Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καθάρισμα Πλυντήριου

Recommended Posts

Gerakina mou εμένα εχει κουμπάκι που λεει εξτρα ξεπλυμα , αλλιως οπως λεει η nikol28 . Ετσι κανει και η αδερφή μου που έχει αλεργια στα απορυπαντικά :)

Dalitsa mou τις μυρωδιές τις ανέφερα γιατι κατι διαβασα για σαπουνακια και μυριστικά κλπ στα μωρουδιακά ρουχα . Δεν το χω βρει εδώ ουτε έχω δοκιμάσει παιδικό μαλακτικό μαλλον δικιο θα έχεις :D

(Αχ Παρος ! Να περασετε σουπερ ! Εκει έκανα τις μοναδικες και αξεχαστες πρωτες μου διακοπές)

VgL7.jpgIgLdp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 54
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

μια χαρά το ξέρω το πλυντήριο αλλά στην ιδέα και μόνο ότι μετά απο αυτό το παχύρευστο υγρό δεν γίνεται άλλη πλύση,δεν μπορώ καθόλου!!!!!!

προς θεου μην παρεξηγηθω κιολας δεν ειπα οτι δεν ξερεις το πλυντηριο,απλα λεω μηπως κατι κατα λαθος ειναι πατημενο π.χ.Αν δεν κανω λαθος ( οποιος ειναι σιγουρος ας το διευκρινησει ) νομιζω οτι αφου παρει το μαλακτικο γινεται ακομη ενα ξεβγαλμα γι'αυτο στα παλια πλυντηρια το βαζανε λιγο πριν το τελευταιο ξεβγαλμα.

rQGhp3.png

μια χαρά το ξέρω το πλυντήριο αλλά στην ιδέα και μόνο ότι μετά απο αυτό το παχύρευστο υγρό δεν γίνεται άλλη πλύση,δεν μπορώ καθόλου!!!!!!

προς θεου μην παρεξηγηθω κιολας δεν ειπα οτι δεν ξερεις το πλυντηριο,απλα λεω μηπως κατι κατα λαθος ειναι πατημενο π.χ.Αν δεν κανω λαθος ( οποιος ειναι σιγουρος ας το διευκρινησει ) νομιζω οτι αφου παρει το μαλακτικο γινεται ακομη ενα ξεβγαλμα γι'αυτο στα παλια πλυντηρια το βαζανε λιγο πριν το τελευταιο ξεβγαλμα.

καλέ δεν θύμωσα :wink:

δεν ξέρω πάντως το πλυντήριο μου δεν κάνει άλλη πλύση μετά το μαλακτικό

έχει χώρια θήκη για το μαλακτικό και το πρόγραμμα δουλεύει κανονικά!

τεσπά είναι κάτι που δεν θέλω να χρησιμοποιήσω οπότε δε με χαλάει

άσε που έχω και στεγνωτήριο και τα βάχω αμέσως και το στεγνωτήριο μου κρατάει μαλακά όλα τα ρούχα ειδικά τις πετσέτες και επίσης μένει η διακριτική μυρωδιά του απορυπαντικού :wink:

Α ωραία,θα κοιτάξω τις οδηγίες για το ξέπλυμα

γιατί δεν έχω ιδέα σε ποιά φάση της πλύσης γίνεται.. :oops:

Ευχαριστώ!!

(αχ ναι ναι η Πάρος είναι τέλεια!Θα ξαναπάμε οπωσδήποτε!! :D )

Νομίζω εξαρτάται απ' το πλυντήριο. Κάποια βάζουν στα ρούχα το μαλακτικό στο τελευταίο ξέβγαλμα (οπότε και δεν ξεβγάζεται) ενώ κάποια νωρίτερα και ακολουθεί ένα ξέβγαλμα ακόμα. Πάντως στις οδηγίες χρήσεις των μαλακτικών αναφέρουν να χρησιμοποιείται στο τελευταίο ξέβγαλμα. Από εκεί και πέρα είνα καθαρά θεμα προσωπικό, δλδ αν δε σου αρέσει δεν το χρησιμοποιείς.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

[

άσε που έχω και στεγνωτήριο και τα βάχω αμέσως και το στεγνωτήριο μου κρατάει μαλακά όλα τα ρούχα ειδικά τις πετσέτες και επίσης μένει η διακριτική μυρωδιά του απορυπαντικού :wink:

ναι και εγω χρησιμοποιω τον χειμωνα το στεγνωτηριο και τα βγαζει τελεια ( μαλακα) και μην σας πω κοριτσια ειναι η καλυτερη αποστειρωση για τα βρεφικα ρουχα.Το προβλημα μου ειναι οτι το στεγνωτηριο εξαφανιζει εντελως την μυρωδια του μαλακτικου.

