Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΗΨΗ

Recommended Posts

Κορίτσια Δεύτερο topic σήμερα και έπετε και τρίτο και αυτό για να μην βάλω όλες μου τις απόρίες σε ένα και σας ζαλίσω να σας έρθει πιο γλυκά....χα.χα

Λοιπόν εχθές ο γιατρούλης μας είπε μήπως κάνουμε καισαρική και θα ήθελα όσες κοριτσάρες έχετε κάνει καισαρική να μου πείτε την περίοδο ανάνηψης και πόσο δυνατοί είναι οι πόνοι μετά την καισαρική και πόσο κρατάνε......

dev244pb___.png

Διαφημίσεις

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΤΡΟΜΑΞΩ ΑΛΛΑ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙΣ. ΕΝΤΑΞΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΕΓΩ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ 2. ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΤΗΝ ΠΗΡΑ ΠΟΛΥ ΒΑΡΕΙΑ ΕΙΧΑ ΠΑΘΕΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΩ ΠΟΤΕ ΚΑΛΑ. ΗΘΕΛΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΩ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΚΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΣΟ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ. ΠΟΝΟΥΣΑ 3 ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΗΤΑΝ Ο ΦΟΒΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΜΗΝ ΠΟΝΕΣΩ ΑΝ ΣΗΚΩΘΩ ΑΝ ΠΑΩ ΤΟΥΑΛΕΤΑ Κ.Α. ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΥΣΙΠΟΝΑ ΑΝ ΠΟΝΑΣ. ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΕΤΣΙ? Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΤΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΗΚΑ ΠΟΛΥ. ΒΕΒΑΙΑ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ ΕΤΣΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ.

καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται!!!

Σου εύχομαι να μην κάνεις καισαρική και φυσικά ούτε κι εγώ θέλω να σε τρομάξω διότι η κάθε γυναίκα την βιώνει διαφορετικά κι ο κάθε οργανισμός πονάει και αναρρώνει διαφορετικά.

Εγώ πάντως ήθελα πολύ να γεννήσω φυσιολογικά κι όταν τελικά αποφασίστηκε η καισαρική το πήρα βαρειά...πολύ βαρειά. Τελικά έγινε...πρώτη απαίσια εμπειρία ήταν η επισκληρίδιος που με πείραξε πάρα πολύ κι άρχισα να χάνω τις αισθήσεις μου στο χειρουργείο και ήμουνα με οξυγόνα. Μετά για 2 μέρες είχα φοβερές ζαλάδες και αναγούλες από την επισκληρίδιο.

Έπειτα οι πόνοι μου κράτησαν αρκετά...2 εβδομάδες διότι το πολύ ανήσυχο μωράκι μου με είχε σούζα ανά μισή ώρα και στο τέλος από το σήκω κάτσε άρχισε να βγάζει αίμα η τομή.

Τώρα τέλος καλά όλα καλά...γερή μαμά, γερό νινί, αλλά πολύ γκρινιάρικο βρε παιδάκι μου...πω πω :lol::lol:

Εσύ γιατι πας για καισαρική αν επιτρέπετε;;;

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Δεν είναι ακόμα σίγουρο sardelaki μου απλά μόλις το ακούς παθαίνεις ένα λαλα και αρχίζεις να προετοιμάζεσαι για αυτό ψυχολογικά έτσι για να ξέρεις τις παραμέτρους....

Έχει μια πολύ μικρή περικαρδιακή συλλογή υγρού ο γιόκας μας χωρίς όμως να είναι τίποτα σοβαρό μιας και έχω κάνει 2 υπερήχους καρδιάς και μας είπε στον δεύτερο ότι δεν βλέπει να είναι ανησυχιτικό και ότι θα απορροφηθεί μόνο του μετά την γέννηση... Έτσι λοιπόν μου είπε η γιατρός μου ότι θα ρωτήσει τους νεγνολόγους μήπως είναι καλύτερα να μην ζοριστεί η καρδιά του από ένα Φ.Τ.

