Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Επείγον!!!! ΦΟΒΑΜΑΙ!!!

Recommended Posts

Καλησπέρα σας!

Είμαι 15 χρονών και όσο και να σας φανεί περίεργο και αλλόκοτο, είμαι μ'ένα αγόρι της ίδιας ηλικίας από τα 13 και έχουμε αρκετά σοβαρή σχέση. Πριν 3 μέρες, ήρθαμε για πρώτη φορά αρκετά κοντά, έτσι ώστε να φτάσει να ακουμπήσει το μόριό του στην ευαίσθητη περιοχή μου και ύστερα να τρίψει το σημείο με το δάχτυλό το. Εγώ είχα διαβάσει κάπου πως μία γυναίκα μπορεί να μείνει έγκυος έτσι -οι πιθανότητες είναι λίγες αλλά υπάρχουν- και όπως καταλαβαίνετε, όταν το συνειδητοποίησα, κατέρρευσε όλος μου ο κόσμος, διότι δεν είναι του χαρακτήρα μου αυτά τα πράγματα.

Σήμερα το μεσημέρι όμως, ένιωθα πως θα μου ερχόταν περίοδος- έχω αρκετά σταθερό κύκλος(32-33 μέρες) και περίμενα να μου έρθει την Δευτέρα ή την Τρίτη. Όμως μου ήρθε σήμερα(29 μέρες). Έτσι, ανακουφίστηκα αφάνταστα και όλα οκ!

Όμως διάβασα κάπου, πως είναι δυνατό μια γυναίκα να είναι και έγκυος και να έχει και περιοδο. Είναι δυνατό να είμαι έγκυος;; Και σε ποιο χρονικό διάστημα περίπου μετά την σύλληψη μια γυναίκα εμφανίζει αίμα, ταυτόχρονα με την εγκυμοσύνη; τις πρώτες 3-4 μέρες ή μετά από τουλάχιστον μια βδομάδα;;

Διαφημίσεις

• Replies 109
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα σας!

Είμαι 15 χρονών και όσο και να σας φανεί περίεργο και αλλόκοτο, είμαι μ'ένα αγόρι της ίδιας ηλικίας από τα 13 και έχουμε αρκετά σοβαρή σχέση. Πριν 3 μέρες, ήρθαμε για πρώτη φορά αρκετά κοντά, έτσι ώστε να φτάσει να ακουμπήσει το μόριό του στην ευαίσθητη περιοχή μου και ύστερα να τρίψει το σημείο με το δάχτυλό το. Εγώ είχα διαβάσει κάπου πως μία γυναίκα μπορεί να μείνει έγκυος έτσι -οι πιθανότητες είναι λίγες αλλά υπάρχουν- και όπως καταλαβαίνετε, όταν το συνειδητοποίησα, κατέρρευσε όλος μου ο κόσμος, διότι δεν είναι του χαρακτήρα μου αυτά τα πράγματα.

Σήμερα το μεσημέρι όμως, ένιωθα πως θα μου ερχόταν περίοδος- έχω αρκετά σταθερό κύκλος(32-33 μέρες) και περίμενα να μου έρθει την Δευτέρα ή την Τρίτη. Όμως μου ήρθε σήμερα(29 μέρες). Έτσι, ανακουφίστηκα αφάνταστα και όλα οκ!

Όμως διάβασα κάπου, πως είναι δυνατό μια γυναίκα να είναι και έγκυος και να έχει και περιοδο. Είναι δυνατό να είμαι έγκυος;; Και σε ποιο χρονικό διάστημα περίπου μετά την σύλληψη μια γυναίκα εμφανίζει αίμα, ταυτόχρονα με την εγκυμοσύνη; τις πρώτες 3-4 μέρες ή μετά από τουλάχιστον μια βδομάδα;;

Δεν θα σχολιασω καν την σοβαρη σχεση στα 15...:shock::confused:!!!

Θα σου πω μονο πως εγκυος δεν εισαι και δεν υπαρχει περιπτωση να μεινεις χωρις επαφη....αν μονο ακουμπησε το μοριο του δεν υπαρχει περιπτωση....!!

