Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

GAPS-legal συνταγές

Rosie

Recommended Posts

Κοριτσια εχω ξεμεινει απο ιδεες για λαχανικα. Δηλ φτιαχνεις τη σουπα/ψαρι/κρεας/μπιφτεκια κλπ και θελει συνοδεια λαχανικα ετσι; (καμια αλλη ιδεα εκτος απο λαχανικα;;). Μου φαινεται οτι τωρα το χειμωνα εχει λιγα λαχανικα ή εγω τα βαζω ολα μαζι και στο τελος τρωνε καθε μερα τα ιδια. Δηλ βαζω συνεχεια καροτο, κολοκυθα και μετα μπορει να βαλω εναλλακτικα αρακα, μελιτσανα, μπροκολο, (και βεβαια παντα κρεμμυδι σκορδο). Αλλα τελικα ειναι μια απο τα ιδια! Τι αλλο;;

Μπορείς να βράσεις αμπελοφασουλα (string beans) με καροτακια..σαν σαλάτα..

Μανιτάρια, κολοκυθακια, πιπεριες...στην ψηστιέρα με μηλοξυδο..

Τουρσι;)

Κολοκυθα σε στυλ ¨τηγανιτές πατάτες"

Χωριάτικη

Σαλάτα ωμή (έχει συνταγές για dressing στο βιβλίο)

Πατζάρια , χόρτα..

Τώρα αυτά μου έρχονται..:roll:

Yugup3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μπορείς να βράσεις αμπελοφασουλα (string beans) με καροτακια..σαν σαλάτα..

Μανιτάρια, κολοκυθακια, πιπεριες...στην ψηστιέρα με μηλοξυδο..

Τουρσι;)

Κολοκυθα σε στυλ ¨τηγανιτές πατάτες"

Χωριάτικη

Σαλάτα ωμή (έχει συνταγές για dressing στο βιβλίο)

Πατζάρια , χόρτα..

Τώρα αυτά μου έρχονται..:roll:

ευχαριστω! πολυ καλες ιδεες, ωμα λαχανικα η αληθεια ειναι οτι δε τους πολυ δινω :oops:

Η συνταγή για το κοτόψωμο είναι τέλεια. Άρεσε σε όλους και κυρίως στη μικρή που το τσάκισε με ντομάτα και λάδι.

Πολλά ευχαριστώ.

CHICKEN AND EGG BREAD

2 cup chicken (chicken + broth paste)

1/3 cup cooked squash

1/4 oil

1 tsp baking soda

1 tsp or less of salt...it was a bit salty with the full tsp

5-6 eggs

Basically I pureed the cooked chicken in the food processor with some broth to make a paste.

Bake at 325 for one hour or until golden.

This is obviously not quite like real bread' date=' but it is sliceable and another texture. I am ALL about texture at this point when so limited in foods.[/size']

Το έφτιαξα με μία κούπα και κάτι ψιλά κοτόπουλο γιατί μόνο τόσο είχα.

Σαν λάδι έβαλα καρύδας.

Έβαλα λίγο παραπάνω πουρέ κολοκύθας (για αν αντισταθμίσω κάπως το κοτόπουλο).

Τα έβαλα όλα σε ένα μπωλ και τα ανακάτεψα με το ραβδομπλέντερ (δεν φανταζόμουν πόσο χρησιμή θα ήταν η αγορά του, είτε κάνεις γκαπς είτε όχι!)

Βγήκε πιο ψωμένιο από ό,τι άλλο έχω ξαναφτιάξει και της το σέρβιρα με 2 τρόπους. Αλειμμένο με τυρί από γιαούρτι και σαν σάντουιτσ με παρμεζάνα (την έκοψα με το κοπτήρι που ξεφλουδίζουμε πατάτες). Της άρεσε πάρα πολύ και με τους 2 τρόπους. Βέβαια η δικιά μου έχω καταλάβει ότι είναι πιο πολύ του αλμυρού και γι αυτό ενθουσιάζεται με αυτές τις συνταγές.

λοιπον το εφτιαξα σημερα

1.αντι κοτοπουλου κουνελι

2.4 κουταλιες ζωμο απο κοκκαλα (μοσχαρισιο ,καλο θα ηταν να ειναι κουνελισιο για να μην μπερδευονται οι γευσεις )

3.εβαλα ελαιολαδο

4.5 κροκους

6.χωρις σοδα

7.οι βαθμοι ειναι σιγουρα σωστοι 325 ? σε μιση ωρα με 290 βαθμους ειχε ροδισει ,μετα χαμηλωσα στους 140 για αλλα 10 λεπτα για να τραβηξει

τι παχος ειχε σε εσας ?σε μενα γυρω στο 1.5 δακτυλο

ειναι σαν κοτοπιτα

ρε παιδια ελεος εδω γραφουμε συνταγες κ αναλυουμε συνταγες οχι γενικα και αοριστα :confused::confused::confused:

Βρε κούκλα μου για το ζωμό και τις σούπες μιλάμε. Νομίζεις ότι θα είναι καλύτερα να τα γράψουμε στο άλλο θέμα;

