Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΑ - rooming in και θηλασμός

Recommended Posts

Κορίτσια μην αγχώνεστε για τις μαμάδες σας!

Επειδή και σε μένα πέταξαν κανα δυο μπηχτές (μαμά και πεθερά) και με γλυκιά φωνή πάντα, η απάντηση ήταν ξερή: "Πόσο έχεις μελετήσει το θέμα του θηλασμού;" και αν έβλεπα διάθεση να συνεχιστεί η κουβέντα: "Θα κάνω ότι θεωρώ εγώ σωστό για το παιδί μου και τέρμα οι συζητήσεις".

Δεν με ξαναρώτησε καμιά τους!;)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 332
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κατερίνα και γω εχω ενα μπεμπακο 3 μηνων και 2 ημερών, εχει υψος 65 εκ. και βαρος 5535 τον θηλαζω αποκλειστικά ανα διωρο , καθεται στο στηθος μου 40 λεπτα (δεν προλαβαινω να παρω ανασα) και μπαινω στον προβληματισμο μηπως δεν εχω αρκετο γαλα και γι΄αυτο γινεται ολο αυτό. Μετα ομως βλεπω οτι ειμαστε πάνω στην καμπυλη και λεω θα συνεχίσω οσο αντεχω. Εντωμεταξυ η παιδιατρος μου ειπε οτι τα 9 γευματα που κανουμε ειναι πολλα και πως θα φτασουμε στον 6ο να αντικαταστησουμε ποιο γευμα και αφου λεω οτι εχω αρκετο γαλα να βγαζω με το θηλαστρο και να του δινω συμπληρωμα για να αντεχει περισσότερη ωρα και να μειωσει τον αριθμο των γευματων. Συμφωνω οτι θα ηθελα κι εγω να συμβουλευομαι την παιδιατρο στο θεμα του θηλασμου, αλλα ετσι οπως ειναι τα πραγματα με τους παιδιατρους θα συμφωνησω με την κοπελα που ειπε οτι οι παιδιατροι ειναι γιατροι για ιατρικα θεματα και για τη διατροφή των παιδιων μας καλο ειναι να το ψαχνουμε κι εμεις (οκ δε λεω να τους γραφουμε, αλλα οχι και τυφλη υπακοη!)

XV25p2.png

Beti καταρχάς να σου ζήσει ο μπουμπούκος!

Λοιπόν, για να μην νομίζεις ότι είσαι η μόνη, εμάς ο δικός μας τρώει ακόμη ανά 2ωρο και είναι 6 μηνών:-D Το μόνο που άλλαξε, είναι ότι δεν τρώει 20' - 1ώρα αλλά 5'-10' (20' το βράδυ για να νανουριστεί). Κάνει δηλαδή 8 γεύματα και αν πονάνε τα δοντάκια και θέλει παρηγοριά, ρίχνει 1-2 ακόμα! Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να σκέφτεσαι τον 6ο... άσε τα πράγματα να κυλήσουν μόνα τους και θα δεις ότι γίνονται όλο και πιο εύκολα!

Άσε το θήλαστρο για άλλες περιπτώσεις. Είναι πιο κουραστικό απ' το να βάζεις το μωρό στο στήθος!

καλημερα sonar!να σου ζησει το μωρακι σου και σ'ευχαριστω για την απαντηση. απο τη μια σκεφτομαι οτι οταν θα θηλαζει 5-10' καποια πραγματα θα ειναι πολυ πιο ευκολα, αλλα απο την αλλη θα μου λειπουν και αυτες οι στιγμες που ζουμε τωρα! τι να πω:ανικανοποιητο ον ειμαι! εχεις δικιο και για το θηλαστρο βεβαια δεν ειναι καθολου ευχαριστο. Για την ωρα συνεχιζω με τον ιδιο τροπο και βλεπουμε!σ' ευχαριστω!

XV25p2.png

Καλημέρα και από εμένα.

