Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δυσκοιλιοτητα για μεγαλους

ΛιναΑριαδνη

Recommended Posts

Ειλικρινα αντιμετωπιζω μεγαλο προβλημα με αυτο το θεμα.

Ολο με dyphalac (νομιζω ετσι γραφεται).Τι σηκωνομαι το πρωι και πινω ζεστο νερακι με μελι,τι σαλατες και δαμασκηνα,τι χορτα και ολικης αλεσεως ψωμι..Ταλαιπωρια.Παλια επινα ελληνικο καφε ζεστο ομως γιατι κρυο τιποτα δεν γινοταν και ηταν καλα .Τωρα παει και αυτο.Ο παθολογος μου λεει αγχος ωραια και τι θα κανουμε να λεμε ενταξει αφου δεν αλλαζει κατι πρεπει να κανω.Αφου μερικες φορες υποφερω με αιμοραιδες και βγαζουν αιμα.Αποφασισα να κανω κωλονοσκοπιση λενε οτι ποναει αλλα αρχισα να φοβαμαι τωρα τελευταια κανω και 5μερες να ενεργηθω.Χαλαει η διαθεση μου δεν παω πουθενα και δεν θελω να με αγγιζει και ο αντρας μου γιατι οτι τρωω πρηζομαι.Για πειτε τιποτα βρε κοριτσια περναει και αλλη αυτο το προβλημα???

Αααα εφαγα και ροδια(βοηθησε την γιαγια μου που ειχε προβλημα αλλα εγω τιποτα) και κατι μαρμελαδες δαμασκηνο φαρμακειου.Βαρεθηκαααα.

Διαφημίσεις

Άγχος είναι...

Και εγώ αντιμετώπιζα τέτοιου είδους πρόβλημα και ότι και να έτρωγα δε μου έκανε τίποτα... τα χώνευα κανονικότατα!

Το dulcolax και εμένα μου έκανε δουλειά, αλλά επειδή δε γίνεται να ενεργούμαστε συνεχώς με χάπια, έπρεπε να βρώ κάποια άλλη λύση!

Οπότε και άρχισα να πίνω ένα νές καφέ το πρωί, πρίν ακόμη βάλω μπουκιά στο στόμα μου!

Αν δεν αποβάλλουμε όμως το στρές που μας κυνηγάει, θα συνεχίζουμε να κάνουμε κακό στον εαυτό μας... και η δυσκοιλιότητα είναι πταίσμα μπροστά σε άλλες παθήσεις λόγω άγχους!

οταν βρεθηκαμε παλια στο νοσοκομειο που ειχε τρακαρει ο αντρας μου(25 μερες κατσαμε μεσα)μας ειχε πει ενα κολπο μια νοσοκομα γιατι απο τα φαρμακα και την ξαπλα δεν..........καταλαβες......και ηταν αποτελεσματικο

βαζεις μεσα στο μουλτι ενα ποτηρι γαλα,μια μπανανα και ενα ακτινιδιο τα κανεις χυμο και το πινεις..........να εισαι σπιτι ομως γιατι ενεργει γρηγορα(τουλαχιστων στον θαλαμο οποιος το εκανε ετρεχε μετα!!!!!!)

να το κανεις 2-3 μερες και ελπιζω να σε πιασει γιατι ειναι μεγαλο πακετο!!!!

apHGp3.png

οταν βρεθηκαμε παλια στο νοσοκομειο που ειχε τρακαρει ο αντρας μου(25 μερες κατσαμε μεσα)μας ειχε πει ενα κολπο μια νοσοκομα γιατι απο τα φαρμακα και την ξαπλα δεν..........καταλαβες......και ηταν αποτελεσματικο

βαζεις μεσα στο μουλτι ενα ποτηρι γαλα,μια μπανανα και ενα ακτινιδιο τα κανεις χυμο και το πινεις..........να εισαι σπιτι ομως γιατι ενεργει γρηγορα(τουλαχιστων στον θαλαμο οποιος το εκανε ετρεχε μετα!!!!!!)

να το κανεις 2-3 μερες και ελπιζω να σε πιασει γιατι ειναι μεγαλο πακετο!!!!

