Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Υιοθεσια?

Recommended Posts

Θα μπορουσα κ να ειχα προβληματιστει τοσα χρονια.Επειδη αναφερθηκες οτι ας πουμε μιλαω γιατι εμεινα εγγυος ευκολα.

Μα δεν προβληματιστηκες γιατι απλα δεν προσπαθησες οπως ειπες ποιο πριν. :?:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 158
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ενα ζευγαρι που ερχετε 9 χρονια σε επαφες,αλλες φορες με προφυλαξη,αλλες οχι καποια στιγμη ισως κ να τυχαινε για παραδειγμα.Ποτε δεν μπηκα στην διαδικασια να σκεφτω οτι ισως εχουμε προβλημα.Δεν μπορεις λοιπον να αναφερεσαι με βεβαιοτητα κ κεφαλαια γραμματα οτι το οτι δεν προσπαθησα απλα τα λεει ολα.Ετυχε τωρα!Το ηθελε ο Θεος:wink:

pEJHp3.png

Ενα ζευγαρι που ερχετε 9 χρονια σε επαφες,αλλες φορες με προφυλαξη,αλλες οχι καποια στιγμη ισως κ να τυχαινε για παραδειγμα.Ποτε δεν μπηκα στην διαδικασια να σκεφτω οτι ισως εχουμε προβλημα.Δεν μπορεις λοιπον να αναφερεσαι με βεβαιοτητα κ κεφαλαια γραμματα οτι το οτι δεν προσπαθησα απλα τα λεει ολα.Ετυχε τωρα!Το ηθελε ο Θεος:wink:

Δηλαδη επειδη σε σενα ετυχε σημαινει οτι το ηθελε ο Θεος κ επειδη σε μενα δεν εχει τυχει σημαινει οτι ο Θεος δεν θελει να μεινω εγκυος για καποιο λογο ;;; Τι βολικο ....

Λοιπον , επειδη ο Θεος μπορει να θελει να κανω κ γω παιδακι , απλα εχει παρα πολλες δουλειες κ δεν μπορει να ασχοληθει αποκλειστικα με μενα , ειπα να τον βοηθησω λιγο και να ξεκινησω εξωσωματικη ... Απο κει κ περα , ας βαλει το χερι του να πανε ολα καλα !!!

Live like it is heaven on earth ..!

S8vKp2.png?0fKsGsow

bcHCp3.png?2xpjfQKo

Κοιτα εσυ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣΕΣ καλη μου γιαυτο και δεν προβληματιστηκες. Εμεισ και προσπαθουμε και το θελουμε παρα πολυ και προβληματιζομαστε και πιστευουμε οτι θα μασ βοηθησει και ο Θεος. γιαυτο μη συγκρινεις τη δικια σου περιπτωση με αλλες. να εισαι ευγνομων που ο Θεος σου χαρισε ενα παιδακι χωρισ να ταλαιπωριθεις γιατι υπαρχουν ατομα που δεν εχουν κανενα παιδακι και κανουν οτι μπορουν για να το αποκτησουν.

Βρε κορίτσια, άδικα ξοδεύετε φαιά ουσία! Προσπαθείτε να εξηγήσετε σε μια γυναίκα που είναι κατά της εξωσωματικής, για ποιο λόγο προσπαθείτε με "τεχνητό" τρόπο; Μα χρειάζονται κι εξηγήσεις; Αφήστε το Θεό στην άκρη, για μένα τη δουλειά που δεν έκανε ο Θεός τόσα χρόνια, την έκαναν οι γιατροί. Σημασία έχει το αποτέλεσμα και όχι ο τρόπος. Καλή επιτυχία σε όλα τα κορίτσια που προσπαθούνε ακόμα. Μακάρι όλες μας να κρατήσουμε στην αγκαλιά μας γερά μωράκια. Κι ας πιστεύει ο καθένας ό,τι θέλει.

Διαφημίσεις

Ειπα εγω οτι η γυναικα δεν εχει δικαιωμα να κανει ''δικο της''παιδι??Τα παιδια που υιοθετουμε δεν ειναι ''δικα μας''?Εγω ειπα την δικη μου αποψη.Ειναι κοντρα στην δικη μου φιλοσοφια και κοντρα στην φυση για μενα ετσι το βλεπω απλα.Ξερω ζευγαρι που πουλησε αυτοκινητο για να κανει εξωσωματικες μα δεν ειναι τραβηγμενο?Να ξερω οτι η εγκυμωσυνη μου ειναι ενα αυτοκινητο?Ναι ειμαι κυνικη το ξερω αλλα αυτη ειναι η δικη μου οπτικη γωνια!Κ μιας κ ανεφερες οτι και η υιοθεσια θελει χρηματα οκ δεκτο,δεν αντιλεγω.Αλλα θα προτιμουσα ν ''αγορασω''ενα παιδι που καποιος δεν μπορει να μεγαλωσει παρα την εγκυμωσυνη μου.

Καλά, δεν δίνω σημασία σε αυτά που λες, γιατί είναι όπως τα είπες, κυνικές κουβέντες μια κοπέλας που της ήρθαν όλα εύκολα προφανώς και για αυτό έχει πάρει το ύφος του κριτή και μας κουνάει το δάχτυλο. Μην ασχολείστε, κορίτσια.

Η υιοθεσία είναι θεάρεστη πράξη, αλλά στην Ελλάδα το νομικό πλαίσιο δεν ευνοεί τα ζευγάρια που θέλουν να υιοθετήσουν, το αντίθετο. Εγώ παιδί δεν θα αγόραζα ποτέ. Αν μπορέσω ποτέ να υιοθετήσω με απολύτως νόμιμα μέσα, θα το κάνω.Την εγκυμοσύνη μου, από την άλλη, όταν και αν προκύψει μέσω εξωσωματικής, όχι, δεν θα θεωρήσω ότι την έχω αγοράσει, θα θεωρήσω ότι την πέτυχα με τη βοήθεια της επιστήμης.

