Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

μητερες και sex

Recommended Posts

Εγω προσωπικά δεν κατάλαβα γιατί αντέδρασε έτσι, και τι πάει να πει θα γίνεις του δρόμου και τέτοια! Στην θέση σου θα έκανα μια συζήτηση ανοιχτή μαζί της! Πρέπει να στιρίζουμε τα παιδιά μας και όχι να τα κάνουμε να απομακρύνονται πιο πολύ από μας! Εμένα η μαμά μου είχε καταλάβει πως ξεκίνησα την σεξουαλική μου ζωή και ας στην αρχή πήγα να την βγάλω τρελή με έπιασε με το καλό μου εξήγησε τι να προσέχω κ με πήγε στον γυναικολόγο μετά από ένα μήνα που της το παραδέχτηκα! Μίλα της όμορφα πες της πως αγαπάς το αγόρι σου κ δεν εκανες κάτι επιπόλαια ή επειδη αναγκάστηκες αλλά επειδή το ήθελες! Πες πως χρειάζεσαι τις συμβουλές της όχι την κριτική της! Και προσπάθησε να της σταθείς κ εσύ με την σειρά σου στο θέμα του χωρισμού!

Διαφημίσεις

Καταννοώ απόλυτα ότι η μαμά μου έχει πολλά προβλήματα λόγω των προβλημάτων στο σπίτι... Και παρά το μικρό της ηλικίας μου είμαι ΠΑΝΤΑ δίπλα της... Είναι μερικές φορές που σκέφτομαι,ότι δεν έχω κανέναν... ΚΑΝΕΝΑΝ όμως... Ενώ στο πίσω μέρος του μυαλού μου γνωρίζω ότι έχω μόνο την μαμά μου,με αυτή τη συμπεριφορά,τα αναιρεί ολα!

Ίσως επειδή και εκείνη έχει περάσει άσχημα από μικρή ηλικία... Ενώ με πειράζει πάρα πολύ ο τρόπος της,ανα πάσα στιγμή την συγχωρώ. Εγώ ανοίχτηκα σε εκείνη γιατί την έβλεπα,πέρα από μάνα μου,και σαν ΦΙΛΗ. Φοβάμαι όμως πως δεν θα μπορέσω να την συγχωρέσω.. Μπορεί να είναι μητέρα μου όμως τα λόγια που λέει ορισμένες φορές,με πονάνε...

Εγω προσωπικά δεν κατάλαβα γιατί αντέδρασε έτσι, και τι πάει να πει θα γίνεις του δρόμου και τέτοια! Στην θέση σου θα έκανα μια συζήτηση ανοιχτή μαζί της! Πρέπει να στιρίζουμε τα παιδιά μας και όχι να τα κάνουμε να απομακρύνονται πιο πολύ από μας! Εμένα η μαμά μου είχε καταλάβει πως ξεκίνησα την σεξουαλική μου ζωή και ας στην αρχή πήγα να την βγάλω τρελή με έπιασε με το καλό μου εξήγησε τι να προσέχω κ με πήγε στον γυναικολόγο μετά από ένα μήνα που της το παραδέχτηκα! Μίλα της όμορφα πες της πως αγαπάς το αγόρι σου κ δεν εκανες κάτι επιπόλαια ή επειδη αναγκάστηκες αλλά επειδή το ήθελες! Πες πως χρειάζεσαι τις συμβουλές της όχι την κριτική της! Και προσπάθησε να της σταθείς κ εσύ με την σειρά σου στο θέμα του χωρισμού!

Θα ήταν μια πολύ καλή ιδέα να μιλήσω μαζί της ανοιχτά.. Όμως έχουμε θέμα με την συνεννόηση μιας που δεν γνωρίζει και πολύ καλά ελληνικά η μαμά μου.

Σας τα βγάζω όλα ένα-ένα και συγνώμη γιαυτό.

κοριτσακι μου ορισμενες φορες η γλωσσα δεν εχει και μεγαλη σημασια,

σημασια για μενα εχει ο τροπος που θα πεις κατι,το πως αντιδρας σε αυτα που ακους...

προφανως και η μητερα σου δεν εννοει οσα ειπε,κακως τα ειπε,αλλα τα ειπε,εσυ ξεχασε τα κανε πως δεν τα ακουσες ποτε,

σιγουρα νιωθει κατα καποιον τροπο ''προδωμενη'' απο σενα,

φαντασου μονο ποσο καιρο θα περιμενε να της μιλησεις εσυ πρωτη....