Ρια απο αυριο ξεκιναω ....ευχαριστω παρα πολυ.ειναι μεγαλο προβλημα και δεν βγαινω εξω απο το πρηξιμο ειλικρινα ειναι ταλαιπωρια μεγαλη.Δεν μπορω να φορεσω τιποτα και οχι μονο αυτο αλλαζει και η ψυχολογια μου ολο νευρα ειμαι.Για να δουμε.Παντως η γιαουρτη activia δεν μου εκανε τιποτααα.Παντως και η βρωμη που πηρα η καθαρη και την τρωω με γαλα κατι βοηθησε αλλα μετα απο καιρο δεν εκανε τιποτα.

Διαφημίσεις

Ρια απο αυριο ξεκιναω ....ευχαριστω παρα πολυ.ειναι μεγαλο προβλημα και δεν βγαινω εξω απο το πρηξιμο ειλικρινα ειναι ταλαιπωρια μεγαλη.Δεν μπορω να φορεσω τιποτα και οχι μονο αυτο αλλαζει και η ψυχολογια μου ολο νευρα ειμαι.Για να δουμε.Παντως η γιαουρτη activia δεν μου εκανε τιποτααα.Παντως και η βρωμη που πηρα η καθαρη και την τρωω με γαλα κατι βοηθησε αλλα μετα απο καιρο δεν εκανε τιποτα.

αχ μακαρι να σε πιασει και να σε βοηθησει!!!!

εμεις που το ειχαμε κανει τοτε στο νοσοκομειο τους επιασε και ετρεχαν στην τουαλετα!!!!!

θα περιμενω νεα σου!!!!

apHGp3.png

μπορεις να πιεις εν αποτηρι γαλα και αμεσως μετα ενα ποτηρι χυμο!ομως γενικα πρεπει να καθιερωσεις το πρωι νηστικια νερο,μετα ακτινιδιο,η δαμασκηνα!και γενικα απεφευγε τις δυσκοιλιες τροφες!κ ειδικα το ροδι που ειναι εντελως στουμπωτικο!!!!!και στη τελικη παρε υποθετα γλυκερινης που ειναι ακακα!δεν βλαπτουν πουθενα!

μπορεις να πιεις εν αποτηρι γαλα και αμεσως μετα ενα ποτηρι χυμο!ομως γενικα πρεπει να καθιερωσεις το πρωι νηστικια νερο,μετα ακτινιδιο,η δαμασκηνα!και γενικα απεφευγε τις δυσκοιλιες τροφες!κ ειδικα το ροδι που ειναι εντελως στουμπωτικο!!!!!και στη τελικη παρε υποθετα γλυκερινης που ειναι ακακα!δεν βλαπτουν πουθενα!

Σ ευχαριστω πολυ τα δοκιμασα και τα δαμασκηνα και τα ακτινιδια ΚΑΘΕ μερα .Τιποτα.Τα υποθετα γλυκερινης τα δοκιμασα και εχω την εντυπωση οτι θελω να παω στο μπανιο και μετα απλα το βγαζω και τιποτα.Επρεπε να το αφηνω παρα πανω αλλα παντα αυτο κανω.Τωρα το Duphalac εγινε συνηθεια κια δεν με πιανει καποια αλλα τα dulcolax χαπια μου προκαλεσαν ταχυκαρδια εντονη και τα σταματησα.Ειναι μεγαλο προβλημα.Γενικα ομως προσεχω την διατροφη μου και μπαμιες και οσπρια και χορτα.Ενα πραγμα δεν καταλαβαινε οτι τρωω ΠΡΗΖΟΜΑΙ αμεσως λες και εφαγα πολυ.Δεν μπορω να το καταλαβω.Νερο δεν πινω πολυ.

αχ μακαρι να σε πιασει και να σε βοηθησει!!!!

εμεις που το ειχαμε κανει τοτε στο νοσοκομειο τους επιασε και ετρεχαν στην τουαλετα!!!!!

θα περιμενω νεα σου!!!!

