Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΓΗ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS-ΒΟΗΘΗΣΤΕ

Recommended Posts

Εμένα όποιος τολμήσει και με κοροϊδέψει το περνάω γενεές 14. Πες του άντρα σου που δεν ασχολείται να ψάξει να βρει οξυγόνο σε μερικά χρόνια για να ανασάνει το παιδί του.

Εγώ έχω στριμώξει ακόμη και τον πατέρα μου που είναι και 72 χρονών άνθρωπος, τι λέμε τώρα.......

Ζανα1911 δεν είναι ότι δεν στεναχωριέται, απλώς όπως οι περισότεροι Έλληνες δεν πιστεύει ότι έχει τη δύναμη να αλλάξει κάτι, οπότε πρέπει απλώς να εκπαιδευτεί ξανά από την αρχή. Σαυτόν τον δρόμο βαδίζουμε τώρα.

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Διαφημίσεις

Αυτό μου ήρθε σήμερα

Επισκευτήτε και τις ιστοσελίδες που λέει στο τέλος, ειδικά για να υπογράψετε.

Αγαπητοί φίλοι.

Όλοι μαζί και ο καθένας προσωπικά θρηνούμε για την καταστροφή στην Πάρνηθα.

Όλοι μαζί και ο καθένας προσωπικά θέλουμε εδώ και τώρα να κάνουμε κάτι για να ξαναδούμε τον Εθνικό Δρυμό υγιή και ζωντανό.

Όλοι μαζί και ο καθένας προσωπικά πρέπει με ψυχραιμία να κάνουμε ό,τι καλύτερο για να βοηθήσουμε.

Αυτή τη στιγμή, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι:

- Να μην ανέβουμε στην Πάρνηθα. Το οικοσύστημα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και η αυξημένη ανθρώπινη παρουσία στα καμένα θα το επιβαρύνει ακόμα περισσότερο, ενώ στις περιοχές που δεν έχουν καεί η ανθρώπινη παρουσία μπορεί να ενοχλήσει τα ζώα που έχουν συγκεντρωθεί εκεί.

- Να μην ταίζουμε τα ελάφια. Το Δασαρχείο έχει αναλάβει πλήρως τη σίτιση των ελαφιών, όπου αυτό απαιτείται και το WWF Ελλάς έχει ξεκινήσει πρόγραμμα περίθαλψης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το ανεξέλεγκτο τάισμα έλκει τα ελάφια στις καμένες περιοχές, από τις οποίες πρέπει να απομακρυνθούν προσωρινά, ενώ πιθανότατα μπορεί να τα βλάψει σοβαρά.

- Να μη φυτεύουμε δέντρα. Οι ανεξέλεγκτες φυτεύσεις δέντρων και θάμνων χωρίς κανένα σχέδιο μπορεί να προκαλέσουν πολύ μεγάλη επιβάρυνση, σχεδόν αντίστοιχου μεγέθους με αυτήν που προκάλεσε η πυρκαγιά, στο οικοσύστημα που προσπαθεί να ανακάμψει. Οι όποιες αναδασώσεις γίνουν θα πρέπει να γίνουν βάση μελέτης.

Μπορείτε να μείνετε κοντά μας για να ενημερώνεστε τις νέες εξελίξεις και να εγγραφείτε στο site μας (http://www.wwf.gr) για να προσφέρετε εθελοντική εργασία στις μελλοντικές εργασίες αποκατάστασης. Μπορείτε επίσης να υπογράψετε την έκκληση του WWF Ελλάς (http://www.politics.wwf.gr) προς τον Πρωθυπουργό για αποκατάσταση της Πάρνηθας και προστασία των δασών της χώρας.

- Να μη φυτεύουμε δέντρα. Οι ανεξέλεγκτες φυτεύσεις δέντρων και θάμνων χωρίς κανένα σχέδιο μπορεί να προκαλέσουν πολύ μεγάλη επιβάρυνση, σχεδόν αντίστοιχου μεγέθους με αυτήν που προκάλεσε η πυρκαγιά, στο οικοσύστημα που προσπαθεί να ανακάμψει. Οι όποιες αναδασώσεις γίνουν θα πρέπει να γίνουν βάση μελέτης.