ειναι θετικο οτι κατανοεις πως περναει δυσκολα και σαφως αυτο εχει αντικτυπο στην συμπεριφορα της,

παρ'την με το καλο,πες της πως εσυ θα εισαι παντα διπλα της γιατι κατανοεις πως περνα δυσκολα..

σιγουρα δεν ειναι ευκολο ουτε και για σενα να δεχεσαι μια τετοια συμπεριφορα,αλλα κανε μια προσπαθεια.

ευχομαι να ηρεμησουν τα πνευματα συντομα..

Διαφημίσεις

κοριτσακι μου ορισμενες φορες η γλωσσα δεν εχει και μεγαλη σημασια,

σημασια για μενα εχει ο τροπος που θα πεις κατι,το πως αντιδρας σε αυτα που ακους...

προφανως και η μητερα σου δεν εννοει οσα ειπε,κακως τα ειπε,αλλα τα ειπε,εσυ ξεχασε τα κανε πως δεν τα ακουσες ποτε,

σιγουρα νιωθει κατα καποιον τροπο ''προδωμενη'' απο σενα,

φαντασου μονο ποσο καιρο θα περιμενε να της μιλησεις εσυ πρωτη....

ειναι θετικο οτι κατανοεις πως περναει δυσκολα και σαφως αυτο εχει αντικτυπο στην συμπεριφορα της,

παρ'την με το καλο,πες της πως εσυ θα εισαι παντα διπλα της γιατι κατανοεις πως περνα δυσκολα..

σιγουρα δεν ειναι ευκολο ουτε και για σενα να δεχεσαι μια τετοια συμπεριφορα,αλλα κανε μια προσπαθεια.

ευχομαι να ηρεμησουν τα πνευματα συντομα..

Μα το θέμα είναι πως αποκλείεται να το έμαθε από κάποιον άλλον! Προφανώς με ψάρευε για να της το πω!!Και αυτό έκανα... Όμως αντέδρασε παράλογα! :cry:

Κατανοώ απόλυτα τα προβλήματα της μαμάς μου γιατί είμαι ο πιο κοντινός της άνθρωπος.. Όπως και εκείνη για μένα. Και γιαυτό μάλιστα της είπα ότι προχώρησα. Ίσως να μην το είπα σε σωστή χρονική στιγμή,όμως τότε μου βγήκε.. Μπορεί και να είναι λάθος μου που της το έκρυψα..αλλά προφανώς και φοβόμουν αυτήν της την αντίδραση..

Κοπελια η μάνα δεν ειναι φιλη ειναι μάνα! Ξερω οτι θα σου άρεσε να της βλέπεις ετςι και μπορει να σου έδωσε να καταλάβεις οτι ειναι φιλη σου αλλα δεν παει ετςι το πράγμα... Σε γέννησε σε μεγάλωσε και εννοείται την σκοτώνει οταν σκέφτεται οτι το κοριτσάκι της κανει οτι κανει ... Δεν επρεπε να χρησιμοποιήσει τα λόγια αυτά αλλα μάλλον σαστισε

Και εγω να σου πω την αλήθεια δεν είπα ποτε στην μάνα μου κάτι τέτοιο και ας με ρώτησε μερικές φορές . Αλλα νομιζω οι καινούριες γενιές νομίζουν οτι μεγάλωσαν έχουν το δικαίωμα να κάνουν πολλα και οι γονείς πρεπει να τα ανεχτούν :-)

Τελώ σπάντων οτι έγινε έγινε αλλα μην περιμένεις να το δεχτεί ειναι δύσκολο

Κοιτά να προστατεύεις τον εαυτο σου αυτο ειναι το πιο σημαντικο

Κοπελια η μάνα δεν ειναι φιλη ειναι μάνα! Ξερω οτι θα σου άρεσε να της βλέπεις ετςι και μπορει να σου έδωσε να καταλάβεις οτι ειναι φιλη σου αλλα δεν παει ετςι το πράγμα... Σε γέννησε σε μεγάλωσε και εννοείται την σκοτώνει οταν σκέφτεται οτι το κοριτσάκι της κανει οτι κανει ... Δεν επρεπε να χρησιμοποιήσει τα λόγια αυτά αλλα μάλλον σαστισε

