Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παιδιατρος στην ευκαρπια?

evangellia

Recommended Posts

Ήρθε χθες ο παιδίατρος να δει τη μικρή που έκλεισε μήνα.

Μου φάνηκε ευγενικός και ήρεμος κ με καλή διάθεση.

Εξέτασε εξονυχιστικά το μωρό,μας έδωσε συμβουλές σε διάφορα θέματα

ρώτησε να μάθει ακόμη και για το ιστορικό της εγκυμοσύνης

και τις συνθήκες της γέννας.

Για το θηλασμό φαίνεται θετικός,μου είπε μπράβο που θηλάζουμε

κι οτι το μητρικό γάλα είναι αναντικατάστατο κλπ

Και κάτι άλλο που μου άρεσε είναι οτι δεν πρότεινε

συγκεκριμένα προϊόντα και μάρκες.

Καλή η πρώτη εντύπωση.

Τα υπόλοιπα σε ένα μήνα που θα πάμε στο ιατρείο για εμβόλιο.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 116
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Θα ηθελα κι εγω να μοιραστω μαζι σας τις εντυπωσεις μου απο την πρωτη επισκεψη του παιδιατρου Γ.Παπαγεωργιου. Χωρις να εχω μεγαλη πειρα απο παιδιατρους ειμαι απολυτα σιγουρη οτι εχω βρει (με την βοηθεια σας) τον ιδανικο παιδιατρο. Το πρωτο που με εντυπωσιασε ηταν οτι πριν ακομη ξεκινησει την εξεταση του μικρουλη μας αφιερωσε πολυ χρονο σε μενα προσωπικα και με ρωτησε λεπτομερως για ολο το ιστορικο της εγκυμοσυνης, για τυχον προβληματα(πχ εγω ειχα συσπασεις απο τον 4ο μηνα), για την αγωγη που ακολουθησα κτλ. Στην συνεχεια προχωρησε σε προσεκτικη και λεπτομερεστατη εξεταση του μωρου μας κατα την διαρκεια της οποιας μας εξηγουσε τα παντα! Και ολα αυτα με τροπο αμεσο,φιλικο και προσιτο. Αμεσως συνειδητοποιησα οτι εκτος απο παιδιατρος θα ειναι και προθυμος συμβουλος μου οποτε μελλοντικα θα χρειαστω. Και κατι τελευταιο αλλα πολυ σημαντικο: επειδη εχω προθεση να θηλασω αποκλειστικα για να τον δοκιμασω του ζητησα να μου προτεινει καποιο ξενο γαλα για συμπληρωμα. Η απαντηση του αφοπλιστικη: "Αν θελεις πραγματικα να θηλασεις αποκλειστικα ξεχνα το συμπληρωμα. Μητρικο και μονο μητρικο". Νομιζω οτι δεν χρειαζονται περαιτερω σχολια...

Διαφημίσεις

Το πρωί πήρε τηλέφωνο ο παιδίατρος

για να ρωτήσει πως είναι η μικρή

πως πάμε με τους κολικούς

κι αν θέλουμε κάτι να ρωτήσουμε

κι οτι χρειαστούμε να μη διστάσουμε να τον πάρουμε!!

Μου έκανε φοβερή εντύπωση..

Εγω θα προσθεσω οτι οταν παμε στο ιατρειο του δεν εχω ποτε την αισθηση οτι ειμαστε το απροσωπο ραντεβου των επτα και μιση αλλα το ραντεβου με την Φωτεινη και τον Νικολακη μας. Ο ανθρωπος αυτος δειχνει πραγματικα προσωπικο ενδιαφερον και εχει το χαρισμα να χτιζει σταδιακα μια προσωπικη σχεση με τους γονεις και τα παιδια. Αυτο ακριβως και η αριστη επιστημονικη του καταρτηση ειναι αυτο που τον ξεχωριζει απο ολους τους προηγουμενους παιδιατρους που γνωρισα.

Συμφωνω κι εγω με τα προηγουμενα ποστ. Ειναι πραγματι εντυπωσιακο το γεγονος πως με τον συγκεκριμενο παιδιατρο η οικιοτητα που δημιουργειται απο την πρωτη κιολας επισκεψη σου δεινει την αισθηση οτι τον γνωριζεις χρονια. Εγω προσωπικα επειδη ειμαι καινουργια μαμα με αμετρητες αποριες του τηλεφωνησα αρκετες φορες και παντα ηταν ευγενικος και προθυμος να μου τις λυσει. Μαλιστα αρκετες ηταν οι φορες που μετα απo λιγες μερες μου τηλεφωνουσε ο ιδιος για να μαθει πως τα παμε! Το προσωπικο του ενδιαφερον ειναι αληθινο και αυθεντικο (και πολυ σπανιο συγκρινοντας τους παιδιατρους φιλων μου). Σε λιγες μερες μολις κλεισουμε τον 2ο μηνα αποφασισα να κανουμε το πρωτο εμβολιο στο ιατρειο του κι οχι στο ΙΚΑ. Δεν εμπιστευομαι κανεναν αλλον...

