Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

GAPS-legal συνταγές

Rosie

Recommended Posts

Camouflage ευχαριστω για το site εχει ωραία ελληνικά πιάτα, θα με βοηθήσει γενικά!!

Ναι θέλω να είναι στυλ μπουφέ γιατί θα έχω κ τα κουτσουβελα να παιζουν οπότε δεν παιρνει για καθιστό τόσα άτομα. Οσο για το κόστος πάντα σε τέτοιες περιστάσεις τα έφτιαχνα όλα μόνη μου κ όχι τυροπιτάκια κ τέτοια μου άρεσε το προσεγμένο φαγητό πάντα, δεν ήθελα να πασαρω στους καλεσμένους ότι δεν τρώω εγώ (κ προδιατροφής). Δικοί μου άνθρωποι είναι έτσι κι αλλιώς όχι ασχετοι που πρέπει να βγει υποχρέωση ;). Φυσικά το τονίζω οχι αλεύρια καρυδας, αμυγδάλου κλπ που είναι πανακριβα δεν είμαι διατεθιμένη για τέτοια πράγματα... Οταν το ολοκληρώσω το μενού θα γράψω για να παίρνουμε ιδέες..

Rosie εγώ έχω συνταγή για την κλασσική bitter που θα μπορουσα να κάνω legal παραλλαγές αλλά το θέμα μου είναι που βρίσκω σοκολάτα χωρίς λεκιθίνη σόγιας?? Ούτε στο fresh δεν ξέρω αν θα έχουν ( θα ρωτήσω πάντως)...

Ξέρετε κάτι να μου προτείνετε?? Στην Κύπρο είχε ένα τρομερό γάλα καρύδας δεν ξέρω πως γινόταν αλλά το περισσ΄ότερο ηταν κρέμα!! Κ μύριζε υπέροχα καμμια σχέση με της biona.... Από Iherb ποια καρύδα παίρνεις??

Yugup3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Rosie εγώ έχω συνταγή για την κλασσική bitter που θα μπορουσα να κάνω legal παραλλαγές αλλά το θέμα μου είναι που βρίσκω σοκολάτα χωρίς λεκιθίνη σόγιας?? Ούτε στο fresh δεν ξέρω αν θα έχουν ( θα ρωτήσω πάντως)...

Ξέρετε κάτι να μου προτείνετε?? Στην Κύπρο είχε ένα τρομερό γάλα καρύδας δεν ξέρω πως γινόταν αλλά το περισσ΄ότερο ηταν κρέμα!! Κ μύριζε υπέροχα καμμια σχέση με της biona.... Από Iherb ποια καρύδα παίρνεις??

Υπάρχουνε πάρα πολλές σοκολάτες χωρίς λεκιθίνη σόγιας!

Στην Ελλάδα αυτή του Carrefour 74% bio έχει λεκιθίνη ηλίανθου.

Στο iherb υπάρχουνε αυτές της Rapunzel και της Equal Exchange (χωρίς καμία λεκιθίνη) και άλλες πολλές που δεν θυμάμαι τώρα.

Το Fresh συνήθως χρησιμοποιεί Valrhona αλλά δεν θυμάμαι αν έχει λεκιθίνη αυτή.

Σε ποιο γάλα καρύδας αναφέρεσαι; Tης Terrasana;

Από το iherb παίρνω αυτό που δεν έχει BPA lining:

http://www.iherb.com/Edward-Sons-Unsweetened-Organic-Coconut-Milk-Classic-13-5-fl-oz-398-ml/32706?at=0

Κρέμα καρύδας πήρα αυτή από την τελευταία μας παραγγελία:

http://www.red23.co.uk/Organic-Coconut-Cream-Concentrate_p_79.html

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Υπάρχουνε πάρα πολλές σοκολάτες χωρίς λεκιθίνη σόγιας!

Στην Ελλάδα αυτή του Carrefour 74% bio έχει λεκιθίνη ηλίανθου.

Στο iherb υπάρχουνε αυτές της Rapunzel και της Equal Exchange (χωρίς καμία λεκιθίνη) και άλλες πολλές που δεν θυμάμαι τώρα.

Το Fresh συνήθως χρησιμοποιεί Valrhona αλλά δεν θυμάμαι αν έχει λεκιθίνη αυτή.

