Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ

mimika

Recommended Posts

Να ρωτήσω κάτι άλλο που με προβληματίζει?

Διάβασα αυτό

και από εδώ http://www.thilasmos.gr/epipedes%20thiles.htm

μα βάση τα εξής Με τον όρο επίπεδες θηλές εννοούμε τις θηλές που σε κατάσταση ηρεμίας είναι επίπεδες, όταν όμως δεχθούν κάποιο ερέθισμα, όπως για παράδειγμα, χαμηλή θερμοκρασία ή πίεση στην περιοχή της θηλαίας άλου, βγαίνουν προς τα έξω. Πολλές φορές αρκεί για μια μητέρα με επίπεδες θηλές, πριν το θηλασμό μια ελαφριά τριβή για να τις βοηθήσει να βγουν προς τα έξω.

Συμπέρανα ότι έχω μάλλον επίπεδες θηλές.

Το παραπάνω εξάρτημα καλό είναι να το πάρω? Κάνει να πειράζω τη θηλή στην κύηση? Να περιμένω να γεννήσω? Θα βοηθήσει για επίπεδες θηλές?

επειδη εχω επιπεδες θηλες και καταλαβαινω το αγχος σου θα σου πω το εξης:μην κανεις τιποτα!οπως ειπε και η κοπελα πιο πανω μπορει να προκαλεσεις συσπασεις,οποτε απεφυγε και τις νιπλετες και το τριψιμο των θηλων και κυριως μη βαλεις πανω οινοπνευμα η αλκοολ γιατι κι αυτο το εχω ακουσει. οταν με το καλο ερθει το μπεμπακι σου θα σου φτιαξει αυτο το στηθος.αλλωστε τα μωρα πιανουν την αλω και οχι μονο τη θηλη. ο μπομπιρακος μου, 4 μηνων σημερα, πινει μονο το γαλατακι της μαμας. παιδευτηκαμε λιγο γιατι με πληγωσε(ενημερωσου οσο καλυτερα μπορεις για τις στασεις θηλασμου,αυτο βοηθαει πραγματικα)αλλα με υπομονη και την πολυτιμη βοηθεια τον κοριτσιων εδω στο φορουμ τα καταφεραμε.

θεληση να εχεις και υπομονη και ολα τα αλλα θα γινουν!

με το καλο το μωρακι σου!

tt1108c2.aspx

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 343
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Σε ευχαριστώ tingerbell να σας ζήσει!!! Πέρασες τα δύσκολα εσύ τυχερή!

Αχ αυτό το πρώτο τετράμηνο φοβάμαι με το θηλασμό λόγω δουλειάς, άγχους κτλ

Sia Κατάλαβα. όμως πως είμαι σίγουρη ότι έχω επίπεδες θηλές? Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όταν εξέχουν είναι μεγάλες και καλύτερες από ψευδοθηλή μου φαίνονται.

Απλά δεν εξέχουν πάντα. Και σκέφτομαι θα γεννήσω καλοκαίρι που δεν έχει κρύο (με το οποίο συνήθως είναι έξω).

Και με προβληματίζει "κι αν δεν βγούν οι θηλές όταν θα θέλει να φάει το παιδί" και τα συναφή...

Πάντως ελπίζω ότι με τον ερεθισμό της περιοχής από το παιδί θα πεταχτούν έξω.

Δηλαδή βρε κορίτσια υπάρχουν κοπέλες που οι θηλές τους είναι μονίμως εμφανής?

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Σε ευχαριστώ tingerbell να σας ζήσει!!! Πέρασες τα δύσκολα εσύ τυχερή!

Αχ αυτό το πρώτο τετράμηνο φοβάμαι με το θηλασμό λόγω δουλειάς, άγχους κτλ

Sia Κατάλαβα. όμως πως είμαι σίγουρη ότι έχω επίπεδες θηλές? Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όταν εξέχουν είναι μεγάλες και καλύτερες από ψευδοθηλή μου φαίνονται.

Απλά δεν εξέχουν πάντα. Και σκέφτομαι θα γεννήσω καλοκαίρι που δεν έχει κρύο (με το οποίο συνήθως είναι έξω).

Και με προβληματίζει "κι αν δεν βγούν οι θηλές όταν θα θέλει να φάει το παιδί" και τα συναφή...

Πάντως ελπίζω ότι με τον ερεθισμό της περιοχής από το παιδί θα πεταχτούν έξω.

Δηλαδή βρε κορίτσια υπάρχουν κοπέλες που οι θηλές τους είναι μονίμως εμφανής?