Εγκυος δεν εισαι με τιποτα για να μεινεις χρειαζεται η επαφη....

Εισαι πολυ μικρη κοιτα να προσεχεις και να ενημερωθεις σωστα....

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Δεν θα σχολιασω καν την σοβαρη σχεση στα 15...:shock::confused:!!!

Θα σου πω μονο πως εγκυος δεν εισαι και δεν υπαρχει περιπτωση να μεινεις χωρις επαφη....αν μονο ακουμπησε το μοριο του δεν υπαρχει περιπτωση....!!

Εγκυος δεν εισαι με τιποτα για να μεινεις χρειαζεται η επαφη....

Εισαι πολυ μικρη κοιτα να προσεχεις και να ενημερωθεις σωστα....

Σ'ευχαριστώ για την αμεση απάντηση! Πραγματικά νιώθω ανακούφιση, όμως το μυαλό μου παίζει μαζί μου... Δεν ακούμπησε απλά, μπορεί να είχε κάποια υγρά επάνω και επίσης μετά έτριψε την ευαίσθητη περιοχή μου, γι'αυτό ανησυχώ! Μήπως εισχώρησε το σπέρμα μέσω των δαχτύλων...

Σ'ευχαριστώ για την αμεση απάντηση! Πραγματικά νιώθω ανακούφιση, όμως το μυαλό μου παίζει μαζί μου... Δεν ακούμπησε απλά, μπορεί να είχε κάποια υγρά επάνω και επίσης μετά έτριψε την ευαίσθητη περιοχή μου, γι'αυτό ανησυχώ! Μήπως εισχώρησε το σπέρμα μέσω των δαχτύλων...

Δεν γινεται βρε κοριτσι μου δεν μενεις ετσι εγκυος.....Εχεις και περιοδο οποτε ολα καλα μην αγχωνεσαι τζαμπα.....Για να μεινεις εγκυος πρεπει να υπαρξει επαφη και η εξπερματωση η καμμια φορα και απο τα υγρα συμβαινει και αυτο αλλα οχι απλα επειδη ειχε υγρα το μοριο του και μετα σε ετριψε....

Μην βαζεις τζαμπα τετοιες ιδεες στο μυαλο σου δεν εισαι....

Δεν θελω να κατακρινω και να σχολιασω το οτι εισαι πολυ μικρουλα...Απλα φροντισε να ενημερωθεις απο γυναικολογο μητερα κτλ και να προσεχεις σε οτι κανεις και παντα με προφυλαξεις....

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Δεν γινεται βρε κοριτσι μου δεν μενεις ετσι εγκυος.....Εχεις και περιοδο οποτε ολα καλα μην αγχωνεσαι τζαμπα.....Για να μεινεις εγκυος πρεπει να υπαρξει επαφη και η εξπερματωση η καμμια φορα και απο τα υγρα συμβαινει και αυτο αλλα οχι απλα επειδη ειχε υγρα το μοριο του και μετα σε ετριψε....

Μην βαζεις τζαμπα τετοιες ιδεες στο μυαλο σου δεν εισαι....

Δεν θελω να κατακρινω και να σχολιασω το οτι εισαι πολυ μικρουλα...Απλα φροντισε να ενημερωθεις απο γυναικολογο μητερα κτλ και να προσεχεις σε οτι κανεις και παντα με προφυλαξεις....

Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ! :) Πραγματικά, θα κοιμηθώ ήσυχη σήμερα! Και θα έχεις δίκιο να με κατακρινεις, κι εγώ το ίδιο κάνω τις τελευταίες 3 μέρες, διότι δεν είναι ο εαυτός μου αυτός. Είμαι αρκετά ενημερωμένη και σκοπεύω να μάθω κι άλλα. Δεν σκοπεύω να το ξαναπεράσω αυτό!

