Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πρέπει να μειωθούν τα δίδακτρα των ιδιωτικών

Recommended Posts

Αυτό που αδυνατείς να καταλάβεις είναι ότι υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που για πολλούς και διάφορους λόγους δεν θεωρούν ούτε όνειρο ούτε στόχο το να στείλουν το παιδί τους σε ιδιωτικό σχολείο.

Επίσης, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που σε περίοδο κρίσης, όταν τα εισοδήματά τους μειώνονται, κοιτάνε να προσαρμοστούν οι ίδιοι στις καταστάσεις (π.χ. με το να μειώνουν τα έξοδα του σχολικού όπως προαναφέρθηκε), κι όχι με το να ζητάνε να μειωθούν οι μισθοί απλών υπαλλήλων, για να μπορούν εκείνοι να στέλνουν το παιδί τους στο πιο ακριβό σχολείο που υπάρχει.

Και τέλος, το Ε9 σου ποσώς με απασχολεί, η αγένειά σου όμως και η ευκολία με την οποία αποδίδεις χαρακτηρισμούς δεξιά κι αριστερά σαφώς με ενοχλεί. Κι αυτή δυστυχώς δεν τη διορθώνει κανένα σχολείο, ούτε δημόσιο ούτε ιδιωτικό.

Δεν καταλαβαίνω γιατί εκνευρίζεσαι, δεν βρίσκω το λόγο να θυμώνεις.Μήπως αυτός που θα έπρεπε να προσβληθεί θα ήμουν εγώ?Αλλά δεν το έκανα, ούτε θα το κάνω, γιατί πολύ απλά εγώ απάντησα με σαφήνεια σε όσες αοριστίες έθεσες και μαλιστα προς εμένα, όχι γενικότερα.Δεν θα προσπαθήσω να συνδιαλεγώ μαζί σου, γιατί δεν μιλάμε την ελληνική γλώσσα τό ίδιο καλά.Προσπάθησα να σου δώσω να καταλάβεις άνωθεν, αλλά δυστυχώς δεν το αντιλήφθηκες.Και για το ποιος προσβάλλει τον άλλον, αυτό είναι άλλο ζήτημα...διαβάζοντας όλα τα post των φίλων εδώ μέσα κάποιος μπορεί να διακρίνει... :0

Λίνα1979

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 235
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δεν έχετε καταλάβει ότι η αντίρρηση δεν έγκειται στο αν στέλνετε τα παιδιά στο ιδιωτικό ή όχι. Έγκειται στο ότι κάποιος ζήτησε να μειωθούν οι μισθοί των απλών υπαλλήλων του σχολείου (που παίρνουν 700-800 ευρώ), για να μπορεί να στέλνει τα παιδιά σε ένα από τα ακριβά ιδιωτικά σχολεία. Το απλούστατο που λέμε είναι ότι είναι κρίμα να ζητάς να πάρεις άλλους στο λαιμό σου (γιατί κι αυτοί απλοί υπάλληλοι είναι), όταν έχεις την επιλογή να πας σε πιο φτηνό ιδιωτικό ή ακόμη και σε δημόσιο. Είναι τόσο δυσνόητο ή παράλογο αυτό που λέμε;

Ε κοιταξε να δεις. Δεν θα μας βγαλεις και καθυστερημενες :!:

-Δεν καταλαβαινεται...δυσνόητο..παράλογο... Τι ειδους απαξιωτικο ποστ ειναι παλι αυτο?

Για στάσου!

Πολυ καλα καταλαβαινουμε. Δεν μπορουμε να εχουμε αποψη?:confused:

Οσο για το να μειωθουν οι μισθοι των υπαλληλων των ιδιωτικων μια κοπελα και μονο το ανεφερε και την "κράξαμε". Περσινα ξινά σταφυλια.

Όλα είναι μια ιδέα...

Συγνώμη που ακριβώς είπε κάποιος για τα αρνητικά των ιδιωτικών σχολείων;;

------------------------------------------

Προφανως ειναι θεμα πρεστιζ !!!

τα σχολεια που ειδα εγω και που πηγαινει η μεση αστικη ταξη ειναι πολυ χειροτερα απο το οποιοδηποτε δημοσιο σχολειο.

Κτηριακα ειναι απαραδεκτα, να μην πω για τους χαριστικους βαθμους που μπαινουν και ως παραδειγμα εχω παιδι που δεν μπορουσε να ανταπεξελθει στου ρυθμους του δημοσιου και πηγε σε ιδιωτικο!!!

!