εμενα δεν μου τις επιανε καθολου χωρις ψευδοθηλες.αν στις πιανει τοτε ειναι οκ.μην σε πιανει αγχος θα δεις οταν γεννησεις.οταν τις πιασει το μωρο και θηλασει λιγο πεταγονται πιο πολυ! ακομα αν με λιγο βαμβακι με νερακι τις καθαρισεις πριν τον θηλασμο παλι θα ερεθιστουν και θα βγουν.

''''ΟΙ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΜΟΥ''''

Αλεξάνδρα 10/07/2008

Μπουλίτσα 5/5/2012

• 3 εβδομάδες μετά...
εμενα δεν μου τις επιανε καθολου χωρις ψευδοθηλες.αν στις πιανει τοτε ειναι οκ.μην σε πιανει αγχος θα δεις οταν γεννησεις.οταν τις πιασει το μωρο και θηλασει λιγο πεταγονται πιο πολυ! ακομα αν με λιγο βαμβακι με νερακι τις καθαρισεις πριν τον θηλασμο παλι θα ερεθιστουν και θα βγουν.

κατάλαβα σ'ευχαριστώ!

Να ρωτήσω κάτι άλλο?

Διευκολύνει τον ύπνο το να παίρνει το τελευταίο γεύμα το μωρό με μπιμπερό από το μπαμπά? Είτε είναι γάλα αντλημένο είτε σκόνη.

Μου το πρότεινε ο άντρας μου, να πάρουμε θήλαστρο γι΄αυτό το λόγο.

Κάνει στα πολύ μικρά μωράκια, αν δεν έχουν σαραντίσει?

Κάνει γενικότερα?

Μήπως η σκόνη χορτάσει περισσότερο το μωρό και ξεκουραστώ περισσότερο?

Διάβασα στο βιβλίο της κ. Πατσουρού ότι μπορεί να δωθεί συμπλήρωμα από κάποιον άλλο, αν πρόκειται η μητέρα να ξεκουραστεί λίγες ώρες σερί από τον θηλασμό.

Πότε ισχύει αυτό? Τί προβλήματα μπορεί να επιφέρει?

Να δίνεται γάλα σκόνη ή αντλημένο μητρικό γάλα? (τί εννοεί με τον όρο συμπλήρωμα?)

Ευχαριστώ!

κατάλαβα σ'ευχαριστώ!

Να ρωτήσω κάτι άλλο?

Διευκολύνει τον ύπνο το να παίρνει το τελευταίο γεύμα το μωρό με μπιμπερό από το μπαμπά? Είτε είναι γάλα αντλημένο είτε σκόνη.

Μου το πρότεινε ο άντρας μου, να πάρουμε θήλαστρο γι΄αυτό το λόγο.

Κάνει στα πολύ μικρά μωράκια, αν δεν έχουν σαραντίσει?

Κάνει γενικότερα?

Μήπως η σκόνη χορτάσει περισσότερο το μωρό και ξεκουραστώ περισσότερο?

Διάβασα στο βιβλίο της κ. Πατσουρού ότι μπορεί να δωθεί συμπλήρωμα από κάποιον άλλο, αν πρόκειται η μητέρα να ξεκουραστεί λίγες ώρες σερί από τον θηλασμό.

Πότε ισχύει αυτό? Τί προβλήματα μπορεί να επιφέρει?

Να δίνεται γάλα σκόνη ή αντλημένο μητρικό γάλα? (τί εννοεί με τον όρο συμπλήρωμα?)

Ευχαριστώ!

Πράγματι η Πατσούρου τόσο στο βιβλίο της όσο και σε ομιλίες της έχει πει ότι ένα μπουκάλι μπορεί κάποιες φορές να σώσει το θηλασμό: αυτό με την έννοια ότι αν η μητέρα φτάσει να είναι τόσο κουρασμένη που να μην αντέχει, το να δώσει ένα μπουκάλι ο πατέρας είτε με αντλημένο είτε με ξένο γάλα, μπορεί να δώσει στη μαμά το περιθώριο να ξεκουραστεί και να συνεχίσει με νέες δυνάμεις.

Σχετικά με το αν "κάνει", απ' τη στιγμή που έχεις το βιβλίο στα χέρια σου θα σου πρότεινα να ξαναδείς τα κεφάλαια για τη σύγχιση θηλών όπως επίσης και τους κινδύνους του ξένου γάλακτος ή/και τα οφέλη του μητρικού έναντι του ξένου αλλά και το τι άλλο προσφέρει ο θηλασμός στο παιδί πέρα από τροφή.

