Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός, «δεν υπάρχει δεν έχω, υπάρχει μόνο δεν θέλω?»

Recommended Posts

Καλά δεν μπορώ να σας περιγράψω ΠΟΣΗ ΔΙΑΦΟΡΑ βλέπω μετά το Fenugreek και το milk thistle! Επιτέλους νιώθω να έχω γάλα, τι στο καλό μέχρι τώρα το παιδί μου υποσιτιζόταν;;

Γιατί κανείς δεν το ξέρει; Γιατί συμβουλεύουν να ρωτήσεις το γιατρό; Είναι επικίνδυνο με κάποιο τρόπο; Γιατί ενώ Fenugreek σημαίνει το Ελληνικό Άχυρο (Σανός), δεν το ξέρει κανείς στην Ελλάδα; (3 στους τέσσερις φαρμακοποιούς με κοιτούσαν σαν αρειανή, και ο τέταρτος έβγαλε τα κιτάπια του για να το βρει, αφού πρώτα είχα βρει μόνη μου την εταιρεία)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 58
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• aglaia

aglaia 12 δημοσιεύσεις

• ellanor

ellanor 10 δημοσιεύσεις

• galat

galat 8 δημοσιεύσεις

• kasia

kasia 6 δημοσιεύσεις

Καλά δεν μπορώ να σας περιγράψω ΠΟΣΗ ΔΙΑΦΟΡΑ βλέπω μετά το Fenugreek και το milk thistle! Επιτέλους νιώθω να έχω γάλα, τι στο καλό μέχρι τώρα το παιδί μου υποσιτιζόταν;;

Γιατί κανείς δεν το ξέρει; Γιατί συμβουλεύουν να ρωτήσεις το γιατρό; Είναι επικίνδυνο με κάποιο τρόπο; Γιατί ενώ Fenugreek σημαίνει το Ελληνικό Άχυρο (Σανός), δεν το ξέρει κανείς στην Ελλάδα; (3 στους τέσσερις φαρμακοποιούς με κοιτούσαν σαν αρειανή, και ο τέταρτος έβγαλε τα κιτάπια του για να το βρει, αφού πρώτα είχα βρει μόνη μου την εταιρεία)

Μπορείς να μας γράψεις πως το χρησιμοποιείς, δοσολογίες κτλ...δεν τα έχω ξανακούσει και με ενδιαφέρει να μάθω...

1wqFp3.png

ob3Kp3.png

Γιατί ενώ Fenugreek σημαίνει το Ελληνικό Άχυρο (Σανός), δεν το ξέρει κανείς στην Ελλάδα; (3 στους τέσσερις φαρμακοποιούς με κοιτούσαν σαν αρειανή, και ο τέταρτος έβγαλε τα κιτάπια του για να το βρει, αφού πρώτα είχα βρει μόνη μου την εταιρεία)

Δεν είναι ο σανός, είναι η τριγωνέλλα το βασικό μπαχαρικό που βάζουν στον παστουρμά.

Στην Ελλάδα τα παίρνουν χοντρά από αλλού και δεν ενδιαφέρονται για τίποτε άλλο.

Αντί να αναρωτιέσαι να βγεις σε μια από τις συναντήσεις που γίνονται για το θηλασμό και να τα πεις.

Μεταφράζω ακριβώς αυτά που γράφει η Αγλαϊα παραπάνω:

" Δύο βοτανοθεραπείες που δείχνουν να αυξάνουν την παραγωγή γάλακτος είναι τα βότανα fenugreek και blessed thistle, στις ακόλουθες δοσολογίες: Fenugreek: 3 κάψουλες 3 φορές την ημέρα

Blessed thistle: 3 κάψουλες 3 φορές την ημέρα, ή 20 σταγόνες βάμμα 3 φορές την ημέρα

Η συσκευασία του βάμματος δηλώνει ότι το blessed thistle δεν πρέπει να λαμβάνεται από θηλάζουσες μητέρες, πιθανόν λόγω της μικρής ποσότητας οινοπνεύματος που θα λάβει η μητέρα. Υπάρχουν ορισμένες παρασκευές και των δύο βοτάνων που αναγράφουν στην ετικέττα "να μην χρησιμοποιείται από θηλάζουσες μητέρες". Μην ανησυχείτε για αυτό. Αυτά τα βότανα είναι ασφαλή για τη μητέρα αφού στο γάλα περνά πολύ μικρή ποσότητα. Επίσης το τσάι (από αυτά τα βότανα) φαίνεται να ενεργεί, όμως για να λάβετε αρκετό ώστε να φανεί η διαφορά θα έπρεπε να πίνετε τσάι όλη μέρα και όλη νύχτα, αφού η ποσότητα του βότανου είναι πολύ μικρότερη.

Τα Fenugreek και blessed thistle φαίνεται να ενεργούν καλύτερα αν παίρνετε και τα δύο, και όχι μόνο το ένα ή το άλλο.

Τα Fenugreek και blessed thistle ενεργούν γρήγορα. Αν όντως ενεργήσουν, συνήθως παρατηρείτε διαφορά μέσα σε 3 ή 4 ημέρες από τότε που θα ξεκινήσετε να τα παίρνετε. Αν δεν συμβεί αυτό, μάλλον δεν θα έχουν αποτέλεσμα.