Εγω δεν θα πηγαινα ποτε το παιδι μου σε ενα ιδιωτικο επειδη δεν μπορει να ανταπεξελθει στους ρυθμους του δημοσιου.

Το οτι δεν στελνω τα παιδια μου σε ιδιωτικο εχει να κανει με συγκεκριμενη αποψη που αποκομισα κοιταζοντας συγκεκριμενα σχολεια και που μπορουσα τουλαχιστον τοτε που κοιταζα να τα καλυψω οικονομικα.

!!

Εγώ πάλι που δούλεψα ως εκπαιδευτρια σε ιδιωτικό ΙΕΚ είχα οδηγίες να μην κόβω μαθητές, να βάζω βαθμούς και να μην ''μαλώνω'' τα παιδιά

Ο διευθυντης τη πρώτη μερα μας είπε ''Με στοργή και προδέρμ!''

Επίσης οι βαθμοι που έδινα ελέγχονταν από τον τομεάρχη και ''διορθώνονταν''....

ο μικρότερος που μας επέτρεπαν να βάζουμε ήταν το 9 και αυτό μόνο σε περίπτωση που το γραπτο άξιζε πραγματικα για 2-3-4... σε όλες τις άλλες περιπτώσεις 10+ για να μη κόβεται κανένας:twisted::twisted:

να πω κι εγω με τη σειρα μου οτι πολλες φορες σκεφτηκα να στειλω τα παιδια μου σε ιδιωτικο και να τυχουν καλυτερης μεταχειρησης....

και φυσικα οπως μεγαλωσα εγω και ΤΟΣΟΙ αλλοι σε δημοσια σχολεια ετσι θα μεγαλωσουν και τα παιδια μου...τα ιδιωτικα δεν ειναι πανακεια....

Δλδ το νταβατζή πάνω από το κεφάλι μας τον θέλουμε σίγουρα, απλά του ζητάμε να μας δείξει λίγη κατανόηση στις δύσκολες μέρες που περνάμε...

αλλά επειδή δε μου αρέσει ο χαρακτήρας που διαμορφώνεται στο ιδιωτικά σχολεία.Προτιμώ να έχει συμμαθητές του δικού μας βιωτικού επιπέδου, με τις ίδιες δυσκολίες ζωής κτλ κτλ.

Επίσης δε θα μου άρεσε να να νιώθει το παιδί μου ότι πληρώνει ο μπαμπάς και η μαμά για να μάθει γράμματα...

Καλύτερα να δει τη κατάσταση το παιδί μου όπως είναι στα αλήθεια από την αρχή παρά να μπει σε μία ''γυάλα'' και να βγει απότομα!....

...που στελνουν τα παιδακια τους σε ιδιωτικα αλλα πασχουν απο ελλειψη ΠΑΙΔΕΙΑΣ....

. Μαζέψτε τα λεφτά σας από τα ιδιωτικά δημοτικά (οκ εχουν καθαρότερες τουαλέτες αλλα μέχρι εκει..).

Μα δεν αναφέρομαι στα "προσγειωμένα" ιδιωτικά σχολεία, αναφέρομαι στα ΑΚΡΙΒΑ, βλέπε Μωραίτη, Κολλέγιο, Δούκα ...

''δεν ξέρω τι αξίζει πιο πολύ, η ειρήνη ή η αγωνία της ψυχής μας...'

Μετά την υγεία των παιδιών μου, για εμένα, ερχεται ως προτεραιότητα η μόρφωσή τους. Αυτό συνέβαινε κάποτε και στο σπίτι μου και αυτό θεωρώ ότι είναι σωστό. Δεν λέω αντικειμενικά σωστό, λέω σωστό για εμένα.

Θα έκοβα και εγώ ό,τι μπορούσα προκειμένου να πηγαίνει το παιδί μου σε σχολείο που με ικανοποιεί. Άλλη μαμά, αν είχε κάποια χρήματα που θα μπορούσε να διαθέσει, ίσως προτιμούσε να τα έβαζε στην τράπεζα ας πούμε.

Όλες οι επιλογές είναι σεβαστές, δεν μπορώ να κατακρίνω επειδή η επιλογή του άλλου είναι διαφορετική απο την δική μου.

Δεν θα ήταν άκομψο να έγραφε κάποια απο εμάς που στέλνουμε τα παιδιά μας σε ιδιωτικά σχολεία ότι δεν θέλουμε να τα στείλουμε σε δημόσιο επειδή 'μπλα μπλα μπλα μπλα'....? Υπάρχουν ένα σωρό λόγοι που περνάνε απο το μυαλό μου αλλά δεδομένου ότι κάποιοι γονείς στέλνουν τα παιδάκια τους σε δημόσιο, δεν θα το έκανα. Και καμιά άλλη κοπέλα σε αυτό το τόπικ δεν το έκανε.