Γενικά θα σου πρότεινα να ξαναδιαβάσεις το βιβλίο γιατί δίνει όλες τις απαντήσεις στα ερωτήματά σου ;)

Διαφημίσεις

Ναι το διαβάζω και το ξαναδιαβάζω, αλλά στην αρχή λέει μην δίνετε κάτι άλλο στο μωρό, ούτε ξένο γάλα (στο κεφάλαιο στο μαιευτήριο) και λέει για τη σύγχηση θηλών,

αλλά μετά στο κεφάλαιο "στο σπίτι" λέει να δώσουμε (σε κάποιες περιπτώσεις).

Στο σπίτι είμαστε μόλις λίγες μέρες μετά το μαιευτήριο και αναρωτιέμαι τί αλλάζει και ποιές οδηγίες πρέπει να ακολουθήσω :confused:

αλλά μετά στο κεφάλαιο "στο σπίτι" λέει να δώσουμε (σε κάποιες περιπτώσεις).:confused:

όταν η μάμά έχει εξαντληθεί από την κούραση και σκέφτεται σοβαρά να κόψει τελείως το θηλασμό ας δώσει ένα μπουκάλι γάλα μήπως ξεκουραστεί λίγο και πάρει δυναμεις. Καλυτέρα ένα μπουκάλι γαλα παρά καθόλου θηλασμός, με αυτή τη λογική το προτείνει. Με ένα μόνο μπουκάλι δεν θα πάθει σύγχιση θηλων. Αν όμως αυτό γίνεται κάθε βράδυ, δεν ξέρω

Ναι το διαβάζω και το ξαναδιαβάζω, αλλά στην αρχή λέει μην δίνετε κάτι άλλο στο μωρό, ούτε ξένο γάλα (στο κεφάλαιο στο μαιευτήριο) και λέει για τη σύγχηση θηλών,

αλλά μετά στο κεφάλαιο "στο σπίτι" λέει να δώσουμε (σε κάποιες περιπτώσεις).

Στο σπίτι είμαστε μόλις λίγες μέρες μετά το μαιευτήριο και αναρωτιέμαι τί αλλάζει και ποιές οδηγίες πρέπει να ακολουθήσω :confused:

Σε ποιές λέει; Αν σε διευκολύνει μπορούμε να τις δούμε μαζί μία-μία.

Maggie σε ευχαριστώ, αυτό δεν ξέρω κι γω, με μπουκάλι συστηματικά τί θα γίνει.

EvaMD λέει στην περίπτωση που η νέα μητέρα είναι εξαντλημένη, αλλά και στην περίπτωση που όσο αποφασισμένη κι αν είναι να θηλάσει έλκεται από την ιδέα του μπουκαλιού για να ξεκουραστεί.

Εντωμεταξύ εμάς μπουκάλι (ευελπιστώ με δικό μου γάλα αν τα καταφέρω με τις αντλησεις) θα πάρει το παιδί μόλις επιστρέψω δουλειά, κι αυτό θα γίνει νωρίς, δεν ξέρω ακόμη το πότε.

Καλά να είμαστε θα προσπαθήσω να μην λείψω για 30-40 μέρες καθόλου από το πλευρό του. Αλλά κάνει ο άνθρωπος σχέδια και ο Θεός γελά....

Ετσι το θέμα μπουκάλι και σύγχιση θηλών με φοβίζει πολύ :-(

Ο,τι εμπειρίες έχετε πολύ θα βοηθούσαν...

Κυρίες που να δίνουν και αντλημένο γάλα υπάρχουν? Πως αντέδρασε το βρέφος?

Αν δεν τα καταφέρω με τις αντλήσεις, το γάλα σκόνη (μετά από κάποιες εβδομάδες) δημιουργεί μεγαλύτερη σύγχιση θηλών?

EvaMD λέει στην περίπτωση που η νέα μητέρα είναι εξαντλημένη ....

Αυτή είναι η περίπτωση που σου ανέφερα παραπάνω: η μητέρα να είναι πραγματικά έτοιμη να τα παρατήσει οπότε ένα μπουκάλι που θα δώσει άλλος και εκείνη θα κοιμηθεί, μπορεί να κάνει για την ίδια τη διαφορά: να της δώσει δηλ. νέες δυνάμεις για να συνεχίσει.