Και εκτός αυτού μου είπε στο χθεσινό ραντεβού ότι ο πλακούντας αρχίζει και τα φτύνει λίγο (αισίως στην 34 προς 35 εβδομάδα ) λόγω αναιμίας και μπορεί να το παρούμε πιο νωρίς αλλά θα με ξαναδει για το θέμα του πλακούντα και την τρίτη που μας έρχεται....

Έτσι λοιπόν μπήκα στο τρυπάκι της αναζήτησης πληροφοριών για την καισαρική έτσι για να το χωνέψω ψυχολογικά και να μην μου έρθει ξαφνικό....

εγώ πάντως αντίθετα με τα κορίτσια και τις δυο καισαρικές μου τις πέρασα εντελώς ανώδυνα...

έκανα επισκληρίδιο μια χαρά , βγήκάν τα παιδάκια μου μια χαρά...αυτό για τον παιδίατρο δεν το έχω ξανακούσει...η τομή μου έιναι μια χαρά.. σηκώθηκα το ίδιο απόγευμα...πόναγα βέβαια αλλά φυσικό και επόμενο έιναι αλλά έιχα το σωληνάκι της επισκληρίδιου και ανακουφίζομουν...

νομίζω οτι το θέμα είναι πως το βιώνει η κάθε κοπέλα

εμένα με ένοιαζε μόνο να είναι καλά τα παιδάκια μου και δεν με ένοιαζε καθόλου ο τρόπος που θα γεννήσω...

και αν ποτέ ξαναμείνω έγκυος πάλι καισαρική θέλω να κάνω γιατί το έχω βιώσει καλά και δεν με ενοχλεί .

φιλιά και μην φοβάσαι μια χαρά όλα θα πάνε..

Διαφημίσεις

Ήμουν κι εγώ πολύ κατά της καισαρικής,δεν υπήρχε καν αυτό το ενδεχόμενο στο μυαλό μου.Μόνο που καμιά φορά τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα περιμένεις και η καισαρική είναι η ασφαλέστερη λύση,μη σου πω μονόδρομος.

Στο θέμα μας τώρα,εγώ ήμουν μάλλον από τις τυχερές γιατί είχα πολύ γρήγορη ανάρρωση:γέννησα Σάββατο απόγευμα,το βράδυ εκείνο πονούσα και μου κάνανε παυσίπονα κ ξανακοιμόμουν.Την Κυριακή το πρωί σηκώθηκα,περπάτησα,βγάλαμε την επισκληρίδιο και τον καθετήρα κι όλα καλά.Πόνος καθόλου,μόνο που τραβούσαν τα ράμματα κάθε φορά που ήθελα να κάτσω ή να σηκωθώ από το κρεβάτι.

Το ίδιο βράδυ μου φέρανε παυσίπονο χωρίς να ζητήσω και τους είπα οτι δε θέλω γιατί δεν πονάω.Τελικά το πήρα.

Από την επόμενη μέρα άρχισα τις βόλτες (παρόλο που είχα και ορό στο χέρι να κουβαλάω) και πραγματικά αυτή η κινητοποίηση με βοήθησε να συνέλθω γρήγορα.Ενοχλήσεις είχα βέβαια,αλλά όχι από την τομή,μάλλον από την "επαναφορά" των οργάνων και τη μήτρα που παλινδρομούσε.

Παυσίπονο δεν χρειάστηκα καθόλου,γύρισα στο σπίτι κι είμαι μια χαρά.Τις πρώτες δυο μέρες σηκωνόμουν σιγά σιγά από το κρεβάτι και μετά όλα καλά.Αυτά!

Εύχομαι να έχεις κι εσύ μια γρήγορη ανάρρωση!

