Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

"Αδειαζει" το στηθος ?

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολες τις κοπελες

Η μικρουλα μου ειναι 7,5 μηνων και θηλαζει ακομα αποκλειστικα.

Δεν τα παμε καλα με τις στερεες τροφες (θελουμε μονο να τις γλυφουμε για λιγο) και προτιμουμε το γαλατακι της μαμας :)

Μεχρι προσφατα η μικρη θηλαζε για περιπου 10 λεπτα μονο απο το καθε στηθος καθε φορα και με συχνοτητα ανα 2,5 - 3 ωρες. Μετα απο καθε γευμα φουσκωνε και η κοιλιτσα της και ειχε μια φατσα "μπουκωσα" !!! :P:P

Το τελευταιο 20ημερο θηλαζει 2-3 λεπτα το πολυ απο το ενα στηθος και μετα χαζευει ή μιλαει με το στηθος στο στομα ή πιπιλιζει μονο. Την αλλαζω στηθος και κανει το ιδιο για 2-3 λεπτα και μετα "ψαχνεται" για να παιξουμε.

Ειτε την βαλω να θηλασει στην ωρα ειτε σε 3 ωρες εχει την ιδια αντιδραση.

Η απορια μου ειναι αν αδειαζει το στηθος και βαριεται η μικρη. Επιπλεον δεν ακουω πια το γκλουκ-γκλουκ οταν πινει που ετσι καταλαβαινω οτι τρωει.

Μεχρι τωρα πιστευα οτι το γαλα παραγεται την στιγμη που θηλαζει το μωρο αλλα τωρα τελευταια εχω την αισθηση οτι σταματαει γρηγορα η παραγωγη μου λες και αδειαζει ξαφνικα.

Επισης φοβαμαι μηπως εχει χασει το ενδιαφερον της η μικρη και τρωει στην αρχη γρηγορα, φουσκωνει και μετα απλα με πιπιλιζει.

Μια ακομα ανησυχια μου ειναι οτι δεν παιρνει πια βαρος.

Γεννηθηκε τελειομηνη 3860 και καθε μηνα επαιρνε απο 700-1000 γρ.

Τους τελευταιους 3 μηνες παιρνει απο 100 γρ και εχει κολλησει στα 8.400

Καμια ιδεα ?

.

Μπιζουδενια μου γεννήθηκες 29/12/2007 !!!

Ηρθε και ο μαγκας 30/01/2010 !!!

Διαφημίσεις

Σημειωση:

τον τελευταιο εναμιση μηνα την ζυγιζω με δικη μου ψηφιακη ζυγαρια η οποια μεχρι στιγμης ψιλοσυμβαδιζει με τις μετρησεις του παιδιατρου οποτε δεν περιμενω να εχει μεγαλη αποκλιση μεχρι την επομενη επισκεψη μας στον γιατρο.

bizoudaki,εμείς που τρώμε απο όλες τις στερεες τροφες τις κατάλληλες για την ηλικία μας και θηλάζουμε κιόλας,100 γραμμάρια βάλαμε μόνο τον προηγούμενο μήνα,πρώτη φορά!!!

Μην ανησυχείς για το αν αδειάζει το στήθος ή όχι,απο τη στιγμή που ο θηλασμός σας είναι σχεδόν αποκλειστικός,το μωρό παίρνει οτι πρέπει να πάρει :)

μεγαλώνοντας ξέρεις πως τα μωράκια χρειάζονται πολύ λιγότερο χρόνο για να χορτάσουν,ξέρουν δηλαδή να παίρνουν την ποσότητα που πρέπει γρηγορότερα. Ενα άλλο θέμα όμως είναι οτι σε αυτή την ηλικία αφαιρούνται επίσης πολύ εύκολα,οπότε προσπάθησε να τη θηλάζεις χωρίς άλλα ερεθίσματα τριγύρω :wink:

φιλιά πολλά,να δώ πότε θα βρεθούμε που μένουμε και δίπλα :cool:

χαχα σε περνάμε 2 μήνες και είμαστε με το ζόρι 7.300 :cool:

Τα ακριβα αρωματα μπαινουν σε μικρο μπουκαλι :)

Εγραψα και κατι αλλο αλλα κατι εκανα και χαθηκε το post.

Λοιπον εχεις δικιο οτι τρωει πιο γρηγορα.

Αλλα επισης αποσπαται και η προσοχη της πολυ ευκολα, γιαυτο φοβαμαι μηπως δεν θηλαζει πια οπως πρεπει με αποτελεσμα να ελαττωνεται η παραγωγη :?

Οσο για το καφεδακι ανυπομονω και εγω αλλα απο Σεπτεμβρη. Απο την αρχη του καλοκαιριου ειμαι στην Χαλκιδικη και εκμεταλλευομαι την αδεια μητροτητας που εχω :)

.

Διαφημίσεις

καλησπερα,

εχω ενα γιο 13 μηνων και θηλαζει ακομα.πρεπει να ξερεις οτι ο ρυμος αναπτυξης μετα τους πρωτους 6 μηνες δεν ειναι ιδιος και το βαρος που παιρνουν ειναι λιγοτερο.υσικα αν δε χορταινε θα εκλαιγε αλλα νομιζω επιση οτι δε χρειαζεται να μετρας το χρονο θηλασμου τοσο αυστηρα γιατι οντως χορταινουν πιο γρηγορα.επεμεινε ομως λιγο με τις στερεες τροφες για να μαθαινει γευσεις

hGbPp3.png

bizoudaki, σε συνδυασμό με το άλλο θέμα που έγραψες, ότι ξυπνάει τη νύχτα και κλαίει δραματικά, αν βγάζει δόντια, μπορεί να έχει κοπεί λιγάκι η όρεξη της ή να δυσκολεύεται στο θηλασμό.

Εφόσον θηλάζεις αποκλειστικά (υποθέτω ότι δεν πίνει και νερό, αφού απλώς γλύφει τις στερεές), θα πάρει αυτό που χρειάζεται. Το πιθανότερο είναι ότι σε λίγες μέρες θα σου κάνει μερικούς μαραθώνιους και θα ανακάμψει :)

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...