Το Fenugreek συχνά πωλείται σε συνδυασμό με thyme (θυμάρι). Μην αγοράσετε αυτό το συνδυασμό, προσπαθήστε να βρείτε κάψουλες μόνο με fenugreek.

Τα φυτικά θεραπευτικά σκευάσματα δεν είναι τυποποιημένα, έτσι, ενώ το μπουκαλάκι μπορεί να αναγράφει, για παράδειγμα ότι περιέχει 405, 505, 605 ή 705 mg/κάψουλα, στην πραγματικότητα δεν ξέρουμε πόσο από το ενεργό συστατικό λαμβάνετε. Το Fenugreek έχει μια χαρακτηριστική οσμή. Αν δεν μπορείτε να το μυρήσετε στο δέρμα σας, δεν λαμβάνετε αρκετό, ακόμη και αν παίρνετε τρεις κάψουλες τρεις φορές τη μέρα.

Επίσης, το Fenugreek και το blessed thistle φαίνεται να ενεργούν καλύτερα στις πρώτες εβδομάδες από ότι αργότερα. Στην πραγματικότητα, τείνουν να έχουν καλύτερα αποτελέσματα την πρώτη εβδομάδα. Το Domperidone ενεργεί καλύτερα μετά τις πρώτες εβδομάδες. Μπορείτε να παίρνετε το fenugreek και το blessed thistle domperidone αν νιώθετε ότι βοηθάει. Αν χρησιμοποιήσετε και τα βότανα και το domperidone, να παίρνετε το domperidone ταυτόχρονα, 3 ταμπλέτες 3 φορές την ημέρα. "

http://www.asklenore.info/breastfeeding/herbs.html

---- Εξακολουθώ να έχω μια μικρή ανησυχία σχετικά με το αν είναι κατάλληλα. Γιατί η εταιρία που τα διαθέτει ενώ δηλώνει τη χρησιμότητά τους για κάποιες παθήσεις, δεν λέει ότι υποβοηθούν το θηλασμό; Γιατί το μπουκαλάκι του Fenugreek γράφει "αν είστε εγκυοι ή θηλάζετε συμβουλευτείτε το γιατρό σας". Και τελικά, γιατί (σχεδόν) κανείς δεν τα συστηνει;

Πήγα και πήρα το milk thistle της quest. Στο βιβλιαράκι με όλα τα προιόντα της εταιρείας γράφει "Χρησιμοποιείται για: -προστατεύει τους ιστούς - ανωμαλίες του ύπατος - ισχυρό αντιοξειδωτικό. Και στο κουτάκι απέξω γράφει χορήγηση σε εγκύους κατόπιν συμβουλής γιατρού.

Τι λέτε, να το δοκιμάσω???

1wqFp3.png

ob3Kp3.png

Διαφημίσεις

Και εγώ τις πρώτες δύο μέρες έπαιρνα μόνο το thistle, και δεν έγινε τίποτα. Μετά ήρθε και το fenugreek που είχα παραγγείλει και άρχισα να τα παίρνω μαζι. Την επόμενη μέρα ξύπνησα "φουσκωμένη" , αυτό μου έχει συμβεί μόνο 2 ή 3 φορές σε 5 μήνες που θηλάζω....

Δεν είναι ο σανός, είναι η τριγωνέλλα το βασικό μπαχαρικό που βάζουν στον παστουρμά.

Βουρ στον παστουρμά!... (αυτό σημαίνει ότι θα μυρίζω σαν παστουρμάς;;; :shock:

Αντί να αναρωτιέσαι να βγεις σε μια από τις συναντήσεις που γίνονται για το θηλασμό και να τα πεις.

Ευχαρίστως, πές μου πότε.

• 2 months later...

Ας κάνω και μια ενημέρωση σε περίπτωση που διαβάζουν και άλλες μαμάδες:

Κλείσαμε με την μικρούλα μου αισίως τον 8ο μήνα θηλάζοντας, και ούτε που περνάει από το μυαλο μου να σταματήσω.

Μέχρι τον 6ο μήνα έπαιρνα συμπλήρωμα μαγιά μπύρας και έβρισκα ότι με βοηθούσε αρκετά. Μία φορά πήρα και τα fenugreek + milk thistle της solgar. Και αυτά βοήθησαν. Δεν πήρα δεύτερο μπουκαλάκι. Πλέον δεν παίρνω τίποτα και τρώω τα πάντα κανονικά.

Το μπιμπερό δεν θέλουμε να το δούμε ούτε ζωγραφιστό (μα ούτε για νερό πια!), άντε να παίξουμε και λιγάκι και να πιτσιλίσουμε τη μαμά, να πιούμε και μια (μία) γουλίτσα αλλά μέχρι εκεί.

Τη μικρή τη θηλάζω καλά το πρωί που ξυπνάμε κατά τις 7.00 και το βράδυ που κοιμόμαστε κατά τις 23.00, και μέσα στη μέρα, συνήθως μετά τα γεύματα, ή αν γκρινιάζει. Δεν αγχώνομαι πλέον αν έχω ή δεν έχω γάλα, μάλλον έχω, αφού είναι και το μωρό ευχαριστημένο.

Ευχαριστώ όλες για τη βοήθειά σας.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...