Συμφωνω κι εγω με τα προηγουμενα ποστ. Ειναι πραγματι εντυπωσιακο το γεγονος πως με τον συγκεκριμενο παιδιατρο η οικιοτητα που δημιουργειται απο την πρωτη κιολας επισκεψη σου δεινει την αισθηση οτι τον γνωριζεις χρονια. Εγω προσωπικα επειδη ειμαι καινουργια μαμα με αμετρητες αποριες του τηλεφωνησα αρκετες φορες και παντα ηταν ευγενικος και προθυμος να μου τις λυσει. Μαλιστα αρκετες ηταν οι φορες που μετα απo λιγες μερες μου τηλεφωνουσε ο ιδιος για να μαθει πως τα παμε! Το προσωπικο του ενδιαφερον ειναι αληθινο και αυθεντικο (και πολυ σπανιο συγκρινοντας τους παιδιατρους φιλων μου). Σε λιγες μερες μολις κλεισουμε τον 2ο μηνα αποφασισα να κανουμε το πρωτο εμβολιο στο ιατρειο του κι οχι στο ΙΚΑ. Δεν εμπιστευομαι κανεναν αλλον...

• 2 εβδομάδες μετά...

Αχ βρε fifi μου να ξερες ποσο σε θυμηθηκα προχθες! Λοιπον προχθες τα ξημερωματα ειδα λιγο αιμα στα κακακια του μικρου. Εντρομοι και χωρις δευτερη σκεψη πηγαμε στο εφημερευον νοσοκομειο. Εκει η νεαρη,νυσταγμενη (κι απειρη οπως αποδειχτηκε)ειδικευομενη παιδιατρος εκανε μια εξεταση κυριολεκτικα στο ποδι: ενα ακουστικο στην καρδια εβαλε ολο κι ολο για 5 δευτερολεπτα χωρις να εξετασει καθολου την κοιλια. Να φανταστειτε δεν εβγαλε καν την πανα! Στην συνεχεια με υφος χιλιων καρδιναλιων αποφανθηκε οτι το μωρο εχει αλλεργια στο γαλα κι οτι πρεπει να κοψω τα γαλακτομικα. Απο το σοκ κοντεψα να μου κοπει το γαλα. Φυσικα υπογραψαμε και φυγαμε και πηγαμε πρωι πρωι στην Ευκαρπια στον παιδιατρο Γ.Π. Αφου τον εξετασε απο την κορυφη μεχρι τα νυχια (κυριολεκτικα τον ξεσκονησε) μας καθυσηχασε και μας ειπε οτι το αιμα προηλθε απο μια μικρη ραγαδα του πρωκτου που με τοπικη αγωγη θα υποχωρησει συντομα. Και οτι βεβαια δεν συντρεχει κανενας λογος για αλλαγη στην διατροφη μου γιατι απλα ο μικρος δεν εχει αλλεργια στο γαλα. Τα λογια του φευγοντας ανακουφισμενη απο το ιατρειο του ηταν βαλσαμο στην καρδια μου: "Καταλαβαινω ποσο ανησυχησες ομως προσπαθησε να ηρεμησεις και συνεχιζε να θηλαζεις. Το γαλα σου ειναι οτι καλυτερο εχεις να προσφερεις στο μωρο σου. Ολα θα πανε καλα"...

Διαφημίσεις

Περαστικά!

Λοιπόν ο παιδίατρος μας ξαναπήρε τηλέφωνο να δει αν όλα είναι καλά

και πως πάμε με τους κολικούς μας κι αν θέλουμε κάτι να τον ρωτήσουμε..

Εντυπωσιακό!Την άλλη εβδομάδα θα πάμε για εμβόλιο.

Κορίτσια τη βοήθειά σας παρακαλώ....

Διάβασα όλο το post για τον συγκεκριμένο παιδίατρο και ενθουσιάστηκα.Σε λίγες μέρες κοντεύει η πρώτη επίσκεψη για τη μπέμπα μου και ακόμη δεν έχω καταλήξει σε γιατρό σκέφτομαι να πάω σάυτόν αλλά υπάρχουν μερικές προϋποθέσεις που θέλω να πληρεί καθότι έχω άσχημο προηγούμενο με παιδιάτρους.κατ'αρχην μένω Εύοσμο θα μπορεί να έρχεται αυτός σπίτι? και το άλλο πολύ βασικό για μας είναι αν θα υπάρχει η άνεση να τον παίρνω τηλέφωνο για συμβουλές και αν θα μπορεί σε πολύ έκτακτες να επισκεπτεται στο σπίτι το μωρο αν θα είναι άρρωστο.