Αντιθέτως όλο διαβάζω για τα 'ασχημα' του ιδιωτικού...

Τα ξέρουμε λοιπόν και τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα που έχουν τα σχολεία που έχουμε επιλέξει για τα παιδιά μας. Τα όποια χρήματα μας μένουν, εκεί θέλουμε να τα διαθέσουμε θεωρώντας ότι κάνουμε το καλύτερο για αυτά.

Το αν εγώ έχω δέκα φιλιππινέζες, δέκα επιχειρήσεις και το παιδί μου πάει στου Μωραίτη, δεν αφορά κανέναν, και δεν σημαίνει ότι τα παιδιά μου θα τα τιμωρήσει 'ο Θεούλης' και θα τα κάνει ηλίθια επειδή είχαν την τύχη να μπορούν να τους προσφέρουν οι γονείς τους όλα αυτα.

Το να ξεσηκωθεί ένας εκπαιδευτικός επειδή κάποιος ζητάει μείωση απο το ιδιωτικό σχολείο το καταλαβαίνω . Το να ξεσηκωθεί ο ιδιοκτήτης του σχολείου, επίσης λογικό, το να ξεσηκωθεί ακόμη και ένας άλλος γονιός επειδή έτσι θα θεωρήσει ότι θα μειωθεί το επίπεδο του σχολείου, άντε , ας το δεχτούμε και αυτο.......αλλά να νευριάζει και να αντιδικεί κάποιος που στέλνει το παιδί του στο δημόσιο λέγοντας 'όχι, να μην ζητήσεις μείωση, αν δεν σου αρέσει να το πας και εσυ στο δημόσιο', κάτι άλλο δείχνει....

Απο την κορυφη ως τα νυχια το ποστ σου αψογο. Συμφωνω απολυτα με ολες τις τοποθετησεις σου.

Όλα είναι μια ιδέα...

Διαφημίσεις

Δεν θα επαναλάβω τις απόψεις μου για τα σχολεία. Αυτό που θα πω ως καταναλωτής αλλά και ως επικεφαλής πολυεθνικής, είναι:

ναι , πρέπει να ζητάμε μειώσεις τιμών, διδάκτρων κλπ, φτάνει αυτές να μην επηρρεάζουν την ποιότητα (παρά μόνο το κέρδος, ειδικά αν ξέρουμε οτι αυτό είναι πολύ μεγάλο).

Τη στιγμή που θα ξαναβρούμε το κριτικό πνεύμα για τα πάντα, που κάποιοι χάσαμε την εποχή της φούσκας και θα κάνουμε "challenge" τα πάντα, τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα. ;)

Missirlou τα αρνητικά σε σχολείο και τροπο διδασκαλίας όχι για νοοτροπίες.Επισης κάτι που ξεχνιέται πολυ εδώ είναι ότι πρέπει να διαχωρίσουμε την παιδεία απο την εκπαίδευση,άλλες έννοιες.

rQGhp3.png

Missirlou τα αρνητικά σε σχολείο και τροπο διδασκαλίας όχι για νοοτροπίες.Επισης κάτι που ξεχνιέται πολυ εδώ είναι ότι πρέπει να διαχωρίσουμε την παιδεία απο την εκπαίδευση,άλλες έννοιες.

το οτι η βαθμολογία είναι χαριστική, τα κτίρια χάλια, κλπ δηλαδη δεν είναι αρνητικά του σχολείου?

Για εμένα είναι.

Είπε κανείς ότι παιδεία και εκπαίδευση είναι το ίδιο ή εγώ σου έδωσα την εντύπωση ότι το έχω μπερδέψει?

Το ότι είσαι καθηγήτρια αγγλικών σου δίνει το δικαίωμα να πιστεύεις οτι γνωρίζεις καλύτερα τι πρέπει να μάθει ένας γονιός στο παιδί του?:confused:.

Αυτό δεν είναι άποψη για το αν πρέπει να μειωθούν τα δίδακτρα σε ιδιωτικά. Αυτό είναι ψευδαίσθηση ότι εσύ γνωρίζεις καλύτερα την κατάσταση της κάθε οικογένειας απο τον άμεσα ενδιαφερόμενο.

