Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Επείγον!!!! ΦΟΒΑΜΑΙ!!!

Recommended Posts

Έκανα την εξέταση β χοριακής και βγήκε Αρνητικό(0.1). Ρώτησα τον μικροβιολόγο που είναι και βιοπαθολόγος και διδάκτωρ ιατρικής στο ΑΠΘ και μου είπε πως: πρώτον, μπορεί το σαφές αποτέλεσμα να φανεί και από την πρώτη μέρα γιατί ουσιαστικά η εξέταση γίνεται κατευθείαν στο αίμα και δεύτερον είναι απίθανο να είμαι έγκυος διότι μου ήρθε περίοδος. Μου μίλησε για την λεγόμενη "ψευδοπερίοδο" αλλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο για μένα, δόξα τω Θεό!

Μήπως ξέρετε τι σημαίνει το 0.1;;

Σημαίνει ότι η ποσότητα της ορμόνης στο αίμα σου είναι πολύ μικρή και δεν φτάνει στα επίπεδα που παρατηρούνται κατά την εγκυμοσύνη

http://www.woman-on-top.gr/2009/11/%CE%B2-%CF%87%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CE%B3%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CE%B4%CE%BF%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AF%CE%BD%CE%B7-bcg/

Χαλάρωσε λοιπόν!!;)

bmivlf0d9.png

m49axn5p2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 109
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αν θέλεις να είσαι σεξουαλικά ένεργό άτομο καλό θα ήταν να ενημερωθείς πριν κάνεις το οτιδήποτε. Αν δεν μπορείς να μιλήσεις με κάποιο δικό σου άτομο την σήμερον ημέρα υπάρχει το μαγικό Internet ;).

Επίσης δεν είναι ντροπή να κρατάς μαζί σου προφυλακτικά! Η προφύλαξή είναι και δική σου ευθύνη. Δεν είναι μόνο ο φόβος της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. Ελπίζω να γνωρίζεις ότι υπάρχουν πάρα πολλές σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες που η χρήση προφυλακτικού μπορεί να σου σώσει την ζωή.

FamilyGuy Δεν θα μπορούσες να τα πεις καλύτερα...Και το θέμα μας εδώ είναι να μάθουμε στην κοπέλα πως να προφυλαχτεί από μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και απο σμν και όχι να της πούμε πότε θα ξεκινήσει την ερωτική της ζωή,αυτό αφορά αυτή και μόνο αυτή!!!!Επίσης μου φαίνεται αδιανόητο να έχεις μείνει έγκυος από ένα τρίψιμο...Φρόντισε αν δεν μπορείς να μιλήσεις με την μαμά σου να κάτσεις να συζητήσεις με κάποια μεγαλύτερη ξαδέρφη θεία κλπ,η φρόντισε να επισκεφτείς μαζί με το αγόρι σου έναν γυναικολόγο,ώστε να σας λύσει όλες σας τις απορίες περί προφύλαξης κλπ

Το κάθε παιδί ωριμάζει σε διαφορετική ηλικία. Και δεκαπέντε ετών δεν είναι παιδί αλλά έφηβος και πάνω στα ντουζένια μάλιστα. Μην πέφτετε από τα σύννεφα. Όσες δεν κάναμε τα ίδια είναι για κοινωνικούς λόγους λόγω εποχής και όχι γιατί δεν θα το θέλαμε. Συμφωνώ στην ενημέρωση και την αυτοσυγκράτηση αλλά δεν πέφτω και απ τα σύννεφα!

Το κάθε παιδί ωριμάζει σε διαφορετική ηλικία. Και δεκαπέντε ετών δεν είναι παιδί αλλά έφηβος και πάνω στα ντουζένια μάλιστα. Μην πέφτετε από τα σύννεφα. Όσες δεν κάναμε τα ίδια είναι για κοινωνικούς λόγους λόγω εποχής και όχι γιατί δεν θα το θέλαμε. Συμφωνώ στην ενημέρωση και την αυτοσυγκράτηση αλλά δεν πέφτω και απ τα σύννεφα!