Ένσταση ! Γεωπόνος δεν είμαι, ειδικός δεν είμαι αλλά τι θέλουν να πουν εδώ ;;;; Δεν σκόπευα να πάρω τα βουνά να φυτεύω δέντρα αλλά δεν νομίζω ότι η ίδια η φύση ανακάμπτει βάση μελέτης. Τι προτείνουν; Ελεγχόμενη αναδάσωση; Ποιος είναι ο λόγος;

Συμπεθέρα τι σου έλεγα για τον κάδο κομποστοποίησης?

Πόσες θα πάνε την Κυριακή το απόγευμα έξω από την Βουλή για την διαμαρτυρία? Σκέφτομαι να αφήσω την μικρή στη μάνα μου και να πάω, αλλά επειδή κάποιοι είναι κάφροι φοβάμαι μην το γυρίσουνε σε επεισόδιο με αναρχικού κλπ.

Προσωπικά αν έβρισκα δουλειά στο χωρίο μου την είχα κάνει με ελαφρά δεν το συζητάω. Αλλά όσο ζει ο πατέρας μου δεν μπορώ να κουνηθώ από Αθήνα. Πάντως εγ'ω το'χω ξαναπεί είμαι μέσα σε περίπτωση που αποφασιστεί να γίνει κάτι. Ιδέες δεν μου'ρχονται αλλά συμμετέχω οπουδήποτε.

ΖΑΝΑ

Εγω σκεφτομαι να παω εαν τελειωσω νωρις απο τη δουλεια θα παρω και το μικρο και θα παω για να μαθαινει και αυτος απο μικρος τι σημαινει διαμαρτυρια.

2eaW.jpg.png

Διαφημίσεις

Ένσταση ! Γεωπόνος δεν είμαι, ειδικός δεν είμαι αλλά τι θέλουν να πουν εδώ ;;;; Δεν σκόπευα να πάρω τα βουνά να φυτεύω δέντρα αλλά δεν νομίζω ότι η ίδια η φύση ανακάμπτει βάση μελέτης. Τι προτείνουν; Ελεγχόμενη αναδάσωση; Ποιος είναι ο λόγος;

Roz επειδη εγω εχω σπουδασει δασολογος ηθελα να σου πω οτι η αναδασωση ειναι πραγματικα ολοκληρη μελετη που μπορει να διαρκεσει μηνες.Το οικοσυστημα αν ηταν να αναγεννηθει απο μονο του "ηξερε" ακριβως τι πρεπει να κανει.Εμεις πρεπει να το μελετησουμε για να δουμε τι χρειαζεται τη δεδομενη στιγμη (τι δεντρα πρεπει να μπουν πρωτα και τι δεντρα να προστεθουν αργοτερα,ποσο πυκνη αντεχει να ειναι η αναδασωση κλπ κλπ)

Αν παει ο καθενας και φυτευει ενα δεντρακι (χωρις να υποτιμω τη σημασια του γεγονοτος) το πιο πιθανο ειναι οτι σε πεντε χρονια δεν θα υπαρχει τιποτα και το χειροτερο οτι μπορει να εχει γινει και ζημια στο οικοσυστημα,τα εδαφη να υποστουν υποβαθμιση και να ειναι πολυ δυσκολοτερη η επανοδος του.

Γι αυτο υπαρχουν οι δασικες υπηρεσιες που δουλεια τους ειναι να ασχοληθουν με αυτο.

bxBwp2.png EgDTp2.png

και εγώ αυτό γνώριζα...

όλοι όσοι υπόσχονται γρήγορες αναδασώσεις τώρα,... το κάνουν για άλλους λόγους έχω την εντύπωση....