Χρειάζομαι συμβουλές. Ο μπέμπης μου είναι σήμερα 42 ημερών. Τρώμε μόνο γαλατάκι από την αρχή εκτός από τις 2 πρώτες μέρες στο μαιευτήριο που έφαγε και συμπλήρωμα γιατί δεν του έφτανε το δικό μου. Γεννήθηκε 3140, από την κλινική βγήκαμε 3200, στις 10 μέρες ήμασταν 3520 και στις 40 ημέρες 5100. Από βάρος πάμε καλά. Το πρόβλημα μου είναι άλλο. Μέχρι τις 30 περίπου μέρες έδινα στο μωρό μόνο το ένα στήθος σε κάθε γεύμα εκτός από τις πρώτες που έδινα και τα δύο. Να σημειώσω ότι το μωρό τρώει την ημέρα ανά τρίωρο περίπου και το βράδυ τελευταίο γεύμα στις 10 και 30 και μετά στις τρείς, τέσσερις μπορεί και πέντε. Στις 30 περίπου μέρες ένα απόγευμα ήταν το δεξί μου στήθος γεμάτο, είχε μια σκληρή περιοχή και άνεβασα πυρετό 38. Ο γυναικολόγος είπε να βγάλω το γάλα με το θύλαστρο αφού βάλω ζεστές κομπρέσες. Την επόμενη μέρα δεν είχα αλλό πυρετό, δεν πείρα αντιβίωση και το σκληρό άρχησε να υποχωρεί. Έφυγε τις επόμενες ημέρες αφού έκανα συνέχεια αντλήσεις. Τωρα όμως το γάλα μου είναι πιο πολύ και από τις δύο πλευρές. Ο μπέμπης θυμώνει και κάθε γεύμα είναι μια μάχη, γιατί χτυπά χερία, πόδια, αφήνει τη θηλή, γεμίζουμε γάλα και κλαίει. Το στήθος μου επίσης το βράδυ που αργεί να φάει γεμίζει και με πονάει. Δεν ξέρω άν πρέπει να συνεχίσω να χρησιμοποιώ θύλαστρο ή αν πρέπει να αφήσω τον οργανισμό μου να καταλάβει πόσο θέλει το μωρό να φάει. Σας παρακαλώ απαντήστε αν ξέρετε γιατι φοβάμε μην δημιουργήσω πάλι πρόβλημα και δεν μπορώ να ταίσω το μωρό μου.

xAh6.png h1d6.png

Διαφημίσεις

katerina1981 απίστευτο! η κόρη μου έιναι 3 μηνών και 3 εβδομάδων σήμερα και αυτά που γράφεις είναι σαν να τα έγραψα εγώ....είμαστε και εμείς μινιόν μάλλον και το τί έχω ακούσει δεν λέγεται....

όντως το χειρότερο είναι να μην έχεις υποστήριξη απο κανέναν. Και ακόμα χειρότερο είναι να σου λένε "γιατί δεν δίνεις ξένο γάλα?" γυναίκες. οι μητέρες μας και οι πεθερές μας που αντί να αναρωτηθούν γιατί δεν κατάφεραν να μας θηλάσουν, γίνονται γιατροί και συμβουλάτορες. Εγώ είναι στιγμές που πικράινομαι πολύ και άλλες που τους γράφω κανονικότατα:wink:

πόσα κιλά είναι η δική σου τώρα (για να παρηγορηθώ και εγώ!!) εμένα 5350!!

Να χαιρεσαι κι εσυ την μπεμπουλινα σου!!!Στις 14 του μηνα ημασταν 5600 αλλα υψος 66 εκ.Ειναι πολυ ψηλη οποτε καταλαβαινεις οτι αυτα τα κιλα δε φαινονται καν πανω της.Αυτο το μηνα σε 14 μερες πηρε 300 γρμ. κ ξετρελαθηκα απο τη χαρα μου!!Τωρα σε λιγες μερες θα ξαναπαω κ τρεμω...τι θα δειξει αυτη η ζυγαρια!!!!

RSvcp2.png wNVQp2.png

Καλημέρα και από εμένα.