Συμφωνώ απόλυτα!!! Το θέμα μας εδώ δεν είναι η ηλικία που αρχίζει κάποιος την σεξουαλική επαφή -αν και σήμερα πια τα 15 είναι μια συνηθισμένη ηλικία, δεν είναι δουλειά μας αυτή τη στιγμή να κρίνουμε αν η κοπελα είναι μεγάλη ή μικρή- το κορίτσι ζήτησε να ενημερωθεί, ας την καθοδηγήσουμε λοιπόν -όσο μπορούμε, αν και το καλύτερο και το ιδανικό θα ήταν να μιλήσει με έναν δικό της άνθρωπο- και δεν χρειάζονται κυρήγματα και ειρωνείες. Άραγε, έτσι θα κάναμε και με το δικό μας παιδί αν ερχόταν να μας μιλήσει και να μας συμβουλευτεί? Μπράβο στην κοπελα΄για τους προβληματισμούς που εκθέτει, λογικό είναι να έχει απορίες ως νοήμων άνθρωπος, το θέμα είναι ότι τις απαντήσεις δεν θα τις βρει εδώ και βέβαια δεν πρόκειται να πάρει στα σοβαρά κανένα που την ¨δασκαλεύει" και την "μαλώνει". Αυτό είναι δουλειά των γονιών της, όχι δικής μας. Αυτό που έχω εγώ να της πω είναι να ενημερωθεί φυσικά από ένα μεγαλύτερο δικό της άνθρωπο, να μην πανικοβάλλεται και να είναι πάντα σίγουρη για κάθε κίνησή της με την ανάλογη προστασία βέβαια...

Διαφημίσεις

Αυτά που σας φαίνονται αδιανότητα μπορούν να συμβούν. Καλό είναι να μην δώσουμε ψευδείς εντυπώσεις σε έφηβα κορίτσια/αγόρια που διαβάζουν το site.

Ο κίνδυνος είναι πολύ μικρός, αλλά υπαρκτός, συμβαίνει και σήμερα (όχι μόνο πριν χιλιαδες χρόνια;))

Επίσης υπαρκτός και αρκετά μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος μετάδοσης νοσημάτων...

Δεν υπάρχει "λίγο σεξ", από την στιγμή που ξεκινάς τις επαφές καλό είναι να παίρνεις προφυλάξεις.

Από τον αγγλικό οργανισμό υγείας - από μια χώρα με σοβαρό πρόβλημα εφηβικής εγκυμοσύνης:

" Can I get pregnant if I have sex without penetration?

Yes, although the risk of getting pregnant in this way is very low. If you want to avoid getting pregnant, you should use contraception.

Getting pregnant

Pregnancy happens when a manʼs sperm fertilises a womanʼs egg.

During sex, semen is ejaculated from the manʼs penis into the womanʼs vagina. A man's semen (the liquid produced when he ejaculates or 'comes') contains millions of sperm. One ejaculation can contain more than 300 million sperm.

Millions of sperm are also found in the liquid produced as soon as the penis is erect (before the man ejaculates). This liquid is called pre-ejaculate.

A woman's ovaries release one or more eggs (ovulation) 12-16 days before her next period.

The manʼs sperm enter the woman's body through her vagina, then travel through her cervix and womb to the fallopian tubes where an egg is fertilised (conception). The egg can be fertilised by sperm contained in semen or pre-ejaculate.

What if I didnʼt have sex?

Itʼs possible for you to get pregnant without having sexual intercourse (penetration) if, for example:

• sperm get into your vagina, for example, if you or your partner have semen or pre-ejaculate on your fingers and touch your vagina
  • your partner ejaculates near your vagina
  • your partnerʼs erect penis comes into contact with your body near your vagina

The risk of getting pregnant in this way is very low because sperm can only live for a short time outside the body. However, if youʼre not planning a pregnancy, itʼs important to know that itʼs possible to get pregnant in this way. ..."

Σε ευχαριστώ πολύ Annia για τα καλά σου λόγια :).

Όντως ο κάθε άνθρωπος ωριμάζει με διαφορετικούς ρυθμούς και υπό διαφορετιικές συνθήκες. Αφού η Mrs.Christina έχει πάρει τις αποφάσεις της το μόνο που έχει νόημα για μένα είναι να είναι ενημερωμένη για την προστασία που πρέπει να λαμβάνει καθώς και για τους κινδύνους που υπάρχουν.

Σαφώς και είναι πάντα προτιμότερο να μιλήσει με έναν δικό της άνθρωπο αρκεί πάντα να είναι και αυτός σωστά ενημερωμένος.

Προσωπικά ενημερώθηκα πρώτα από την μαμά μου και αργότερα και από τον πατέρα μου σε πολύ νεαρή ηλικία μάλιστα! Όταν πήγαινα νηπιαγωγείο! lol

Είχα απορίες από μικρή...και η μητέρα μου με πολύ απλή γλώσσα μου εξήγησε ότι τα αγοράκια έχουν πουλάκι και τα κοριτσάκια έχουν μια ειδική τρυπίτσα που βρίσκεται εκεί και ότι για να γίνει ένα παιδάκι πρέπει το αγοράκι να βάλει το πουλάκι του στην τρυπίτσα. lol

Το αστείο στην όλη υπόθεση ήταν όταν η δασκάλα στο νηπιαγωγείο άρχισε να λέει ανακρίβειες και βλακείες για λουλουδάκια και μελισσούλες και τα πήρα στο κρανίο και της είπα "Λέτε ψέματα κυρία" και άρχισα να εξηγώ πως γίνονται τα παιδάκια Lol!!!. Η νηπιαγωγός κάλεσε την μαμά μου για να της τα ψάλλει αλλά τελικά την πάτησε καθώς δεν είχα πει τίποτα χυδαίο, ψέμα ή απογορευμένο και η μητέρα μου την κόλλησε στον τοίχο!

