Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Λίστα με τα απαραίτητα!

Recommended Posts

μανούλες,καλησπέρα,ξεκινήσαμε με τον άντρα μου να κάνουμε μια λίστα με αυτά που θα χρειαστούμε ώστε να ξεκινήσουμε σιγά σιγά να τα αγοράζουμε!

πέρα από τα έπιπλα και το καρότσι

έχω σημειώσει

αφυγραντήρα

ατμοκθαριστή

αερόθερμο

ποιά η γνώμη σας για αυτα;

επίσης,έχω και κάποιες απορίες;

θηλαστρο πότε θα μου χρειαστεί;

τι βαμακάκια να πάρω για να καθαρίζουμε τον ομφαλό μέχρι να πέσει;

ο υγραντήρας έχει διαφορά από τον αφυγραντήρα;

το ταλκ είναι καλό μετά από κάθε αλλαγή πάνας ;αρκεί ή πρέπει να συνδυάζεται με κάποιο άλλο προιόν;

ο υπνόσακος είναι καλός;

πάπλωμα θα χρειαστώ;

κουβέρτες;

πω πω πόσα είναι!!!:P

κάπου είχε πάρει το μάτι μου εδώ στο φόρουμ λίστα αλλά πού είναι τώρα!

πιο πολύ θέλω να μου πείτε τις εμπειρίες γιατι λίστες κυκλοφορούν αρκετές,,,;)

Διαφημίσεις

μανούλες,καλησπέρα,ξεκινήσαμε με τον άντρα μου να κάνουμε μια λίστα με αυτά που θα χρειαστούμε ώστε να ξεκινήσουμε σιγά σιγά να τα αγοράζουμε!

έχω σημειώσει

αφυγραντήρα

ατμοκθαριστή

αερόθερμο

το ταλκ είναι καλό μετά από κάθε αλλαγή πάνας ;αρκεί ή πρέπει να συνδυάζεται με κάποιο άλλο προιόν;

ο υπνόσακος είναι καλός;

πάπλωμα θα χρειαστώ;

κουβέρτες;

καλησπερα και με το καλο το μωρακι σου! εγω δεν εχω εμπειρια, σιγουρα θα μας πει καποια μανουλα που ξερει... εγω πηρα υγραντηρα και θηλαστρο που ρωτας... το θηλαστρο θα μας χρειαστει εφοσον θελουμε να θηλασουμε σιγουρα απ'οτι μου ειπαν..

b1xOp2.png

QBskp2.png

με το καλο!!!παπλωμα νομιζω απαγορευεται στα πολυ μικρα μωρακια...για τον αφαλο εγω χρησημοποιουσα δισκους ντεμακιγιαζ(μην ξεχασεις καθαρο οινοπνευμα). θηλαστρο μην αγορασεις ακομα, σε περιπτωση που χρειαστεις καλο ειναι να χρησιμοποιησεις νοσοκομειακο οποτε βλεποντας και κανοντας.

υπνοσακο χρειαζεσαι, εγω ξυπναω συνεχεια για να τον σκεπασω...

IhCLp3.png

3Zdxp3.png

σε τι χρειάζεται το θήλαστρο βρε κορίτσια;

σε περιπτωση που το μωρο για διαφορους λογους δεν πιανει θηλη

οταν η μαμα θα χρειαστει να ληψει και να ταισει αλλος το μωρο

IhCLp3.png

3Zdxp3.png

Διαφημίσεις

σε περιπτωση που το μωρο για διαφορους λογους δεν πιανει θηλη

οταν η μαμα θα χρειαστει να ληψει και να ταισει αλλος το μωρο

δηλαδή το θήλαστρο αποχαιρετά το θηλασμό;

βγάζω το δικό μου γάλα και του το δίνω σε μπιμπερό!

αυτό;

το λέω απλά για να καταλάβω!

αν λειψει η μαμά το καταλαβαινω,αλλά πως θα τρώει;τη μία από το στήθος και την άλλη από το μπιμπερό;

δηλαδή το θήλαστρο αποχαιρετά το θηλασμό;

βγάζω το δικό μου γάλα και του το δίνω σε μπιμπερό!

αυτό;

το λέω απλά για να καταλάβω!

αν λειψει η μαμά το καταλαβαινω,αλλά πως θα τρώει;τη μία από το στήθος και την άλλη από το μπιμπερό;

δεν τον αποχαιρετα, απλα τον συμπληρωνει σε μερικες περιπτωσεις

εγω ας πουμε, λογω του οι εγιναν πολλα λαθη στο θεμαο του θηλασμου, πλεον το μωρο θηλαζει σε 2 περιπου γευματα, 2 πινει με μπιμπερο δικο μου γαλα και 2 μπιμπερο ξενο.....πολλα μωρα δεν μπορουν να συνδιασουν θηλη και μπιμπερο....ο δικος μου παλι τα κανει ολα(θηλη, μπιμπερο,πιπιλα)....

