν πήρα γιατί είχα τόσα δώρα φορμάκια που με κάλυψαν για αρχή!Μη σου πω ότι είχα κ παραπάνω απ'ότι χρειαζόμουν!

Καθένας έχει τρεις χαρακτήρες: αυτόν που δείχνει, αυτόν που έχει κι αυτόν που νομίζει ότι έχει.

Διαφημίσεις

Συμφωνώ με την alex1979. Και εγώ περίπου (αντί για 10 12) τόσα χρησιμοποίησα για το γιό μου που γεννήθηκε αρχές Απρίλη αν και είχα πάρει πολλά περισσότερα πολλά από τα οποία έμειναν αφόρετα..:rolleyes: Στο σπίτι κι εμένα τα βελουτέ φορμάκια μου φαίνονται υπερβολή αλλά εξαρτάται υποθέτω και από τη θερμοκρασία που έχετε. Ίσως κανένα σεντονάκι ακόμα να έπαιρνες παραπάνω για να έχεις το περιθώριο χρόνου να τα πλύνεις αν λερωθούν και αργούν να στεγνώσουν, καθώς και υποστρώμματα για κάτω από τα σεντόνια (σωτήρια για τα στρώμματα). Φίλη μου που γέννησε Δεκέμβρη χρησιμοποίησε ένα φορμάκι από υλικό σαν μπουφαν (κόλλησε το μυαλό μου και δεν μπορώ να το περιγράψω καλύτερα) για τις εξόδους. Επίσης εγώ σελτεδάκια και πανάκια για γουλίτσες δεν χρησιμοποίησα γιατί το μωρό μου δεν έβγαζε γάλα. Στο μαιευτήριο εγώ πήρα μόνο τα ρούχα που του φόρεσα για να φύγει όσο είμασταν εκεί το ντύνανε με τα δικά τους ρούχα. Πάντως μην αγχώνεσαι αν αφού γεννήσεις δεις ότι χρειάζεσαι κάτι παραπάνω στείλε τον άντρα σου ή καμιά γιαγιά να σου ψωνίσει. Με το καλό!

S02fp3.png

LnVyp3.png

Εχω γραψει το ιδιο μηνυμα και σε αλλο θεμα αλλα το γραφω κι εδω με την ελπιδα μιας απαντησης. Εχω πελαγωσει με το ντυσιμο του μωρου. Εχω παρει πραγματα βασιζομενη σε συμβουλες των πωλητριων καταστηματων, που ειναι και μαμαδες, αλλα οσο ψαχνω οι γνωμες μπορει να ειναι και διαφορετικες, γι'αυτο μπερδευτηκα λιγο. Παρακαλω τη βοηθεια σας!!

Λοπον η απορία μου ειναι τι ζιπουνακια και τι φορμακια χρειάζεται το μωρο στα τελη Νοεμβριου που θα γεννησω. Εχω κανει αγορες που να καλυπτουν τα παντα αλλα ρωταω μηπως χρειαστει να παρω περισσοτερα απο μερικα ειδη. Π.χ. σε ενα μαγαζι μου ειπαν παρε κοντομανικα ζιπουνακια+ μακο φορμακια, γιατι το παιδι θα ειναι τυλιγμενο με πανα αγκαλιας και κουβερτα και δεν θα κρυωνει. Συν σκουφο και καλτσακια κι μενα λογικο μου φανηκε να μην κρυωνει. Σε αλλο μαγαζι μου ειπαν, χρειαζεσαι μακρυμανικα ζιπουνακια+ βελουτε φορμακια, ειναι χειμωνας θα κρυωνει το μωρο. Ολα τα'χω, τι θα χρειαστω τελικα απο την εμπειρια σας; Μπορω να του φοραω κοντομανικο ζιπουνακι και βελουτε φορμακι; ή μακρυμανικο ζιπουνακι και βαμβακερο φορμακι; Τι νουμερα να παρω; Εχω παρει τα παντα σχεδον 0-3, εκτος απο 2 μακρυμανικα ζιπουνακια που ειναι 0 νουμερο. Σκεφτηκα οτι τα 0 θα ειναι για ενα μηνα, ενω τα αλλα για πολυ περισσοτερο. Και του mothercare φτανουν και μεχρι 6,5 κιλα αρα πιο βολικα μακροποροθεσμα. Ποσα απο το καθενα; Εχω 5 κοντομανικα ζιπουνακια, 7 μακρυμανικα, 3 φορμακια χειμωνιατικο μακο και θα παρω 3-4 βελουτε. Γενικα ποσα ρουχαλακια αλλαζει το μωρο καθε μερα;