Αν και πιο πολύ εύχομαι να μη χρειαστείς τελικά καισαρική. :D

Υ.Γ.=η επισκληρίδιος αναισθησία θα έπρεπε να ανήκει στα 7 θαύματα!

Μόλις μου κάνανε δόση παυσίπονη...ένιωθα ευτυχισμένη! :lol::lol:

Εμένα η εμπειρία μου με την καισαρική δεν ήταν τόσο κακή. Σίγουρα βέβαια το να γεννήσεις φυσιολογικά είναι οτι καλύτερο και για αυτό θα πρεπει να το επιδιωξεις. Εμείς περιμέναμε σχεδόν μέχρι τελευταία στιγμή μπας και γυρίσει ο μπέμπης με το κεφάλι προς τα κάτω αλλά δεν μας έκανε τη χάρη.

Με την επισκληρίδιο εγώ δεν είχα κανένα πρόβλημα. Όλα πήγαν καλά και χάρηκα που μπορεσα να δω το μωράκι μου αμέσως μόλις βγήκε από την κοιλίτσα μου. Οταν περνάει η επίδραση της επισκληριδιου αρχίζει ο πόνος αλλά είναι αντιμετωπίσιμος με παυσίπονα. Όσο είσαι ξάπλα είναι καλά... Οταν πρέπει να σηκωθείς είτε για περπάτημα είτε για τουαλέτα είναι λίγο δράμα. Παίρνεις όμως το παυσιπονάκι σου και όλα είναι οκ. Κάθε μέρα που περνάει φυσικά είσαι και καλύτερα. Οταν βγηκα από την κλινική δεν χρειάστηκε να ξαναπάρω παυσίπονο. Τις πρώτες μέρες στο σπίτι, κάποιες στιγμές ένιωθα πονάκια σαν να έχω περίοδο. Μετά το πρώτο δεκαήμερο μετά τη γέννα σταμάτησαν και αυτά. Το μόνο που μου έμεινε και κάποιες μέρες ακόμα ήταν ένα τράβηγμα στη τομή όταν πήγαινα να σηκωθώ απότομα από το κρεβατι.

Τωρα πια δεν θυμάμαι τίποτα από όλα αυτά. Όλα φαίνονται πολύ μακρινά. Τους πόνους και την ταλαιπωρία τα ξεχνας όπως ξεχνούν και οι γυναίκες που γέννησαν φυσιολογικά τις ωδίνες... Οπότε μην αγχώνεσαι καλή μου :):):)

Και εγω με καισαρικη και επισκληριδιο γεννησα και δεν καταλαβα τιποτα. Ουτε απο την εοισκληριδιο ουτε απο την τομη. Γεννησα 11 το βραδυ κ το πρωι σηκωθηκα πηγα στο μπανιο μονη μου και απο το μεσημερι - απογευμα εκανα βολτες σιγα σιγα στο Ιασω! Αφου ολες με πειραζανε εκει μεσα! Η τομη δεν πονεσε καθολου , πιο πολυ ηταν λιγο ο φοβος οταν πηγαινα να σηκωθω απο το κρεββαι της κλινικης μηπως παθω τπτ , μονο κατι τραβηγματακια! Ουτε εξτρα αυσιπονα ουτε τπτ. Την ιδια μερα μου βγαλανε κ καθετηρα κ ορο.

eNortjK1UrIwNrMwVrIGXDAS2gKo16.png[/

Eγω και στις 2 καισαρικες ευτυχως αναρρωσα πολυ γρηγορα το μονο κακο που ειχα και τις 2 φορες ηταν οτι η επισκληριδιο μου φερνε παρενεργειες του τυπου~εντονη φαγουρα σε ολο το σωμα,αναγουλα συνεχεια για 2 εικοσιτετραωρα ~βεβαια καθε οργανισμος ειναι αλλιως,εγω ας πουμε εχω ευαισθησια με το δερμα μου ειναι πολυ ξηρο και 1 λογος παραπανω να μου φερει τοση φαγουρα.Παντως μου κανει μεγαλη εντυπωση οτι αντεχα τον πονο και χωρις παυσιπονα και υποθετα αλλα δεν αντεχα την φαγουρα και συνεχεια ζητουσα φαρμακα απο τις μαιες για αυτο το πραγμα.