εσυ θα ξεκινησεις για το μαιευτηριο με αισιοδοξες σκεψεις....ξεχνα το θηλαστρο και φερτο στο μυαλο σου μονο αν χρειαστει.

IhCLp3.png

3Zdxp3.png

έχω σημειώσει

αφυγραντήρα

ατμοκθαριστή

αερόθερμο

ο υπνόσακος είναι καλός;

πάπλωμα θα χρειαστώ;

κουβέρτες;

Καταρχήν με το καλό το μωράκι σου και μην αγχώνεσαι.Θα σου πω για αυτά που γράφεις αλλά σίγουρα θα πάρεις γνώμες και από άλλες μανούλες.Ατμοκαθαριστή και αφυγραντήρα ή υγραντήρα (δε ξέρω τι διαφορά)

δεν είχα αγοράσει, δεν μου χρειάστηκε καθόλου οπότε δεν τον πήρα εξαρχής.Είχα πει πως αν χρειαστεί θα τον πάρω μετά.Ατμοκαθαριστή πάλι γιατί να πάρεις?Sorry που ρωτάω μπορεί να είναι και χαζή απορία αλλά δεν ξέρω.Αερόθερμο είχα για το μπάνιο επειδή έχουμε κεντρική θέρμανση και πολλές φορές δεν συμπίπτει το άναμμα του καλοριφέρ με την ώρα του μπάνιου.Θήλαστρο αγόρασα μετά τη γέννα όταν έκρινα ότι μου χρειάζεται επειδή έπρεπε να λείπω.Τον οφαλό τον καθάριζα με αποστειρωμένες γάζες από το φαρμακείο και καθαρό οινόπνευμα.Πάπλωμα και εγώ ξέρω ότι απαγορεύεται-είχα σεντονάκι και μια κουβερτούλα.Υπνόσακο στο πρώτο δεν χρειάστηκα,δεν ξεσκεπαζόταν.Στο δεύτερο όχι από την αρχή, αλλά μόλις άρχισε τα κουνήματα αγόρασα γιατί πάντα ήταν ξεσκέπαστος.Για το ταλκ έχω ακούσει ότι γενικά δεν κάνει.Κρέμα δεν έβαζα σε κάθε αλλαγή πάνας αλλά έβαζα sudocrem όταν έβλεπα κοκκινίλα-έστω και λίγη.Κάπου είχα και εγώ τη λίστα μου αλλά τώρα δεν ξέρω που είναι.Αν θυμηθώ κάτι άλλο που έκρινα απαραίτητο θα σου γράψω.

Γιώργος 21/10/2008 - Αλέξης 09/09/2010

είστε πολύ καλές όλες!!!

βασικά θα ήθελα να πάρω έναν ατμοκαθαριστή για απολύμανση του πατώματος και των χαλιών!

δεν είναι του παροντος βέβαια!

αλλά φτιάχνουμε τη λίστα και αφού χαζεύουμε στα μαγαζιά ας τα δούμε όλα αυτά!

τώρα στις γιορτές θα έιναι ό,τι πρέπει οι βολτίτσες!!

από ρουχαλάκια τι λέτε να πάρω και πόσα;

Μάρτη γεννάω,οπότε θα έχει κρύο και αρκετό κιόλας εδώ στα δικά μας τα βορειοδυτικά!!!

τα γαντάκια και τα σκουφάκια είναι χρήσιμα;;

τα ζακετάκια;;

Εγώ είχα πάρει

2-3 0 μηνών φορμάκια ίσα-ίσα για τις πρώτες μέρες.

8-10 φορμάκια ύπνου (οχι υπνόσακος-φορμάκια βαμβακερά) 0-3 από mothercare που είχαν μεγάλη φόρμα

Αρκετά εσώρουχα(φορμάκι με κοντό μανίκι και τα ποδαράκια έξω) για να αλλάζω.

Φόρμα εξόδου, με βόλεψε πολύ καλύτερα από κάποια μπουφαν για νεογέννητα που μου έφεραν.

2-3 φορμάκια βελουτέ ή κοτλέ κάτι για τις εξόδους μας:)

Καλτσάκια 2 ζευγάρια (έτσι και αλλιώς στα φορμάκια τα ποδαράκια είναι μέσα)

Γαντάκια πήρα αλλά δεν τα χρησιμοποίησα γιατί τα φορμάκια του mothercare γυρίζει το μανικάκι και γίνεται σαν γαντάκι για να μην τραυματίζεται το μωράκι από τα νυχάκια του.