Σε ποιο γάλα καρύδας αναφέρεσαι; Tης Terrasana;

Από το iherb παίρνω αυτό που δεν έχει BPA lining:

http://www.iherb.com/Edward-Sons-Unsweetened-Organic-Coconut-Milk-Classic-13-5-fl-oz-398-ml/32706?at=0

Κρέμα καρύδας πήρα αυτή από την τελευταία μας παραγγελία:

http://www.red23.co.uk/Organic-Coconut-Cream-Concentrate_p_79.html

Aχ βρε Rosie ευχαριστω πολύ για άλλη μια φορά!!:mrgreen:

Θα πάω να ψάξω. Είχα βρει μόνο μία σοκολάτα στο βιολογικάδικο στη Γλυφάδα,η οποία ήταν μισή από την παλάμη μου με godji berries μέσα, οπότε δεν το συζητούσα καν για ολόληρη τουρτα :roll:

Δεν ξέρω την ονομασία της κρέμας, ήταν σε γαλάζιο κουτάκι πάντως.

Αν καταφέρω κ φτιάξω κάτι καλό πάντως θα γράψω την συνταγή σίγουρα :mrgreen:

Yugup3.png

OK κατάλαβα, της Waitrose είναι, πήρα κι εγώ πολλές την τελευταία φορά που πήγα στο Carrefour αλλά πρέπει να έχει BPA lining:

http://www.waitrose.com/shop/ProductView-10317-10001-88490-Waitrose+Cooks'+Ingredients+organic+coconut+cream

Η κουμπάρα μου μου βρήκε μια σοκολάτα 99% κακάο χωρίς λεκιθίνη (βιολογική).

Αυτή πρέπει να είναι ιδανική για GAPS legal γλυκά γιατί έχει μόνο 1% ζάχαρη.

Αν θες μπορώ να μάθω αν μπορεί να μας την φέρει σε ποσότητα, δεν την έχω δει ακόμη να μου τη δώσει.

Υπάρχουνε και 100% αλλά όχι στην Ελλάδα.

OK κατάλαβα, της Waitrose είναι, πήρα κι εγώ πολλές την τελευταία φορά που πήγα στο Carrefour αλλά πρέπει να έχει BPA lining:

http://www.waitrose.com/shop/ProductView-10317-10001-88490-Waitrose+Cooks'+Ingredients+organic+coconut+cream

Η κουμπάρα μου μου βρήκε μια σοκολάτα 99% κακάο χωρίς λεκιθίνη (βιολογική).

Αυτή πρέπει να είναι ιδανική για GAPS legal γλυκά γιατί έχει μόνο 1% ζάχαρη.

Αν θες μπορώ να μάθω αν μπορεί να μας την φέρει σε ποσότητα, δεν την έχω δει ακόμη να μου τη δώσει.

Υπάρχουνε και 100% αλλά όχι στην Ελλάδα.

Αχ ναι αυτή η καρύδα ήταν πολύ νόστιμη!! Κι εγώ σκέφτηκα για το ΒPA αλλα εκεί δεν είχα κ πολλές επιλογές...Εξωτερικό την βρηκε την σοκολάτα??

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Θα τη ρωτήσω και θα σου πω γιατί δεν τη φέρνει στο μαγαζί (ποιος θα την αγοράσει άλλωστε; :P ), απλά μου πήρε μια να δοκιμάσω.

Kαι η Lindt έχει σοκολάτα 99% χωρίς λεκιθίνη σόγιας, την έχουνε παντού στην Ισπανία γιατί τη βάζουνε στα chocolate fondue.

http://www.lindt.com/int/swf/eng/products/excellence/excellence-99/

Ίσως αν επικοινωνούσαμε με την αντιπροσωπεία της Lindt στην Ελλάδα να μπορέσουνε να μας εξυπηρετήσουνε.

Προτάσεις για μπουφέ:

Κοκκινιστό μοσχαρι με ρύζι για τους υπολοιπους με πατατες από κολοκύθα ή μακαρόνια από κολοκύθι για εσας.

Σουφλέ για τους αλλους, σουφλέ κουνουπίδι για σας (ελαχιστοι θα θελουν καν να δοκιμάσουν αυτό με το κουνουπίδι)

Κοτόπουλο με παρμεζάνα και ντοματούλα (πάει πολύ και η μελιτζάνα αναμεσα στο κοτόπουλο με την παρμεζάνα)

Ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με τυρί

σαλατες

αυγά τηγανητά κομμένα στα 4

μανιτάρια γεμιστά με τυριά και λίγο λουκάνικο ή περισσευουμενο κρέας κομμένο μικρά κομματάκια

Οι βάφλες για τοστάκια αντί για τις μπόμπες

τζατζίκι

πίτσες κανονικές και legal εσάς

λουκάνικο κοκκινιστό με πιπεριές και μανιτάρια

pancakes με σπανάκι και τυρί (αντί για κρέπες)

Τα λαζάνια που σου πρότεινε η καμουφλαζ μπορεις εναλλακτικά να τα κάνεις με pancakes ή με λεπτές φέτες από κολοκύθι

φαλαφελ με υλικά που επιτρέπονται ή κεφτεδάκια χωρίς ψωμί

Κατσίκι / αρνί / γουρουνάκι στην γάστρα στους 150 για πολλές ώρες (θα βγει τόσο μαλακό που οι πατάτες δεν θα λείψουν)

Ξηροί καρποί εννοείται για μασουλημα και καθόλου γαριδάκια κλπ γιατί θα είναι μεγάλος ο πειρασμός για το παιδί.