Τα νέα δεδομένα που ανέφερες εφαρμόζονται ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ για το σπίτι του καθενός. Συμβουλές για το τι θα κάνω στο παιδί μου και πού θα χρησιμοποιήσω τα λευτά , δεν ζήτησα!;)

Εσύ γιατί τα παίρνεις τόσο πολύ μαζί μου δεν έχω καταλάβει. Δεν άνοιξες εσύ το θέμα, δεν είσαι διαχειρίστρια, δεν σε ανέφερα πουθενά και εσύ έκανες μόνη σου quote στο ποστ μου από την αρχή. Τα off topic δεν ωφελούν πουθενα και κανέναν. Συγνώμη από τη θεματοθέτρια για το άσχετο ποστ.

Δεν έχω κάτι μαζί σου, με καμιά κοπέλα δεν έχω κάτι προσωπικό. Απαντώ σε ό,τι βλεπω και με ενδιαφέρει / αφορά. Δεν δέχομαι όμως να υποτιμάει κανείς τη νοημοσύνη , το ήθος μου ή τις προσπάθειες που κάνω για να μεγαλώσω τα παιδιά μου όπως θεωρώ εγώ σωστά.

Οφ τόπικ ήταν και η 'συμβουλή' ''' Μαζέψτε τα λεφτά σας από τα ιδιωτικά δημοτικά (οκ εχουν καθαρότερες τουαλέτες αλλα μέχρι εκει..)και κρατηστε τα για τα δημόσια ΑΕΙ και ΤΕΙ που θα περάσουν τα παιδιά εκτος Αθηνών και δεν θα υπάρχει σάλιο για πάνε''', παρ'ολα αυτα απλά σου απάντησα στον ίδιο τόνο που εσύ επέλεξες.;)

Διαφημίσεις

Κάθε φορά που ανοίγει ένα τέτοιο θέμα θα επανέλθει η συζήτηση για τα δημόσια v ιδιωτικά σχολεία. Ακούγονται τα ίδια και τα ίδια, τα οποία ανακεφαλαιώνω:

Οι γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά είναι ψωνάρες

Τα ιδιωτικά έχουν τα παιδιά σε γυάλα γιατί κάνουν παρέα με πλούσιους (αυτό βασίζεται στο αξίωμα ότι οι πλούσιοι είναι κακοί και οι φτωχοί είναι καλοί)

Τα ιδιωτικά βάζουν χαριστικούς βαθμούς

Και από το δημόσιο μπαίνεις μία χαρά στο πανεπιστήμιο

Αν τα χρήματα που δίνουμε στο ιδιωτικό τα δώσουμε στο παιδί στα 18 του θα είναι καλύτερα (αυτό το επιχείρημα είναι το πιο αγαπημένο μου, γιατί δείχνει ΟΛΗ τη διαφορά στη νοοτροπία)

Και δωρεάν να μου το έδιναν το Κολλέγιο, εγώ θα το πήγαινα στο δημόσιο της γειτονιάς (οποία υποκρισία).

Το μόνο που έχουν παραπάνω τα ιδιωτικά είναι καθαρότερες τουαλέτες (άσχετο αλλά ναι, η καθαριότητα είναι ένας σοβαρός λόγος να επιλέξω σχολείο)

Αναφέρω μόνο λίγα από αυτά που έχουν γραφτεί -όχι μόνο στο θέμα αυτό- και τα οποία παρουσιάζουν τους γονείς που επενδύουμε στην μόρφωση των παιδιών τους ως μία ομάδα ψωνίων ηλιθίων (όπως το είπε μία κοπέλα 'προφανώς είναι θέμα πρεστίζ'). Προφανώς λοιπόν.......

Αν αποδεχτούμε αυτή τη μείωση της προσωπικότητας και της νοημοσύνης μας, μήπως μπορείτε να μας επιτρέψετε να συζητήσουμε ένα θέμα που μας απασχολεί (μείωση των διδάκτρων) χωρίς να μας θυμίζετε πόσο λάθος είμαστε που δεν ακολουθούμε τις δικές σας επιλογές? Please!!!!!!!!!!!!!!!!!

Πραγματικα μΕ ΑΓΧΩΣΑΤΕ γιατι αυτα που προτεινεις για κοψιμο ειναι στα κομμενα!!!!πολυ αγχωθηκα. οταν θα πανε δημοτικο και θα θελουν αγγλικα και διαφορα τι θα κανουμε???