Ποσες πανες αγκαλιας-εχω 3; Ποσα σελτεδακια-εχω 2; Ποσες πετσετες μπανιου-εχω 2 μπουρνουζια και μια πετσετα μπανιου και 1 προσωπου;Ποσα να παρω στο μαιευτηριο και ποσα να εχω γενικα για να καλυψω τις αναγκες του μωρου και να μην πλενω καθε μερα, δεδομενου οτι δεν στεγνωνουν ευκολα τον χειμωνα;

Α, τι φορανε στον υπνο και οταν ειναι ξυπνια; Πελαγωσα σας λεω. Ψαχνω στο φορουμ αλλα τα πιο πολλα μωρα ειναι καλοκαιρινα, εστω ανοιξιατικα απ'οτι διαβαζω και δεν βγαζω ακρη! Μου'ρχεται να βαλω τα κλαματα!Σκεφτομαι οτι εδωσα αρκετα χρηματα για πραγματα που ισως δεν χρειαζομαι και απελπιζομαι. Δεν περισευουν κιολας!!

Κι εγώ τέλη Γενάρη γεννάω. Πέρα από αμανικα και κοντομάνικα ζιπουνάκια, που δεν παιρνω γιατί έχω από τον γιο, θα πάρω τουλάχιστον 10 φορμάκια ολόσωμα ή σετάκια τέτοιου τύπου http://www.hm.com/gr/product/03830?article=03830-A. Επιπλέον σίγουρα ένα ζακετάκι για εξόδους κι από πάνω κουβερτούλα αγκαλιάς.

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

Λοιπόν, μάλλον σε έχει πιάσει αγωνία για την γέννα, τις πρώτες μέρες με το μωρό και την αλλαγή στη ζωή σας και σου βγαίνει με αυτόν τον τρόπο. Μην αγοράζεις πράγματα επιπλέον μέχρι να γεννήσεις. Πρώτα από όλα θα σου φέρουν και δωράκια στο μαιευτήριο, θα σου δώσει καμμιά άλλη μανούλα από το δικό της παιδάκι που έχει μεγαλώσει και στο κάτω κάτω δεν θα είσαι και φυλακισμένη στο σπίτι. Άν χρειαστείς κάτι αφήνεις το μωράκι σου για μια ώρα με κάποιον άνθρωπο εμπιστοσύνης και βγαίνεις στα μαγαζιά. Το παιδάκι σου θα μεγαλώνει τόσο γρήγορα που τα ρούχα για νεογέννητο θα είναι μόνο για μερικές εβδομάδες. Μην πελαγώνεις, κάτσε και ξεκουράσου τώρα που μπορείς και απόλαυσε την εγκυμοσύνη σου. Με το καλό!

Λοπον η απορία μου ειναι τι ζιπουνακια και τι φορμακια χρειάζεται το μωρο στα τελη Νοεμβριου που θα γεννησω. Εχω κανει αγορες που να καλυπτουν τα παντα αλλα ρωταω μηπως χρειαστει να παρω περισσοτερα απο μερικα ειδη. Π.χ. σε ενα μαγαζι μου ειπαν παρε κοντομανικα ζιπουνακια+ μακο φορμακια, γιατι το παιδι θα ειναι τυλιγμενο με πανα αγκαλιας και κουβερτα και δεν θα κρυωνει. Συν σκουφο και καλτσακια κι μενα λογικο μου φανηκε να μην κρυωνει.

