Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ μαιευτήρια γυναικολόγοι κλινικές

Recommended Posts

Το διαβαλκανικό ανήκει στον ίδιο όμιλο με το Ιατρικό Αθηνών... περίπου τα ίδια έχω ακούσει και για το δεύτερο...

Οταν χρειαστηκε να κανω 4 ραμματα στο δαχτυλο του χεριου μου στο Ιατρικο του Φαληρου τον Νοεμβριο, ηταν μεν ολοι ευγενεστατοι αλλα ειχα την εντυπωση οτι καναν ευρω τα ματια τους!!! Μου πηραν 120 € :shock::shock::shock: και μαλιστα στην πρωτη αλλαγη για ενα κομματακι γαζας κι ενα λευκοπλαστ 25 €.

Φυσικα τις υπολοιπες αλλαγες τις εκανα μονη μου. Περιεργως ομως δεν μου πηραν τιποτα οταν μου τα κοψανε. :?:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 618
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Τη σουίτα δεν την είδα είχε κοπέλα μου είπαν :cry:

Αλήθεια... το βράδυ που έμεινες σουίτα επειδή δεν είχαν δωμάτιο το πλήρωσες σαν σουίτα ?? Και κάτι άλλο που σκεφτόμουν... αν εγώ θέλω μονόκλινο και δεν έχει τίποτα ούτε λουξ ούτε τίποτα τίποτα θα με πάνε σε τρίκλινο ή δίκλινο? Και θα πληρώσω σα να είμαι σε μονόκλινο?

Ξέχασα να τις ρωτήσω αν ξέρει κάποια ας μου πει :oops:

Συνήθως (δεν ξέρω αν ισχύει και στο γένεσης) σε ό,τι δωμάτιο μείνεις ή αναγκαστείς να μείνεις ... αυτό πληρώνεις...

Στο Μητέρα που γέννησα εγώ, ήθελα 4κλινο οικονομικό. Τις πρώτες 2 μέρες δεν είχαν και με βάλαν σε 4κλινο κανονικό και μετά με πήγαν για άλλες 2 στο οικονομικό. Στον λογαριασμό πλήρωσα 2 μέρες για 4κλινο κανονικό και 2 για οικονομικό...

Φαντάζομαι το ίδιο ισχύει παντού...

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

Δηλαδή αν έχει μόνο σουίτα άδεια θα πληρώσω τη σουίτα? :oops: demi για πες εσύ που έμεινες εκεί...

Εμ!!!! εγώ γιατί λες ότι αγχώνομαι τόσο καιρό που θα έχει πολλές γέννες εκεί Ιούλιο - Αύγουστο... (το λένε οι γιατροί!!!) και λέω ότι δεν θα βρίσκουμε δωμάτια και θα μας βγει ο κούκος αϊδόνι;;;;;

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

Οχι Νικη πληρωσα μονοκλινο λουξ.απο αυτο που ζητας μονο σε ανωτερη θεση σε βαζουν και πληρωνεις αυτο που ζητησες...τι με νοιαζει εμενα αν δεν εχουν μονοκλινο?τι παει να πει οτι θα με βαλουν σε 4 κλινο???

πληρωσα το μονοκλινο ετσι οπως ειχα συμφωνησει..

οντως το καλοκαιρι ιδιως πριν τον 15Αυγουστο γινετε χαμος..

τις βαζουν ολες για γεννα για να πανε διακοπες.......

Διαφημίσεις

Και στη χειρότερη που δεν έχουν? Γιατί εγώ θέλω Μονόκλινο α... αν δεν έχει μονόκλινο α - λουξ - σουίτα άδεια???

Πάντως αφού πληρώνεις αυτό που έχεις συμφωνήσει πάλι καλά !!!

Όταν παίρνω...γεμίζουν τα χέρια μου. Όταν δίνω, γεμίζει η ψυχή μου...

Δεν ξερω τι γινετε τοτε.....παντως μην αγχωνεσαι τοσο πολυ..ολα σε σενα πια θα τυχουν????????παντα εχουν διαθεσιμα δωματια .δεν θα γινει πια και ο κακος χαμος οταν γεννησεις εσυ.μην με ξεχασεις ..θα περιμενω τηλ.οταν με το καλο....

