Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

GAPS-legal συνταγές

Rosie

Recommended Posts

Eγώ πήρα αυτήν

http://www.iherb.com/Frontier-Natural-Products-Fair-Trade-Vanilla-Flavor-Alcohol-Free-4-fl-oz-118-ml/35822?at=0

Πειράζει που είναι χωρίς αλκοόλ? Για καλύτερο την πήρα :confused:

Δεν ξέρω... η γλυκερίνη επιτρέπεται; :?:

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Σήμερα έκανα το ψωμάκι που προτείνει στο gapsguide με μερικές τροποποιήσεις..Εκανα δοκιμαστικά μια μικρή ποσότητα μην πάνε χαμενα κ τα υλικά:rolleyes:. Το αποτέλεσμα ήταν πολυ πολύ καλύτερο από τα ψωμιά καρύδας..σαν κάτι περίεργα ψωμάκια από ψαγμένους φούρνους μου φάνηκε κ η υφή πολύ καλύτερη..Βέβαια επειδή ήταν από ακαθάριστα αμύγδαλα βγήκε σκουρόχρωμο..

Υλικά 1 κ 3/4 της κούπας αλέυρι αμυγδάλου

2 αυγά

λιγότερο από 1/4 της κούπας λιωμένο λάδι καρύδας

1/2 κουτ. γλ. σόδα μαγειρική

1/4 κουτ. γλ. αλάτι θαλλασινό ψιλό

1 κουτ. γλ. μέλι (για την υφή)

Ανακατεύουμε πρώτα τα στερεά κ μετά τα υγρά. Προσθέτουμε τα υγρά στα στερεά κ ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 C. Ψήνουμε μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι. Μου πήρε γύρω στα 35 με 4ο λεπτά.

Της μικρής της άρεσε πάρα πολύ.Εγώ το έφαγα με μέλι.

Yugup3.png

Δεν ξέρω... η γλυκερίνη επιτρέπεται; :?:

Στην SCD επιτρέπεται.

Η σοδα που αναφερετε ειναι η κοινη σοδα του σουπερ μαρκετ; Απο που την παιρνετε;

Υπόψιν ότι η σόδα του iherb δεν είναι για καθάρισμα!

Κατερίνα εύκολη φαίνεται η συνταγή. Θα την δοκιμάσω με την 1η ευκαιρία γιατί τώρα δεν θέλω να κάνω πειρασμούς στην μικρή.. Μοιάζει δλδ με ψωμί?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Σήμερα έκανα το ψωμάκι που προτείνει στο gapsguide με μερικές τροποποιήσεις..Εκανα δοκιμαστικά μια μικρή ποσότητα μην πάνε χαμενα κ τα υλικά:rolleyes:. Το αποτέλεσμα ήταν πολυ πολύ καλύτερο από τα ψωμιά καρύδας..σαν κάτι περίεργα ψωμάκια από ψαγμένους φούρνους μου φάνηκε κ η υφή πολύ καλύτερη..Βέβαια επειδή ήταν από ακαθάριστα αμύγδαλα βγήκε σκουρόχρωμο..

2 αυγά

Ανακατεύουμε πρώτα τα στερεά κ μετά τα υγρά. Προσθέτουμε τα υγρά στα στερεά κ ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 C. Ψήνουμε μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι. Μου πήρε γύρω στα 35 με 4ο λεπτά.

Έχει γλυκιά γεύση; Μπορεί δηλαδή να συνοδεύσει φαγητό με σάλτσα;

Τι πυκνότητα έχει; Είναι καθόλου αφράτο;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Πήγα να κάνω τους γνωστούς χουρμάδες με καρύδα που τρώμε από το Keimling γιατί αυτοι που πηρα εξαφανίστηκαν σε χρόνο dt. :mrgreen:

Λοιπόν έβαλα χουρμάδες μαζί με τρίμα καρύδας στο μουλτι και βγήκε ένα πολύ νόστιμο μείγμα που το έφαγα κατευθείαν.

Την επόμενη μέρα είδα τυχαία ότι η Κάμπελ έχει συνταγή στο βιβλίο της!

Την δοκίμασα και αυτήν (η διαφορά ήταν να βάλω τους χουρμάδες σε νερό για 6-8 ώρες). Βγήκε πιο μαλακό το μίγμα έτσι. Βέβαια η Κάμπελ πρότεινε να βάλουμε κανονική καρύδα, αλλά δεν υπήρχε χρόνος ούτε όρεξη για κάτι τέτοιο, οπότε αρκέστηκα στο έτοιμο τρίμμα. Τα έκανα μπαλάκια, τα κάλυψα με καρύδα και τα έβαλα στο ψυγείο. Μπορούν να μπουν και κατάψυξη, όπως γράφει. Αν το μίγμα είναι πολύ στεγνό, μπορείτε να βάλετε νερό καρύδας ή ζουμί από τους χουρμάδες (λέω εγώ) ή ακόμα και λίγο νεράκι.