σκουφο μεσα στο σπιτι εστω και βαμβακερο,χλωμο το κοβω να φοραει..αντε,τις πρωτες μερες μετα το μπανακι το πολυ

Σε αλλο μαγαζι μου ειπαν, χρειαζεσαι μακρυμανικα ζιπουνακια+ βελουτε φορμακια, ειναι χειμωνας θα κρυωνει το μωρο. Ολα τα'χω, τι θα χρειαστω τελικα απο την εμπειρια σας; Μπορω να του φοραω κοντομανικο ζιπουνακι και βελουτε φορμακι;ή μακρυμανικο ζιπουνακι και βαμβακερο φορμακι;οι συνδυασμοι που θα κανεις θα ειναι συμφωνα με το κρυο που θα υπαρχει στο σπιτι σας και αναλογα με το που θα το κυκλοφορησεις...ολα παιζουν..εγω της μικρης της φορουσα τον χειμωνα μακρυμανικο κορμακι και βελουτε σετακι αλλα δεν ειχαμε θερμανση ολημερις--ωραρια πολυκατοικιας. Τι νουμερα να παρω; Εχω παρει τα παντα σχεδον 0-3, εκτος απο 2 μακρυμανικα ζιπουνακια που ειναι 0 νουμερο. Σκεφτηκα οτι τα 0 θα ειναι για ενα μηνα, ενω τα αλλα για πολυ περισσοτερο. Και του mothercare φτανουν και μεχρι 6,5 κιλα αρα πιο βολικα μακροποροθεσμα.Μια χαρα ειναι το 0-3Ποσα απο το καθενα; Εχω 5 κοντομανικα ζιπουνακια, 7 μακρυμανικα, 3 φορμακια χειμωνιατικο μακο και θα παρω 3-4 βελουτε. Γενικα ποσα ρουχαλακια αλλαζει το μωρο καθε μερα;Ειναι πολυ καλα για αρχη αυτα που εχεις..ενα μωρακι δεν αλλαζει πολλα ιδιως αν δεν τα λερωσει με γουλιες ή κακα..καθε μερα ομως θελει καινουργια και αν δεν εχεις στεγνωτηριο πρεπει να υπολογισεις και τις βροχες του χειμωνα...ειναι και τυπος εισαι..εγω ας πουμε δεν επλενα στο χερι..ολα πλυντηριο στο τελος της εβδομαδας,οποτε ειχα αρκετουτσικα!Μεινε με αυτα που εχεις και στην πορεια να χρειαστεις παρε κι αλλα

Ποσες πανες αγκαλιας-εχω 3;τις πανες αγκαλιας θα της χρησιμοποιησεις για να το κρατανε αλλα ατομα,για να τις στρωσεις στον καναπε ή σε οποια αλλη επιφανεια αφησεις το μωρακι,νομιζω 3-4 ειναι υπεραρκετες. Ποσα σελτεδακια-εχω 2;Εγω ειχα παρει 2 μεγαλους σελτεδες για να στρωνω στην κουνια πανω απο το στρωμα και ειχα τουλαχιστον 5 μικρα σελτεδακια..για αλλαξιερα,κι αλλες επιφανειες..λιγο να τα κατουρησει το μωρακι,πλυντηριο κατευθειαν :P Ποσες πετσετες μπανιου-εχω 2 μπουρνουζια και μια πετσετα μπανιου και 1 προσωπου;μια χαρα τελειαΠοσα να παρω στο μαιευτηριο και ποσα να εχω γενικα για να καλυψω τις αναγκες του μωρου και να μην πλενω καθε μερα, δεδομενου οτι δεν στεγνωνουν ευκολα τον χειμωνα;