Και εγω να σου πω την αλήθεια δεν είπα ποτε στην μάνα μου κάτι τέτοιο και ας με ρώτησε μερικές φορές . Αλλα νομιζω οι καινούριες γενιές νομίζουν οτι μεγάλωσαν έχουν το δικαίωμα να κάνουν πολλα και οι γονείς πρεπει να τα ανεχτούν :-)

Τελώ σπάντων οτι έγινε έγινε αλλα μην περιμένεις να το δεχτεί ειναι δύσκολο

Κοιτά να προστατεύεις τον εαυτο σου αυτο ειναι το πιο σημαντικο

Νομίζω πως η μια μάνα,πρέπει να είναι ταυτόχρονα και φίλη με την κόρη της! Κανένας δεν είναι πραγματικά κοντά μας πέρα από την οικογένειά μας. Πόσο μάλλον η γυναίκα που μας γέννησε και μας μεγάλωσε, όπως λες κι εσύ. Και δεν νομίζω να είναι έγκλημα να "κάνεις ότι κάνεις" με κάποιον που αγαπάς.. Αρκεί να το κάνεις επειδή το θέλεις... Έχοντας προετοιμάσει τον εαυτό σου.. Γνωρίζοντας ΤΙ είναι αυτό που θα κάνεις...

Αν θες να το δεις ετςι καλώς, εγω δεν το ειδα ποτε ετςι

Να ειναι μαμα και φιλη σου δεν σημαινει απαραίτητα οτι θα ενθουσιάστει που η 18χρονη κορη της εχει επαφές

Δεν παω να την δικαιολογήσω προσπαθώ να σου εξηγήσω σε κάποιο βαθμό ειβαι φυσιολογική η αντίδραση της και μην περιμένεις να συμφωνήσει με αυτο που κανεις

ειβαι φυσιολογική η αντίδραση της και μην περιμένεις να συμφωνήσει με αυτο που κανεις

Ας μην μπερδέυουμε το φυσιολογικό με το συνηθισμένο... Φυσιολογικό είναι ο κάθε άνθρωπος να αναπτυξει τη σεξουαλικότητά του, και να ολοκληρώσει τις επαφές με το αντίθετο φύλο. Αυτό είναι το φυσιολογικό και δεν καταλαβαινω γιατι κάποιος να μην μπορεί να δεχτει ότι ένας άλλος άνθρωπος ακολουθει τη φύση του! Η κοπέλα είναι πολύ ώριμη, από τον τρόπο που μιλάει και είναι και σε πολύ καλή ηλικία για να "κάνει ό,τι κάνει" έχει μια σχέση 2 χρόνια (όχι 5 μέρες) και έχουνε ολοκληρώσει όπως είπε εδώ και ένα χρόνο. Όλα αυτα είναιι όχι απλώς φυσιολογικά αλλά και πολύ όμορφα!!! Κοπέλα μου έυχομαι η μαμά σου να μπορέσει να το δεχτεί, σίγουρα παιζει ρόλο στην αντιδραση της όλη η υπόλοιπη κατασταση που έχεις περιγραψει. Μίλα με τον αδερφό σου για ό,τι θες, είσαι τυχερή που τον έχεις. Μια ιδέα θα ήταν ίσως να της μιλήσετε μαζί! Ίσως άμα το ακουσει και από αυτον που είναι μεγαλύτερος και είναι και αγόρι να το δεχτεί καλύτερα!

Διαφημίσεις

Νομιζω πως για την αντιδραση αυτη παιζει ρολο το πως μεγαλωσε η ιδια και ποιες ειναι οι αντιληψεις της γυρω απο το σεξ. Σιγουρα ηταν αδικη αντιδραση απεναντι σου και καποια στιγμη με ηρεμια μπορεις να της εξηγησεις οτι σε πληγωσε, αλλα κι αυτη σοκαριστηκε βλεποντας πως το κοριτσακι της μεγαλωσε και δεν μπορεσε να το διαχειριστει σωστα. Η δικη μου μαμα, οταν στα δεκαοχτω μου εμαθε οτι ειχα ολοκληρωμενες σχεσεις μου κρατουσε μουτρα για λιγες μερες και να φανταστεις οτι η ιδια ειχε μεινει εγγυος στα 19.:P Μετα το ξεπερασε και ολα ηταν οπως πριν.Τοτε με ειχε πειραξει, ομως τωρα μου φαινεται αστειο.. Δωσε της λιγο χρονο και πιστευω οτι θα ξεχαστει συντομα το θεμα.