Και βασικά, κορίτσια, ας μην ασχοληθούμε άλλο με αυτές τις ακραίες απόψεις, γιατί ευτυχώς, υπάρχουν άνθρωποι της εκκλησίας πολύ φωτισμένοι, οι οποίοι εννοείται ότι δεν ασπάζονται τέτοιες απόψεις και δίνουν την ευχή τους στα ζευγάρια που πάνε να κάνουν εξωσωματική. Άσε που και στα δύο κέντρα που έχω κάνει τις προσπάθειές μου, έχω δει ιερείς, ο ένας συνόδευε την κόρη του και τον άντρα της και ένας άλλος την αδερφή του!

Καλές εγκυμοσύνες, κορίτσια. Και μακάρι, όσες θέλουμε να υιοθετήσουμε, να μας προκύψει παράλληλα και ένα άλλο μωράκι έτσι!

κοριτσια η ταπεινη μου αποψη ειναι οτι ο θεος δινει τα παιδια με οποιον τροπο, ειτε με την ενωση των ζευγαριων ειτε με την βοηθεια της επιστημης αν οι ιερεις πιστευουν το αντιθετο λιγο με νοιαζει ανθρωποι ειναι κ αυτοι οπως κ μεις τις πραξεις μας οποιες κ να ναι αυτες δεν μπορει να τις κρινει κανενας ανθρωπος αλλα μονον ο θεος .

ο ερχομος ενος μωρου ειναι παντα ευλογια απο το θεο ειτε ειναι απο απλη επαφη ειτε με την βοηθεια των γιατρων.καλη συνεχεια κ καλη επιτυχια σε ολες τις κοπελες που προσπαθουν να γινουν μανες κ για μενα αξιζουν βραβειο που δεν το βαζουν κατω κ καποια στιγμη θα ανταμειφθουν για τον κοπο τους!!!!

fSOwp2.png

ηρθες ψυχη μου κ γεμησες την ζωη μου!!!ΜΑΡΙΑ- ΕΙΡΗΝΗ

ersTp3.png

16/9/12 ηρθε κ το χρυσανθεμακι μου

Δηλαδη επειδη σε σενα ετυχε σημαινει οτι το ηθελε ο Θεος κ επειδη σε μενα δεν εχει τυχει σημαινει οτι ο Θεος δεν θελει να μεινω εγκυος για καποιο λογο ;;; Τι βολικο ....

Λοιπον , επειδη ο Θεος μπορει να θελει να κανω κ γω παιδακι , απλα εχει παρα πολλες δουλειες κ δεν μπορει να ασχοληθει αποκλειστικα με μενα , ειπα να τον βοηθησω λιγο και να ξεκινησω εξωσωματικη ... Απο κει κ περα , ας βαλει το χερι του να πανε ολα καλα !!!

αχ σοφια μου τι μου θυμισες τωρα πριν χρονια παιδευομουν να μεινω εγκυος κ δεν τα καταφερνα εκανα σπερματεγχυσεις κ ολο επερνα αρνητικο αποτελεσμα ειχα διαλυθει τελειος τοτε η νυφη μου μου ειπε οτι μια ξεδερφη μου μια γνωστη κ η αδερφη της ειναι εγκυες κ να μην στεναχωριεμαι γιατι εμενα δεν ειναι η ωρα μου ακομα δηλ για ολες τις αλλες ηταν για μενα οχι δεν μιλησα γιατι θα καναμε να μιλησουμε κανα 2 χρονια κ το αφησα να περασει οποτε μην ασχολεισε.ε!κ ενα χερακι να βοηθησουμε κ μεις το μεγαλοδυναμο δεν πρεπει να το δωσουμε ?;););)

fSOwp2.png

ersTp3.png

Erjin, εύκολα μιλάς όταν έχεις ήδη ένα παιδάκι.

Παραθετω αυτό το σχολιο, για να προλάβω όποια πει ότι ταιριαζει και στην δική μου απάντηση...

Οντως δεν γνωριζω τι σημαινει να αγωνιάς να αποκτησεις ενα παιδί, γιατί με τον άντρα μου το πετυχαμε από τον πρωτο μηνα προσπαθειων.

Θεωρω οτι ειμαστε πολύ τυχεροί και δεν αλλάζουμε το παιδακι μας για τιποτα στον κόσμο.

Δεν εχουμε ξανασυζητησει με τον άντρα μου το θεμα από την εγκυμοσυνη μου και μετά, αλλά σε συζητησεις σχετικές που κάναμε στην αρχή του γάμου μας, για το αν θα μπορεσουμε να αποκτησουμε παιδιά, μου είχε ξακαθαρισει ότι, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και δεν τα καταφερουμε,δεν εχει τη διαθεση ουτε σε εξωσωματικη να προχωρησουμε, ούτε σε υιοθεσία.

Αυτό ήταν κάτι που με άγχωνε πολύ, μιας και ηθελα απιστευτα πολύ ενα δικό μου παιδί.

Κατα κάποιο τροπο απαντω από την σκοπιά του άντρα μου που θεωρούσε ότι αν δεν μπορουσαμε να γινουμε γονεις, δεν χρειαζοταν να γινουμε γονεις με οποιοδηποτε τροπο.

Οτι δεν υπηρχε λόγος να υποβληθουμε σε καμια ταλαιπωρια ψυχολογικη και σωματική για να γινουμε γονείς.

Εννοείται πως δεν συμφωνουσα μαζί του...

Και θα εκανα τα πάντα για ενα παιδί δικό μου.Κι ισως να επελεγα την υιοθεσια, αν ειχα εξαντλησει καθε μεσο...

