Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Υποχόνδριος σύζυγος ή χρίζει ψυχολογικής υποστήριξης;


zwaki28

Recommended Posts

Να μαι και πάλι με καινούργιο θέμα. Αυτή τη φορά θα μιλήσω για το σύζυγο και τα προβλήματα μας που αυτή τη στιγμή με φέρνουν σε απίστευτα δύσκολη θέση. Το λοιπόν έχω ενα σύζυγο κολλημένο με τη καθαριότητα που δε θέλει να πατήσει άνθρωπος στο σπίτι μας. Σε ξένα σπίτια δεν πολύ πηγαίνει. Ακόμα και στης μητέρας μου κάθεται με το ρολόι στο χέρι. Γενικά δεν έχουμε πολλούς φίλους αλλά και αυτούς που έχουμε τους βλέπουμε πάντα εκτός σπιτιού ή στα δικά τους σπίτια. Είναι τόσο συνηδητοποιημένος που μου λέει " θα λές οτι δε θέλω εγώ". Τώρα συνείδηση της κατάστασης το λες γαϊδουριά το λες δεν ξέρω. Η γονείς μας επειδή μένουμε μία ώρα απόσταση δεν έρχονται σχεδόν ποτέ στο σπίτι μας ούτε και οι δικοί του. Βέβαια ξέρουν και τισ παραξενιές τους και που να τολμήσουν να πατήσουν το πόδι τους. Δεν συζητάμε καν για φιλλοξενεία, ούτε επίσκεψη δε θέλει. Είχαμε φτάσει παλαιότερα σε τόσο κρίσιμο σημείο με τις παραξενιές του που παρολίγο να χωρίσουμε. Δεν περίμενα ποτέ οτι θα παντρευόμουν και δε θα μπορούσα να φέρω στο σπίτι μου τους γονείς μου τα αδέρφια μου τους φίλους μου. Το σπίτι έχει αναλάβει και το καθαρίζει αυτός γιατί υποστηρίζει οτι το κάνει καλύτερα και για να μη με κουράζει (μπούρδες!!). Ακόμα και οταν γέννησα με καισαρική δεν ήθελε να έρθει η μάναμ στο σπίτι για βοήθεια μου έλεγε θα σε βοηθάω εγώ. Εκείνη η κακομοίρα ήρθε και απο τη γαιδουριά του που φαίνεται απίστευτα έφυγε την επόμενη μέρα. Έχω κλάψει ώρες ατελείωτες γιαυτό. Στη γιορτή του κάθε χρόνο έχουμε την ίδια ιστορία. Δε θέλει να έρθει κανείς! Αν μπορούσαμε να λείπουμε και απο το σπίτι θα ταν οτι καλύτερο γιαυτόν. Φτιάχνω το σπίτι μου, το στολίζω, και το χαίρομαι μόνη μου :(. Μετά απο σκέψη λέω εντάξει μορέ δεν έγινε και κάτι θέλει την ησυχία του ο άνθρωπος. Τους γονείς τους βλέπουμε συχνά οταν πηγαίνουμε εμείς. Τους φίλους το ίδιο. Ας κάνω το Μ...κα και ας μη φέρνω τα πράγματα στα όρια τους. Έλα όμως που τώρα η μάναμ μου έχει μανιοκατάθλιψη και χρειάζεται κάποιον δίπλα της να τις δίνει τα φάρμακα της που τα ξεχνάει και γενικά να την εξυπηρετεί γιατί διαφορετικά θα μπέι σε κλινική! Τί κάνω τώρα; που μόλις του είπα πως σκέφτομαι να την πάρω για λίγο στο σπίτι μόνο που δεν έκλαιγε ρε παιδιά απο τη στεναχώρια!! Να μου λέει δε μπορώ το καταλαβαίνεις;;; Μα τι να καταλάβω η γυνάικα; δε την παίρνω για διακοπές για να αναρρώσει θα την κρατήσω λίγες μέρες. Και του ειπα να πάει να τον δεί ενας ψυχολόγος γιατι εγώ αυτό εχω πάψει να το βλέπω πλεον σαν παραξενιά! Πείτε μου αν είμαι λάθος! Έχουμε και ένα παιδάκι και θα μου το τρελάνει και αυτό μου φαινεται! με τα χίλλια ζόρια ήρθε η νονά στο σπίτι να του φέρει το δώρο του! Θα σκάσω! σκέφτομαι να πάω εγώ σε ψυχολόγο να μου πεί τι να κάνω.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