γιατί δεν έχω ιδέα σε ποιά φάση της πλύσης γίνεται.. :oops:

ειναι ρυθμιση που την κανεις απο την αρχη της πλυσης.Στο δικο μου ας πουμε ειναι ενα κουμπι που πατας πριν ξεκινησει η πλυση.Επισης τα περισσοτερα πλυντηρια εχουν και προγραμμα μονο ξεβγαλμα.Αυτο ειναι ακομα καλυτερο απο το εχτρα ξεβγαλμα.

rQGhp3.png

• 5 εβδομάδες μετά...

Πολυ χρησιμη η κουβεντα εδω μεσα τελικα!!!! :)

Εχω μαθει πολλα σε τοσο λιγο χρονο που ειμαι στην μεγαλη παρεα του parents.gr!

Εχω μια ερωτηση ομως... Σε τι θερμοκρασια τα πλενουμε? τις πρωτες πλυσεις των καινουργιων ρουχων τις εκανα στους 40... μετα? σκεφτομουν και τους 60 αλλα μηπως μπαινουν? και δε λενε ολα θερμοκρασια πλυσιματος (αν και τα πιο πολλα λενε 40)...

επειδη δουλευω-α σε νοσοκομειο τα ρουχα μου απο εκει (δεν τα αφηνα στα πλυντηρια τους~σιχαινομουν) τα επλενα καποιες φορες και στους 90 (ρομπες και στολες) αλλα το θεωρω υπερβολικο για το μωρο!

l8gxp3.png 7SGKp3.png

στους 60 θα αρχίσεις να πλένεις αν δεις ότι χρειάζεται όταν ξεκινάει τροφή και τα ρούχα δεν καθαρίζουν... αν και εγώ τα πλένω όλα στους 40 :D

αγαπητες συμπασχουσες..

προσφατα ειχα ενα σοβαρο θεμα με το πλυντηριο μου και ενας χρονια φιλος και τεχνικος μου ειπε οτι ο μονος υγιεινος τροπος και σωστος τροπος για να καθαριστει το πλυντηριο ειναι μια full πλυση με μαγειρικη σοδα γυρω στα 150 gr. (το ξυδι επηρεαζει τα μεταλλικα)

τωρα κατι αλλο το οποιο το ειδα σε εκπομπη αφιερωμενη στα απορρυπαντικα..

οταν πλενουμε τα ρουχα μας στο πλυντηριο ακομη και στους 90 βαθμους οι σκονες πλυσιματος επειδη ειναι χημικα προιοντα (εξου και οι φοβερες ιδιοτητες να διωχνουν λεκεδες η να μυριζουν παραδεισενια) αυτα μενουν επανω στα ρουχα και γι αυτο οταν τα βγαζουμε απο το πλυντηριο για να απλωθουν πρεπει οπωσδηποτε να πλενουμε τα χερια μας διοτι τα χημικα τους περνουν στο δερμα μας.

Συνεπεια ολων αυτων ειναι οτι ΜΟΝΟ το σιδερωμα σε υψηλες θερμοκρασιες αποστειρωνει τα ρουχα και γενικα τον ιματισμο..(δειτε και τα νοσοκομεια ακομη κια τα high class στα χειρουργικα σεντονια..εχουν λεκεδες απο αιμα οι οποιοι δεν φευγουν αλλα λογω σιδερωματος σε πρεσες με υψηλες θερμοκρασιες θεωρητικα αποστειρωνονται).. Γι αυτο επιμεινετε στο σιδερωμα και οχι τοσο στο πλυσιμο. Και προς θεου για τα μωρα μακρυα οι χλωρινες και τα υποκαταστατα..η καθε μια σας σαν καλη νοικοκυρα ξερει καλα τι πρεπει να κανει..

