Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

GAPS-legal συνταγές

Rosie

Recommended Posts

πωπω αυτο το σαιτ εχει ολο λαχταριστα γλυκα! ευχαριστω!

εκανα και τα brownies, με medjool, καρυδια, αμυγδαλα, λιγο κακαο, 1 κουτ. βανιλλια και λιγο μελι για εξτρα γλυκα. Τελεια!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Bρήκα αυτό το βούτυρο που είναι βιολογικό και το μόνο που είναι τόσο κίτρινο (συγκριτικά με όλα τα άλλα που έχω δοκιμάσει)

Τeebutter

από Αυστρια

150γρ

2,40 ? από το τοπικό καταστημα με βιολογικά

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Bρήκα αυτό το βούτυρο που είναι βιολογικό και το μόνο που είναι τόσο κίτρινο (συγκριτικά με όλα τα άλλα που έχω δοκιμάσει)

Τeebutter

από Αυστρια

150γρ

2' date='40 ? από το τοπικό καταστημα με βιολογικά[/quote']

Αγελαδινό είναι;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Λοιπόν τα κατάφερα!!!!!!!!!!!!!!

Εφτιαξα την gaps legal τούρτα bitter!!!!! :mrgreen::mrgreen:

Θα σας ανεβάσω αργότερα φωτό!! Οι γονείς μου κ ο σύζυγος ξετρελάθηκαν!!

Θα την φτιάξω κ στα γενέθλια της μικρής μου!!

Yugup3.png

Ναι, είναι legal.

Eίναι και πολύ νόστιμα, τα βάζω στις πράσινες σαλάτες.

Katerinoula πάντως αν θες άλλη φορά κάτι από το Keimling να μου το λες ή να σου δώσω το τηλέφωνο της κουμπάρας μου να επικοινωνείς κατευθείαν μαζί της. Κάνει συχνά παραγγελίες για το μαγαζί, κρίμα είναι να πληρώνεις και μεταφορικά μόνη σου.

ροζυ το δικο μου μνμ τελικα το πηρες; γραψε μου κ οποτε μπορεσεις τη διευθυνση της!

ευχαριστω!:)

Διαφημίσεις

Λοιπόν τα κατάφερα!!!!!!!!!!!!!!

Εφτιαξα την gaps legal τούρτα bitter!!!!! :mrgreen::mrgreen:

Θα σας ανεβάσω αργότερα φωτό!! Οι γονείς μου κ ο σύζυγος ξετρελάθηκαν!!

Θα την φτιάξω κ στα γενέθλια της μικρής μου!!

Συνταγή αμέσως!!!!!

0A53p3.png

oC8dp2.png

έφτιαξα και τα κρακεράκια σήμερα!! ξετρελαθήκαμε όλοι!! έκανα τη βλακεία και έδωσα στον μικρό να δοκιμάσει, την ώρα που θα του έδινα και το μεσημεριανό και μετά με τον ζόρι τον τάϊσα:lol: μόνο αυτά ήθελε να τρώει

gNrhp2.png

Για το cake:

Mπορείτε να κάνετε όποια συνταγή για cupcake θελετε. Εγώ έκανα αυτη http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=106615&page=5 Aφράτα cupcakes σοκολάτας

Εβαλα το μίγμα σε τσέρκι κ το έψησα μέχρι το μαχαιρι να βγαίνει καθαρό στο κέντρο. Το άφησα να κρυώσει μέχρι την άλλη μέρα. Την επόμενη το έκοψα σε 2 πάτους. Επειδή είχε υγρασία δεν του προσθεσα κάτι σαν σιρόπι που βάζουμε συνήθως στα sponge cakes.

Για την γέμιση:

Πήρα 500γρ κρέμα καρύδας τα ζέστανα σε κατσαρολάκι. Κομμάτιασα 350γρ σοκολάτα 80% κακάο κ τα έβαλα σε ψηλό σκεύος. Προσθεσα από πάνω 100γρ μέλι. Πάνω από αυτά ρίχνω την καυτή κρέμα κ περιμένω δυο λεπτάκια να μαλακώσει η σοκολάτα. Παίρνω το ραβδομπλέντερ κ ανακατεύω μέχρι να πάρω ομοιόμορφη gaps legal γκανάς ;).

