Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

*Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη από τους Συντονιστές αν το θέμα βρίσκεται σε λάθος ενότητα.

Άφησα τη μικρή μου (22 μηνών)στη μητέρα μου.Εκεί ήταν και η θεία μου με το εγγόνι της.Η θεία έφυγε και έμεινε η μαμά μου με τα μικρά,που τα έβαλε να δούνε dvd στο σαλόνι όσο σιδέρωνε.Το λέω για να σας πω ότι ήταν στον ίδιο χώρο,απλά δεν την είχαν στο οπτικό τους πεδίο.Όταν πήγα να την πάρω μου είπε ότι το παιδί του ξαδέρφου μου είπε στην κόρη μου να του δείξει τα γεννητικά της όργανα.Η μικρή είπε κατηγορηματικά όχι ενώ το άλλο της είπε να μην το πει στη γιαγιά της.Η μικρή πήγε αμέσως στη μαμά μου αλλά δεν της είπε τίποτα.Έχω τρελαθεί!Ξέρω ότι τα παιδιά εξερευνούν το σώμα τους αλλά μιλάμε για ένα αγόρι 9,5 ετών!!!Έχω πάθει πλάκα και είμαι ένα βήμα πριν πάρω τον ξάδερφό μου να του το πω.Είναι λογικό ένα παιδί τετάρτης δημοτικού να ζητάει από ένα δίχρονο να το δει γυμνό; :confused::shock:

[/url]

Διαφημίσεις

Αν έγιναν έτσι τα πράγματα, εγώ δεν το θεωρώ φυσιολογικό πάντως για 10άχρονο παιδί να ζητάει από το 22 μηνών μωρό να το δει γυμνό. Όσον αφορά στο τι κάνεις, εξαρτάται πόσο σίγουρη είσαι ότι τα πράγματα έγιναν έτσι. Από ότι κατάλαβα η μητέρα σου δεν είδε την όλη φάση, άρα που το ξέρει; Της το είπε η κόρη σου; Αν ναι, τότε παρόλο που μάλλον έχει δίκιο, δεν μπορείς να είσαι σίγουρη ώστε να πεις κάτι.

Όχι, δεν είναι λογικό και γι' αυτό της είπε να μην το πει στη γιαγιά. Μιλάμε για μεγάλο παιδί. Έχω κόρη σ' αυτή την ηλικία και βλέπω και ακούω πως φέρονται οι συμμαθητές της. Ξέρουν όλα τα σεξουαλικά και όλες τις σχετικές βρισιές. Τι να πω..... μεγάλη προσοχή....Το 80 % των σεξουαλικών παρενοχλήσεων γίνεται μέσα στην ευρύτερη οικογένεια. Αν το πεις στον ξάδερφό σου, το πιο πιθανό είναι να σου πει ότι η κόρη σου είναι μικρή και τα έβγαλε από το μυαλό της και γενικά να γίνετε μπάχαλο...

Όχι η μαμά μου δεν το είδε αλλά το άκουσε.Γι'αυτό προσπάθησα να περιγράψω στην αρχή του μηνύματος το χώρο.Βρίσκονταν και οι τρεις σε έναν ενιαίο χώρο που είναι σαλόνι-κουζίνα αλλά υπάρχει ένας μικρός διαχωριστικός τοίχος.Δεν τα έβλεπε αλλά τα άκουγε.Ρώτησα τη μικρή πως πέρασε στη γιαγιά,αν έφαγε,αν έπαιξε και αν την ενόχλησε τίποτα αλλά μου είπε όχι.

[/url]

Όχι, δεν είναι λογικό και γι' αυτό της είπε να μην το πει στη γιαγιά. Μιλάμε για μεγάλο παιδί. Έχω κόρη σ' αυτή την ηλικία και βλέπω και ακούω πως φέρονται οι συμμαθητές της. Ξέρουν όλα τα σεξουαλικά και όλες τις σχετικές βρισιές. Τι να πω..... μεγάλη προσοχή....Το 80 % των σεξουαλικών παρενοχλήσεων γίνεται μέσα στην ευρύτερη οικογένεια. Αν το πεις στον ξάδερφό σου, το πιο πιθανό είναι να σου πει ότι η κόρη σου είναι μικρή και τα έβγαλε από το μυαλό της και γενικά να γίνετε μπάχαλο...

