Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τοκετός και μυωπία

Recommended Posts

και εγώ έχω 7 μυωπία και στα δύο μάτια και σκέφτομαι το λειζερ. απλά πληροφοριακά για όσες έχουν κάνει λειζερ: Η επεμβαση μας απαλλάσει απο φακούς και γυαλιά αλλά το μάτι παραμένει μυωπικό με ότι ευαισθησία αυτό συνεπάγεται, όπως μου είπαν πολύ γιατροί γιατί το έψαξα..οπότε και λειζερ να έχετε κάνει παντα πρεπει να το αναφερετε στον γυναικολόγο σας.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 134
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγώ όταν ήμουν 9 χρονών είχα ένα ατύχημα στο μάτι και κινδύνευσα να πάθω αποκόλληση αμφιβληστροειδούς. Από τότε πρόσεχα πολύ, όχι πολλά βάρη, όχι πίεση κλπ.

Έχω και αρκετή μυωπία, 4,5 και 5.

Λίγο πριν γεννήσω πήγα στην οφθαλμίατρο κι μου είπε ότι όλα είναι οκ και μπορώ να γεννήσω φυσιολογικά, από οφθαλμολογικής άποψης δεν υπήρχε πρόβλημα. Απλά να κάνω επισκληρήδιο για να μπορώ να συνεργαστώ καλύτερα.

Ένα φόβο τον είχα κατά τη διάρκεια του τοκέτού αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά.

3zKtp2.png

S0Tjp2.png

βρε κορίτσια, εσείς που έχετε εμπειρία, όταν σηκωνω βάρος καμμια φορά σκύβω και σηκώνομαι βλέπω (νομίζω από το ένα μάτι) για κάποια δευτερόλεπτα "μυγάκια". Μετά μου ξεκινάει πονοκέφαλος. Πήγα στον οφθαλμιατρο και μου είπε ότι μπορεί να είναι από "ρευστοποιήση του υαλωειδούς" και να ξαναπαω σε δυο εβδομάδες. Είχατε ποτέ κατι παρόμοιο;;

βρε κορίτσια, εσείς που έχετε εμπειρία, όταν σηκωνω βάρος καμμια φορά σκύβω και σηκώνομαι βλέπω (νομίζω από το ένα μάτι) για κάποια δευτερόλεπτα "μυγάκια". Μετά μου ξεκινάει πονοκέφαλος. Πήγα στον οφθαλμιατρο και μου είπε ότι μπορεί να είναι από "ρευστοποιήση του υαλωειδούς" και να ξαναπαω σε δυο εβδομάδες. Είχατε ποτέ κατι παρόμοιο;;

Μυγάκια όλοι βλέπουμε, άλλοι λιγότερα και άλλοι περισσότερα, άλλοι τους δίνουμε σημασία και άλλοι όχι..

Αυτό συμβαίνει γιατί το υαλοειδές(το ζελέ του ματιού) όσο γερνάει χάλάει η σύστασή του(σαν να "κόβει" όπως θα λέγαμε με μαγειρικούς όρους :)) με αποτέλεσμα σε κάποια σημεία να υπάρχουν μεγαλύτερες συγκεντρώσεις και όχι διαυγείς(αυτά βλέπουμε σαν μυγάκια)..

Αυτό όμως δε προκαλεί πονοκεφάλους οπότε σίγουρα πρέπει να το ψάξεις περισσότερο.

Nothing you would take... Everything you gave...

Διαφημίσεις

θα το ψάξω εννοείται, αν και τελευταία οτι ειδικότητα γιατρού υπάρχει με έχει δει. Εχω κανει μαγνητικές, αιματολογικές τα πάντα...Πονοκεφάλους είχα παντα. Απλά στη φάση αυτή το συνδυασα έτσι οτι και τις δυο φορες που το έπαθα είδα τα μυγακια πριν....τι να πω.. επισης ο οφθαλμιατρος μου ειπε οτι το υαλοειδές θα αποκολληθεί καποια στιγμή (λιγο τρομακτικό η αλήθεια ειναι) και οτι βλεπει ενα "τραβηγμα" στον αμφιβληστροειδή γι'αυτο θελει να με ξαναδει (άλλο άγχος όπως καταλαβαινετε)

και οτι βλεπει ενα "τραβηγμα" στον αμφιβληστροειδή γι'αυτο θελει να με ξαναδει (άλλο άγχος όπως καταλαβαινετε)

Μην το αμελήσεις ΚΑΘΟΛΟΥ!

Το υαλοειδές σε κάποια σημεία είναι "κολλημένο" στον αμφιβληστροειδή. Αν αποκολληθούν αυτά τα σημεία, υπάρχει κίνδυνος να παρασύρουν τον αμφιβληστροειδή..