Αυτά σκέφτηκα για αλμυρά πιάτα. Για γλυκά θα επανελθω με άλλο μην,γιατί γράφω υπό δύσκολες συνθήκες :)

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Προτάσεις για μπουφέ:

Κοκκινιστό μοσχαρι με ρύζι για τους υπολοιπους με πατατες από κολοκύθα ή μακαρόνια από κολοκύθι για εσας.

Σουφλέ για τους αλλους' date=' σουφλέ κουνουπίδι για σας (ελαχιστοι θα θελουν καν να δοκιμάσουν αυτό με το κουνουπίδι)

Κοτόπουλο με παρμεζάνα και ντοματούλα (πάει πολύ και η μελιτζάνα αναμεσα στο κοτόπουλο με την παρμεζάνα)

Ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με τυρί

σαλατες

αυγά τηγανητά κομμένα στα 4

μανιτάρια γεμιστά με τυριά και λίγο λουκάνικο ή περισσευουμενο κρέας κομμένο μικρά κομματάκια

Οι βάφλες για τοστάκια αντί για τις μπόμπες

τζατζίκι

πίτσες κανονικές και legal εσάς

λουκάνικο κοκκινιστό με πιπεριές και μανιτάρια

pancakes με σπανάκι και τυρί (αντί για κρέπες)

Τα λαζάνια που σου πρότεινε η καμουφλαζ μπορεις εναλλακτικά να τα κάνεις με pancakes ή με λεπτές φέτες από κολοκύθι

φαλαφελ με υλικά που επιτρέπονται ή κεφτεδάκια χωρίς ψωμί

Κατσίκι / αρνί / γουρουνάκι στην γάστρα στους 150 για πολλές ώρες (θα βγει τόσο μαλακό που οι πατάτες δεν θα λείψουν)

Ξηροί καρποί εννοείται για μασουλημα και καθόλου γαριδάκια κλπ γιατί θα είναι μεγάλος ο πειρασμός για το παιδί.

Αυτά σκέφτηκα για αλμυρά πιάτα. Για γλυκά θα επανελθω με άλλο μην,γιατί γράφω υπό δύσκολες συνθήκες :)[/quote']

Eυχαριστώ πολύ!!! Θα τα μελετήσω!!

Γιατί βρε παιδιά τέτοια αποστροφή για το κουνουπιδι?? :lol::lol: Θα βάλω διάφορα μέσα σκέφτομαι...

Καλά αυτό για τα γαριδάκια, τσιπς κλπ το έλεγα πριν λίγο με την μητέρα μου!! Η μικρή ποτέ δεν είχε δει τέτοια γιατί δεν υπήρχαν στο σπίτι κ πριν λίγες βδομάδες της πήραμε ένα μέσα από το στόμα σε φιλικό σπίτι :shock: της το εδωσε αλλο παιδάκι :shock::shock:.(κ είμαστε κ όλη την ώρα από πισω της) Γι αυτό λεω όσο είναι νωρίς να θεραπαυτουν τα καημένα γιατί μετα πως θα τα ελεγχουμε??

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Σήμερα παρέα με την μικρή κάναμε αυτα http://realfoodforager.com/recipe-grain-free-holiday-roll-out-cookies-scdgaps/

Χωρίς την κανέλα. Κατενθουσιάστηκε κ με την διαδικασία αλλά κ με την γεύση. Είναι εύκολα, απλά κ ωραία..;)

Yugup3.png

Γιατί βρε παιδιά τέτοια αποστροφή για το κουνουπιδι?? :lol::lol: Θα βάλω διάφορα μέσα σκέφτομαι...

Το σουφλέ της Fairy's Mom που έφτιαξα σήμερα άρεσε σ' όλους, ακόμη και στη μαμά μου!

τα παιδιά μου μόνο δεν το γεύτηκαν... :(

Έκανα την αρχική συνταγή χωρίς ντομάτα αλλά με κόκκινες πιπεριές, έβαλα λουκάνικο αρκετό αλλά ωμό, δεν χρειάζεται να ψηθεί πρώτα, και λίγη πάπρικα, μμιαμμ!