Σημειωτέον ωστόσο ότι εξάντληση νιώθουν και οι μαμάδες που δεν θηλάζουν, συχνά εκείνες πολύ περισσότερο καθώς χρειάζεται να ξυπνήσουν πραγματικά το βράδυ για να ετοιμάσουν το μπιμπερό και να ταΐσουν το μωρό τους. Το μπιμπερό από την άλλη δίνει τη δυνατότητα να ταΐζουν και άλλοι το μωρό χωρίς τη συμμετοχή της μαμάς, έως του σημείου το παιδί να φροντίζεται από διαφορετικά άτομα με βάρδιες αλλά αυτό θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι δεν συμβαδίζει με τις ψυχολογικές ανάγκες του νεογέννητου. Και πάλι πρόκειται για προσωπικές επιλογές της κάθε οικογένειας.

...αλλά και στην περίπτωση που όσο αποφασισμένη κι αν είναι να θηλάσει έλκεται από την ιδέα του μπουκαλιού για να ξεκουραστεί

Αυτή είναι η περίπτωση όπου η μαμά αποδίδει την κούραση ή/και την όποια ανησυχία του μωρού στο θηλασμό, οπότε θέλει να δώσει μπουκάλι για να "ηρεμήσει" το παιδί. Το θέμα είναι ότι το μωρό δεν θέλει μπουκάλι (με μόνη εξαίρεση η παραγωγή της μαμάς να είναι πραγματικά ανεπαρκής), θέλει τη μαμά του, θέλει να νιώσει ασφάλεια στην αγκαλιά της και να παρηγορηθεί αλλά και να χορτάσει μέσω του στήθους της. Το να δώσουμε μπουκάλι σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι καθαρά προσωπική μας επιλογή και απόφαση. Η μαμά θα πρέπει να συνειδητοποιεί ότι αυτό αποτελεί παρέμβαση στο θηλασμό και σε κάποιο βαθμό στο τι περιμένει το μωρό της από εκείνη και να αναλαμβάνει τις όποιες συνέπειες (π.χ. σύγχιση θηλών, εκνευρισμό του παιδιού που μπορεί να εκλάβει την προσφορά του μπιμπερό/υποκατάστατου ως άρνηση της μητέρας, άρνηση του στήθους, εμφάνιση αλλεργιών κλπ.). Αυτά μπορεί να μην συμβούν σε κάθε παιδί με ένα μπιμπερό, αλλά μπορεί να συμβούν σε κάποιο παιδί και με ένα μπιμπερό. Δυστυχώς, εκ των προτέρων, δεν ξέρουμε σε ποιο παιδί θα συμβούν. Και σε κάθε περίπτωση, καταφεύγοντας στη λύση του μπιμπερό από ευκολία και όχι επειδή είναι πραγματικά επιβεβλημένο για τη σωστή ανάπτυξη του παιδιού, κινδυνεύουμε να δώσουμε κι άλλα τέτοια μπιμπερό-ευκολίας με κίνδυνο πρόωρο αποθηλασμό.

Εντωμεταξύ εμάς μπουκάλι (ευελπιστώ με δικό μου γάλα αν τα καταφέρω με τις αντλησεις) θα πάρει το παιδί μόλις επιστρέψω δουλειά, κι αυτό θα γίνει νωρίς, δεν ξέρω ακόμη το πότε.

Καλά να είμαστε θα προσπαθήσω να μην λείψω για 30-40 μέρες καθόλου από το πλευρό του. Αλλά κάνει ο άνθρωπος σχέδια και ο Θεός γελά....

Η λογική του να μάθει το παιδί από την αρχή στο μπουκάλι γιατί θα επιστρέψει η μαμά νωρίς στη δουλειά (ειδικά σε σένα που δεν ξέρεις και πότε ακριβώς θα είναι) δυστυχώς είναι λανθασμένη... Συχνά παρομοιάζεται με το εξής: ο σύντροφός σου θα λείψει σύντομα σε μακρινό ταξίδι οπότε θα είστε αναγκαστικά χώρια. Προσπαθείς από τώρα να μην είστε συνέχεια μαζί για να μην σου κακοφανεί η απουσία του ή προσπαθείς να είστε όσο περισσότερο μαζί, αξιοποιώντας το χρόνο που έχετε μέχρις ότου φύγει;

Ετσι το θέμα μπουκάλι και σύγχιση θηλών με φοβίζει πολύ :-(

Ο,τι εμπειρίες έχετε πολύ θα βοηθούσαν...

Η εμπειρία λέει αυτό που σου έγραψα παραπάνω: υπάρχουν μωρά που εκδήλωσαν σύγχιση θηλών ή άρνηση στήθους με ένα-δύο μπιμπερό και μωρά που έκαναν εναλλαγές από το ένα στο άλλο σαν να δε συνέβαινε τίποτα. Δυστυχώς δεν ξέρουμε εκ των προτέρων τι θα συμβεί στο συγκεκριμένο μωρό...