Τωρα που τον βλέπω ξετρελαμενο με τον γιο μας, με τρωει η γλώσσα μου να τον ρωτησω, αν θα εκανε τα πάντα να τον αποκτησει, αν υπήρχε δυσκολια και ηταν ο μονος τροπος η εξωσωματικη

εστα κ μενα τα ιδια ελεγε πριν προσπαθησουμε οταν ομως βρεθηκαμε αντιμετωποι με την υπογονιμοτητα αλλαξε γνωμη δεν προλαβαμε να φτασουμε στην εξωσωματικη διοτι εμεινα εγκυος κ μετα παλευα με τις αποβολες. ειμαι σιγουρη οτι ολοι αντρες επειδη θεωρουν δεδομενο την ικανοτητα τους να αφησουν μια γυναικα εγκυο αποκλειουν τα υποβοηθουμενα μεσα οταν ομως μπαινουν στο χωρο χωρευουν

fSOwp2.png

ersTp3.png

Διαφημίσεις

εστα κ μενα τα ιδια ελεγε πριν προσπαθησουμε οταν ομως βρεθηκαμε αντιμετωποι με την υπογονιμοτητα αλλαξε γνωμη δεν προλαβαμε να φτασουμε στην εξωσωματικη διοτι εμεινα εγκυος κ μετα παλευα με τις αποβολες. ειμαι σιγουρη οτι ολοι αντρες επειδη θεωρουν δεδομενο την ικανοτητα τους να αφησουν μια γυναικα εγκυο αποκλειουν τα υποβοηθουμενα μεσα οταν ομως μπαινουν στο χωρο χωρευουν

Συμφωνω απολυτα αλλα να προσθεσω οτι οχι μονο οι αντρες .. αλλα και οι γυναικες.Αν δεν το ζησεις .. δεν μπορεις να ξερεις πως θα αντιδρουσες και τι θα εκανες για να το αποκτησεις.

FvxMp3.png

Με την κοπέλα της "ανακύκλωσης" και των "κοινών" δεν θα ασχοληθώ για τον απλό λόγο που λέει και ο λαός μας: "Εξω από το χορό, πολλά τραγούδια λες". Μεγάλο "φαουλ" από την πλευρά της η τοποθέτηση περί "αγορασμένης" εγκυμοσύνης όταν πρόκειται για εγκυμοσύνη από εξωσωματική....Συμφωνώ απόλυτα με την newbie,η οποία με εκφράζει απόλυτα, όπου και να την διαβάσω....Μπαίνω κι εγώ σιγά- σιγά στην διαδικασία της εξωσωματικής ( μετά τις γιορτές υπολογίζω). Ο άντρας μου δεν είναι θετικός στο όλο θέμα. Παλίοτερα που, όταν κι εμείς ήμασταν έξω από το χορό συζητούσαμε για υιοθεσία ήταν κατηγορηματικα αντίθετος. Εγώ πάλι ποτέ....Και το λέω, πως αν δεν τα καταφέρω να κάνω παιδί πολύ θα ήθελα να υιοθετήσω ένα. Εμένα εκείνο που με προβληματίζει είναι το ότι όσο δύσκολο είναι να μείνω έγκυος φυσιολογικά, αλλο τόσο και ακόμη περισσότερο θα είναι να μου δώσουν παιδί. Περιουσιακά στοιχεία δεν έχω, ο άντρα μου άνεργος αυτή την στιγμή, λέτε να μου έδιναν παιδί; Θα λογάριαζε άραγε κανείς από τους υπεύθυνους εκεί πέρα το ότι θα κάναμε τα πάντα για να μην του λείψει τίποτα;;;Δεν νομίζω!

Γιαυτό, κοπελιά, μην λες ότι η εξωσωματική είναι αγορά και η υιοθεσία όχι. Νομίζω χειρότερη ψυχολογικά και οικονομικά είναι η διαδικασία της υιοθεσίας.

Εγώ θέλω να υιοθετήσω. Εσύ όμως πες μου, εσύ που ασχολείσαι με αυτά, αν έκανα αίτηση, θα μπορούσα εγώ η "φτωχή" στην τσέπη αλλά "πλούσια" ίσως στην καρδια να υιοθετήσω παιδί;;;

Αστεράκι μου, ήρθες και μας φωτισες :P Σε λατρεύω!

Κι ο δικος μου πιστευω ότι αν εμπαινε στο χορό, θα χόρευε και κανονικότατα μάλιστα

Απλά είμαι και της αποψης ότι οι άντρες είναι αρκετά λιγοψυχοι και φοβητσιαρηδες σε τετοια θεματα κι επειδή εχουμε στο περιβαλλον μας ζευγαρια υπογονιμα ή με καθ' έξιν αποβολές, τον έπιανε πανικος στην ιδεα και μονο να είμαστε μια τετοια περιπτωση κι εμείς

Δεν ξερω...

Παρολο που δεν αντιμετωπισα τετοιο πρόβλημα, είμαι πολύ ευαισθητοποιημενη απεναντι σε αυτό το θεμα.Βλέπω γυναικες που λαχταρουν ενα παιδί, πολλές φορες να χαρακτηριζονται υπερβολικες ή γραφικες από κάποιους, απλά επειδη αυτοί εχουν δεδομενη την παρουσια ενος παιδιού στη ζωή τους.Αλλά δεν είναι καθολου ετσι...

Πριν από τριάντα σαράντα χρόνια ένας άνθρωπος με βαριά καρδιακή ανεπάρκεια θα πέθαινε ο χρόνος μαζί με τα νέα επιστημονικά επιτεύγματα τον βοήθησαν να έχει την επιλογή αν και εφόσον υπάρχει δότης να μπορεί να πετάξει από μέσα του την << άχρηστη >> καρδιά και να την αντικαταστήσει με μια νέα.