Μα κι εγώ στην ηλικία κολλάω!Αν της το είχε πει ένα παιδάκι 4 ετών δε θα μου έκανε εντύπωση γιατί είναι φυσικό να υπάρχει αυτή η περιέργεια.Κι εγώ για παρενόχληση τρέμω :-(

[/url]

Διαφημίσεις

Μα είναι δυνατό παιδάκι 2 χρονών να 'εβγαλε κάτι τέτοιο από το μυαλό του? Εγώ πιστεύω ότι θα πρέπει να ΄μιλήσει με τον ξάδερφό της, με ωραίο τρόπο δε νομίζω ότι θα παρεξηγήσει κάτι, αλοίμονο... αυτός στη θέση της δεν θα μιλούσε?

Sorry, δεν είχα καταλάβει. Όντως ο ξάδερφος δεν μπορεί να πει τίποτα γιατί το κοριτσάκι δεν μίλησε αλλά τα άκουσε όλα η γιαγιά. Ε, δεν θα τη βγάλει τρελλή τη γυναίκα....Να μιλήσεις στον ξάδερφο

Bee, τι σου είπε η μητέρα σου; Πως το ζήτησε αυτό από την κόρη σου; Δείξε μου το πουλάκι σου ή π.χ. να δω αν φοράς πάνα ή βγάλε την πάνα κ.λπ. Όλα είναι άσχημα αλλά λέω μήπως το αγόρι είναι πολύ ανώριμο ( έχω παράδειγμα ανηψιού που ήταν 12 χρ. και φερόταν σαν 6χρονο). Εσύ τι γνώμη είχες γι' αυτό το παιδί;

Fito της είπε ''δείξε μου το πουλάκι σου'' :-( Γενικά είναι ένα κανονικό παιδί.Μικρός ήταν πολύ ζωηρός αλλά τώρα έχει ηρεμήσει κάπως.Επίσης,δεν ξέρω αν παίζει ρόλο,αλλά είναι εθισμένος στα ηλεκτρονικά παιχνίδια.Αφού όποτε έρχεται σπίτι μας πιάνουν με τον άντρα μου το play station.Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι έχει μια μικρότερη αδερφή 7 χρονών και όσο ήταν μικρά τα είχα πετύχει πολλές φορές να τα κάνουν μπάνιο μαζί.Πράγμα που θα πει ότι ξέρει τη διαφορά μεταξύ των δικών του γεννητικών οργάνων και των κοριτσιών.

[/url]

Διαφημίσεις

εγω νομιζω θα επρεπε να μιλησεις στους γονεις του...ειναι ολοκληρο παιδακι, η αδερφη μου 10 χρονων ξερει τα παντα ειναι ολοκληρο παιδι δεν ειναι 5χρονο να το δικαιολογησω καπως!!

Τωρα αν δεν θελεις να μιλησεις στους γονεις του προσεχε το παιδακι σου και απλα μην το ξαναφησεις μαζι του!!

Αλλα γνωμη μου θα επρεπε να τους μιλησεις.....

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Fito της είπε ''δείξε μου το πουλάκι σου'' :-( Γενικά είναι ένα κανονικό παιδί.Μικρός ήταν πολύ ζωηρός αλλά τώρα έχει ηρεμήσει κάπως.Επίσης,δεν ξέρω αν παίζει ρόλο,αλλά είναι εθισμένος στα ηλεκτρονικά παιχνίδια.Αφού όποτε έρχεται σπίτι μας πιάνουν με τον άντρα μου το play station.Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι έχει μια μικρότερη αδερφή 7 χρονών και όσο ήταν μικρά τα είχα πετύχει πολλές φορές να τα κάνουν μπάνιο μαζί.Πράγμα που θα πει ότι ξέρει τη διαφορά μεταξύ των δικών του γεννητικών οργάνων και των κοριτσιών.