Για εμας τους φτωχομπινέδες ισχυουν άλλες περικοπές ..φαγητό , γιατροι, ρουχα δευτερο και τριτο χερι, ...θα τα καταφέρουμε...μη μασας! Και για τις ξενες γλωσσες ισως υπαρχουν οικονομικοτερες επιλογές απο το φροντηστηριο...βλεπουμε ...

p7z6p3.pngsQqep3.png

Κάθε φορά που ανοίγει ένα τέτοιο θέμα θα επανέλθει η συζήτηση για τα δημόσια v ιδιωτικά σχολεία. Ακούγονται τα ίδια και τα ίδια, τα οποία ανακεφαλαιώνω:

Τα ιδιωτικά έχουν τα παιδιά σε γυάλα γιατί κάνουν παρέα με πλούσιους (αυτό βασίζεται στο αξίωμα ότι οι πλούσιοι είναι κακοί και οι φτωχοί είναι καλοί)

Αν τα χρήματα που δίνουμε στο ιδιωτικό τα δώσουμε στο παιδί στα 18 του θα είναι καλύτερα (αυτό το επιχείρημα είναι το πιο αγαπημένο μου, γιατί δείχνει ΟΛΗ τη διαφορά στη νοοτροπία)

Και δωρεάν να μου το έδιναν το Κολλέγιο, εγώ θα το πήγαινα στο δημόσιο της γειτονιάς (οποία υποκρισία).

Το μόνο που έχουν παραπάνω τα ιδιωτικά είναι καθαρότερες τουαλέτες (άσχετο αλλά ναι, η καθαριότητα είναι ένας σοβαρός λόγος να επιλέξω σχολείο)

Αναφέρω μόνο λίγα από αυτά που έχουν γραφτεί -όχι μόνο στο θέμα αυτό- και τα οποία παρουσιάζουν τους γονείς που επενδύουμε στην μόρφωση των παιδιών τους ως μία ομάδα ψωνίων ηλιθίων (όπως το είπε μία κοπέλα 'προφανώς είναι θέμα πρεστίζ'). Προφανώς λοιπόν.......

Αν αποδεχτούμε αυτή τη μείωση της προσωπικότητας και της νοημοσύνης μας, μήπως μπορείτε να μας επιτρέψετε να συζητήσουμε ένα θέμα που μας απασχολεί (μείωση των διδάκτρων) χωρίς να μας θυμίζετε πόσο λάθος είμαστε που δεν ακολουθούμε τις δικές σας επιλογές? Please!!!!!!!!!!!!!!!!!

Πόσο συμφωνώ :)

LIKE!LIKE!LIKE!

Λίνα1979

Και λίγα θυμήθηκες..... από όλες τις αντιλήψεις περί τουαλέτας και μάζεμα χρημάτων για τα 18. Λες και αν το παιδί φτάσει ως τα 18 όντας "τούβλο" θα το σώσουν οι μερικές χιλιάδες ευρώ που θα του έχουν βάλει στην άκρη, καθώς δεν το έστειλαν σε ένα καλό σχολείο προκειμένου να του τα δώσουν μαζεμένα, να τα κάνει τι????? Να πάει στο εξωτερικό να σπουδάσει ? ή να ανοίξει κάποιο μαγαζί εδώ. Αν βέβαια είναι παιδί που "τραβάει" και έχει πέσει και σε καλούς δασκάλους κατά τύχη, μπορεί να περάσει εδώ από μόνο του με βοηθεια λίγων φροντιστηρίων.

Αnyway όπως είπες κι εσύ δε νομίζω ότι στο θέμα αυτό θα έπρεπε καταρχήν να λάβουν μέρος γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους σε δημόσια. Δεν μπορούν να βοηθήσουν τη θεματοθέτρια σε κάτι, αντίθετα επεμβαίνουν μόνο για να δημιουργήσουν εντυπώσεις!!! και να δείξουν πόσο κακοπροαίρετοι είναι!!! Αιώνιοι Ελληνες. Και μετά θέλουμε ενότητα σε πιο σοβαρά θέματα. Αφού κοιτάμε να βγάλουμε το μάτι του διπλανού μας μόνο και μόνο γιατί μπορεί ακόμη να στέλνει το παιδί του σε ένα μέσο σχολείο. Ας ανοίξουν ένα άλλο θέμα όπου θα συζητούν τα προβλήματα και τα προτερήματα των δημοσίων. Σ'αυτό το θέμα δεν έχουν λόγο να παρεμβαίνουν.

Δεν με ενοχλούν οι όποιες τιμές στα ιδιωτικά. Γνωρίζω την τιμή και αποφασίζω αν οι παροχές που προσφέρουν αντιστοιχουν στην τιμή. Θα ήθελα όμως κάποια στιγμή να βγει το υπουργειο παιδεία και να ενημερώσει πόσα χρήματα δαπανά για κάθε μαθητή δημοτικού/γυμνασίου λυκείου. Αν παρουσιαστούν τα στοιχεία ίσως αποδειχτεί ότι το κράτος δαπανά για κάθε μαθητή πολύ περισσότερα χρήματα από ότι οι γονείς στα ιδιωτικα σχολεία.