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

rena το υποπτευόμουν αυτό που είπες και προφανώς θα ήταν σωστό να γίνει ακριβώς όπως το είπες. Αλλά και εγώ φοβάμαι ότι όπως και με τη γρήγορη αναδάσωση έτσι και με την ελεγχόμενη αναδάσωση άλλες σκοπιμότητες θα εξυπηρετηθούν πάλι. Δεν μπορώ να θεωρήσω τυχαίο ότι δεν υπάρχουν αντιπυρικές ζώνες (το είπα σωστα;) σε όσα δάση έχουν απομείνει, ούτε ότι το μόνο που έμεινε αλώβητο απο την όλη ιστορία στην Πάρνηθα ήταν το καζίνο.

Η οικολογική συνείδηση των ελλήνων είναι ανύπαρκτη. Άρα το πολύ πολύ κάποια ομάδα ακτιβιστών να ανέβαινε να φυτέψει συμβολικά - πόσα - 100 δέντρα; Θα έκαναν τόσο μεγάλη ζημιά αυτά;

εγώ πάντως το πήρα απόφαση. για το δάσος εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι τώρα, αλλά υπάρχουν χίλια άλλα στα οποία μπορώ να συμμετέχω ενεργά.

θα πρήξω τους πάντες, για να παίρνουν πάνινες τσάντες αντί σακούλες, να ανακυκλώνουν, να ξαναχρησιμοποιούν τα χαρτιά που είναι τυπωμένα μόνο απο τη μια πλευρά για μουντζούρες ή σημείώσεις, , κτλ

είπα στο σούπερμάρκετ που πηγάινω και στο μανάβικο να μη μου ξαναβάλουν πλαστικές τσάντες και τους παρακάλεσα να λειτουργήσουν σύστημα με πάνινες ή τις άλλες τσάντες που έχει ο βασιλόπουλος.

μαζεύω όλα τα αλουμινοκούτια και πλαστικά μπουκάλια.

το πλαστικό κάνει 1000 χρόνια για να αφομειωθεί...

γλόμπους έχω αυτούς της εξοικονόμησης ενέργειας,... κτλ κτλ.

η συνείδηση του να προσέχουμε τον πλανήτη μας και το περιβάλλον μας δεν αρχίζει μόνο απο τη φωτιά της πάρνηθας...

είναι κάτι που πρέπει να μάθουν τα παιδιά απο τώρα κιόλας , .. να τους γίνει συνήθεια.΄...

νομίζω μόνο με μία ολοκληρωτική προσσέγγιση μπορεί να κάνουμε διαφορά για το μέλλον.... όχι μόνο κοιτάζοντας το δάσος που έχουμε δίπλα μας, ενώ σε κάποιο άλλο βουνό να συσσωρεύονται τα πλαστικά και να καίνε σκουπίδια..

(ξέρετε ότι ακόμα επιμένουν κάποιοι στο να καίγονται τα σκουπίδια - που είναι εντελώς αντιοικολογικό. ... )

όχι 1 πάρνηθα, αλλά 10 πάρνηθες δεν μπορούν να εξισώσουν αυτά που γίνοντα παραδίπλα...

χαίρομαι που εγινε θέμα στις ειδήσεις (μετά απο χρόνια) το live earth, έστω να δούν όλοι και οι γιαγιάδες κιόλας ότι ο κόσμος έχει αρχίσει να ασχολείται με αυτά τα θέματα, έτσι ώστε να επηρεαστούν....

ίσως το ότι κάηκε όλη η πάρνηθα ευαισθητοποιήσει (αφού δεν μπορούν να αναπνεύσουν πλέον) όλους τους πολίτες, ότι χωρίς ένα υγιή πλανήτη, σεβασμό στη φύση με έργα,, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ..... ..

δεν φτάνει μόνο να ασχολούντια όσοι είναι το χόμπι τους, ούτε όσοι μόνο περπατάνε στα δάση και είναι μέρος της καθημερινότητάς τους και κάνουν εθελοντική δουλειά.

όλοι πρέπει να προσέχουν και να κάνουν μέρος της καθημερινότητας το σεβασμό στη φύση.