Σε τσέρκι βάζω τον πρώτο πάτο από το κεικ. Υστερα προσθέτω όσο γκανάς θέλω κ βάζω στο ψυγείο να κρυώσει. Μόλις σταθεροποιηθεί λιγάκι βάζω κ το δεύτερο πάτο κ ξαναβάζω στο ψυγείο. Οταν έχει παγώσει ξεφορμάρω κ γλασαρω με την υπόλοιπη γκανάς. Βαζω για λίγο ακόμη στο ψυγείο.

Επειδή σφίγγει αρκετά πριν την σερβιρουμε αφήνουμε έξω από το ψυγείο για λίγη ώρα. Αν θέλουμε προσθέτουμε φρούτα. Εγώ έβαλα φράουλες.:mrgreen:

Yugup3.png

Katerinoula μπράβο σου!

Μόνο που δεν είναι 100% GAPS legal γιατί έχει ζάχαρη η σοκολάτα.

Έφτιαξα κι εγώ γκανάζ χθες GAPS legal (τα τρουφάκια του Jamie Oliver) με τη σοκολάτα 100% κακάο και την κρέμα καρύδας και γίνανε πολύ ωραία.

Μόνο που χρειάζεται πειραματισμός με το μέλι για να αποφασίσεις πόσο γλυκιά τη θες, για μένα ήτανε ΟΚ για παράδειγμα μια και μ' αρέσει η bitter σοκολάτα γενικά αλλά πιστεύω ότι αν την έκανα για άλλους θα την έκανα αρκετά πιο γλυκιά.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

Επίσης θα σου πρότεινα να πειραματιστείς με χουρμάδες Medjool αντί για μέλι.

Όταν έφτιαξα τα τρουφάκια με τα καρύδια και το κακάο συνειδητοποίησα ότι οι χουρμάδες ταιριάζουνε πιο πολύ από το μέλι με το κακάο, δίνουνε μια ωραία γεύση καραμέλας στο γλυκό.

Ίσως φυσικά και απλά να βαρέθηκα το μέλι στα γλυκά! :rolleyes:

Δοκίμασε αποξηραμένους όμως Medjool, αυτοί οι νωποί που έχει ο Βασιλόπουλος δεν είναι τόσο νόστιμοι όσο οι αποξηραμένοι του Keimling.

έφτιαξα και τα κρακεράκια σήμερα!! ξετρελαθήκαμε όλοι!! έκανα τη βλακεία και έδωσα στον μικρό να δοκιμάσει, την ώρα που θα του έδινα και το μεσημεριανό και μετά με τον ζόρι τον τάϊσα:lol: μόνο αυτά ήθελε να τρώει

Κι εγώ έφτιαξα δύο τα ταψάκια χθες και η κόρη μου σήμερα το πρωί το μόνο που ήθελε να φάει ήτανε κρακεράκια και mulberries (αυτό είναι κλασικό σνακ γι' αυτήν παρόλο που της έχω πάρει ένα σωρό αποξηραμένα φρούτα μόνο αυτά ζητάει)!

Επίσης θα σου πρότεινα να πειραματιστείς με χουρμάδες Medjool αντί για μέλι.

Όταν έφτιαξα τα τρουφάκια με τα καρύδια και το κακάο συνειδητοποίησα ότι οι χουρμάδες ταιριάζουνε πιο πολύ από το μέλι με το κακάο, δίνουνε μια ωραία γεύση καραμέλας στο γλυκό.

Ίσως φυσικά και απλά να βαρέθηκα το μέλι στα γλυκά! :rolleyes:

Δοκίμασε αποξηραμένους όμως Medjool, αυτοί οι νωποί που έχει ο Βασιλόπουλος δεν είναι τόσο νόστιμοι όσο οι αποξηραμένοι του Keimling.

Tι ποσότητα περίπου βάζεις??

Yugup3.png

Για μισό ποτήρι κακάο έβαλα ένα ποτήρι ψιλοκομμένους Medjool.

Δοκίμασε το ίδιο για 100 γρ 100% σοκολάτα και πες μας.

Ξέμεινα από σοκολάτα 100%, όταν ξαναπάρω θα πειραματιστώ κι εγώ.

Διαφημίσεις

Ψιτ http://www.chefonair.gr/index.php/recipes/orektika/715-phxth-xtapodioy.html. Υποθέτω ότι αντί για μπαλσάμικο με λίγο μηλόξυδο και λίγο μέλι είμαστε ΟΚ.