Κυρίες που να δίνουν και αντλημένο γάλα υπάρχουν? Πως αντέδρασε το βρέφος?

Υπάρχουν πολλές όπως και πολλοί είναι οι λόγοι για τους οποίους δίνει καθεμιά αντλημένο γάλα. Το φάσμα είναι ιδιαίτερα ευρύ: Μαμάδες που τα μωρά τους ήταν πρόωρα και στην εντατική και αντλούσαν γάλα για να το ταΐζουν ή για να διατηρούν την παραγωγή τους ώσπου το μωρό να μπορέσει να θηλάσει, μωρά που για κάποιο λόγο δεν κατάφεραν ποτέ να θηλάσουν από το στήθος και οι μαμάδες τους αντλούσαν ενίοτε και επί 20 μήνες για να τους παρέχουν μόνο το δικό τους γάλα για τους 6 πρώτους μήνες και μετά συμπληρωματικά με τις στερεές τροφές, μαμάδες που παραπληροφορήθηκαν σε σχέση με το θηλασμό, κατέφυγαν στην άντληση που ενδεχομένως πλασαρίστηκε και ως "καλύτερη" (γιατί "ξέρουν πόσο τρώει το μωρό" και "το μωρό μπαίνει σ' ένα πρόγραμμα") αλλά αποθήλασαν χωρίς να το θέλουν πριν τις σαράντα μέρες γιατί πλέον δεν έβγαζαν με το θήλαστρο, μαμάδες που δεν θήλασαν γιατί "δεν είχαν γάλα", πήραν χάπια, το μωρό τους έκανε αλλεργία σε κάθε άλλο γάλα, έκαναν επαναγαλακτισμό και συνέχισαν να θηλάζουν ή και μαμάδες που δεν αισθάνθηκαν ποτέ άνετα με την αίσθηση του θηλασμού, ήθελαν όμως να προσφέρουν στο παιδί τους το γάλα τους και αντλούσαν αποκλειστικά.

Η λίστα είναι πολύ μακριά όπως καταλαβαίνεις. Οι δε αντιδράσεις του μωρού, συνήθως εξαρτώνται από το κίνητρο της μαμάς...

Το θέμα είναι να βρεις εσύ και το μωρό σου πού ταιριάζετε στη λίστα αυτή...

Αν δεν τα καταφέρω με τις αντλήσεις, το γάλα σκόνη (μετά από κάποιες εβδομάδες) δημιουργεί μεγαλύτερη σύγχιση θηλών?

Τη σύγχιση θηλών την προκαλούν οι "άλλες" θηλές και όχι το γάλα. Άλλες θηλές είναι οι θηλές του μπιμπερό και οι πιπίλες. Υπάρχουν μωρά που θήλαζαν ενώ παράλληλα τρέφονταν με σωληνάκι που έδινε ξένο γάλα (στερεωμένο στο στήθος της μαμάς), έως ότου η μαμά αυξήσει την παραγωγή της και καταφέρει να κόψει το συμπλήρωμα.

Το θέμα του αν θα τα καταφέρεις με τις αντλήσεις έχει να κάνει με το πόσο σημαντικό είναι για σένα να τα καταφέρεις. Αν είναι, τότε θα τα καταφέρεις γιατί υπάρχουν οι τρόποι και άνθρωποι να σε βοηθήσουν να τους βρεις ;)

Διαφημίσεις

• 1 month later...

EvaMD σε ευχαριστώ πολύ για τηνεκτενή απάντηση.

Σϊγουρα ο στόχος μου θα είναι το μωρό μου να μπαίνει απευθείας στο στήθος. Πάραυτα πήρα ένα θήλαστρο της ameda, διπλής άντλησης, να υπάρχει.

Δεν το έχω ανοίξει ακόμη να ενημερωθώ (δεν μου έχει έρθει).

Πήρα μπιμπερό της medela που μοιάζει με τη θηλή και καλά,

όπως και nuk μπιμπερό γυάλινα με φαρδύ λαιμό.

Πήρα και θηλές αργής ροής, να προσομοιάζουν το θηλασμό και καλά. Ολα αυτά με τη λογική ότι θα χρειαστούν μετά για νερό χυμούς κτλ και δε θα πάνε χαμένα.

Δεν ξέρω αν έκανα καλά που πήρα το θήλαστρο αλλά ήθελα να υπάρχει, ώστε όταν χρειαστεί να πάω δουλειά το παιδί να μη πάρει ξένο γάλα, ούτε για ένα γεύμα μέσα στη μέρα.