Σκουφάκι πήρα-το βάλαμε μόνο κατά την έξοδο από το μαιευτήριο γιατί οι φόρμες εξόδου συνήθως έχουν και κουκούλα και γάντια αποσπώμενα με κουμπάκια.

Γενικώς αυτά πήρα, μου φέρανε και άλλα πολλά (και δεν προλάβαμε καν να τα φορέσουμε) και επίσης μου δάνεισαν πολλά ρούχα.

Γενικά είμαι της άποψης να μην ταλαιπωρούμε τα μωράκια τα μικρά με δύσκολα ρουχαλάκια και επίσης να σου πω να μην αγοράσεις πολλά γιατί και θα σου φέρουνε αλλά και τα μωρά μεγαλώνουν γρήγορα και αλλάζουν νούμερα!

Διαφημίσεις

Τα ζακετάκια που λες εμένα μου φάνηκαν χρήσιμα.Δηλαδή μες στο σπίτι τους φόραγα πάνω από το φορμάκι όταν ξυπνούσαν-βέβαια δεν τα αγόρασα τα έπλεξε η γιαγιά μου χιχιχι.Μπορείς όμως και να το έχεις με κάποια κουβερτούλα λεπτή σχετικά.

Άλλο χρήσιμο μου φάνηκαν τα πανάκια για ρέψιμο,γουλίτσες και τέτοια.Είχα πολλά από αυτά ειδικά στον δεύτερο που είχε παλλινδρόμηση.

Πάνες αγκαλιάς επίσης-τύπου κουβερτούλα σεντονάκι λεπτό-με το οποίο τυλίγεις το μωρό για να μην έρχονται τα ρούχα του σε απευθείας επαφή με των μεγάλων.

Από λευκά είδη είχα πάρει 3 σετ σεντόνια για κούνια, 2 σετ για την καλάθα και πιο πολλά πανωσέντονα,μου είχαν δανείσει πολλές κουβερτούλες και αργότερα αγόρασα 2 πιο μεγάλες για την κούνια,3 μπουρνουζοπετσέτες και πετσετούλες προσώπου.Εννοείται σελτεδάκια στα οποία τον ακουμπούσα όταν τον άλλαζα.

Αυτά προς το παρόν,ότι μου έρχεται θα στο γράφω.Ότι άλλο θες ρώτα:)

αλλο ο υγραντηρας και αλλο ο αφυγραντηρας καλυτρα παρε ενα μικρο μετεωρολογικο σταθμο κανει γυτρω στα 10 ευρω ετσι θα δεις τι χρειαζεσαι ο υγραντηρας αυξανει την υγρασια και καποιες φορες χρειαζεται ιδιως το χειμωνα με τα καλοριφερ ή σε καποιο αναπνευτσικο προβλημα του μωρου

ο αφυγραντηρας κανει το αντιθετο απλα η θερμοκρασια του δωματιου πρεπει να ειναι 20-22 βαθμους ενω η υγρασια δεν πρεπει να ξεπερνα το 70%

Με το καλο το νινι

Για την προίκα δεν είμαι σίγουρη-δεν είχα αγοράσει- αλλά νομίζω πως το σετ προίκας περιλαμβάνει μόνο πάντα για την κούνια, πάπλωμα (στην ουσία διακοσμητικό καθώς κανονικά απαγορεύεται στην αρχή) και κουνουπιέρα.Δεν νομίζω ότι περιλαμβάνει σεντόνια και τέτοια.Μην σε πάρω στο λαιμό μου όμως, ρίξε μια ματιά σε ιστοσελίδες με βρεφικά είδη.Εμένα μου φαίνονταν τρελά τα ποσά και τα πήρα ξεχωριστά.Βέβαια ο καθένας ανάλογα με το πορτοφόλι του;)

http://www.letoshop.gr/default.asp?pid=40&ct=1080409&itmid=1291960

Με μια πρόχειρη αναζήτηση πχ δες πιο πάνω το λινκ.Αυτό πχ περιλαμβάνει σεντόνια αλλά ένα ζευγάρι φαντάζομαι.

Διαφημίσεις

πανάκριβη η προίκα του μωρού!!!!

εμένα που είναι και κορίτσι!!!

θα την πληρώσουμε κανονικά τη νύφη δλδ!!!

χαχαχαα

μας βλέπω κι εμάς να αγοράζουμε μεμονωμένα κομμάτια!!