Απ΄οτι ξερω πληρωνεις αυτο που εχεις ζητησει... Δηλαδη αν ζητησεις 6κλινο και εχει μονο 2κλινα εσυ θα πληρωσεις εξακλινο.. Δεν εισαι υποχρεωμενη να πληρωσεις για ενα δωματιο που δεν εχεις ζητησει.. Αυτοι ειναι υποχρεωμενοι να εχουν δωματια αλλιως να μην δεχονται τοσο κόσμο και να τα κρατανε αδεια..

Αν δεις στο λογαριασμό σου κατι τετοιο τους κανεις μια φασαρια και πληρωνεις αυτο που πρέπει..

Μια φιλη μου στο Ιασω ζητησε 6κλινο... επειδη γινοταν πανικος οταν γεννησε επμεινε όλες τις μερες σε 2κλινο .. Αυτη καθημερινα τους ελεγε οτι επιθυμει να μεταφερθει. Στο τελος πήγαν να της χρεωσουν το 2κλινο αλλα δεν τους περασε.. Πλήρωσε 6κλινο τελικα.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Γέννησα πέρσι στο Γένεσις και προσωπικά έμεινα ευχαριστημένη μόνο από τον γιατρό μου.

Δεν είμαι περίεργη αλλά η συμπεριφορά κάποιων ανθρώπων εκεί μέσα είναι απαράδεκτη σε βλέπουν μόνο για χρήμα.

Το μωρό μπήκε στην εντατική και ενώ μπορούσε να βγει από εκεί σε 2 μέρες βγήκε σε 5 (θέλανε να τον κρατήσουν 10) και αυτό με παρέμβαση του γιατρού μου και κάποιων άλλων ανθρώπων που με πληροφόρησαν ότι είναι πολιτική της κλινικής για να παίρνουν χρήματα.

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Διαφημίσεις

στείλε τα με πμ σε όποια κοπέλα ενδιαφέρεται ή έχει πεί ότι θα γεννήσει εκεί.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Όποια κοπέλα ενδιαφέρεται θα της τα στείλω.... μη μας κλείσουν και μέσα για δυσφήμιση

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

• 1 month later...

Αυτό κατά λάθος το εγραψα χθες σε κλειστό θέμα. Τώρα το βάζω εδώ.

Προς όλες τις μέλλουσες μανούλες _ ειδικά για τα κορίτσια απο Θεσσαλονίκη

Σας γράφω κάποια σημεία όπου πρέπει να προσέχετε γιατί όλα πλέον τα έχουν κάνει εμπόριο

1. Προσοχή στις αιματολογικές εξετάσεις που κανετε στο ΙΚΑ. Οταν στον 5 μήνα έκανα αιματολογικές στο ΙΚΑ καλαμαριάς μου διεγνωσαν ουρολίμοξη και η γιατρός μου έδωσε αντιβίωση. Σκεφτικά να κάνω την επόμενη μέρα επαναλιπτική εξέταση ούρων σε ιδιωτικό εργαστήριο και δεν είχα τίποτα. Ξερετε την απάντηση της μικροβιολόγου στο ικα όταν πήρα τηλ. να την ενημερώσω ?

Εντάξει κοπέλα μου μπορεί να μπερδέυτηκε το δείγμα σου με το δείγμα καποιας γιαγιάς, τι να κάνουμε τώρα !!!!

2. Ξεκαθαρίστε απο την αρχή με τον γυναικολόγο σας την αμοιβή του και την κλινική που μπορεί να σας ξεγεννήσει και που θέλετε εσείς .

Ξέρατε ότι (τουλάχιστον εδώ στη Θεσσαλονίκη) οι γυναικολόγοι έχουν ένα συγκεκριμένο στόχο "γυναικών" που πρέπει να πανε στη κλινική με την οποία συνεργάζονται έτσι ώστε να τύχουν ταξίδι, μπλέντερ, καφετιέρα Πως λέμε "στόχο πωλήσεων" εταιρίας ;

3. Προσοχή στις χρεώσεις όταν βγείτε απο την κλινική (χρεώνουν και τις σερβιέτες) Ελέξτε σχολαστικά τα τιμολόγια τους (θα μου πείτε εκείνη την ώρα το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να φύγετε απο κει)

Μου είχαν χρεώσει μονάδες τηλεφώνου όταν έγω ούτε καν άγγιξα το τηλεφωνο.