Ρια το γαλα ειναι ζεστο εβαπορε?Δηλαδη βραζω νερο και βαζω γαλα και μετα μεσα πολτοπιημενη μπανανα και ακτινιδιο?

Παιδια ειναι μαρτυριο να εχω ρουχα και να πεταει η κοιλια λες και ειμαι εγκυος 5μηνων ελεοςςςς.Ασε που με τις αιμοραιδες ποναει.Καποια στιγμη εχασα και αιμα απο αυτες συγνωμη που το γραφω αλλα δεν μπορει να συμβαινει μονο σε μενα και αλλες θα το εχετε σωστα????

Διαφημίσεις

η δυσκοιλιοτητα θελει νερο!συνεχεια με ενα ποτηρι στο χερι!τουλαχιστον 2 λιτρα την ημερα!μηπως εχεις γαστροοισοφαγικη παλινδρομηση?αυτη προκαλει φουσκωματα κ καουρες τρομερες!ισως χρειαζεσαι θεραπεια!

Ρια το γαλα ειναι ζεστο εβαπορε?Δηλαδη βραζω νερο και βαζω γαλα και μετα μεσα πολτοπιημενη μπανανα και ακτινιδιο?

φανταζομαι πως κανει οτι γαλα θες(φρεσκο η εβαπορε)εμεις το ειχαμε κανει με φρεσκο που μας εδιναν στο νοσοκομειο και ηταν ζεστο,

ναι να ειναι λιγο χλιαρο,βαλε το γαλα μαζι με την μπανανα και το ακτινιδιο στο μουλτι και κανε τα χυμο!!!!!

καλη επιτυχια!!!!

(ειπες πως δεν σου εκανε τιποτα το ακτιβια γιαουρτι-γαλα;;;;;)

apHGp3.png

έχεις πάει σε γιατρό να σε δει??? γαστρεντερολόγο????

απο ότι ξέρω κάποιοι άνθρωποι πρήζονται με συγκεκριμένες τροφές και ο γιατρός μπορεί να το διαγνώσει και να σου πει τι να αποφεύγεις να τρώς...μια γνωστή είχε πρόβλημα και ο γιατρός της έδωσε λύση με το πρήξιμο!

και εγώ πρήζομαι όταν τρώω αρακά αλλά πρήζομαι και όταν έχω άγχος ή τρεξίματα....το πρωί ξυπνάω με την κοιλιά πλάκα και μετά το μεσημέρι με λές και 5 μηνών....δυσκοιλιότητα όμως δεν έχω!

Πω,πω Λινα...δεν ξερεις ποσο σε καταλαβαινω!!!!5μερες μονο??Εδω μηλαμε για 8-10. Καθε φορα που θελω να παω βολτα σκεφτομαι τι να βαλω που μοιαζω (οπως λες και εσυ)σαν εγκυος.Εχω βαρεθει να με ρωτανε.Δεν ειμαι παχια,απλα εξεχει μια κοιλια πρισμενη.Αλλες φορες νομιζω θα σκασω.Φαντασου οτι μερικες φορες το φαρμακο δεν κανει τιποτα αν δεν παρω μεγαλητερη ποσοτητα απο την κανονικη.Ελα ομως που μετα τραβαω τετοιους πονους που νομιζω θα λυποθιμισω μεχρι να παω στο μπανιο. Ασε...δραμα η κατασταση.Μακαρι να πιανει αυτο με το γαλα που η ειπε καποια κοπελα...γιατι εγω ειμαι μυστιρια και στις γευσεις τον φαρμακον,ενω αυτο μου ακουγετε καλο.

jyjdp3.png

sWN4p3.png

Λοιπον δεν ξερω αν βοηθησε το γεγονος οτι ειμαι σε μερες εμμηνος ρυση αλλα δοκιμασα αυτο που ειπε η Ρια.Την πρωτη μερα ηταν καπως με το γαλα δεν μου πολυ αρεσε ΑΛΛΑ κοριτσια το εφτιαξα καθε μερα χωρις γαλα όπως στα παιδια πολτο με το κουταλακι.ΕΓΩ πηγα στο μπανια αλλα θελω να το δω οταν δεν ειμαι αδιαθετη γιατι γενικα οταν ειναι οι μερες μου παω στο μπανιο.Εκει θα καταλαβω πολλα.Δεν με επιασε αμεσως μετα την τριτη μερα.Νερο δεν πινω η αληθεια ειναι και ακομα πρηζομαι με ολα.Ο γιατρος ειπε αγχος αλλα εγω θελω να κανω κωλονοσκοπηση για σιγουρια.Φταιει και το αγχος και πως να μην ειμαστε χαλια με ολα αυτα που γινονται....?????

