Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ρυζάλευρο

Phani

Recommended Posts

Kat'arxin to ryzaleuro den exei threptiki axia kai boreis na arxiseis kateutheian me frouta (an exei faei prota nostimo ryzaleuro borei na ta aporripsei). Ego exo parei to nutricia pou piso sta systatika leei mono ryzaleuro kai vitamini 1, oute syntiritika oute glykantika kai brosta leei kai xoris glouteni. Einai sxedon exi minon i mikri kai to kano edo kai 2 vdomades. Tis dino proi-vrady frouta (me tin egrisi tis giatrou afou mou eixe pei na xekiniso tin typopoiimeni krema me elafra tin kardia arxikos...telos panton, auto einai alli mastiga me tous giatrous pou "poulane" proionta) kai mesa stin krema prostheto mia koutalia ryzaleuro isa na pixei ligo.Me ta kaka tis akrivos opos prin! (to ryzaleuro krema dimiourgei kai dyskoiliotites). Metaxy mas oute auto xreiazetai. Pisteuo kai pali mia xara tha tin etroge, alloste to ryzaleuro einai teleios anosto. Kata t'alla xero oti polla koritsia apo do pairnoun ryzaleuro tis Holle (mia germaniki marka pou vriskoun sta viologika), to opoio ego omos den to exo vrei ki exo akousei kai diafora (tou typou oti sta germanika apo piso leei polla systatika, ara den einai sketi).

Ego sou leo an de vriskeis akri kai to mikro sou xekinisei kala ta frouta (perimeneis vevaia kamia vdomada gia na fanei an tou aresoun pragmatika, oles etsi kaname) min agxonesai, syntoma tha sou valei kai tin xortosoupa o giatros kai de xreiazetai kan to ryzaleuro!!

eNortjKzUjI0NDUxNlOyBlwwFXIC0Q,,99.png

Διαφημίσεις

A xehasa na sou po oti to vrisko sto super market se morfi skonis vevaia. Ena exo parei mexri tora kai tha to xanaparo mono gia na pizo ti soupitsa tis,ta frouta kai tetoia...

Parebiptontos tis to ekana mia fora krema afou eixe arxisei ta frouta kai vevaia tis fanike apaisio afou den exei glykantika kai meta ta frouta ta etroge akoma pio euxarista(kathoti glyka apo mona tous!)

Episis an de xortainei i den tis/tou aresei boreis na xtypiseis kai ligo gala tis me ta frouta, kai meta vazeis kai mia koutalia soupas ryzaleuro (giati aneu tha einai poly neroulo pia)!

σε υπερευχαριστω !!!! νασαι καλα !!! βασικα μου ελυσες αποριες , ετσι ωστε να ξερω πανω κατι πριν παω στον γιατρο ! θα διαβασω και αυτο το γερμανικο που ειπες , αμα ειναι να παρω 1 τετοιο να υπαρχει. και θα το κανω αμα χρειαστει οπως ειπες . θα μιλησουμε πρωτα με τον γιατρο , απλα ηθελα να τα ξεκαθαρισω λιγο στο μυαλο μου πριν παμε ! σε ευχαριστω πολυ !!!:D

:lol: smile !!!

Διαφημίσεις

εμενα ειναι 5,5 ξεκινησαμε με φρουτα μηλο-αχλαΔΙ-μπανανα.Η γιατρος ειπε ξεκιναμε με 1 κ.γλ λοιπον η δικια μου δεν τρωει ουτε το μισο κουταλακι ξυνιζει α αναγουλιαζει, το απογευμα τις δινω ρυζαλευρο-βανιλια με 100μλ νερο κ παλι ουτε ενα κουταλακι δεν μπορει να φαει μονο θηλαζει, τι μου προτινετε;;;;

εμενα ειναι 5,5 ξεκινησαμε με φρουτα μηλο-αχλαΔΙ-μπανανα.Η γιατρος ειπε ξεκιναμε με 1 κ.γλ λοιπον η δικια μου δεν τρωει ουτε το μισο κουταλακι ξυνιζει α αναγουλιαζει, το απογευμα τις δινω ρυζαλευρο-βανιλια με 100μλ νερο κ παλι ουτε ενα κουταλακι δεν μπορει να φαει μονο θηλαζει, τι μου προτινετε;;;;

Etsi einai i proti fora, gia tin akriveia oi "protes" fores. Epimeneis na dokimazeis kathe mera (boreis kai proi apogeuma) xoris omos na tin piezeis gia na min peismosei! Tha faei arga i grigora tha deis, oles auto lene telika!

