Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα,

Είμαι στην 37 + 4 και σήμερα ο γιατρός μου μετά απο κολπική εξέταση μου είπε ότι η μπουμπούκα μου είναι ακόμα αρκετά ψηλά και δεν έχει καν μπει στη λεκάνη. Μου σύστησε πάρα πολύ περπάτημα για να μπεί στη λεκάνη μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Είναι φυσιολογικό να μην έχει εμπεδωθεί ακόμα?

Βεβαια είναι με το κεφάλι προς τα κάτω, αλλά μου είπε οτι εφόσον δεν έχει μπει στη λεκάνη μπορεί να ξαναγυρίσει ανάποδα.

Έχει καμμία ανάλογη εμπειρία? Είναι η πρώτη μου εγκυμοσύνη.

Διαφημίσεις

Στην ίδια ακριβώς φάση είμαι και γω. Χτες πήγα στον γιατρό ίδια ακριβώς εβδομάδα και μέρες με σένα. Εχει το κεφάλι προς τα κάτω αλλά δεν έχει εμπεδωθεί. Εχω αρχίσει περπάτημα και βλέπουμε. Συσπάσεις έχεις;

Συσπάσεις νομίζω δεν έχω αλλά δεν είμαι και πολύ σίγουρη ότι έχω καταλάβει πώς είναι.

Κάποιες φορές νοιώθω την κοιλιά μου να πετρώνει, αλλά νομίζω ότι είναι όταν είμαι πολύ κουρασμένη απο το περπάτημα.

Πόνακια σαν περιόδου έχω νοιώσει 1-2 φορές αλλά πολύ χαλαρά.

Εν τω μεταξύ το νινάκι μου είναι ήδη αρκετά μεγάλο (50 πόντοι και 3068 γραμμάρια) οπότε φοβάμαι μήπως λόγο μεγέθους δε μπορέσει να μπει στη λεκάνη.Εσένα τι βάρος έχει?

2900 μας την έβγαλαν χτες. Υψος δεν ξέρω, δεν μου είπαν. δεν έχεις πρόβλημα αν έχει το κεφάλι κάτω και κοιτάει πίσω τότε όταν αρχίσει η διαδικασία θα εμπεδωθεί. Εμένα δυστυχως γύρισε ανασκελα ενώ ήταν μπρούμυτα και εχω αγχωθεί μην δεν ξαναγυρισει. Θα δούμε.

Οι συσπάσεις είναι αυτά τα πετρώματα. ΜΠορεί να έχεις παράλληλα και πόνο ή και όχι. Αν έχεις και πόνο είναι ψευτοωδίνες και σε προετοιμάζουν για τον τοκετό.

Στην πρώτη γέννα μου είχα συσπάσεις τέτοιες μέρες αβέρτα. πετρωμα με πόνο. Τώρα μόνο κάτι πονάκια περιοδου. Εκανα κάποιες συσπάσεις πριν μέρες και ξαφνικά κόπηκαν.

Περπάτα όσο μπορείς. Αν νιώθεις πετρώματα μετά το περπάτημα είναι καλο. Σημαίνει ότι σε βοηθάει. Για την εμπέδωση στον γιο μου δεν ξέρω πότε έγινε. Είχε θέση από πολύ νωρίς αλλά είναι πιθανο να έγινε την μέρα που γέννησα γιατί τότε ένιωσα να "ανοιγει" η λεκάνη μου. Πόνους στην μέση δηλαδή ενιωσα την μέρα που γέννησα.

Μας εύχομαι να πάρουν την κατάλληλη θέση και να με το καλό να έρθουν τα μωρά μας!

Καλησπέρα!

Είμαι και γω στις 37w4d. Τελευταίο υπέρυχο έκανα την προηγούμενη βδομάδα όπου μου'παν ότι το μωρό είναι σε πολύ καλή θέση για να εμπεδωθεί και αύριο ή μεθαύριο θα κάνω την κολπική όπου θα μου πουν και για την εμπέδωση.

Περπατώ όσο γίνεται (δε βοήθαγε και ο καιρός μέχρι πρόσφατα), κάνω και πολλές δουλειές στο σπίτι για να κινούμαι συνεχώς.

Ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος τρόπος να καταλάβεις αν έχει γίνει (ή έχει ξεκινήσει) η εμπέδωση. Εκτός απ'τις συσπάσεις, οι οποίες είναι πλέον συχνές αλλά δε με πονάνε, και τα πονάκια περιόδου, μες στη μέρα έχω στιγμιαίες σουβλιές καμμιά φορά στο επίμαχο σημείο, άλλες χαμηλά στην πλάτη και άλλες στο ισχίο. Τις σουβλιές αυτές τις έχω ανεξάρτητα αν κάθομαι ή περπατάω.