Εγώ νομίζω, ότι όλα αυτά που έγραψες εδώ πρέπει να της τα πεις, αν και όταν έρθει πάλι η κουβέντα. Ότι δηλαδή νιώθεις ότι είναι ο κοντινότερος σε σένα άνθρωπος, ότι κατάλαβες πως έπρεπε να την έχεις συμβουλευτεί νωρίτερα και όχι να το μάθει έτσι όπως το έμαθε, εκμαιεύοντάς το, ότι έχεις απόλυτη συνείδηση του τι κάνεις και με ποιον, ότι προστατεύεις τον εαυτό σου, ότι απογοητεύτηκες από την αντίδρασή της γιατί μέχρι τώρα τη θεωρούσες σύμμαχό σου στη ζωή και όχι αντίπαλό σου. Και θέσε της την ερώτηση: "Τι περιμένες ότι δε θα το έκανα ποτέ; Ίσα - ίσα που δεν παρασύρθηκα από το συρμό που πηγαίνουν 14χρονα και 15χρονα και το κάνουν με τον πρώτο τυχόντα, αλλά με βάση τις αξίες που έχω πάρει από σένα έμαθα να σέβομαι τον εαυτό μου και να επιλέξω την κατάλληλη στιγμή και τον κατάλληλο άνθρωπο για να κάνω κάτι τόσο όμορφο και σημαντικό".

Αν και νομίζω ότι σε λίγες μέρες θα το χωνέψει και θα γυρίσετε στα παλιά!!!!

Και για να κάνουμε λίγο χιούμορ. Όταν έφυγα στα 18 για σπουδές δεν είχα ολοκληρώσει ακόμη. Οπότε μια μέρα που μου σιδέρωνε τα ρούχα για τη βαλίτσα και έβλεπε τηλεόραση είχε μια διαφήμιση για προφυλακτικά και λέει στην αδερφή μου: "Μήπως να της αγοράσουμε μια κούτα να βάλουμε στην τσάντα;"

Όταν όντας πια φοιτήτρια πήρε ένα πρωί στο σπίτι μου τηλέφωνο και το σήκωσε ασυναίσθητα το τότε αγόρι μου, το μεσημέρι με ρώτησε αν κοιμόμαστε το βράδυ μαζί και τι κάνουμε. Οπότε πετάχτηκε από μέσα η τσαούσα η αδερφή μου και της απαντά: "Π@δ@ούνται ρε μάνα, τι θες να κάνουν" και της λέω "την πήρες την απάντησή σου..." Εκείνη τη μέρα μου είπε η αδερφή μου ότι η μάνα μου ήπιε για πρώτη φορά στη ζωή της ουίσκυ και μάλιστα μεσημεριάτικα και ότι για 2 - 3 μέρες δε μιλόταν......

Όταν όντας πια φοιτήτρια πήρε ένα πρωί στο σπίτι μου τηλέφωνο και το σήκωσε ασυναίσθητα το τότε αγόρι μου, το μεσημέρι με ρώτησε αν κοιμόμαστε το βράδυ μαζί και τι κάνουμε. Οπότε πετάχτηκε από μέσα η τσαούσα η αδερφή μου και της απαντά: "Π@δ@ούνται ρε μάνα, τι θες να κάνουν" και της λέω "την πήρες την απάντησή σου..." Εκείνη τη μέρα μου είπε η αδερφή μου ότι η μάνα μου ήπιε για πρώτη φορά στη ζωή της ουίσκυ και μάλιστα μεσημεριάτικα και ότι για 2 - 3 μέρες δε μιλόταν......

Χαχαχαχαααα, κλαίω!