Επειδή είμαι σε νησί και δεν ξέρω αν θα βρώ όταν τα χρειαστώ, ήθελα να ρωτήσω τί εξαρτήματα χρειάζεται το θήλαστρο?

Ωστε να συμπληρώσω στο επόμενο ταξίδι Αθήνα...

Πήρα σακούλες αποθήκευσης μητρικού γάλακτος (εφαρμόζουν εύκολα αυτές στο θήλαστρο:confused:), 2 φιάλες αποθήκευσης ειδικές για το θήλαστρο (μπορώ άραγε να συλλέγω εκεί το γάλα και μετά να το ρίχνω στο σακουλάκι για αποθήκευση?)

Εύχομαι όταν θα πάω για δουλειά να καταφέρω να γυρίζω σπίτι να θηλάζω και να ξαναφεύγω όταν δε θα έχω μαζί το μωρό, έτσι θα είμαι μια ευτυχισμένη μαμά που έχασε καμμιά 150άρα ευρώ, και θα είναι τα καλύτερα ευρώ που έχασα ποτέ :)

Βέβαια υπάρχει κι άλλη εκδοχή, να με βοηθήσει το θήλαστρο το χειμώνα, που θα έχουν περάσει καποιοι μήνες, να έχω προσωπική ζωή και να αφήνω το μωρό πχ στο μπαμπά του.

• 2 months later...

Ειμαι στον 7ο μηνα. Σημερα πηγα να κανω καποιες αγορες και μεταξυ αλλων να δω αυτα τα περιβοητα σουτιεν θηλασμου. Πηγα λοιπον στα mothercare. Πραγματι η πωλητρια μου εδειξε πως ειναι αυτα τα σουτιεν θηλασμου που απο οτι ειδα το μονο που αλλαζει ειναι οτι ανοιγουν απο το υψος του ωμου με κλιψακι... με ρωτησε σε ποιο μηνα ειμαι και οταν της ειπα 7ο μου ειπε να μην το παρω τωρα αλλα αρχες 9ου... οκ..αυτο μπορει να εχει καποια λογικη... αυτο που με εκνευρισε αργοτερα ειναι οτι πανω στη γενικοτερη συζητηση μαζι της περι σουτιεν και εγκυμοσυνη μου ειπε οτι ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΟΥΤΙΕΝ ΜΕ ΜΠΑΝΕΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ:shock::shock:.... Επειδη εγω μια ζωη φοραω σουτιεν με μπανελες και ειχα απο την αρχη ρωτησει το γιατρο -στα πλαισια των γενικοτερων περιττων ερωτησεων που τον ειχα βομβαρδισει στην αρχη - μου ειχε απαντησει "οτι σε βολευει". Στα μαθηματα με τη μαια προσφατα μια κοπελα στο μαθημα θηλασμος εκανε παρομοια ερωτηση και η απαντηση ηταν αναλογη αλλα για να ειμαι ειλικρινης δεν θυμαμαι ακριβως τα λογια της.

Το εκνευριστικο ειναι οτι οταν της ειπα οτι γιατρος και μαια δεν μου το εθεσαν ετσι απαγορευτικα και εν πασει περιπτωση τι προβληματα μπορει να δημιουργησει το σουτιεν με μπανελα μου ειπε: "δεν αφηνει το στηθος να μεγαλωσει":shock: . μου ακουστηκε πολυ κουφο ! Οταν -αφου ειδα οτι δεν πτοηθηκε-της ξαναειπα οτι δεν μου ειπαν κατι τετοιο γιατροα και μαια μου απαντηση το κορυφαιο: "εμεις πουλαμε σουτιεν και βρεφικα και ξερουμε.. αυτοι τι πουλανε?" :shock::shock::shock:

φυσικα γελασα ειρωνικα μεταβολη και εξω απο το μαγαζι... :rolleyes:

ενταξει η αληθεια ειναι οτι αμα ηταν ευγενεστερη και οχι ξερολας δεν θα τσαντιζομουν τοσο... αλλα το θεμα δεν ειναι τοσο αυτο αλλα αν γνωριζετε και εσεις να αληθευει κατι τετοιο?

Όλα είναι μια ιδέα...

αλλα το θεμα δεν ειναι τοσο αυτο αλλα αν γνωριζετε και εσεις να αληθευει κατι τετοιο?

δεν ξερω εαν αληθευει και εαν αποδεικνυεται επιστημονικα.. :-D

απο δικη μου εμπειρια θα σου πω οτι γυρω στον 8ο μηνα τραυματισα το στηθος απο την κατω μερια λογω μπανελας..

δεν ξερω αν λογω καθιστικης εργασιας επιβαρυνθηκε..