Κανείς δεν τον καταδίκασε για αυτήν την επιλογή .

Πριν από τριάντα , σαράντα χρόνια ένα άτεκνο ζευγάρι μη έχοντας άλλη επιλογή διαλέγει την υιοθεσία σαν μέσο απόκτησης ενός παιδιού, που ίσως δεν ήταν για όλους η σωστή λύση.

Ο χρόνος μαζί με τις νέες ιατρικές παρεμβάσεις μπορούν πλέον να δώσουν στο ζευγάρι το πολυπόθητο μωρό.

Τώρα η δική μου θέση σε αυτό το θέμα είναι ότι προτιμώ ένα υιοθετημένο παιδί να πάει σε γονείς που έχουν παλέψει για να αποκτήσουν ένα μωρό και μέσα από αυτή την διαδικασία έχουν καταλάβει πως αυτό που απόκτησαν έστω και χωρίς το δικό τους dna είναι ότι πολυτιμότερο έχουν αποκτήσει.

Οτι εσενα δλδ τωρα σου φαινεται εγωιστρια μια γυναικα που θελει να γινει μανουλα,να βιωσει μια εγκυμοσυνη και να φερει στον κοσμο ενα παιδι ρισκαροντας ακομα και την υγεια της.

Αλλα το οτι εσυ εχεις το παιδακι σου αγκαλια και το χαιρεσαι...και μπαινεις εδω μεσα να κατακρινεις την καθε κοπελα που παλευει να καταφερει αυτο που εσενα σου χαριστικε οσο ευκολα....αυτο δε το θεωρεια εγωιστικο.Παει θα τρελλαθω καμια μερα με αυτα που διαβαζω εδω μεσα.

κι εγω απο τις τυχερες ειμαι.Εμεινα εγκυος χωις καν να το προσπαθω.Ο γιατρος μου ομως ετυχε να ειναι γνωστς εξωσωματικος.Οι πλειοψηφια των πελατισσων του ειναι γυναικες που παλευουν να ζησουν αυτο που σε εμας χαριστικε απλοχερα....και δυστυχως ειναι παρα πλλες.Καθε φορα που πηγαιναγια να με εξετασει τις εβλεπα διπλα μου.Αλλες με χαρτια γεματα κατεβατα φαρμακων που επρεπε να παρουν,κατεβατα εξετασεων που επρεπε να κανουν.Αλλες κλαμμενες για το τεστ που παλι βγηκε αρνητικο.Κοιτουσαν την κοιλια μου και χαζευαν....το βλεμμα τος και μονο ηταν γεματο λαχταρα,να μπορεσυν καποια μερα να νιωσουν κι αυτες μεσα στην κοιλια τους αυτο το σκιρτιμα ,αυτη την κλωτσια απο τα χερακια και τα ποδαρακια που εγω κι εσυ ξερουμε πως ειναι...αυτες απλα φανταζονται.Να ακουσουν μια δευτερη καρδουλα να χτυπαει μαζι με τη δικη τους.Να χαιδευουν την κοιλια τους και ενα μικρο πλασματακι απο μεσα να ανταπορινεται και να κλωτσαει.Τα θυμασαι αυτα τα συναισθηματα?

Πως μπορεις να κατηγορεις αυτες τις γυναικες για εγωισμο?Ειναι δικαιωμα καθε γυναικας να τα νιωσει και να τα ζησει ολα αυτα.Και ειναι κριμα που αυτο το δωρο δε χαριζεται απλοχερα σε ολες.

Και καθε μια απο αυτες να εισαι σιγουρη οτι να ειχε το δικο της παιδακι αγκαλια δε θα ειχε προβλμ να υιοθετησει αλλα 10 παιαδακια αν μπορουσε.Το ενα δεν αναιρει το αλλο.

Ολα τα υπολοιπα περι απασχολησης με τα κοινα και οι φιλοσοφικες προσεγγισεις σου ειναι αλλα λογια να αγαπιομαστε.Εξω απο το χορο ολοι πολλα λεμε.

προς Erjin

Ξεκινησα να διαβαζω το θεμα με ενδιαφερον που στη συνεχεια μετατραπηκε σε θλιψη!

Σταθηκα στο μηνυμα της Νικης και δεν προχωρησα παρακατω την αναγνωση.

Αυτο το μηνυμα ειναι σα να το εγραψα εγώ!

Εγώ που ειμαι μια γυναικα 34ετων και βιωσα 2 μηνες πριν μια παλλινδρομη κυηση στην 8η εβδομαδα που μου ηρθε παρα πολυ ευκολα μετα απο μια βιοχημικη που ειχα τον Απριλιο.

Το δικο μου θεμα γονιμοτητας δεν χρειαζεται εξωσωματικη για να λυθει. Αλλα αν χρειαζοταν θα το εκανα χωρις δισταγμο! Καλο θα ηταν σε αυτη τη φαση να γνωριζεις πως μια γυναικα ΠΟΥ ΠΑΣΧΙΖΕΙ με καθε τροπο να αποκτησει ενα μωρο νοιαζεται και αγαπαει ολα τα μωρα του κοσμου. Ειναι πιο ευαισθητοποιημενη αν το θες.

Αν εσυ μπορεις να μου βρεις μια λυση και σαν ανεργη που ειμαι αυριο να αποκτησω ενα μωρο με υιοθεσια ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ (αφου αυτο φαινεται πως εχει σημασια για σενα) πες μου να σου στειλω τα στοιχεια μου.