Δεν ειναι τιποτα μην φοβασαι...την επομενη μερα θα νιωθεις ενα ελαφρυ τραβηγμα και μικρο πονο που με ντεπον αντιμετωπιζεται.... :wink:

Με το καλο λοιπον να παρεις αγκαλια το μωρακι σου και να γινεις η πιο ευτυχισμενη μανουλα στον κοσμο!!!! :D:D:D

tRGJp2.png1054268gj3rg6cc5t.gif

Διαφημίσεις

Κι εγώ με καισαρική κι επισκληρίδιο γέννησα. Το ξέραμε βέβαια πολύ νωρίς, γιατί είχαμε διάφορα προβλήματα, οπότε είχα προετοιμαστει. Φοβερός και ο γιατρός και η αναισθησιολόγος (ούτε που κατάλαβα την ένεση). Σε 24 ώρες είχαν βγει και οι καθετήρες. Καθόλου πόνος, ούτε καν τραβήγματα. Στους δυο μήνες πήγα γυμναστήριο. Και ο γιατρός είπε ότι στο εξάμηνο μπορώ να πάω για δεύτερο παιδί...

tndLp2.png

FgHKp2.png

αν και από γυναίκα σε γυναίκα όλα αλλάζουν....

εγώ την πρώτη μέρα όταν με βάλαν να πατήσω στα πόδια μου κόντεψα να λιποθυμήσω απ τον πόνο

δεν έχω ξαναπονέσει ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ποτέ στη ζωή μου

για αρκετές μέρες μετά πονούσα παρόλο που περπατούσα

σήμερα, 8,5 μήνες μετά αν πιέσω την κοιλιά μου ακόμα πονάει

για να μην πω για το ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟ που έχεις απώλεια αίσθησης σε εκείνα τα σημεία της κοιλιάς

αν δεν συντρέχουν πραγματικοί λόγοι υγείας δικής σου ή του παιδιού, απέφυγε το

ένας φυσιολογικός τοκετός είναι πάντα καλύτερος από ένα μεγάλο χειρουργείο

αν μάθετε ακριβώς τη διαδικασία της καισαρικής, τι κόβουν, τι βγάζουν έξω, τι ξαναβάζουν μέσα κλπ θα φρικάρετε

δεν είναι απλό χειρουργείο όπως οι αμυγδαλές... είναι ένα μεγάλο χειρουργείο η καισαρική

εγώ την πρώτη μέρα όταν με βάλαν να πατήσω στα πόδια μου κόντεψα να λιποθυμήσω απ τον πόνο

για να μην πω για το ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟ που έχεις απώλεια αίσθησης σε εκείνα τα σημεία της κοιλιάς

αν μάθετε ακριβώς τη διαδικασία της καισαρικής, τι κόβουν, τι βγάζουν έξω, τι ξαναβάζουν μέσα κλπ θα φρικάρετε

δεν είναι απλό χειρουργείο όπως οι αμυγδαλές... είναι ένα μεγάλο χειρουργείο η καισαρική

Ωριωνομαμα νομιζω τα παραλες...δεν ειναι και διπλο μπαι πας!!!Σε μιση ωρα εισαι ετοιμη...και αν εχεις και καλο γιατρο τιποτα δε θα στο θυμιζει εκτος απο μια πολλη μικρη γραμμιτσα κατω στο μπικινι...

Τωρα ο πονος αλλαζει απο γυναικα σε γυναικα...άλλα εγω και αλλες 7 γυναικες που περασαν απο το δωματιο με καισαρικη και αυτες, δεν πονουσαμε σχεδον καθολου... :roll::roll:

Ωριωνομαμα νομιζω τα παραλες...δεν ειναι και διπλο μπαι πας!!!Σε μιση ωρα εισαι ετοιμη...και αν εχεις και καλο γιατρο τιποτα δε θα στο θυμιζει εκτος απο μια πολλη μικρη γραμμιτσα κατω στο μπικινι...