Έκανα 1 έρευνα online και διάβασα κάπου ότι αυτοί οι πόνοι μπορεί να'ναι συμπτώματα εμπέδωσης.

Ξέρει κάποια κάτι παραπάνω;

Ευχαριστώ και με το καλό όλες μας ;)

Ap1rp3.png

Διαφημίσεις

Ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος τρόπος να καταλάβεις αν έχει γίνει (ή έχει ξεκινήσει) η εμπέδωση. Εκτός απ'τις συσπάσεις, οι οποίες είναι πλέον συχνές αλλά δε με πονάνε, και τα πονάκια περιόδου, μες στη μέρα έχω στιγμιαίες σουβλιές καμμιά φορά στο επίμαχο σημείο, άλλες χαμηλά στην πλάτη και άλλες στο ισχίο. Τις σουβλιές αυτές τις έχω ανεξάρτητα αν κάθομαι ή περπατάω.

Έκανα 1 έρευνα online και διάβασα κάπου ότι αυτοί οι πόνοι μπορεί να'ναι συμπτώματα εμπέδωσης.

Καλησπέρα, ερώτηση πάνω στην ερώτηση της κοπέλας, τί είναι η εμπέδωση? Εχω ακριβώς όσα περιγράφει με τονισμένα γράμματα.

Πρόσφατα είχα πολλές συσπάσεις (εγώ ένιωθα πόνους περιόδου και διαγνώστικα με συσπάσεις) και νοσηλεύτηκα για 1 ημέρα στο μαιευτήριο, το παιδί είναι έτοιμο από θέμα θέσης, βάρους & κάναμε και ενέσεις για τα πνευμονάκια (10 μέρες πρίν ήταν 2550 γραμμάρια στο ντόπλερ και είχε κεφαλική προβολή) αλλά φυλαγόμαστε να πάρει κι άλλες 2-3 εβδομάδες.

Ο τράχηλος ήταν 30 mm στο ντόπλερ πάλι.

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Καλησπέρα..!!!!!! Το περπάτημα δεν ξέρω κατά πόσο βοηθάει τελικά... Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη είχα περπατήσει και περπατήσει και γέννησα με πρόκληση στις 40w και 3d ...!!! Τώρα είμαι έγκυος στο 2ο μου παιδάκι 34w και 1d... Χθες βράδυ είχα έντονο πόνο περιόδου...Θεωρείτε σύσπαση αυτό???? Έχω πονάκια περιόδου αρεά και που....

Να μην αγχώνεσαι και θα δεις που το μωράκι σου θα εμπεδωθεί..!! Αχ τι να κάνουμε...κολπάκια μας κάνουν τα ατιμούτσικα..!!!

Με το καλό σε όλες τις εγκυούλες..!!

AB92p3.png

6EzCp2.png

Κορίτσια ευχαριστώ πολύ.

Εχτές αγχώθηκα αρκετά η αλήθεια είναι αλλά διαβάζοντας τα σχόλια σας πήρα λίγο τα πάνω μου.

Dimmy εμπέδωση είναι όταν μπαίνει το έμβρο στη λεκάνη με το κεφάλι προς τα κάτω, και απο ΄κει πια μέχρι και τη γέννα δε μπορεί να ξαναγυρίσει.

Καλησπέρα..!!!!!! Το περπάτημα δεν ξέρω κατά πόσο βοηθάει τελικά... Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη είχα περπατήσει και περπατήσει και γέννησα με πρόκληση στις 40w και 3d ...!!! Τώρα είμαι έγκυος στο 2ο μου παιδάκι 34w και 1d... Χθες βράδυ είχα έντονο πόνο περιόδου...Θεωρείτε σύσπαση αυτό???? Έχω πονάκια περιόδου αρεά και που....

Να μην αγχώνεσαι και θα δεις που το μωράκι σου θα εμπεδωθεί..!! Αχ τι να κάνουμε...κολπάκια μας κάνουν τα ατιμούτσικα..!!!

Με το καλό σε όλες τις εγκυούλες..!!

Με το καλό και σε ΄σενα κορίτσι.

Να σε ρωτήσω στο 1ο σου παιδάκι που μπήκες με πρόκληση γέννησες φυσιολογικά η με κτ?