Παρ' όλη την ενημέρωση πάντως η πρώτη μου σεξουαλική επαφή ήταν στα 20! xD

οντως η εγκυρη και εγκαιρη ενημερωση ειναι οτι το καλυτερο. Τωρα αν αυτο γινει και απο το ιδιο το σπιτι μας τοτε ειναι αριστο. Και εγω μαλλον ανηκω στις τυχερες που οι γονεις μου δεν ειχαν ταμπου στην οικογενεια και τα συζητησαν πολυ νωρις μαζι μου.

Για φέρτε την ιστορία αυτή ... έξω από την εικονική πραγματικότητα.

Πείτε πως στο δρόμο, ένα άγνωστο κορίτσι 15 ετών σας θέτει ξαφνικά μια τέτοια ερώτηση. Χωρίς να σας ξέρει. Χωρίς να την ξέρετε. Γιατί απλά ντρέπεται να ρωτήσει τους δικούς της.

Κι εσείς δίνετε συμβουλές, με το χέρι στην καρδιά και με ειλικρίνια (έστω).

Και φανταστείτε λίγο παραπέρα να είναι οι γονείς. Και να σας ακούσουν. Εγώ ... αν ήμουν γονιός θα σας ζήταγα το λόγο. Με ποιο δικαίωμα λέτε τέτοια πράγματα -ό,τι κι αν είναι αυτά- στο παιδί μου.

Ή επειδή είναι διαδικτυακή η συζήτηση... έχουμε άλλη κριτική;; Δύο μέτρα και δύο σταθμά;;

Πριν 2 χρόνια κάνοντας μάθημα σε εφήβους Α' λυκείου, ένας 16χρονος μαθητής με διέκοψε ρωτώντας αν μπορώ να του λύσω μια απορία. Ανυποψίαστη για το τι θα ακολουθήσει, τον ενθάρρυνα να ρωτήσει φυσικά. Προς μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα πως ο μαθητής ήθελε να κάνει ερώτηση σεξουαλικού περιεχομένου. Όχι δεν κόλωσα, ούτε τον σταμάτησα. Και ξέρεις γιατί;

α) γιατί επρόκειτο για πολύ σοβαρό και νροπαλό παιδί, που δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα ως τότε

β) γιατί δεν διαισθάνθηκα διάθεση από μέρους του ούτε να κάνει χαβαλέ ούτε απλά να διακόψει το μάθημα με κάτι άσχετο

και γ) γιατί σκέφτηκα ότι για να ρωτάει την καθηγήτρια για κάτι τέτοιο, προφανώς δεν τολμούσε να ρωτήσει τους γονείς και μάλλον μου έδειχνε την απεριόριστη εμπιστοσύνη του ρωτώντας εμένα και όχι κάποιον άλλον

Την εμπιστοσύνη λοιπόν αυτού του παιδιού δεν θα μπορούσα ποτέ να την προδώσω. Και του απάντησα μπροστά σε όλους τους υπόλοιπους μαθητές όπως θα απαντούσα στο δικό μου το παιδί αν με ρωτούσε κάτι τέτοιο. Και προς ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη, όλα τα παιδιά κρέμονταν από τα χείλη μου. Κανένα δε χαζογέλασε, κανένα δεν κορόιδεψε, κανένα δεν ξέφυγε χαζολογώντας και διακωμωδώντας την κατάσταση. Απόλυτη σιγή στην τάξη, μιλάμε για τμήμα 28 ατόμων. Καρφίτσα να έπεφτε, θα την άκουγες. Και σιγά σιγά κι άλλα παιδιά σήκωσαν δειλά το χέρι και εξέφρασαν απορίες και απάντησα σε όλες χωρίς φόβο και πάθος. Κι έγινε μάθημα κανονικό, απλά με άλλο αντικείμενο από το σύνηθες του ωρολόγιου προγραμματος.