Τωρα ο πονος αλλαζει απο γυναικα σε γυναικα...άλλα εγω και αλλες 7 γυναικες που περασαν απο το δωματιο με καισαρικη και αυτες, δεν πονουσαμε σχεδον καθολου... :roll::roll:

Κατερινιώ μου και το μπαλονάκι στην καρδιά μισή ώρα κρατάει :wink:

αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι σοβαρό χειρουργείο

το ξέρεις ότι σου αδειάζουν όλη την κοιλιακή χώρα, βάζουν τα έντερα σου σε λεκανάκι δίπλα σε υγρό, για να φτάσουν στην μήτρα να σε κόψουν και μετά τα "παραχώνουν" πάλι μέσα?

πίστεψε με, δεν είναι καθόλου απλό!

Σιγουρα...απο τη στιγμη που δεν το κανει η μαμη μονη της...αλλα δυο γυναικολογοι ,ενας πλαστικος, ενας αναισθησιολογος και τρεις νοσοκομες....ειναι σημαντικη επεμβαση...η πιο σημαντικη στη ζωη της καθε γυναικας...αφου ως αποτελεσμα εχει το να παρει αγκαλια το μωρακι της.. :wink:

Αλλα δεν ειναι ωραιο να αγχωνουμε την εγκυμονουσα με περιττες λεπτομερειες...

Οταν ρωτας μια γυναικα που γεννησε με φ.τ σου λεει οτι πονεσε λιγο αλλα ολα καλα...

Εγω μπηκα για προκληση...μου εβαλαν υποθετα ορο και μετα απο 15 ωρες με τρομερους πονους που αυτοι και αν δεν αντεχονταν,,,σε ημιλυποθυμη κατασταση αφου δεν ειχα κανει μεγαλη διαστολη μπηκα για καισαρικη..και αν το ηξερα ποσο πονανε οι πονοι της γενας θα ειχα παει με ραντεβου για καισαρικη....

Διαφημίσεις

συγγνώμη, δεν θέλω να αγχώσω καμία

να ενημερώσω θέλω!

δε θεωρώ σωστό να μπαίνει κάποια χειρουργείο και να μην ξέρει τι της κάνει ο γιατρός της πίσω απ το πράσινο πανί

απλά, δεν θεωρώ περιττή λεπτομέρεια το να ξέρει η κάθε μια μας την αλήθεια για το τι είδους επέμβαση πρόκειται να υποβληθεί χωρίς να υπάρχει λόγος υγείας

το θεωρώ εντελώς απαραίτητο να είναι πλήρως ενημερωμένη

φυσικά και είναι πιο απλουστευμένα τα πράγματα και φυσικά και είναι πλέον χειρουργείο ρουτίνας, φυσικά και υπάρχουν εξειδικευμένοι γιατροί κι απ όλα

Απλά, προσωπική μου πάντα άποψη, και με δεδομένο ότι ακόμα πονάω, ότι ο Φ.Τ. είναι πιο απλός σαν διαδικασία και ο πόνος ξεχνιέται σε 15 μέρες

Ενώ η καισαρική είναι ένα πολύπλοκο χειρουργείο (ρουτίνας) και ο πόνος κρατάει πολύ καιρό μετά (σε εμένα τουλάχιστον και χωρίς ίχνος υπερβολής ή ... φαντασίας)

Εμενα παντως οι πονοι πριν τη καισαρικη ειναι αυτοι που μου εμειναν στη μνημη...και δε θελω με τιποτα να ξαναπερασω!!! :wink:

Κατα τα αλλα καθε ανθρωπος εχει τις αντοχες του στον πονο...