Αχ όλες στα ίδια είμαστε!!εγώ ειμαι37+1 κ αύριο εχω γιατρό!φαντάζομαι ότι κσι το δικό μου παιδάκι έχει εμπεδωθεί γιατί όταν έχει λοξυγγα το νιωθω πολύ χαμηλά!αύριο έχει και κολπικη εξέταση ε??αν και δεύτερο εχω άγχος..στο πρώτο πηγα με πρόκληση στην 36 οπότε όλα οκ.εγώ εχω συνέχεια πονακια περιόδου κ σήμερα με πιάνει κ η μέση κατά διαστήματα..

Διαφημίσεις

Αχ όλες στα ίδια είμαστε!!εγώ ειμαι37+1 κ αύριο εχω γιατρό!φαντάζομαι ότι κσι το δικό μου παιδάκι έχει εμπεδωθεί γιατί όταν έχει λοξυγγα το νιωθω πολύ χαμηλά!αύριο έχει και κολπικη εξέταση ε??αν και δεύτερο εχω άγχος..στο πρώτο πηγα με πρόκληση στην 36 οπότε όλα οκ.εγώ εχω συνέχεια πονακια περιόδου κ σήμερα με πιάνει κ η μέση κατά διαστήματα..
ακριβώς αυτό έχω!

Στο πρώτο πως και πήγες με πρόκληση στην 36η?

Κι γω με πρόκληση θα πάω, αν δε μας προλάβει το μικρό, και μου είπε 37η ή ακόμη καλύτερα 38η, κι ας είναι έτοιμο το παιδί ήδη.

Πάντως δεν νομίζω ότι άκουσα κάποιον να λέει πως εμπεδώθηκε το μωρό, αλλά δεν άκουσα και να λένε ότι παίζει να αλλάξει από κεφαλική προβολή που είναι.

Δεν θέλω βέβαια να αλλάξει θέση ώστε αν έχουμε τίποτε πρόωρο να γίνει με ΦΤ.

Θα ρωτήσω το γιατρό αύριο αν και από όσα περιγράφετε μου φαίνεται έχει εμπεδωθεί ο μπεμπούκος μου για τα καλά!

Με το καλό και σε ΄σενα κορίτσι.

Να σε ρωτήσω στο 1ο σου παιδάκι που μπήκες με πρόκληση γέννησες φυσιολογικά η με κτ?

Με ΦΤ Δόξα το Θεό..! Αυτή τη φορά αν ξανά πάρω παράταση θα περιμένω και 1 εβδομάδα αν χρειαστεί για να έρθουν όλα από μόνα τους φυσιολογικά(όσο αυτό είναι δυνατόν)...Πονάει πολύ η πρόκληση............

AB92p3.png

6EzCp2.png

Καλημερα κοριτσια.Εγω ειμαι στην 29η εβδομαδα αλλα ο μικρουλης μου ειναι με το κεφαλακι κατω απο τις 29/02 και ειναι ακομα εκει γιατι το λοξυγγα του τον νιωθω παντα πολυ χαμηλα σαν να εχω παλμους στο κολπο.Δεν ειναι κακο οτι ειναι τοσο νωρις κατω!!!Ετσι δεν ειναι?

Μαρία Ευγενία κακό δεν είναι σίγουρα. Ισα ίσα είναι πολύ καλό.

Απλά επειδή ειναί ακομα νωρίς και έχει το νινάκι σου αρκετό χώρο για τσάρκες, μπορεί να ξαναγυρίσει.

Με ΦΤ Δόξα το Θεό..! Αυτή τη φορά αν ξανά πάρω παράταση θα περιμένω και 1 εβδομάδα αν χρειαστεί για να έρθουν όλα από μόνα τους φυσιολογικά(όσο αυτό είναι δυνατόν)...Πονάει πολύ η πρόκληση............

Να σε ρωτήσω και κάτι ακόμα.

Είπες οτι στο 1ο παιδάκι περπάταγες αρκετά αλλά μπήκες με πρόκληση.

Υποθέτω πως το μωράκι είχε κατέβει και δεν ήταν ψηλά όταν σου έσπασαν τα νερά με πρόκληση. Σωστά?

Γιατί εμένα μου είπε ο γιατρός οτι το νινί μου είναι πολύ ψηλά, και αν δεν κατέβει χαμηλά και σπάσουν τα νερά μου, θα πάω κατ'ευθείαν για κ.τ.

Γι' αυτο το έχω ρίξει στο περπάτημα.

Διαφημίσεις

Να σε ρωτήσω και κάτι ακόμα.