4. Να ζητήσετε τα φάρμακα που λαμβάνεται όσο είστε στο ιδιωτικό νοσοκομείο να σας τα γράψουν μέσο του ικα. Σου τα χρεώνουν στο τιμολόγιο και μετά τα εισπράτεις απο το ικα. (στη Γενική σου κρατάνε τα αυτοκόλλητα και σου τα δίνουν όταν βγαίνεις. Μετά τα πάς στο ΙΚΑ οπου εισπράτεις το ποσό) Εάν χρειστεί το μωρό καποιο εμβόλαιο μετά την γέννα και αυτό μπορείτε να το πάρετε μέσο Ικα.

5. Η μπέμπα μας στη δευτερη μέρα μετά την γέννα έπαθε άπνοια. Αφού της κάναν ένα σωρρό εξετάσεις (τις οποίες χρεώσαν εξτρά φυσικά και με το παραπάνω) δεν της βρήκαν κατι και δεν μπορούσαν να μου πούν απο τι προήλθε. Τότε ζήτησα να την μεταφέρουν άμεσα στο Ιπποκράτειο οπως και έγινε. Την μεταφορά της απο την Γενική στο Ιπποκράτειο (περίπου 8 λεπτά) μας την χρεώσαν 230 ευρώ. Την αιτία της άπνοιας δεν μου την είπαν ποτέ στη Γενική γιατί δεν θέλαν να εκθέσουν τον συνεργάτη γυναικολόγο τους, που έκανε "πατάτα" . Εάν γεννήσετε σε ιδιωτική κλινική και (χτύπα ξύλο) παρουσιαστεί κάτι στο μωρό(ακόμα και ίκτερο) ζητήστε να το μεταφέρουν στο ιπποκράτειο άμεσα.

6. Ζητήστε απο τις μαίες μετά την γέννα να μη ταιζουν το μωρό πριν το φέρουν σε σας κάθε φορά γιατι είναι πολύ σημαντικό να ρουφάει απο το στίθος σας και ας μην έχει γάλα.

Να ενημερωθούν οι συγγενείς -επισκεπτες να μην έρθουν σε σας για "καφέ" και κουτσομπολιό γιατί η λεχονα χρειαζεται ηρεμία και ξεκούραση και να περνάει χρόνο με το μωρό της πιο πολύ απ'όλα.

Ιστορικό

Πηγά στη κλινική για να κανω ένα καρδιοτοκογράφιμα ρουτίνας στις 8 το βράδυ και είδαν ότι η καρδιά του μωρού χτυπούσε δυνατά. Ενημερώθηκε ο γιατρός που ήρθε αμεσα και μου είπαν ότι θα πρέπει να εισαχθώ για γέννα γιατί αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Με ετοιμάσαν, μου βάλαν ορό και περιμεναν. Την άλλη μέρα το πρωί στις 11 σπάσαν τα νερά μου αλλά η γέννα δεν προχωρούσε γιατί η διαστολή ήταν μηδέν. Περιμέναν την εξέληση του "θεάματος" μέχρι τις 4 το απόγευμα και μονό τότε με βάλαν στο χειρουργείο για καισαρική. Το καημένο μωρό στη προσπαθεια της να ετοιμαστεί για "έξοδο" είχε σφηνώσει ο ώμος της στην αριστερή πλευρά της λεκάνης και πάλευε εκεί απο βραδύς αλλά αυτό δεν φαινόνταν στον υπέρηχο.

