Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Προσωπικά δεν νομίζω ότι πειράζει αλλά ας σου απαντήσει κάπιος άλλος με σιγουριά.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι πόσα mg φολλικού οξέος παίρνετε την ημέρα?

Εμένα είναι ένα χάπι ο σίδηρος και το φολλικό οξύ μαζί (το gyno-Tardeferon που έχει 0,35 mg φολλικό οξύ-δεν είναι λίγο?) και μερικές φορές ξεχνάω να το πάρω... :(

gwggp2.png ISWTp2.png

Εγώ παίρνω μόνο το FERO-FOLIC 500 που έχει μέσα και σίδηρο και φ. οξύ μια φορά την ημέρα.

Κι εγω καμιά φορά το ξεχνάω αλλά σιγά συμπλήρωμα ειναι δεν παθαίνεις τίποτα αν δεν το πάρεις. Καλό ειναι να τα συνδυάζεις πχ με το μεσημεριανό και να τα εχεις κοντά στο τραπέζι ωστε να τα θυμάσαι.

Εγώ παίρνω μόνο το FERO-FOLIC 500 που έχει μέσα και σίδηρο και φ. οξύ μια φορά την ημέρα.

Κι εγω καμιά φορά το ξεχνάω αλλά σιγά συμπλήρωμα ειναι δεν παθαίνεις τίποτα αν δεν το πάρεις. Καλό ειναι να τα συνδυάζεις πχ με το μεσημεριανό και να τα εχεις κοντά στο τραπέζι ωστε να τα θυμάσαι.

πόσα mg φολλικού οξέος δηλαδή παίρνεις ημερησίως?

gwggp2.png ISWTp2.png

Διαφημίσεις

Εγω παιρνω 1 Filicine των 5 mg, 2 σιδηρο Fysiofer των 15 ml και 2 ασβεστιο Calcioral των 500 mg. Ειδικα το φολικο οξυ και το σιδηρο δεν τα ξεχναω ποτε και ομως ο αιματοκριτης μου εχει πεσει στο 30 :?

Ο γιατρος ειπε να τρωω περισσοτερο κρεας κι αυτο κανω τωρα, την αλλη εβδομαδα παω για εξετασεις, μακαρι να μην κατεβηκε κι αλλο. Τουλαχιστον δεν ζαλιζομαι νιωθω καλα.

Εκτος απο αυτα τον τελευταιο μηνα παιρνω και χαπια και μια αλοιφη για αιμοροιδες γιατι δεν αντεχα αλλο, τωρα ομως ειμαι καλυτερα. Αλλα εχω πολλα χαπια να θυμαμαι να παιρνω καθε μερα.

binvp2.png ZVLBp2.png

Τελικά από αυτά που βλέπω από εσάς τα 0,35 mg φολλικού οξέος που έχει μέσα το χάπι του σιδήρου μου είναι πολύ λίγα.... :(

αν πάρω από μόνη μου extra φολλικό οξύ πειράζει? Γιατί η γιατρός μου λείπει διακοπές και δεν θέλω να την ενοχλήσω...

gwggp2.png ISWTp2.png

μην αγχώνεσαι εγώ παίρνω filisine των 5mg 1 το πρωί και 1 το βράδυ δηλαδή 10 mg την ημέρα, άρα δεν παθαίνεις τίποτα :wink:

επίσης παίρνω fusiofol σίδηρο που περιέχει και ασβέστιο και χώρια calcioral με βιταμίνη d3

αυτά είναι συμπληρώματα οπότε δεν κάνουν κάπου κακό

βέβαια στο μενού μου έχω κι άλλα , όπως salospir kai τις ενεσούλες μου που αυτά πρέπει να μην τα ξεχνάω με τίποτα

πάντως κι εγώ ξεχνάω αν παίρνω και τι ?

ειδικά τώρα που θα παίρνω και το pre-par

Καλησπέρα. Εγώ έχω γεννήσει εδώ και 5 μήνες, αλλά από όσο θυμάμαι, είμαι σίγουρη δηλ. φυλικό οξύ έπαιρνα από την πρώτη μέρα που έμαθα οτι είμαι έγκυος και μάλιστα τρία χαπακια την ημέρα. Ο γιατρός μου έλεγε οτι προλαμβάνουν τυχόν αποβολή και ότι βοηθά στην ανάπτυξη του νευρικού συστήματος του παιδιού.

glitterfy071816980D37.gif 767d1f5390.png

Μην ανησυχεις και εγώ το gyno - tardyferon παίρνω. Ένα χάπι την ημέρα μέχρι τον τρίτο και από τον τέταρτο και μετά δύο αφού είχα χαμηλό αιματοκρίτη. Και η ποσότητα του φυλλικού είναι όση χρειάζεται. Πάντως καλό θα ήταν να μην παίρνεις οτιδήποτε χωρίς να ρωτήσεις το γιατρό σου.

Διαφημίσεις

Εγώ παίρνω τα folidex είναι των 400mg και παίρνω ένα την ημερα.

Ο γιατρός μου είχε πει ότι και τα filicine είναι καλά, αλλά από αυτά θα έπρεπε να παίρνω δύο την ημέρα. Από σήμερα ξεκινάω και σίδηρο, καθότι η φεριττίνη είναι στον πάτο! Το μενού αυξάνεται σιγά σιγά... :?

EXXQp3.pngAIzKp2.png

και εγω filicine των 5 παιρνω,1 την ημερα, και 3 trofocard.

ο σιδηρος μου ομως ειναι 41μg/dl με τιμες αναφορας 37-145μg/dl, λιγο δεν ειναι μηπως πρεπει να μου δωσει και σιδηρο??? :?

ymjE.jpg8APHp3.png

Είσαι ο άγγελος μου!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...