Γι αυτό λεω όσο είναι νωρίς να θεραπαυτουν τα καημένα γιατί μετα πως θα τα ελεγχουμε??

Δεν θα τα ελέγχετε, πίστεψέ με. Δες τη μεγάλη μου, ούτε ένα μήνα δεν άντεξε.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Δεν θα τα ελέγχετε, πίστεψέ με. Δες τη μεγάλη μου, ούτε ένα μήνα δεν άντεξε.

Μηπως αν εκανε τη full; ή τουλαχιστο να μη τρωει γλυκα και μακαρονια και επεξεργασμενα...Αυτο αν πετυχαιναμε..μονο με μπιρι μπιρι...οτι δεν κανουν καλο..

Μηπως αν εκανε τη full; ή τουλαχιστο να μη τρωει γλυκα και μακαρονια και επεξεργασμενα...Αυτο αν πετυχαιναμε..μονο με μπιρι μπιρι...οτι δεν κανουν καλο..

Δεν κατάλαβες μάλλον. Είμαστε ήδη στην φουλ. Την ιντρο δεν την άντξε κανείς τους ούτε για μέρες.

Όταν το παιδί είναι μεγάλο, πάει σχολείο και επισκέψεις σε φίλες της είναι δύσκολο να ελεγχθεί η κατάσταση. Και εγώ το μόνο που δεν χρειάζομαι τώρα είναι άλλος ένας λόγος για καυγά (προεφηβεία γαρ).

Το μπιρί μπίρι υπάρχει αλλά μάλλον θα το θυμηθεί όταν ενηλικιωθεί και φύγει από το σπίτι. Σε αυτό ελπίζω.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Διαφημίσεις

Κι εγώ γιαυτό λυσσάω τώρα. Ήδη είναι δύσκολο με τον παιδικό. Δηλ για ίντρο μας βλέπω τελικά το καλοκαίρι αν δεν πηγαίνει ή κάπως, γιατί ενώ είναι οι παιδαγωγοί είναι εξαιρετικά συνεργάσιμες είναι δύσκολο να μη φάει φρούτο εκεί ή να του δίνουν ζωμό κάθε δυο ώρες ή να μη φάει τούρτα γεννεθλίων. Είδωμεν.

Ρε κορίτσια να σας πω κάτι που με έχει κουράσει πολύ. Βάζουμε ζωμό στην κατάψυξη για μαγείρεμα σωστά; Αυτό σημαίνει ότι το φαγητό που θα φτιάξεις μπορεί να καταναλωθεί μόνο εκείνη τη στιγμή δεν μπορείς να το ξαναζεστάνεις. Μου την έχει δώσει απίστευτα όλη την ώρα να φτιάχνω σούπες. Αυτό που σκέφτομαι τώρα είναι την ώρα που βράζει το ζωάκι ήσυχα ήσυχα, να βάζω μέσα καλαθάκι με λαχανικά http://ikea.gr/DefaultM.aspx?page=productview&iID=22579 τα οποία θα αποσύρω μόλις είναι έτοιμα.

Νιώθω ότι παραμελώ τον μικρό μαγειρεύοντας συνέχεια. Όσο κι αν βοηθήσει όσα πολλά κι αν μαθαίνει μαγειρεύοντας (πραγματικά δουλεύεις πολλά πράγματα φυσικές επιστήμες, μαθηματικά, κοινωνικές επιστήμες, γλώσσα, τα πάντα) έ δε μπορεί να μαγειρεύει συνέχεια.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Κι εγώ γιαυτό λυσσάω τώρα. Ήδη είναι δύσκολο με τον παιδικό. Δηλ για ίντρο μας βλέπω τελικά το καλοκαίρι αν δεν πηγαίνει ή κάπως, γιατί ενώ είναι οι παιδαγωγοί είναι εξαιρετικά συνεργάσιμες είναι δύσκολο να μη φάει φρούτο εκεί ή να του δίνουν ζωμό κάθε δυο ώρες ή να μη φάει τούρτα γεννεθλίων. Είδωμεν.

Ρε κορίτσια να σας πω κάτι που με έχει κουράσει πολύ. Βάζουμε ζωμό στην κατάψυξη για μαγείρεμα σωστά; Αυτό σημαίνει ότι το φαγητό που θα φτιάξεις μπορεί να καταναλωθεί μόνο εκείνη τη στιγμή δεν μπορείς να το ξαναζεστάνεις. Μου την έχει δώσει απίστευτα όλη την ώρα να φτιάχνω σούπες. Αυτό που σκέφτομαι τώρα είναι την ώρα που βράζει το ζωάκι ήσυχα ήσυχα, να βάζω μέσα καλαθάκι με λαχανικά http://ikea.gr/DefaultM.aspx?page=productview&iID=22579 τα οποία θα αποσύρω μόλις είναι έτοιμα.