αλλα η μπανελα με πιεζε στο κατω μερος του στηθους και τραυματισε το στηθος εσωτερικα..πηγα και πηρα ενα σουτιεν κανονικο ,αλλα χωρις μπανελα..με ραφη..και με βολεψαν αρκετα και τα αθλητικα,αν και αυτα σε πιεζουν στην κατω μερια του στηθους με το λαστιχο,αλλα λιγοτερο απο την μπανελα..

προς το τελος του 9ου πηρα σουτιεν θηλασμου..ενα μονο..τελικα δεν χρειαστηκα αλλο..φοραω τα κανονικα σουτιεν και απλα σηκωνω το στηθος πανω απο το σουτιεν..φυσικα παιζει ρολο και το μεγεθοσ/σχημα του στηθους..

83hKp3.png

Ειμαι στον 7ο μηνα. Σημερα πηγα να κανω καποιες αγορες και μεταξυ αλλων να δω αυτα τα περιβοητα σουτιεν θηλασμου. Πηγα λοιπον στα mothercare. Πραγματι η πωλητρια μου εδειξε πως ειναι αυτα τα σουτιεν θηλασμου που απο οτι ειδα το μονο που αλλαζει ειναι οτι ανοιγουν απο το υψος του ωμου με κλιψακι... με ρωτησε σε ποιο μηνα ειμαι και οταν της ειπα 7ο μου ειπε να μην το παρω τωρα αλλα αρχες 9ου... οκ..αυτο μπορει να εχει καποια λογικη... αυτο που με εκνευρισε αργοτερα ειναι οτι πανω στη γενικοτερη συζητηση μαζι της περι σουτιεν και εγκυμοσυνη μου ειπε οτι ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΟΥΤΙΕΝ ΜΕ ΜΠΑΝΕΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ:shock::shock:.... Επειδη εγω μια ζωη φοραω σουτιεν με μπανελες και ειχα απο την αρχη ρωτησει το γιατρο -στα πλαισια των γενικοτερων περιττων ερωτησεων που τον ειχα βομβαρδισει στην αρχη - μου ειχε απαντησει "οτι σε βολευει". Στα μαθηματα με τη μαια προσφατα μια κοπελα στο μαθημα θηλασμος εκανε παρομοια ερωτηση και η απαντηση ηταν αναλογη αλλα για να ειμαι ειλικρινης δεν θυμαμαι ακριβως τα λογια της.

Το εκνευριστικο ειναι οτι οταν της ειπα οτι γιατρος και μαια δεν μου το εθεσαν ετσι απαγορευτικα και εν πασει περιπτωση τι προβληματα μπορει να δημιουργησει το σουτιεν με μπανελα μου ειπε: "δεν αφηνει το στηθος να μεγαλωσει":shock: . μου ακουστηκε πολυ κουφο ! Οταν -αφου ειδα οτι δεν πτοηθηκε-της ξαναειπα οτι δεν μου ειπαν κατι τετοιο γιατροα και μαια μου απαντηση το κορυφαιο: "εμεις πουλαμε σουτιεν και βρεφικα και ξερουμε.. αυτοι τι πουλανε?" :shock::shock::shock:

φυσικα γελασα ειρωνικα μεταβολη και εξω απο το μαγαζι... :rolleyes:

ενταξει η αληθεια ειναι οτι αμα ηταν ευγενεστερη και οχι ξερολας δεν θα τσαντιζομουν τοσο... αλλα το θεμα δεν ειναι τοσο αυτο αλλα αν γνωριζετε και εσεις να αληθευει κατι τετοιο?

λοιπόν, οι μπανέλες πιέζουν το στήθος και εμποδίζουν τους γαλακτοφόρους αδένες να παράξουν γάλα, λειτουργούν ως φραγμός (μου το είπε η μαία). για αυτό απαγορεύονται στην προχωρημένη εγκυμοσύνη και πολύ περισσότερο στο θηλασμό. το καλύτερο είναι να πάρεις απλά βαμβακερά σουτιέν (όχι θηλασμού) χωρίς μπανέλες. είναι και πιό φτηνά και βολεύουν πολύ καλύτερα. εμένα τα σουτιέν θηλασμού, με αυτό το εσωτερικό που έχουν, με "έκοβαν" στη θηλή (έχω και μεγάλο στήθος cup D, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο). εξάλλου ο σωστός τρόπος θηλασμού είναι το στήθος να είναι ελεύθερο και να το στηρίζεις με το χέρι σου, όχι να αφήνεις το σουτιέν να στο στηρίζει.