Διαφημίσεις

Εγω ειμαι ευτυχισμένη που ήρθαν επιτέλους και στο σουπερ-μαρκετ της γειτονιας μας τα απορρυπαντικα MY PLANET. Αυτα θα παίρνουμε απο δω και εμπρός και ειναι και αντιαλλεργικά. Καλά στους 90 δεν πρόκειται να βάλω ποτέ πλυντήριο...καλύτερα να πετάξω το ρούχο! Οταν τα κάνει χάλια το μωρό μούλιασμα σε λεκάνη με πράσινο σαπούνι και μετά πλύσιμο.

οταν πλενουμε τα ρουχα μας στο πλυντηριο ακομη και στους 90 βαθμους οι σκονες πλυσιματος επειδη ειναι χημικα προιοντα (εξου και οι φοβερες ιδιοτητες να διωχνουν λεκεδες η να μυριζουν παραδεισενια) αυτα μενουν επανω στα ρουχα και γι αυτο οταν τα βγαζουμε απο το πλυντηριο για να απλωθουν πρεπει οπωσδηποτε να πλενουμε τα χερια μας διοτι τα χημικα τους περνουν στο δερμα μας.

Δεν είμαι ειδικός... διαβάζοντας όμως το παραπάνω μου δημιουργήθηκε η εξής απορία: αν δεν κάνει να τα πιάνουμε, τι γίνεται όταν τα φοράμε? Μήπως είναι λίγο υπερβολικό αυτό? Τόσα ξεβγάλματα περνάνε τα ρούχα.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

.. Βασικά εγώ θα σας μιλήσω ώς πιό .. "ειδική" σε θέματα πλυσίματος μιας και έχω καθαριστήριο με το μπαμπά μου και απο τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου τριγυρνάω ανάμεσα στα Ariel και τα Skip :P

Λοιπόν, κατ' αρχήν τα ρουχαλάκια του μωρού καλό θα είναι ΓΕΝΙΚΑ για τον πρώτο χρόνο να πλένονται στους 60 βαθμούς και να απλώνονται ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΠΛΕΥΡΑ (!) έτσι ώστε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ εάν πέσει επάνω να μην έρθει σε επαφή με το δερματάκι του. Φυσικά όπως τα είπατε κι εσέις σιδέρωμα απο την ανάποδη και μετά απο την καλή, με υψηλή θερμοκρασία στο σίδερο μπόλικο ατμό κλπ κλπ κλπ ..

Για τη σκόνη φυσικά καλύτερο είναι το Αρκάδι ή το Προδέρμ (είτε σε σκόνη είτε σε υγρή μορφή) αλλά ΠΑΝΤΑ σε ΜΙΚΡΕΣ ποσότητες έτσι ώστε να φεύγει η σκόνη με τα ξεβγάλματα. Δε χρειάζονται τη σκόνη τα ρουχαλάκια του βλασταριού μας αλλά το νεράκι και μάλιστα μπόλικο!

Για το μαλακτικό, προτείνω μόνο το Προδέρμ το οποίο κάνει τα ρουχαλάκια πιο μαλακά και πιο εύκολα στο σίδερο. Μισό καπάκι για μια πλύση είναι αρκετό.

Και για εσάς που ανησυχείτε για το μαλακτικό, έχω να σας πώ ότι στα μαιευτήρια χρησιμοποιούν ΤΟΝΟΥΣ μαλακτικό για να μυρίζουν τα ρούχα και οι πετσέτες όμορφα .. Προσωπικά εγώ στην πρώτη μου γένα στο μαιευτήριο "Μητέρα" παρατήρησα ότι πετσέτες που μου έφερναν για προσωπική χρήση (που τις χρησιμοποιούσα ΜΟΝΟ για τα χέρια μου διότι γενικά σιχαίνομαι [έχουν δεί εμένα τα ματάκια μου .. :? ] :!: ) καθώς επίσης ΚΑΙ το κορμάκι της μικρής, ΚΑΙ το σεντονάκι της αλλά ΚΑΙ το σεντονάκι που είχαν στο πυρέξ (το "κρεββατάκι" με τα ροδάκια που φέρνουν το μωρό :P ) είχαν ακριβώς την ίδια μυρωδιά!! Και μάλιστα ήταν πραγματικά ΠΟΛΥ έντονη με αποτέλεσμα πολλές φορές να βγάζω το κορμάκι της μικρής και να την τυλίγω με δικά μου σεντονάκια διότι δεν άντεχα :wink:

Γενικά αυτό που πειράζει τα ρούχα και φυσικά το περιβάλλον είναι η ποσότητα .. μη βάζετε πολλή σκόνη στο πλυντήριο νομίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο καθαρίζουν τα ρούχα πιο καλά! Αντίθετα! Η πλεονάζουσα σκόνη ή το υγρό κολλάει στις ίνες των ρούχων και μετά δεν φεύγει εύκολα! Θα πρέπει να γίνουν 2 ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ πλύσεις ΧΩΡΙΣ ΣΚΟΝΗ Η ΜΑΛΑΚΤΙΚΟ (!!!) για να πείτε ότι τώρα πλέον είναι εντάξει το ρούχο.