Στο θέμα μας τώρα, Ανώνυμη20 όντως η μαμά σου αντέδρασε κάπως υπερβολικά, δώστης χρόνο να το χωνέψει, όπως σου είπαν και τα άλλα κορίτσια. Οι γονείς έχουν πολλά άγχη να αντιμετωπίσουν σε σχέση με αυτό το θέμα. Δεν νομίζω ότι είναι ανάγκη να το ξανασυζητήσετε αν δεις ότι επανήλθε η συμπεριφορά της, εκτός κι αν στο ξανααναφέρει εκείνη. Αν όμως θες να το συζητήσεις, πες της αυτά πυο σου λέει η mkcm. Εμάς στην οικογένειά μου το θέμα σεξ ήταν πάντα ταμπού. Δεν θα ξεχάσω τον διάλογο του παραλόγου που είχα κάθε χρόνο με τον πατέρα μου:

- Θα πάω 5 μέρες στην Πάρο

-Α, με τις φίλες σου?

-Ναι

-Οκ

Μέχρι που στα 26 (!) αποφάσισα να σταματήσουμε να κοροϊδευόμαστε και του είπα ότι έχω φίλο, θεωρώντας ότι θα το βρει λογικό.. δεν θα ξεχάσω ποτέ την εκφρασή του, πρέπει να στράβωσε λίγο το στόμα του από το εγκεφαλικό :D:D:D Και μιλάμε είχαμε πολύ καλή επικοινωνία γενικά. Το ίδιο παράλογο συμβαίνει με την μητέρα σου, παρόλο που ξέρει ότι έχεις 2 χρόνια σχέση με ένα 24χρονο, ευχόταν να είναι πλατωνική..

Οταν ημουν στην ηλικια σου ειχα κι εγω προχωρησει με το αγορι μου. Καποια μερα με ρωτησε και της ειπα απλα ναι. Δε μου ειπε κατι αλλο.. Κι εκεινη εχει γνωρισει μονο τον πατερα μου. Ισως οταν ειναι ετοιμη να δεχτει θετικη απαντηση να σε ρωτησει κι εκειν. Τωρα σχετικα με τις εξετασεις, καλα κανεις και το σκεφτεσαι οτι πρεπει να κανεις και μπραβο σου. Μπορεις να της πεις αυτη τη σκεψη για να καταλαβει ποσο ωριμη εισαι οπως επισης αν δε δεχτει να πατε μαζι σε γυναικολογο να της πεις οκ θα παω με καποια φιλη μου, να δεις πως θα θελει να πατε μαζι μετα.. Απο τη στιγμη που εχεις ολοκληρωμενες επαφες επιβαλλεται ενα τεστ παπ το χρονο οπως επισης δεν ξερω αν εχεις κανει και το εμβολιο για τον καρκινο του τραχηλου της μητρας.

Αληθεια τι ηλικια εχει η μαμα σου;

Ας μην μπερδέυουμε το φυσιολογικό με το συνηθισμένο... Φυσιολογικό είναι ο κάθε άνθρωπος να αναπτυξει τη σεξουαλικότητά του, και να ολοκληρώσει τις επαφές με το αντίθετο φύλο. Αυτό είναι το φυσιολογικό και δεν καταλαβαινω γιατι κάποιος να μην μπορεί να δεχτει ότι ένας άλλος άνθρωπος ακολουθει τη φύση του! Η κοπέλα είναι πολύ ώριμη, από τον τρόπο που μιλάει και είναι και σε πολύ καλή ηλικία για να "κάνει ό,τι κάνει" έχει μια σχέση 2 χρόνια (όχι 5 μέρες) και έχουνε ολοκληρώσει όπως είπε εδώ και ένα χρόνο. Όλα αυτα είναιι όχι απλώς φυσιολογικά αλλά και πολύ όμορφα!!! Κοπέλα μου έυχομαι η μαμά σου να μπορέσει να το δεχτεί, σίγουρα παιζει ρόλο στην αντιδραση της όλη η υπόλοιπη κατασταση που έχεις περιγραψει. Μίλα με τον αδερφό σου για ό,τι θες, είσαι τυχερή που τον έχεις. Μια ιδέα θα ήταν ίσως να της μιλήσετε μαζί! Ίσως άμα το ακουσει και από αυτον που είναι μεγαλύτερος και είναι και αγόρι να το δεχτεί καλύτερα!

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα ηρέμησαν. Κατά κάποιον τρόπο το δέχτηκε, όμως, όταν κάποιες φορές είναι θυμωμένη θα μου "πετάξει σπόντα" για το συγκεκριμένο θέμα, πράγμα που με ενοχλεί μπορώ να πω, αλλά σε σχέση με τους καβγάδες,το δέχομαι πιο εύκολα.

