Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

SOS κοριτσια,πως να ξεκολλησω το κεικ απο το ταψι??

ria22

Recommended Posts

Τν εκανα παλι τν γκαφα μου...ειπα να κανω περπατοπιτα,θεωρησα λοιπον οτι το πιο ευκολο ειναι να κανω κανονικα κεικ να βαλω αχνη απο πανω και να τν ονομασω περπατοπιτα,εχω ενα μικρο μακροστενο ταψακι(τονιζω ενα) οπου ειπα θα βαλω πρωτα τη μια δοση κ μετα τν αλλη,το πρωτο δν θελετε να το δειτε(πιστεψτε με,αυτο δν ειναι περπατοπιτα γκρεμιστροπιτα ειναι),λεω οκ θα βαλω λιγο παραπανω λαδι θα ξεκολλησει το αλλο κ ομως,δν τα καταφερα και ακομα ειναι μπροστα μου,μεσα στο ταψι,απο χθες το βραδυ,το οποιο ειλικρινα θα το στειλω απο εκει που ηρθε μολις βγαλω το κεικ.....Εχετε καμια ιδεα πως να το ξεκολλησω??please δν θα τν παλεψω να κανω αλλο ενα............:roll::roll:

Διαφημίσεις

Να το ξεκολλήσεις δεν ξέρω, εμείς θα το τρώγαμε από μέσα με συνοπτικές διαδικασίες. Για να μη σου κολλάει θέλει πολύ καλό βουτύρωμα, να στέκεται το βούτυρο πάνω (αυτά τα είπε η Βέφα γιατί εγώ άσχετη - ακόμη :lol: )

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

ναι αν ηταν να το κρατησουμε για εμας σιγα μν εσκαγα,απλα θελω να μοιρασω εδω στην πολυκατοικια σε 3-4 γειτονες....δν μου παει η καρδια να το εμφανισω ετσι....εβαλα αρκετο λαδι,δν ξερω γιατι εγινε ετσι...-(-(

προφανως το ταψι μονο αντικολλητικο δεν ειναι. φατε το κεικ μεσα απο το ταψακι και αγορασε αν μπορεις φορμα σιλικονης. διαφορετικα σε ταψακια ή λαδωνεις ή αλευρωνεις, αλλα αν δεν ειναι καλης ποιοτητας θα τρωτε τα κεκακια απο μεσα!!

lRR9p3.png

Διαφημίσεις

τώρα που έχει κόλλησει δεν θα ξεκολλήσει με τίποτε. Η' θα φτιάξεις άλλη για την πολυκατοικία οπως λες ή θα το φάτε απο μέσα. Για να μην κολλήσει το κέικ θέλει βουτύρωμα της φόρμας πολυ καλό και αλευρωμα πάνω απο το βουτύρωμα, έτσι σίγουρα δεν θα κολλήσει με τίποτε. Αν πάλι σου κόλλησει σημαινει οτι η φόρμα σου θέλει αλλαγή. :wink:

Τι ειναι η περπατοπιτα?

περπατοπιτα ή περπατοκουλουρα= γλυκο ή κουλουρα μεγαλη που το φτιαχνει η μαμα ή η νονα και το μεν γλυκο το τρωνε για να ειναι γλυκα παντα τα βηματα του μωρου, το δε κουλουρι το περνανε μεσα απο το παιδι για να μην πεφτει. ηθη και εθιμα της πατριδας μας. εννοειται οτι το κουλουρι ειναι αρκετα μεγαλο για να χωρεσει να περασει το παιδι απο μεσα!!

lRR9p3.png

Εμένα μια φορά μου είχε κολλήσει (γιατί ήταν παραψημένο) λίγο πριν έρθουν οι καλεσμένοι. Το φτιάχνω συνήθως τελευταία στιγμή για να είναι ζεστό και να μοσχομυρίζει το σπίτι. Το έβγαλα όπως-όπως έλιωσα κουβερτούρα, έτριψα το κέικ ψιλο-ψιλο, το ανακάτεψα με τη λιωμένη κουβερτούρα και ξανά μέσα στη φόρμα. Το πάτησα καλά, το έβαλα λίγο στο ψυγείο να σταθεί και το ξεφόρμαρα κανονικά!!! Κορίτσια βγήκε τέλειο!!

Τα ταψιά τα βουτυρώνουμε και τα αλευρώνουμε για να μην κολλάνε τα μείγματα... Αυτό δεν κόβω να βγαίνει από εκεί μέσα. Επίσης, πιθανότατα δεν ψήθηκε όσο έπρεπε

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Εμένα μια φορά μου είχε κολλήσει (γιατί ήταν παραψημένο) λίγο πριν έρθουν οι καλεσμένοι. Το φτιάχνω συνήθως τελευταία στιγμή για να είναι ζεστό και να μοσχομυρίζει το σπίτι. Το έβγαλα όπως-όπως έλιωσα κουβερτούρα, έτριψα το κέικ ψιλο-ψιλο, το ανακάτεψα με τη λιωμένη κουβερτούρα και ξανά μέσα στη φόρμα. Το πάτησα καλά, το έβαλα λίγο στο ψυγείο να σταθεί και το ξεφόρμαρα κανονικά!!! Κορίτσια βγήκε τέλειο!!

Ναι ναι ναι αυτο θα προσπαθησω να κανω.......τωρα θα προσπαθησω να το ξεκολλησω...θα σας γραψω νεαααα

Διαφημίσεις

Κοριτσια ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις,τλκ το ξεκολλησα(οσο μπορουσα)μετα ελιωσα κουβερτουρα τν απλωσα απο πανω και εριξα κ αχνη......ενταξει δν ειναι κ ασχημο...

Δοκιμάστε φόρμα σιλικόνης, δεν κολάει ποτέ τίποτα.

εχω φορμακια σιλικονης για ατομικα κεικακια... οταν ψηνω ομως εκει μεσα , το κεικ νομιζω οτι μυριζει κατι σαν... πλαστικο να το πω??? κατι ασχημο παντως.. μονο σε μενα συμβαινει αυτο?????

F2ETp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...