Διαφημίσεις

Και λίγα θυμήθηκες..... από όλες τις αντιλήψεις περί τουαλέτας και μάζεμα χρημάτων για τα 18. Λες και αν το παιδί φτάσει ως τα 18 όντας "τούβλο" θα το σώσουν οι μερικές χιλιάδες ευρώ που θα του έχουν βάλει στην άκρη, καθώς δεν το έστειλαν σε ένα καλό σχολείο προκειμένου να του τα δώσουν μαζεμένα, να τα κάνει τι????? Να πάει στο εξωτερικό να σπουδάσει ? ή να ανοίξει κάποιο μαγαζί εδώ. Αν βέβαια είναι παιδί που "τραβάει" και έχει πέσει και σε καλούς δασκάλους κατά τύχη, μπορεί να περάσει εδώ από μόνο του με βοηθεια λίγων φροντιστηρίων.

Αnyway όπως είπες κι εσύ δε νομίζω ότι στο θέμα αυτό θα έπρεπε καταρχήν να λάβουν μέρος γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους σε δημόσια. Δεν μπορούν να βοηθήσουν τη θεματοθέτρια σε κάτι, αντίθετα επεμβαίνουν μόνο για να δημιουργήσουν εντυπώσεις!!! και να δείξουν πόσο κακοπροαίρετοι είναι!!! Αιώνιοι Ελληνες. Και μετά θέλουμε ενότητα σε πιο σοβαρά θέματα. Αφού κοιτάμε να βγάλουμε το μάτι του διπλανού μας μόνο και μόνο γιατί μπορεί ακόμη να στέλνει το παιδί του σε ένα μέσο σχολείο. Ας ανοίξουν ένα άλλο θέμα όπου θα συζητούν τα προβλήματα και τα προτερήματα των δημοσίων. Σ'αυτό το θέμα δεν έχουν λόγο να παρεμβαίνουν.

Πολύ καλά τα λές..επειδή στέλνουμε τα παιδιά μας σε ιδιωτικά φοβομαστε να μιλήσουμε και όταν τελικά μιλάμε, μας στέλνουν και αναφορές....εδώ φτάσαμε....

Λίνα1979

Δαιβάζω από χθες το θέμα και αποφάσισα σήμεφρα να γράψω.

Να πω πρώτα από όλα ότι κάθε γονιός έχει φυσικά δικαίωμα να κάνει αυτό που κρίνει ότι είναι καλύτερο για το παιδί του. Αδιαπραγμάτευτο του διακίωμα!!!!

Από εκεί και πέρα, κανένας δεν μπορεί να κρίνει ως σωστή ή λάθος την επιλογή του. Κανένας δεν μπορεί να πει ότι σωστοί είναι οι γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στο δημόσιο σχολείο ή σωστοί είναι αυτοί που τα στέλνουν στο ιδιωτικό.

Αυτό απέχει πολύ από το να θεωρούνται τα παιδιά που φοιτούν ε δημόσια σχολεία ως "τούβλα", χαρακτηρισμός που, θέλω να πιστεύω,αναφέρθηκε μάλλον κατά λάθος..... Όπως είναι και σφάλμα να θεωρούνται οι δάσκαλοι του δημοσίου όλοι κακοί και "κατά λάθος" κάποιοι καλοί.....

Δεν θα μπω σε παραπάνω αντιπαράθεση. Δεν είναι αυτός ο στόχος μου. Ο καθένας έχει τις επιλογές του και θέτει τις προτεραιότητες του.

Τέλος, θα πω, όπως έχει αναφερθεί και πολλές φορές, ότι οι δικές μας οι επιθυμίες δεν πρέπει να επηρεάζουν τη ζωή των άλλων. Έτσι, δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να ζητήσουμε να μειωθούν οι αποδοχές κάποιου επειδή μειώθηκαν και οι δικές μας!!!!!! Και σε αυτό είμαι ΚΑΘΕΤΗ (και είναι από τα λίγα πράγματα για τα οποία δεν δέχομαι συζήτηση). Και ναι, και εγώ έχω υποστεί μείωση μεγάλη στο μισθό μου (50% περίπου) αλλά σε καμία περίπτωση δεν ζητάω να μειωθεί ο μισθός του διπλανού μου!!!!!