Εναλλακτικά μπορείτε να τα καλύψετε με τρίμα αμυγδάλου ή αλλου ξηρού καρπού.

Επίσης αντί για χουρμά μπορείτε να τα φτιάξετε με αποξηραμένο σύκο ή βερίκοκο.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Πήρα το κρέας από το κατσικάκι που το έβραζα για ζωμό, μαζί με σουρωμένο ζωμό (το υπόλοιπο το άφησα στην φωτιά μαζί με τα κόκκαλα και κάποια λαχανικά).

Στον ζωμό έριξα μέσα μαρούλια και λίγα γλυκά χόρτα αλλά πολύ προσεκτικά καθαρισμένα. Ειδικα στα μαρούλια αφαίρεσα τα κοτσάνια και άφησα μόνο το πράσινο. Έκοψα και 2 κρεμμυδάκια φρεσκα μέσα, έριξα και το κρέας και τα άφησα να βράσουν με αλάτι μέχρι να πιουν λίγο το ζουμί.

Ξεχώρισα σε ένα μικρό κατσαρολάκι λίγο φαγητό και πρόσθεσα αυγολέμονο και λάδι για τον σύζυγο. Εγώ έβαλα στο δικό μου πιάτο μόνο λάδι.

Όλοι μας μείναμε ευχαριστημένοι. Όχι το καλύτερο φρικασέ που έχω φάει, αλλά για την περίσταση είναι μία χαρά!

Στο παιδί πρόσθεσα και λίγο βρασένο καρότο που της αρεσει, αλλά φρόντισα η πλειψηφία του πιάτου να έχει κρέας και φυσικά ζουμάκι.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Στην βούτα το μυαλό μας' date=' ε?:lol:[/quote']

Όχι για μένα καλέ. Οι γυναίκες της οικογένειας σχεδόν δεν ακουμπάμε το ψωμί. Έχουμε όμως και τον σύζυξ που άμα δεν βουτάει δεν χορταίνει με τίποτα. Τι να κάνουμε έναν τον έχουμε. Μην μας πάθει και τίποτα.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Για το ψωμάκι που με ρωτήσατε..

Επίτηδες έβαλα αλάτι για να έχει αλμυρη γεύση κ το δοκιμασα με ελαιόλαδο κ ειναι πολυ πολυ νόστιμο!! Μοιάζει με κατι ψωμακια που πουλάνε φούρνοι με ξηρούς καρπούς μέσα που επισκιαζουν λιγάκι την γεύση του σίτου.. Εντάξει μην φανταστείτε ψωμι ψωμι αλλα σε καμμιά περίπτωση η μάζα που βγήκε απο την καρύδα, πολυ πολυ καλύτερο.. Ειναι αρκετά αφρατο.

Κάντε αυτη τη μικρη δόση που εγραψα ετσι κι αλλιώς ψιλό δικές μου αναλογίες έβαλα οπότε πειραματιστειτε να δείτε αν σας αρέσει..:D

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Coconut Chocolate Chip Cookies

Gluten_free_coconut_flour_chocolate_chip_cookies_recipe_photo.jpg

Ingredients

1 cup sifted coconut flour

½ cup butter, melted

1 cup honey (βάζω πιο λίγο)

4 eggs

½ teaspoon vanilla

⅛ teaspoon salt

1½ cups grated or flaked coconut

3/4 cup semisweet chocolate chips (έβαλα άγλυκα, cocoa nibs της Navitas Naturals από το iherb )

Method

Mix together butter, honey, eggs, vanilla and salt. Stir in coconut, chocolate chips and coconut flour. Drop batter in spoon-sized mounds 1 inch apart on greased cookie sheet. Bake at 190 degree C for 14 to 15 minutes. Cool slightly and remove from cookie sheet.

Makes about 2 dozen cookies.

Γίνονται καταπληκτικά, σχεδόν σαν μάφινς μάλλον λόγω αυγού!

Eκανα χτες αυτά τα cookies κ βγήκαν καταπληκτικά!!!:mrgreen: Τα τσάκισα κ σκεφτόμουν πως πάλι φρούτα τρωω :lol::lol::lol: Αντί για chocolate chips χρησιμοποίησα την σοκολάτα της Νεραιδομαμάς η οποία βέβαια ψιλο'ελιωσε αλλά το γευστικό αποτέλεσμα ήταν τέλειο μιαμ μιαμ...Αρεσαν ακόμη κ στη μητέρα μου που ούτε ακουμπάει τα υπόλοιπα gaps..