Όσον αφορά το να της μιλήσω με τον αδερφό μου,δεν θα ήταν καλή ιδέα νομίζω. Η μητέρα μου δεν γνωρίζει ότι ο αδερφός μου το ξέρει,πόσο μάλλον εδώ και καιρό και ενώ εκείνη δεν το ήξερε. Επομένως, εάν της πει το οτιδήποτε ο αδερφός μου, ίσως να θυμώσει και μαζί του επειδή δεν της το είχε πει και να νομίζει ότι είχαμε κάνει "κλίκα" εναντίον της...

Διαφημίσεις

Νομιζω πως για την αντιδραση αυτη παιζει ρολο το πως μεγαλωσε η ιδια και ποιες ειναι οι αντιληψεις της γυρω απο το σεξ. Σιγουρα ηταν αδικη αντιδραση απεναντι σου και καποια στιγμη με ηρεμια μπορεις να της εξηγησεις οτι σε πληγωσε, αλλα κι αυτη σοκαριστηκε βλεποντας πως το κοριτσακι της μεγαλωσε και δεν μπορεσε να το διαχειριστει σωστα. Η δικη μου μαμα, οταν στα δεκαοχτω μου εμαθε οτι ειχα ολοκληρωμενες σχεσεις μου κρατουσε μουτρα για λιγες μερες και να φανταστεις οτι η ιδια ειχε μεινει εγγυος στα 19.:P Μετα το ξεπερασε και ολα ηταν οπως πριν.Τοτε με ειχε πειραξει, ομως τωρα μου φαινεται αστειο.. Δωσε της λιγο χρονο και πιστευω οτι θα ξεχαστει συντομα το θεμα.

Η μαμά μου τον μεγάλο μου αδερφό τον έκανε στα 17 της,με έναν 45χρονο που της προξενέψανε.. Ίσως να της έχει αφήσει τραύμα και να περίμενε από εμένα να "μην κάνω το ίδιο λάθος". Πράγμα που μου το είχε αναφέρει κιόλας. Όμως άλλες εποχές πριν 35 χρόνια στην Αίγυπτο. Τη σήμερον ημέρα τα πράγματα,καλώς ή κακώς, είναι διαφορετικά,χωρίς αυτό να σημαίνει,φυσικά,ότι πρέπει να κάνουμε κατάχρηση της ελευθερίας μας!

Οταν ημουν στην ηλικια σου ειχα κι εγω προχωρησει με το αγορι μου. Καποια μερα με ρωτησε και της ειπα απλα ναι. Δε μου ειπε κατι αλλο.. Κι εκεινη εχει γνωρισει μονο τον πατερα μου. Ισως οταν ειναι ετοιμη να δεχτει θετικη απαντηση να σε ρωτησει κι εκειν. Τωρα σχετικα με τις εξετασεις, καλα κανεις και το σκεφτεσαι οτι πρεπει να κανεις και μπραβο σου. Μπορεις να της πεις αυτη τη σκεψη για να καταλαβει ποσο ωριμη εισαι οπως επισης αν δε δεχτει να πατε μαζι σε γυναικολογο να της πεις οκ θα παω με καποια φιλη μου, να δεις πως θα θελει να πατε μαζι μετα.. Απο τη στιγμη που εχεις ολοκληρωμενες επαφες επιβαλλεται ενα τεστ παπ το χρονο οπως επισης δεν ξερω αν εχεις κανει και το εμβολιο για τον καρκινο του τραχηλου της μητρας.

Αληθεια τι ηλικια εχει η μαμα σου;

Η μαμά μου είναι στα 52. Η αλήθεια είναι ότι ακόμη δεν έχω πάει σε γυναικολόγο και ντρέπομαι που το λέω. Όμως φοβόμουν μην μάθει την αλήθεια η μητέρα μου μέσω αυτού(μην φανεί σε κανένα βιβλιάριο κλπ). Τώρα που το γνωρίζει, θέλω να πάω,αλλά ακόμη υπάρχει ένας φόβος μέσα μου. Μήπως να πάω κρυφά της σε κάποιον ιδιωτικό; Όχι ότι έχω την οικονομική άνεση, αλλά φασούλι το φασούλι...θα τα καταφέρω!