Την κόρη σου εννοείται δεν την ξαναφήνεις μόνη μαζί του. Όσον αφορά να μιλήσεις στο ξάδελφο, η εμπειρία μου λέει ότι κανείς γονιός δεν παραδέχεται τα ελαττώματα του παιδιού του όσο βαριά κι αν είναι γιατί απλά δεν θέλει να τα δει. Άρα μόνο μπάχαλο θα γίνετε. Εγώ με αυτά που μας είπες σκέφτομαι την καημένη την αδελφή του. Ας ελπίσουμε να μην την παρενοχλεί κι αν το κάνει να το προλάβουν οι γονείς. Μπορεί κιόλας να τους έχει πει κάτι και να μην την πίστεψαν και αν το άκουγαν και από κάποιον άλλο ίσως να το ξανασκέφτονταν. Τι να πω! Δεν ξέρω κι εγώ!

Εννοείται πως δεν θα την ξαναφήσω μαζί του.Ούτε τα μικρά μου όταν μεγαλώσουν.Η κόρη μου δεν πρέπει να κατάλαβε και πολλά πράγματα,πιστεύω πως ούτε καν το θυμάται.

Ο στόχος μου δεν είναι να στιγματίσω το παιδί ή να σημιουργήσω πρόβλημα στην οικογένειά του.Όμως ρε παιδιά,περνάνε πολύ άσχημες σκέψεις από το μυαλό μου.Μπορεί να έχω γίνει εγώ η ίδια διεστραμμένη από όλα αυτά που ακούω και να τα βλέπω όλα ύποπτα.Αλλά το παιδί βρίσκεται στην προρφηβεία,μπορεί ήδη να έχει ξεκινήσει να εξερευνά το σώμα του ή να το κάνει στο πολύ άμεσο μέλλον.Αν ήταν μια παιδική ερώτηση μάλλον δε θα στεκόμουν τόσο αλλά με προβληματίζει η ηλικία...Μπορεί,ξαναλέω,να υπερβάλλω.Τρόμαξα πολύ.

[/url]

Εννοείται πως δεν θα την ξαναφήσω μαζί του.Ούτε τα μικρά μου όταν μεγαλώσουν.Η κόρη μου δεν πρέπει να κατάλαβε και πολλά πράγματα,πιστεύω πως ούτε καν το θυμάται.

Ο στόχος μου δεν είναι να στιγματίσω το παιδί ή να σημιουργήσω πρόβλημα στην οικογένειά του.Όμως ρε παιδιά,περνάνε πολύ άσχημες σκέψεις από το μυαλό μου.Μπορεί να έχω γίνει εγώ η ίδια διεστραμμένη από όλα αυτά που ακούω και να τα βλέπω όλα ύποπτα.Αλλά το παιδί βρίσκεται στην προρφηβεία,μπορεί ήδη να έχει ξεκινήσει να εξερευνά το σώμα του ή να το κάνει στο πολύ άμεσο μέλλον.Αν ήταν μια παιδική ερώτηση μάλλον δε θα στεκόμουν τόσο αλλά με προβληματίζει η ηλικία...Μπορεί,ξαναλέω,να υπερβάλλω.Τρόμαξα πολύ.

Με τους γονεις του μπορεις να μιλησεις αννετα χωρις να παρεξηγηθειτε??

Αν και νομιζω πως δεν χωρανε παρεξηγησεις θα μιλησεις δεν θα μαλωσεις....απλα θα αναφερεις το περιστατικο....

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Με τον ξάδερφό μου ναι μπορώ να μιλήσω άνετα.Με τη γυναίκα του σίγουρα όχι τόσο άνετα γιατί έχουμε τις απολύτως τυπικές και απαραίτητες σχέσεις.

[/url]

Διαφημίσεις

Με τον ξάδερφό μου ναι μπορώ να μιλήσω άνετα.Με τη γυναίκα του σίγουρα όχι τόσο άνετα γιατί έχουμε τις απολύτως τυπικές και απαραίτητες σχέσεις.

Ωραια εγω θα σου ελεγα να του το πεις.....!!!Δεν ξερουμε πως σκεφτεται το παιδι....να εχουν γενικως το νου τους...!!

Δεν μ φενεται φυσιολογικο ενα 10 χρονο παιδακι να ζηταει απο ενα 2 χρονο να τ δειξει τ πουλακι του!!:rolleyes::rolleyes:

bUfnp3.pngCxrzp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...