Τα παιδιά θέλουν αλήθειες και σωστή καθοδήγηση. Θα μου πεις τώρα ποια είναι η σωστή καθοδήγηση και ποιος είναι ο καταλληλότερος να τους την δώσει! Σωστό κι αυτό! Προφανώς δεν τους τη δίνουν οι γονείς τους, γιατί αν την έδιναν, δεν θα ρωτούσαν τα παιδιά την καθηγήτρια. Σε πληροφορώ πάντως ότι κανένας γονιός δεν ήρθε να μου ζητήσει τα ρέστα που τόλμησα να μιλήσω στα παιδιά τους για το σεξ. Αλλά κι αν ερχόταν κάποιος να μου ζητήσει τα ρέστα, δεν είχα τίποτα να φοβηθώ, γιατί απάντησα μέσα από την καρδιά μου.

Το να πεις σε ένα 15-16χρονο για τις προφυλάξεις στο σεξ δεν είναι πλέον ταμπού. Σήμερα υπάρχουν εκπαιδευτικά προγράμματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, και ξεκινάνε απ' αυτές τις ηλικίες. Για να ξεκινάνε απ' αυτές τις ηλικίες θεωρούμε δεδομένο ότι οι έφηβοι σήμερα κάνουν ή πρόκειται σύντομα να κάνουν σεξ. Και γιατί μας κάνει αυτό εντύπωση; Κι εγώ όταν πήγαινα σχολείο, το σεξ ξεκινούσε στην εφηβεία. Πού είναι το παράξενο; Η μαμά μου το έκανε πρώτη φορά στα 17 κι εγώ στα 16 (Και διάβαζα και εξωσχολικά βιβλία και ήμουν κι απουσιολόγος και μπήκα στο πανεπιστήμιο με την πρώτη. Τι σχέση έχει το σεξ με το διάβασμα; ) Και συνεχίζω...Αν η κόρη μου θέλει να το κάνει στα 15, θα πρέπει να ανησυχώ ή να εθελοτυφλώ; Ή θα πρέπει να είμαι ψυλιασμένη και να φροντίσω να την ενημερώσω για τους κινδύνους έγκαιρα; Ώστε να μη φτάσει στο σημείο να ρωτήσει κάποιον άλλον εκτός από μένα. Ας αναλογιστούμε λοιπόν το μερίδιο που φέρουμε εμείς ως γονείς κι ας πάψουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Για να μην ντρέπονται τα παιδιά μας να μας ρωτάνε και να μην απευθύνονται αλλού.

Ακριβώς Νewbie συμφωνώ μαζί σου 100%!!!!!Πλέον πρέπει να μάθουν ότι το να συζητάς με κάποιον πως θα προφυλαχτείς από χίλια δύο πράγματα όταν ξεκινήσεις την σεξουαλική σου ζωή δεν είναι ντροπή...Επίσης να προσθέσω επειδή σίγουρα μας διαβάζουνε και παιδιά ηλικίας 15-16-17χρ.αν έχουν ερωτικές επαφές ΜΗΝ ντρέπεστε να αγοράζετε προφυλακτικά και μην το θεωρείτε ταμπού και αν σας λοξοκοιτάνε η γελάνε στα σ/μ η στα περίπτερα που τα ζητάτε(γιατί το έχω δει και αυτό)εσείς να μην πτοείστε καθόλου

Διαφημίσεις

...κάνοντας μάθημα σε εφήβους Α' λυκείου,......

Ναι, αλλά εσύ τον ΗΞΕΡΕΣ το μαθητή...και σε ΗΞΕΡΕ. Το ίδιο και οι γονείς του.

Απ' όσα είπα, καταλάβατε πως είναι "ταμπού" να μιλάς για σεξουαλικά θέματα σε εφήβους;;;!!

Τόσο παράξενα πράγματα λέω; Όταν μιλάω για ευθύνη; Ως προς... άγνωστα παιδιά;

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Ναι αλλα το φορουμ γιατί εχει ενότητα "η γωνιά των εφήβων";

Προφανως για να μπαινουν αγνωστοι εφηβοι (ή μη) και να συζητανε μεταξύ τους ή και μαζι μας καποια προβληματα τους

p7z6p3.pngsQqep3.png

Απ' όσα είπα, καταλάβατε πως είναι "ταμπού" να μιλάς για σεξουαλικά θέματα σε εφήβους;;;!!

Δεν τους ήξερα τους γονείς του. Ξέρεις πολλές φορές περνάει ολόκληρη σχολική χρονιά χωρίς να γνωρίσεις τους γονείς ενός μαθητή, γιατί πολύ απλά δεν έρχονται να σε βρουν και να ρωτήσουν για την πρόοδο/διαγωγή του παιδιού τους. Κάποιοι έρχονται απλά, παίρνουν τον έλεγχο επίδοσης και φεύγουν.