εγω παλι δε νομιζω οτι εχει να κανει με τη καθαριοτητα ολο αυτο.δηλαδη τι?αν ερθει καποιος στο σπιτι θα του το λερωσει?μαλλον κατι παιζει με το οτι δε μπορει να συναναστρεφεται ανθρωπους παρα με τη καθαριοτητα.αυτη ειναι δικη μου αποψη βεβαιως εσυ θα ξερεις καλυτερα που τα βλεπεις απο μεσα τα πραγματα.παντως πρεπει να το συζητησει με καποιον ειδικο γιατι δε μου φαινεται φυσιολογικο ολο αυτο.

qcKmp2.png
Link to comment
Share on other sites

οντως η συμπεριφορα του συζυγου ειναι περιεργη. εχω συζυγο κολλημενο με την καθαριοτητα, αλλα λατρευει τις κοινωνικες εκδηλωσεις. ακομα και ο κουμπαρος μου που ειναι μανιακος με την καθαριοτητα δεν μας εχει δωσει τετοια δειγματα, οπως αυτα που περιγραφεις. η ιστορια σου μου βγαζει ανθρωπο αντικοινωνικο, ανθρωποφοβικο θα ελεγα, που οχυρωνεται πισω απο τη δικαιλογια της καθαριοτητας για να μην βλεπει ανθρωπο. θα ηθελα ομως να σε ρωτησω το εξης: παντα ετσι ηταν; στην δουλεια του πως συμπεριφερεται; δεν μπορει να μεταλλασεται μονο στο σπιτι και με τους συγγενεις!! φιλους εχει, εστω εναν κολλητο; η συμπεριφορα του μου θυμιζει εντονα ψυχαναγκαστικο ατομο, δηλ. ατομα που εχουν φοβερο στρες και ανακουφιζονται μονο με ορισμενες "τελετουργιες", π.χ. πλυσιμο χεριων, διαρκες ξεσκονισμα, κλπ. χωρις να θελω να επηρρεασω καλο θα ηταν να ρωτησεις κοινωνικη λειτουργο ή ψυχολογο της περιοχης σου.

lRR9p3.png
Link to comment
Share on other sites

Δεν ήταν πάντα έτσι. Και γνωριζόμαστε πολλά χρόνια! Πριν να παντρευτούμε ερχόταν στην μαναμ και καθόμασταν με τις ώρες και δεν είχα πάρει πρέφα τίποτα απο όλα αυτά. Παρεες έχει αλλά όχι κολλητούς. Γενικά έξω είναι κοινωνικός, μιλάει με όλους κάνει χαβαλέ. Και στις παρέες του που είναι επιλλεκτικός βέβαια φέρεται νορμάλ. Μόνο στο σπίτι βλέπω αυτή τη συμπεριφορά. Είναι σαν να είναι το ησυχαστήριο του και δε θέλει κανείς να μην μπαίνει σε αυτό. Το αντιλαμβάνεται και αυτός οτι είναι λάθος αλλά μου λέει έτσι είμαι. Όταν πρωτομπήκαμε στο σπίτι είχαμε μεγάλο σκύλο και λέει οτι απο τότε του έγινε ψύχωση η καθαριότητα. Θα απευθυνθώ όντως σε ψυχολόγο για το καλό του μικρού μας αλλά το κακό είναι οτι εκεί που λέει οκ εκεί λέει όχι. Σκ... ΟΛΕ!!

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει ο σύζυγος... Αλήθεια, πού δουλεύει; Στα γραφεία που δουλεύει ο περισσότερος κόσμος το θέμα της καθαριότητας είναι πιο λάσκα από το πιο λάσκα σπίτι... Καλά δεν μιλάμε για τουαλέτες, αλλά για πληκτρολόγια, πατώματα.. Δεν είναι κανένας με ένα σφουγγαρόπανο στο χέρι...

 

Εννοείται ότι πρόκειται για νεύρωση, αρκετά σοβαρή, εφόσον επηρεάζει την κοινωνική του ζωή... Αυτός δεν βλέπει το πρόβλημα;

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

φοβαμαι οτι εχει ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχη η τελος παντων καποιο ειδος νευρωσης!!!!!!οταν οι παραξενιες φτανουν σε σημειο ν αμην χαιρομαστ ετη ζωη μας τοτε ειναι νευρωση!πρεπει οπωσδηποτε ν ατο πεις σε καποιον ειδικο!η σε ομοιοπαθητικο!σιγουρα κατι θελει απο γιατρο αλλιως δεν φευγει!

Link to comment
Share on other sites

φοβαμαι οτι εχει ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχη η τελος παντων καποιο ειδος νευρωσης!!!!!!οταν οι παραξενιες φτανουν σε σημειο ν αμην χαιρομαστ ετη ζωη μας τοτε ειναι νευρωση!πρεπει οπωσδηποτε ν ατο πεις σε καποιον ειδικο!η σε ομοιοπαθητικο!σιγουρα κατι θελει απο γιατρο αλλιως δεν φευγει!

 

Αυτό ακριβώς.......

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...