Φυσικα και με νοιαζει να αποκτησω παιδι απο τον αντρα μου, αλλα ειμαι ανοιχτη και στην υιοθεσια.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ το νομικο πλαισιο ειναι τετοιο στην Ελλαδα που δεν μπορεις ευκολα χωρις να χρησιμοποιησεις άλλα μεσα να παρεις ενα μωρο που το εχουν εγκαταλειψει.

Παντα σκεφτομουν πως αν ειχα πολλα χρηματα μαζι με τα δικα μου θα μεγαλωνα και παιδια που ειχαν αναγκη ενα σπιτικο που μπορει να τους προσφερει αγαπη και σταθεροτητα.

Απο την αλλη ποσο ευκολα κατακρινεις μια γυναικα που προσπαθει απεγνωσμενα να βιωσει τη μητροτητα, την εγκυμοσυνη, τον τοκετο..Εγωϊστικο ειναι αυτο;; Μου προκαλει θλιψη η φιλοσοφια σου. Την αποδεχομαι, ειμαστε διαφορετικοι ανθρωποι, αλλα δεν την ασπαζομαι!

Το καθε ζευγαρι εχει τα δικα του αποθεματα υπομονης και οι ιδιοι οριζουν ποσες προσπαθειες εξωσωματικης θα κανουν μεχρι να πετυχουν αυτη τη ρημαδα θετικη χοριακη! Άλλοι σταματουν στις λιγες κι αλλοι αντεχουν και συνεχιζουν!

Αυτους τους ανθρωπους κατηγορεις πως πληρωνουν για εγκυμοσυνη;;;;

Μιλας τοσο απαξιωτικα που πραγματικα μου κανει εντυπωση! Μα τι ακομψο σχολιο ηταν αυτο πως η εγκυμοσυνη ειναι ενα αυτοκινητο (για την περιπτωση των γνωστων σου που ανεφερες);; Πραγματικα δεν το χωραει ο νους μου! Εσυ δλδ αν δεν πληρουσες τις προϋποθεσεις για υιοθεσια και δεν μπορουσες να κανεις μωρο παρα μονο με εξωσωματικη θα προτιμουσες να εχεις αυτοκινητο, αλλα να εισαι ατεκνη;

Τολμω να πω πως εχεις αδικο οταν λες πως δεν ειναι το ιδιο με μια μεταμοσχευση οταν πρακτικα ειναι ακριβως το ιδιο! Και στις 2 περιπτωσεις η ιατρικη επεμβαινει για να καλυτερευσει το επιπεδο ζωης ή για να εξασφαλισει την ιδια τη ζωη σε καποιον συνανθρωπο.

Στη μεταμοσχευση ο ασθενης εχει τη δυνατοτητα ή την ευκαιρια να ζησει.

Στην εξωσωματικη δινεις τη δυνατοτητα ή την ευκαιρια σε εναν ανθρωπο ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ!

Ποσο ευκολα απαξιωνεις 2 ανθρωπους που απλα θελουν να χαρισουν ζωη!

Η δικη μου γνωμη ειναι πως μια γυναικα που εχει κανει αγωνα ζωης για να αποκτησει ενα μωρο κι ακομη δεν τα εχει καταφερει, αν πας και της βαλεις ενα ξενο μωρο στην αγκαλια της θα πιστεψει πως της χαρισες τον κοσμο ολο...

Μην εισαι απολυτη λοιπον υπαρχουν και γυναικες που πασχιζουν για ενα δικο τους παιδι, αλλα με αγαπη θα μεγαλωναν κι ενα ξενο αν ειχαν την ευκαιρια να το κανουν..

Υπαρχουν γυναικες οπως καποιες που εγραψαν πως θελουν ή δικο τους ή κανενα. Επισης δεν συμφωνω, αλλα δεν το κρινω! Η σταση τους ομως δεν ηταν απαξιωτικη, ενω η δικη σου ειναι, αυτο ειναι που με θλιβει!

Σταματαω εδω γιατι δεν φτανουν οι σελιδες του φορουμ για να γραψω οσα σκεφτομαι και αισθανομαι...

Κοριτσια που προσπαθειτε να γινετε μανουλες με οποιον τροπο, καλη επιτυχια και συντομα με θετικες χοριακες, γερα μωρα και τελειομηνες εγκυμοσυνες!

569129i0tzap526i.gif 10/5/12

Διαφημίσεις

Εγώ έχω πολύ μεγάλη συμπαράσταση από φίλες μου, οι οποίες δεν είχαν κανένα πρόβλημα στο να μείνουν έγκυοι.Επίσης, έχω φίλες που προσπαθούν να μου συμπαρασταθούν στην προσπάθειά μου, ενώ εκείνες δεν θέλουν να κάνουν παιδιά. Απολύτως σεβαστό και καλά κάνουν, ο καθένας ας κάνει αυτό που θέλει και μπορεί, αλλά να μην κατακρίνει τους άλλους, γιατί κανείς μας δεν είναι άξιος να κρίνει κανέναν, στην τελική!

Και όσοι προτιμούν να κρατήσουν το καγιέν και να μην κάνουν παιδί, δικό τους θέμα και να τις χαίρονται τις λαμαρίνες τους! Αλλά, να μην σχολιάζουν όσους προτιμούν να το πουλήσουν το αμάξι για να μπορέσουν να κάνουν παιδί. Εξάλλου, το να μην έχεις αυτοκίνητο και να μετακινείσαι με τα ΜΜΜ, είναι πολύ οικολογικό, δεν νομίζετε? Σχεδόν όσο και το να κάνεις ανακύκλωση!

Ειρήνη μου, εύχομαι σύντομα να έρθει μία καλή εγκυμοσύνη και ένα τέλειο μωρό!

Ειρηνη δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο !!! Σου ευχομαι ο,τι καλυτερο , οπως κ σε ολα τα κοριτσια που προσπαθουν σαν κ μενα ...