Μιλησα και με τη μαια μου (συμβουλος θηλασμου) και την ρωτησα και γι αυτο το θεμα με τις μπανελες. Μου ειπε οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα κατα την περιοδο της εγκυμοσυνης αρκει να ειναι κατι ανεκτο που να μην μου προκαλει πονο ή δυσφορία. οσο για το θηλασμο δεν ειναι αναγκη να παρω σουτιεν θηλασμου αν δεν θελω αρκει να ειναι ευχρηστο και παλι να μην με σφιγκει.

Οποτε αμπελοφιλοσοφιες μου ειπε η ευφανταστη πωλητρια των mothercare :rolleyes: για τις οποιες σκεφτομαι σοβαρα να παρω να της τα χωσω ειτε σε αυτην ειτε στον προισταμενό της γιατι ηταν και πολυ σιγουρη για τα λεγομενά της και με κοιταζε με το γνωστο υφος : ξερεις καλυτερα απο εμενα ???...

το μονο που σκεφτομαι ειναι οτι δεν θελω να εχω το βαρος οτι ενδεχομενως να απολυθει γι αυτο... (παραπληροφορηση + υφακι) ...:rolleyes:

απλα εσκασα χθες το βραδυ με αυτα που μου ειπε οτι μπορει να μην εχω γαλα που το φοραω τοσο καιρο με τη μπανελα και τετοια... αφηστε που απο χθες το βραδυ ετρεχαν γαλα και τα 2 μου στηθη για πρωτη φορα... λεω τι διαολο απο τη στενοχωρια μου εγινε τωρα αυτο?:oops:

Όλα είναι μια ιδέα...

Διαφημίσεις

Ξεχασα να αναφερω οτι εχω αρκετα εως πολυ μεγαλο στηθος οριακα στο d. Αυτο σημαινει (οσες εχετε μεγαλο στηθος θα το εχετε νιωσει) οτι σουτιεν χωρις μπανελα=πονος ή τραβηγματα . Γι αυτο και το κανω θεμα.

Όλα είναι μια ιδέα...

Ξεχασα να αναφερω οτι εχω αρκετα εως πολυ μεγαλο στηθος οριακα στο d. Αυτο σημαινει (οσες εχετε μεγαλο στηθος θα το εχετε νιωσει) οτι σουτιεν χωρις μπανελα=πονος ή τραβηγματα . Γι αυτο και το κανω θεμα.

φιλη οι περησοτερες πολυτριες δυστηχος για να πουλησουν λενε πολες αμπελοφηλοσοφιες:rolleyes: οσο για το σουτιεν με μπανελες δεν θυμαμε αν ακουσα κατι αρνιτηκο αλλα απο την εμπηρια μου θα σου πω πως προς τον 8-9 μηνα που το στηθος πρηζετε ισος να σου ειναι ποιο βοληκο ενα καλο σουτιεν αθλητικο που θα κραταει καλα το στηθος και χωρις μπανελες η για να μην αγοραζεις 100 σουτιεν παρε απο τωρα ενα για θηλασμο που ειναι ποιο ενυσχημενα και χωρις μπανελες;) εγω ειχα παρει γνοστης μαρκας θυλαστρου (δεν ξερω αν κανει πω μαρκα )

• Επιστημονική συνεργάτιδα

και αυτοί που πουλάνει underwire nursing bras, ξέρουν τι πουλάνε;

Η μπανέλα (παράφραση του μπαλένα), δεν ακουμπάει στο στήθος όταν το μέγεθος του στηθόδεσμου είναι το σωστό και ως προς την περιφέρεια θώρακα (το νούμερο πχ 70, 75, 80 κλπ) και ως προς την κουπ (cup A, B, C, D κλπ).

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

και αυτοί που πουλάνει underwire nursing bras, ξέρουν τι πουλάνε;

Η μπανέλα (παράφραση του μπαλένα), δεν ακουμπάει στο στήθος όταν το μέγεθος του στηθόδεσμου είναι το σωστό και ως προς την περιφέρεια θώρακα (το νούμερο πχ 70, 75, 80 κλπ) και ως προς την κουπ (cup A, B, C, D κλπ).

Αυτην την εντυπωση ειχα και εγω .... επειδη δεν μπορω να ανοιξω τη σελιδα που παραθετετε φανταζομαι απο το σχολιασμο σας οτι πραγματι η μπανελα στο σουτιεν κατα την περιοδο της εγκυμοσυνης -εφ οσον πληρουνται οι προυποθεσεις που αναφερεται- δεν προκαλει προβληματα . ?

Όλα είναι μια ιδέα...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...