Εγώ δεν σου απάντησα επειδή είναι ταμπού, αλλά επειδή εσύ μίλησες για εικονική κατάσταση. Εγώ σου εξέθεσα μια πραγματική. Για να δεις ότι παρόμοιες καταστάσεις "παίζουν" συχνά εκεί έξω. Κι επειδή μια 15χρονη δεν θεωρείται παιδί, αλλά έφηβη. Κι επειδή της είπες να πάει να διαβάσει κάνα μάθημα. Ε λοιπόν εγώ τα διάβαζα τα μαθήματά μου, αλλά σεξ έκανα πρώτη φορά στα 16 με σχέση που δεν ήταν "σοβαρή". Και θα προτιμούσα η μαμά μου να είχε επίγνωση της κατάστασης και να μπορούσα να της μιλάω για τα ερωτικά μου, παρά να μαθαίνω πράγματα ρωτώντας στο νετ ή από τις φίλες μου. Αντιθέτως στο σπίτι μας απαγορευόταν τέτοιου είδους συζητήσεις, γιατί ο πατέρας μου θεωρούσε ότι αν είχα το θάρρος να μιλάω γι αυτά τα θέματα ανοιχτά, θα τα έκανα πράξη πιο εύκολα. Ε λοιπόν ήταν πολύ γελασμένος! Τα παιδιά θα κάνουν ό,τι θέλουν να κάνουν και μάλιστα η αίσθηση του απαγορευμένου ίσως να τους είναι ακόμα πιο ερεθιστική.

Τι πιο φυσιολογικό από το να έχει φιλαράκο μια 15χρονη; Τα παιδιά στο σχολείο κάθε μέρα τα φτιάχνουν και τα χαλάνε με κάποιον. Καλύτερα λοιπόν να είναι με το ίδιο άτομο (έστω κι απ' τα 13 της) κι ακόμα καλύτερα να το γνωρίζουν οι γονείς της. Τα παιδιά κινδυνεύουν λιγότερο όταν η κατάσταση είναι ελεγχόμενη από το σπίτι.

Δεν τους ήξερα τους γονείς του. Ξέρεις πολλές φορές περνάει ολόκληρη σχολική χρονιά χωρίς να γνωρίσεις τους γονείς ενός μαθητή, γιατί πολύ απλά δεν έρχονται να σε βρουν και να ρωτήσουν για την πρόοδο/διαγωγή του παιδιού τους. Κάποιοι έρχονται απλά, παίρνουν τον έλεγχο επίδοσης και φεύγουν.

Εγώ δεν σου απάντησα επειδή είναι ταμπού, αλλά επειδή εσύ μίλησες για εικονική κατάσταση. Εγώ σου εξέθεσα μια πραγματική. Για να δεις ότι παρόμοιες καταστάσεις "παίζουν" συχνά εκεί έξω. Κι επειδή μια 15χρονη δεν θεωρείται παιδί, αλλά έφηβη. Κι επειδή της είπες να πάει να διαβάσει κάνα μάθημα. Ε λοιπόν εγώ τα διάβαζα τα μαθήματά μου, αλλά σεξ έκανα πρώτη φορά στα 16 με σχέση που δεν ήταν "σοβαρή". Και θα προτιμούσα η μαμά μου να είχε επίγνωση της κατάστασης και να μπορούσα να της μιλάω για τα ερωτικά μου, παρά να μαθαίνω πράγματα ρωτώντας στο νετ ή από τις φίλες μου. Αντιθέτως στο σπίτι μας απαγορευόταν τέτοιου είδους συζητήσεις, γιατί ο πατέρας μου θεωρούσε ότι αν είχα το θάρρος να μιλάω γι αυτά τα θέματα ανοιχτά, θα τα έκανα πράξη πιο εύκολα. Ε λοιπόν ήταν πολύ γελασμένος! Τα παιδιά θα κάνουν ό,τι θέλουν να κάνουν και μάλιστα η αίσθηση του απαγορευμένου ίσως να τους είναι ακόμα πιο ερεθιστική.

Τι πιο φυσιολογικό από το να έχει φιλαράκο μια 15χρονη; Τα παιδιά στο σχολείο κάθε μέρα τα φτιάχνουν και τα χαλάνε με κάποιον. Καλύτερα λοιπόν να είναι με το ίδιο άτομο (έστω κι απ' τα 13 της) κι ακόμα καλύτερα να το γνωρίζουν οι γονείς της. Τα παιδιά κινδυνεύουν λιγότερο όταν η κατάσταση είναι ελεγχόμενη από το σπίτι.