Η αποκόλληση του υαλοειδούς μη σε τρομάζει.. Η αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς όμως είναι πολύ σοβαρή..

Το καταλαβαίνω πως σε τρομάζουν αυτά αλλά καλό είναι αυτό για να μην τα αμελούμε..

Θα πας οπωσδήποτε στο ραντεβού σου.

Μη πεις "άσε μωρέ, πάω την άλλη εβδομάδα".. Αν το βρεις στην αρχή του(που είσαι ήδη στην πολύ πολύ αρχή του) θα μπορέσεις με ένα απλό laser(ΟΧΙ μυωπίας) να το αντιμετωπίσεις.

Nothing you would take... Everything you gave...

Εννοείται πως δεν θα το αμελήσω. Ηδη έχω τρομάξει αρκετά να σου πω την αλήθεια. Ο γιατρός με είδε την Τετάρτη και έχουμε ραντεβού ακριβώς σε 2 εβδομάδες. αλλά μέχρι τότε εχω μια αγωνία δεν σου κρύβω...

Δεν έχει να κάνει τόσο με την μυωπία άλλα με την πίεση του ματιού, για να είσαι σίγουρη και για να μην σου πει τίποτα κουφά ο γυναικολόγος σου για καισαρική λόγω μιωπίας (το χρησιμοποιούν κατά κόρον σαν δικαιολογία οι καισαρικάκηδες) θα ήταν καλό να κάνεις μία βόλτα στον οφθαλμίατρο σου στις αρχές του ένατου μήνα και να του ζητήσεις να μετρήσει την πίεση του ματιού.

Αυτό έκανα και εγώ που έχω αρκετή μυωπία 4,5 και 5,5 και γέννησα φυσιολογικά

Συμφωνώ. Γέννησα φυσιολογικά σε 12 ώρες με 10 βαθμούς μυώπια σε κάθε μάτι και σχετικά μεγάλη ηλικία (38).

• 3 months later...

Γεια σας κορίτσια, εγώ είμαι στην αρχή της εγκυμοσύνης μου. Ειπα στο γιατρό μου πως εχω μυωπια 6,5 βαθμους και μου ειπε πως στον 8 θα κάνω μια εξεταση για να δουμε την κατασταση του ματιου μου. Πριν μερικά χρόνια μου είπε πολλοι γιατροι έκαναν καισαρική ωστόσο δεν είναι επιβεβαιωμένο οτι υπαρχει πρόβλημα με το φυσιολογικό τοκετο. Η βυθοσκόπηση που λετε τί ακριβώς είναι; ποναει; θέλει κάποια προετοιμασία ποιο πριν;

vaisp2.png

xrxup2.png

Διαφημίσεις

Γεια σας κορίτσια, εγώ είμαι στην αρχή της εγκυμοσύνης μου. Ειπα στο γιατρό μου πως εχω μυωπια 6,5 βαθμους και μου ειπε πως στον 8 θα κάνω μια εξεταση για να δουμε την κατασταση του ματιου μου. Πριν μερικά χρόνια μου είπε πολλοι γιατροι έκαναν καισαρική ωστόσο δεν είναι επιβεβαιωμένο οτι υπαρχει πρόβλημα με το φυσιολογικό τοκετο. Η βυθοσκόπηση που λετε τί ακριβώς είναι; ποναει; θέλει κάποια προετοιμασία ποιο πριν;

οχι δεν θελει προετοιμασια,ενα υγρο θα σου βαλει στο καθε ματι

Στη βυθοσκόπηση ο οφθαλμίατρος εξετάζει κοιτάζοντας πίσω από την κόρη του οφθαλμού μεταξύ άλλων την κατάσταση του αμφιβληστροειδούς χιτώνα, του φακού του ματιού, του υαλοειδούς σώματος, των αιμοφόρων αγγείων και του νεύρου.(πηγη medlook)

εγω παντως με 5 βαθμους γεννησα φυσιολογικα.μπορει να εχεις 2 βαθμους και το ματι σου να μην ειναι οκ και να εχεις 7 και να ειναι αψογο.

