Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Καλησπέρα είμαι νέο μέλος και θα ήθελα τη βοηθειά σας σε ένα θέμα που μας προβληματίζει έντονα τον τελευεταίο καιρό. Ο μικρός μας είναι 2 χρονών και όταν δεν γίνεται κάτι που θέλει εκνευρίζεται και πεταέι την πιπίλα του. Υπάρχουν όμως και πιο ακραίες αντιδράσεις, δηλ. όταν μιλάω με άλλο παιδάκι ή κάνω κάτι άλλο και δεν ασχολούμαι μαζί του, εκνευρίζεται, προφανώς, και πετάει αυτοκινητάκι ή άλλα παιχνίδια στο παιδάκι ή σε μένα. Αυτό μας προβληματίζει έντονα γιατί κινδυνεύει να χτυπήσει κάποιος.Όταν συμβαίνουν τα περιστατικά, είτε αυτό με την πιπίλα, είτε το πιο "επικίνδυνο" με το πέταμα παιχνιδιών με στόχο να "πετύχει" κάποιον τον παίρνω σε άλλο δωμάτιο και του εξηγώ ήρεμα οτι αυτό δεν ήταν σωστό γιατί μπορουσε να χτυπήσει σοβαρά κάποιος και μου ζητάει συγγνήμη. Αυτό το κάνω κάθε φορά, πολλές φορές μέσα στη μέρα αλλά δεν έχω δει κάποια αλλαγή στη συμπεριφορά του, το πρόβλημα παραμένει. Πείτε μου σας παρακαλώ τι πρέπει κατα την αποψή σας να κάνω;

Διαφημίσεις

Καλησπέρα, όταν του το εξηγείς να είσαι απόλυτη και σταθερή μαζί του. Όχι με χάδια ή με την φωνή κ έκφραση που χρησιμοποιείς στις πιο τρυφερές στιγμές σας. Εξήγησε του ότι την επόμενη φορά θα πάει τιμωρία. Η "τιμωρία" μπορεί να είναι το να κάτσει σε κάποιο χαλάκι για ένα-δύο λεπτά, όχι παραπάνω, και στο δωμάτιο που βρίσκεσαι εσύ. Είναι πολύ μικρός για να τον πας σε άλλο δωμάτιο. Να είσαι σταθερή για να κάτσει στο χαλάκι μέχρι να του πεις εσύ να σηκωθεί, μετά πρέπει να σου ζητήσει συγνώμη. Όχι φωνές και μαλώματα, ήρεμα και σταθερά.

αυτο συνεβει και με εμας πριν λιγο καιρο....της εξηγουσα οτι αυτο που κανει δεν ειναι ωραιο...καθε φορα τα ιδια...μετα αρχισε να το κανει επιτηδες και να κοιταει την αντιδραση μου....αδιαφορησα,σαν να μην συνεβαινε κατι....ωσπου το εκοψε τελειως...το κανουν για να μας αποσπασουν την προσοχη..προφανως αμα δεν "πιανει" παυει να ειναι εδιαφερον....

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας, η αλήθεια είναι οτι τον έχω βάλει και "τιμωρία" κάποιες φορες να κάτσει σε ένα κάθισμα στο δωματιό του για λίγο, αλλά εξακολουθεί να πετάει πράγματα. Όσον αφορά στο να κάνω την αδιάφορη, σκέφτομαι να το δοκιμάσω, αλλά δεν νομίζω οτι μπορώ να το κάνω και στις περιπτώσεις που πετάει κάτι σε κάποιον και τον χτυπάει, ιδίως όταν "στοχεύει" κάποιο άλλο παιδί. Άσε που αισθάνομαι και άσχημα:-(

• 3 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα! Προσπάθησε να απομακρύνεις επικίνδυνα πράγματα απο κοντά του για να είσαι ήσυχη. . Αν χτυπήσει κάποιο άλλο παιδί (φαντάζομαι πως το κάνει σε κάποια παιδική χαρά) , όσο γίνεται πιο ήρεμα εξήγησε του τον λόγο και παρ τον σπίτι. Ξέρει οτι αυτή του η συμπεριφορά σε ταράζει και για αυτό συμπεριφέρεται έτσι. Το κάνει για να τραβήξει την προσοχή σου. Συμφωνώ με την nommar και την VeLouTeLa¨σχετική αδιαφορία για να καταλάβει οτι δεν πιάνει το κόλπο και ολιγόωρη τιμωρία για να καταλάβει οτι αυτό που κάνει δεν είναι σωστό :) Οσο πιο ήρεμη είσαι τόσο θα είναι και το παιδάκι σου. Υπομονή κυρίως, φάση είναι και θα περάσει

Διαφημίσεις

διάβασα με προσοχή αυτά που είπατε. εμένα ο μικρούλησ μου είναι 29 μηνών και την περάσαμε αυτην την φάση (διότι φαση θεωρώ ότι είναι και την περνάνε λιγο-πολύ όλα τα παιδάκια).εμένα συνήθωσ πετούσε τα παιχνίδια του απο εδω και απο εκεί με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη φασαρία μεσα στο σπίτι. εγώ τον προειδοποιούσα 2 φορές ότι αν ξαναπετάξει ένα αντικείμενο ότι θα του το πάρω. οπότε του το έκρυβα και του εξηγούσα όσο πιο ήρεμα γίνεται ότι δεν είναι σωστό να πετάμε πράγματα. δεν το κατάλαβε την πρώτη,δεύτερη,τρίτη φορά με τον καιρό όμως βελτιώθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό. σήμερα πλέον έχει σταματήσει αυτήν την συνήθεια κατά μεγάλο βαθμό. όταν πλέον σκορπάει τα πράγματά του τον βάζω και τα μαζεύει μόνος του.παντως μην αγχώνεσαι πολύ!τώρα περνάει την φάση να πετάει πράγματα αύριο θα περνάει άλλη φάση.έχουμε να δουμε πολλά ακόμη με τα αγγελούδια μας.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...