Αν ηταν χρησιμο να ξερει η εγκυμονουσα τις λεπτομερειες της καισαρικης θα της εδινε ο γιατρος να διαβαζει απο τα βιβλια της ιατρικης...και το σεντονι που σου κοβει τη θεα δε θα ηταν αναγκαιο.. :roll::roll:

Μερικα πραγματα ειναι μονο για το γιατρο...οχι για τον ενδιαφερομενο!!

Τι δουλεια εχω εγω εδω αφου γεννησα φυσιολογικά ..?!

Αυτο που θελω να πω ειναι για μια ακομα φορα οτι καθε γυναικα και καθε οργανισμος ειναι διαφορετικος :)

katerina@!! μου , εγώ πριν γεννησω ελεγα "Αχ ναι σιγα μην ξεχάσω τους πονους " .

Τον πονο που μου έκανε το δοντι μου οταν ήμουν 6 μηνών τον θυμαμαι ακομα ..τους πονους της γέννας μου όχι ! Ειλικρινα παντως δεν θεωρω αβασταχτους τους πονους της γεννας . Χτες που κοιταζα κατι βιντεο ειπα θα θελα να ξαναγεννησω την μικρή μου 100 φορές για να το ζήσω οσο πιο πολυ και πιο δυνατα μπορώ :)

Μαμά του Ωρίων εγω έχω κανει εγχειρηση σκολεικοειδιτη (πως να γραφεται αυτό) και ειναι ακριβώς τα ιδια οπως γλαφυρα τα περιγραφεις :lol:

Ακόμα και σήμερα μετα απο 15 χρονια ακομα με ενοχλει η τομή ενω η αδερφή μου δεν θυμάται καν οτι εκανε την ιδια εγχειρηση .

VgL7.jpgIgLdp2.png

Εγω τα εχω ξαναπει απειρες φορες πλεον!!!

Μπηκα για προκληση, τραβηξα ολους τους πονους ενος φ.τ. εκτος των εξωθησεων κ μετα απο 12,30 ωρες μπηκα για καισαρικη.

Τα νευρα μου τσαταλια, οι ορμονες στα υψη κ εγω να κλαιω διοτι θεωρουσα κ θεωρω ακομα οτι θα γεννουσα φυσιολογικα, εφοσον αντεχα τους πονους. Παρανοησα κ φωναζα του αντρα μου να ακολουθησει το παιδι σε περιπτωση που δεν μου το αφησουν γιατι θα μας το επαιρναν κ δεν θα το ξαναβλεπαμε!!! :shock: Καταλαβαινετε σε τι κατασταση ημουν!

Δεν εκανα επισκληριδιο αλλα spinal, δεν ειχα σωληνακι, δεν καταλαβα τιποτα στο χειρουργειο, ενοιωθα ομως ασχημα για τους λογους που προανεφερα, ο παιδιατρος ηταν παρων, σε 5 λεπτα κρατουσα το κοριτσακι μου αγκαλια, δεν μου την πηραν καθολου απο κοντα μου παρα μοναχα για να την κρατησει για 1 λεπτο ο μπαμπας της, μου την ξαναδωσανε, ο αντρας μου μού φωναξε οτι με ευχαριστει για το δωρο που του εκανα, την κρατουσα συνεχεια μεχρι κ που πηγαμε στο δωματιο μας, την ντυσανε κ μου την ξαναφερανε αμεσως!

Μολις αρχισα να νοιωθω τα ποδια μου, θελησα να σηκωθω...

Δεν με αφησαν ως το πρωι, ηρθε ο γιατρος μου εδωσε εντολη να με σηκωσουν, σηκωθηκα εκανα το μπανακι μου κ ολα καλα...

Πιστευω πως αν ημουν προετοιμασμενη για καισαρικη, προσωπικα για μενα θα ηταν οτι πιο ανωδυνο.