η πρώτη κουταλιά την αναγούλιασε και τη δική μου. περίμενα ένα λεπτάκι και της έδωσα ξανά.το έφαγε όλο. Απλά θέλει υπομονή. τα καημένα μόνο να πίνουν ήξεραν μέχρι πριν από λίγο.

Ηπρώτη κουταλιά δεν είναι ενδεικτική του αν της αρέσει το περιεχόμενο, αλλά ίσως να σου δείχνει ότι θέλει λίγο χρόνο να συνηθίσει το κουτάλι. Άλλαξε κουταλάκι, μήπως σε βολέψει κάποιο άλλο καλύτερα. όταν βαζεις το κουταλάκι στο στόμα, μη βιάζεσαι να το βγάλεις, κράτησέ το λίγο στο στόμα, με ανασηκωμένη τη λαβή, κάθετα σχεδόν, ώστε να το γλύψει. Έτσι έκανε η δική μου και τώρα, αν αργήσω το κουταλάκι μουγκρίζει. Δοκίμασε τί τεχνική σας ταιριάζει. Κάθε μωρούλι είναι μοναδικό.

• 8 months later...
Μια ερώτηση και από μένα για τις μαμάδες που χρησιμποποιούν το βιολογικό ρυζάλευρο της holle:

Σε πόσα ml μητρικού γάλακτος βάζετε μια κουταλιά ρυζάλευρο; Είναι η πρώτη φορά που θα δώσω σήμερα και δεν ξέρω τίποτα σχετικό..

ξερει καμια να μου πει???

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

Εγώ πάντως χρησιμοποίησα το ρυζάλευρο μόνο για μεταβατικό στάδιο για 2 εβδομάδες δηλαδή μέχρι να περάσει στη φρουτόκρεμα και μετά στα λαχανικά. Τώρα με τα φρούτα και τα λαχανικά, δεν το χρειάζεται πια.

Δεν πήρα της Hole που αναφέρουν οι κοπέλες γιατί μόνο εύκολο δεν είναι να τρέχω στα βιολογικά συνέχεια. Έκανα περιορισμένα την δουλειά μου με το ρυζάλευρο της Nutricia που μου έκανε από τα συσκευασμένα για πιο καλό και εκεί σταμάτησα.

beeeeezzzzz

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σας

Ο μπέμπης μου σε λίγες μέρες μπαίνει στον 6 μήνα.Αρχισα να του δίνω ριζάλευρο βανίλια.Το τρώει αλλα δεν τρελαίνεται.Την ώρα που του το βάζω στο στόμα κούναει χέρια πόδια και γενικά παίζει και την μισή τρώει και την άλλη την φτύνει. Λες να την βαρέθηκε σε μια εβδομάδα?

Τι να κάνω για να τον ταισω? Θέλω δεύτερο άτομο ετσι.

Πόσο ποσότητα να του δίνω.?

Την άλλη εβδομάδα του δίνω φρούτα.Εαν κάνει ετσι στην κρέμα που είναι γλυκιά τι θα κάνει στο φρούτο .

πειτε μου ένα κολπο για να κάτσει φρόνιμα και να φάει.

Σας ευχαριστώ πολύ.:-P

tnDpp3.png

77l3p3.png

Καλησπέρα σας

Ο μπέμπης μου σε λίγες μέρες μπαίνει στον 6 μήνα.Αρχισα να του δίνω ριζάλευρο βανίλια.Το τρώει αλλα δεν τρελαίνεται.Την ώρα που του το βάζω στο στόμα κούναει χέρια πόδια και γενικά παίζει και την μισή τρώει και την άλλη την φτύνει. Λες να την βαρέθηκε σε μια εβδομάδα?

Τι να κάνω για να τον ταισω? Θέλω δεύτερο άτομο ετσι.

Πόσο ποσότητα να του δίνω.?