Είπες οτι στο 1ο παιδάκι περπάταγες αρκετά αλλά μπήκες με πρόκληση.

Υποθέτω πως το μωράκι είχε κατέβει και δεν ήταν ψηλά όταν σου έσπασαν τα νερά με πρόκληση. Σωστά?

Γιατί εμένα μου είπε ο γιατρός οτι το νινί μου είναι πολύ ψηλά, και αν δεν κατέβει χαμηλά και σπάσουν τα νερά μου, θα πάω κατ'ευθείαν για κ.τ.

Γι' αυτο το έχω ρίξει στο περπάτημα.

Μπήκα με πρόκληση το μωρό ήταν λίγο ψηλά.!! Τα νερά μου τα σπάσαν στο νοσοκομείο έπειτα από αρκετές ώρες πόνων..Κοιτάνε πόσο είναι η διαστολή, αν κατέβηκε το μωρό και την κατάλληλη ώρα σου τα σπάνε..!! Ξέρουν την στιγμή που πρέπει..! Να φανταστείς η όλη διαδικασία ξεκίνησε 11 το πρωί, στις 9 το βράδυ μου σπασαν(οι γιατροί) τα νερά και στης 12 παρά το βράδυ γέννησα:shock::cry:

AB92p3.png

6EzCp2.png

ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΕΣΠΑΣΑΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΝΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΓΕΝΝΑ.Η ΜΙΚΡΗ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ''ΦΑΙ'' ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ!!!ΤΙΣ ΚΟΛΛΗΤΗΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ 2 ΒΔΟΜΑΔΕς ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ, ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΤΙΣ ΠΗΡΕ ΤΟΥΜΠΑ ΚΑΙ ΓΥΡΙΣΕ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΠΑΝΩ ΠΑΛΙ!!!ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΘΕΣΗ ΕΥΤΙΧΩΣ!!

''''ΟΙ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΜΟΥ''''

Αλεξάνδρα 10/07/2008

Μπουλίτσα 5/5/2012

Αντε να δούμε βρε κορίτσια τί θα γίνει.

Προσπαθώ να μην αγχώνομαι γιατί ξέρω πως το άγχος μόνο κακό μπορεί να μου κάνει.

Με την πρόκληση δεν έχω τρελό θέμα. Με την κτ όμως έχω.

Θέλω να γεννήσω φυσιολογικά και ας πάρει όση ώρα θέλει.

Εύχομαι το καλύτερο για όλες μας και γρήγορα με τα μωράκια μας αγκαλιά.

Καλημερα κοριτσια.Εγω ειμαι στην 29η εβδομαδα αλλα ο μικρουλης μου ειναι με το κεφαλακι κατω απο τις 29/02 και ειναι ακομα εκει γιατι το λοξυγγα του τον νιωθω παντα πολυ χαμηλα σαν να εχω παλμους στο κολπο.Δεν ειναι κακο οτι ειναι τοσο νωρις κατω!!!Ετσι δεν ειναι?

Κακό δεν είναι λογικά, σε συνάρτηση με όλα τα άλλα, πχ εμένα μου μέτρησαν τράχηλο κτλ μήπως πιέζει το μωρό αρκετά και έχουμε θέμα.

Πάντως στις βδομάδες που είσαι εμένα μου έλεγαν πως το μωρό είναι κινητό ακόμα,

άσχετα που κι εμένα είχε πάρει θέση από νωρίς και δεν την άλλαξε.

Μαρια-ευγενια ο γιος μου είχε πάρει θέση από πολύ νωρίς. Είχα και κοντό και ανοιχτό τράχηλο από νωρίς επίσης. Πρόσεχα και τελικα φτάσαμε 38 και 4 για να γεννηθείμόνος του φυσιολογικα και γρήγορα.

Τώρα αν και δεύτερο μωρό, είμαι πιο αγχωμένη. Αναρωτιέμαι αν θα γυρίσει με την πλάτη πάλι ή αν θα μείνει τελικά ανασκελα. Μπορεί να γίνει εμπέδωση αν το μωρό δεν κοιτάει την πλάτη μας αλλά κοιτάει την κοιλιά μας;

Μόνο με πόνους περιοδου μπορείς να γεννησεις; Δεν νιώθω συσπάσεις-πετρώματα καθόλου. Μόνο πονους περιοδου χαμηλα. Νιώθω ότι δεν θα έρθει η ώρα να γεννησω ποτε. Στον γιο μου είχα πολλές συσπάσεις 1-2βδομάδες πριν γεννησω. Τώρα τίποτα.