Χρειάζομαι συμβουλές. Ο μπέμπης μου είναι σήμερα 42 ημερών. Τρώμε μόνο γαλατάκι από την αρχή εκτός από τις 2 πρώτες μέρες στο μαιευτήριο που έφαγε και συμπλήρωμα γιατί δεν του έφτανε το δικό μου. Γεννήθηκε 3140, από την κλινική βγήκαμε 3200, στις 10 μέρες ήμασταν 3520 και στις 40 ημέρες 5100. Από βάρος πάμε καλά. Το πρόβλημα μου είναι άλλο. Μέχρι τις 30 περίπου μέρες έδινα στο μωρό μόνο το ένα στήθος σε κάθε γεύμα εκτός από τις πρώτες που έδινα και τα δύο. Να σημειώσω ότι το μωρό τρώει την ημέρα ανά τρίωρο περίπου και το βράδυ τελευταίο γεύμα στις 10 και 30 και μετά στις τρείς, τέσσερις μπορεί και πέντε. Στις 30 περίπου μέρες ένα απόγευμα ήταν το δεξί μου στήθος γεμάτο, είχε μια σκληρή περιοχή και άνεβασα πυρετό 38. Ο γυναικολόγος είπε να βγάλω το γάλα με το θύλαστρο αφού βάλω ζεστές κομπρέσες. Την επόμενη μέρα δεν είχα αλλό πυρετό, δεν πείρα αντιβίωση και το σκληρό άρχησε να υποχωρεί. Έφυγε τις επόμενες ημέρες αφού έκανα συνέχεια αντλήσεις. Τωρα όμως το γάλα μου είναι πιο πολύ και από τις δύο πλευρές. Ο μπέμπης θυμώνει και κάθε γεύμα είναι μια μάχη, γιατί χτυπά χερία, πόδια, αφήνει τη θηλή, γεμίζουμε γάλα και κλαίει. Το στήθος μου επίσης το βράδυ που αργεί να φάει γεμίζει και με πονάει. Δεν ξέρω άν πρέπει να συνεχίσω να χρησιμοποιώ θύλαστρο ή αν πρέπει να αφήσω τον οργανισμό μου να καταλάβει πόσο θέλει το μωρό να φάει. Σας παρακαλώ απαντήστε αν ξέρετε γιατι φοβάμε μην δημιουργήσω πάλι πρόβλημα και δεν μπορώ να ταίσω το μωρό μου.

θα ελεγα να ταϊζεις το παιδι σου κ αν τελειωσει κ εχεις ακομα γαλα να το βγαζεις με θηλαστρο.Ξεκινα αποθηκευση...Δεν ειμαι ειδικη κ δεν μπορω να σε βοηθησω πληρως αλλα αυτο που θα σου πω γιατι το εζησα ειναι οτι επειδη κι εγω ειχα μεγαλη ροη τις πρωτες μερες η μπεμπα χτυπουσε χερια ποδια οπως λες κ διναμε μαχη.Τελικα συνειδητοπιησα οτι απλα ηθελε να ρευτει κ εγω την πιεζα να φαει ενω αυτη ηθελε διαλειμματακι για ρεψιμο κ να συνεχισει μετα.Παρολο που την εβγαζα απο το στηθος για να ρευτει συνεχιζε να κλαιει μεχρι να ρευτει.Ελπιζω να σε βοηθησα

RSvcp2.png wNVQp2.png

katerina1981 σε ευχαριστώ για την συμβουλή. Νομίζω ότι όσο περνάνε οι μέρες τα πράγματα βελτίωνονται. Τώρα το κάνει αυτό λιγότερες φορές την ημέρα, για το βράδυ ούτε λόγος γιατί πεινάει πολύ. Και το στήθος μου άρχισε μάλλον να μαθαίνει τα ωράρια του μωρού και δεν πονάω τόσο πολύ. Μάλλον θα γίνουν όλα πιο καλά όταν θα κλείσουμε 2 μηνών? Ή τζάμπα ελπίζω?:lol:

xAh6.png h1d6.png

Σιγουρα οσο μεγαλωνει θα ειναι λιγο καλυτερα τα πραγματα.Πιπιλα χρησιμοποιειτε?μπορει απλα καμια φορα να θελει απλα να πιπιλισει να ηρεμησει.Εμενα πολλες φορες ειναι ανησυχη, νομιζω οτι πειναει, αλλα μολις τη βαλω στο στηθος πιπιλαει,αφηνει ξαναπιπιλαει ξανα αφηνει κ τελικα θελει πιπιλα.Εμεις παντως 4 μηνων τρωμε καθε περιπου 2 ωρες οταν ειναι ξυπνια.Αλλα ευτυχως οταν παμε βολτες ξεχναει το φαϊ κ δεν αγχωνομαι