Επίσης για το ιατρείο του είναι εύκολο το πάρκινγκ?

Renata μου μονο σε δυο ερωτησεις σου μπορω να απαντησω με σιγουρια: Ναι μπορεις να τον παιρνεις τηλεφωνο για αποριες και οσο για παρκιγκ αφθονο! Τωρα για τα υπολοιπα μονο υποθεσεις μπορουμε να κανουμε.Καλυτερα να τον ρωτησεις η ιδια τηλεφωνικα. Υ.Γ. Δεν εξεταστηκε ακομα το μωρο σου απο καποιο παιδιατρο? Για αποφυγη μεταδοσης λοιμωξεων μεχρι τον σαραντισμο τα πολυ ευαισθητα και ευαλωτα σε μικροβια νεογεννητα πρεπει να εξεταστουν απο παιδιατρο 2 φορες κι αυτες στο σπιτι κι οχι στο ιατρεια που ειναι γεματα απο αρρωστα παιδια. Η ξαδερφη μου ειχε παει το 20 ημερων κοριτσακι της σε ιατρειο με αποτελεσμα το μωρακι της να κολλησει σηψαιμια και να νοσηλευτει για 10 μερες σε νοσοκομειο με ορους ,παρακεντησεις και πολλα αλλα...

Θα συμφωνησω απολυτα με την Εvangellia. Μια φιλη μου εκανε το ιδιο λαθος: πηγε το νεογεννητο μωρο της στο ιατρειο της παιδιατρου της γιατι τσιγκουνευοταν να δωσει 50 ευρω για την επισκεψη στο σπιτι (ενω για την κομμωτρια της και την αισθητικο της εδινε τουλαχιστον τα διπλασια με μεγαλη ευκολια...) Αποτελεσμα: το μωρο κολλησε μηνιγγιτιδα με σπασμους απο καποιο αρρωστο παιδι που μολις ειχε εξεταστει. Το ποσο ταλαιπωρηθηκε το μωρο δεν μπορειτε να φανταστειτε. Το χειροτερο ολων ειναι οτι του εχει μεινει και προβλημα στην οραση του. Απο τοτε ακομα και τωρα που χρονισε για τα εμβολια φωναζουν παιδιατρο στο σπιτι...

Κορίτσια τη βοήθειά σας παρακαλώ....

Διάβασα όλο το post για τον συγκεκριμένο παιδίατρο και ενθουσιάστηκα.Σε λίγες μέρες κοντεύει η πρώτη επίσκεψη για τη μπέμπα μου και ακόμη δεν έχω καταλήξει σε γιατρό σκέφτομαι να πάω σάυτόν αλλά υπάρχουν μερικές προϋποθέσεις που θέλω να πληρεί καθότι έχω άσχημο προηγούμενο με παιδιάτρους.κατ'αρχην μένω Εύοσμο θα μπορεί να έρχεται αυτός σπίτι? και το άλλο πολύ βασικό για μας είναι αν θα υπάρχει η άνεση να τον παίρνω τηλέφωνο για συμβουλές και αν θα μπορεί σε πολύ έκτακτες να επισκεπτεται στο σπίτι το μωρο αν θα είναι άρρωστο.

Επίσης για το ιατρείο του είναι εύκολο το πάρκινγκ?

Να χαιρεσαι το παιδακι σου.δεν νομιζω να μην ερχεται στο σπιτι να το δει ο γιατρος.εγω μενω ευκαρπια που εχει και το ιατρειο του και οσες φορες κανονιζουμε για κατοικον επισκεψη,συνηθως ερχεται πριν παει στο ιατρειο του.

τωρα για να χρειαστει μακρια απο δω κατι εκτακτο για βραδυ ας πουμε καλυτερα να τον ρωτησεις τον ιδιο γιατι μενει καλαμαρια-κρηνη οποτε σιγουρα δεν μπορει να ρθει σε 10 λεπτα ας πουμε ο ανθρωπος,καταλαβες;

ειμαι σιγουρη πως δεν θα σου πει οτι δεν ερχεται στο σπιτι γιατι οπως διαβασες και πιο πανω ο γιατρος αυτος δεν ειναι απλα γιατρος αλλα ΑΝΘΡΩΠΟΣ,πρωτα απο ολα.οτι θελεις ειμαστε εδω ολες εμεις και το Φαν Κλαμπ του γιατρου μας :P:P

Διαφημίσεις

Κορίτσια εννοείται οτι θέλω να έρχεται αυός στο σπίτι μέχρι να μεγαλ΄σει αρκετά το νινί αλλα με αγχώσατε έπρεπε ήδη να το έχει δεί παιδίατρος ?πείτε μου θα σκάσω......εγώ νόμιζα οτι η πρώτη επίσκεψη γίνεται στο μήνα

μην τρελλαινεσαι κοπελα μου.κανονισε να δει αμεσα ο γιατρος την μικρη απλα.