Live like it is heaven on earth ..!

S8vKp2.png?0fKsGsow

bcHCp3.png?2xpjfQKo

οπως βλεπεται εχω 2 παιδακια που ειναι ολη μου η ζωή. Αν δεν μπορουσα να κανω παιδια θα εκανα σιγουρα εξωσωματική, και αν ειχα την οικονομική δυνατοτητα και οι νομοι ηταν διαφορετικοι ακομα και τωρα μπορει να υιοθετουσα ενα παιδι.

καλη επιτυχια σε ολες οσες προσπαθουν.

μακαρι ολες οι γυναικες που θελουν να καταφερουν και να βιωσουν το θαυμα της γεννησης ενος παιδιου και να το βλεπουν να μεγαλωνει και στα ματια του να βλεπουν και το αποτελεσμα της αγαπης τους, και μακαρι να αλλαξει και το καθεστος των υιοθεσιων γιατι ξερω παρα πολλες γυναικες που θα ηθελαν να υιοθετησουν καποιο παιδακι.

τωρα ολα αυτα που λεγονται για την φυση, τον θεο κλπ ο καθενας τα κρινει οπως θελει.

Αν ο θεος δεν ηθελε την επιστημη θα εφτιαχνε τον ανθρωπο χωρις αυτες τις δυνατοτητες και η φυση παλι δεν θα του τις εδινε.

επισης erjin παρεμβαση στην φυση ειναι και το προφυλακτικο....ή αυτο για εσενα ειναι θεμιτο το να αποφασιζεις ποιος δεν θα γεννηθει ειναι καλυτερο απο το να αποφασιζεις ποιος θα γεννηθει. οποτε καλο ειναι να σκεφτομαστε πριν μιλήσουμε.

l86Tp3.png d6AUp3.png

Ειπα εγω οτι η γυναικα δεν εχει δικαιωμα να κανει ''δικο της''παιδι??Τα παιδια που υιοθετουμε δεν ειναι ''δικα μας''?Εγω ειπα την δικη μου αποψη.Ειναι κοντρα στην δικη μου φιλοσοφια και κοντρα στην φυση για μενα ετσι το βλεπω απλα.Ξερω ζευγαρι που πουλησε αυτοκινητο για να κανει εξωσωματικες μα δεν ειναι τραβηγμενο?Να ξερω οτι η εγκυμωσυνη μου ειναι ενα αυτοκινητο?Ναι ειμαι κυνικη το ξερω αλλα αυτη ειναι η δικη μου οπτικη γωνια!Κ μιας κ ανεφερες οτι και η υιοθεσια θελει χρηματα οκ δεκτο,δεν αντιλεγω.Αλλα θα προτιμουσα ν ''αγορασω''ενα παιδι που καποιος δεν μπορει να μεγαλωσει παρα την εγκυμωσυνη μου.

ενημερωτικά η εγκυμοσύνη γράφεται με όμικρον όχι ωμέγα...

Εγώ έχω πολύ μεγάλη συμπαράσταση από φίλες μου, οι οποίες δεν είχαν κανένα πρόβλημα στο να μείνουν έγκυοι.Επίσης, έχω φίλες που προσπαθούν να μου συμπαρασταθούν στην προσπάθειά μου, ενώ εκείνες δεν θέλουν να κάνουν παιδιά. Απολύτως σεβαστό και καλά κάνουν, ο καθένας ας κάνει αυτό που θέλει και μπορεί, αλλά να μην κατακρίνει τους άλλους, γιατί κανείς μας δεν είναι άξιος να κρίνει κανέναν, στην τελική!

Και όσοι προτιμούν να κρατήσουν το καγιέν και να μην κάνουν παιδί, δικό τους θέμα και να τις χαίρονται τις λαμαρίνες τους! Αλλά, να μην σχολιάζουν όσους προτιμούν να το πουλήσουν το αμάξι για να μπορέσουν να κάνουν παιδί. Εξάλλου, το να μην έχεις αυτοκίνητο και να μετακινείσαι με τα ΜΜΜ, είναι πολύ οικολογικό, δεν νομίζετε? Σχεδόν όσο και το να κάνεις ανακύκλωση!

Ειρήνη μου, εύχομαι σύντομα να έρθει μία καλή εγκυμοσύνη και ένα τέλειο μωρό!

σ' ευχαριστω πολυ κοριτσακι μου!με το καλο να ερθει σε ολες μας!! :D:D

Ειρηνη δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο !!! Σου ευχομαι ο,τι καλυτερο , οπως κ σε ολα τα κοριτσια που προσπαθουν σαν κ μενα ...

σ' ευχαριστω πολυ πολυ σοφακι μου! θα πω κατι που ακουσα χθες να λεει μια κυρια σε μια αλλη στο λεωφορειο "Ο Θεος μας δώρισε την Ελπίδα"

απο τη στιγμη που το ακουσα ενιωσα πιο δυνατη και το λεω συνεχως σε οποιον μιλαω! το θεωρω σημαντικο!

Αν ο θεος δεν ηθελε την επιστημη θα εφτιαχνε τον ανθρωπο χωρις αυτες τις δυνατοτητες και η φυση παλι δεν θα του τις εδινε.

.

Το πιστευω ΑΠΟΛΥΤΑ ομως! Να εισαι παντα καλα και να χαιρεσαι τα παιδακια σου!:D

Δεν ειμαι σε θεση να καταλαβω την ψυχολογια καποιου που θελει να αποκτησει παιδι και δεν μπορει.

Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι γιατι ενω υπαρχουν τοσα ορφανα,τοσα παιδια που θελουν να μπουν σε μια οικογενεια υπαρχουν ζευγαρια που κανουν και 7 και 8 και οσο παει εξωσωματικες και δινουν τοσα λεφτα και υποβαλλονται σε μια τετοια διαδικασια αντι να υιοθετησουν.Εννοειται πως δεν κατηγορω και δεν κατακρινω.Οταν εισαι εξω απο το χορο πολλα τραγουδια λες.Και πραγματικα ευχομαι μεσα απο την καρδια μου οσες προσπαθειτε να εχετε συντομα πολυ ευχαριστα νεα!

Απλα,αυτο που ξερω ειναι οτι εχεις αναγκη απο ενα παιδια και τοσα παιδια εχουν αναγκη απο μια μανα.

Γιατι να μη βιωσεις τη μητροτητα με ενα παιδι που δεν ειναι δικο σου?Για αυτα τα ρημαδια τα γονιδια?Για αυτους τους 9 μηνες που θα το εχεις στην κοιλια σου?Γιατι?Αυτοι οι μηνες σε κανουν μανα?

Ειναι ερωτηματα με αφορμη ενα κειμενο που εκανα στην εκθεση και θα ηθελα και την αποψη απο γυναικες που αγωνιζονται να κρατησουν στην αγκαλια τους το παιδι τους!Και παλι ευχομαι να αποκτησετε το μωρακι σας!

Γιατι δεν ειναι ολα ασπρα ή μαυρα!

Γιατι δεν εχεις μονο μια επιλογή!

Γιατι αν καποιος σου πει δεν μπορεις να κανεις παιδια δεν παραιτεισαι χωρις να εξαντλησεις ολα σου τα περιθωρια!

Γιατι η φυση ετσι εχει καμωμενες τις γυναικες να κυοφορουν, να φερνουν στον κοσμο τα παιδια τους και να ειναι υπευθυνες για την ανατροφη τους!

Επειδη δηλαδη υπαρχουν ανευθυνες γυναικες που για χ,ψ λογους εγκαταλειπουν τα μωρα τους θα πουμε στις υπολοιπες με προβληματα υπογονιμοτητας ελα μωρε δεν πειραζει που δεν κανεις δικο σου παιδι, παρε ενα που δεν το ηθελε η "μανα" του;

Δεν ξερω αν καταλαβαινεις τι θελω να πω με αυτο!

Αν το δουμε εντελως ψυχρα και ορθολογικα τι με νοιαζει εμενα που η ταδε παρατησε το παιδι της; Ειναι δικη μου ευθυνη;

Δηλαδη αυτες που εγκαταλειπουν τα παιδια τους υπαρχουν για να καλυψουν το κενο των υπογονιμων γυναικων;

Ε, οχι βεβαια!

Απο την αλλη πιστευω πως αν τα πραγματα σχετικα με τις υιοθεσιες ηταν πιο απλα ισως, χωρις να ειμαι σιγουρη, πολλες γυναικες δεν θα εκαναν πχ 5 εξωσωματικες, αλλα 2 και θα πηγαιναν να υιοθετησουν ενα μωρακι να του προσφερουν ολη τους την αγαπη!

Εχω εκφρασει την προσωπικη μου αποψη περι υιοθεσιας σε προηγουμενο ποστ, απλα προσπαθω να σου δωσω μια οπτικη πως δεν ειναι τοσο απλό αυτο το ζητημα.

Ειναι περιπλοκο με πολλες διαστασεις!

Απλα μου κανει εντυπωση που "αγανακτειτε" με τις γυναικες που προσπαθουν κατ' επαναληψη να αποκτησουν με εξωσωματικη ενα παιδι. Υπαρχει οριο δλδ για εσας; Και με ποιο κριτηριο δλδ τις κρινετε;

Για μενα το ερωτημα που θετεις ειναι εξαρχης λαθος..κανονικα θα επρεπε να ρωτας γιατι υπαρχουν γυναικες που εγκαταλειπουν τα παιδια τους κι οχι γιατι υπαρχουν γυναικες που δεν εγκαταλειπουν τις προσπαθειες ν' αποκτησουν παιδι..

Μου φαίνεται τρελό τον 21ο αιώνα να συζητάμε αν η εξωσωματική είναι ηθικός τρόπος απόκτησης παιδιού. Ευτυχώς που δεν συζητάμε αν η σεξουαλική πράξη είναι βιολογική ανάγκη ή εάν θα πρέπει να πραγματοποιείτε μόνο για την απόκτηση απογόνων.

Με την κοπέλα της "ανακύκλωσης" και των "κοινών" δεν θα ασχοληθώ

για τον απλό λόγο που λέει και ο λαός μας: "Εξω από το χορό, πολλά τραγούδια λες". Μεγάλο "φαουλ" από την πλευρά της η τοποθέτηση περί "αγορασμένης" εγκυμοσύνης όταν πρόκειται για εγκυμοσύνη από εξωσωματική....Συμφωνώ απόλυτα με την newbie,η οποία με εκφράζει απόλυτα, όπου και να την διαβάσω....Μπαίνω κι εγώ σιγά- σιγά στην διαδικασία της εξωσωματικής ( μετά τις γιορτές υπολογίζω). Ο άντρας μου δεν είναι θετικός στο όλο θέμα. Παλίοτερα που, όταν κι εμείς ήμασταν έξω από το χορό συζητούσαμε για υιοθεσία ήταν κατηγορηματικα αντίθετος. Εγώ πάλι ποτέ....Και το λέω, πως αν δεν τα καταφέρω να κάνω παιδί πολύ θα ήθελα να υιοθετήσω ένα. Εμένα εκείνο που με προβληματίζει είναι το ότι όσο δύσκολο είναι να μείνω έγκυος φυσιολογικά, αλλο τόσο και ακόμη περισσότερο θα είναι να μου δώσουν παιδί. Περιουσιακά στοιχεία δεν έχω, ο άντρα μου άνεργος αυτή την στιγμή, λέτε να μου έδιναν παιδί; Θα λογάριαζε άραγε κανείς από τους υπεύθυνους εκεί πέρα το ότι θα κάναμε τα πάντα για να μην του λείψει τίποτα;;;Δεν νομίζω!