0A53p3.png

oC8dp2.png

λοιπον το εφτιαξα σημερα

2.4 κουταλιες ζωμο απο κοκκαλα (μοσχαρισιο ,καλο θα ηταν να ειναι κουνελισιο για να μην μπερδευονται οι γευσεις )

3.εβαλα ελαιολαδο

4.5 κροκους

6.χωρις σοδα

7.οι βαθμοι ειναι σιγουρα σωστοι 325 ? σε μιση ωρα με 290 βαθμους ειχε ροδισει ,μετα χαμηλωσα στους 140 για αλλα 10 λεπτα για να τραβηξει

ειναι σαν κοτοπιτα

για τους βαθμους σιγουρα εννοει φαρεναιτ δηλ στους 160 περιπου κελσιου

Διαφημίσεις

Αν μπορούμε νομίζω ότι είναι καλή ιδέα να βάζουμε και καμία φώτο των συνταγών που φτιάχνουμε.

Για παράδειγμα αυτό το "ψωμί" που περιγράφετε με το κοτόπουλο/κουνέλι μου ακούγεται αηδία (sorry αλλά όσες φορές κι αν το διάβασα δεν μπορώ να ξεπεράσω το συναίσθημα :oops:) αλλά ίσως αν το δω σε φώτο να μου φανεί appealing, δεν μπορώ να φανταστώ καν πως μοιάζει...

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Να πω ότι αυτά τα cookies είναι by far τα καλύτερα GAPS-legal cookies που έφτιαξα μέχρι τώρα:

Chewy Cinnamon Almond Cookies

Αν μπορούμε νομίζω ότι είναι καλή ιδέα να βάζουμε και καμία φώτο των συνταγών που φτιάχνουμε.

Για παράδειγμα αυτό το "ψωμί" που περιγράφετε με το κοτόπουλο/κουνέλι μου ακούγεται αηδία (sorry αλλά όσες φορές κι αν το διάβασα δεν μπορώ να ξεπεράσω το συναίσθημα :oops:) αλλά ίσως αν το δω σε φώτο να μου φανεί appealing, δεν μπορώ να φανταστώ καν πως μοιάζει...

Σκέψου ότι κόβω φέτες, τις βάζω στην τοστιέρα και ροδίζουν. Γίνονται σαν αυγοφέτες με κανονικό ψωμί. Με ελαιόλαδο και αλάτι είναι γιάμι.

Εδώ αυτό που απέμεινε από εχθές:

http://imageshack.us/photo/my-images/217/pc220529.jpg/

0A53p3.png

oC8dp2.png

Bρε Rosie μου εγω το φανταζομαι σαν τερινα κατι...Δεν εχεις φάει ποτέ?

Yugup3.png

Να πω ότι αυτά τα cookies είναι by far τα καλύτερα GAPS-legal cookies που έφτιαξα μέχρι τώρα:

Chewy Cinnamon Almond Cookies

Rosie βγαίνουν γλυκά?? Γιατί εκανα μία παρομοια συνταγή scd κ βγήκαν ολιγον ξύλα...:roll:

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Μαγια εννοουμε το ετοιμο γιαουρτι ετσι;

Κοριτσια εχω ξεμεινει απο ιδεες για λαχανικα. Τι αλλο;;

Kαι με το κουνουπίδι μπορείς να κάνεις διάφορα.

Έχω βρει συνταγές αρκετές αλλά δεν έχω προλάβει να τις δοκιμάσω. Μόλις το κάνω τις ανεβάζω αμέσως.

Πάντως ακόμα δεν αισθάνομαι περιορισμένη ιδιαίτερα.

Αν θέλετε μπορώ να σας προτείνω κάποια βιβλία στα αγγλικά με συνταγές.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Σκέψου ότι κόβω φέτες, τις βάζω στην τοστιέρα και ροδίζουν. Γίνονται σαν αυγοφέτες με κανονικό ψωμί. Με ελαιόλαδο και αλάτι είναι γιάμι.

Εδώ αυτό που απέμεινε από εχθές:

http://imageshack.us/photo/my-images/217/pc220529.jpg/

Εγώ πρέπει να το άφησα λίγο παραπάνω και βγήκε λίγο πιο σκούρο μέσα και έξω.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Το πρώτο, δες το λινκ για το αλεύρι αμυγδάλου που έδωσα σήμερα στο άλλο τόπικ.

Το ιδανικό λοιπόν είναι να μουλιάζουμε και να αφυδατώνουμε, μετά το να τα ψήνουμε ελαφριά και το χειρότερο στη σειρά είναι τα ωμά. Κατάλαβα καλά?

Εσείς στους πόσους βαθμούς τα αφυδατώνετε τα αμυγδαλα και για πόση ώρα?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Rosie βγαίνουν γλυκά?? Γιατί εκανα μία παρομοια συνταγή scd κ βγήκαν ολιγον ξύλα...:roll:

Ναι, πολύ γλυκά και δεν έβαλα όλο το μέλι που λέει η συνταγή!