Μετά απο μέρες έμαθα απο την αξιόλογη ΔΡ. Αναστασιάδου απο την εντατική παιδιατρική του Υποκρατείου ότι σε τέτοιες περιπτώσεις (οπως και σε περιπτώσεις περιτίλιξης ομφαλίου λώρου) πρεπει νά γίνει άμεσα καισαρική για εξαγωγή του μώρου (και όχι μετά απο 8 ώρες) έτσι ώστε να μη υπάρξει φόβος πνιγμού. Τέλος καλό όλα καλά . Μετά απο 10 μέρες εξετάσεων πήραμε την Λιλα σπίτι μας.

Τώρα την επόμενη φορά (πρώτα ο θεός) είμαι αποφασισμένη να γεννήσω στο Ιπποκράτειο η στο Παπαγεωργείου.

5Fhvp3.pngeVNwp3.png

ναι και εγω αν κανω ποτε αλλο παιδι στο νοσοκομειο θα παω..

Ιπποκρατειο μου ειπαν το βελτιωσαν παρα πολυ.απλα πρεπει να βρουμε γιατρο που να ειναι στο Ιπποκρατειο..η στο παπαγεωργιου..

αυτο ειναι το ζορι ..

αλλιως δεν ξερω πως γινεται.εμενα θα ειναι και η 2 καισαρικη οποτε ραντεβουδακι θα κλεισουμε..

λεμα τωρα ΑΝ μεινω ξανα εγκυος..

• 6 months later...

Καλησπερα σε ολες.Λοιπον εμαθα κατι πολυ καλο για την κλινικη Γαληνος στη Θεσσαλονικη.Εφαρμοζουν ενα νεο συστημα οπου για φυσιολογικο τοκετο,μενεις μονο δυο μερες στην κλινικη και εν συνεχεια εχεις για τις επομενες επτα μερες μια μαια η οποια ερχετε στο σπιτι σου για να σε βοηθησει και να σε συμβουλευσει σε οτι χρειαστεις.Και ολα αυτα βεβαια με τα μισα λεφτα απο οτι αν εμενες 4 μερες.Το εχει εφαρμοσει καποια ή γενικα εχει καποια πληροφορια παραπανω?Την κορουλα μου την γεννησα στη Γενικη Κλινικη,και αν και ειμαι πολυ ευχαριστημενη απο εκει,θα με ενδιεφερε να ακολουθησω αυτη την τακτικη-τη θεωρω πιο ανθρωπινη...

Διαφημίσεις

Καλησπερα κουκλα ,

πολυ ωραιο συστημα οντως αυτο που εφαρμοζεται , ομως η παραμονη στο νοσοκομειο ή στην κλινικη για 4ημερο αφορα περισσοτερο το νεογνο και οχι τη μητερα , θελουνε δηλαδη να περασει οπωσδηποτε ενα 4ημερο απο τη γεννηση ωστε να απομακρυνθει ο κινδυνος να παρουσιασει ικτερο το μικρουλι , οποτε αντι να φυγει η μητερα και να μεινει το μικρο εκει εφαρμοστικε ο γυρησμος στο σπιτι να γινεται μετα απο 4 μερες για να γυρησουνε και οι 2 μαζι . Μας το ειχε πει ο γιατρος μας αυτο σε καποια φαση οταν ρωτησα ποσες μερες θα παραμεινω στο νοσοκομειο . :):D φιλακια

ΓΕΝΝΗΣΕ ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΕΤΣΙ ...Πραγματικα στην αρχη λιγο μου φανηκε παραξενο αλλα εντελει ολα ηταν παρα πολυ καλα.

Γεννησε φυσιολογικα (επειτα απο 20 ωρες)ο γιατρος ηταν απο Ρωσια(Ρωσοποντιος τελος παντων )αλλα ηταν καταπληκτικος και αψογος μαζι της..δεν εφυγε απο κοντα της ουτε λεπτο ...

την αλλη μερα πηρε το μωρο και πηγαν σπιτι τους :shock: ..πραγματικα επαθα σοκ..

η μαια ερχοταν καθε μερα για αρκετη ωρα και την βοηθησε παρα πολυ σε ολα.

πληρωσε 800 ευρω συνολο για ολα γιατρο - κλινικη και μαια.