Την άλλη εβδομάδα του δίνω φρούτα.Εαν κάνει ετσι στην κρέμα που είναι γλυκιά τι θα κάνει στο φρούτο .

πειτε μου ένα κολπο για να κάτσει φρόνιμα και να φάει.

Σας ευχαριστώ πολύ.:-P

Δεν υπάρχουν κόλπα για να κάνεις ένα παιδί να φάει.Υπάρχουν παιδιά που τρώνε και παιδιά που είναι δύσκολα στο φαΐ.Το μόνο που μπορώ να σε συμβουλέψω είναι την ώρα που τον ταίζεις να μην "παίζετε" ώστε να καταλάβει οτι δεν είναι παιχνίδι το φαί.Να τον ταίζεις στο καρεκλάκι του πάντα ώστε να μην χρειάζεσαι άλλο άτομο για βοήθεια.Να τον ταίζεις όταν ξέρεις οτι πεινάει και να μην έχεις μια στάνταρ ώρα.Εγώ ποτέ δεν τον ταίζω μια συγκεκριμένη ώρα.Άλλες φορές τρώει την κρέμα του στις 6 και άλλες φορές στις 8.Τον ταίζω πάντα οταν αρχίζει και γκρινιάζει και έτσι τρώει 200γρ κρέμα.Άλλα μωρά όμως είναι πιο δύσκολα.Επίσης να ξέρεις οτι κάθε αρχή και δύσκολη..στην αρχή δεν θα τρώει τόσο πολύ και θα σου κάνει τον δύσκολο γιατί έρχεται πρώτη φορά σε επαφή με μια καινούρια τροφή..σιγά σιγά θα συνηθίσει.Και με τα φρούτα στην αρχή δεν θα του αρέσουν όπως στα περισσότερα μωρά αλλά όταμ μπει η μπανάνα στη κρέμα που είναι γλυκιά θα δεις οτι θα αρχίσει να τρώει πιο πολύ.Επίσης να τον ταίζεις γρήγορα.Μην αφήνεις να περνάει μισή ώρα.Βαριούνται τα μωρά.Την μια κουταλιά μετά την αλλή θα του δίνεις.Και μην αγχώνεσαι αν δεν φάει μια μέρα.Θα χορταίνει ούτως ή άλλως με το γάλα.

o30Sp3.png

cZW4p3.png

Ξέχασα να σου πω για την ποσότητα που ρωτάς..ο δικός σου είναι μικρός άρα θα του κάνεις 150 γρ.Και όσο φάει..και 100 να φάει καλά είναι για αρχή!!Μετά τον 6ο αν δεις οτι τρώει και τα 150 θα του κάνεις 200γρ.

o30Sp3.png

cZW4p3.png

• 5 χρόνια μετά...

Καλημέρα μανούλες!

Έχω ένα αγοράκι 6,5 μηνών, το οποίο γεννήθηκε λιποβαρές, σχεδόν 2 κιλά. Σήμερα έχουμε ήδη φτάσει τον μέσον όρο σε ύψος και βάρος, πιστεύω έχει καλή πρόοδο. Απ' ότι έχω ρωτήσει κι άλλες φίλες με αγοράκια, τρώει σε ποσότητα ότι τρώνε και εκείνα που είχαν φυσιολογικό βάρος. Μέχρι λοιπόν πριν από 2 βδομάδες -όπου ξεκίνησα ρυζάλευρο- η ποσότητα γάλακτος που έπινε ήταν 210ml και το βράδυ πριν κοιμηθεί 240ml. 5 γεύματα σε σύνολο, γύρω στα 1000ml ημερησίως (δεν είναι πάντα στις καλές του..:D) Καλά είναι?

Πριν από 2 βδομάδες ξεκίνησα με ρυζάλευρο στο 4ο γεύμα του, το οποίο δέχτηκε εύκολα, κάθε μέρα προσέθετα σε κρέμα -το οποίο αραιώνω με νερό- και μείωνα σε γάλα. Όμως αυτό που παρατηρώ είναι ότι σταματάει κάποια στιγμή να θέλει άλλη κρέμα και πίνει το γάλα. 1. έρχεται πράγματι η στιγμή που δε θα θέλει καθόλου το γάλα κι έτσι το γεύμα να αποτελείται μόνο από κρέμα? 2. τι ποσότητα κρέμας θεωρείται ικανοποιητική. (με τις μεζούρες του γάλακτος του βάζω 6) και μετά πίνει 120-150ml γάλα? και 3. πως μετράμε την κρέμα, σε γραμμάρια?