Διαφημίσεις

Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ! :) Πραγματικά, θα κοιμηθώ ήσυχη σήμερα! Και θα έχεις δίκιο να με κατακρινεις, κι εγώ το ίδιο κάνω τις τελευταίες 3 μέρες, διότι δεν είναι ο εαυτός μου αυτός. Είμαι αρκετά ενημερωμένη και σκοπεύω να μάθω κι άλλα. Δεν σκοπεύω να το ξαναπεράσω αυτό!

Ναι κοπελα μου.. αδικα φοβασαι!Δεν υπαρχει καμια περιπτωση να εισαι!Χαιρομαι που εισαι ενημερωμενη και προσεχεις γτ ειναι πολυ σημαντικο εσυ να φροντιζεις το σωμα σου και την υγεια σου!Στις επαφες που καποια στιγμη θα συμβουν να εχεις παντα εσυ μαζι σου(γτ οι αντρες προσπαθουν να το αποφευγουν καποιες φορες) προφυλακτικο γτ περα απο την εγκυμοσυνη .. ειναι και οι αρρωστιες που ειναι πολυ επικινδυνες!Επειδη λοιπον εισαι μικρουλα.. και εχεις μια σχεση τωρα αλλα σιγουρα θα εχεις και αλλες στο μελλον.. φροντισε απο τωρα να εισαι προφυλαγμενη γτ ποτε ποτε δεν ξερεις ο αλλος τι εχει κανει πριν απο σενα οσο και να τον εμπιστευεσαι!

FvxMp3.png

σοβαρη σχεση στα 15 . και μαλιστα ξεκινησε απο τα 13. και μαλιστα στα 15 αρχισατε και τα σεξουαλικα παιχνιδια:shock: που ζω??????

σταματηστε τη γη να κατεβω!!!

ευχομαι τα παιδια μου να μην φτασουν να εχουν τετοια αγχη στα 15 τους.γιατι ακριβως θα ειναι παιδια και μονο παιδια.

και θα κανω τα παντα γι'αυτο.

wvxup2.png hXxFp2.png

ο μπομπιρακος μου! 17/5/2010 !!

Επειδη καποια στιγμη - αργα ή γρηγορα- θα εχεις ολοκληρωμενες επαφες (ευχομαι αργα ή όταν θα είσαι παραγματικα ετοιμη γιαυτο!) ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ γιατι διαφορετικα θα αναρωτιεσαι καθε μηνα που θα εχεις περιοδο μηπως εισαι και εγκυος!!!! Σιγουρα οι ορμονες βραζουν και νιωθεις οτι αγαπας το αγορι σου, και εμας ολα αυτα να μας φαινονται παιδικα και ανουσια, ομως για να ερθεις σε επαφη οφειλεις να εισαι ενημερωμενη για να προστατευσεις πανω απο ολα τον εαυτο σου!

Και οχι μονο απο μια ανεπιθυμητη εγκυμοσυνη αλλα και απο πολλες αλλες ασθενειες.ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟ ΠΑΝΤΑ:!:

Επισκεψου γυναικολογο και αν δεν νιωθεις ανετα βρες παρεα να πας.

Εγκυος ουτε εγω πιστευω οτι εισαι ετσι οπως μας τα περιγραφεις.

r1OMp3.png

ts7Bp3.png

δεν μενεις εγκυος με το δαχτυλο αγαπη μου. ενημερωσου σωστα πριν αρχισεις τις σεξουαλικες επαφες γιατι θα τρεχεις και δεν θα φτανεις.

για να μεινεις εγκυος πρεπει το γεννετικο οργανο του αντρος να εισχωρισει στο οργανο της γυναικας.

και οταν λεω το γεννετικο οργανο αναφερομαι μονο σε αυτο και σε κανενα αλλο σημειο του σωματος.

και προσεξε με ειπα του αντρος και της γυναικας και οχι του μικρου και της μικρης.

να ζητησεις απο την μητερα σου σεξουαλικη ενημερωση και να πας και σε γυναικολογο για να σε ενημερωσει για το τι πρεπει να προσεχεις.

και εφοσον αρχισεις τις επαφες πρεπει να πηγαινεις στο γυναικολογο απο εδω και στο εξης.