Α, τι φορανε στον υπνο και οταν ειναι ξυπνια;οτι φορανε μεσα στο σπιτι,τον πρωτο καιρο τα μωρα ειναι σε ενα κρεββατακι ή σε μια αγκαλια..δεν λερωνονται,δεν κυλιουνται..απλα αν θες για τον υπνο αλλαζεις τα ρουχακια.Τα βελουτε επειδη σπανια ειναι 100%βαμβακερα δεν ειναι για τον υπνο,στον υπνο να προτιμας μονο βαμβακερα ολοσωμα φορμακια με ποδαρακι. Μεγαλωνοντας-μετα τους δυο μηνες θα κρινεις αν χρειαζεσαι υπνοσακο (η δικια μου πεταγε τα παντα,κι ακομη το κανει)... Πελαγωσα σας λεω. Ψαχνω στο φορουμ αλλα τα πιο πολλα μωρα ειναι καλοκαιρινα, εστω ανοιξιατικα απ'οτι διαβαζω και δεν βγαζω ακρη! Μου'ρχεται να βαλω τα κλαματα!Σκεφτομαι οτι εδωσα αρκετα χρηματα για πραγματα που ισως δεν χρειαζομαι και απελπιζομαι. Δεν περισευουν κιολας!!

Ισως χρειαστεις μια ολοσωμη φορμα εξοδου(σαν ολοσωμο μπουφαν) για οταν αρχισετε τις βολτες,εμας μας βολεψε πολυ ιδιως οταν θελαμε να παμε σε παππουδογιαγιαδες ή συντομες βολτες σε σουπερμαρκετ-αγορα-της φοραγα απο μεσα ενα φορμακι απο πανω αυτο κι εξω απο την πορτα..

Μην αγχεσαι..θα τα βρεις ολα στην πορεια..τα μαγαζια ειναι πληρη απο σχεδια!!!

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε κορμάκι, ζιπουνάκι και φορμάκι? Επίσης βρακάκια δεν φοράνε? Φανελάκια?

Πείτε σας παρακαλώ τη σειρά που τους τα φοράτε.

it's never too late to start all over again

Διαφημίσεις

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε κορμάκι, ζιπουνάκι και φορμάκι? Επίσης βρακάκια δεν φοράνε? Φανελάκια?

τα ζιπουνακια ειναι αυτα που δεν εχουν κουμπακια μονο απο κατω αλλα και στο πλαι κι ετσι δεν χρειαζεται να ζοριστει το μωρο για να του το βγαλεις απο το κεφαλακι του.κατα τ'αλλα ολα νομιζω εχουν την ιδια χρησιμοτητα απλα εξαρταται τι σε βολευει.εμενα η μικρη βολευοταν καλυτερα αυτα με τα κουμπια στο πλαι γιατι δεν τη ζοριζα καθολου οταν την αλλαζα.τωρα που ειναι 11 μηνων κ δεν βρισκω τετοια στο νουμερο της ενα ζορι με το κεφαλι της το εχουμε...!:-Dβρακακια δεν φορανε τα μωρα εκτος κι αν θελεις οταν το βγαλεις εξω για να μην φαινεται το παμπερς να του βαλεις αλλα ειναι περισσοτερο διακοσμητικο!φανελακια δεν νομιζω επισης να βολευουν.εμεις τουλαχιστον βολευομαστε με τα εσωρουχα που ειναι πιο πρακτικα.

τα ζιπουνακια ειναι αυτα που δεν εχουν κουμπακια μονο απο κατω αλλα και στο πλαι κι ετσι δεν χρειαζεται να ζοριστει το μωρο για να του το βγαλεις απο το κεφαλακι του.κατα τ'αλλα ολα νομιζω εχουν την ιδια χρησιμοτητα απλα εξαρταται τι σε βολευει.εμενα η μικρη βολευοταν καλυτερα αυτα με τα κουμπια στο πλαι γιατι δεν τη ζοριζα καθολου οταν την αλλαζα.τωρα που ειναι 11 μηνων κ δεν βρισκω τετοια στο νουμερο της ενα ζορι με το κεφαλι της το εχουμε...!:-Dβρακακια δεν φορανε τα μωρα εκτος κι αν θελεις οταν το βγαλεις εξω για να μην φαινεται το παμπερς να του βαλεις αλλα ειναι περισσοτερο διακοσμητικο!φανελακια δεν νομιζω επισης να βολευουν.εμεις τουλαχιστον βολευομαστε με τα εσωρουχα που ειναι πιο πρακτικα.