Α! Και συγνώμη που μιλάω! Δεν είμαι μητέρα, αλλά εργάζομαι στην εκπαίδευση!

Οσο για το να μειωθουν οι μισθοι των υπαλληλων των ιδιωτικων μια κοπελα και μονο το ανεφερε και την "κράξαμε". Περσινα ξινά σταφυλια.

Νομίζω ότι δεν το ανέφερε "μια κοπέλα και μόνο", αλλά ο θεματοθέτης στο πρώτο-πρώτο ποστ, λέγοντας ότι τηλεφώνησε σε ένα ιδιωτικό σχολείο που θεωρείται από τα πιο ακριβά και τους ζήτησε να μειώσουν τα δίδακτρα, μειωνοντας τους μισθούς των υπαλλήλων. Προς τιμήν του το σχολείο απάντησε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο, γιατί αυτό θα επηρεάσει την ποιότητα των υπηρεσιών του (και μακάρι να το εννοούν δηλαδή και να μην είναι λόγια του αέρα). Αυτό σχολιάζουμε όσοι λέμε "υπάρχουν και φτηνότερα ιδιωτικά και στην τελική υπάρχει και το δημόσιο". Δεν τον κρίναμε γιατί ζητάει μείωση των διδάκτρων, αυτό είναι δικαίωμά του να το διαπραγματευτεί, αλλά για το ότι ζητάει να γίνει αυτό μέσω της μείωσης των αποδοχών κάποιων άλλων ανθρώπων. Νομίζω ότι αυτή είναι και η ουσία του θέματος λοιπόν, σε αντίθεση με το τι θυσίες έκαναν οι γονείς της καθεμιάς, τι θυσίες κάνουν οι ίδιες, γιατί είναι καλύτερο το δημόσιο, γιατί είναι καλύτερο το ιδιωτικό, τι σημαίνει ανθρωποφαγία, ποιος έχει δικαίωμα να συμμετάσχει στη συζήτηση κλπ ενδιαφέροντα μεν, εκτός θέματος δε.

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Ένας από τους βασικούς λόγους που έχω επιλέξει συγκεκριμένο σχολείο για το παιδί, είναι το ότι έχει πολύ καλές συνθήκες εργασίες για τους εργαζόμενους. Καλούς μισθούς και πολλές ευκαιρίες επιμόρφωσης και μετεκπαίδευσης. Γι αυτό και έχει μόνιμους και πολύ καλούς συνεργάτες. Τα έχω ελέγξει αυτά από μέσα, από εκπαιδευτικούς που εργάζονται εκεί. Θεωρώ ότι ο ευχαριστημένος εργαζόμενος, που θέλει να κρατήσει τη θέση του, θα δώσει το καλύτερο για το παιδί μου. Αν μάθαινα ότι κάνουν μειώσεις στους εργαζόμενούς τους -και δεν μιλάω μόνο για τους εκπαιδευτικούς-, θα άλλαζε η θέση μου απέναντι στο σχολείο.

Οι πιο πολύ εδώ συμφωνήσαμε στο θέμα αυτό. Μην αποπροσανατολίζετε πάλι τη συζήτηση, ξαναplease........

Σωστος ο Σώζων:!:

χαχαχαχα:lol:

Πολυ καλα τα λες!

Αλλα ξεχασες να βαλεις στη λιστα και το άλλο: αν πας σε ιδιωτικο δεν μπορεις να βγεις στην πιατσα μετα γιατι ζεις στον κοσμο σου και θα εισαι σαν τη μυγα μες στο γαλα :shock:και θα περιμενεις απο τα λεφτα του μπαμπα να ζησεις...:rolleyes: Τουλαχιστον στην εποχη μου αυτα κυκλοφορουσαν καπου καπου...

Όλα είναι μια ιδέα...

Αυτό που αδυνατείς να καταλάβεις είναι ότι υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που για πολλούς και διάφορους λόγους δεν θεωρούν ούτε όνειρο ούτε στόχο το να στείλουν το παιδί τους σε ιδιωτικό σχολείο.

Επίσης, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που σε περίοδο κρίσης, όταν τα εισοδήματά τους μειώνονται, κοιτάνε να προσαρμοστούν οι ίδιοι στις καταστάσεις (π.χ. με το να μειώνουν τα έξοδα του σχολικού όπως προαναφέρθηκε), κι όχι με το να ζητάνε να μειωθούν οι μισθοί απλών υπαλλήλων, για να μπορούν εκείνοι να στέλνουν το παιδί τους στο πιο ακριβό σχολείο που υπάρχει.