Καλημέρα μανούλες!

Έχω ένα αγοράκι 6,5 μηνών, το οποίο γεννήθηκε λιποβαρές, σχεδόν 2 κιλά. Σήμερα έχουμε ήδη φτάσει τον μέσον όρο σε ύψος και βάρος, πιστεύω έχει καλή πρόοδο. Απ' ότι έχω ρωτήσει κι άλλες φίλες με αγοράκια, τρώει σε ποσότητα ότι τρώνε και εκείνα που είχαν φυσιολογικό βάρος. Μέχρι λοιπόν πριν από 2 βδομάδες -όπου ξεκίνησα ρυζάλευρο- η ποσότητα γάλακτος που έπινε ήταν 210ml και το βράδυ πριν κοιμηθεί 240ml. 5 γεύματα σε σύνολο, γύρω στα 1000ml ημερησίως (δεν είναι πάντα στις καλές του..:D) Καλά είναι?

Πριν από 2 βδομάδες ξεκίνησα με ρυζάλευρο στο 4ο γεύμα του, το οποίο δέχτηκε εύκολα, κάθε μέρα προσέθετα σε κρέμα -το οποίο αραιώνω με νερό- και μείωνα σε γάλα. Όμως αυτό που παρατηρώ είναι ότι σταματάει κάποια στιγμή να θέλει άλλη κρέμα και πίνει το γάλα. 1. έρχεται πράγματι η στιγμή που δε θα θέλει καθόλου το γάλα κι έτσι το γεύμα να αποτελείται μόνο από κρέμα? 2. τι ποσότητα κρέμας θεωρείται ικανοποιητική. (με τις μεζούρες του γάλακτος του βάζω 6) και μετά πίνει 120-150ml γάλα? και 3. πως μετράμε την κρέμα, σε γραμμάρια?

Από τη μικρή εμπειρία που έχω, δεν παρατηρώ κάτι περίεργο ή ανησυχητικό σε αυτά που γράφεις...Νομίζω δε ότι ανηςυχείς χωρίς λόγο...καμιά φορά βέβαια ακόμα κ το προφανές μπορεί να φαίνεται βουνό σε εμάς τις νέες μανούλες...Σε κάθε περίπτωση, εγώ προτείνω να συμβουλεύεσαι τον παιδίατρο που παρακολουθεί το παιδί κ μόνον αυτόν...

jTRQp2.png KPxIp3.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα μανούλες!

Σε νιώθω οσο δεν φαντάζεσαι!

Εμένα δικός μου είναι προωρο κσι ηρθαμε σπίτι περίπου 2300.Τώρα διορθωμένη ηλικιαείμαστε 6 μηνών πάρα κάτι. Το τάισμα είναι ένας αγώνας!

Έχουμε μπει στις στερεές 3 μηνών και ο λόγος ήταν για να παρέι βάρος.

Από τότε που ξεκίνησε στερεές (σούπα φρούτα όλες οι κρέμες και κοτόπουλο και αυγό πρόσφατα )Το γάλα αποτελεί παρελθόν

Με το ζόρι πίνει 200 την ημέρα!

Αυτό που κάνω είναι σε όλα τα γεύματα να προσθέτω γαλα σκόνη και /η κρέμα και φυσικά δεν του δίνω νερό. Φτιάχνω 30 ml γαλα για να κερδίσει ότι μπορεί από θερμίδες. Όλα αυτά βέβαια τα ενημέρωσα στη γιατρό και μου έδωσε το οκ (κατόπιν εορτής βέβαια )

Καλημέρα μανούλες!

Τα γεύματα ειναι σούπερ! Εγω θα επιχειρούσα να παύςω να δίνω γαλα στο γεύμα της κρέμας, μπορεί και να το πίνει απο λαιμαργία και οχι γιατι πράγματι πεινάει! Κρέμα μην μετράς γραμμάρια, δίνε όση θελει!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...