A αυτά είναι τα ζιπουνάκια; Νόμιζα πως έτσι λέγονταν όλα όσα εχουν κουμπάκια από κάτω. Άρα εγώ τί έχω; Φανελάκια ή κορμάκια; Πώς τα λένε αυτά που έχουν μόνο από κάτω κουμπάκια;

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

A αυτά είναι τα ζιπουνάκια; Νόμιζα πως έτσι λέγονταν όλα όσα εχουν κουμπάκια από κάτω. Άρα εγώ τί έχω; Φανελάκια ή κορμάκια; Πώς τα λένε αυτά που έχουν μόνο από κάτω κουμπάκια;

για μενα ζιπουνακια και κορμακια ειναι το ιδιο

http://www.motherbaby.gr/products1.php?wh=1〈=1&the1id=41&theid=41&open1=41&open2=

ζιπουνακια λεγονται αυτα που εχουν κουμπακια ή κροδελακια στο πλαι και ανοιγουν εντελως..κορμακια μακρυμανικα ,τιραντε ή κοντομανικα λεγονται οσα εχουν κοπιτσα μονο απο κατω και φορμακια ειναι οσα εχουν καλυμμενο και το ποδαρακι-υπαρχουν με πατουσακια και χωρις πατουσακια!

Βρακακια δεν φορανε τα μωρακια παρα μονο τα κοριτσακια και μονο αν ειναι καλοκαιρι και τους εχες κανενα ωραιο φουστανακι και δεν θες να φαινεται η πανα!!

Επισης δεν τους φοραμε φανελακια γιατι οσο ειναι μικρουλια καλο ειναι να ειναι καλυμμενα τα πλευρακια τους κι ετσι για αυτη την δουλεια υπαρχουν τα κορμακια!!!!

Επισης για μαμαδες που θελουν κι αλλες εναλλακτικες και τα φορμακια τα προτιμανε για τον υπνο κυριως υπαρχουν και σετακια μπλουζακι-παντελονακι βαμβακερα με ποδαρακι ή χωρις!

Εγω ας πουμε εδω που μενω κι εχει φουλ υγρασια αλλα σχετικα κανει ζεστη στο σπιτι σε νεογεννητο που θα ηταν σκεπασμενο και με πικε κουβερτακι λογικα θα φοραγα ενα κοντομανικο κορμακι κι απο πανω ενα βαμβακερο φορμακι...αν ημουν στην Κρητη ή καπου πιο βορεια θα σκεφτομουν αλλιως φανταζομαι!!!

για μενα ζιπουνακια και κορμακια ειναι το ιδιο

http://www.motherbaby.gr/products1.php?wh=1〈=1&the1id=41&theid=41&open1=41&open2=

Θα συμφωνήσω! Ζιπουνάκι ή κορμάκι είναι το εσώρουχο, ας το πούμε, ενώ φορμάκι είναι αυτό που του φοράμε εξωτερικά και καλύπτει όλο του το σωματάκι.

• 2 εβδομάδες μετά...
εγω κοριτσακι γενναω 9 Φεβρουαριου και μιας και δουλευω σε μαγαζι με ρουχαλακια ,αλλα σταματαω σε ενα μηνα,θα ηθελα να μου πειτε τη να παρω για τη μπεμπε μου....

ποσα φορμακια να της παρω για 0-3 μηνων?

ποσα φορμακια για 3-6 μηνων?

για 6 μηνων και πανω να της παρω καλοκαιρινα μιας και θα αρχιζει το καλοκαιρακι?

ενα μωρακι νεογεννητο τι αλλο χρειαζεται απο ρουχαλακια?καλτσουλες?σαλιαρες?ποσες πετσετουλες να παρω?ποσες κουβερτουλες?

να της παρω κι ενα μπουφανακι?ή ενα ζακετακι?δε θελω να πανε και χαμενα....