και ποτε χωρις προφυλακτικο.εκτος απο το να μεινεις εγκυος μπορει να παθεις και ενα σωρο αλλα . (σε πολυ βαρια περιπτωση ακομα και να μεινεις στειρα)

προσεχε...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ.

μιλα με τη μητερα σου.

wvxup2.png hXxFp2.png

σοβαρη σχεση στα 15 . και μαλιστα ξεκινησε απο τα 13. και μαλιστα στα 15 αρχισατε και τα σεξουαλικα παιχνιδια:shock: που ζω??????

ευχομαι τα παιδια μου να μην φτασουν να εχουν τετοια αγχη στα 15 τους.γιατι ακριβως θα ειναι παιδια και μονο παιδια.

Ναι, κι ομως...Ασε...

Κι εχω σκεφτει για να γλυτωσω απο ολα αυτα να κλειδωσω την (μελλουσα) κορη μου σε ενα δωματιο μεχρι τα 20, αλλα δυστυχως δεν γινεται...

Αχ τι εχουμε να τραβηξουμε...

Τουλαχιστον ας ελπισουμε να ενημερωνονται.

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Διαφημίσεις

Ο αντρας μου εχει ενα γιο 14 χρονων απο τον πρωτο του γαμο, ενα αγορι πολυ μαζεμενο, οχι ιδιαιτερα κοινωνικο, πολυ εκλεκτικο και σταθερο στις παρεες του και αριστο μαθητη!!!!

Πριν ενα μηνα μας ειπε οτι του αρεσει μια συμμαθητρια του και πριν μια εβδομαδα οτι ειναι πλεον το κοριτσι του! ΠΕΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ:!::!:

Πιστεψε με αυτα θα ειναι τα αγχη των παιδιων αυτης της ηλικιας και να ευχεσαι οχι να μην τα εχουν αλλα να μπορουν να τα μοιραστουν μαζι σου!

r1OMp3.png

ts7Bp3.png

Ας προσπαθησουμε να την ενημερωσουμε και να την κατευθυνουμε γιαυτο που ρωταει και οχι να την κατακρινουμε. Ελατε στην θεση της...ειναι 15 χρονων!

r1OMp3.png

ts7Bp3.png

Μα δεν την κατακριναμε.οταν ενα παιδακι ερχεται και σου λεει οτι παρολιγον ειχε σεξουαλικη επαφη με τη θεληση της,δεν θα του χαιδεψω και τα αυτια συγνωμη.

Αν δεν μιλησω ειλικρινα δεν θα καταλαβει την σοβαροτητα της καταστασης.

γιατι ναι ειναι παρα πολυ σοβαρο θεμα.δεν ειναι μονο η ευχαριστηση μερικων λεπτων.

Ειναι πολυ σημαντικο να πρεπει να ενημερωθει.

Το οτι ζουμε στο 2012 δεν σημαινει οτι τα παιδια παυουν να ειναι παιδια στην ηλικια των 15 ! δηλαδη σε 10 χρονια ποτε θα αρχιζουν να εχουν σεξουαλικες επαφες?στα 11 ?

και τοτε θα λεμε οτι ετσι εναι τα σημερινα παιδια γιατι εξηγχρονιστηκαν!

Οχι δεν το δεχομαι.ειναι παιδι.ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ και δεν θα επρεπε να εχει τετοιου ειδους επαφες ακομη.θα το μετανοιωσει οταν καταλαβει οτι σταματησε προωρα την μαγεια της παιδικης της ηλικιας.και εχει μπροστα της αλλο μισο αιωνα για να κανει σεξ!

Αλλα αυτο που ειναι τωρα,δεν θα ξαναγινει ΠΟΤΕ.

wvxup2.png hXxFp2.png

Μα δεν την κατακριναμε.οταν ενα παιδακι ερχεται και σου λεει οτι παρολιγον ειχε σεξουαλικη επαφη με τη θεληση της,δεν θα του χαιδεψω και τα αυτια συγνωμη.

Αν δεν μιλησω ειλικρινα δεν θα καταλαβει την σοβαροτητα της καταστασης.

γιατι ναι ειναι παρα πολυ σοβαρο θεμα.δεν ειναι μονο η ευχαριστηση μερικων λεπτων.