RSvcp2.png wNVQp2.png

Την πιπίλα την θέλει σαν τρελός. Δεν λέει σχεδόν ποτέ όχι. Ιδιαίτερα την θέλει όταν νυστάζει. Εμείς τρώμε κάθε 3 ώρες την ημέρα και το βράδυ όταν κάνουμε μπάνιο στις 10 τρώμε αμέσως μετά και το επόμενο γεύμα στις 4 με 5 το πρωί. Αν δεν κάνουμε μπάνιο πάλι κάθε 3 ώρες. Το καρότσι τον τρομάζει ακόμα και είναι γκρινιάρης. Σε όλη τη βόλτα είμαστε με πιπίλα.

xAh6.png h1d6.png

Διαφημίσεις

• 5 months later...

Καλησπέρα σε όλες! Είμαι για 2η φορά έγκυος και πρόκειται να γεννήσω πάλι στο Γένεσις λόγω επιλογής γιατρού, δεν σκεφτόμαστε όμως να επιβαρυνθούμε με μονόκλινο. Ξέρετε αν πορώ να έχω από την πώτη στιγμήαποκλειστικό θηλασμό, ακόμα κι αν είμαι σε τρίκλινο?

Καλημέρα και από εμένα.

Πρέπει να σταματήσεις τις αντλήσεις σιγά-σιγά, να βγάζεις γάλα μόνο λίγο, ίσα-ίσα να μην πρίζεται το στήθος.

Την πιπίλα γιατί την χρειάζεσαι; Η πιπίλα είναι υποκατάστατο του στήθους, για μωρά που θηλάζουν δεν χρειάζεται! Από μιά το μωρό σου είναι με πιπίλα, από την άλλη εσυ - έχεις πολύ γάλα!

Το στήθος αντί για πιπίλα, και μη θηλάζεις κάθε 3 ώρες, αλλά κάθε φόρα, που ζητάει το παιδί!

Δοκήμασε μάρσιππο αγκαλιάς (sling) για τις βόλτες για να νιώθει ασφάλια το μωρό, και δεν θα χρειάζετει πιπίλα.

Και μην κομπλάρεις να θηλάζεις στις βόλτες! Πάντα μπορείς να βρείς ένα ησυχο μέρος, ή να θηλάζεις στον μάρσιππο.

Γεια σας! Γνωρίζετε μήπως αν στο Γένεσις υπάρχει δυνατότητα να ζητήσω αποκλειστικό θηλασμό από ην αρχή χωρίς να είμαι υποχρεωμένη να πάρω μονόκλινο με rooming in?

Kat Πάντου έχει το δικαίωμα να θηλάζεις αποκλειστικά.

• 4 εβδομάδες μετά...
Γεια σας! Γνωρίζετε μήπως αν στο Γένεσις υπάρχει δυνατότητα να ζητήσω αποκλειστικό θηλασμό από ην αρχή χωρίς να είμαι υποχρεωμένη να πάρω μονόκλινο με rooming in?

Ασφαλώς και μπορείς! Εγώ γέννησα πριν 55 μέρες στο Γένεσις και την πάτησα, ήμουν "πρωτάρα" και μάσησα τα λόγια των μαιών εκεί ότι δεν έχω γάλα επειδή έκανα καισαρική... Αυτές κοιτάνε την ευκολία τους κοριτσάκι μου, διότι αν η κάθε μάνα ήθελε αποκλειστικό θηλασμό, θα έπρεπε να τρέχουν μέσα-έξω με τα μωρά όλη την ώρα... Ωστόσο, μια κοπέλα δίπλα μου (ήμουν και εγώ σε 3κλινο) το είχε ζητήσει αποκλειστικά και της το έφερναν συνέχεια... Εγώ το "βόδι" καλά να πάθω, να μάθω να διεκδικώ... Αν ο Θεός μας στείλει δεύτερο παιδάκι, θα ξέρω πως θα φερθώ... Καλή λευτεριά!