θα σας πω απο εβδομαδα αν πιανει σιγουρα..τουλαχιστον σε μενα.

Διαφημίσεις

Θα το δοκιμάσω και εγώ αυτό!!!Ταλαιπωρουμαι 2 εβδομάδες σχεδόν πολλές φορές πονάει η κοιλιά μου και από φουσκωμα δεν το συζητώ..Δοκιμασα το ακτιβια και μέσα σε 1 ωρα ενιωθα το έντερο να κόβει βολτες αλλά τίποτα.Οχι τίποτα αλλο μου δημιουργεί και εκνευρισμό.Φουντώνω με το παραμικρό.Θα με πει και κανεις δυσκοίλια και δεν θα ξέρει πόσο μέσα εχει πέσει :mrgreen:

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Σ ευχαριστω πολυ τα δοκιμασα και τα δαμασκηνα και τα ακτινιδια ΚΑΘΕ μερα .Τιποτα.Τα υποθετα γλυκερινης τα δοκιμασα και εχω την εντυπωση οτι θελω να παω στο μπανιο και μετα απλα το βγαζω και τιποτα.Επρεπε να το αφηνω παρα πανω αλλα παντα αυτο κανω.Τωρα το Duphalac εγινε συνηθεια κια δεν με πιανει καποια αλλα τα dulcolax χαπια μου προκαλεσαν ταχυκαρδια εντονη και τα σταματησα.Ειναι μεγαλο προβλημα.Γενικα ομως προσεχω την διατροφη μου και μπαμιες και οσπρια και χορτα.Ενα πραγμα δεν καταλαβαινε οτι τρωω ΠΡΗΖΟΜΑΙ αμεσως λες και εφαγα πολυ.Δεν μπορω να το καταλαβω.Νερο δεν πινω πολυ.

Μήπως έχεις σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου? Γιατί αν έχεις νομίζω δεν κάνει καλό να τρώς πολλές φυτικές ίνες!

• 2 εβδομάδες μετά...
Λοιπον δεν ξερω αν βοηθησε το γεγονος οτι ειμαι σε μερες εμμηνος ρυση αλλα δοκιμασα αυτο που ειπε η Ρια.Την πρωτη μερα ηταν καπως με το γαλα δεν μου πολυ αρεσε ΑΛΛΑ κοριτσια το εφτιαξα καθε μερα χωρις γαλα όπως στα παιδια πολτο με το κουταλακι.ΕΓΩ πηγα στο μπανια αλλα θελω να το δω οταν δεν ειμαι αδιαθετη γιατι γενικα οταν ειναι οι μερες μου παω στο μπανιο.Εκει θα καταλαβω πολλα.Δεν με επιασε αμεσως μετα την τριτη μερα.Νερο δεν πινω η αληθεια ειναι και ακομα πρηζομαι με ολα.Ο γιατρος ειπε αγχος αλλα εγω θελω να κανω κωλονοσκοπηση για σιγουρια.Φταιει και το αγχος και πως να μην ειμαστε χαλια με ολα αυτα που γινονται....?????

θα σας πω απο εβδομαδα αν πιανει σιγουρα..τουλαχιστον σε μενα.

μπραβο κοριτσι!!!!

ελπιζω να κανει δουλεια και αργοτερα χωρις να εισαι αδιαθετη!!!

με το γαλα ηταν φρικη;;;αν σου κανει δουλεια μονο με τα σκετα φρουτα συνεχισε το για λιγο ακομα και βλεπεις!!!!

apHGp3.png

• 4 εβδομάδες μετά...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...