Αλλα μια πικρα την εχω κ ετσι αν μου επιτρεψει ο γιατρος μου την επομενη φορα θα προσπαθησω παλι για φ.τ.

Μην ανησυχεις για τιποτα, αυτο που εχει σημασια ειναι να αποχτησεις το παιδι σου. Με ποιον τροπο? Δεν θα σε ενδιαφερει!

Σου ευχομαι το καλυτερο κ ενα μωρακι υγιες κ καλοτυχο, μεσα απο την καρδια μου!

Εμενα παντως οι πονοι πριν τη καισαρικη ειναι αυτοι που μου εμειναν στη μνημη...και δε θελω με τιποτα να ξαναπερασω!!! :wink:

Κατα τα αλλα καθε ανθρωπος εχει τις αντοχες του στον πονο...

Αν ηταν χρησιμο να ξερει η εγκυμονουσα τις λεπτομερειες της καισαρικης θα της εδινε ο γιατρος να διαβαζει απο τα βιβλια της ιατρικης...και το σεντονι που σου κοβει τη θεα δε θα ηταν αναγκαιο.. :roll::roll:

Μερικα πραγματα ειναι μονο για το γιατρο...οχι για τον ενδιαφερομενο!!

για να μπορεί να τα τσεπώνει με ευκολία κι άνεση ο γιατρός όταν η γυναίκα δεν ξέρει τι της κάνουν :roll:

γιατί θέλω να πιστεύω ότι αν ήξεραν οι γυναίκες σε τι διαδικασία υποβάλεται το σώμα τους δε θα επέλεγαν την καισαρική χωρίς να υπάρχει λόγος

εγώ πάντως αυτά τα έμαθα απ το γιατρό μου κι όχι από βιβλία...

κάτι που θεωρώ ότι έχουν όλοι οι γιατροί την υποχρέωση να κάνουν

γιατί όλοι αναφέρουν την περινεοτομή και δεν αναφέρει κανένας πως γίνεται η καισαρική? τεχνική λεπτομέρεια δεν είναι και η περινεοτομή? :roll:

στα υπόλοιπα συμφωνούμε :D

ΥΓ επειδή ίσως τα γραπτά πολλές φορές παρερμηνεύονται επειδή δεν είναι μπροστά σου ο άλλος να δεις το ύφος του και να ακούσεις τη χροιά της φωνής του, θα ήθελα να σου πω ότι η διαφωνία μας είναι απλά... διαφωνία :lol: δεν έχω κάτι μαζί σου φυσικά ε? :oops:

Να τονισω, μιας κ βλεπω τις απαντησεις της Ωριονομαμας κ της Κατερινας, οτι σιγουρα η τομη ποναει, ιδιαιτερα οταν τις πρωτες μερες αναγκαζεσαι να σηκωνεσαι συνεχεια μεσα στην νυχτα :? οπως επισης το σημειο που γινεται η τομη μου φαινεται πως δεν θα ξαναεχει ποτε την ιδια αισθηση αφου οπως ειναι φυσικο υπαρχουν τοσα νευρα εκει τα οποια νεκρωθηκαν, αν μπορουμε να το πουμε ετσι.

Επισης συμφωνω οτι καθε γυναικα-μανα πρεπει να γνωριζει τι, πως κ γιατι κανει καισαρικη. Ειναι σοβαρο χειρουργειο, συμβαινουν τα οσα λεει η Ωριονομανουλα σχετικα με τα εντερα κτλ κτλ.

Ως επισης θεωρω πως ναι καθε γυναικα που σεβεται τον εαυτο της πρεπει να ξερει πως γινεται κατι που θα συμβει πανω της.

Θα συμφωνησω ομως κ με την Κατερινα που δεν θελησε να τα αναφερει αυτα για να μην φοβησει καμια κοπελα που προκειται να μπει στην ιδια διαδικασια με μας. Εγω ηθελα να ξερω κ για παν ενδεχομενο ενημερωθηκα. Ισως καποια αλλη κοπελα να μην θελει να γνωριζει καθε λεπτομερεια παρα μοναχα αυτα που της ειναι απολυτως απαραιτητα.