Ειναι πολυ σημαντικο να πρεπει να ενημερωθει.

Το οτι ζουμε στο 2012 δεν σημαινει οτι τα παιδια παυουν να ειναι παιδια στην ηλικια των 15 ! δηλαδη σε 10 χρονια ποτε θα αρχιζουν να εχουν σεξουαλικες επαφες?στα 11 ?

και τοτε θα λεμε οτι ετσι εναι τα σημερινα παιδια γιατι εξηγχρονιστηκαν!

Οχι δεν το δεχομαι.ειναι παιδι.ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ και δεν θα επρεπε να εχει τετοιου ειδους επαφες ακομη.θα το μετανοιωσει οταν καταλαβει οτι σταματησε προωρα την μαγεια της παιδικης της ηλικιας.και εχει μπροστα της αλλο μισο αιωνα για να κανει σεξ!

Αλλα αυτο που ειναι τωρα,δεν θα ξαναγινει ΠΟΤΕ.

Συμφωνω σε ολα αυτα και με το παραπανω!!!!

Η πραγματικοτητα ,οση σκληρη και αν ειναι, ειναι αλλη.:?

r1OMp3.png

ts7Bp3.png

Οχι δεν το δεχομαι.ειναι παιδι.ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ και δεν θα επρεπε να εχει τετοιου ειδους επαφες ακομη

το δεχομαστε δεν το δεχομαστε, ειναι γεγονος οτι συμβαινει. σου μιλαω εκ πειρας γιατι ειμαι εκπαιδευτικος και κερδιζοντας την εμπιστοσυνη των παιδιων, ακουω συχνα πραγματα και εξομολογησεις που δεν τολμουν να πουν και να κανουν στους γονεις τους. τουλαχιστον, να ειναι ενημερωμενα (δεν υπαρχει μονο η εγκυμοσυνη, εξισου σοβαρες ειναι και οι αρρωστιες- ο HPV θεριζει αναμεσα στους εφηβους) και να υπαρχει καποια ποιοτητα σε αυτο που κανουν. να εχουν συναισθηση οτι το σωμα τους ειναι κομματι του εαυτου τους που προσφερουν στον αλλον και αυτη η προσφορα γινεται μεσα σε συνθηκες σεβασμου. δεν μπορω να αγνοησω εναν ανθρωπο που μου λεει "αγαπω" ή "εχω σοβαρη σχεση". δεν ειναι αποτελεσματικο να ακυρωνουμε ο,τι νιωθουν, λεγοντας εγω ξερω καλυτερα. ετσι, το χασαμε το παιχνιδι και δε θα μας εμπιστευτουν ποτε ξανα. εξαλλου και και οι αρχες της ενεργητικης ακροασης αυτο ακριβως επιτασσουν: να ξεκινησουμε την κουβεντα αποδεχόμενοι οτι αυτο που λεει ο αλλος οτι το νιωθει, το νιωθει.

αν θυμηθω τον εαυτο μου στα 15, δεν ημουν πολυ διαφορετικη απο τα παιδια που βλεπω σημερα. ειχα σχεση απο τα δεκατεσσερα μου με συμμαθητη μου (εληξε στα 22 αρα σοβαρη σχεση τη λες) και ολοκληρωσα μαζι του στα 16. οσο για το αν ηταν αληθινο αυτο που ενιωθα...παραμενει ο ανθρωπος που ακομη και σημερα οταν τον βλεπω ορμαω πανω του να τον αγκαλιασω και οταν τον ρωταω "τι κανεις;" νιωθω εναν πονο στην καρδια γιατι τον νοιαζομαι, οπως τοτε.