Γιαυτό, κοπελιά, μην λες ότι η εξωσωματική είναι αγορά και η υιοθεσία όχι. Νομίζω χειρότερη ψυχολογικά και οικονομικά είναι η διαδικασία της υιοθεσίας.

Εγώ θέλω να υιοθετήσω. Εσύ όμως πες μου, εσύ που ασχολείσαι με αυτά, αν έκανα αίτηση, θα μπορούσα εγώ η "φτωχή" στην τσέπη αλλά "πλούσια" ίσως στην καρδια να υιοθετήσω παιδί;;;[/QUOTE]

Εχω 3 πραγματα να σου πω.Καταρχην για ποιο λογο με χαρακτηριζεις?Το νομισμα εχει παντα 2 οψεις οφειλετε να το αποδεχτειτε οποτε εχω το δικαιωμα του λογου.Δεν χαρακτηρισα καμια κοπελα μιλοντας.Δευτερον το θεμα που ανοιχτηκε λεγεται υιοθεσια και καμια ως τωρα δεν εχει απαντησει στο εξης ερωτημα---> η υιοθεσια για σας αποτελει κοινωνικο εργο η εσχατη λυση αποκτησης παιδιου εφοσον δεν γινεται με αλλο τροπο???Αν οντως σε ενδιαφερει η υιοθεσια παντως οπως λες μπορω να σε φερω σε επαφη με τους καταλληλους ανθρωπους:rolleyes: κ τελος ειπες στην αρχη οτι τελικα δεν θα ασχοληθεις μαζι μου χαρακτιριζοντας με αλλα το εκανες.Πιστευω πως αν δεν βρισκατε εστω κ λιγο δικιο σ αυτα που εχω πει ως τωρα δεν θα το κανατε καθολου!

Α!κ μιας κ ειδα οτι πολλες φορες αναφερατε το ''εξω απ τον χορο πολλα τραγουδια λες'',να σας απαντησω οτι δεν εχετε λογο να διαστρεβλωνετε την τοποθετηση μου γιατι για καποιο λογο σας ειναι πιο ευκολο.Γιατι για μενα αυτη ειναι η αληθεια κ οφειλουμε να απανταμε εδω που ειμαστε με την αληθεια του καθενος.

pEJHp3.png

Εrjin, θα ήθελες αν μπορείς να μου απαντήσεις σε μία ερώτηση, εφόσον όπως φαίνεται έχεις ασχοληθεί τόσο πολύ με το θέμα υιοθεσία;

Γιατί αν από τη στιγμή που έχεις καταθέσει αίτηση υιοθεσίας κι έχεις εγκριθεί, την παγώνουν αν στο μεταξύ έχεις μείνει έγκυος; Και την ξαναεξετάζουν μόνο σε περίπτωση που η εγκυμοσύνη δεν προχωρήσει. Αυτό, αν έχεις ζητήσει υγιές παιδί. Γιατί αν έχεις δηλώσει πως δεν σε απασχολεί αν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας, δεν την παγώνουν. Μου φαινεται αδιανόητο αυτό που κάνουν. Αν είναι όντως κοινωνικό έργο, γιατί δεν δίνουν παιδάκια και σε οικογένειες που ήδη έχουν ένα βιολογικό ή που πρόκειται να αποκτήσουν;

Και άλλη μια ερώτηση που μου ήρθε μόλις τώρα: Μήπως τελικά εσύ θα πάρεις παιδάκι τόσο εύκολα και γρήγορα επειδή "ασχολείσαι με τα κοινά"; Μήπως τυγχάνεις ιδιαίτερης μεταχείρισης; Γιατί ξέρουμε ότι επώνυμες (και ανύπαντρες ακομα) κυρίες παίρνουν παιδάκια πριν πεις κύμινο, ενώ οι απλοί θνητοί παιδεύονται χρόνια.

οπως βλεπεται εχω 2 παιδακια που ειναι ολη μου η ζωή. Αν δεν μπορουσα να κανω παιδια θα εκανα σιγουρα εξωσωματική, και αν ειχα την οικονομική δυνατοτητα και οι νομοι ηταν διαφορετικοι ακομα και τωρα μπορει να υιοθετουσα ενα παιδι.

καλη επιτυχια σε ολες οσες προσπαθουν.

μακαρι ολες οι γυναικες που θελουν να καταφερουν και να βιωσουν το θαυμα της γεννησης ενος παιδιου και να το βλεπουν να μεγαλωνει και στα ματια του να βλεπουν και το αποτελεσμα της αγαπης τους, και μακαρι να αλλαξει και το καθεστος των υιοθεσιων γιατι ξερω παρα πολλες γυναικες που θα ηθελαν να υιοθετησουν καποιο παιδακι.

τωρα ολα αυτα που λεγονται για την φυση, τον θεο κλπ ο καθενας τα κρινει οπως θελει.

επισης erjin παρεμβαση στην φυση ειναι και το προφυλακτικο....ή αυτο για εσενα ειναι θεμιτο το να αποφασιζεις ποιος δεν θα γεννηθει ειναι καλυτερο απο το να αποφασιζεις ποιος θα γεννηθει. οποτε καλο ειναι να σκεφτομαστε πριν μιλήσουμε.

M αυτην την λογικη να κοψουμε κ την σεξουαλικη επαφη τοτε γιατι σκοτωνουμε καθε φορα περιπου 3 εκατομμυρια ανθρωπους

pEJHp3.png

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...