Πεινάμε περισσότερο από την έλλειψη αγάπης και εκτίμησης σ΄αυτό τον κόσμο, παρά από την έλλειψη τροφής. Η αγάπη καρπίζει όλες τις εποχές και ο καρπός της είναι προσιτός σε όλους. (Mother Tereza)

Διαφημίσεις

• 2 months later...

Κοριτσια καλησπερα θα ηθελα κι εγω να μεταφερω την δικη μου εμπειρια.

Ζω εδω και 3 χρονια με τον ανδρα μου στην β.ιταλια και συγκεκριμενα στην παβια.

ο γιος μου γεννηθηκε στο δημοσιο πανεπιστημιακο νοσοκομειο της πολης και η εμπειρια μου ηταν εξαιρετικη απο την αρχη της εγκυμοσυνης μεχρι και που βγηκαμε.

Γεννησα φυσιολογικα ενα υγιες μικροσκοπικο αγορακι 2400, μου τον εδωσαν μεσα σε 30 λεπτα να τον θηλασω.

Στη συνεχεια πηγα στο δωματιο, ολα εινα δικλυνα, και επειδη ηταν νυχτα μου τον εφερναν ανα 2 ωρες. Το πρωι στις 7 εφερναν σε ολες τις κοπελες τα μωρακια μας και τα ειχαμε συνεχεια μαζι μας στο δωματιο μεχρι τις 5 το απογευμα οπου ξεκινουσε το επισκεπτηριο. Τοτε επαιρναν τα μωρακια μεσα και τα ξαναεφερναν στις 7 οταν τελειωνε το επισκεπτηριο.....τα κρατουσαμε μαζι μεχρι τις 12 τα μεσανυχτα στη συνεχεια τα επαιρναν και τα εφερναν καθε 2 ωρες μεχρι τις 7 το επομενο πρωι

Επρεπε να σημειωνουμε σε ενα ντοσιε που μας ειχαν δωσει καθε φορα που το μωρο καταφερνε να κολλησει στο στηθος καθως και τις λερωμενες πανες. Τις καθημερινες 3-5 ειχε σεμιναριο σε ειδικη αιθουσα για τον θηλασμο, την καθαριοτητα του νεογεννητου κ.α.

Οι μαμαδες ενθαρρυνονταν να θηλασουν ακομα και οι δυσκολες περιπτωσεις...οσο για εκεινες που δεν ηθελαν επρεπε να υπογραψουν υπευθυνη δηλωση οτι επιτρεπουν στην παιδιατρο και τις μαιες να χορηγησουν γαλα σκονη.

Δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα και κανενας δεν με αγχωσε. Ο κουκλος μου ειναι 2 μηνων και θηλαζει αποκλειστικα.

Οσο για τις επισκεψεις τα πραγματα ηταν αυστηρα και απολυτα, καμμια εκπτωση για κανεναν. Εκτος ωραριου μπορουσε να μπει μονο ο συζυγος και αυτος για λιγο.

Θελω να σημειωσω οτι οι γυναικες εκει γεννανε μονο σε δημοσια νοσοκομεια οπου τις παρακολουθει ενα γρουπ ιατρων και οχι αποκλειστικα ενας....δεν καταλαβαινουν γιατι ιδιωτικα

Επισης να τονισω οτι δεν πληρωσα ουτε μια δραχμη για καμμια επισκεπψη καμμια εξεταση για τιποτα απο την αρχη μεχρι το τελος....και νοσηλευτηκα και 2 φορες επειδη συνεβησαν διαφορες επιπλοκες

Ευχομαι να μην σας κουρασα

• 4 months later...