Νιώθω ότι παραμελώ τον μικρό μαγειρεύοντας συνέχεια. Όσο κι αν βοηθήσει όσα πολλά κι αν μαθαίνει μαγειρεύοντας (πραγματικά δουλεύεις πολλά πράγματα φυσικές επιστήμες, μαθηματικά, κοινωνικές επιστήμες, γλώσσα, τα πάντα) έ δε μπορεί να μαγειρεύει συνέχεια.

Αμα το κάνεις μεριδούλες γιατί να το ξαναζεστάνεις?? Βασικά δεν κατάλαβα ποιό το ερώτημα.. Κανεις μερίδες όσο τρωτε μόνο το ζωμό. Από καταψυξη βάζεις στο κατσαρολάκι ξεπαγώνει σιγα σιγά υστερα ρίχνεις τα λαχανικά κ γίνεται η σουπίτσα..

Yugup3.png

Πρέπει κάθε πιάτο που μαγειρεύεις να καταναλώνεται εκείνη τη στιγμή. Αν μαγειρέψεις για το μεσημέρι δεν μπορείς να φας και το βράδυ, γιατί θα πρέπει να το ξαναματαζεστάνεις έτσι το ζωμό.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Πρέπει κάθε πιάτο που μαγειρεύεις να καταναλώνεται εκείνη τη στιγμή. Αν μαγειρέψεις για το μεσημέρι δεν μπορείς να φας και το βράδυ, γιατί θα πρέπει να το ξαναματαζεστάνεις έτσι το ζωμό.

E ναι γι αυτο λέμε μεριδούλες.. Οτι τρως εκείνη τη στιγμή. Κάπου είχα διαβάσει οτί περνάνε τα λαχανικά από food processor να ψιλοκόβονται ( sto gaps guide μου φαίνεται ) και μετα τα βαζουν ψυγείο. Με αυτό τον τρόπο σε 15-20' είναι έτοιμο. Εκτός αν πίνετε τον ζωμό έτσι χωρίς λαχανικα από το ποτηράκι..

Yugup3.png

Γιατί βρε Κατερίνα και το φαγητό μέσα σε ζωμό δεν το μαγειρεύουμε; Πέρα από το ζωμό που πίνουμε; Π.χ. τον αρακά ή τα φασολάκια ή τις φακές κ.ο.κ. Δε μπορείς να μαγειρέψεις ποσότητα είσαι μονίμως πάνω από μια κατσαρόλα.... Γκρρρρρ! Μου την έχει δώσει όπως καταλαβαίνεις.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Γιατί βρε Κατερίνα και το φαγητό μέσα σε ζωμό δεν το μαγειρεύουμε; Πέρα από το ζωμό που πίνουμε; Π.χ. τον αρακά ή τα φασολάκια ή τις φακές κ.ο.κ. Δε μπορείς να μαγειρέψεις ποσότητα είσαι μονίμως πάνω από μια κατσαρόλα.... Γκρρρρρ! Μου την έχει δώσει όπως καταλαβαίνεις.

Ο ζωμός κρατάει κ μία βδομάδα στο ψυγείο. Από αυτόν δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα...

Yugup3.png

Γιατι δεν πρεπει να ξαναζεσταινεις το ζωμο; Εγω φτιαχνω το φαγητο (σουπα μαζι με ζωμο), το βαζω στο ψυγειο. Οσο θελουμε να φαμε το μεσημερι το ζεσταινουμε, το τρωμε. Το ιδιο και το βραδυ. Το ζεσταμα δεν ειναι βρασιμο ειναι σε πολυ χαμηλη φωτια..

Αν το ζεστάνεις ελαφρά δεν νομιζω να υπάρχει προβλημα.. Τι να πω?? Κι εγώ ετσι το κάνω αν κ οτι τρώμε δεν μένει για μετά σχεδον ποτέ..

επισης εχω σκεφτει να προσθετω το ζωμο στο τελος...αφου αυτος δε χρειαζεται βρασιμο..αλλα δε το κανω. Βασικα και εγω εχω κουραστει με το μαγειρεμα (άλλα εμεις, άλλα τα παιδια κλπκλπ) και πολλες φορες δε φτανει το φαγητο για το βραδυ για τα παιδια και ολο και κατι ξαναμαγειρευω.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...