απο το κονσερβοκούτι, το πλαστικό μπουκάλι τη πλαστική σακούλα, το χαρτί που δεν είναι ανακυκλωμένο, την λάμπα που είναι παλιάς τεχνολογίας.... πολλά μπορούμε να κάνουμε.

(για το άσπρο χαρτί που όλοι χρησιμοποιούμε στην ελλάδα έχει κοπεί κάποιο δέντρο αλλού... .θα θέλατε να ήταν απο το δάσος που είναι δίπλα σας? ... γιατί δεν έχει ακόμα στην Ελλάδα χαρτί ανακυκλωμένο...στην γερμανία έχει εδώ και 10 χρόνια, σε κάθε μαγαζί,,, σε τετράδια μπλοκάκια... γιατί εδώ να μην υπάρχει>????ζητήστε απο τα βιβλιοπωλεία σας να φέρουν,,,, ζητήστε απο το πλαίσιο, να φέρει..... )

R.I.P. Michael Jackson.

Δεν θελω να επαναλαβω οσα ειπε η Μαρια Σ. για να μη γινω βαρετη.Συμφωνω απολυτα.

Να προσθεσω και κατι οτι τωρα που καηκε η Παρνηθα ρε παιδια μας επιασε η ευαισθητοποιηση?Εκτος απο τα τοοοοοοοσα δαση σε ολη την Ελλαδα που εχουν καει και εξαφανιστει λογω συμφεροντων,κανουμε κατι ολοι μας καθημερινα για να βοηθησουμε την προστασια του περιβαλλοντος?Καλη η αναδασωση αλλα δεν ειναι μονο αυτο που θα μας σωσει....

:?

Ενα δασος για να ξαναγινει οπως ηταν ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ το ευνοησουν ολος οι συνθηκες θελει τουλαχιστον 80-100 χρονια...Καταλαβαινετε τι σημαινει αυτο? :roll::roll::roll:

bxBwp2.png EgDTp2.png

Διαφημίσεις

είδατε την συναυλία live earth..???????

συναντήθηκαν όλα τα φοβερά ονόματα,.... απίστευτα... και παλιά συγκροτήματα

genesis, duran duran.... metallica.... δείτε όλους είναι ΠΑΡΑ πολλοί καλιτέχνες... ακόμα βλέπω...

δείτε το ουέμπλει ,..τεράστιο αλλά και τα άλλα στάδια ..... όλοι όσοι έπαιξαν καλοί...

http://entimg.msn.com/i/ExperienceData/p1-7/us/x.htm?sh=LiveEarth&ep=le_london&ch=4

δείτε πόσος κόσμος, παγκόσμια, πήρε ένα πολύ σημαντικό μύνημα,.. πως προσπάθησαν όλοι μαζί. ας το πάρουμε και εμείς...

(αφορά το θέμα του co2 αλλά και αυτό είναι θέμα σεβασμού στο περιβάλλον και το μέλλον της γής!)

R.I.P. Michael Jackson.

άλλο θέμα -

αναρωτιέμαι γιατί πάντως στην Ελλάδα δεν υπάρχουν συλλέκτες περισσότεροι, του φωτός του ηλίου... έχει τόση ενέργεια.. θα έπρεπε όλοι να είχαμε στις ταράτσες...

φαντάζεστε η αθήνα πόσα σπίτια έχει αν όλα στις ταράτσες τους είχαν ηλιακούς συλλέκτες ? μα δεν θα είχε αποτέλεσμα? τέλος πάντως δεν είμαι επιστήμονας και απο αυτό δεν ξέρω.

είχα δεί στο Leroy merlin ηλιακό συλλέκτη... αλλά ήταν πολύ μικρός! τι να το κάνεις αυτό...?????? θα έπρεπε να πουλάνε τόσο μεγάλους όσο οι πλάκες των ηλιακών θερμοσίφωνων... θα αγόραζα κατευθείαν...

R.I.P. Michael Jackson.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...