οπότε να μην πάρουμε ακόμη ούτε αφυγραντήρα ούτε υγραντήρα!

γιατί δε ξέρουμε τι ανάγκη θα έχει το μωρό από θέμα υγρασίας!

πάντως το δωμάτιό της,το μετρήσαμε χτες με αφυγραντήρα!δεν έχει καθόλου!

καλό ή κακό;

δε θά'πρεπε να έχει μια φυσιολογική υγρασία;;;

όσο για τη θερμοκρασία,διάβασα ;από 18-20 βαθμούς!

εδώ στην πολυκατοικία μας όμως βλέπω ότι όλοι οι υπόλοποι με τα μικρά καίνε 200 ευρώ μηνιαίως πετρέλαιο;

είναι φυσιολογικό;;;

για το μπανιο να παρουμε ένα αερόθερμο όπως έχουμε στο πρόγραμμα;

και ένα θερμόμετρο μπάνιου;

γενικά,τα 0-3 φοριούνται αρκετό καιρό;

αξίζει να πάρω;

ή να πάρω από 3+;

Πανάκριβες οι προίκες όντως!Για την υγρασία δεν ξέρω.Εμείς εδώ που μένουμε το πρωί έχει αρκετή υγρασία.Ο παιδίατρος λοιπόν μου είχε πει το πρωί να βγάζω το μωρό από αυτό το δωμάτιο και να ανοίγω τα παράθυρα.Θα έχεις μου λέει τόση υγρασία όση χρειάζεσαι.

Επίσης για το πετρέλαιο δεν γνωρίζω.Έχει ανέβει και η τιμή του,αλλά εγώ πληρώνω κοινόχρηστα το χειμώνα 110 ευρώ με κεντρική όμως.Ποτέ δεν είχα θέμα με τη θερμοκρασία, αλλά είχα και ένα σώμα καλοριφερ ηλεκτρικό αν χρειαζόταν.(μωρέ μην πάρεις από τώρα,βλέπεις πως πάει και ανάλογα αγοράζεις)

Συμφωνώ με το αερόθερμο εμένα μου φάνηκε χρήσιμο.

Τα 0-3 εμείς τα φορούσαμε μέχρι 4-5 μηνών αλλά σου είπα είχαν φαρδιά φόρμα.

Μην αγοράσεις πολλά καλύτερα, απλά πάρε κάποια γιατί και τα 3+θα είναι φουρούσικα.Βλέπε την φόρμα των ρούχων και αποφασίζεις.πχ τα τσάμπο συνήθως έχουν στενούτσικη φόρμα τα ρούχα τους.

Θερμόμετρο μπάνιου είχα αγοράσει αλλά το χρησιμοποίησα μια δυο φορές.Μετά έλεγχα με τον αγκώνα μου.

Να αγοράσεις οπωσδήποτε (άποψή μου) φυσιολογικό ορό, αποστειρωμένες γάζες, μια συσκευή ρινικής απόφραξης, ψαλιδάκι νυχιών για μωράκι, ένα καλό αφρόλουτρο-σαμπουάν και ίσως ένα λαδάκι ή ενυδατική κρεμούλα σώματος.

έχω σημειώσει

αφυγραντήρα

ατμοκθαριστή

αερόθερμο

Αερόθερμο ναι, αν το χρειάζεσαι για το μπάνιο, αλλιώς τα μωράκια προτιμούν τις χαμηλές θερμοκρασίες στο σπίτι (18-21 είναι καλά). Τα άλλα δεν ξέρω τι είναι και τι κάνουν :|

ο υπνόσακος είναι καλός;

πάπλωμα θα χρειαστώ;

κουβέρτες;