ΣΟΥ ΒΓΑΖΩ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ!!!!!:!::!::!::!:

Εγώ δεν σου απάντησα επειδή είναι ταμπού, αλλά επειδή εσύ μίλησες για εικονική κατάσταση. Εγώ σου εξέθεσα μια πραγματική. Για να δεις ότι παρόμοιες καταστάσεις "παίζουν" συχνά εκεί έξω. Κι επειδή μια 15χρονη δεν θεωρείται παιδί, αλλά έφηβη. Κι επειδή της είπες να πάει να διαβάσει κάνα μάθημα.......

Ως εκπαιδευτικός που είσαι όπως λες... μάλλον σου αρέσει η επανάλληψη! :P:wink: (Τα παρακάτω τα λέω και για σένα αλλά και γενικότερα).

1. Ηξερες το παιδί. Αυτό αρκεί για να ξέρεις πώς να το προσεγγίσεις και πώς να μιλήσεις κτλ κτλ.

2. Στην εικονική κατάσταση μιλάω για ΑΓΝΩΣΤΟ παιδί. Γιατί κι εδώ... ΑΓΝΩΣΤΟ είναι το παιδί.

3. Εν τω μεταξύ... έχετε κολλήσει σε αυτό και δεν έχετε λάβει υπόψη πως κάποια μηνύματα "εφήβων" μπορεί να μην είναι καν ειλικρινή. Το ίδιο και κάποιες απαντήσεις "ενηλίκων".

--> Άρα... οι μεν ενήλικες μπορεί να δίνουν "γαργαλιστικές" λεπτομέρειες προς τέρψην των υποτιθέμενων "εφήβων".... από την άλλη,

-->Οι ανήλικοι μπορεί να λαμβάνουν επικίνδυνες και λανθασμένες κατευθύνσεις από αμφιβόλου ποιότητας ομιλητές. Γιατί κανένας δε γράφει στο μέτωπο... "ειδικός" ή "ειλικρινής" ή "γνώστης" ή... (συμπληρώστε ό,τι άλλο θέλετε).

Άρα προτιμώ να παραπέμψω έναν έφηβο σε σίγουρη ενημέρωση παρά να του πω πως εδώ θα βρει ό,τι ψάχνει. Γιατί... ΔΕ θα το βρει. Ή αν το βρει σήμερα... αύριο μπορεί οι απαντήσεις να τον θέσουν σε κίνδυνο.

4. Όλοι μιλάνε βάσει των εμπειριών τους. Όλοι κρίνουν από το δικό τους ύψος. Κανένας από αυτό του ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ παιδιού.

5. Τόσο πολύ σας ενοχλεί το διάβασμα; Και δη των μαθημάτων;; :rolleyes:Με στοιχειώδη βιολογία και ανθρωπολογία, δε θα ρωτούσε.

Υ.Γ. Εικονική = διαδικτυακή... όχι ψεύτικη.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

Καλημερα!

Alcyon λυπαμαι ολο οσο και να προσπαθεις να δικαιολογησεις την εκφραση "πηγαινε διαβασε κανενα μαθημα"σε ενα εφηβο κοριτσακι που ζηταει την γνωμη μας.. και που τωρα ξεκιναει την σεξουαλικη του ζωη.. δεν μπορεις!Ολες οι κοπελες της ειπαν με ευαισθησια οτι οκ προσεχε.. αλλα οτι και αν κανεις.. να παιρνεις παντα προφυλαξεις.Τι πιο σωστο για μια εφηβη.Και ενα κοριτσι αγνωστο στο δρομο να με ρωτουσε.. ακριβως το ιδιο θα ρωταγα.Οπως ειπε και η Newbie G τι πιο φυσιολογικο για ενα κοριτσι 16 χρονων.. να ερωτευεται.. να τα χαλαει.. να αρχισει να ψαχνει το σωμα του!

Newbie G με καλυπτεις απολυτα σε αυτα που λες.. και εχεις και παραδειγματα απο την πραγματικη ζωη και οχι θεωριες και αερολογιες!Χαιρομαι πολυ που εισαι καθηγητρια.. ευχομαι και το παιδι μου να εχει μια σαν και εσενα.. που ξερει την πραγματικοτητα και την αντιμετωπιζει!Δεν θα ηθελα με τπτ μια καθηγητρια.. που αν ο γιος μου της εθετε αναλογη απορια να του ελεγε "πηγαινε διαβασε κανενα μαθημα.. γτ εισαι μονο 15"!