μην υποτιμουμε τα παιδια. ειναι οπως και οι ενηλικες. υπαρχουν ανθρωποι με σεβασμο και αυτοεκτιμηση (που ειναι λειτουργικο στις σχεσεις τους) και ανθρωποι χωρις (που μαζι με αυτους την πληρωνουν και οι αλλοι. η δουλεια απο εμας τους γονεις πρεπει να εχει γινει πολυ πριν τα 15 ή τα 13. ενω τα πρωτα χρονια της ζωης ενος παιδιου η επιρροη που δεχεται απο τους γονεις ειναι πανω απο 90% στα εφηβικα πεφτει στο 10% :!:

και για να απαντησω και στην κοπελιτσα,

κοριτσακι οχι εγγυος δεν εισαι. ενημερωσου για την αναγκαιοτητα της αντισυλληψης, συζητησε και με το αγορι σου για την προστασια και των δυο σας και να αγαπιεστε και να ειστε τρυφεροι ο ενας με τον αλλον. να μη γυρισετε ποτε πισω και να αναρωτηθειτε τι εκανα εγω με αυτον/ην

Διαφημίσεις

κοριτσακι οχι εγγυος δεν εισαι. ενημερωσου για την αναγκαιοτητα της αντισυλληψης, συζητησε και με το αγορι σου για την προστασια και των δυο σας και να αγαπιεστε και να ειστε τρυφεροι ο ενας με τον αλλον. να μη γυρισετε ποτε πισω και να αναρωτηθειτε τι εκανα εγω με αυτον/ην

Πες τα akridula χρυσοστομη!!!!!

r1OMp3.png

ts7Bp3.png

Πήγαινε διάβασε κανένα μάθημα. ;)

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Συμφωνώ και εγώ με τα κορίτσια παραπάνω. Αυτή η ηλικία είναι πολύ τρυφερή ακόμη για τέτοιου είδους επαφές. Τρέμω και εγώ στην ιδέα τι θα γίνει στο μέλλον γιατί και εγώ έχω κοριτσάκι..

δεν εισαι εγκυος απλα εχεις αγχωθει κ πιστευεις οτι διαβαζεις!εφοσον σου ηρθε περιοδος ξεχνα το για παντα!καλυτερα ειναι να εχεις στο μυαλο σου π α ν τ α το προφυλακτικο γιατι καραδοκουν αρρωστιες!αυτο βαλτο καλα στο μυαλο σου και αν το αγορι σου δεν θελει ειναι προτιμοτερο να μην κανεις σεξ παρα να κανεις!

το να λεμε σε μια εφηβη που ζηταει τη βοηθεια που ντρεπεται να ζητησει απο τη μητερα της πηγαινε να διαβασεις κανενα μαθημα δεν ειναι κ τοσο σωστο.ουτε τη 2χρονη πλατωνικη σχεση της να την κοροιδευουμε.γι αυτην μπορει να ειναι ο κοσμος ολος αυτη η σχεση ο πρωτος ερωτας ειναι κατι πολυ ωραιο κ με αγνα συναισθηματα.το οτι προφανως δεν γνωριζει βασικα πραγματα για το σεξ ειναι λαθος αλλα βοηθεια ζηταει κ οχι να την κατακρινουμε.δεν υπαρχει σωστη ηλικια για σεξουαλικη επαφη.υπαρχει το αν ειμαστε ετοιμοι αν το θελουμε πραγματικα κ αν παιρνουμε προφυλαξεις.σιγουρα οσο πιο μεγαλοι ειμαστε τοσο πιο σιγουροι οτι αυτο που κανουμε ειναι η επιθυμια μας.η συμβουλη μου λοιπον μικρη μου ειναι να ενημερωθεις για τα παντα κ να περιμενεις να ωριμασεις κι αλλο.αν ειναι αληθινο αυτο που ζειτε αξιζει η αναμονη

NRNSp2.pngsMstp2.png

το να λεμε σε μια εφηβη που ζηταει τη βοηθεια που ντρεπεται να ζητησει απο τη μητερα της πηγαινε να διαβασεις κανενα μαθημα δεν ειναι κ τοσο σωστο....

Αν διαβάσει... τότε:

α. Θα ενημερωθεί σωστά και όχι μέσω ενός φόρουμ

β. Θα αυξήσει την κριτική της σκέψη κι έτσι δε θα γίνεται έρμαιο των παρορμήσεών της

γ. Θα αυξηθεί το ενδιαφέρον της με αποτέλεσμα να αυξάνεται η πιθανότητα να διαβάσει κάποιο εξωσχολικό ανάγνωσμα, άρα να διευρυνθούν οι ορίζοντές της.