Αυτά τα chocolate nibs που βάζεις Rosie έχουν γευση σοκολατένια?? Γιατί από την φωτό που τα ε'ιδα δεν κατάλαβα αν είναι καρπός :confused: Πάντως αυτά τα enjoy life chips που χρησιμοποιεί στην συνταγή δεν είναι gaps legal μιας κ περιέχουν ζαχαροκάλαμο κ λικέρ κακαο..

Yugup3.png

Eκανα χτες αυτά τα cookies κ βγήκαν καταπληκτικά!!!:mrgreen: Τα τσάκισα κ σκεφτόμουν πως πάλι φρούτα τρωω :lol::lol::lol: Αντί για chocolate chips χρησιμοποίησα την σοκολάτα της Νεραιδομαμάς η οποία βέβαια ψιλο'ελιωσε αλλά το γευστικό αποτέλεσμα ήταν τέλειο μιαμ μιαμ...Αρεσαν ακόμη κ στη μητέρα μου που ούτε ακουμπάει τα υπόλοιπα gaps..

Αυτά τα chocolate nibs που βάζεις Rosie έχουν γευση σοκολατένια?? Γιατί από την φωτό που τα ε'ιδα δεν κατάλαβα αν είναι καρπός :confused: Πάντως αυτά τα enjoy life chips που χρησιμοποιεί στην συνταγή δεν είναι gaps legal μιας κ περιέχουν ζαχαροκάλαμο κ λικέρ κακαο..

αυτο τι ειναι, δηλ που το βρισκουμε; 1½ cups grated or flaked coconut

δε μπορουμε να βαλουμε αλευρι καρυδας παλι;

αυτο τι ειναι, δηλ που το βρισκουμε; 1½ cups grated or flaked coconut

δε μπορουμε να βαλουμε αλευρι καρυδας παλι;

Εγώ χρησιμοποίησα το τρίμμα καρυδας που ειχα ή παίρνεις καρύδα ή έτοιμο.. Αυτο κάνει την διαφορά στη γεύση!! Εγώ είχα πάρει ένα ετοιμο από ένα μινι μαρκετ που έχει κ βιολογικά εδω...

Yugup3.png

Nαι, αλλά δεν είναι σοκολάτα, αλλά καρπός κακάου θριμματισμένος, δηλ είναι πλήρης τροφή (whole food) σε αντίθεση με τη σοκολάτα που είναι επεξεργασμένη.

Δεν είναι γλυκά (υπάχουνε και γλυκά αλλά έχουνε ζάχαρη) και έχουνε το πλεονέκτημα να μην αλλοιώνονται από τη θερμοκρασία.

Λέω να τα δοκιμάσω και με σταφίδες.

Διαφημίσεις

Για το ψωμάκι που με ρωτήσατε..

Επίτηδες έβαλα αλάτι για να έχει αλμυρη γεύση κ το δοκιμασα με ελαιόλαδο κ ειναι πολυ πολυ νόστιμο!! Μοιάζει με κατι ψωμακια που πουλάνε φούρνοι με ξηρούς καρπούς μέσα που επισκιαζουν λιγάκι την γεύση του σίτου.. Εντάξει μην φανταστείτε ψωμι ψωμι αλλα σε καμμιά περίπτωση η μάζα που βγήκε απο την καρύδα, πολυ πολυ καλύτερο.. Ειναι αρκετά αφρατο.

Κάνει λες για sandwich?

Γενικά η ζαχαροπλαστική με αλεύρι αμυγδάλου είναι πολύ πιο γευστική από το αλεύρι καρύδας, αλλά και αρκετά πιο ακριβή :(

Κάνει λες για sandwich?

Γενικά η ζαχαροπλαστική με αλεύρι αμυγδάλου είναι πολύ πιο γευστική από το αλεύρι καρύδας, αλλά και αρκετά πιο ακριβή :(

Κοίτα αυτό το έκανα με το αλεύρι από την now foods κ το είχα διαβάσει κ στα σχόλια οτί θρυμματίζεται εύκολα με το συγκεκριμένο επέιδη δεν είναι λεπτό... Αυριο ή μεθαύριο θα το ξανακάνω γιατί η μικρή το τσάκισε ( φαντάστείτε οτί δεν τρώει τα γλυκά muffins κ προτίμησε αυτό) οπότε θα πω με σιγουριά για την πρακτική πλευρά..

Για sandwich σκεφτόμουν κι αυτό

http://www.healthhomehappy.com/2010/12/coconut-flour-waffles-grain-and-gluten-free.html

Yugup3.png

2 αυγά

Το έφτιαξα σήμερα. Έκανα λάθος και το παράψησα αλλά στη μεγάλη άρεσε και το έφαγε με ghee ανακατεμένο με μέλι (έχω φτιάξει ένα βαζάκι και το έχω στο ψυγείο).