Και τέλος, το Ε9 σου ποσώς με απασχολεί, η αγένειά σου όμως και η ευκολία με την οποία αποδίδεις χαρακτηρισμούς δεξιά κι αριστερά σαφώς με ενοχλεί. Κι αυτή δυστυχώς δεν τη διορθώνει κανένα σχολείο, ούτε δημόσιο ούτε ιδιωτικό.

Συμφωνω απολυτα!!!!

Οσο περι ζηλειας... τι να πω? Να ζηλεψω τι? Τα ιδιωτικα σχολεια? Εδω γελανε. Τα παιδια μου εχουν αποκομισει τοσες εμπειριες απο ζωη στο εξωτερικο, ταξιδια, βολτες κτλ που πραγματικα δεν εχουν να ζηλεψουν αυτα ή εγω τιποτα.

Ανοιξτε λιγο το μυαλο σας και επειδη καποιος διαφωνει μαζι σας δεν σημαινει οτι ζηλευει, ή οτι δεν εχει να φαει. Απλα εχει αλλη φιλοσοφια !!!!! Ημαρτον πια!!!

Ένας από τους βασικούς λόγους που έχω επιλέξει συγκεκριμένο σχολείο για το παιδί, είναι το ότι έχει πολύ καλές συνθήκες εργασίες για τους εργαζόμενους. Καλούς μισθούς και πολλές ευκαιρίες επιμόρφωσης και μετεκπαίδευσης. Γι αυτό και έχει μόνιμους και πολύ καλούς συνεργάτες....

Για αυτό το λόγο ακριβώς καθώς επίσης για το ότι πέρυσι με χρέωσαν τα δίδακτρα του νηπίου ενώ το παιδάκι μου ήταν πρωτάκι, δεν θα ζητήσω μείωση. Αφού από μόνοι τους, χωρίς να τους το ζητήσω, έκαναν ό,τι μπορούν, τι παραπάνω να κάνουν τώρα?

Παρ'ολα αυτά, αν κάποιος γονιός δυσκολεύεται με τα νέα δεδομένα και νομίζει ότι υπάρχει το περιθώριο να μειωθούν τα δίδακτρα του σχολείου γιατί να μην το συζητήσει με τους αρμόδιους?

Η ποιότητα του σχολείου ειναι αυτό που ''προσφέρει'' η ''επιχείρηση''. Δεν νομίζω να θέλουν να την διαπραγματευτουν, δεν τους συμφέρει.

Αν δεν μπορούν να το κάνουν, πολύ απλά θα αρνηθούν.;)

Αnyway όπως είπες κι εσύ δε νομίζω ότι στο θέμα αυτό θα έπρεπε καταρχήν να λάβουν μέρος γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους σε δημόσια. Δεν μπορούν να βοηθήσουν τη θεματοθέτρια σε κάτι, αντίθετα επεμβαίνουν μόνο για να δημιουργήσουν εντυπώσεις!!! και να δείξουν πόσο κακοπροαίρετοι είναι!!! Ας ανοίξουν ένα άλλο θέμα όπου θα συζητούν τα προβλήματα και τα προτερήματα των δημοσίων. Σ'αυτό το θέμα δεν έχουν λόγο να παρεμβαίνουν.

Από που και ως που δεν μπορεί να λάβει μέρος ένας γονιος που το παιδί του φοιτά σε δημόσιο σχολείο?

Δεν έχει άποψη?

Δεν γνωρίζει το θέμα?

Δεν ξέρει τι του γίνετε?

Εχουμε στρατιωτικό νόμο?

Τι?

Για να μας το εξηγήσεις λιγάκι αυτό, γιατί με μπέρδεψες τώρα.:rolleyes:

Και όχι τιποτα άλλο, έχω άποψη για το θέμα και θέλω να την πω, αλλά τα παιδιά μου πάνε σε δημόσιο σχολείο και θέλω να ξέρω αν μου επιτρέπεις...

Αυτό απέχει πολύ από το να θεωρούνται τα παιδιά που φοιτούν ε δημόσια σχολεία ως "τούβλα", χαρακτηρισμός που, θέλω να πιστεύω,αναφέρθηκε μάλλον κατά λάθος..... Όπως είναι και σφάλμα να θεωρούνται οι δάσκαλοι του δημοσίου όλοι κακοί και "κατά λάθος" κάποιοι καλοί.....

Α! Και συγνώμη που μιλάω! Δεν είμαι μητέρα, αλλά εργάζομαι στην εκπαίδευση!

Σίγουρα από λάθος αναφέρθηκε...........

Από εμένα συγχωρεμένη....:roll:

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...