Γεια σας,

Είμαι έγκυος στα τέλη 8ου και κάνω μαθήματα ανώδυνου τοκετού μέσω ΙΚΑ.Η μαία μας τόνισε πως είτε σε δημόσιο είτε σε ιδιωτικό μαιευτήριο, αν δηλώσεις πως θες Αποκλειστικό Μητρικό Θηλασμό είναι υποχρεωμένοι από τον νόμο να στο φέρνουν όταν κλαίει και δεν μπορούν να το ταίσουν με ξένο γάλα.Αν αντιληφθείς πως όταν στο φέρουν είναι χορτάτο, μπορείς μέχρι και μήνυση να τους κάνεις.Γι ΄αυτό κι αν τύχει Ευρωπαία να γεννήσει στην Ελλάδα τα προσέχουν αυτά, καθώς στο εξωτερικό είναι πιο ενημερωμένες και καλύτερα καθοδηγούμενες οι μέλλουσες μητέρες.

[sIGPIC][/sIGPIC]22-11-2010

γεια σας κι απο μενα.διαβαζω οτι γραφετε και μου κανει μεγαλη εντυπωση.καλα εγω αλλου ζω...γεννησα πριν 4 μηνες στο λυτω.εκει θηλασα αμεσως οι μαιες μου εξηγησαν τα παντα ερχοταν πρωι βραδυ συμβουλος θηλασμου καθε μεσημερι υπηρχαν σεμιναρια.εν ολιγης ηθελες δεν ηθελες θα θηλαζες γιατι δεν σου αφηναν περιθωρια.ξενο εδιναν μονο με εντολη παιδιατρου και μονο αν υπηρχε σοβαρος λογος.γενικα ηταν 0λοι εκει πανω απο το κεφαλι μας για να θηλασουμε.ευτυχως γιατι αν δεν ηταν ετσι δεν θα τα ειχα καταφερει.δυσκολο το αθλημα!!!!!!οταν γυρισα σπιτι με το μωρο πηγα στην παιδιατρο της γειτονιας χωρις να την ξερω η να εχω ακουσει για αυτην.ενιωθα σιγουρια γιατι μενει ενα στενο πιο πανω......αχριαστη να ειναι.κι αυτη με τη σειρα της μου ειπε πολλα για το θηλασμο και με βοηθησε σε πολλα.θελω να πω οτι δεν ενιωσα εχθρικα ως προς το θηλασμο.ηταν για ολους αυτονοητο οτι το μωρο πρεπει να θηλασει.δεν μου μιλησε κανεις για ξενο γαλα ποτε.αφου οι γιατροι σας λενε μαλ@@@@ες γιατι δεν πατε αλλου.εγω δεν θα εμπιστευομουν καποιον που δεν θελει το καλο του μωρου μου.

• 1 month later...
  • 1 month later...

Εγώ γεννησα στο Μητέρα.

Όλοι ήταν πολυ υπέρ του θηλασμος. Οι μαιες βοηθούσαν παρα πολυ. Κάθε πρωί ερχόταν και μια κοπέλα, σα σύμβουλος θηλασμος και μας ρώταγε αν θηλασαμε και αν όχι να πούμε τι πρόβλημα υπήρξε. Όταν έφερναν το μωρό, ερχόταν και αυτή και βοηθούσε στην πράξη.

Δεν θα ξεχάσω το πρώτο βράδυ, ψαρωμενη και κουρασμένη μετά απο δεκαωρο τοκετο, φωνάζω τη μαια της βάρδιας και της λέω: δεν μπορώ να θηλασω!.

Παίρνει το παιδι, μου το βάζει στην αγκαλιά και πιάνει το κεφάλακι του και το τοποθετεί στο στήθος. Ο μικρός το βρήκε και το γραπωσε!

Τα προβλήματα όμως ήρθαν μέρα. Με τον παιδιατρο που μας "σύστησε" το μαιευτήριο.

Ενώ αρχικά συμφώνησε για αποκλειστικό θηλασμο, όταν την πρώτη εβδομάδα πήρε 140gr αντί για 170 που ήθελε εκείνος, μου είπε να του δίνω ξενω, 60ml παρακαλώ, σε κάθε γεύμα!

Του λέω ότι θέλω να θηλασω.

Και τι μου απάντησε ο κύριος μέσα στη ειρωνία!!!;!

"Βρες γάλα και σωστού!!!"