Γειά σας κ από εμένα βρε κορίτσια!Βλέπω είμαστε αρκετές που είμαστε μαζί.Κ εγώ είμαι 37w 5d και αύριο πάω στο γιατρό, μάλλον για την πρώτη κολπική.Υποθέτω δηλαδή.Να σας ρωτήσω βρε κορίτσια στα πετρώματα τι ακριβώς νιώθετε;Ολόκληρη η κοιλιά σκληραίνει ή σε ορισμένα σημεία;Και το σχήμα της αλλάζει καθόλου κατά τη διάρκεια του πετρώματος;Είμαι εντελώς άσχετη και υπάρχουν στιγμές που δεν μπορώ να αντιληφθώ αν και πότε έχω πετρώματα ή απλά αν κουνιέται το μωρό κάπως πιο έντονα. Και κάτι τελευταίο, υπάρχουν φορές που έχω πόνους στη μέση όπως αυτούς που είχα στην περίοδο-όχι σαν αυτούς που έχω αποκτήσει τώρα από το επιπλέον βάρος-αυτοί οι πόνοι θεωρούνται συσπάσεις;Δεν είναι καθόλου στην κοιλιά και περιορίζονται μόνο στη μέση. Συγγνώμη για το τεράστιο μήνυμα..

EPBrp3.pngpFYfp2.png

Γειά σας κ από εμένα βρε κορίτσια!Βλέπω είμαστε αρκετές που είμαστε μαζί.Κ εγώ είμαι 37w 5d και αύριο πάω στο γιατρό, μάλλον για την πρώτη κολπική.Υποθέτω δηλαδή.Να σας ρωτήσω βρε κορίτσια στα πετρώματα τι ακριβώς νιώθετε;Ολόκληρη η κοιλιά σκληραίνει ή σε ορισμένα σημεία;Και το σχήμα της αλλάζει καθόλου κατά τη διάρκεια του πετρώματος;Είμαι εντελώς άσχετη και υπάρχουν στιγμές που δεν μπορώ να αντιληφθώ αν και πότε έχω πετρώματα ή απλά αν κουνιέται το μωρό κάπως πιο έντονα. Και κάτι τελευταίο, υπάρχουν φορές που έχω πόνους στη μέση όπως αυτούς που είχα στην περίοδο-όχι σαν αυτούς που έχω αποκτήσει τώρα από το επιπλέον βάρος-αυτοί οι πόνοι θεωρούνται συσπάσεις;Δεν είναι καθόλου στην κοιλιά και περιορίζονται μόνο στη μέση. Συγγνώμη για το τεράστιο μήνυμα..

Κοίτα το πέτρωμα όπως κατάλαβα κι εγώ τις τελευταίες μέρες είναι όταν σκληραίνει πολύ η κοιλιά χαμηλά.

Συνοδεύεται απο πονάκια ελαφριά σαν περιόδου (όχι τρελούς πόνους, σαν αυτά τα ελαφριά που έχουμε 1-2 μέρες πριν αδιαθετήσουμε χαμηλά), και όλα αυτά στο μήνα μας λέγονται συσπάσεις. Το σχήμα της κοιλιάς νομίζω δεν αλλάζει. Εμένα τουλάχιστον παραμένει το ίδιο.

• 2 months later...

Kοριτσια καλησπέρα. Εγώ είμαι 39w και 6 και σε κολπική εξέταση με την μαια είδαμε πως το μωρό δεν έχει εμπεδωθεί στην λεκάνη... Έκανε κάποιες προσπάθειες η ίδια, τώρα ο γιατρός είπε θα περιμένουμε μέχρι την Δευτέρα... Τι λέτε εσείς...; Θα εμπεδωθεί σε 3-4 μέρες.......;

d8gLp3.png

iXW1p2.png

ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΝ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΤΗ ΛΕΚΑΝΗ.

ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΜΠΕΙ ΚΑΝ ΛΕΚΑΝΗ ΑΝ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ, ΜΕ ΕΠΙΑΣΑΝ ΟΙ ΠΟΝΟΙ ΣΤΗΝ 39 ΚΑΙ 1 ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΤΗ ΓΛΙΤΩΣΑ ΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΕΝΝΑ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΟΣΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΙΧΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΠΑΙΝΕ ΣΗ ΛΕΚΑΝΗ ΤΟ ΜΩΡΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΟΜΦΑΛΙΟΣ ΛΟΡΟΣ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΦΤΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΜΩΡΟ.

ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΓΙΕΣ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ.

ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...