Θήλαστρο θα χρειαστείς για να βγάζεις γάλα ώστε να ταΐζει άλλος το μωρό σου όταν λείπεις (ή όταν θέλεις να κοιμηθείς) ή για να αυξήσεις/διατηρήσεις την παραγωγή σου αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το μωρό και δεν μπορείς να θηλάσεις αμέσως. Καλύτερα όμως να μην αγοράσεις αλλά να νοικιάσεις νοσοκομειακό εφόσον χρειαστείς. Δες στην ενότητα του θηλασμού για περισσότερες πληροφορίες. Τον ομφαλό εγώ τον καθάριζα με γάζα και οινόπνευμα. Γενικώς βαμβάκι χρησιμοποίησα ελάχιστα εκτός από τα baby cotton pads της Johnson (ή τα αντίστοιχα της Chicco) που με βόλεψαν πάρα πολύ και τα χρησιμοποιώ ακόμα. Ταλκ δεν βάζεις στα νεογέννητα εκτός αν είναι ειδικό υγρό (liquid talc). Εμείς δεν χρησιμοιποιήσαμε ούτε αυτό. Στις αλλαγές πάνας το πλένεις με νερό και υγρό σαπούνι, ξεπλένεις καλά, στεγνώνεις - εφόσον δεν υπάρχουν κοκκινίλες δεν χρειάζεται να βάλεις καμία κρέμα. Ο υπνόσακος είναι πολύ πολύ βολικός. Πάπλωμα όχι, δεν κάνει για τα πολύ μωρά. Κουβέρτες δεν χρειάζονται εφόσον έχεις υπνόσακο, εκτός από 1-2 για το καρότσι ή αν το μωρό κοιμηθεί στο καρεκλάκι του. Και υπνόσακους θα χρειαστείς πάνω από 1, για αλλαγές. Γενικώς για υπνόσακους, κατωσέντονα κ.λπ. λένε να έχεις τρία: ένα που χρησιμοποιείς, ένα έτοιμο για αλλαγή και ένα στα άπλυτα. Αν το μωρό σου είναι πολύ μικρό, ίσως να πρέπει στην αρχή να χρησιμοποιείς σεντονάκι και κουβέρτα. Υπνόσακο δεν βάζεις σε μωρά που είναι κάτω από 4 κιλά.

γεια σου ντέμη! δεν χρειάζεσαι τίποτα από αυτά, μόνο υπνόσακο και βαμβάκι απλό. ούτε οινόπνευμα, ούτε αφυγραντήρα που είναι τίγκα σε μικρόβια, ούτε παπλώματα κάνει να χρησιμοποιήσεις. μόλις πας στα μαθήματα ανώδυνου τοκετού θα σε ενημερώσουν γιατί δεν πρέπει να πάρεις τίποτα από αυτά. τα μωρά δεν θέλουν αποστείρωση! μόλις σήμερα μας τα είπαν στο νονοσκομείο! πήγαινε οπωσδήποτε σε μαθήματα ανώδυνου τοκετού! είμαστε και συνάδελφοι!:wink:

είστε όλες πολύ κατατοπιστικές και βοηθητικές!!

έχω δηλώσει συμμετοχή στα μαθήματα και αυτά λέει ξεκινούν από την 28η εβδομάδα!

οπότε,φαντάζομαι,θα ξεκινήσουμε μετά τις γιορτές!!

έτσι θα κάνω,όπως μου λέτε....

είναι κάτι άλλο που δεν έχω σκεφτεί ίσως;;

Τα 0-3 εμείς τα φορούσαμε μέχρι 4-5 μηνών αλλά σου είπα είχαν φαρδιά φόρμα.

Μην αγοράσεις πολλά καλύτερα, απλά πάρε κάποια γιατί και τα 3+θα είναι φουρούσικα.Βλέπε την φόρμα των ρούχων και αποφασίζεις.πχ τα τσάμπο συνήθως έχουν στενούτσικη φόρμα τα ρούχα τους.

Συμφωνώ κι εγώ να είσαι φειδωλή με τα ρούχα που θα αγοράσεις, όχι μόνο γιατί θα σου φέρουν πολλά δωράκια ή θα σου δώσουν μεταχειρισμένα, αλλά και γιατί αν γεννήσεις Μάρτη, τα χειμωνιάτικα 0-3 δεν θα μπορείς να τα φορέσεις για πολύ γιατί μέχρι να πάει το μωρό 4-5 μηνών θα είναι καλοκαίρι. Καλύτερα να τα πάρεις λίγα-λίγα, όταν θα ξέρεις τι ακριβώς σου χρειάζεται, ειδικά όσα δεν είναι παντός καιρού π.χ. αμάνικα φανελάκια, ζακετάκια, φόρμες εξόδου κ.λπ. Για αρχή δεν χρειάζονται όλα όσα προσπαθούν να σε πείσουν τα βρεφο-καταστήματα ότι χρειάζονται, δεν είναι απαραίτητο ούτε το μπανάκι, ούτε η αλλαξιέρα, ούτε οι 1002 κρέμες. Να πάρεις όμως αρκετά σελτεδάκια, ειδικά αν το μωράκι σου είναι αγόρι :wink:

όσον αφορα το θηλαστρο, μια φιλη μου π.χ. ειχε πολυ γαλα και αν δεν το εβγαζε θα πετρωνε το στηθος και θα παθαινε μαστιτιδα. μια αλλη παλι επαθε! αλλα και εμενα το 1ο μου ειναι και δεν γνωριζω απο προσωπικη πειρα.

b1xOp2.png

QBskp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...