FvxMp3.png

maela, η αλήθεια είναι πως θέλει εξαιρετικά προσεκτικό χειρισμό, αναλόγως σε ποια βαθμίδα της εκπ/σης βρίσκεσαι. Μέχρι και τι λέξεις θα χρησιμοποιήσεις πρέπει να προσέξεις. Δεν θα έλεγα τα ίδια σε παιδιά γυμνασίου πχ όπως σε παιδιά λυκείου. ΟΜΩΣ, το ίδιο το υπουργείο παιδείας μας δίνει το ελεύθερο να θίξουμε κάποία θέματα, με τα προγράμματα που προτείνει. Πρόπερσι πχ πήραμε πρόγραμμα με τίτλο "Θ' αργήσω το βράδυ", αποκλειστικά για μαθητές Α λυκείου, με θεματικές ενότητες που έθιγαν όλα όσα απασχολούν ή θα'πρεπε να προσέχει ένας έφηβος (από αλκοόλ και ναρκωτικά μέχρι σεξ, κι από διατροφή μέχρι σχέσεις με τους γονείς). Ειλικρινά αποκομίσαμε πολλά από το πρόγραμμα. Μακάρι τέτοιου είδους προγράμματα να ήταν υποχρεωτικά και όχι για να συμπλήρωση ωραρίου των εκπ/κών όπως συνηθίζεται. Πριν αρκετά χρόνια επισης υπήρξε Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με θέμα τη σεξουαλική διαπαιδαγώγιση (αυτό δυστυχώς δεν μπόρεσα να το πάρω)

maela

Δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω τίποτα. Δεν έχω τέτοια πρόθεση. Σ' όποιον αρέσει η απάντησή μου. Σ' όποιον δεν αρέσει... ξυδάκι.

Ειδικά αν διαβάζει αποσπασματικά ή αν προσθέτει αλατοπίπερο, στα λόγια μου. Ααα και για να μη μπερδευόμαστε, αυτό εγώ ΔΕΝ το είπα: "πηγαινε διαβασε κανενα μαθημα.. γτ εισαι μονο 15". Είναι δική σου φράση αυτή, συμπληρωμένη, και επαυξημένη! Έχοντας αφαιρέσει το κατάλληλο εμοτικόν.

Ειδικά λοιπόν σε διασκευές και στρεβλωμένες επαναδιατυπώσεις των λόγων μου, δε χρειάζεται να αναλώνομαι. Μερικοί αντιλαμβάνεστε αυτό που θέλετε κι όχι αυτό που λέγεται. Δικαίωμά σας φυσικά. Αλλά μη ζητάτε και τα ρέστα για όσα νομίζετε πως ειπώθηκαν.

newbie G,

χαίρομαι για τη δράση σου σε παιδιά που γνωρίζεις και νοιάζεσαι. :-)

Αlcyon ...Οκ ας κανω ακριβως κοπυ την τοποθετηση σου.

"Πήγαινε διάβασε κανένα μάθημα. :wink: "

Το "επειδη εισαι 15" το συμπληρωσα εγω γτ αναφερομουν σε αναλογη απαντηση που θα επαιρνε ο γιος σε μια τετοια απορια οταν θα φτασει 15!

Αν το βρισκεις εσυ διαστρευλωση.. παω πασο!

Επισης .. μια αντιθετη αποψη.. ισως να ειναι για σενα και επικοδομητικη.. και να σου κανει καλο.. και δεν χρειαζεται οποιος δεν συμφωνει μαζι σου να πινει "ξυδακι"!

Αλλωστε ο αντιλογος ειναι ο καλυτερος διαλογος!

FvxMp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...
Ας προσπαθησουμε να την ενημερωσουμε και να την κατευθυνουμε γιαυτο που ρωταει και οχι να την κατακρινουμε. Ελατε στην θεση της...ειναι 15 χρονων!

Υπάρχει εδώ μέσα η διάθεση γενικά να μην εστιάζουμε σε αυτό που μας ρωτάνε αλλά στις περαιταίρω πληροφορίες που μας δίνουνε...

Geonik είναι ό,τι πιο σωστό μπορούσες να γράψεις.

Η ίδια η κοπέλα έχει φρικάρει με αυτό που άφησε να συμβεί και τα βάζει με τον εαυτό της και ερχόμαστε κι εμείς να την κατακρίνουμε και μάλιστα, παριστάνουμε ότι δεν έχουμε ξανακούσει ποτέ κάτι τέτοιο!!

Εγώ προσωπικά, και έχοντας μια αδερφή 14 ετών, τα έχω ξαναακούσει και ξαναδεί πολλές φορές... ούτε κι εγώ συμφωνώ με κάποια πράγματα, αλλά συμβαίνουν.. και εκτός αυτούμ το "κατόπιν εορτής κράξιμο" είναι το χειρότερο... είναι ό,τι χειρότερο...