ενταξει μετα απο αυτες τις τελευταιες συνταγες μπορω να παω να λιποθυμησω τωρα!με σκοτωσες λεμε, ερχεται κ η καθαρη δευτερα.

Ψιτ http://www.chefonair.gr/index.php/recipes/orektika/715-phxth-xtapodioy.html. Υποθέτω ότι αντί για μπαλσάμικο με λίγο μηλόξυδο και λίγο μέλι είμαστε ΟΚ.

Μπράβο βρε μιρικι! Μιλάμε ότι έχω σιχαθεί το κρέας! Όχι μόνο να το τρώω, ακόμα και να το βλέπω σε συνταγές :mrgreen:

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Χεχεχε! Πάω να κυνηγήσω χταπόδια σήμερα στο σούπερ....

Σοκολάτα 100% πού βρίσκουμε;

Επίσης λέω να φτιάξω sour cream, καμιά καλή κρέμα γάλακτος παίζει να βρω πουθενά;

FLcUp3.png0BQfp3.png

Χεχεχε! Πάω να κυνηγήσω χταπόδια σήμερα στο σούπερ....

Σοκολάτα 100% πού βρίσκουμε;

Επίσης λέω να φτιάξω sour cream, καμιά καλή κρέμα γάλακτος παίζει να βρω πουθενά;

Kαλή ψαριά :lol:

Εχει σοκολατα η κουμπαρα της Ροζυ στην ηλιουπολη

Κι εγω θελω κρεμα και δεν πιστευω ότι μπορούμε να βρουμε στην Ελλάδα.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Kαλή ψαριά :lol:

Εχει σοκολατα η κουμπαρα της Ροζυ στην ηλιουπολη

Κι εγω θελω κρεμα και δεν πιστευω ότι μπορούμε να βρουμε στην Ελλάδα.

Κορίτσια ένας φίλος μου που ειναι γεωπόνος μου ειπε πως εκ των πραγμάτων στην Ελλάδα δεν μπορούν να υπάρξουν grass fed αγελάδες λογω του κλίματος. Τρώνε μια μικρη ποσοτητα αλλα μεχρι εκει ύστερα δίνουν το συμπλήρωμα που συνήθως ειναι τριφύλλι αποξηραμενο(?). Το συμπλήρωμα όμως περιέχει κ αλλα συστατικά για την παχυνση που λέμε...

Απο οτι κατάλαβα τώρα ειναι στον εκάστοτε εκτροφεα αν θα δώσει μόνο το τριφύλλι ως συμπλήρωμα ή κ δημητριακα, σόγια ( που μου ειπε οτι ειναι η πιο διαδεδομένη τροφη ) κλπ.

Μου ειπε για τις συνθήκες στο εξωτερικό που Γερμανία πχ οι αγελάδες τρώνε χωρις καν να σκύβουν :lol::lol: απο την βλάστηση.

Yugup3.png

Και το τριφύλλι κάποιος μου είπε ότι το ψεκάζουν με round up (εντομοκτόνο για να ξεραίνονται τα αγριόχορτα στα χορτάρια) αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αληθεύει.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Φανταστικά.... :(

Απλα απο οτι είχα συζητήσει με κάποιους κ όπως είχε πει κ ηΑγλαια παλαιότερα ίσως να ηταν καλύτερα να προτιμουσαμε προϊόντα τοπικά όπως τα μικρότερα κατσίκια ή αρνιά κλπ.

Αυτα δεν βγάζουν κρέμα;;

Yugup3.png

Φανταστικά.... :(

Ακριβώς έτσι αισθάνθηκα και εγώ. Και δεν έχω βάσιμο λόγο να αμφισβητήσω το φίλο μου γιατί δούλευε στην Ένωση όπου πουλούσαν τριφύλλι και επιπλέον δεν έχει λόγο τώρα πια να μου πει ψέματα γιατί δεν δουλεύει πια εκεί.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Κοριτσακια μου βοηθηστε λιγο με το ghee...την προηγουμενη φορα το εβαλα στο φουρνο, οπως ελεγε και απλα εγινε ενα 'χρυσο υγρο' ουτε διαχωριστηκε κατι ουτε ειδα κατι στον πατο. Παρολ'αυτα το περασα απο μια πετσετα αλλα μου φαινεται οτι οταν στερεοποιηθηκε ηταν παλι βουτυρο. Τι εκανα λαθος;;;;

εσεις τι κανετε;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...