Πήρα κορμάκια και φορμάκια 3-6 για νεογέννητο γιατί προβλέπεται να γεννηθεί μεγαλούτσικο το αγοράκι μου αλλά μια φίλη μου είπε ότι πρέπει να είναι εφαρμοστά τα ρουχαλάκια του για να σφίγουν την πάνα πάνω στο μωρό και να μην έχουμε...διαρροές! Ισχύει κάτι τέτοιο; Πρέπει να πάρω και (λίγα έστω) 0-3;

Πήρα κορμάκια και φορμάκια 3-6 για νεογέννητο γιατί προβλέπεται να γεννηθεί μεγαλούτσικο το αγοράκι μου αλλά μια φίλη μου είπε ότι πρέπει να είναι εφαρμοστά τα ρουχαλάκια του για να σφίγουν την πάνα πάνω στο μωρό και να μην έχουμε...διαρροές! Ισχύει κάτι τέτοιο; Πρέπει να πάρω και (λίγα έστω) 0-3;

Όταν λες μεγαλούτσικο;Ο γιος μου γεννήθηκε 3650 και φόρεσε το 0-3 χαλαρά 2.5 μήνες

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

Όταν λες μεγαλούτσικο;Ο γιος μου γεννήθηκε 3650 και φόρεσε το 0-3 χαλαρά 2.5 μήνες

Αν έκλεινα τον 9ο θα έβγαινε 4,5 κιλά. Τώρα μιλάμε για καισαρική στις 38 εβδ. οπότε δεν θα βγούμε...4;

Απ' ότι κατάλαβα από τον γιο σου, τα 0-3 θα τα χρειαστούμε!

Αν έκλεινα τον 9ο θα έβγαινε 4,5 κιλά. Τώρα μιλάμε για καισαρική στις 38 εβδ. οπότε δεν θα βγούμε...4;

Απ' ότι κατάλαβα από τον γιο σου, τα 0-3 θα τα χρειαστούμε!

Νομίζω πως ναι....

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

όχι το σφίξιμο της πάνας δεν έχει να κάνει με το ρούχο που την περιβάλει, εμείς απλά σφίγγαμε την πάνα περισσότερο. Διαρροές δεν είχαμε, μόνο μια φορά που αλλάξαμε πάνες μάρκα και άλλαξα 4 φορές το φορμάκι, το εσωρουχάκι, την πάνα, τα σεντόνια και το μουσαμά.

Από τότε δεν ξανααλλάξαμε μάρκα πάνας, γιατί δεν είχα και άλλα φορμάκια και ούτε σκοπό να αγοράσω :lol:

Νομίζω την βγάλαμε με 5-6 φορμάκια (τόσα πρέπει να έχουν τα mothercare στο σετ).

Επειδή πρόσφατα τα έπλυνα και τα έκρυψα, έχω την εντύπωση πως ήταν όλα 3-6 μηνών.

Τώρα ακόμα του έκαναν, αλλά του πήραμε πολλά καινούργια κι έτσι τα...απέσυρα.

Το παιδί γεννήθηκε αρχές Απρίλη, με τα πράγματα 3-6 βγάλαμε όλο το καλοκαίρι (πχ με τα ζιπουνάκια του τα κοντομάνικα με τα μπούτια έξω, τα εσωρουχάκια του αν τα λέω καλά).

Εξαρτάται πόσο συχνά έχεις σκοπό να πλένεις/σιδερώνεις.

Εμείς δεν τα χαλαλήσαμε για τότε τα λεφτά, το παιδί δεν λερωνόταν.

(Τώρα έχουμε πάρει άπειρα...)

Τώρα αν είχαμε και 0-3 δεν το θυμάμαι, και να είχαμε θα ήταν ελάχιστα, γιατί δε θυμάμαι και να τα πλένω σιδερώνω. Ισως είχαμε για τις πρώτες πρώτες μέρες μετά το μαιευτήριο.

Το παιδί γεννήθηκε 3250 και κάθε μήνα έβαζε 1 κιλό.

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...