κι εμενα επειδη δεν μπορουσα να βρω τον παιδιατρο που ηθελα τοτε,τον ειδε οταν ηταν 21 ημερων και ηταν ολα ενταξει.

μην τρομοκρατησε λοιπον.απλα για καλο και για κακο τα βλεπουν νωρητερα οι παιδιατροι απο το εικοσαημερο.ενταξει;;

Νομιζω Renata οτι αργησατε λιγο... Δεν σας ειπαν απο το μαιευτηριο οτι η πρωτη εξεταση πρεπει το αργοτερο να γινει μεχρι 12-14 ημερων? Εμεις του τηλεφωνησαμε οταν το μωρο ηταν 7-8 ημερων και επειδη ολα τα ραντεβου του ηταν κλεισμενα μπορεσε και τον εξετασε οταν ηταν 13 ημερων. Η δευτερη επισκεψη θα γινει 1-2 μερες πριν τον σαραντισμο. Κινητοποιησου γρηγορα για να προλαβεις εγκαιρως την πρωτη και πολυ σημαντικη παιδιατρικη εξεταση.

Λοιπον εχω να δηλωσω οτι ειμαστε πολυ τυχεροι: Ο παιδιατρος μας παιρνει σχεδον καθημερινα για να δει πως τα παμε και να βεβαιωθει οτι ηρεμησα μετα απο την μικρη περιπετεια που περασαμε! Βαλε με κι εμενα Pegi στο fun club του παιδιατρου μας!

Χθες καναμε εμβολιο στον παιδιατρο μας Γ.Π. στο ιατρειο του στην Ευκαρπια. Ο Νικολακης δεν εκλαψε σχεδον καθολου γιατι ο γιατρος μας εκτος των αλλων ειναι και ελαφροχερης και ξερει να του αποσπα την προσοχη! Παλια που πηγαιναμε στο ΙΚΑ για εμβολια εκτος του οτι μας ζυγιζαν με ολα τα ρουχα,πανες κτλ(ακουσον ακουσον!) , η βαριεστημενη παιδιατρος εκει του τα εκανε τοσο δυνατα κι αγαρμπα που εκλαιγε με τις ωρες. Υ.Γ. Pegi κι εγω μεσα στο fun club!!!

Και που να ξερε ο τυχερός πόσες πελάτισσες βγήκαν μέσα από το φόρουμ!

Pegi πες μας καλέ πως σε λένε να του πούμε οτι εσύ μας σύστησες να σου κάνει στις 2 επισκεψεις τη 1 δώρο! :D:D

Δεν κανονίζουμε καμιά συνάντηση?Λοιπόν εμείς θα πάμε γύρω στις 5 Σεπτεμβρίου για εμβόλιο.Αν είναι να πάει καμιά εκεί κοντά,πείτε! :lol:

Με τα τοσα τηλεφωνηματα που τον επρηξα τον ανθρωπο καθε τρεις και λιγο καθε αλλο παρα τυχερος ειναι... :D

Pegi πες μας καλέ πως σε λένε να του πούμε οτι εσύ μας σύστησες να σου κάνει στις 2 επισκεψεις τη 1 δώρο! :D:D

Δεν κανονίζουμε καμιά συνάντηση?Λοιπόν εμείς θα πάμε γύρω στις 5 Σεπτεμβρίου για εμβόλιο.Αν είναι να πάει καμιά εκεί κοντά,πείτε! :lol:

χαιρομαι που ειμαστε ολες ευχαρηστημενες απο τον γιατρο μας

δεν εχει σημασια απο που τον εμαθε η μια στην αλλη,εγω παντως τον ειχα βρει κατα τυχη,χωρις πλακα,απο μια καρτα του που ετυχε να πεσει στα χερια μου.Του χω πει οτι εχει φαν κλαμπ στο PARENTS και δεν το πιστευε. :P

εμεις θα κανουμε εμβολιο μετα της 15 σεπτεμβριου γιατι στης 14 εχουμε την βαπτιση μας.

GERAKINA μου,δεν σου χω πει το ονομα μου ποτε;

αμελησα ρε φιλεναδα,σορυ,με λενε ΠΕΛΑΓΙΑ.

Pegi τοτε ησουν πολυ τυχερη. Εγω ειχα τις καλυτερες συστασεις απο την μια φιλη μου που ειναι νοσηλευτρια σε παιδιατρικη κλινικη και ξερει καλα να αναγνωριζει αν ενας παιδιατρος ειναι Κορυφη η οχι. Και ο συγκεκριμενος ειναι!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...