Και το μαλακτικο.. 1 καπάκι είναι ΥΠΕΡαρκετό για ένα γεμάτο πλυντήριο! Είτε είναι 5 κιλών, είτε 8 κιλών, είτε παραπάνω. Εγώ στο μαγαζί που έχω πλυντήριο επαγγελματικό 30 κιλών βάζω για έναν ολόκληρο κάδο 1 μεζούρα σκόνη πλυσίματος και 1,5 (και πιο λίγο) καπάκι μαλακτικό!

Επίσης, το θέμα δεν είναι να μυρίζουν τα βρεφικά ρούχα! Το θέμα είναι να πλένονται σε υψηλή θερμοκρασία στο πλυντήριο (60 βαθμοί τουλάχιστον!) για να σκοτώνονται τα μικρόβια και να γίνονται πιο μαλακά και πιο εύκολα στο σίδερο!! Μη φοβάστε την υψηλή θερμοκρασία στο πλυντήριο. Τα βρεφικά είναι φτιαγμένα να αντέχουν πολύ περισσότερο απο τα άλλα ρούχα! Εγώ έχω κορμάκια και ρουχάκια απο τη μικρή που τα έπλενα στους 90 βαθμούς και θα τα ετοιμάσω το Νοέμβρη για τον υιό :wink:

Αυτά απο εμένα και ελπίζω να σας βοήθησα κάπως .. :oops:

Θεοδώρα : 31/03/2006 , Νικόλας : 25/11/2008

All I ever wanted..All I ever needed is here in my arms!!

Thank you Roger Waters for bringing this AMAZING show in Greece .. Ευχαριστούμε !!

Δεν είμαι ειδικός... διαβάζοντας όμως το παραπάνω μου δημιουργήθηκε η εξής απορία: αν δεν κάνει να τα πιάνουμε, τι γίνεται όταν τα φοράμε? Μήπως είναι λίγο υπερβολικό αυτό? Τόσα ξεβγάλματα περνάνε τα ρούχα.

ετσι ειπαν καποιοι φερομενοι ως ειδικοι σε μικροβιολογικα και λοιμωξεις..δεν το βρισκω παραλογο τουλαχιστον στο σημειο οπου για να βγαινουν απο το πλυντηριο και να εχουν τις εντονες μυρωδιες σαφως και καποιο συστατικο (χημικο προφανως) υπερισχυει και παραμενει.. προσωπικα πιστευω οτι αποκλειστικα το σιδερωμα δινει το τελικο χτυπημα στα παλιομικροβια..

και τωρα μεταξυ μας.. οι γονεις μας (τουλαχιστον οι δικοι μου) και οι γιαγιαδες μας που μας τα επλεναν απλα με νερο και σαπουνι (με επικρατεστερο το πρασινο) μας οδηγησαν σε αλλεργιες η αποκτησαμε προβληματα? Ουσιαστικα ολα αυτα τα νεα χημικα προιοντα και τα δηθεν cotton υφασματα κανουν ζημια στα μωρακια.

By the way σημερα ειδα στην τηλεοραση και εναν γιατρο σε αμερικανικη εκπομπη ο οποιος εξηγουσε πως τα αντιβακτηριακα σαπουνια μπορουν να προκαλεσουν περισσοτερα προβληματα απο οτι να λυσουν σε ενηλικες κια κυριως παιδια διοτι η τακτικη χρηση σκοτωνει τα καλα βακτηρια που προστατευουν τον οργανισμο μας απο τα βακτηρια -εισβολεις του περιβαλλοντος οπου επιτρεπουν στα τελευταια να επικρατουν πανω στον οργανισμο μας και να εχουμε ολες αυτες τις αλλεργιες και τα δερματικα προβληματα..