Απο τότε δεν τον ξαναπηρς τηλέφωνο!

• 2 εβδομάδες μετά...

Διάβασα στα γρήγορα το θέμα, και έχω ερώτηση προς την Αγλαία που γνωρίζει καλύτερα τα πράγματα:

Το νοσοκομείο Λήμνου έχει πιστοποιηθεί φιλικό προς τα βρέφη;

• 4 εβδομάδες μετά...
γεννησα πριν 4 μηνες στο λυτω.εκει θηλασα αμεσως οι μαιες μου εξηγησαν τα παντα ερχοταν πρωι βραδυ συμβουλος θηλασμου καθε μεσημερι υπηρχαν σεμιναρια.εν ολιγης ηθελες δεν ηθελες θα θηλαζες γιατι δεν σου αφηναν περιθωρια.ξενο εδιναν μονο με εντολη παιδιατρου και μονο αν υπηρχε σοβαρος λογος.γενικα ηταν 0λοι εκει πανω απο το κεφαλι μας για να θηλασουμε.ευτυχως γιατι αν δεν ηταν ετσι δεν θα τα ειχα καταφερει.δυσκολο το αθλημα!!!!!!

Γέννησα 22-11-2010 στο Λητώ.Ισχύουν αυτά που λες αλλά κάθε μαία έλεγε τα δικά της.Είχα κάνει μαθήματα ανώδυνου τοκετού μέσω ΙΚΑ σε κέντρο μάνας και παιδιού και είχα ενημερωθεί από την μαία που μας έκανε τα αθήματα για τον αποκλειστικό μητρικό θηλασμό.Ζήτησα ΚΑΙ rooming in για να σιγουρευτώ πως δε θα του δώσουν ξένο γάλα.Το τελευταίο βράδυ που ήμουν μόνη μου, τον έδωσα μαζί με γάλα δικό μου που είχα βγάλει με θήλαστρο και ρητή ΣΑΦΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ εντολή να του δώσουν το δικό μου και αν πεινάει ακόμη, ΟΤΙ ωρα και να ειναι να μου τον φέρουν.Εν τέλη, του έδωσαν και ξένο παρά την εντολή μου και χωρίς να με ρωτήσουν.Έκανα αναφορά στη μαία.Ακομα περιμένω την απάντηση του μαιευτηρίου....

[sIGPIC][/sIGPIC]22-11-2010

• 3 months later...

Γεια σας μανουλες και απο μενα! Σε λιγες μερες θα εχω και εγω το μωρακι μου αγκαλια και σκεφτομαι σοβαρα με ολα οσα εχω διαβασει στο forum την επιλογη του rooming in! Ομως θα ηθελα να ρωτησω καποια που το εχει κανει, το βραδυ οταν κοιμαται το μωρο μπορεις να κοιμηθεις και εσυ ή υπαρχει κινδυνος αναρροφησης και πρεπει να το κοιτας συνεχεια???

Γεια σας μανουλες και απο μενα! Σε λιγες μερες θα εχω και εγω το μωρακι μου αγκαλια και σκεφτομαι σοβαρα με ολα οσα εχω διαβασει στο forum την επιλογη του rooming in! Ομως θα ηθελα να ρωτησω καποια που το εχει κανει, το βραδυ οταν κοιμαται το μωρο μπορεις να κοιμηθεις και εσυ ή υπαρχει κινδυνος αναρροφησης και πρεπει να το κοιτας συνεχεια???

καλησπερα!και με το καλο!!με κανεναν πονο!!εγω ειχα rooming in!επειδη ομως γεννησα με καισαρικη και ηταν πολυυυ δυσκολη η μετακινηση μου, το 1ο βραδυ που ημουν μονη τον εδωσα για 2-3ωρες οταν τον ταισα!τα αλλα βραδια ειχα παρεα κι ετσι τον ειχα μαζι μου!για αναρροφηση δεν ενιωθα φοβο γιατι κοιμουνται στο πλαι και τα βαζεις οταν ρευονται αλλα ημουν τοοοσο χαρουμενη που ηθελα να τον κοιταζω!:P

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...