αν θες την γνωμη μου ......θα το εκανα ανετα (αφου ξεπερασα την αρχικη δυσπιστια)

embryoyla η κλινικη λειτουργει-πηγα πριν μια βδομαδα εκει στο γιατρο μου.

demi πες μου σε παρακαλω,στον ΓΑΛΗΝΟ γεννησε η φιλη σου?Και για τον γιατρο που ειπες,δεν ειχε το δικο της γιατρο?Γιατι μου φανηκε απλα σαν να την ξεγεννησε ενας γιατρος-καλος μεν,ρωσος δε- που ανηκε στο προσωπικο της κλινικης.Και η αμοιβη γιατι περιλαμβανε και τον γιατρο μεσα?Δεν επρεπε να αφορα κλινικη-μαια?Δηλαδη θα πληρωνουμε και καποιον γιατρο της κλινικης (εκτος απο τον δικο μας που τον θελω οπωσδηποτε μαζι μου) σε τετοια περιπτωση?Δωσε μου λεπτομεριες...

Οχι κοριτσι μου...η φιλη μου διαλεξε αυτον τον γιατρο που παρεπιπτοντως επειδη εστειλα και μια φιλη μου ειναι παρα μα παρα πολυ καλος.

Στην διαδικασια της γεννας την ειχε σαν αδερφη του και την εμψυχωνε φοβερα.η κλινικη λειτουργει απλα ειναι λιγο σκοτεινη απεξω...

και πληρωσε 800 ευρω για ΟΛΑ!!!!!!!

Ειναι πολυ ευχαριστημενη.Αν θες μαζεψε τις ερωτησεις σου για να την ρωτησω ξανα.ο αντρας της ερχεται καθε μερα εδω που εργαζομαι οποτε οτι θελεις το ρωταμε.

και παρελειψα να σου πω οτι μονο ο Γαληνος το κανει αυτο..καμμια αλλη κλινικη..ο γιατρος αυτος εχει ιατρειο στο Ρετζικη και στο κεντρο οποτε οπου σε βολευει πας..

βεβαι αμοπρεις να ρωτησεις στον Γαληνο ποιος αλλος γιατρος συνεργαζεται με αυτον τον τροπο μαζι τους.

στο ιατρει στο ρετζικη κανουν και ανωδυνο τοκετο και διαφορα προγραμματα για τις εγκυμονουσες..εχει ενδιαφερον το θεμα.

Το Παπαγεωργίου με κάνει να νιώθω πολύ ασφαλής γιατί είναι καλό νοσοκομείο, με καλές εγκαταστάσεις και 1 λεπτό από το σπίτι μου.Δυστυχώς όμως η γιατρός μου δεν κάνει γέννες εκεί. Για Ιπποκράτειο ούτε να το σκέφτομαι δε θέλω, οπότε μας βλέπω στο Γένεσις σε μονόκλινο γιατί θέλω και την ησυχία μου και όχι πολλές επισκέψεις..

Όσον αφορά τα δωμάτια αν ζητήσετε πχ τρίκλινο και σας βάλλον αναγκαστικά σε μονόκλινο επειδή δεν έχουν,δεν είστε υποχρεωμένες να πληρώσετε τη διαφορά εκτός κι αν ζητήσετε να παραμείνετε στο μονόκλινο όταν θα υπάρχει διαθέσιμο το δωμάτιο που ζητήσατε. Τώρα προσοχή γιατί μπορεί να σας ζητήσουν (ή μάλλον στο σύζυγό σας) να υπογράψετε χαρτί οτι γνωρίζετε τη διαφορά και δέχεστε να την πληρώσετε. Αν δε δέχεστε να τους το πείτε.

Και όντως καλό είναι να κοιτάτε το τιμολόγιο φεύγοντας γιατί τα λάθη εκτός από εσκεμμένα είναι και ανθρώπινα.Είχα ακούσει περίπτωση που η ασθενής έπαιρνε φάρμακα και τα έδωσε στις νοσηλεύτριες για να μη δίνουν τα δικά τους, αλλά αυτό δεν μεταφέρθηκε σωστά στην κοπέλα που έκανε τις χρεώσεις στον υπολογιστή κι έτσι η γυναίκα στο τέλος πλήρωσε για τα δικά της χάπια!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...