Αποψεις λοιπον πολλες επι του θεματος!

Δε το θεωρω καν διαφωνια ωριονομαμα!!

Εννοειται οτι ουτε εγω εχω κατι μαζι σου...πως θα μπορουσα αλλωστε αφου φαινεσαι τοσο γλυκος ανθρωπος...:wink::D

Απλα βλεπουμε τα ιδια πραγματα απο διαφορετικη οπτικη γωνια...συνεπως εχουμε και οι δυο δικιο!!!!

Πηνελόπη η κάθεμια μας το ζει διαφορετικά, πχ εγώ θα σηκωνόμουν και την πρώτη μέρα, αν δεν ήταν οι κακούργες οι μαίες. Είναι μια ενόχληση που μόλις βλέπεις το παιδάκι σου, σου φεύγει με την μια. Εγώ να φανταστείς είχα μια τέλεια εγκυμοσύνη, ούτε αναγούλες ούτε τίποτα και πήγαινα για φυσιολογικό αλλά τι να κάνουμε που ο μπόμπιρας έχασε παλμούς μετά από 12 ώρες τοκετού. Θα κάνεις ότι πρέπει για να είναι γερό το μωράκι σου, τι καισαρική,τι φυσιολογικός τοκετός, όπως και να ΄ναι μανούλα θα είσαι... :D:D

Li2ep3.pngKeoEp3.png

Καλησπέρα σε όλες/όλους,Μαμά του Ωρίωνα μάλλον να σε τρομοκρατήσει ο γιατρός σου ήθελε και όχι να σε πληροφορήσει :wink: Γέννησα όπως έχω ξαναγράψει με καισαρική η οποία δεν ήταν και κάτι το τραγικό,λίγη δυσκολία τις πρώτες 2-3 μέρες στο σήκω-κάτσε αλλά όλα μια χαρά,το πράσινο παραβάν στην δική μου περίπτωση δεν υπήρχε μιας και χειρούργος η ίδια δεν ήταν αναγκαίο αφού έχω δει και πολύ χειρότερα,τα έντερα δεν τα βγαζουν σε κανένα λεκανάκι(τουλάχιστον σε εμένα δεν το έκαναν αλλά και σε άλλη καισαρική που ήμουν μέσα σαν συνοδός δεν το έκαναν) η μήτρα είναι σε τέτοια θέση που ανατομικά έρχεται με την διόγκωσή της λόγω εγκυμοσύνης πάνω από το έντερο,οπότε και μόνο αυτό που σου είπε ήταν λάθος,αλλά και γενικότερα δεν είναι και ηθικά ορθό να παρουσιάζονται αναλητικά οι τεχνικές σε άτομα που είναι εκτός χώρου μιας και δεν γίνονται απόλυτα κατανοητά!,το μόνο που κάνει ο γιατρός είναι τομές στα στρώματα των κοιλιακών τοιχωμάτων για να φτάσουν στην μήτρα και τίποτε άλλο

κορίτσια τι να πω? πάσσο! καθώς και συγγνώμη

δεν θέλω να τρομοκρατήσω καμία

απλά καλό είναι η κάθε μία να ρωτήσει τον γιατρό της κι όλας

είμαι κατά του να γίνονται καισαρικές χωρίς πραγματικό λόγο

σε όλο τον πλανήτη τα ποσοστά των καισαρικών μειώνονται συνεχώς και στην ελλάδα αυξάνονται επειδή οι γιατροί βαριούνται

όταν κι όλας ακούω γιατρό που χωρίς λόγο προτείνει στην μητέρα καισαρική ελαφρά την καρδία, ε μου πατάς ένα κουμπάκι εκείνη τη στιγμή που μου πετάει τα μάτια έξω καθώς και τα νεύρα :oops:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...