δ. Να μάθει να θέτει τις σοβαρές ερωτήσεις στα κατάλληλα άτομα και όχι βορρά στα φόρα που εκεί μπορεί να βρεθεί κάθε καρυδιάς καρύδι και οι κίνδυνοι ειναι μεγάλοι

ε. Να συνεχίσω;;;

Νομίζω πως είναι η καταλληλότερη συμβουλή για αυτή την ηλικία, δεδομένου πως είναι ανήλικη και είμαστε ενήλικες.

Και στο κάτω κάτω... Με ποιο δικαίωμα δίνονται συμβουλές σε ανηλίκους;; Πώς ξέρετε το οικογενειακό της υπόβαθρο; Πώς γνωρίζετε τι αντιλαμβάνεται από αυτά που τις λέτε; Όλοι κρίνετε με τα δικά σας μέτρα και σταθμά στην ηλικία που βρίσκεστε και όχι με βάση τις ανάγκες της.

Άλλοι προτρέπουν, άλλοι αποτρέπουν, άλλοι ενισχύουν τη συμπεριφορά της κι άλλοι προσπαθούν να την αποτρέψουν. Άλλοι μαλακά... άλλοι αυστηρά, άλλοι κοφτά... άλλοι με "περικοκλάδες"... κι όλοι νομίζουν πως κάνουν καλό. Ο καθένας δοκιμάζει αυτό που νομίζει πως θα πετύχει.

Και μη μου πείτε πως θα ζητήσετε ευθύνη από έναν ανήλικο λέγοντας πως "αφού το έθεσε το θέμα δημόσια, να περιμένει και όλες τις απόψεις θετικές ή αρνητικές". Εκείνη το κάνει. Εμείς θα ενισχύσουμε τη συμπεριφορά αυτή;

Ε, όχι αγαπητοί μου. Το καλύτερο αν σεβαστούμε την ηλικία της, το φύλο της και την οντότητά της είναι να την παραπέμψουμε στον κατάλληλο άνθρωπο ή στην κατάλληλη πηγή πληροφόρησης. Και ... δεν είναι κανένας από εμάς.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Το κοριτσακι και το καθε κοριτσακι που θα μπει εδω μεσα χ@@τηκε για την γνωμη μας...η αν εμας μας φενεται παραξενο που εχει ξεκινησει τετοιου ειδους επαφες...Την νοιαζει να παρει απαντηση για την ανησυχια της...Γι αυτο ας εστιασουμε σε αυτο...Και μενα μου κακοφενεται που ειναι 13 ετων...αλλα και που θα πω κατι απο καλο θα καταλαβει???Παλι αυτο που θελει θα κανει και ειναι το σωστο...δεν θα κανει αυτο που θα της πουν 4 5 αγνωστοι απο ενα φορουμ..!!

bUfnp3.pngCxrzp3.png

Για φέρτε την ιστορία αυτή ... έξω από την εικονική πραγματικότητα.

Πείτε πως στο δρόμο, ένα άγνωστο κορίτσι 15 ετών σας θέτει ξαφνικά μια τέτοια ερώτηση. Χωρίς να σας ξέρει. Χωρίς να την ξέρετε. Γιατί απλά ντρέπεται να ρωτήσει τους δικούς της.

Κι εσείς δίνετε συμβουλές, με το χέρι στην καρδιά και με ειλικρίνια (έστω).

Και φανταστείτε λίγο παραπέρα να είναι οι γονείς. Και να σας ακούσουν. Εγώ ... αν ήμουν γονιός θα σας ζήταγα το λόγο. Με ποιο δικαίωμα λέτε τέτοια πράγματα -ό,τι κι αν είναι αυτά- στο παιδί μου.

Ή επειδή είναι διαδικτυακή η συζήτηση... έχουμε άλλη κριτική;; Δύο μέτρα και δύο σταθμά;;