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Και εγώ 6,5 βαθμούς έχω στο ένα μάτι και στο άλλο 6 και ο γυναικολόγος μου είπε οτι δεν παίζει ρόλο η μυωπία και δεν είναι ένδειξη για καισαρική.Μάλιστα μου είπε ΑΝ θέλω να πάω και μια επίσκεψη στον οφθαλμίατρο.Δεν πήγα.Γέννησα φυσιολογικά ΧΩΡΙΣ επισκληρίδιο με τρελούς πόνους και όλα καλά!Μάλιστα την ώρα του τοκετού φορούσα και τους φακούς επαφής μου!

o30Sp3.png

cZW4p3.png

H μυωπία όσο μεγάλη και να είναι ΔΕΝ είναι ένδειξη καισαρικής. Είναι μια ακόμη από τις ''ενδείξεις'' που ανεβάζουν αναίτια τον αριθμό των καισαρικών. Στο εξωτερικό έχουν πάψει από χρόνια να κάνουν καισαρικές λόγω μυωπίας

http://www.nova2.am/?p=1949

Και γω έχω 8 μυωπία και στο ένα και στο άλλο μάτι και γέννησα φυσιολογικά χωρίς επισκληρίδιο! Εννοείται ότι έκανα πρώτα βυθοσκόπηση(8ο μήνα) και μάλιστα η οφθαλμίατρος μου έιπε να την ξανακάνω μόλις μπω στο μήνα μου γιατί ο τοκετός έιναι πολύ δύσκολος και θα ζοριστούν πολύ τα μάτια μου και μπορεί παρόλο που δε φάινεται πρόβλημα να υπάρξει.Με συμβούλεψε κιόλας να το σκεφτώ αν είναι να γεννήσω φυσιολογικά και δεν έπαιρνε ευθύνη να γράψει το αποτέλεσμα της γνωμάτευσης στο γιατρό.Τελικά δεν πρόλαβα να την ξανακάνω γιατί γέννησα 4μέρες μόλις μπήκα στο μήνα μου!

Την ώρα της γέννας δεν ζορίστηκαν καθόλου τα μάτια μου, εφόσον αλλού δινόταν το βάρος;)!

Co8Lp3.png

QkL2p3.png

Διαφημίσεις

• 8 months later...

Εγώ που έχω 4,5 βαθμούς μυωπία και στα δύο μάτια χρειάζεται να κάνω βυθοσκόπηση για να δώ αν θα αντέξω σε περίπτωση φυσιολογικού τοκετού ή θεωρείται μικρή μυωπία? Αυτή η εξέταση αλήθεια πονάει?

δεν πονάει η βυθοσκόπηση και καλό είναι να την κάνεις ακόμα και με 4.5 βαθμούς (που πράγματι δεν θεωρείται μεγάλο νούμερο για μυωπία)

προκειμένου να συμβεί κάτι, μάτια είναι αυτά...

με το καλό!

Η καλύτερη στιγμή να την κάνεις είναι όταν είσαι στο μήνα σου και όχι πριν μπεις στον 8ο, τα δεδομένα αλλάζουν όσο προχωράει η εγκυμοσύνη και δεν έχει νόημα να την κάνεις από τώρα. Καλύτερα να συνεννοηθείς με το γιατρό σου.

5k3tp2.png

και εγώ έχω 7 μυωπία και στα δύο μάτια και σκέφτομαι το λειζερ. απλά πληροφοριακά για όσες έχουν κάνει λειζερ: Η επεμβαση μας απαλλάσει απο φακούς και γυαλιά αλλά το μάτι παραμένει μυωπικό με ότι ευαισθησία αυτό συνεπάγεται, όπως μου είπαν πολύ γιατροί γιατί το έψαξα..οπότε και λειζερ να έχετε κάνει παντα πρεπει να το αναφερετε στον γυναικολόγο σας.

Fleur15 τι ακριβώς εννοείς ότι το μάτι διατηρεί τις ευαισθησίες της μυωπίας; Δεν το καταλαβαίνω.

• 10 months later...

Εγω εχω 4,75 και 3,25 γεννησα με κτ αλλα οχι λογω μυωπιας. Πηγα με τεχνητους πονους για κανενα δωδεκαωρο αλλα τα πραγματα στραβωσαν και εκανα επειγουσα καισαρικη. Να σκεφτεις ουτε επισκληριδιο ειχα κανει ως τοτε μπας και εξελιχθει ο τοκετος. Δε νομιζω να με σταματαγαν στις εξωθησεις αν ολα πηγαιναν καλα λογω μυωπιας!!!!Καπου στον ογδοο μηνα ειχα παει σε οφθαλμιατρο μετα απο συμβουλη του γιατρου μου και μου ειχε πει οτι δεν υπηρχε προβλημα για φτ και απο τοτε δεν ξανασυζητησαμε το θεμα με το γυναικολογο μου. Ρωτα καθαρα το γιατρο σου και μη φοβασαι. Με το καλο!!!

age.png

Είναι περισσότερο θέμα πίεσης στα μάτια παρά μυωπίας. Πας στον οφθαλμίατρό σου, σου μετράει την ενδοφθαλμική πίεση και ανάλογα σε συμβουλεύει σχετικά με τον τοκετό.

it's never too late to start all over again

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...