Εσύ, alcyon, πριν αναφέρθηκες σε 2 μέτρα και 2 σταθμά... και τώρα έχεις εσύ 2 μέτρα και 2 σταθμά?? Τι αλλάζει, δηλαδή, αν είναι άγνωστα τα παιδιά ή όχι? Και στι κάτω-κάτω, εσύ αν δεις το παιδί σου τρία μέτρα παρακάτω να ρωτάει κάποιον ξένο για το σεξ, αντί να αναρωτηθείς για τον εαυτό σου θα ζητήσεις το λόγο από τον ξένο? τι να πω..

Ότι θες καταλαβαίνεις.

Διάβασε με προσοχή και χωρίς προκατάληψη και θα δεις πως ένα είναι το κριτήριο.

Η υπευθυνότητα απέναντι σε ανήλικους ανθρώπους που δε γνωρίζουμε το οικογενειακό τους υπόβαθρο.

Τι ακριβώς θες να πετύχεις με το να αναβιώσεις το θέμα; Τόσο πολύ σε πείραξε που θεωρώ εγώ ανευθυνότητα το να συμβουλεύει κάποιος, ΑΓΝΩΣΤΑ ανήλικα παιδιά με ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ποιότητας γνώμη; Ναι... εγώ αμφισβητώ κάποιες γνώμες από εδώ μέσα που αφορούν θέματα σεξουαλικότητας και επιλογών. Όχι όλες. Αλλά κάποιες. Τις θεωρώ απαράδεκτες. Επομένως προτιμώ να ΜΗΝ παρέχεται τέτοιου τύπου βοήθεια... Είναι πιο ασφαλές.

Το να πει κάποιος... πήγαινε σε γιατρό ... είναι ΟΚ. Το να πει όμως... κάνε ή μην κάνεις... ή πώπω τι έκανες... ή μπράβο που το έκανες... Τι να πω... απαράδεκτο.

Nai, profanws egw den katalava kala.. Sygnwmh, an ayto to katalava kala, mou zhtas ta resta pou egrapsa ki egw ti pisteyw, opws ki esy?

Dhladh ti diaforetiko exoume?

Telos pantwn, nai, ki egw th gnwmh mou egrapsa, opws oloi. Kai, nai, diafwnw me ayto pou eipes. Kai ti egine?

Oso gia thn prokatalhpsh, den eixa kanena logo na eimai ex arxhs prokateillhmenh. Apla ayto pou egrapses mou thymise mia apopsh pou katholou de sympathw... ayth pou leei oti an antras mou me apathsei me mia allh, tha ksemalliasw aythn....

Safws exei ki ayth to meridio eythynhs alla to megalytero einai tou kyriou...

Ayto mou thymise.. De mporeis na ta valeis me olous toys vlakes kai aneythynoys (epieikws) ths ghs. Prepei na prostatepseis esy to paidi sou..

Sygnwmh gia ta agglika, alla o ypologisths aytos den exei ellhnika.

Signwmi pou epemvainw alla mborw na rotisw kati?

eimai 15 xronwn kai exw sxesi me ena agori 16 xronwn edw kai 2 xronia

ta pigenume poli kala mexri pu to emathan oi goneis mu kai tote anagkastika meta apo kapoio simvan na figw apo to spiti kai autos mou protine na minw spiti tu kai afou simfonisan oi goneis tu,emeina ekei gia 4 meres kai meta afou iremisan ta pragmata girisa spiti

Egw kai autos irthame poli konta tin prwti mera pou eimoun spiti tu gia prwti fora

den eixame profilakseis omws alla den to kaname apo mbrosta,mono apo pisw..kai ekspermatose mesa mu..kai amesws eprepe na paw stin toualeta na ta vgalw,den piga omws amesws eimastan gia ligo kathizmeni sto krevati kai milusame

tin epomeni mera pali eksermatose alla oxi mesa mu kai oute panw mu elpizw alla konda apo tin eisodo tou kolpou mu

meta apo mia mera peripou eida aima..periodos pu kratise 5 meres(i periodos mu irthe pio noris apo oti eprepe...irthe peripu 8 meres pio noris)meta pou teliwse arxisa na ponw stin mitra kai kapos eixe pristei..(prepei na anaferw oti episis eixe valei ta daxtila tu ston kolpo mu)..kai apo tote exw ponous stin mesi,ponokefalous kai mborw na pw oti me ponaei ligo to stithos mu enow exei varinei ligo(ta pio panw ta ekana exei peripou 1 evdomada kai kati meres) kai den kserw ti na kanw...voithiste me iparxei periptosi na eimai egkios? sas parakalw voithiste me!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...