Διαφημίσεις

Το ιδανικό λοιπόν είναι να μουλιάζουμε και να αφυδατώνουμε' date=' μετά το να τα ψήνουμε ελαφριά και το χειρότερο στη σειρά είναι τα ωμά. Κατάλαβα καλά?

[/quote']

Ναι!

Τα αφυδατώνω στους 45 βαθμούς, θέλουνε περίπου 1.5 μέρα αν θυμάμαι καλά, ίσως και 2.

Το ιδανικό λοιπόν είναι να μουλιάζουμε και να αφυδατώνουμε' date=' μετά το να τα ψήνουμε ελαφριά και το χειρότερο στη σειρά είναι τα ωμά. Κατάλαβα καλά?

Εσείς στους πόσους βαθμούς τα αφυδατώνετε τα αμυγδαλα και για πόση ώρα?[/quote']

Τα βάζω στον αέρα στους 30 βαθμούς και τα αφήνω όλη νύχτα.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Βρε κούκλα μου για το ζωμό και τις σούπες μιλάμε. Νομίζεις ότι θα είναι καλύτερα να τα γράψουμε στο άλλο θέμα;

απλα θα ηταν πιο ωραια να γραφονται συγκεκριμενες συνταγες και να σχολιαζονται αυτες και μονο ενω τα υπολοιπα να γραφονται στο αλλο θεμα (αφου υπαρχει),ετσι τις βρισκουμε ευκολα

τελος παντων καντε οπως σας βολευει

απλα θα ηταν πιο ωραια να γραφονται συγκεκριμενες συνταγες και να σχολιαζονται αυτες και μονο ενω τα υπολοιπα να γραφονται στο αλλο θεμα (αφου υπαρχει),ετσι τις βρισκουμε ευκολα

τελος παντων καντε οπως σας βολευει

Συγγνώμη για το οφ τοπικ. Τα δύο θέματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα. Ίσως πρέπει να συμφωνήσουμε τι γράφουμε πού. Αν και εμένα μου φαίνεται φυσικό να μιλάμε εδώ για συνταγές γενικότερα κια όχι μόνο για όσες έχουμε φτιάξει ή προτείνει σε αυτό το θέμα. Συχνά ομολογώ παρασύρομαι και γράφω διάφορα. Ας με συγχωρήσετε.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Έχει σημασία ποιο από τα δύο θα πάρουμε; Το milk kefir καλλιεργείται μόνο μέσα σε γάλα;

Ta milk kefir καλλιεργούνται μόνο μέσα σε γάλα και γίνεται το κεφίρ που αγοράζουμε από το σουπερ.

Τα water kefir, δεν τα έχω αγοράσει, γίνονται ένα είδος αναψυκτικού. Πολλές λεπτομερειες δεν γνωρίζω. Αν μπεις στο σαιτ θα δεις περισσότερες λεπτομερειές.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Συγγνώμη για το οφ τοπικ. Τα δύο θέματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα. Ίσως πρέπει να συμφωνήσουμε τι γράφουμε πού. Αν και εμένα μου φαίνεται φυσικό να μιλάμε εδώ για συνταγές γενικότερα κια όχι μόνο για όσες έχουμε φτιάξει ή προτείνει σε αυτό το θέμα. Συχνά ομολογώ παρασύρομαι και γράφω διάφορα. Ας με συγχωρήσετε.

Εγω πάντως λεω εδω να συζητάμε οτι έχει σχέση με το μαγείρεμα κ τις συνταγές...Οτι έχει σχέση με την gaps γενικα θα γράφεται στο αλλο topic..

Yugup3.png

λοιπον το εφτιαξα σημερα

3.εβαλα ελαιολαδο

4.5 κροκους

6.χωρις σοδα

ειναι σαν κοτοπιτα

Έκανες καποια προετοιμασία στο κουνελι για να μην μυρίζει;; Εγω που το μαγειρεύω συχνά βάζω λεμονακι άλλοι βάζουν ξύδι κλπ...

Yugup3.png

Coconut Chocolate Chip Cookies

Gluten_free_coconut_flour_chocolate_chip_cookies_recipe_photo.jpg

Ingredients

1 cup sifted coconut flour

½ cup butter, melted

1 cup honey (βάζω πιο λίγο)

4 eggs

½ teaspoon vanilla

⅛ teaspoon salt

1½ cups grated or flaked coconut

3/4 cup semisweet chocolate chips (έβαλα άγλυκα, cocoa nibs της Navitas Naturals από το iherb )

Method

Mix together butter, honey, eggs, vanilla and salt. Stir in coconut, chocolate chips and coconut flour. Drop batter in spoon-sized mounds 1 inch apart on greased cookie sheet. Bake at 190 degree C for 14 to 15 minutes. Cool slightly and remove from cookie sheet.

Makes about 2 dozen cookies.

Γίνονται καταπληκτικά, σχεδόν σαν μάφινς μάλλον λόγω αυγού!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...