και οπως ειπα..η καθε μια μας πραττει και θα πραττει οπως νομιζει, βολευεται και ανεχεται το δερματακι του μωρου της..

Διαφημίσεις

• 2 χρόνια μετά...

Και εγω κοριτσια προδερμ σκονη απο την αρχη...μετα τους 3 μηνες ξεκινησα και το μαλακτικο επισης προδερμ...Μην το φοβαστε ειναι ειδικα σχεδιασμενα για τα βρεφικα ρουχα...

Εμεις πάλι βάζουμε σόδα ειδική για το πλυντηριο και κάνουμε μια πλύση....

Ξέρετε αν η πρέσσα θα μου αποστειρώνει τα ρουχαλάκια???? Ξέρετε επειδη τα πατάς μόνο απο την μια μεριά τα ρούχα...γιαυτο ρωτάω....

υπαρχει ενα ειδικο υγρο για να απολυμαινει τον καδο (στην ελλαδα δε ξερω αν υπαρχει) το βαζεις 4 φορες το χρονο στους 60 η 90. εγω βαζω κ μια πλυση με σοδα και ξυδι στους 90 καθε 10 μερες

gzV6p2.png5zNwp2.png

μπεμπα σε περιμενουμε 03.11.2010!

:shock: Α ρε καημένε πλανητάκο μου τι τραβάς!!

Για τον πλανητάκο μας μην ανησυχείς!! Και να τον καταστρέψουμε ολοσχερώς,αυτός θα βρει τρόπο να ανακάμψει!Μπορεί να του πάρει βέβαια κάποια εκατομμύρια χρόνια αλλά θα ανακάμψει!Απλά εμείς δε θα είμαστε εδώ να το δούμε!Και με το "εμείς" εννοώ την ανθρωπότητα:roll::confused::D

Για τον πλανητάκο μας μην ανησυχείς!! Και να τον καταστρέψουμε ολοσχερώς,αυτός θα βρει τρόπο να ανακάμψει!Μπορεί να του πάρει βέβαια κάποια εκατομμύρια χρόνια αλλά θα ανακάμψει!Απλά εμείς δε θα είμαστε εδώ να το δούμε!Και με το "εμείς" εννοώ την ανθρωπότητα:roll::confused::D

Ναι, δίκιο, καταστρέφουμε τις συνθήκες που μας επιτρέπουν να επιβιώνουμε.. ο πλανήτης μια χαρά θα είναι και χωρίς εμάς..

Για να επαναφέρω το θέμα... η δική μου συμβουλή είναι να πλένετε τα πάντα στους 30-40 βαθμούς, να μην βάζετε άσκοπα πλυντήρια(και μάλιστα στους 90) για να το καθαρίσετε(!!!) και γενικά μην τρελαίνεστε!

Δηλαδή θα απολυμάνετε το πλυντήριο για να βάλετε ρούχα με λάσπες μέσα.. Ας κάνουμε μια προσπάθεια να σωθούμε όλοι!

Nothing you would take... Everything you gave...

ο αντρας μου ειναι μαγειρας.δουλευει σε κουζινα 12 ωρες τη μερα.νομιζεις οτι απο τα ασπρα ρουχα που τους επιβαλλεται να φορανε φευγει το τηγανισμενο μαγειρεμενο λαδι και τα λοιπη στους 30 βαθμους?δε νομιζω!στους 90 και ΑΝ!πρεπει να μουσκεψουν στη χλωρινη 2-3 ωρες πρωτα!οι σαλτσες και τα λαδια τα μαγειρεμενα που εχουν μεινει κ ωρες πανω στο ασπρο ρουχο δε φευγουνσ τους 30!:mrgreen:

gzV6p2.png5zNwp2.png

μπεμπα σε περιμενουμε 03.11.2010!

εγω λεω να κανουμε μπανιο μια φορα το χρονο και να φοραμε φυλα συκιας :rolleyes:

Δεν έχω κάτι να απαντήσω σε αυτό.

Ναι, μπορούμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα για να βοηθήσουμε τον πλανήτη όπως να μην βάζουμε άδεια πλυντήρια στους 90 βαθμούς κάθε 10 μέρες. Αν αυτό σου φαίνεται τόσο παράλογο όσο το να σου πρότεινα να φορέσεις φύλλο συκής, δεν έχω κάτι να απαντήσω, ειλικρινά.

Nothing you would take... Everything you gave...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...