Δεν νομίζω ότι είναι ανάγκη να το ξανασυζητήσετε αν δεις ότι επανήλθε η συμπεριφορά της, εκτός κι αν στο ξανααναφέρει εκείνη. Αν όμως θες να το συζητήσεις, πες της αυτά πυο σου λέει η mkcm.

Προσπαθώ να αποφεύγω κάθε είδους συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα. Όσο να 'ναι,πέρα από τους καβγάδες που μπορεί να υπάρξουν, η αλήθεια είναι ότι νιώθω πολύ άβολα...

και η δική μου μητέρα απο μικρή με συμβούλευε να κάνω σεξ μετά το γάμο, όπως έκανε κι αυτή, για να μη με "εκμεταλευτεί" ο καθένας και μετα με παρατήσει ή με γράψει σε βίντεο και με εκβιάζει και θέλει να με πασσάρει και στους φίλους του. έτσι ποτέ δεν έκατσα να κάνω συζήτηση μαζί της γι αυτό το θέμα. σχέση ολοκληρωμένη έκανα αφού τελείωσα το λύκειο και μόνο για τα αγόρια που ήμασταν μαζί καιρό της μιλούσα, και πάλι δεν ανεφερα οτι έχω κάνει σεξ. το συνηδειτοποίησε όταν της είπα για τον άντρα μου οτι μένουμε μαζί. επειδή και οι περισσότερες φίλες μου ολοκλήρωσαν στα 18-19 ψάχναμε μαζί στα περιοδικά για μεθόδους αντισύλληψης, σ.μ.ν κλπ, οπότε είχα ήδη μια ενημέρωση. στην αδερφή μου που γνώριζε για τη σχέση της και της τα έλεγε της μιλούσε ασχημα, μιλούσε ασχημα για το αγόρι της, ήθελε να πιάσει τη μάνα του και διάφορα άλλα ωραία..... προσωπικά διαφωνώ με την έναρξη της σεξουαλικής ζωής σε πολύ μικρή ηλικία πχ 13 ή 15, απο κει και πέρα όμως θέλω η κόρη μου να κάνει κάτι όταν το θελήσει πραγματικά η ιδια και να έιναι πλήρως ενημερωμένη πως να προστατευτεί απο νοσήματα και ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, δε θέλω να μου λέει λεπτομέρειες σαν να είμαι φίλη της αλλά θέλω να μου πεί αν έχει κάποιο ατύχημα με προφυλακτικό ή να τη συνοδεύσω στο γυναικολόγο.....

• 4 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα fido-dido!

Αρχικά θα συμφωνήσω στο ότι η ηλικία των 13-15, για να αρχίσει μια κοπέλα να έχει σεξουαλικές επαφές είναι λίγο ακραίο.

Από εκεί και πέρα, είμαι της άποψης ότι μερικές μανάδες,πιστέυουν ότι η κόρη τους θα πρέπει να ολοκληρώσει μόνο με τον άντρα που θα παντρευτεί γιατί με αυτές τις αντιλήψεις μεγάλωσαν και τις θεωρούν σωστές. Δεν τις κατηγορώ,καθώς δεν μου το επιτρέπει το νεαρό της ηλικίας μου, απλώς το αναφέρω, καθώς αυτό μου έδωσε η μαμά μου να καταλάβω. Φοβάται για μένα, καθώς στα 17 της έμεινε έγκυος στον μεγάλο μου αδερφό,από έναν γάμο που δεν τον ήθελε...κι έτσι, προσπαθεί να με προστατέψει από κάτι παρόμοιο. Όμως,δυστυχώς ή ευτυχώς, τα πράγματα έχουν αλλάξει,ώντας σε διαφορετική εποχή!

Υ.Γ.: Η μητέρα μου, 2-3 μέρες εφόσον της το είπα, ηρέμησε. Ίσως να κατάλαβε, πως δεν μπορεί να μου επιβάλλει τα πιστεύω της. Είναι κάτι φυσιολογικό να γίνει στη ηλικία που βρίσκομαι. Πόσο μάλλον με κάποιν που είμαι μαζί του κάτι περισσότερο από 2 χρόνια.Από τότε νιώθω να έφυγε ένα μεγάλο βάρος από μέσα μου..μια ανακούφιση...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...