Μου βγήκε πολύ σφιχτό και θέλω να σε ρωτήσω πόσο αραιό πρέπει να είναι το μίγμα πριν το ψήσημο, γιατί το δικό μου ήταν πολύ πηχτό, τόσο που κοβότανε σε κομμάτια (θα μπορούσα να το κάνω και μπαλίτσες αν ήθελα) και δεν ήτανε όσο αραίο είναι για κανονικό κέικ. Τόσο πηχτό πρέπει να είναι;

0A53p3.png

oC8dp2.png

neraidomana εκανες γιαουρτι 24ωρου?

πως διατηρησες την θερμοκρασια σταθερη?

Έκανα εγώ εχθές και βγήκε πολύ ωραίο. Ακολούθησα τις οδηγίες στο βιβλίο της Καμπελ και το έβαλα στο φούρνο στον αερά στους 45 βαθμούς για 24 ώρες (αν και ήταν έτοιμο και νωρίτερα).Το είχα σε ένα πυρέξ με κλειστό το καπάκι. Χρησιμοποίησα γάλα κατσικίσιο εβόλ παστεριωμένο μικρής διάρκειας και μαγιά από πρόβιο ντόπιο πήλινο που είχε η πεθερά μου.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Έκανα εγώ εχθές και βγήκε πολύ ωραίο. Ακολούθησα τις οδηγίες στο βιβλίο της Καμπελ και το έβαλα στο φούρνο στον αερά στους 45 βαθμούς για 24 ώρες (αν και ήταν έτοιμο και νωρίτερα).Το είχα σε ένα πυρέξ με κλειστό το καπάκι. Χρησιμοποίησα γάλα κατσικίσιο εβόλ παστεριωμένο μικρής διάρκειας και μαγιά από πρόβιο ντόπιο πήλινο που είχε η πεθερά μου.

εγω το εκανα σε θερμος για οικονομια ,τελικα δεν ειναι και τοσο ξινο οσο περιμενα ,σχεδον κανονικο ,σε σενα ?

εγω το εκανα σε θερμος για οικονομια ,τελικα δεν ειναι και τοσο ξινο οσο περιμενα ,σχεδον κανονικο ,σε σενα ?

Και εμένα με εξέπληξε το ότι δεν ήταν ξινό. Το περιμένα πολύ πιο ξινό. Στη μεγαλή άρεσε πολύ.

Τι μαγιά έβαλες;

Πώς το έκανες στο θερμό; Η θερμοκρασία του δεν μένει σταθερή συνέχεια, όσο περνάει η ώρα κρυώνει νομίζω.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Κοίτα αυτό το έκανα με το αλεύρι από την now foods κ το είχα διαβάσει κ στα σχόλια οτί θρυμματίζεται εύκολα με το συγκεκριμένο επέιδη δεν είναι λεπτό... Αυριο ή μεθαύριο θα το ξανακάνω γιατί η μικρή το τσάκισε ( φαντάστείτε οτί δεν τρώει τα γλυκά muffins κ προτίμησε αυτό) οπότε θα πω με σιγουριά για την πρακτική πλευρά..

Για sandwich σκεφτόμουν κι αυτό

http://www.healthhomehappy.com/2010/12/coconut-flour-waffles-grain-and-gluten-free.html

Μπορείς να μου δώσεις το λινκ για τις συνταγές από το gapsguide; Μπήκα στη σελίδα με τις συνταγές αλλά δεν τις βλέπω. Έχει κάπου κατάλογο;

Έχετε βρει καμια συνταγή για ψωμί χωρίς καθόλου συστατικά από καρύδα; Έχει έντονη γεύση και ο άντρας μου τι σιχαίνεται.

0A53p3.png

oC8dp2.png

α κι εγω για το γιαουρτι μπηκα να πω. Απογοητευση! στις 8 ωρες ηταν μια χαρα πηγμενο, δε δοκιμασα γευση, παντως δεν μυριζε. Στις 24 ωρες ειναι ξινο, εχει υγροποιηθει λιγο, δεν τρωγεται! ειναι χαλασμενο τωρα;

εβαλα ολυμπος βιολογικο (ειναι μακρας διαρκειας ομως) και μαγια ενα γιαουρτι προβειο σε πηλινο. Η μαμα μου που το αφηνει 8 ωρες με τα ιδια συστατικα ειναι μια χαρα. Ειπα να το κανω συμφωνα με την καμπελ ομως. Οταν ηταν ακομα ζεστο, μολις εριξα τη μαγια μεσα το σκεπασα με την κουβερτα και το εβαλα στο φουρνο με ανοιχτο το φως. Πρεπει να ηταν γυρω στους 40βαθμους (δεν γυρισα το διακοπτη για τη θερμοτητα). Μηπως παραζεσταθηκε; Η φταιει το οτι το τσεκαρα στις 8 ωρες, δηλ ανοιξα το καπακι και το κουνησα προς το μερος μου (ηταν ομως τοτε τελειως πηκτο).

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...